Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-22, 15:43   #4531
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Wróciłam z eskapady. Mąż zapomniał prawie wszystkiego wziąć do pracy i pojechałam mu zawieźć. Po drodze byłam w Biedro i kupiłam jedne chusteczki nawilżane (zobaczymy czy będziemy używać) i jedną paczkę pieluch jedynek na wszelki wypadek. Jak sądzicie, ile ich będziemy potrzebować? Bo to 2-5 kg to takie umowne podobno.

A tak w ogóle to mnie przestraszyłyście z tą torbą do porodu, ja już 31 tydzień zaczęłam a jeszcze połowy rzeczy nie kupiłam...

Ja też mierzę w ten 303

Ja teraz po 30 tygodniu chyba co 2 tygodnie będę miała a po 36 co tydzień. Ale jak będzie to zobaczymy.

Odradzam Ci bardzo zmywarkę pod zabudowę. Jak się kiedyś zepsuje to dobranie zmywarki pasującej do zabudowy graniczy z cudem. Ostatnio mojej teściowej się zepsuła zmywarka po 7 latach i sprowadzała z niemiec bo to była jedyna pasująca.

Ja kupuję bo chcę mieć swój.

Chyba nawet trzeba. Nie odciąga się glutów bez rozcieńczenia wodą morską.

Patyczki się mega przydają do pępka, ale to mogą być normalne patyczki dla dorosłych. I nie można bezpośrednio tą watą tylko trzeba owinąć gazikiem żeby kłaczki waty nie zostawały.

Na wieksze zmienilam, kiedy corka miala nieco ponad 4kg, czyli jakos 1,5 msca uzywania. A dziennie ze 20szt szlo
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 15:45   #4532
margaritkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Hihi... To chyba znam "winowajce" jest nią moja corcia. Zawsze chciała mieć wnuka, bo mówiła, że chłopców jest łatwiej wychować...
Całkiem możliwe,że u Ciebie też w płci leży problem. To się wydaje śmieszne i absurdalne,ale obawiam się,że i prawdziwe.

Nie podchodziłam poważnie do tej teorii,ale jestem już właściwie pewna. Tym drugim Synem jest mój Tż i całe życie jest traktowany jako gorszy- a to On z tej dwójki osiągnął coś w życiu i wyszedł na ludzi.

Obawiam się jak drugie nasze dziecko będzie dziewczynką-nie pozwolę na nierówne traktowanie.
margaritkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 15:47   #4533
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez margaritkaaa Pokaż wiadomość
Całkiem możliwe,że u Ciebie też w płci leży problem. To się wydaje śmieszne i absurdalne,ale obawiam się,że i prawdziwe.

Nie podchodziłam poważnie do tej teorii,ale jestem już właściwie pewna. Tym drugim Synem jest mój Tż i całe życie jest traktowany jako gorszy- a to On z tej dwójki osiągnął coś w życiu i wyszedł na ludzi.

Obawiam się jak drugie nasze dziecko będzie dziewczynką-nie pozwolę na nierówne traktowanie.
Nigdy bym na to sama nie "wpadła". Przecież od nas nie zależy co się urodzi. TŻ jest szczęśliwy, czy będzie dziewczynka, czy chłopiec. Dla niego to dziecko i to jego dziecko.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 15:48   #4534
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Teściowie nie maja wnuka. To będzie ich pierwsze wnucze.
TŻ nic im nie mówi o ciąży, bo się nie pytają. I on też to zauważył. I mówi, że jest mu przykro...
To po prostu niech TŻ szczerze porozmawia z rodzicami. Po co snuć domysły jak można wymienić kilka słów, powiedzieć szczerze co się czuje.
Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
No w takim przypadku lepiej brac zmywarke z ukrytymi guzikami to przełożenie frontu w razie w nie bedzie problemem ;-)
Racja Na pewno wybór potem znacznie większy.
Jak teściowa kupowała kuchnię to wtedy takich bajerów nie było jak schowane przyciski
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Na wieksze zmienilam, kiedy corka miala nieco ponad 4kg, czyli jakos 1,5 msca uzywania. A dziennie ze 20szt szlo
A jaką wagę miała córka? Bo to chyba od tego też zależy.
Stary 2015-06-22, 15:54   #4535
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Ja na sam początek nie zakładam niczego co uciska brzuszek, półspiochy dopiero jak odpadnie kikut. Pewnie jeszcze zależy od samego kroju spodenek, ale jakoś nie mogę się do tego przekonać. Na początek wolę, żeby nie było ryzyka, że gumka się przesunie i będzie zaczepiać o pępek. Ale wiem, że część osób tak ubiera noworodki, więc to chyba kwestia gustu i wygody rodzica.
I do czasy odpadnięcia kikuta będę ubierać raczej pajace, rampersy albo kaftaniki i śpiochy, chyba że body będą luźniejsze w brzuszku i nie będą zaczepiać o pępek.

