Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-12, 10:49   #4531
halwaya
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Mujer. A plan porodu? Respektuje coś takiego? Bo jak tam okreslisz co chcesz a czego nie to chyba powinni to respektować. Mi wszystko tłumaczyli zanim coś przy mnie zrobili.. tzn mówili co robią i po co. Pytali się mnie o zdanie. Wyjasniali dlaczego coś lepiej zrobić, ale decyzja byla moja.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 10:50   #4532
Fionka_31
Zakorzenienie

a dziś byłam w urzędzie, wchodzę i pytam do której laski moge podejść, ona się pyta czy mam numerek, bo trzeba pobrać z parteru, no więc poszłam z I piętra wracam z tym numerkiem i babka zaczęła mnie przepraszać, że nie zauważyła, że jestem w ciąży, wykorzystałam jej skruchę hahah

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 10:50   #4533
halwaya
Zakorzenienie

Wit K to nie pic na wodę.. bynajmniej..

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 10:50   #4534
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Co do wit k ostatnio czytalam ze to pic na wode. Ze to tylko czysty zysk dla koncernow farmaceutycznych. I bylo wspomniane ze lekarze klada nacisk na ta k a calkowicie ignoruja d ktora jest o wiele wazniejsza w sumplementacji.
A która k? K1 czy K2? U noworodków? W jakim celu stosowana?

Bo żeby dobrze się wapń przyswajał potrzebujesz m.in. D i K2, więc to nie jest ściema. Natomiast z tego, co wyczytałam, to podawanie wit. K noworodkom nic w zasadzie nie wnosi w kwestii krwawień. Są one rzadkie, a lepiej jak ciężarna tę witaminę wcina i potem karmi piersią, to dziecko odpowiednią dawkę pożre z siarą...
Jeśli dokarmiają sztucznie, to tam też są obie witaminy.

No ale tyle się dowiedzialam poki co.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 10:53   #4535
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Mujer. A plan porodu? Respektuje coś takiego? Bo jak tam okreslisz co chcesz a czego nie to chyba powinni to respektować. Mi wszystko tłumaczyli zanim coś przy mnie zrobili.. tzn mówili co robią i po co. Pytali się mnie o zdanie. Wyjasniali dlaczego coś lepiej zrobić, ale decyzja byla moja.
Generalnie nawet oficjalnie na dniach otwartych i spotkaniach typu sr to mówią, że ten plan to tak trochę tylko, żeby był, ale zwykle wszystko idzie inaczej Oczywiście, napiszę sobie i będę nim machać przed oczami, ale mam swiadomość, że to nie musi wiele dać. To nie mój wymysł, położne to pińćset razy podkreślały.

No pewnie też zależy na kogo się trafi, ale np dużo ludzi napiernicza na Ujastek, że tam właśnie robią, jak im wygodnie i gdzies mają plany. Oczywiście, trudno to ocenić, bo to tlyko czyjeś opinie, ale jest ich sporo, więc podejrzane.
Stary 2015-10-12, 11:03   #4536
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Fionka papiery na cię paczą? Zastaw je czymś albo zrzuć na podłogę
jeszcze leżą koło mnie, ale coś czuję, że je zostawię na potem, dalekie potem

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

u nas respektują plan porodu, a jak nie masz ze sobą to dają ci do wypełnienia między skurczami

i tak mnie zastanawia jedna kwestia, bo np. nie godzę się na cięcie krocza, a co w sytuacji gdy ono nie wytrzyma? lepiej pęknąć?
bo u nas jest niby polityka ochrony krocza i położne mówią, że dopiero jak się białe robi i widzą, że nie wytrzyma to nacinają

Stary 2015-10-12, 11:09   #4537
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
jeszcze leżą koło mnie, ale coś czuję, że je zostawię na potem, dalekie potem

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

u nas respektują plan porodu, a jak nie masz ze sobą to dają ci do wypełnienia między skurczami

i tak mnie zastanawia jedna kwestia, bo np. nie godzę się na cięcie krocza, a co w sytuacji gdy ono nie wytrzyma? lepiej pęknąć?
bo u nas jest niby polityka ochrony krocza i położne mówią, że dopiero jak się białe robi i widzą, że nie wytrzyma to nacinają
Hah, z tego, co wiem to niby z badań wynika, że pęknięcia się jednak lepiej goją, a nacięcia często niepotrzebnie są zbyt głębokie (bo niby nacinają indywidualnie, ale wcale nie są w stanie do końca przewidziec ile trzeba naciąć). Natomiast ostatnio jedna położna zapytana o to upierała się, że nie ma jak nacięcie, ona ma 25 lat doświadczenia i lepiej wie, a badania i statystyki rodzicpoludzku to jedna wielka ściema Zatem: sądź człeku jak Ci wygodnie

Ja się decyduję na pęknięcie jakby coś. Przed nacięciem i tak powinna pytać, czy się godzisz (w teorii).

