![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 4
My jedziemy na cmentarz samochodem i weźmiemy małego na ręce.
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Hehe no ja to bym musiała się albo wyprowadzić albo nie mieć dzieci jakbym w te duchy wierzyła. Bo mieszkam pod samym cmentarzem 😉
#4532 |
Zakorzenienie
|
Irmusia nie wiem, napisalam co przeczytałam.
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- OOo teraz mi wyskoczyła data 1.01.1970r. |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mówię, że duchów nie ma. Może są. A jeśli są, to na pewno poza ogrodzeniem cmentarza też.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
Oj nie pamietam. Stówe z hakiem. Wieczorem ci sprawdze, znajde linka
#4535 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie też zawsze było wesoło, nawet na cmentarzu normalnie rozmawiamy uśmiechamy się.. Święta są radosne.. Ale ogólnie tak nastrój wokół poważny smutny i smetny. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
celebriti
|
Drutoterapia Jakkolwiek to brzmi ![]() Indu oki dzięki a noc ? Bo moja sie podstawiała od nowa po zmianie czasu i tak śniadanie o 8 i je co 4 h Ale w nocy wstaje miedzy 00:20 a 5:30 a czasem dwa razy i tym sposobem je śniadanie albo po 6h albo po dwóch i pół o tak myśle czy dawać to śniadanie pózniej czy nie ale chyba zostanę przy tych stałych porach niezależnie od nocy może to jej wyreguluje noc ? Twoja nie licząc dzisiejszej nocy jak je w nocy ? Moja rano nie wola jesc nigdy, sama jej daje bo ona po 8 juz ma drzemkę Taaaa ja jestem bardzo prawosławna o romska trochę bo u nad Cyganie nawet akordeony przynoszą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja miałam mieć na imię Justyna ale tata wolał Magdę, nie Magdalenę. Cytat:
![]() Cytat:
U nas są stragany z watą, obwarzankami, soczkami. Zabawek albo balonów jeszcze nie było. Chyba musze zostać pielęgniarką. Dzieciaki chore, Tz tez zaczyna i jeszcze babcia, która ma zapalenie oskrzeli. Mój tata oczywiście ma kolo dupy. Babcia mówi do niego, żeby usmażył kotletów a on, że nie jest głodny. Moja babcia nie powie wprost, że jest głodna, a on nie pomyśli. Gotuje rosół to jej zaniose. Dobrze, że mnie nie rozłożyło, bo już by była masakra. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |
Zakorzenienie
|
kto używa olejków do pielęgnacji dzieci? albo dla siebie? jakie konkretnie? najlepiej linki poproszę bo tego tyle jest i rozbieżności cenowe ogromne... groszko, help!
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
Cmentarz zaliczylimy.. Akurat tu nowa część więc w miarę równo i na brzegu.. Dalej nie wjechałabym. Ale akurat u mnie wszyscy leżą na brzegu.. Usypiam teraz Lene na drzemkę a jak wstanie idziemy na spacer..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
celebriti
|
Monika na ciemieniucha i czasem po kąpieli ze słodkich migdałów , zamawiałam z drogerii ekologicznej mogę Ci nazwę podać pózniej bo nie ma mnie w domu. Do mycia tyłka mieszam z woda oliwę i lawendowy z herbacianym. A ostatnio jak ja masakrycznie wypryszvzylo i nie wiedziałam czy po rozszerzaniu czy sie zgrzala - takie czerwone krosty to wymylam stężonym krochmalem mydłem marsylskie i nasmarowalam kokosowym. Ja przywożę z Indii ale może można kupić : parahute taka niebieska butelka . Wszystko zeszło i na głowę tez wtarlam i lepiej schodzi skora
---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...conut-oil.html ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- http://drogeria-ekologiczna.pl/eko-d...odrogeria.html ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- O takie
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do dzisiaj budzila sie na flaszeczke po 3 ale od kilku dni zaczelam jej zmniejszac ilosc i rozrzedzac mleko zeby odzwyczaic od picia mleka w nnocy Potem budzila sie dop ok 7 rano Jak pokazala dzisiejsza noc dziecko wcale nie budzi sie w nocy z glodu bo dospala do rana a sniadanie zjadla dop godzine po przebudzeniu Wiec jesli bedzie sie budzila w nocy to dalej bede dawala rozrzedzone mleko az dojdzie do samej wody Wydaje mi sie ze jak ci sie mloda obudzi po polnocy to jest mega szybko- ja bym jej wwtedy nie dawala mleka tylko sprobowala uspac bez, ewentualnie dac sie wody napic A sniadanie o stalych porach jak najbardziej. Wszystkie posilki w ciagu dnia zawsze o stalych porach. Cytat:
Małgosia.. 22. 06. 2015 ![]() Edytowane przez industria Czas edycji: 2015-11-01 o 14:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Zakorzenienie
|
Pieróg co to za akcja z tym kubkiem? Co to za czary?
![]()
#4545 | |
celebriti
|
U mnie jest tak ze czasem sie kręci i sama zaśnie czasem syrena i doi 150-180 wiec sadze ze potrzebuje. Nie wiem czy nie za wcześnie na wodę ?
A kasze dajesz do butli na do ranoc? A drzemie ci regularnie w dzień ? Bo moja albo 4x40 min o stałych porach albo zdarzy sie 1,5h i wtedy kolejne spanie juz nie jest jak zwykle. Bo ona chodzi spać co 2 h
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ciagu dnia drzemki po półtorej godziny aktywnosci. Drzemki roznej dlugosci w zaleznosci od jej potrzeb. Ostatnio byly polgodzinne ale teraz sie wydluzają i przynajmniej dwa razy na dzien są po godzinie a reszta po pół. Dzis rano spala prawie 3 godziny ![]() Nie wiem czy nie za wczesnie na wode . ile osób tyle zdań. Ja pomalu dąze do wody. Wiesz. Moja tez pila niedawno po 150 w nocy pelnego mleka a teraz zmbiejszam i doszlam do 60 rozrzedzonego. Potem smoczek w dzioba i zasypia. Ona pije z przyzwyczajenia, ile dostanie tyle wydoi
Małgosia.. 22. 06. 2015 ![]() Edytowane przez industria Czas edycji: 2015-11-01 o 15:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zakorzenienie
|
My już wrocilismy od rodziców. Lili najpierw się bała nowego miejsca i płakała. Potem usnela a jak wstała to dała się ponosić mojej mamie u której zawsze płacze.
U nas dziś zimno i ponuro |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
To taki kubeczek specjalnie wyprofilowany z którego można już uczyć pić dzieci od 3 miesiąca, Doidy Cup się nazywa
![]() ![]()
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A lovi 360 to już totalny kosmos, niby fajne to bo nie rozlewa się tak ale trzeba sporo siły żeby się z tego napic, Jakub długo nie potrafił, chociaż są dzieci które dużo wcześniej z tego piją. Łatwiejszy jest bidon ze słomka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj akurat czytalam w książce poradę że jak dziecko po KP nie chce pić z żadnej butelki to spróbować dać w kubeczku z ustnikiem.
Monika a ty próbowałas dać D. smoczka przez sen? Bo też taka porada tam byla |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
Z tym Lovi 360 to różnie właśnie dzieci reagują. Mój bardzo szybko zajarzyl a siostrzenica nie...
Ja mojej dalej do butelki nie przekonalam ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Ja probowalam ale od razu ma odruch wymiotny |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() próbowałam jak już spała podmienić cyca na smoczek bo ona nie wypuszcza cyca, chyba, że po długim czasie, ale tylko ryk był i pobudka bo od razu wyczuła. śpiąc jeszcze mamle i albo cyc albo po prostu mlaska powietrze a ja jej szumię do ucha i głaszczę.. ostatnio miała jakiś dzień mlaskacza, naszukałam się smoczka jak głupia bo tyle nie używany, gdzieś rzucony ale znalazłam i nawet pomlaskała go chwilę, ale ciągle wypadał i wściekała się. później już nie dawałam. ostatnio dłużej wytrzymuje bez cyca, a jak mam wstawać w nocy żeby jej co chwilę smoczka podawać to już wolę cyca z nadzieją że zaraz głodna nie będzie. ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Dominika dziś kończy 5 miesięcy. za miesiąc może już coś próbować jeść a ona nadal taka malutka, taki niemowlaczek, tylko mleczko i mleczko.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi też się wydaje Lenka taka malutka gdzie tu sloiczki ![]() Blanka nie lubiła pic z lovi 360, z niekapka tt też nie.. Piła z normalnego kubka jakoś przed rokiem. Usypiam Lene. Byliśmy na spacerze na cmentarzu na tym małym grobie.. Tz miał refleksje nt dzieci bo ten chłopiec żył 4 tyg. Uwielbiam wszystkich świętych iść wieczorem na cmentarz jak jest ciemno.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
Aaa ostatnio dałam Majce słoiczek Gruszka i jabłko to pół słoiczka wpierdzielila
![]() Eeejjj tak sobie teraz myślę a propo tej butelki...a może spróbować kupić niekapek z miękkim ustnikiem. Taki np z aventu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zakorzenienie
|
Monika już 5 mies! Tak dużo mi się wydaje a przecież za miesiąc moja tyle będzie miała.
Kaja my zawsze jezdzilismy na groby tu w mieście jak się sciemnialo. Wtedy niesamowicie jest od tych wszystkich swiec |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę za tydzień do tego pubu i nie wiem co założyc, moja wizja ołtfitu jakoś mi nie pasuje już.. Chciałabym wyglądać wow.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
celebriti
|
Moja szybko zapala wszystkie niekapki i lovi 360 ale ona była terminator. A jak jest z tym doidy ? To długo trzeba dziecku trzyma. ? Przecież takie 7 miesięczne czy nawę 9 nie wypije tak by sie nie oblać nie rozlać
---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Mehja tez myślałam o tym agent on jest od 4m chyba
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.