Ja nie mam, przy pierwszej ciąży miałam normalnie co 3-4 tygodnie do samego porodu. Pewnie teraz też tak będzie, jeśli wszystko będzie ok.
Jak tylko są jakieś nieprawidłowości w wynikach czy cokolwiek by mnie lub lekarza niepokoiło to wiadomo, że wizyty są częstsze, ale tak to mój gin twierdzi, że przy prawidłowo przebiegającej ciąży nie ma konieczności wizyt co 2 tygodnie.

Też jestem za tym, żeby wziąć po prostu rozmiar większą niż nosimy teraz. Ja noszę M/L, zależy od rozmiarówki, ale pewnie będę brała L, bo się w większej utopię

Ja przy córce prałam właśnie w Białym Jeleniu i teraz też zamierzam. Jeszcze nie kupiłam, bo pranie zostawiam na później

Haha, u mnie też nie ma mowy, żeby mi się nie chciało Chociaż jest o tyle dobrze, że Młoda już potrafi spędzić jakieś pół godziny w skupieniu, więc ten czas wykorzystuję na leniuchowanie. No i oczywiście czas jej drzemki, zaraz stukną 2 godziny Obiad zrobiłam na szybko, dosłownie takie 15 minutowy, więc mam czas na kawę i truskawki ze śmietaną
Też jestem zdania, że kolki zazwyczaj nie wynikają z diety matki, chociaż moja miała ewidentne bóle brzucha po wypiciu przeze mnie mleka. Jak piłam inkę z mlekiem, czy jadłam płatki na mleku, to bolał ją brzuch, podkurczała nogi i okropnie płakała Poza tym reagowała dobrze na resztę jedzenia, chociaż i tak dla zasady katowałam się dietą matki karmiącej
Jedynie co, to niektóre produkty są po prostu silnie alergizujące i trzeba po ich zjedzeniu obserwować dziecko, bo alergeny przenikają do krwi, a co za tym idzie do mleka matki. Przynajmniej tak mi mówiła położna.

Ja będę miała pożyczony od bratowej, jedynie na wypadek nawału czy jakichś innych chwilowych problemów.

U nas w pewnym momencie jakby nieco gorzej reagowala na kurczaka lub jajka. W koncu nie wiem na ktore, ale juz przy rozszerzaniu diety nie bylo zadnego problemu. Jasne, jesli cos szkodzi, to ograniczyc lub wykluczyc, ale nie zakladac od poczatku, ze nie mozna jesc nic. Drzemka to swiety czas odpoczywania, posilki przygotowujemy wspolnie, ale moja na szczescie od niemal 2lat potrafi sama zajac sie zabawa i jesliby jej pozwolic, to na dlugie godziny

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
no właśnie dlatego się zdenerwowałam, bo zaczęła wmawiać, że dieta ma wpływ, a wiem, że dzieci na mm też mają kolki, ale to już pomijała a zaczęło się od picia herbatek laktacyjnych

owieczkaa - widzę, że 303 to nasz ulubiony kolor

Blondynka17 - ja też mam Bierdę na przeciwko i widzę tych ludzi, a ile samochodów podjeżdża, najlepsze jest to jak podjadą pod Biedrę - zamknięta, to jadą w kierunku Tesco, które też już zamknięte , ale plus Biedry taki, że jak coś zabraknie to jest gdzie iść dokupić

olkka16 - ja też planuję prać tak jak do tej pory, a jakby co to będę szukać innych proszków czy płynów

To jesli ja jeszcze napotkasz na swojej drodze, czego nie zycze, to daj jej namiary na Hafije, LLL czy inna instytucje, ktora naprawde niesie pomoc przy kp
Stary 2015-06-22, 15:57   #4536
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
To po prostu niech TŻ szczerze porozmawia z rodzicami. Po co snuć domysły jak można wymienić kilka słów, powiedzieć szczerze co się czuje.