Generalnie to pomagają: rosołki, masaże, liście malin, (w ciąży), ciepłe okłady, kąpiel, prysznic, delikatny masaż i odpowiednia pozycja przy porodzie. Jak położysz się lub półsiądziesz (pozycja, którą lubi Ujastek ), to raczej natną, bo nacisk na plecy przepustowość zmniejsza i zrobi się ciasno.

To moj stan wiedzy

Aha - poleca się tez mantrowanie i wizualizację
Stary 2015-10-12, 11:11   #4538
limonka_86
Zadomowienie

Dziewczyny czy ja sobie tylko cos wymyslilam ze w aptece gemini przy zakupach powyzej 250zl jest dostawa gratis? mam koszyk powyzej 250 zl a dalej kaza mi za kuriera placic 12,49 zl :/
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 11:13   #4539
Ifcia513
Raczkowanie

Witam po słonecznym weekendzie w śnieżny poniedziałek

Czy u Was też zima zaskoczyła nie tylko drogowców? Kielce są całe białe i to mi uzmyslowilo jak mało czasu zostało... A ja mam tylko 2 szt body i pożyczoną kołyskę oraz remont w pokoju Milenki... ale dopiero w planach 😔 chyba muszę trochę zacząć to ogarniać!

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 11:16   #4540
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
A która k? K1 czy K2? U noworodków? W jakim celu stosowana?

Bo żeby dobrze się wapń przyswajał potrzebujesz m.in. D i K2, więc to nie jest ściema. Natomiast z tego, co wyczytałam, to podawanie wit. K noworodkom nic w zasadzie nie wnosi w kwestii krwawień. Są one rzadkie, a lepiej jak ciężarna tę witaminę wcina i potem karmi piersią, to dziecko odpowiednią dawkę pożre z siarą...
Jeśli dokarmiają sztucznie, to tam też są obie witaminy.

No ale tyle się dowiedzialam poki co.

Chodzi o to ze lekarze mimo mm czy ko tak czy siak przy wyjsciu zalecaja jej sumplementacje. Jest kladziony na to duzy nacisk przez wzglad na firmy faramaceutyczne. Niekoniecznie slusznie skoro k dostajemy tak jak piszesz z mlekiem matki czy w mm.

Swojego czasu, tzn z poczatkiem 2012 roku byla doac aferka z pewnym koncernem ktory k produkowal. Wycofali wszystko ze sprzedazy. A matki jak to matki mialy stracha co dzieciom podawaly.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 11:17   #4541
rudaska
Zakorzenienie

U nas oficjalnie jest napisane, że życzenia rodzącej są uwzględniane w większości przypadków, czyli koniec końców i tak decyzja należy do nich. Mi to nie przeszkadza, nie robią co do nich należy. Ja ekspertką od porodów nie jestem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-12, 11:20   #4542
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ja sobie tylko cos wymyslilam ze w aptece gemini przy zakupach powyzej 250zl jest dostawa gratis? mam koszyk powyzej 250 zl a dalej kaza mi za kuriera placic 12,49 zl :/

Powyzej 300

Stary 2015-10-12, 11:23   #4543
mujer
Zadomowienie

Cytat:
U nas oficjalnie jest napisane, że życzenia rodzącej są uwzględniane w większości przypadków, czyli koniec końców i tak decyzja należy do nich. Mi to nie przeszkadza, nie robią co do nich należy. Ja ekspertką od porodów nie jestem
Ja akurat zaufania nie mam do służb. Nie wykazali się jak do tej pory na mojej osobie. Jakbym im ufała, to teraz bym zapewne m.in. w tej chwili nie była w ciąży Że nie wspomnę o bardzo możliwym kalectwie Dlatego cokolwiek chcą uczynić, chcę wiedzieć, a konsekwencje biorę i tak na siebie.

Jak mi powiedzą, że dziecko jest niedotlenione, spada tętno czy coś, to inna sprawa niż "siadamy na fotel, bo tak".
Stary 2015-10-12, 11:26   #4544
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Mam podobne zdanie na ten temat.

Zreszta moze bede odstawac od reszty ale dla mnie plan porodu to juz wymysl totalny. Zaplanowac to sobie moge urlop a nie wydawanie na swiat potomka. Ale to moje zdanie.

Stary 2015-10-12, 11:26   #4545
rudaska
Zakorzenienie

No tak Mujer ale ja szpitala z tego powodu nie będę zmieniać, bo to tylko kolejne utrudnienie, więc pozostaje przyjąć wszystko z dobrodziejstwem inwentarza. Zawsze można urodzić samej w domu w spokoju i dopiero dzwonić po karetkę
Stary 2015-10-12, 11:33   #4546
limonka_86
Zadomowienie

Powiem Wam ze ja w te opinie tez tak nie do końca wierze bo tak szczerze to jak jestem z czegoś zadowolona to nawet by mi nie przyszło do głowy żeby gdzieś wypisywać swoje opinie właśnie wydaje mi się ze głównie ludzie piszą tylko jak im się coś nie podoba

Czytam Pierwszy rok życia dziecka i zonk napisane jest ze przy karmieniu piersią dziecko powinno się bekac co 5min! ! A ja myślałam że raz i wystarczy! ! I to ze juz po wszystkim jak zje i z jednej piersi i z drugiej:/ strasznie dużo gimnastykowania się

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Powyzej 300
Aaa ok dzięki! !
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 11:37   #4547
sylwoha
Zakorzenienie

Mujer a teraz nie bierzesz k2 i d? Bo ja cala ciaze biore d, sie doedukowalam o tym ze powinno sie w kombo to i d biore

Co do porodow i planu u nas ponoc smieja sie z tych co z kartka przychodza
No ja i tak uwazam ze ze mna beda miec ciekawoe.
Dosc kontrowerysjne poglady, duza swiadomosc medycznych spraw :p i pytajstwo
Wiadomka ze takich sie nie lubi
Ale spoczko, dam rade
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 11:42   #4548
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
ANDRIUSZKA o kurczę to ma tym meczu byl? Super sprawa, ja jak za piłka nie przepadam, tak wcziraj mnie wciagnelo i też rozmawialiśmy z Tz, że fajnie byłoby się kiedyś wybrać

DOLINKA ooo ozdoby świąteczne, ale fajnie to i tak sporo kupiliscie, jak to dobrze, ze jest internet

KALUSIA ale biało czyli szron? Czy śnieg padal?

ADKA i Tobie miłego dnia, oby szefostwo dało Ci spokój ;*

GRYZELDA zazdroszczę snuzy, też muszę w końcu poszukać

i co zamowilas na ali?

KALWINKA kurczę serio u Was taki snieg?? Czy to już zbliżają się swieta? Tak szybko? Połowa października i śnieg to na prawdę szybko.

Kalwinka spoko ja też z praniem do tyłu, bo nic jeszcze nie wybrane, nie mam łóżeczka, materaca, komody, kombinezonu, torby i paru innych potrzebnych rzeczy, ale zamierzam jak najszybciej to zmienic.

KARMAZYNOWA masakra, olej ta łaskę, skoro mało miałaś zakupów i jesteś w ciąży, to po co czekac? ;/

CZUBASEK też uwielbiam cebulę, ale posmak w ustach zniechęca mnie do jej jedzenia, bo nie mam jak się tego potem pozbyć ;/

SYLWOHA takie same mam odczucie w sklepach, udają ze nie widzą, bardzo ciężko narazie mi nie jest, więc się nie upominam, ale jak będzie to sama pójdę i zapytam, w końcu należy nam się, to,chyba lepiej niż miałabym zemdlec ;/

Jeszcze ani razu nikt mnie nie przepuścil odkąd jestem w ciąży.

I nie strasz, bo ja w nocy jak chodze na siku to też trochę pobolewa mnie podbrzusze.

ANI_ QA ja kupuję w rozmiarze 62 miałam wziąć 68, ale jednak stwierdziłam, że 62 będzie lepsze. Na Twoim miejscu jeśli znalazłam coś ładnego w korzystnej cenie to kupilabym 56, jeśli nie to chyba dałabym sobie spokój, zawsze może potem dokupić, jeśli Mała nie będzie bardzo szybko rosła i na spacery będziesz chciała wychodzić, no na wyjście to rach ciach i będzie w samochodzie.

I nie przejmuj się wizyta, będzie ok, Inka pewnie nie może się doczekać, żeby dac popis swoich umiejętności

A ja dziś wstałam o 10 z Tz, obudziałam sie dużo wczesniej, ale wiedziałam, że,jak wstanie to i on już nie będzie spał, a ostatnio taki zmęczony jest, ze chciałam, żeby pospal Ale nie lubię tak pozno wstawać ;/

Dziewczyny co do snów to i czas chyba na mnie, niestety w końcu dopadly mnie sny ciążowe, był straszny i bardzo realistyczny. Jak kladlam sie spac, dosyć często te skurcze miałam i już zaczęłam się martwić, ale przeszło bo zasnelam no i śniło mi sie, że odeszły mi wody i to takie zabarwienie krwią, a ja byłam na tym etapie co teraz i byłam moja mama i biegłym do niej z płaczem, ze odeszły mi wody, Tz był w pracy, wzięłam telefon i ze zdenerwowania nie mogłam znaleść do niego numeru i się obudziłam, a potem obudziłam jego, bo tak się wystraszylam i od razu zaglądam w majty czy nie mam mokro, na szczęście to tylko sen ;/

DOLINKA, doczytałam, że już po wizycie jesteś, gratulacje fajnie, ze z Małym ok

ANI_ QA, RUDASKA kciuki za wizyty!!

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Tak, był na meczu tam.na żywo na stadionie wczoraj, opowiadał ze wrażenia super i atmosfera extra.

Adka pytalas dlaczego ja nie mogłam pojechać. Z rozsadku, bo kobieta w 8 mscu ciąży na takiej imprezie, pijani faceci? Tłum, ktoś Cię popchnie, kopnie, szturchnie w brzuch i nieszczęście gotowe. Wolę dmuchać na zimne, to nie jest pora na takie wypady dla mnie. Druga sprawa, mamy do Warszawy około 350 km, a ja wymiotuje w aucie teraz, moja choroba lokomocyjna przybrała na intensywności, mecze sie na długich trasach, i wstrząsy sprawiają ze mnie boli brzuch. Dałam sobie spokój, zdrowie dziecka jest dla mnie.najważniejsze. Za 2,3 lata pojedziemy razem z mała na mecza, to wtedy wszyscy skorzystamy i już. Tak tylko wiecie jak to nastroje ciężarnej, jakoś smutno sie robi jak czasami nas coś fajnego omija mistrzem marudzenia sie robie.

U nad wciaz jesień i 5 stopni na plusie. Ale.widzę Kraków i tam.niżej to biało.

Sortowania ciuchow ciąg dalszy...

Gratuluję Wam dużych dzieci i udanych wizyt!
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 11:43   #4549
Fionka_31
Zakorzenienie

skojarzenia

Stary 2015-10-12, 11:52   #4550
kalusia87
Zakorzenienie

Zrobiłam zamówienie na Gemini TŻowi ciężko było uwierzyć, że to wszystko jest potrzebne
Stary 2015-10-12, 11:54   #4551
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość

Bardzo ładnie narysowane. W przychodni wysiadło ogrzewanie i u gina jest 5 stopni. Dogrzewa gabinet farelką. Nie tylko mnie dziś zima zaskoczyła, ale jak ja się tam rozbiorę?
Stary 2015-10-12, 11:55   #4552
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość

KALUSIA ale biało czyli szron? Czy śnieg padal?
Śnieg. Ciągle pada, już konkretnie nasypało
Stary 2015-10-12, 12:00   #4553
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Już ktoś napisał, ale to od 300 zł jest darmowe

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
Witam po słonecznym weekendzie w śnieżny poniedziałek

Czy u Was też zima zaskoczyła nie tylko drogowców? Kielce są całe białe i to mi uzmyslowilo jak mało czasu zostało... A ja mam tylko 2 szt body i pożyczoną kołyskę oraz remont w pokoju Milenki... ale dopiero w planach 😔 chyba muszę trochę zacząć to ogarniać!
U nas jeszcze nie ma śniegu i jestem w szoku, że w tym roku tak szybko!
Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Tak, był na meczu tam.na żywo na stadionie wczoraj, opowiadał ze wrażenia super i atmosfera extra.

Adka pytalas dlaczego ja nie mogłam pojechać. Z rozsadku, bo kobieta w 8 mscu ciąży na takiej imprezie, pijani faceci? Tłum, ktoś Cię popchnie, kopnie, szturchnie w brzuch i nieszczęście gotowe. Wolę dmuchać na zimne, to nie jest pora na takie wypady dla mnie. Druga sprawa, mamy do Warszawy około 350 km, a ja wymiotuje w aucie teraz, moja choroba lokomocyjna przybrała na intensywności, mecze sie na długich trasach, i wstrząsy sprawiają ze mnie boli brzuch. Dałam sobie spokój, zdrowie dziecka jest dla mnie.najważniejsze. Za 2,3 lata pojedziemy razem z mała na mecza, to wtedy wszyscy skorzystamy i już. Tak tylko wiecie jak to nastroje ciężarnej, jakoś smutno sie robi jak czasami nas coś fajnego omija mistrzem marudzenia sie robie.

U nad wciaz jesień i 5 stopni na plusie. Ale.widzę Kraków i tam.niżej to biało.

Sortowania ciuchow ciąg dalszy...

Gratuluję Wam dużych dzieci i udanych wizyt!
Wiadomo, że Ci przykro, mi też byłoby smurno, ale jak Mała podrośnie, to sobie odbijecie
Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Zrobiłam zamówienie na Gemini TŻowi ciężko było uwierzyć, że to wszystko jest potrzebne
Mój też patrzył na listę zakupów, jak zobaczył kwotę
Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Śnieg. Ciągle pada, już konkretnie nasypało
To u Was święta stają się jeszcze bardziej realnym wydarzeniem

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Mujer a teraz nie bierzesz k2 i d? Bo ja cala ciaze biore d, sie doedukowalam o tym ze powinno sie w kombo to i d biore

Co do porodow i planu u nas ponoc smieja sie z tych co z kartka przychodza
No ja i tak uwazam ze ze mna beda miec ciekawoe.
Dosc kontrowerysjne poglady, duza swiadomosc medycznych spraw i pytajstwo
Wiadomka ze takich sie nie lubi
Ale spoczko, dam rade
Ale bierzesz samo d czy k2 tez? Jaką Wit d bierzesz i jaką dawke?

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-12, 12:02   #4554
sylwoha
Zakorzenienie

D vitum biore, 1000. Plus w mam dha cos jest.
K2 z tej firmy svanson? Czy jakos tak

Rudaska to jak sie w takim zimnoe rozbierzesz to bedzie jedrniejsza jahah :p
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 12:04   #4555
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Hm, zaczynam 31 tc.

Ale naprawdę tak bardzo ciężko się czujecie?
Znacz, ja miewam fatalne momenty, owszem, ale jakoś ekstremalnie jeszcze mnie nie przybiło w glebę, więc kolejki nie są mi jakoś bardzo straszne....
Ja się czuje mocno niedolężna i nawet wczoraj sobie przypominałam że w pierwszej ciąży w tym czasie to jak sarenka śmigałam a dziś taki ból spojenia, pachwin i plerów ze 10min z łóżka wstawałam w kolejce potrafi mi sie zrobić słabo ale obiecałam sobie że wole paść niz prosić o pierwszeństwo i słuchać chamskich wrzutów

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Dla mnie najważniejszy jest personel przy porodzie i sposób jego zachowania przed i podczas porodu. Może jest możliwość u Ciebie wykupienia sali do porodów rodzinnych? Warunki u mnie są na ostatnim miejscu
ja sama nie wiem, niby fajnie jak personel jest miły i taki miałam za pierwszym razem, ale warunki sanitarne były takie marne że wpędziło mnie to w depresję. Jeszcze wszystko zależy jak długo trzeba w tym szpitalu zostać.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 12:06   #4556
ogolnie
Zakorzenienie

Masakrę macie z tym śniegiem U nas nawet na jeden płatek nie liczę, ale ja akurat śniegu nie lubię ale chłód za to bardzo Więc dzisiejsza pogoda mimo, że pi.ździ jest dla mnie odpowiednia Słońce świeci, za wiatrem jest przyjemnie.

No! To umówiliśmy dziś salę weselną, grajka i jadę jeszcze zamówić fotografa. Jak się uda to w tym roku kupimy jeszcze strój dla TŻ, bo będą zimowe przeceny.

Sądzicie, że pomysł z czerwonymi trampkami dla mnie i TŻ to przegięcie? Ja bardzo bym chciała, podoba mi się to, no i nie wspomnę o wygodzie Nie wyobrażam sobie siebie w jakichś pantoflach ślubnych
Oczywiście rodzina oczy wywala, bo co chwilę padają nasze nowe pomysły, a nikt wcześniej tego w rodzinie nie robił Więc zdziwienie wielkie, a my się śmiejemy, że łamiemy wszelkie ślubne konwenanse
I co gorsza, wczoraj rano lista gości kończyła się na 56 osobach, a wieczorem zrobiło się 72

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Ja się czuje mocno niedolężna i nawet wczoraj sobie przypominałam że w pierwszej ciąży w tym czasie to jak sarenka śmigałam a dziś taki ból spojenia, pachwin i plerów ze 10min z łóżka wstawałam w kolejce potrafi mi sie zrobić słabo ale obiecałam sobie że wole paść niz prosić o pierwszeństwo i słuchać chamskich wrzutów
.
Ja też. Wczoraj chciałam obciąć paznokcie u nóg i o ile udało się jakoś POCHECHŁAĆ paznokcie u lewej nogi, tak prawa została nie do końca oporządzona Także muszę się w końcu przyznać TŻ i mi pewnei pomoże obciąć resztę u prawej nogi
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 12:12   #4557
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
D vitum biore, 1000. Plus w mam dha cos jest.
K2 z tej firmy svanson? Czy jakos tak

Rudaska to jak sie w takim zimnoe rozbierzesz to bedzie jedrniejsza jahah
I od jakiego czasu się tak suplementujesz? Można wiedzieć na co to dobrze wplywa? Może być jakiś link, chętnie się też doedukuje i też bym lykala o ile to nie za pozno, bo w swoich witaminach mam tylko d i to niedużo chyba bo tylko 800 j.m.

A tej k2 to jaką dawka?
Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Masakrę macie z tym śniegiem U nas nawet na jeden płatek nie liczę, ale ja akurat śniegu nie lubię ale chłód za to bardzo Więc dzisiejsza pogoda mimo, że pi.ździ jest dla mnie odpowiednia Słońce świeci, za wiatrem jest przyjemnie.

No! To umówiliśmy dziś salę weselną, grajka i jadę jeszcze zamówić fotografa. Jak się uda to w tym roku kupimy jeszcze strój dla TŻ, bo będą zimowe przeceny.

Sądzicie, że pomysł z czerwonymi trampkami dla mnie i TŻ to przegięcie? Ja bardzo bym chciała, podoba mi się to, no i nie wspomnę o wygodzie Nie wyobrażam sobie siebie w jakichś pantoflach ślubnych
Oczywiście rodzina oczy wywala, bo co chwilę padają nasze nowe pomysły, a nikt wcześniej tego w rodzinie nie robił Więc zdziwienie wielkie, a my się śmiejemy, że łamiemy wszelkie ślubne konwenanse
I co gorsza, wczoraj rano lista gości kończyła się na 56 osobach, a wieczorem zrobiło się 72
To super, ze znalezliscie już sale

Co do pomysłu trampek, wedlug super pomysł dla ludzi, którym to pasuje i dobrze by się w tym czuli i jeśli to Wam się podoba, nie patrzylabym na zdanie rodziny.

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 12:12   #4558
SweetViolet
Zadomowienie

Witam się po weekendzie.

Byłam w sobotę na tych warsztatach z Mama wie. I co do treści merytorycznych, to było o chustonoszeniu, o mleku Enfamil, wykład jakiejś pani psycholog no i ten Zawitkowski. Jedyne na czym warto było posiedzieć, to Zawitkowski, bo gość fajny ma styl mówienia, ale mówił głównie to samo co można zobaczyć na jego filmikach.
Jeśli chodzi o gratisy, to kupa makulatury i próbki kremów sylveco, biolaven i miniaturka żelu do twarzy biały jeleń. Więc słabo. Na koniec było losowanie nagród, których było niby sporo (ochraniacze na łóżeczko, poduszka klin, poduszka rogal, proszki i kapsułki jelp i takie tam), ale u nas to było trochę nie bardzo zorganizowane, dlatego, że panie losujące nie pomieszały karteczek, w związku z czym na jakieś 130 osób numerki losowane były po kolei prawie. Na dodatek z tego co widziałam na zdjęciach to na wiosnę były ciastka i herbata, a teraz u nas była tylko woda. Więc nie dość, że bolały mnie plecy, to jeszcze byłam głodna jak wilk.

Byłam dzisiaj w laboratorium i miałam krew pobieraną tylko na morfologię, ale jak wracałam autobusem, to prawie zemdlałam. Chyba to był mój ostatni samotny wyjazd autobusem, zwłaszcza na pobranie krwi...

Czytałam was, ale tyle napisałyście, że nie wiem do czego się odnieść

A dzisiaj w biedronce wzięłam jeden komplet body. Wkurza mnie tylko to, że są tak chamsko podzielone na dziewczęce i chłopięce. Bo ja jednak wolę uniwersalne.

Cytat:
Mam podobne zdanie na ten temat.

Zreszta moze bede odstawac od reszty ale dla mnie plan porodu to juz wymysl totalny. Zaplanowac to sobie moge urlop a nie wydawanie na swiat potomka. Ale to moje zdanie.
To samo uważam. Jak dla mnie to trochę bez sensu pisać ten plan porodu, bo nie oszukujmy się - poród, jak większość rzeczy w życiu, lubi się toczyć swoim rytmem i tego się zaplanować nie da. Ostatecznie i tak trzeba wziąć pod uwagę, że w razie komplikacji można tym planem ewentualnie kawę ze stołu zetrzeć.
Poza tym panikowanie w tym momencie czy personel będzie miły czy nie też jest bez sensu, bo może być 15 dobrych położnych i 1 jedna beznadziejna i akurat ona może się nam trafić, albo i nie. A po co się stresować? I tak każda z nas musi jakoś urodzić i koniec.

Cytat:
Powiem Wam ze ja w te opinie tez tak nie do końca wierze bo tak szczerze to jak jestem z czegoś zadowolona to nawet by mi nie przyszło do głowy żeby gdzieś wypisywać swoje opinie właśnie wydaje mi się ze głównie ludzie piszą tylko jak im się coś nie podoba
To samo jest z opisami samych porodów przeważnie. Bo jak komuś się rodziło dobrze, to nie wchodzi na forum się wyżalić. Tylko te, które to wymęczyło piszą "ku przestrodze".

U nas jeszcze na szczęście nie pada śnieg. Ale zapowiadają, że będzie. A ja mam tylko płaszcz, który się nie dopina i mi brzuch marznie mimo szala

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 12:20   #4559
benita84
Zadomowienie

Cytat:
W jednej z opinii o Ujatku kobieta napisała, że zrobiono jej lewatywę bez pytania...
Nie wiem, czy to głupia wątpliwość... ale czy można nie zauważyć, że chcą zrobić lewatywę? Nigdy nie miałam, więc nie wiem, może to takie fikumiku i już

Wogle, to można nie zauważyć, że coś wkrapiają albo przebijają pęcherz, albo robią masaż szyjki? I co, jak zaczną np masaż, to ja nie mogę zaprotestować? A jak zaprotestuję, to mnie ze szpitala wyrzucą?

Nie no... bo takie rzeczy po necie ludzie piszą, że się dziwię. Myślałam, że cywilizowane to jest bardziej, znacz: mówią co robią, pytają itp. Ale może się mylę
no ja mogę sobie to wyobrazić chociaż akurat lewatywy nikt mi nie robił ale w taki właśnie sposób bez pytania założyli mi balonik i przebili pęcherz. Wyglądało to tak że poszłam po obchodzie do zabiegowego tj zostalam wezwana i pani dr kazała wejśc na fotel. Myślałam że chce zobaczyć czy jest rozwarcie itp a tym czasem ona w mgnieniu oka założyła mi balonik. Serio zajęło jej to chwilę. I jak już schodziłam z fotela totalnie zdezorientowana to usłyszałam tylko że wywołują poród bo jest mało wód. Taka ściema.
A o tym jak ten balonim działa i po co on dowiedziałam się od dziewczyny z łóżka obok której zrobili to samo.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 12:25   #4560
Fionka_31
Zakorzenienie

a o co chodzi z balonikiem? czemu on słuzy?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości