![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Mujer. A plan porodu? Respektuje coś takiego? Bo jak tam okreslisz co chcesz a czego nie to chyba powinni to respektować. Mi wszystko tłumaczyli zanim coś przy mnie zrobili.. tzn mówili co robią i po co. Pytali się mnie o zdanie. Wyjasniali dlaczego coś lepiej zrobić, ale decyzja byla moja.
#4532 |
Zakorzenienie
|
a dziś byłam w urzędzie, wchodzę i pytam do której laski moge podejść, ona się pyta czy mam numerek, bo trzeba pobrać z parteru, no więc poszłam z I piętra wracam z tym numerkiem i babka zaczęła mnie przepraszać, że nie zauważyła, że jestem w ciąży, wykorzystałam jej skruchę hahah
#4533 |
Zakorzenienie
|
Wit K to nie pic na wodę.. bynajmniej..
#4534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo żeby dobrze się wapń przyswajał potrzebujesz m.in. D i K2, więc to nie jest ściema. Natomiast z tego, co wyczytałam, to podawanie wit. K noworodkom nic w zasadzie nie wnosi w kwestii krwawień. Są one rzadkie, a lepiej jak ciężarna tę witaminę wcina i potem karmi piersią, to dziecko odpowiednią dawkę pożre z siarą... Jeśli dokarmiają sztucznie, to tam też są obie witaminy. No ale tyle się dowiedzialam poki co. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No pewnie też zależy na kogo się trafi, ale np dużo ludzi napiernicza na Ujastek, że tam właśnie robią, jak im wygodnie i gdzies mają plany. Oczywiście, trudno to ocenić, bo to tlyko czyjeś opinie, ale jest ich sporo, więc podejrzane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zakorzenienie
|
jeszcze leżą koło mnie, ale coś czuję, że je zostawię na potem, dalekie potem
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- u nas respektują plan porodu, a jak nie masz ze sobą to dają ci do wypełnienia między skurczami ![]() i tak mnie zastanawia jedna kwestia, bo np. nie godzę się na cięcie krocza, a co w sytuacji gdy ono nie wytrzyma? lepiej pęknąć? bo u nas jest niby polityka ochrony krocza i położne mówią, że dopiero jak się białe robi i widzą, że nie wytrzyma to nacinają
#4537 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja się decyduję na pęknięcie jakby coś. Przed nacięciem i tak powinna pytać, czy się godzisz (w teorii). Generalnie to pomagają: rosołki, masaże, liście malin, (w ciąży), ciepłe okłady, kąpiel, prysznic, delikatny masaż i odpowiednia pozycja przy porodzie. Jak położysz się lub półsiądziesz (pozycja, którą lubi Ujastek ![]() To moj stan wiedzy ![]() Aha - poleca się tez mantrowanie i wizualizację ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy ja sobie tylko cos wymyslilam ze w aptece gemini przy zakupach powyzej 250zl jest dostawa gratis? mam koszyk powyzej 250 zl a dalej kaza mi za kuriera placic 12,49 zl :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Raczkowanie
|
Witam po słonecznym weekendzie w śnieżny poniedziałek
![]() Czy u Was też zima zaskoczyła nie tylko drogowców? Kielce są całe białe i to mi uzmyslowilo jak mało czasu zostało... A ja mam tylko 2 szt body i pożyczoną kołyskę oraz remont w pokoju Milenki... ale dopiero w planach 😔 chyba muszę trochę zacząć to ogarniać!
#4540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o to ze lekarze mimo mm czy ko tak czy siak przy wyjsciu zalecaja jej sumplementacje. Jest kladziony na to duzy nacisk przez wzglad na firmy faramaceutyczne. Niekoniecznie slusznie skoro k dostajemy tak jak piszesz z mlekiem matki czy w mm. Swojego czasu, tzn z poczatkiem 2012 roku byla doac aferka z pewnym koncernem ktory k produkowal. Wycofali wszystko ze sprzedazy. A matki jak to matki mialy stracha co dzieciom podawaly. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zakorzenienie
|
U nas oficjalnie jest napisane, że życzenia rodzącej są uwzględniane w większości przypadków, czyli koniec końców i tak decyzja należy do nich. Mi to nie przeszkadza, nie robią co do nich należy. Ja ekspertką od porodów nie jestem
#4542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powyzej 300 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak mi powiedzą, że dziecko jest niedotlenione, spada tętno czy coś, to inna sprawa niż "siadamy na fotel, bo tak". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta moze bede odstawac od reszty ale dla mnie plan porodu to juz wymysl totalny. Zaplanowac to sobie moge urlop a nie wydawanie na swiat potomka. Ale to moje zdanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
No tak Mujer ale ja szpitala z tego powodu nie będę zmieniać, bo to tylko kolejne utrudnienie, więc pozostaje przyjąć wszystko z dobrodziejstwem inwentarza. Zawsze można urodzić samej w domu w spokoju i dopiero dzwonić po karetkę
#4546 |
Zadomowienie
|
Powiem Wam ze ja w te opinie tez tak nie do końca wierze bo tak szczerze to jak jestem z czegoś zadowolona to nawet by mi nie przyszło do głowy żeby gdzieś wypisywać swoje opinie właśnie wydaje mi się ze głównie ludzie piszą tylko jak im się coś nie podoba
Czytam Pierwszy rok życia dziecka i zonk napisane jest ze przy karmieniu piersią dziecko powinno się bekac co 5min! ! A ja myślałam że raz i wystarczy! ! I to ze juz po wszystkim jak zje i z jednej piersi i z drugiej:/ strasznie dużo gimnastykowania się ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Aaa ok dzięki! ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zakorzenienie
|
Mujer a teraz nie bierzesz k2 i d? Bo ja cala ciaze biore d, sie doedukowalam o tym ze powinno sie w kombo to i d biore
Co do porodow i planu u nas ponoc smieja sie z tych co z kartka przychodza ![]() No ja i tak uwazam ze ze mna beda miec ciekawoe. Dosc kontrowerysjne poglady, duza swiadomosc medycznych spraw :p i pytajstwo Wiadomka ze takich sie nie lubi Ale spoczko, dam rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Adka pytalas dlaczego ja nie mogłam pojechać. Z rozsadku, bo kobieta w 8 mscu ciąży na takiej imprezie, pijani faceci? Tłum, ktoś Cię popchnie, kopnie, szturchnie w brzuch i nieszczęście gotowe. Wolę dmuchać na zimne, to nie jest pora na takie wypady dla mnie. Druga sprawa, mamy do Warszawy około 350 km, a ja wymiotuje w aucie teraz, moja choroba lokomocyjna przybrała na intensywności, mecze sie na długich trasach, i wstrząsy sprawiają ze mnie boli brzuch. Dałam sobie spokój, zdrowie dziecka jest dla mnie.najważniejsze. Za 2,3 lata pojedziemy razem z mała na mecza, to wtedy wszyscy skorzystamy i już. Tak tylko wiecie jak to nastroje ciężarnej, jakoś smutno sie robi jak czasami nas coś fajnego omija ![]() U nad wciaz jesień i 5 stopni na plusie. Ale.widzę Kraków i tam.niżej to biało. Sortowania ciuchow ciąg dalszy... Gratuluję Wam dużych dzieci i udanych wizyt! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam zamówienie na Gemini
![]()
![]() |
#4551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
Śnieg. Ciągle pada, już konkretnie nasypało
![]() |
#4553 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To u Was święta stają się jeszcze bardziej realnym wydarzeniem ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
D vitum biore, 1000. Plus w mam dha cos jest.
K2 z tej firmy svanson? Czy jakos tak Rudaska to jak sie w takim zimnoe rozbierzesz to bedzie jedrniejsza jahah :p |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja sama nie wiem, niby fajnie jak personel jest miły i taki miałam za pierwszym razem, ale warunki sanitarne były takie marne że wpędziło mnie to w depresję. Jeszcze wszystko zależy jak długo trzeba w tym szpitalu zostać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |
Zakorzenienie
|
Masakrę macie z tym śniegiem
![]() ![]() ![]() ![]() No! To umówiliśmy dziś salę weselną, grajka i jadę jeszcze zamówić fotografa. Jak się uda to w tym roku kupimy jeszcze strój dla TŻ, bo będą zimowe przeceny. Sądzicie, że pomysł z czerwonymi trampkami dla mnie i TŻ to przegięcie? Ja bardzo bym chciała, podoba mi się to, no i nie wspomnę o wygodzie ![]() ![]() Oczywiście rodzina oczy wywala, bo co chwilę padają nasze nowe pomysły, a nikt wcześniej tego w rodzinie nie robił ![]() ![]() I co gorsza, wczoraj rano lista gości kończyła się na 56 osobach, a wieczorem zrobiło się 72 ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tej k2 to jaką dawka? Cytat:
![]() Co do pomysłu trampek, wedlug super pomysł dla ludzi, którym to pasuje i dobrze by się w tym czuli i jeśli to Wam się podoba, nie patrzylabym na zdanie rodziny. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | ||
Zadomowienie
|
Witam się po weekendzie.
Byłam w sobotę na tych warsztatach z Mama wie. I co do treści merytorycznych, to było o chustonoszeniu, o mleku Enfamil, wykład jakiejś pani psycholog no i ten Zawitkowski. Jedyne na czym warto było posiedzieć, to Zawitkowski, bo gość fajny ma styl mówienia, ale mówił głównie to samo co można zobaczyć na jego filmikach. Jeśli chodzi o gratisy, to kupa makulatury i próbki kremów sylveco, biolaven i miniaturka żelu do twarzy biały jeleń. Więc słabo. Na koniec było losowanie nagród, których było niby sporo (ochraniacze na łóżeczko, poduszka klin, poduszka rogal, proszki i kapsułki jelp i takie tam), ale u nas to było trochę nie bardzo zorganizowane, dlatego, że panie losujące nie pomieszały karteczek, w związku z czym na jakieś 130 osób numerki losowane były po kolei prawie. Na dodatek z tego co widziałam na zdjęciach to na wiosnę były ciastka i herbata, a teraz u nas była tylko woda. Więc nie dość, że bolały mnie plecy, to jeszcze byłam głodna jak wilk. Byłam dzisiaj w laboratorium i miałam krew pobieraną tylko na morfologię, ale jak wracałam autobusem, to prawie zemdlałam. Chyba to był mój ostatni samotny wyjazd autobusem, zwłaszcza na pobranie krwi... Czytałam was, ale tyle napisałyście, że nie wiem do czego się odnieść ![]() A dzisiaj w biedronce wzięłam jeden komplet body. Wkurza mnie tylko to, że są tak chamsko podzielone na dziewczęce i chłopięce. Bo ja jednak wolę uniwersalne. Cytat:
Poza tym panikowanie w tym momencie czy personel będzie miły czy nie też jest bez sensu, bo może być 15 dobrych położnych i 1 jedna beznadziejna i akurat ona może się nam trafić, albo i nie. A po co się stresować? I tak każda z nas musi jakoś urodzić i koniec. Cytat:
U nas jeszcze na szczęście nie pada śnieg. Ale zapowiadają, że będzie. A ja mam tylko płaszcz, który się nie dopina i mi brzuch marznie mimo szala ![]()
![]() |
#4559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A o tym jak ten balonim działa i po co on dowiedziałam się od dziewczyny z łóżka obok której zrobili to samo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Zakorzenienie
|
a o co chodzi z balonikiem? czemu on słuzy?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.