|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
|
|
#4532 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Paula, Marcia, Milek chyba pragnie dołączyć do waszych dziewczyn
, niby usypia, a raptem jak nowonarodzony, do tego rzuca się całym ciałkiem, jak walnie nogami w kanape, to tylko sprężyny jeczą, o spaniu mowy nie ma oczywiscie .Rano połozyłam go na rogalu i poszłam się myć i ubierac, wracam na spokojnie, a ten podniósl tak tułów, ze o mało nie fiknął do tyłu na głowę
|
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
U nas rzadka kupa pomimo takich ilości żelaza
A nic nie zjadłam na pewno podejrzanego. Do tego częstsze pobudki w nocy, a jak dałam palca mu do buzi to szorował nim jak tarką po dolnym dziąsle. Sutki mocno gryzie i ciąga, więc tego no.. zaczyna się Patrzę, że trochę napuchnięte te dziąsła, ale jeszcze nie jakoś dużo. Póki co widze, że go strasznie swędzą.
|
#4534 |
|
Raczkowanie
|
Elena, fakt, niezly pomysl na biznes, ale nie bede zarabiac na cudzym, badz co badz, nieszczesciu
Co do tv to my tez malo wlaczamy dlatego pewnie tz zapomnial zaplacic. Ale od rana pada to mi sie nudzilo wiec włączyłam a tu psikus
|
|
|
|
#4535 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na mamie się śpi najlepiej
|
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Do tego mały gnojek już nie leży na brzuchu grzecznie, samo podnoszenie główki mu nie starcza. Teraz juz podnosi dupkę i klęczy na kolanach, do raczkowania się rwie. Pełza tak po wyrze, dupa chodzi, kolana chodzą, a twarz w kocu. komicznie to wygląda
Ale jemu się chyba podoba bo rży przy tym
|
#4540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O kurka, Milek usypia, gapił się przez chwilę na mnie i oczęta ma już zamkniete. Ciekawe na jak długo? |
|
|
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Cos czuję że to jeszcze potrwa, no chyba że nagle z zaskoczenia mu coś pójdzie, ale póki co poza rozpulchnionymi dziąsłami jeszcze nic nie widać. Baaaaardzo mi się marzyło, że to dużo później nastanie
![]() A matce idzie kolejny okres. Cykl 35 dni, nie tak najgorzej, bałam sie że z 60 będzie
|
|
#4542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.mój tylko po macie próbuje pełznać do przodu, tzn. chwyta piastkami materiał, raz jedną rączką raz drugą i tak jakoś się posuwa, ale kolanka zostają w tyle Ale obrotu nie zrobił ani jednego .Wam tez dzieciaczki przeszkadzają w ubieraniu? mój łapie za rękawki od środka, zaciska paluszki, albo tak mocno trzyma przód, że nijak nie mogę ubrać,a jak się cieszy, że matka sapie i gimnastykuje się, zeby paluchy poodginać , a za chwilę złość, ze ubieranie trwa za długo
|
|
|
|
|
#4543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trza mieć teraz rąk z 6 sztuk chyba. a oczu wszędzie Spełzał mi właśnie z samego końca wyra na sam brzeg że dupą już wisiał poza łóżkiem, a poszłam tylko siku i tu posta napisać ehh ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
Kurna we wszysktim teraz przeszkadza, wsystko łapie, pcha do buzi, ciągnie, rwie, wszystko go ciekawi, zanim zapne body to on już ciągnie za tą część w kroku i ma ją na głowie, booosz A nie daj boże jak się matka nachyli i złapie za włosy, albo za matki bluzkę, ciężko zmusić żeby puścił ![]() Czasy noworodka były jednak piekne
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-06-01 o 10:02 |
||
|
|
|
#4544 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() . Ja teraz spodziewałam sie, ze będę miała druga córkę, a tu chłpczyk i nie wyobrażałam sobie, jak to będzie, bo u mnie w domu same dziewczyny i ja miałam dziewczynę, ale chłopczyk jest super- moim zdaniem całkiem inne chowanie. to mój taki tulas i synuś mamuni, zwariowałam calkiem na jego punkcie . to jedyny i pierwszy facet, któremu jako pierwsza powiedziałam, ze go kocham ale pewnie jak byłaby dziewczynka, to bym sobie nie wyobrażała, ze może być inaczej .Choć w sklepach jeczę, bo ubranka dla dziewczynek bardziej mi sie podobają, jest wiecej wariacji, te opaseczki, chusteczki na głowkę, sukienusie... imię Janek jest świetne, sama bym tak dała, bo mój tato to Jan, ale wtedy byłoby przykro dla teścia, ze jednego dziadka wyróżniliśmy i sobie darowaliśmy to imię. ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
.Mój tę cześć do paszczy pakuje, albo rzepy odpina w pampku i tak w koło macieju
|
||
|
|
|
#4545 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana, puki mogę jeszcze pisać
![]() Kaasi mnie też trzeba kopnąc w 4 litery bo siedzę na wątku zamiast iść ćwiczyć, to może się nawzajem kopnijmy Aninis a ta wada jest genetyczna? Ja też chciałam chłopca dla tz ale dla siebie chciałam dziewczynkę i chyba podświadomość wygrała ![]() ![]() Joann co za atrakcje Moja pijawka w nocy znowu 3 pobudki, w końcu wzięłam ja do łóżka bo już mi się nie chciało wstawać. Ciekawe, że w nocy cyc jest okej, a w dzień be Pogoda u nas okropna Chyba pojadę na jakiś szoping kupić dzieciom jakieś prezenty. Poza tym to wszystko mnie wkurza, czyżby @ nadchodzila? Mam zmniejszyć dawkę tyroksyny, może to tak na mnie działa
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
Elena to niezle :p
Lucy u nas to samo ciagle.. ja nie chce zębów jeszcze Zoska od rana jezczy drze sie gada o ludzie lep mi pęknie haha Ona ciagle glowe podnosi do siedzenia ja jestem przerazona...
|
#4547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez nie umiem rozgryźć tej zagadki, ale wczoraj w ciagu dnia udało mi sie pokarmić go na spiocha i jadł ładnie , noce jeśli chodzi o kp, sa super od początku, dni sie popsuły...
|
|
|
|
|
#4548 |
|
Raczkowanie
|
Zazdroszcze wam tego jak obserwujecie jak wasze dzieciaczki sie rozwijaja. Przemus oczywiscie tez sie zmienia, chwyta ubranka i zabawki, ale przez przypadek, celowo jeszcze nie umie. No i gada duzo wiecej. Nozkami tez troche rusza, tyle ile moze. Biedny moj syneczek
|
|
|
|
#4549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak sobie pomyslałam, ze zanim sie obejrzymy, będziemy meldowały pierwsze kroczki naszych pociech
|
|
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
Matko jak krzyczy hahahaha nie moge z niej rozebralam do pampersa zadowolona a dzis z okazji chciałam ja ubrax w kiecke ale gdzie tam :p
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- O co mój agent zrobił teraz Leży na podłodze na macie, podlazł do niego kot, położył się obok maty i sie tak obserwują. Bartuś go chwycił za sierść i oczywiście co, zacisnał łapkę, niezły kawał włosia wyrwał Kot oczywiście spierniczył
|
|
#4552 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4553 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pokazalabym wam zdjecie jak to wygląda, bo to jeszcze wiekszy szit niz nosila Mia, ale nie bede robic widowiska z mojego dziecka dla obcych, tych nie piszacych tu. Jesli kiedykolwiek bede miala drugie dziecko to od razu pojdziemy prywatnir sprawdzic bioderka, a nie tak jak teraz w 5 tygodniu. Pewnie bylibysmy juz po wszystkim gdyby wadę wykryto w szpitalu
|
|
|
|
|
#4554 | |
|
Zadomowienie
|
ja wreszcie w wózku małego uspalam a teście dzwonią że zaraz będą i to z 4letnia siostrzenica tz a ona jest strasznie rozpuszczona niegrzeczna wszędzie wejdzie krzyczy hałasu je i się nic nie słucha dziadków babcie ma tak ustawiona że obiad przerywa np przestaje smażyć kotlety bo mała chce się z nią bawić w tym momencie. obudza mi małego i będę mieć sajgon. nie lubię takich niezapowiedzianych wizyt tak bym rozplanowala lepiej dzień. w dodatku u nich za chwilę będziemy trwa godzinę półtorej. Mam nerwa :-/
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
Tak samo robi na macie i jeszcze się nie obrócił wokół osi ale na boki co chwile i przy ubieranie też przeszkadza przez co ubieranie dłużej trwa i ten się irytuje bardziej.
|
|
#4555 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
U nas jest bardzo dobrze
![]() Nie pamiętam, żeby był taki dłuższy okres w ciągu ostatnich 3 lat... Niech trwa jak najdłużej ![]() Cytat:
.Cytat:
....:glasi u:Cytat:
My się ok. 6:30 codziennie budzimy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie to samo I zgadzam się z kaasi- na początku też myślałam, że dla chłopczyka nie ma ubrane ale na all popatrzyłam i są piekne. W ogóle pierwszy raz kupiłam dla Małgosi pakę ubrań używek i jestem bardzo ciekawa jakości. Jak będzie ok to zacznę tak kupować i małego też obkupię. aninis- my też chchcimy 12.06 Musze Małemu jakis strój kupić i nie wiem jak to logistycznie ogarnąć. My wczoraj byliśmy znów w szpitalu na plastrowaniu pępuszka. Kurcze najgorsze to jest to, że zawsze jakiś korek z tatą zaliczymy a nie ma u taty w samochodzie klimy i ten dzieciak się gotuje w tym foteliku .
|
|
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4557 |
|
Zadomowienie
|
Ktoś musi stać na posterunku więc musimy się zmieniać 😉 Paula współczuję tak wczesnego wstawania 😥 moja właśnie wstała idziemy zaraz na spacer .
|
#4558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hehe- ja ze swoją starszą mam taki sajgon codzień ![]() Ale jak ona była bobasem to miałam takie same myśli w stosunku do innych starszych dzieci. Lucy- tak pomyślałam- jak nie zużyjesz tego mleka to może oddaj na jakiś niemowlęcy oddział szpitalny. Ja się zapomniałam przy Małej i oddałam teściowi, żeby świnki podkarmił Mały śpi już ponad godzinę siasia- Małgosia uwielbia Twojego avka z dmuchawcem . Mam pół monitora w paluchach
|
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4560 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hehe skleroza go dorwala? Cytat:
ja bym nie wzięła 😨Małemu w nocy coś sie pomyliło, bo budził się co 1.5-2h mega niewyspana jestem wyciągnę pranie i chyba kimnę się z nim ![]() Siasia nieźle, dobrze że się w porę zorientowałaś 😀 Janek wczoraj podczas kąpieli zaczął tak w głos się śmiać, chciałam go nagrać, ale oczywiście jak wzięłam telefon to pełna powaga
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

, niby usypia, a raptem jak nowonarodzony, do tego rzuca się całym ciałkiem, jak walnie nogami w kanape, to tylko sprężyny jeczą, o spaniu mowy nie ma oczywiscie
.
A nic nie zjadłam na pewno podejrzanego. Do tego częstsze pobudki w nocy, a jak dałam palca mu do buzi to szorował nim jak tarką po dolnym dziąsle. Sutki mocno gryzie i ciąga, więc tego no.. zaczyna się
na mamie się śpi najlepiej

.
Trza mieć teraz rąk z 6 sztuk chyba. a oczu wszędzie 
Pogoda u nas okropna

Kurcze, pewnie przywykł do tamtego. W ogóle to odzwyczaił się od naszego mieszkania, dziś jak go nosiłam w pionie to nie cieszył się jak zwykle tylko miał buzię w podkówkę, eh eh. mam nadzieję, że to chwilowe.

No to Asia je oczywiscie przygarnela
niestety po tygodniu sie pochorowaly i zdechly
wyciągnę pranie i chyba kimnę się z nim