Jak teściowa kupowała kuchnię to wtedy takich bajerów nie było jak schowane przyciski

Szczerze przez telefon?
Zreszta średni pomysł "mamo, a dlaczego się o moje dziecko nie pytasz?".
Stary 2015-06-22, 15:58   #4537
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Moja tez ale to pewnie dlatego ze mieszka blisko a rodzice daleko ja w ogole to mam zlata tesciowa, nieba by mi uchylila normalnie ;-) mam nadzieje ze po porodzie sie nie zmieni w wtracajaca sie jedze ;-)

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

A jak to jest z widocznoscia na swoim profilu jak jest sie w takiej grupie? Ja sie nie udzielam za duzo na fb i jakos nie chce sie "chwalic" ze rodze we wrzesniu.
a ja wogóle nie mam konta na FB zawsze byłam antyspołeczna internetowo i dopiero w ciąży i to przy połowie zdecydowałam się zarejestrować na wizażu :brzyda l:

Mediona - czyli dobrze świtało z tym noskiem
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-22, 15:59   #4538
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Moja jakoś mało kopie.

Wydaje mi się, że 68 będzie dobre. (Mam nadzieję, bo takie kupilam ciuszki na święta)

Za 2 dni zaczynam 30tc. I od prawie początku 29tc słabo czuje. TŻ próbował wyczuć gdzie ona siedzi, ale cały czas uciekała w inne miejsce.

Ja teraz bede miała co 3 tygodnie. Nie wiem jak długo. Później co 2 tygodnie, a później co tydzień.

Przewidzialam, że będzie mi potrzebny ciśnieniomierz i sobie kupiłam na początku ciazy. Jak się źle czuje to sobie mierze...

Pośladkowy, czyli, że jak do porodu? Czy glowkowo jest do porodu?

Ja może nie tyle będę miała dietę na KP co patrzyła co jem. Może zabrzmi to egoistyczne, ale chce jak najszybciej zgubić zbędne kilogramy, bo czuje się źle i jak słoń.

Posladkowo czyli glowa jest na gorze; do porodu glowka powinno dziecko ustawic sie w dol.
Jedz normalnie; przy kp to jest wazne, bo jesli dziecko bedzie tylko na piersi, to zeby wyprodukowac dla niego pokarm bedziesz potrzebowala tyle energii, co na przebiegniecie 10km na dobe. Kg same Ci zjada, nawet nie bedziesz wiedziala jak i kiedy, do tego spacery a jak jeszcze bedzie wymagajace dziecko, to moze sie zdarzyc, ze bedziesz jesc byle co, byle tylko glod zaspokoic.
Stary 2015-06-22, 15:59   #4539
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze przez telefon?
Zreszta średni pomysł "mamo, a dlaczego się o moje dziecko nie pytasz?".
Rodzice TŻ też mieszkają daleko i rozmowy telefoniczne są koniecznością. I moim zdaniem łatwiej szczerze porozmawiać przez telefon. Nie wiem co w tym złego. I tak, zapytałabym wprost bo po co owijać w bawełnę? Naprawdę życie jest prostsze jak się szczerze porozmawia.
Stary 2015-06-22, 16:01   #4540
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Uwierz ze mam to samo tz tylko sie smieje ze caly czas geba miele ;-) a waga nie ma litosci co tydzien mam 1kg wiecej i juz mam ponad 8 na + i najwieksze tycie przede mna.
Hehe wmawiam sobie ze polowa to w cycki i poslady poszlo

U mnie w pierwszej ciazy najwieksze tycie przypadlo na drugu trymestr; teraz tez chyba tak bedzie

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Mam dziwne pytanie...

Dziewczyny, czy Wasze obecne/przyszłe tesciowe/tesciowie pytają się czujecie i jak z dzieckiem. Takie głupie pytania.

Bo jakoś mi smutno, ale nie chce swojemu TŻ robić jakiś wyrzutów. TŻ rodzice nic się nie pytają o dziecko, o mnie. Czuje się jakby mnie nie było. Wiem, że dużo kilometrów nas dzieli, ale TŻ dzwoni do domu co tydzień.
Ostatnio się jego pytalam czy pytali się o dziecko. Odkąd się dowiedzieli, że ja w ciąży jestem to rozmawiają tak jakbym nie istniała...

Nie, raczej nie, ani tesciowa ani moi rodzice specjalnie nie pytaja. I bardzo dobrze
Stary 2015-06-22, 16:04   #4541
oczarowana
Zadomowienie

Laski dziękować za zmywarkowe porady Na pewno skorzystam. No i pod zabudowe byc musi bo takowe mam meble kuchenne

Będę tu zaglądać, na razie zmykam na czas blizej nieokreślony.
W sprawie zaproszeń do grupy na FB piszcie do mnie na prv-odpiszę z pewnością
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-22, 16:05   #4542
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Moja tez ale to pewnie dlatego ze mieszka blisko a rodzice daleko ja w ogole to mam zlata tesciowa, nieba by mi uchylila normalnie ;-) mam nadzieje ze po porodzie sie nie zmieni w wtracajaca sie jedze ;-)

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

A jak to jest z widocznoscia na swoim profilu jak jest sie w takiej grupie? Ja sie nie udzielam za duzo na fb i jakos nie chce sie "chwalic" ze rodze we wrzesniu.

Ja mam zlota, po pierwszym porodzie probowala sie wtracac, ale ukrocilam i teraz mam super sprzymierzenca
Stary 2015-06-22, 16:08   #4543
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Ponieważ nie ma nas wszystkich w naszym KLUBIE to postanowiłam założyć grupę zamkniętą na FB pod tytułem : Mamusie wrześniowe 2015.
Męczę się ze zdjęciem profilowym,więc jak zobaczycie te tymczasowe to prosze o wyrozumiałość-muszę je dopasować
O dopiszę się chętnie
Stary 2015-06-22, 16:09   #4544
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
No w takim przypadku lepiej brac zmywarke z ukrytymi guzikami to przełożenie frontu w razie w nie bedzie problemem ;-)
my też braliśmy z zakrytymi guzikami, właśnie w razie W, a poza tym takie mi sie bardziej podobają

owieczkaa - żeby nie było to sypialnię też sobie wymyśliłam szarą, i to przeżył, ale na szare kocyki to już marudzi, że dziecko kolorów nie pozna i po mamusi będzie nosić czarny i szary
Stary 2015-06-22, 16:10   #4545
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Urodzila sie z 3649g, spadla jakos do 3400 lub 3300, musialabym sprawdzic.
Stary 2015-06-22, 16:15   #4546
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
Mam dziwne pytanie...

Dziewczyny, czy Wasze obecne/przyszłe tesciowe/tesciowie pytają się czujecie i jak z dzieckiem. Takie głupie pytania.

Bo jakoś mi smutno, ale nie chce swojemu TŻ robić jakiś wyrzutów. TŻ rodzice nic się nie pytają o dziecko, o mnie. Czuje się jakby mnie nie było. Wiem, że dużo kilometrów nas dzieli, ale TŻ dzwoni do domu co tydzień.
Ostatnio się jego pytalam czy pytali się o dziecko. Odkąd się dowiedzieli, że ja w ciąży jestem to rozmawiają tak jakbym nie istniała...
Moi nie pytają, jak kupiliśmy wózek i tż chciał jej pokazać to powiedziała z kpiną "pff a czy ja wózka nie widziałam?", a tak ogólnie to oprócz tego tylko, że jestem wielka (172cm), szeroka i że ona "takich komedii" w ciąży nie zna - chodziło o to, że ciągle mam jakieś problemy ze zdrowiem. Także nie przejmuj się
Stary 2015-06-22, 16:15   #4547
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:

To jesli ja jeszcze napotkasz na swojej drodze, czego nie zycze, to daj jej namiary na Hafije, LLL czy inna instytucje, ktora naprawde niesie pomoc przy kp
niestety pracuje w szpitalu w którym prawdopodobnie będę rodzić ale też na to liczę, że jej nie spotkam, bo jakoś nie przypadła mi do gustu
Stary 2015-06-22, 16:18   #4548
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
owieczkaa - żeby nie było to sypialnię też sobie wymyśliłam szarą, i to przeżył, ale na szare kocyki to już marudzi, że dziecko kolorów nie pozna i po mamusi będzie nosić czarny i szary
Moja paleta jeszcze akceptuje biały, niebieski i małą dawkę beżu i brązu takiego karmelowego Maksymalnie mnie wkurzają te wszystkie kolorowe dziecięce pierdoły. Na pewno będą bo przy dziecku się człowiek przed tym nie uchroni ale chcę to trzymać w rozsądnych ryzach
Cytat:
Urodzila sie z 3649g, spadla jakos do 3400 lub 3300, musialabym sprawdzic.
Ooo no to spora się urodziła, myślałam że jakaś kruszynka. Oki no to sporo tych pieluch będzie potrzebne

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-06-22 o 16:20
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 16:21   #4549
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Moi nie pytają, jak kupiliśmy wózek i tż chciał jej pokazać to powiedziała z kpiną "pff a czy ja wózka nie widziałam?", a tak ogólnie to oprócz tego tylko, że jestem wielka (172cm), szeroka i że ona "takich komedii" w ciąży nie zna - chodziło o to, że ciągle mam jakieś problemy ze zdrowiem. Także nie przejmuj się
Ja się tym nie przejmuje tylko dziwi mnie to i jest mi smutno.
Zwłaszcza, że TŻ matka do wytrącania się odnośnie ślubu była pierwszą, a zapytać się o wnucze to już nie ważne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-22, 16:21   #4550
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
U mnie w pierwszej ciazy najwieksze tycie przypadlo na drugu trymestr; teraz tez chyba tak bedzie

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Nie, raczej nie, ani tesciowa ani moi rodzice specjalnie nie pytaja. I bardzo dobrze
O to jest nadzieja ;-)
Stary 2015-06-22, 16:25   #4551
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Moja paleta jeszcze akceptuje biały, niebieski i małą dawkę beżu i brązu takiego karmelowego Maksymalnie mnie wkurzają te wszystkie kolorowe dziecięce pierdoły. Na pewno będą bo przy dziecku się człowiek przed tym nie uchroni ale chcę to trzymać w rozsądnych ryzach

Ooo no to spora się urodziła, myślałam że jakaś kruszynka. Oki no to sporo tych pieluch będzie potrzebne

Na poczatku ida jak woda ;-)
Stary 2015-06-22, 16:25   #4552
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Nam ostatnio neurologopeda mówiła, że dziecko na samym początku rozróżnia tylko bordowy, czarny i biały i na początek takie rzeczy są najlepsze. Czyli mój biały rożek w czarne kotki się sprawdzi
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 16:26   #4553
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:

O nie jestem sama tez gustuje w podobnych kolorach ;-)
Tez mnie draznia strasznie te pstokacizny przeciez to można oczoplasu dostac niekiedy ;-)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-22, 16:28   #4554
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Nam ostatnio neurologopeda mówiła, że dziecko na samym początku rozróżnia tylko bordowy, czarny i biały i na początek takie rzeczy są najlepsze. Czyli mój biały rożek w czarne kotki się sprawdzi
Ja mam w szary zygzak a kocyk w czarne paski Także chyba też się wpisuje.
Cytat:
O nie jestem sama tez gustuje w podobnych kolorach ;-)
Tez mnie draznia strasznie te pstokacizny przeciez to można oczoplasu dostac niekiedy ;-)
Najgorzej mam z podarkami od znajomych. Łóżeczko za darmo, kupa zabawek za darmo, znacie to. I może wyjdę na taką że ma muchy w nosie i w dupie się od dobrobytu poprzewracało ale jak popatrzyłam na soczyście zielone łóżeczko to dostałam rozwolnienia w takim samym kolorze...
Stary 2015-06-22, 16:36   #4555
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:

czysto biały akceptuję, ale nie na ścianach, bo czuję się jak w psychiatryku niebieskiego już niekoniecznie, a beżowy będzie stołowy reszta będzie śmietankowa, (w sumie biały ale nie biały bo nie mam pomysłów, więc stwierdziłam, że idę teraz na łatwiznę i maluję tak samo

co do pieluch to nam jedna położna mówiła, że zużywa się od 8 do nawet 24 na dobę, bo ponoć są dzieci co robią co godzinę

truskafffka91 - a może jej przeszkadza, że ślubu nie macie, a dziecko w drodze wiesz różni są ludzie, a może i ona starej daty

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:

Najgorzej mam z podarkami od znajomych. Łóżeczko za darmo, kupa zabawek za darmo, znacie to. I może wyjdę na taką że ma muchy w nosie i w dupie się od dobrobytu poprzewracało ale jak popatrzyłam na soczyście zielone łóżeczko to dostałam rozwolnienia w takim samym kolorze...
sory nie mogłam się powstrzymać a zostawiasz je?? to może przemaluj

Edytowane przez ali_ma
Czas edycji: 2015-06-22 o 16:32
Stary 2015-06-22, 16:37   #4556
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:

No moja mama mi powedziala ze jestem tak wybredna ze maskara ze boi sie mi cokolwiek kupic . Ale ja nie owijam w bawelne powiedzialam ze wole sama cos kupić niz dostac oczo☠☠☠ne wszechobecne w sklepach zielono-zolto sraczkowate podarki, zabawki, itp wiadomo ze jakies kolorowe zabawki beda ale tak jak mowisz z umiarem ;-) :

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
czysto biały akceptuję, ale nie na ścianach, bo czuję się jak w psychiatryku niebieskiego już niekoniecznie, a beżowy będzie stołowy reszta będzie śmietankowa, (w sumie biały ale nie biały: bo nie mam pomysłów, więc stwierdziłam, że idę teraz na łatwiznę i maluję tak samo

co do pieluch to nam jedna położna mówiła, że zużywa się od 8 do nawet 24 na dobę, bo ponoć są dzieci co robią co godzinę

truskafffka91 - a może jej przeszkadza, że ślubu nie macie, a dziecko w drodze wiesz różni są ludzie, a może i ona starej daty

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

sory nie mogłam się powstrzymać : a zostawiasz je?? to może przemaluj
Ja bede miala szare sciany biale mebelki i do tego pomysle nad jakimis dodatkami w pastelach ;-)

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-06-22 o 16:40
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 16:40   #4557
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

sory nie mogłam się powstrzymać a zostawiasz je?? to może przemaluj
24 pieluchy na dobę?! to chyba nie będę małego ubierać tylko zawinę w koce bo odpinanie wszystkich ubranek co parę minut średnio mi się uśmiecha.

Wiesz co przemalowałabym nawet bo to takie moje hobby, szlifierka i farby Ale teraz nie mam jak w ciąży bo się boję chemikaliów, a malowanie tych szczebelków to zegarmistrzowska robota i nie mam siły po prostu. Znajomej powiedziałam że już mamy i żeby oddała komuś, kto bardziej potrzebuje.
Cytat:
No moja mama mi powedziala ze jestem tak wybredna ze maskara ze boi sie mi cokolwiek kupic . Ale ja nie owijam w bawelne powiedzialam ze wole sama cos kupić niz dostac oczo☠☠☠ne wszechobecne w sklepach zielono-zolto sraczkowate podarki, zabawki, itp
Dokładnie tak

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-22, 16:41   #4558
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dziewczyny na czerwcowkach dziewczyna urodziła chłopca 4600 g i 59 cm długi przez CC

Edytowane przez Kissmisiaa
Czas edycji: 2015-06-22 o 20:03
Kissmisiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 16:47   #4559
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
No moja mama mi powedziala ze jestem tak wybredna ze maskara ze boi sie mi cokolwiek kupic . Ale ja nie owijam w bawelne powiedzialam ze wole sama cos kupić niz dostac oczoâ˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠ne wszechobecne w sklepach zielono-zolto sraczkowate podarki, zabawki, itp

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Ja bede miala szare sciany biale mebelki i do tego pomysle nad jakimis dodatkami w pastelach ;-)
ja już pisałam szarą, będę miała sypialnię, ale mąż na więcej się nie chciał zgodzić bo marudzi, że to zimny kolor, spec od kolorów się nagle znalazł

moja mama wie już od iluś lat, że ma nam nic nie kupować, bo to zawsze był potem problem, a czesem było za późno, żeby oddać, teraz też się powstrzymuje, a teściowa to od razu powiedziała, że da nam pieniądze i sami zdecydujemy na co wydamy

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
24 pieluchy na dobę?! to chyba nie będę małego ubierać tylko zawinę w koce bo odpinanie wszystkich ubranek co parę minut średnio mi się uśmiecha.

Wiesz co przemalowałabym nawet bo to takie moje hobby, szlifierka i farby Ale teraz nie mam jak w ciąży bo się boję chemikaliów, a malowanie tych szczebelków to zegarmistrzowska robota i nie mam siły po prostu. Znajomej powiedziałam że już mamy i żeby oddała komuś, kto bardziej potrzebuje.

Dokładnie tak
myślałam, że masz już je i Ci głupio wywalić lub oddać dalej, ale widzę że wybrnęłaś z sytuacji
ja tam mam nadzieję, że moje nie będzie robić co godzinę bo oszaleję i zbankrutuję

Edytowane przez ali_ma
Czas edycji: 2015-06-22 o 16:54
Stary 2015-06-22, 16:48   #4560
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Wystarczy, że przepisze Ci sam kod na priv czy chcesz zdjęcie calego paragonu?
A na co są te kody ? bo ja nie wiem hehehe

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości