![]() |
#4531 |
Konto usunięte
|
Dot.: Psy - cz. V
Hiro, przygotuj żel z siemienia lnianego i dawaj mu to do jedzenia - ten sposób polecił mi wet jak mój spaniel zatkał się folią aluminiową (porwał z grilla mięso w folii i nie zdążyłam mu całej wyrwać z pyska). Faszerowałam go tym siemieniem i w końcu wyślizgnęło się z niego to, co nie pozwalało mu się wypróżnić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;76674801]Hiro, przygotuj żel z siemienia lnianego i dawaj mu to do jedzenia - ten sposób polecił mi wet jak mój spaniel zatkał się folią aluminiową (porwał z grilla mięso w folii i nie zdążyłam mu całej wyrwać z pyska). Faszerowałam go tym siemieniem i w końcu wyślizgnęło się z niego to, co nie pozwalało mu się wypróżnić
![]() Dzieki aska, ale chyba chwile poczekam, bo piesek rano jadl juz swoje jedzenie, weterynarz otwiera o 16, a w razie jakbysmy robili zdjecie to chyba nie powinien byc swiezo najedzony prawda? Od 8 do 16 to jest szansa ze cos tam bedzie widac. |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
20170828_111440.jpg
Chciałam Wam przestawić nowego członka rodziny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
BOZE DZIEWCZYNY przepraszam za panike. Jedna czesc znalazlam gleboko pod kanapa. Druga w lozku w ktorym wlasnie spi TZ po nocnej zmianie. Czyli piesek przyniosl panu swoja zdobycz. Wszystko jest, tak mi sie wydaje. Madra psinka. Czulam podswiadomie, ze by tego nie polknal. Pogryzione, owszem, i zostawione. Ale sie przestraszylam. Naczytalam sie oczywiscie w internecie o podziurawionych jelitach. Wyobrazalam sobie ten pogryziony plastik o ostrych kantach. Matko. Zawalu prawie dostalam. Dziekuje za pomoc i przepraszam za to, ze jestem taka panikara ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4536 | |
Konto usunięte
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7667574 6]
Ale sie przestraszylam. Naczytalam sie oczywiscie w internecie o podziurawionych jelitach. Wyobrazalam sobie ten pogryziony plastik o ostrych kantach. Matko. Zawalu prawie dostalam. Dziekuje za pomoc i przepraszam za to, ze jestem taka panikara ![]() ja też jestem panikara, także doskonale rozumiem ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Zakorzenienie
|
Taka dobra ta trawa jest 😁20170828_131737.jpg20170828_131608.jpg
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
#4538 |
Zakorzenienie
|
Ten misiaczek to 3,5 miesięczna sunia sheltie
![]() ![]() Mam też 2 letnią sunie sheltie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Konto usunięte
|
szelciaki są fajowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale słodka! Rodzinka się powiększa ![]() [1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7667574 6]Jest przesliczna (przesliczny?)!!! Opowiedz cos o niej. BOZE DZIEWCZYNY przepraszam za panike. Jedna czesc znalazlam gleboko pod kanapa. Druga w lozku w ktorym wlasnie spi TZ po nocnej zmianie. Czyli piesek przyniosl panu swoja zdobycz. Wszystko jest, tak mi sie wydaje. Madra psinka. Czulam podswiadomie, ze by tego nie polknal. Pogryzione, owszem, i zostawione. Ale sie przestraszylam. Naczytalam sie oczywiscie w internecie o podziurawionych jelitach. Wyobrazalam sobie ten pogryziony plastik o ostrych kantach. Matko. Zawalu prawie dostalam. Dziekuje za pomoc i przepraszam za to, ze jestem taka panikara ![]() No i całe szczęście że wszystko dobrze się skończyło ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie mój york nie może zrobić kupki od dwóch dni gdzieś :/ Kupiłam mu puszkę Royala dzisiaj i daje, żeby miał coś do jedzenia mokrego bo tak to je serda,ryz i marchewka.
Do weterynarza będę miała możliwość, pójscia pod koniec tygodnia, jakieś rady?
#4542 |
Konto usunięte
|
Karmisz go na co dzien sercami, ryzem i marchewka??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Naczelna Nastolatka
|
Nie, pies nie może czekać z zaparciem do końca tygodnia. Jeśli nie wiadomo o czego zaparcie to ja bym sama nie kombinowała tylko poszła to weta bo można psa wykończyć domowymi sposobami. Jeśli wiadomo, że kupa nie wychodzi przez nieodpowiednią dietę, to można spróbować z olejem lub sokiem z buraków.
#4544 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś z moim słońcem na 11 jadę na sterylizacje.
Ciężko potem zadbać o rane? Muszę ja tam sama zostawić na jakiś czas? Coś czuje że łzy będą lecieć jak będę musieć zostawić ja tam.. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
#4545 |
Konto usunięte
|
musisz ją zostawić parę godzin, w zależności od tego jak się będzie budziła z narkozy. przy zostawianiu serce pęka i w ogóle to niezbyt przyjemny widok jak takiego zwiotczałego psa masz przed sobą, więc psychicznie się do tego przygotuj.
rany potem nie ruszasz, to wszystko się samo goi. tylko koniecznie musisz jej ubranko kupić, ale to już w klinice. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;7670047 1]musisz ją zostawić parę godzin, w zależności od tego jak się będzie budziła z narkozy. przy zostawianiu serce pęka i w ogóle to niezbyt przyjemny widok jak takiego zwiotczałego psa masz przed sobą, więc psychicznie się do tego przygotuj.
rany potem nie ruszasz, to wszystko się samo goi. tylko koniecznie musisz jej ubranko kupić, ale to już w klinice.[/QUOTE] Mało mi serce nie pękło, jak mi jeszcze wet zaczęła gadać że nie wiadomo, że są przypadki że pies się nie obudził, cała drogę płakałam do domu. Teraz czekam na telefon, jak nie to ok 16 mam tam być po psiurka. Ubranko ma w cenie zabiegu jużi A jak potym? Czego się spodziewać? Kupić jakieś maty, będzie leżała głównie zapewne przez najbliższy czas. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
#4547 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy mieszanie mokrej karmy z sucha na dluzsza mete moze byc niezdrowe? Czytalam, ze zalezy od psa, no ale wy mi polecalyscie mieszanie, zeby podtuczyc pieska ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Konto usunięte
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7670939 6]
Czy mieszanie mokrej karmy z sucha na dluzsza mete moze byc niezdrowe? Czytalam, ze zalezy od psa, no ale wy mi polecalyscie mieszanie, zeby podtuczyc pieska ![]() czemu niezdrowe? jedno i drugie to przetworzone jedzenie. problemy byłyby jakbyś chciała go karmić raz suchym raz surowym (chociaż są psy, które tak jedzą i żyją). nawet na jakiś puszkach widziałam zapis, że przy karmieniu w trybie mieszanym wyjściowym założeniem jest połowa dawki suchego i połowa mokrego. jak wahasz się co do tego mieszania, a psisko nadal nie chce jeść samej suchej to możesz mu dosmaczać np. olejem rybim. tylko to byś już sobie musiała przeliczyć ile mu dawać, żeby nie przedobrzyć z tym podtuczaniem pieska. Cytat:
po tym psica może być osowiała, taka "nieswoja", może więcej do spania się pokładać. maty nie powinny być konieczne, jak już się wybudzi to nie powinno być problemu z nietrzymaniem moczu. noi to też nie jest jakaś rana, która będzie się sączyła, tam nic nie ma prawa się dziać, więc nie ma potrzeby tego zabezpieczać. jedzenie możesz sobie dzisiaj darować, a co dalej to już konkretnie wetka powinna Ci wyjaśnić, bo to też zależy w jaki sposób psica była cięta, jakie ma szwy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zakorzenienie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;7671100 1]czemu niezdrowe? jedno i drugie to przetworzone jedzenie. problemy byłyby jakbyś chciała go karmić raz suchym raz surowym (chociaż są psy, które tak jedzą i żyją). nawet na jakiś puszkach widziałam zapis, że przy karmieniu w trybie mieszanym wyjściowym założeniem jest połowa dawki suchego i połowa mokrego.
jak wahasz się co do tego mieszania, a psisko nadal nie chce jeść samej suchej to możesz mu dosmaczać np. olejem rybim. tylko to byś już sobie musiała przeliczyć ile mu dawać, żeby nie przedobrzyć z tym podtuczaniem pieska. no cóż, zdarza się, ze pies z narkozy się nie wybudza. dlatego przed operacją podpisuje się papier, że jest się tego świadomym i w razie czego nie będzie się miało pretensji do weta. po tym psica może być osowiała, taka "nieswoja", może więcej do spania się pokładać. maty nie powinny być konieczne, jak już się wybudzi to nie powinno być problemu z nietrzymaniem moczu. noi to też nie jest jakaś rana, która będzie się sączyła, tam nic nie ma prawa się dziać, więc nie ma potrzeby tego zabezpieczać. jedzenie możesz sobie dzisiaj darować, a co dalej to już konkretnie wetka powinna Ci wyjaśnić, bo to też zależy w jaki sposób psica była cięta, jakie ma szwy.[/QUOTE] Obudzila się, wszystko w porządku. Godzinę temu ja odebrałam, leży w domu właśnie. Trochę się trzęsie, dzwoniłam do weta bo już panika ale wyjaśniła mi że to normalne, że leki schodzą i zimno może jej być. Nie wiem co bym zrobiła jakby się nie obudziła serio. Jechałam do domu (jakieś 15km mam do domu), patrzę do tylu a ona leży, jakby martwa wyglądała, stanęłam szybko już łzy w oczach ale nic się nie działo. Panika zwykła.. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
#4550 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Konto usunięte
|
beatrx ja bardzo chce karmic mieszana karma, bo jednak na samym mokrym nie tak dobrze dla zebow, ale wszedzie trabia ze te karmy wchlaniaja sie w roznym okresie czasu i nie wolno mieszac.
Ale skoro mowisz, ze to nieprawda, to sie ciesze ![]() Renatka trzyman kciuki za sunie zeby sie szybko lepiej poczula! |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7670939 6]
Czy mieszanie mokrej karmy z sucha na dluzsza mete moze byc niezdrowe? Czytalam, ze zalezy od psa, no ale wy mi polecalyscie mieszanie, zeby podtuczyc pieska ![]() Tez czytalam, ze niezdrowe, ale w sumie jesli Twojemu psu tak pasuje i najlepiej sie tak czuje, to chyba najwazniejsze Roblabym tak jak Ty, gdyby moj nie jadl Boziu, jak sobie poymsle, ze moj pies po zabiegu nie mial kogos, kto z nim byl, ze samotnie to przechodzil, to juz rycze. Ide go wycalowac Renatka, dobrze, ze sie wszystko uklada i mala sie wybudzila
#4553 | |
Zakorzenienie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;7671429 1]możesz kocykiem ją przykryć, niech niunia odpoczywa. teraz to już będzie okej, byle tylko rany nie rozdrapała.[/QUOTE]
Jest pod kocykiem i śpi spokojnie. [1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7671465 6]beatrx ja bardzo chce karmic mieszana karma, bo jednak na samym mokrym nie tak dobrze dla zebow, ale wszedzie trabia ze te karmy wchlaniaja sie w roznym okresie czasu i nie wolno mieszac. Ale skoro mowisz, ze to nieprawda, to sie ciesze ![]() Renatka trzyman kciuki za sunie zeby sie szybko lepiej poczula![/QUOTE] Dziękuję ☺ Cytat:
Czasem jak gdzieś jedziemy z Tż do sklepu czy coś to zostaje w domu. 20170823_171906.jpg Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4554 |
Konto usunięte
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7671465 6]beatrx ja bardzo chce karmic mieszana karma, bo jednak na samym mokrym nie tak dobrze dla zebow, ale wszedzie trabia ze te karmy wchlaniaja sie w roznym okresie czasu i nie wolno mieszac.
Ale skoro mowisz, ze to nieprawda, to sie ciesze ![]() [/QUOTE] przecież suche to taka puszka, tylko że bez wody. no dobra, to teraz tak na zdrowy rozum: jak gotujesz psu mięso, ryż, warzywa to przecież każde też się trawi w innym czasie. jak dajesz psu surowiznę to kości i mięso strawią się w innym czasie. jak dorzucisz do tego jeszcze surowe warzywa to też ten czas jest inny. więc przyjmując (co pewnie jest prawdą), ze mokre wchłania się inaczej niż suche to co to tak naprawdę zmienia? Twojemu psu to nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie, wreszcie zjada żarełko ze smakiem. większy problem jak już to bym widziała w odpowiednim dobraniu dawki jednego i drugiego, bo w końcu każdy pies jest inny, różnie aktywny, różne są warunki pogodowe itd., ale to też można modyfikować obserwując psa, jego kondycję, zachowanie, sierść, zęby, oczy. gdzie trąbią? bo dużo dzieł lepszych/gorszych czytałam i jak już to był wyraźny podział na karmy gotowe sklepowe, gotowanie i surowizna. |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie martw się, wszystko będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zakorzenienie
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;76717081]Nie martw się, wszystko będzie dobrze
![]() Dziękuję, już widzę że lepiej się czuje. Pochodziła trochę, na chwilę na podwórko ja wzięłam i śpi pod nogami głupol zamiast na kanapie 😀20170829_183801.jpg Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
#4557 |
Naczelna Nastolatka
|
Renatka, dobrze, że mała dochodzi do siebie.
Za to u nas armageddon. Wracam z pracy i widzę pawia na łóżku i kupę na balkonie, sprzątam. idę z psami na spacer, oba wesołe jak szczygiełki, na spacerze żadnych sensacji żołądkowych. Nakarmiłam ich i poszłam do fryzjera. Wracam od fryzjera i jest druga kupa na balkonie i drugi paw pod telewizorem. A to i tak tylko dodatek. o 12 mój labrador wyglądał normalnie, wracam o 15, a pies ryj opuchnięty, wyglądał jak shar pei normalnie. ![]() Do weta na sygnale, badania krwi idealne. Więc najbardziej prawdopodobna wersja jest taka, że coś go ugryzło i spuchł. A wymioty są skądinąd, zapewne od zdechłej ryby, którą zeżarł nad rzeką. Osłabił mnie ten dzień. ![]()
#4558 |
Konto usunięte
|
no weź, ale kupa przynajmniej nie w domu, a na balkonie. dobry piesek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Konto usunięte
|
zakonna wspolczuje ci bardzo.
Ale wstyd. Stalam wlasnie pod apteka i czekalam na jej otwarcie, stal tez moj piesek i jakas kobieta. Cos tam zagadala do pieska i mowi "A czy on nie jest czasem za chudy?" Ja uszy czerwone i tlumacze sie obcej kobiecie ze pies jesc dostaje, tylko jesc nie chce i ze przestawiam go wlasnie na smaczniejsza karme. Zeby mi czasem jakas ochrona zwierzat jutro do drzwi nie zapukala (pamietacie, jakis czas temu Luba opowiadala, jaki sprawny jest tutaj system. Jeden telefon i juz ktos sie tym zajmie). |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Konto usunięte
|
było pani powiedzieć, ze to jeszcze szczeniak, dopiero nabiera masy, a też dużo biega i nie jest za chudy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.