Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku! - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-16, 13:44   #4531
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
ładnie masz nieogarnięte kobiety w kadrach.... u mnie to jeszcze podpowiedzą, zadzwonią, że czegoś brakuje itd....

A chyba nie pisałam. Jadę dziś wieczorem po wózek ten z ogłoszenia Jak wszystko z nim będzie ok to go biorę
ooo widzisz, a jednak się udało

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Aninis nie że są, ale że mogą się zaląc. Tak jak kupujesz kaszę, mąkę, ryż w sklepie. Zwykle ich nie ma, ale może się zdarzyć, że jednak będą.
Miałam poprzednio grykę, kokos i piankę. Teraz nie wiem co kupię :/ Lateksowy jeśli moje dziecko jak poprzednie prześpi w nim kilka h swojego życia to bez sensu totalnie.... tylko jaki egzemplarz teraz dostanę
A w takim pianka + kokos też mogą się zalęgnąć ?

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Czarnooka_Paula cudne ubranka mobilizujesz mnie do zakupów niech no tylko za Tż drzwi się zamkną ostatnio w sklepie ciągnęłam go na dziecięce to się zgodził, ale tylko pooglądać

Lola ale czas płynie już coraz bliżej

ja to lubię aktywnie i bez nudy też dziś na basenik idziemy

esor trochę nas jest na koniec lutego więc pozostaje się wspierać jak dziewczyny będą już karmić chociaż ciągle mam w głowie myśli, że urodzę wcześniej sama nie wiem czemu nie znamy dnia ani godziny

figa84 minęło 6 lat jak jeden dzień oby udało się zakupić wózek ja wpadłam na genialny pomysł otóż nie będę go nosić na 1 piętro no po co ? w aucie na parkingu będę trzymać
NanaR humor dobry wprawdzie wyjazd Tż już wisi nad nami ale do świąt coraz bliżej i znów będzie ciut dłużej ZUS...bez komentarza ile to nerwów człowiek zje... pamiętam jak wspominałaś o tej sytuacji grunt że pozytywnie
Aninis gonię Ciebie moja droga u mnie 25t6d ciekawe czy razem urodzimy
Na 1 piętro ja na 3 mieszkam... ale mój tż już się cieszy na sama myśl noszenia wózka hahaha on to traktuje jako kurację odchudzającą a chciałby zrzucić 5 kg i jakoś nie potrafi. W ogóle cały czas rozważa obowiązki przy dziecku w kontekście treningu: spacerki, noszenie wózka, noszenie dziecka noo głupolek haha

Goń mnie goń z tp a u Ciebie tak wychodzi z om czy usg ?
U mnie tak wychodzi z om, a usg potwierdza... zresztą ja nie mam wątpliwości, co do terminu poczęcia wiem z dokładnością do 2 dni, bo na mojej delegacji, na którą tż pojechał ze mną tak się nam poszczęściło

A tak poza tym w końcu Was doczytałam.
ja i Czarnooka_Paula - super ubranka

Do mnie przed chwilką dotarła paczka, za chwilkę będę oglądać, bo już nie pamiętam co kupiłam
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 13:51   #4532
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
hehe

wlasnie dzwonila taka pani ze przyjedzie zaraz z mezem obejrzec moje stare sofy i jak by co to je kupia

trzymac kciuki!!!
Trzymam kciuki !

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 14:19   #4533
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki !
poszły

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 14:21   #4534
Mordsith
Wtajemniczenie

Dziewczyny już poszły ode mnie, więc nadrobiłam co tam naskrobałyście za ten czas

Agatka dzieciaki szczęśliwe z prezentów, a i Ciebie uszczęśliwił, więc jest dobrze

ja i Czarnooka_Paula piękne te ubranka pokupowałyście! Te pajace z Cartersa cuuudoo!!

Czarnooka_Paula trzymam kciuki, niech Ci się wszystko sprzeda!

NanaR ale masz kadrowe w pracy Powinni Co teraz jakiś bonus wynagradzający wypłacić za tą zwłokę! No co za sytuacja w ogóle!
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 14:36   #4535
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
poszły
O no to gratki
Stary 2015-11-16, 14:45   #4536
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
poszły
szybka akcja
Stary 2015-11-16, 14:51   #4537
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Nom, tak sie ciesze !!!

do czwartku maja je zabrac - musza transport sobie załatwić

przyjechali z synkiem - 2 latka. Jaki małe wesolek, rozgadal sie, wszedzie łaził i w ogole sie nie bał Oni dopiero przyjechali i maja gole i wesole mieszkanie to szukaja tanich mebli itp. Ale mnie zmartwili, bo powiedzieli ze ja tez bede musiala niedlugo szukac nowego mieszkania, a ja ze czemu? Bo podobno tu w de kazde dziecko musi miec swoj pokoj, nie moze mieszkac w pokoju rodzicow a juz na pewno nie dwojka razem...

to chore. Ja mam teraz duze mieszkanie - 70 m ale tylko 2 pokoje sa tu.. i sie teraz zmartwiłam bo ja nie chce sie stad przeprowadzac mala bedzie z nami w pokoju, a jak przyjdzie czas na drugie to by we 2 byli w pokoju a my w salonie bysmy sobie spali. Kurcze w pl to norma jest a tu moga niby dziecko zabrac

Mia i Tosia <3

Stary 2015-11-16, 14:51   #4538
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. U mnie humor nietegi jakos nie mozemy sie z tz dogadac ehh.

Ja i Paula cudne ubranka. Jak ja bym chciala poznac plec i moc cos normalnie kupić kupilam w lidlu ten termometr na podczerwien. Zobaczymy.

Ogolnie ja witam sie w 29 tyg. Musze dzis kolejne foto sobie cyknac bo juz z 3 tyg chuba nie robilam.
będzie dobrze mała dotrzecie się a dzieciatko Was zbliży
Cytat:
A co do wózka, to koleżance tak ukradli wózek z auta ale jakie sieroty z tych złodzieji, bo weszli do całkiem fajnego auta nie uszkadzając nawet zamków, czyli potrafili się włamywać, zabrali używany wózek po 2 dziecku wart może z 300zł, a auto zostawili i pozamykali. Zorientowała się dopiero pod marketem, że nie ma w bagażniku wózka

Ja mam dziwne przeczucie, że się przeterminuje. Nawet do tż mówię, że jak mi nie uwierzą, że z usg wychodziło na wcześniejszą ciąże to jeszcze mam szanse urodzić 29 lutego

A hit łobuza z wczoraj. Coś się posprzeczałyśmy (przegrywała w planszówce ) i mówi mi tak:
- no, ja powiem wszystko siostrzyce, powiem jej jaka jesteś
- no to mów
- jak się urodzi!

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

a pluskwy to chyba nie tylko w wilgotnych? Kiedyś czytałam, że kobieta która sporo podróżowała pociągami znalazła w domu w wersalce pluskwy i obstawiała, że właśnie przyniosła z pociągów na ubraniach.
mój plan legł w gruzach dobra będę go nosić
Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
ooo widzisz, a jednak się udało

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

A w takim pianka + kokos też mogą się zalęgnąć ?

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Na 1 piętro ja na 3 mieszkam... ale mój tż już się cieszy na sama myśl noszenia wózka hahaha on to traktuje jako kurację odchudzającą a chciałby zrzucić 5 kg i jakoś nie potrafi. W ogóle cały czas rozważa obowiązki przy dziecku w kontekście treningu: spacerki, noszenie wózka, noszenie dziecka noo głupolek haha

Goń mnie goń z tp a u Ciebie tak wychodzi z om czy usg ?
U mnie tak wychodzi z om, a usg potwierdza... zresztą ja nie mam wątpliwości, co do terminu poczęcia wiem z dokładnością do 2 dni, bo na mojej delegacji, na którą tż pojechał ze mną tak się nam poszczęściło

A tak poza tym w końcu Was doczytałam.
ja i Czarnooka_Paula - super ubranka

Do mnie przed chwilką dotarła paczka, za chwilkę będę oglądać, bo już nie pamiętam co kupiłam
mój Tż też chętny do noszenia ale nie będzie go z nami większość czasu więc już mi obmyśla plan jak mi ułatwić z usg 24.02 z om 29.02 ale wpisane 1.03 cyrkluje poczęcie między 5.06 a 8.06 ale konkretnej daty nie znam
Cytat:
poszły
super będzie więcej miejsca na rzeczy Mii

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 15:27   #4539
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Witamy Kochane
Figa oglądałam ten bujak i jest super!!! Kolka znajomych mam mi go polecało.W weekend dowiedziałam się że moja siostra z TŻ chcą nam zasponsorwać wózek który już mamy sfinansowany prze rodziców wiec kupią bujak. Tylko taniej na allegro niż w smyku.
Marta dziś kupiliśmy ten termometr i jest dobry, też mi kilka osób polecało. Kolejna rzecz do wyprawki z głowy.
My mamy ten materac z gryką/kokosem, nam go położna poleciła a te robale to raczej nie wierzę... Jak dobrze wysuszone ziarna to raczej nic nie powinno sie dziać... Lateksowy kosztował ponad 500zł to dla nas za dużo
Paula przykro czytać takie historie....
My weekend spędziliśmy oddzielnie bo mąż miał nawał w pracy A mnie mały straszył bo sobota i niedziela prawie 0 ruchu za dnia za to w nocy szalał. Nie wiem czy to normalne i zaczynam sie stresować Już tak kiedyś było że 1-2 dni były takie spokojne....Jutro jedziemy na echo serduszka, może zajedziemy do Ikeii.
Zaraz lecę na szkołę rodzenia dziś sama, i mamy temat o szczepieniach z ordynatorką z pediatrii.
Obkupiłam się w pomarańcze w lidlu (3.50zł/kg.) i chyba zaraz pęknę
Mam już zakupioną glukozę i w środę robimy badanko.
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała

Edytowane przez justynka333
Czas edycji: 2015-11-16 o 15:32
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 15:48   #4540
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
poszły
Super

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 15:56   #4541
Lola2828
Zadomowienie

Paula super że pozbędziesz się bałaganu i jeszcze z małym zyskiem ja dzisiaj bawiłam małego Rosa ma 2.5 msc mały krzykacz tylko na rączkach by siedział Moja mała też mało ruchliwa strasznie mnie to martwi co za dola nasza myśleć ciągle ... Ciekawe czy u nas też będzie teraz w Lidlu ten termometr bo się przymierzałam do niego ale nie wiem czy w tym samym czasie będzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-16, 16:15   #4542
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
poszły
O to gratki.
Jakos nie chce mi sie wierzyc w to co mowisz z tym mieszkaniem. A jak ktos nie ma na wieksze mieszkanie??:-\

Justynka mierzylam sobie temp i wyszla ok. Mysle ze przyda sie a nieduze pieniądze
Ja mam slaaby dzien. Duzo nauki roboty a nic sie nie chce. I malo zrobilam zlecial dzien a tu juz wieczor. Jeszcze na 18 mam wyklad ale na nim sie poucze.
Mam ochote nakupowac dekoracji swiatecznych....
Stary 2015-11-16, 16:19   #4543
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
O to gratki.
Jakos nie chce mi sie wierzyc w to co mowisz z tym mieszkaniem. A jak ktos nie ma na wieksze mieszkanie??:-\

Justynka mierzylam sobie temp i wyszla ok. Mysle ze przyda sie a nieduze pieniądze
Ja mam slaaby dzien. Duzo nauki roboty a nic sie nie chce. I malo zrobilam zlecial dzien a tu juz wieczor. Jeszcze na 18 mam wyklad ale na nim sie poucze.
Mam ochote nakupowac dekoracji swiatecznych....
jezeli dzieci sa zadbane, czyste ito to nie chce mi sie w to wierzyc
no ale sie dowiem gdzies o co tu chodzi

Ja tez juz bym wyjela dekoracje swiateczne!!! ale poczekam do 1 grudnia

a ja wlasnie upieklam czekoladowe babeczki
czekoladowe a nadziewane dodatkowo biała czekolada

potrzebuje czekolady

Mia i Tosia <3

Stary 2015-11-16, 16:36   #4544
agaczilla21
Zakorzenienie

Paula kuzyn mojego M mieszka w Londynie i jak ich corka skończyła 3 latka to dostali z jakiegoś tam urzedu pismo ze dziecko juz powinno miec swój pokój bo oni wtedy wynajmowali mieszkanie typu studio...wiec może i w Niemczech podobnie...

Ja zamówiłam na allegro foremki na pierniki takie większe 😊 i będę pierniczyć przed świętami 😊
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 16:40   #4545
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Paula kuzyn mojego M mieszka w Londynie i jak ich corka skończyła 3 latka to dostali z jakiegoś tam urzedu pismo ze dziecko juz powinno miec swój pokój bo oni wtedy wynajmowali mieszkanie typu studio...wiec może i w Niemczech podobnie...

Ja zamówiłam na allegro foremki na pierniki takie większe 😊 i będę pierniczyć przed świętami 😊
nom rozumiem, ale ja mam 2 duze pokoje no i jak juz by miała 3 latka to może i ciasno by było jak by drugie juz było ciasno

Mia i Tosia <3

Stary 2015-11-16, 16:55   #4546
rudziutka1987
perfumoholiczka

GG do rudziutka1987

Cytat:
Nom, tak sie ciesze !!!

przyjechali z synkiem - 2 latka. Jaki małe wesolek, rozgadal sie, wszedzie łaził i w ogole sie nie bał Oni dopiero przyjechali i maja gole i wesole mieszkanie to szukaja tanich mebli itp. Ale mnie zmartwili, bo powiedzieli ze ja tez bede musiala niedlugo szukac nowego mieszkania, a ja ze czemu? Bo podobno tu w de kazde dziecko musi miec swoj pokoj, nie moze mieszkac w pokoju rodzicow a juz na pewno nie dwojka razem...

to chore. Ja mam teraz duze mieszkanie - 70 m ale tylko 2 pokoje sa tu.. i sie teraz zmartwiłam bo ja nie chce sie stad przeprowadzac mala bedzie z nami w pokoju, a jak przyjdzie czas na drugie to by we 2 byli w pokoju a my w salonie bysmy sobie spali. Kurcze w pl to norma jest a tu moga niby dziecko zabrac
Z tymi pokojami dla dzieci , że każde musi mieć swój to po części prawda. Ostatnio sie orientowałam troszkę w tym temacie, bo ja mam na umowie 1,5 pokoju i 48 metrów, mieszkamy we dwójkę i zaraz będzie dzidzia. I dowiedziałam się, że jeśli masz wynajmowane mieszkanie od spółdzielni to tak jest , każde dziecko musi mieć swój pokój, jak nie jest się małżeństwem to też nie można wynająć jednego pokoju bo muszą być dwie sypialnie.I jak się pobiera jakiś socjal-mogą się przyczepić przy jakiejś kontroli. Ale już gdy masz mieszkanie wynajęte od kogoś prywatnego to w sumie zależy tylko od niego ile osób ma w nim mieszkać. Tak się dowiedziałam od koleżanki która w sierpniu zmieniała mieszkanie bo właśnie spółdzielnia zrobiła problem jak ściągnęła dzieci z Polski, prywaciarz nie robił im problemu, ma teraz trójkę dzieci przy sobie, faceta z którym nie jest w związku małżeńskim i 2 pokoje.
11.2016
rudziutka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 16:59   #4547
marciar7
Zakorzenienie

Ja pierdziele kto to wymysla 😲
Stary 2015-11-16, 18:16   #4548
Lola2828
Zadomowienie

W Anglii jest podobnie tylko to się tyczy dzieci różnej płci i w jakimś tam wieku nie wiem nie interesowałam się ale to dotyczy mieszkań socjalnych bo do prywatnych raczej nie mają wglądu i zależy właśnie od właściciela mieszkania
Stary 2015-11-16, 18:20   #4549
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Nom, tak sie ciesze !!!

normalnie to jakiś kosmos

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
będzie dobrze mała dotrzecie się a dzieciatko Was zbliży

mój plan legł w gruzach dobra będę go nosić

mój Tż też chętny do noszenia ale nie będzie go z nami większość czasu więc już mi obmyśla plan jak mi ułatwić z usg 24.02 z om 29.02 ale wpisane 1.03 cyrkluje poczęcie między 5.06 a 8.06 ale konkretnej daty nie znam

super będzie więcej miejsca na rzeczy Mii
jestem ciekawa w jakich datach faktycznie zaczniemy się rozpakowywać z dwupaku
Mi się marzy tak z 2 tygodnie przed termin urodzić bo już się nie mogę doczekać. Ale w mojej rodzinie, to bardziej ciąże przenoszone niż wcześniaki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-16, 18:26   #4550
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Agata u nas ciasto już leżakuje od 2 miesięcy w piwnicy Zrobiłam z 2kg mąki :P to będę piekła z 5 blatów takich dużych które potem przełożę powidłami i przekroję na 3 placki. Dla nas, rodziców i teściów. Z reszty napiekę pierniczków

I po zajęciach w SR. Dziś o szczepionkach (Lekarka poleciła, zwłaszcza te skojarzone argument są nowoczesne nie to co te bezpłatne. Tak samo polecała pneumokoki, meningokoki i rotawirusy) Potem gimnastyka
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 18:28   #4551
Aninis
Zakorzenienie

Wiecie co... szwagier do mnie zadzwonił, żeby mnie przeprosić.
I mówi mi, żebym nie skreślała jego dziewczyny na chrzestną, bo on przemyślał sprawę i teraz bardzo chciałby, żebym ją poprosiła... ręce mi opadły.
Ale najważniejsze, że sobie pogadaliśmy przez tel. i wylałam wszystkie moje żale.

Powiedziałam mu, że ja też przemyślałam temat i doszłam do wniosku, że to był zły pomysł i generalnie zmieniam termin chrztu z czerwca na kwiecień, bo w kwietniu jest większa szansa na możliwość przylotu mojej kuzynki
Stary 2015-11-16, 18:48   #4552
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudziutka1987 Pokaż wiadomość
Z tymi pokojami dla dzieci , że każde musi mieć swój to po części prawda. Ostatnio sie orientowałam troszkę w tym temacie, bo ja mam na umowie 1,5 pokoju i 48 metrów, mieszkamy we dwójkę i zaraz będzie dzidzia. I dowiedziałam się, że jeśli masz wynajmowane mieszkanie od spółdzielni to tak jest , każde dziecko musi mieć swój pokój, jak nie jest się małżeństwem to też nie można wynająć jednego pokoju bo muszą być dwie sypialnie.I jak się pobiera jakiś socjal-mogą się przyczepić przy jakiejś kontroli. Ale już gdy masz mieszkanie wynajęte od kogoś prywatnego to w sumie zależy tylko od niego ile osób ma w nim mieszkać. Tak się dowiedziałam od koleżanki która w sierpniu zmieniała mieszkanie bo właśnie spółdzielnia zrobiła problem jak ściągnęła dzieci z Polski, prywaciarz nie robił im problemu, ma teraz trójkę dzieci przy sobie, faceta z którym nie jest w związku małżeńskim i 2 pokoje.
No właśnie czytałam teraz o tym ze na mieszkaniach socjalnych to sprawdzają bardziej. My mamy prywatnie wynajmowane no i pełne dwa pokoje. Mam nadzieje ze sąsiedzi nie będą się czepiac

Mia i Tosia <3

Stary 2015-11-16, 19:00   #4553
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie czytałam teraz o tym ze na mieszkaniach socjalnych to sprawdzają bardziej. My mamy prywatnie wynajmowane no i pełne dwa pokoje. Mam nadzieje ze sąsiedzi nie będą się czepiac
To juz by chamstwo było..
Stary 2015-11-16, 19:01   #4554
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
I mówi mi, żebym nie skreślała jego dziewczyny na chrzestną, bo on przemyślał sprawę i teraz bardzo chciałby, żebym ją poprosiła... ręce mi opadły.
Ale najważniejsze, że sobie pogadaliśmy przez tel. i wylałam wszystkie moje żale.

Powiedziałam mu, że ja też przemyślałam temat i doszłam do wniosku, że to był zły pomysł i generalnie zmieniam termin chrztu z czerwca na kwiecień, bo w kwietniu jest większa szansa na możliwość przylotu mojej kuzynki
No i super Chyba zrozumiał
Stary 2015-11-16, 19:26   #4555
figa84
Zakorzenienie

Kiepsko z Waszym rozgadaniem dzisiaj :p

Mam wózek już przykryłam folią, żeby się nie kurzył, bo jeszcze sporo czasu, ale skoro się trafił używany, to trzeba było brać :p

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

i gdzie jest Elena??
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 19:33   #4556
butterfly20
Zakorzenienie

Ufff...u mnie zamęt remontowy, ale widzę,że nie popisałyście dużo Mam kompa i od razu mi lepiej. Jedynie się boję do K. zajrzeć co tam zastanę

Wiecie jakiego mam pecha?No żesz.... w żadnym stacjonarnym sklepie nie znalazłam tapety pasującej do Tuśkowego pokoju. Więc zamówiłam w sklepie netowym, na wszystkich monitorach tapeta była biała w fioletowe gwiazdki. I w dodatku zestawiali ją z fioletowymi tapetami. Zamówiłam, a przyszła w różowe gwiazki, a facet i tak się upierał,że to wpada w fiolet. Ja + róż =

No to te odesłałam i w innym sklepie zamówiłam białą w szare grochy. Myślę sobie,że przecież szary to szary, nazywa się się szary w opisie no to przekłamań nie będzie. A ci mi wysłali miętowe grochy, bo się pomylili. No ch... mnie trafił, bo miałam dzisiaj wybierać farbę pod tę tapetę:///

Jeszcze pewnie nie raz mnie trafi podczas tego remontu...

A najlepsze,że w obu tych firmch pracują sami faceci. Ja się pytam, kto ich tam zatrudnił, daltonistów i melepetów kolorystycznych??

Cytat:
ładnie masz nieogarnięte kobiety w kadrach.... u mnie to jeszcze podpowiedzą, zadzwonią, że czegoś brakuje itd....

A chyba nie pisałam. Jadę dziś wieczorem po wózek ten z ogłoszenia Jak wszystko z nim będzie ok to go biorę
Pochwal się koniecznie

Cytat:
łooo matulu jakie robaki nie straszcie mnie
To w gryce są robale, że omijasz

A tak w ogóle to witam się w 26t0d
Dzisiaj rano zaliczyłam gina (jeszcze tego starego) i w końcu mam potwierdzenie na 100% odnośnie płci bezwstydnica w końcu pokazała wszystko jak trzeba więc przestaję się nastawiać na niespodziankę w postaci siusiaka
Super)))) Dziewczynki są kochane hehe

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak jak figa napisała Nie że są, ale mogą się zalęgnać. Siostra cioteczna niestety miała pluskwy. Wywaliła po pół roku. Chociaż materac nigdy nie był zamoczony. Widać wietrzyć było trzeba częściej. A to w bloku, to nie miała gdzie. Jednemu się trafią, drugiemu nie
Poczytaj na blogach, czy na kanałach you tube, są nawet filmiki z tymi robakami.
To już kwestia indywidualnej decyzji.

U nas pierwsze dziecko i jak kupujemy coś, to jednak z myślą na dłużej, żeby było na drugie. I tak długo się nad jedną rzeczą zawsze zastanawiamy.
Też znam przypadki,że były robaki pomimo tego,że materac się był zmoczony. Albo pleśnieją.

Oj nie, ja dziękuję, nie mogłabym spać spokojnie z myślą,że moje dziecko może spać na czymś takim, brrrr...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 19:33   #4557
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Witamy Kochane
Figa oglądałam ten bujak i jest super!!! Kolka znajomych mam mi go polecało.W weekend dowiedziałam się że moja siostra z TŻ chcą nam zasponsorwać wózek który już mamy sfinansowany prze rodziców wiec kupią bujak. Tylko taniej na allegro niż w smyku.

jak piszecie, że fajny to będę na niego polować ;p
Stary 2015-11-16, 19:35   #4558
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
To juz by chamstwo było..

No mam durna sąsiadke i jej może przeszkadzać np płacz dziecka czy np jak chodzic będzie się uczyć itp. No ale mam nadzieje ze będzie ok

Mia i Tosia <3

Stary 2015-11-16, 19:37   #4559
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Że tak powiem... a nie mówiłam?:P

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

O którym mówicie bujaczku?Bo teraz już mogę linki otwierać:P

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 19:39   #4560
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
O którym mówicie bujaczku?Bo teraz już mogę linki otwierać:P
Tiny Love https://www.google.pl/search?q=bujac...w=1366&bih=681
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości