Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-22, 10:37   #4531
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cześć! Zaczęłam od nadrabiania
Wczoraj czułam lekkie bóle, jakby coś mi się wewnątrz intensywnie wierciło (nie umiem rozróżnić czy to maleństwo czy bóle wzrostowe). A dziś od wewnątrz pobolewa mnie pępek :P
Stary 2016-06-22, 10:37   #4532
MajWija
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Zadzwoniłam a on do mnie z mordą, że wczoraj też był, a mnie nie było (dzwoniłam do centrali i przekładałam termin dostawy na dzisiaj) i że on mi już tej paczki nie przywiezie haha
Głupek
Ale dogadałam się w końcu żeby kuzynka odebrała.
Co za niemiły człek, masakra.

Ja tam do prowadzenia się nie pisze, bo nie lubię
Ale typuję "Zielinke"
Zawsze miała ciekawe pomysły odnośnie tytułów

No i dzwoniła do mnie położna, od wtorku zaczynam szkołę rodzenia
Będę pierwsza z Naszej grupy
Nie będe jedyna z młodą ciąża w grupie bo grupa zróżnicowana i jedna dziewczyna będzie jeszcze z terminem na listopad i dwie na październik, a tak wszystkie w wyższych ciążach.
Na sierpień-wrzesień ma przestój więc wolała mnie teraz wziąć bo już październik może być za późno
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 10:39   #4533
mietowka25
Zakorzenienie

Właśnie zaczęłam myśleć o szkole rodzenia ale bardziej dla Tż niż dla siebie. Muszę z nim o tym pogadać...
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 10:41   #4534
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Cherry - nie ze sie czepiam, ale jak stoisz z przepisem na pizzę? :P
ja też czekam

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 10:44   #4535
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Cherry - nie ze sie czepiam, ale jak stoisz z przepisem na pizzę? :P
ok 21 gram drożdży
pół łyżeczki cukru i pół łyżeczki soli, okołko 300 g mąki, około 4 łyżek oliwy albo oliwy z oliwek.

Drożdże rozpuszczasz z cukrem w letniej wodzie około 120- 150 m wody i odstawiasz na 10 minut. Zagniatasz ciasto z mąki, oliwy, soli i drożdży, ma być gładkie ciasto, odstawiasz na minumum godzinę bo ma urosnąć. Po godzinie znowu ciasto zagniastasz i dzielisz na około 4 porcje bo tyle z tego przepisu wychodzi placków. Składniki to już jak kto chce. My pieczemy w temp 220 stopni około 20 minut.
Cherry_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 10:45   #4536
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Właśnie zaczęłam myśleć o szkole rodzenia ale bardziej dla Tż niż dla siebie. Muszę z nim o tym pogadać...
a ja myślę i o sobie i o Teżecie, mam ochotę iść na tą szkołę nawet z samej ciekawości , z resztą z pewnością się przyda, są przeróżne opnie ale ja jestem zdecydowana

wczoraj o tym myślałam i chyba czas się zainteresować

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-06-22, 10:45   #4537
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
My chcemy, ja czuję się w kwestii porodu itp jak dziecko we mgle może mi szkoła rodzenia pomoże

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-22, 10:47   #4538
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość
ok 21 gram drożdży
pół łyżeczki cukru i pół łyżeczki soli, okołko 300 g mąki, około 4 łyżek oliwy albo oliwy z oliwek.

Drożdże rozpuszczasz z cukrem w letniej wodzie około 120- 150 m wody i odstawiasz na 10 minut. Zagniatasz ciasto z mąki, oliwy, soli i drożdży, ma być gładkie ciasto, odstawiasz na minumum godzinę bo ma urosnąć. Po godzinie znowu ciasto zagniastasz i dzielisz na około 4 porcje bo tyle z tego przepisu wychodzi placków. Składniki to już jak kto chce. My pieczemy w temp 220 stopni około 20 minut.
Cherry proszę wrzuć do klubu do wątku z przepisami, żeby nam nie zaginęło

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-06-22, 10:47   #4539
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
ok 21 gram drożdży

O dzięki stokrotne
A to z drożdży instant, czy z tych zwykłych w kostce?
Stary 2016-06-22, 10:47   #4540
mietowka25
Zakorzenienie

W kwestii porodu to też jestem zielona tzn co się powinno wydarzyć to wiem i do jakiś panicznych zachowań nie mam skłonności więc chyba to przetrwam bez.

Jednak Tż jest zielony jeśli chodzi o wszystko
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 10:51   #4541
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
O dzięki stokrotne
A to z drożdży instant, czy z tych zwykłych w kostce?
zwykłe drożdże
Stary 2016-06-22, 10:58   #4542
doooti
Zadomowienie

Cytat:
zwykłe drożdże

A te 4 porcje to jakie sa? Starczy na blachę cała ?
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 11:02   #4543
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
A te 4 porcje to jakie sa? Starczy na blachę cała ?
oj to zależy jakie masz blaszki, my robimy takie placki okrągłe to nam 4 wychodzą, pewnie blaszki to ze dwie Tż robi i jak nam jest za dużo to dzieli i mrozi
Stary 2016-06-22, 11:07   #4544
doooti
Zadomowienie

Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy

Superancko dzięki! na dzisiaj juz bob kupiłam ale pewnie jutro zrobię, chyba ze 30 stopni na dworze ze mną wygra i nie bede miała ochoty pichcić

Edytowane przez doooti
Czas edycji: 2016-06-22 o 11:08
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 11:08   #4545
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Superancko dzięki!
On to już tak na oko robi a i dobry patent to boki serowe, zagniasz boki i wkładasz do środka ser
Stary 2016-06-22, 11:11   #4546
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Dziewczyny skąd macie info o wyprzedaży w F&F od jutra? Na ich stronie cisza, na fejsbuku też, tylko ktoś napisał w komentarzach, że ponoć od tego czwartku.
Mnie wczoraj koleżanka powiedziała, sama nie byłam

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Ja wybiorę jak zweryfikuję kwestię ZZO

Jeśli chodzi o ruchy dzieciaczka, to może być tak że jednego dnia jest mega aktywne, a kolejnego ledwo co go czuć?
Moje w niedzielę wierciło się chyba co godzinę, a od wczoraj cisza, dopiero przed chwilą coś tam ledwo drgnęło
Teraz jest jeszcze wcześnie, potem te ruchy mają być regularne.

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Czy Was też tak suszy?
Non stop coś chleje tz tylko zgrzewki z wodą dowozi, co będzie jak się upały zaczną
Mnie też suszy, zwłaszcza rano, muszę wychodzić z domu z butlą wody, wyglądam jak na wiecznym kacu. A mąż mi tylko donosi nowe soczki, wczoraj jabłko, limonka mięta były hitem i jabłko truskawka. Na dziś już mam pomarańcza kokos ananas, takie zimne z lodówki są pyyyycha😋

Cytat:
oj wiem wiem tylko się mnie czepiają, że niby internetu nie mam, a mam i kablówkę mam
Hameryka! 😁

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
no własnie nie wiem co gorsze, nakłucie w kręgosłup czy brak ZZO
Ja tego ukłucie praktycznie nie czułam, po prostu lekkie ukłucie i zaraz nic już nie czułam.

Moja mała jest chora kurde, gorączkę ma cały czas, na jutro do lekarza ją umówiłam, z nadzieją że samo przejdzie, bo to tylko gorączka. Strasznie się boję jak coś jej jest😞

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 11:11   #4547
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Cherry proszę wrzuć do klubu do wątku z przepisami, żeby nam nie zaginęło
juz jest na klubie
Stary 2016-06-22, 11:20   #4548
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Teraz jest jeszcze wcześnie, potem te ruchy mają być regularne.

Moja mała jest chora kurde, gorączkę ma cały czas, na jutro do lekarza ją umówiłam, z nadzieją że samo przejdzie, bo to tylko gorączka. Strasznie się boję jak coś jej jest😞

Piszę z telefonu-pozdro szejset
Kurczę, pewnie to nic poważnego, ale u malucha trzeba zawsze sprawdzić

A od kiedy ruchy powinny być regularne? U mnie dziś 17+2, jeszcze nic nie czułam...
Stary 2016-06-22, 11:26   #4549
Anettt87
Zadomowienie

Dzień dobry,
nadrobiłam Was

Ależ mi się dziś nic nie chce. Czuję w kościach, że to będzie bezproduktywny dzień...
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 11:31   #4550
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Zadzwoniłam a on do mnie z mordą, że wczoraj też był, a mnie nie było (dzwoniłam do centrali i przekładałam termin dostawy na dzisiaj) i że on mi już tej paczki nie przywiezie haha
Głupek
Ale dogadałam się w końcu żeby kuzynka odebrała.
Co za niemiły człek, masakra.

Ja tam do prowadzenia się nie pisze, bo nie lubię
Ale typuję "Zielinke"
Zawsze miała ciekawe pomysły odnośnie tytułów

No i dzwoniła do mnie położna, od wtorku zaczynam szkołę rodzenia
Będę pierwsza z Naszej grupy
Nie będe jedyna z młodą ciąża w grupie bo grupa zróżnicowana i jedna dziewczyna będzie jeszcze z terminem na listopad i dwie na październik, a tak wszystkie w wyższych ciążach.
Na sierpień-wrzesień ma przestój więc wolała mnie teraz wziąć bo już październik może być za późno
Ma obowiązek dostarczyć Ja bym go nastraszyła ze skargę złoże. Do mnie zawsze dzownią i pytają czy ktoś jest w domu, jak nie ma to się inaczej dogadujemy. Ja ostatnio pisałam jaki problem mialam z kurierem. To bylo jego widzi mi się i jak na niego wyskoczylam to zrobił jak chcialam, zadnego problemu nie bylo, paczka dojechala, za dwa dni zwrot juz od sprzedawcy nawet byl.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

A co do skzoly rodzenia to u mnie robią terimami porodu np. na listopad i grudzien. Moje koleżanki zaczynaly jakos w 20 tygodniu i trafily do jak iejś już trwającej grupy, ale potem jak znalazło sie wiecej chetnych to zostały przerzucone dla początkujących i zaczely z nową grupą. ja mysle z poczatkiem lipca zadzwonić do szkoly rodzenia.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 11:35   #4551
paulinika
Zakorzenienie

Moje dziecie chyba wie że siedzę na przystanku autobusowym bo kopie ze hej. Albo też jest fanem SIA
Stoję na przystanku ale oczywiście staruszka by mnie wywrocila bo musiała zdarzyć na ostatnie wolne miejsce.

Cóż. Mam aplikcje do sądu. Zobaczymy co dalej. Za dwa dni mają do mnie jeszcze dzwonić.
Dzisiaj tak za mną bób chodzi ze hej a nie było rynku z warzywami.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 11:39   #4552
Listopadowaa
Zakorzenienie

ja wlasnie zjadlam 6 moreli, kalafiora z bułką i sałątke z rukoli, pomidora i rzodkiewki
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 11:41   #4553
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wlasnie zjadlam 6 moreli, kalafiora z bułką i sałątke z rukoli, pomidora i rzodkiewki
o u mnie takie mieszanki to standard
Stary 2016-06-22, 11:45   #4554
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sibbyl Pokaż wiadomość
Połóż się z nogami wyżej, otwórz okno i dużo pij - na zwroty głowy powinno pomóc a jak nie przejdzie to zmierz ciśnienie - może skoczyło do góry?
Nie mam ciśnieniomierza...

Cytat:
9 stron do nadrobienia od godziny 13 Szalejecie

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Serio mozna sobie w państwowym szpitalu oplacic polozna?
U mnie nie

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Dla mnie też, ale dzieciaki są paskudne. Czasami na placu zabaw słyszę rozmowy takich 10-letnich "panienek" i ogarnia mnie przerażenie

Bianka też mi się podoba. tż kreci nosem na te imiona. Niestety...
To się wynosi z domu. U nas nigdy nikt nie komentował imion i nie pomyśleliśmy nawet, żeby się z jakiegoś imienia śmiać. Ale znajdą się i tacy, którzy i z Anny będą się śmiali...

Cytat:
a ja im więcej czytam tym mam więcej pomysłów, niby wybrane imiona ale jednak coś tam w głowie świta
dla dziewczynki bardzo mi się podoba jeszcze Basia, Teżet też akceptuje i tą opcję rozważamy
choć siostra Teżeta ma córkę Basię , ale chyba się nie będe tym przejmować z resztą dziewczyna ma już 14 lat
Ja bym się nie zdecydowała na imię, które już jest w rodzinie, zwłaszcza w bliskiej.

Cytat:
Można, ale nie w każdym. Musisz sprawdzić czy Twój taka możliwość oferuje.
Ze znieczuleniem jest to już dwojaka sprawa. Dużo opinii. Ja mam możliwość wzięcia, ale sama nie wiem czy chce. Dużo koleżanek mówiło, które brały że i tak to jest od 3-4 cm rozwarcia więc ten mocny ból i tak trzeba przeżyć, nie ma rady i mówiły że jak już dostały to czuły mimo wszystko taki ból parcia. Gin mi mówił że też z reguły kobieta jest nacieta przy znieczuleniu bo parcie jest inne no i skarżą się też kobiety na samopoczucie po i kwestii dochodzenia do siebie.
Dlatego ja jeszcze się nad tym zastanawiam, póki co więcej jest na "nie" niż "za".
Ja ze swojego doświadczenia Ci powiem - bez zzo to bym padła z bólu. Teraz się nawet nie zastanawiam, tylko chcę jak najszybciej je dostać. Ani gaz, ani piłka, ani prysznic takiej ulgi nie dawały jak zzo. Owszem, ukłucie boli, a miałam dwa razy. Ale długo nie trwa. Igła w kręgosłupie przyjemna nie jest, ale wolę ją niż mega ból. Po zzo nie czułam nic! Miał mi się niby brzuch spinać ale i tego nie czułam. Byłam mega zmęczona bólem, tż był ze mną cały czas i jak zadziałało zzo to w końcu ja mogłam poleżeć, tż się zdrzemnął, zresztą sama mogłam spać tylko emocji za dużo było. Ale odpoczelam i nabrałam sił na parcie. Jakby mnie ktoś pytał, to bym radziła się w ogóle nie zastanawiać i brać jak dają.
Ale przypadki są różne, ja mam tylko swoje doświadczenie i będę się nim sugerować.
Cytat:
a wy już wszystkie macie wybrane szpitale do porodu?
ja się nawet dobrze nie rozejrzałam jeszcze
Ja mam albo najbliższy albo ten, w którym rodziłam, jak dam radę dojechać albo jeśli będę tam leżała przed porodem. Zastanawiam się nad takim ok 50 km ode mnie, ale sama nie wiem. Najlepiej jakby mnie położyli w szpitalu i zaczął by się poród, tylko nie wiem czy tż by zdążył dojechać.
Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
O rety wszystko jasne, dzięki
Jak się czujesz??
Dzisiaj lepiej

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Ja wybiorę jak zweryfikuję kwestię ZZO

Jeśli chodzi o ruchy dzieciaczka, to może być tak że jednego dnia jest mega aktywne, a kolejnego ledwo co go czuć?
Moje w niedzielę wierciło się chyba co godzinę, a od wczoraj cisza, dopiero przed chwilą coś tam ledwo drgnęło
Tak, chyba do 28 tc są nieregularne ruchy. Mój np dzisiaj póki co śpi a wczoraj się więcej ruszał

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
cześć dziewczęta

nacięcie robi się na szczycie skurczu, z tego co rozmawiałam z położnicami na praktykach to mówiły, że tego akurat nie czuje się wcale. Gorzej jest już z szyciem krocza, więc ja się boje tego i znieczulenia w kręgosłup nie mówiąc już o porodzie przedwczesnym i komplikacjach u dziecka...
Szycia nie czułam wcale
Cytat:
Jejuuuu jak mnie wkur*** kurier!!!
Dzwoni i mówi, że będzie o 12, to mówie, że mnie nie będzie a on no to trudno narazie
Co za typ w ogóle.
Ani nie spytał, czy może do kogoś innego podrzucić, albo wtedy w dniu jutrzejszym, no nic...
Tego nie lubię u kurierów. Albo jesteś wtedy kiedy oni chcą, albo czekasz dzień lub dwa... Miałam tak nie raz.
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;62078831]Dziewczęta, czy któraś z Was nie chce przejąć klubu?
Sądzę, że nie zarządzam nim tak jak należy więc oddam go w dobre ręce [/QUOTE]
Myślę, że zarządzasz dobrze

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 11:55   #4555
bluesberry
Zakorzenienie

GEOSMINA zdrówka dla Małej!

Dla mnie ta igła w kręgosłup roku było zbawienie nawet jej nie czułam. Ale po 13h bóli juz mi było wszystko jedno
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 12:02   #4556
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
On to już tak na oko robi a i dobry patent to boki serowe, zagniasz boki i wkładasz do środka ser
też tak robię uwielbiam boki serowe

dziś u mnie z dentystą nici , zapisałam się na jutro na 11

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-06-22, 12:03   #4557
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
też tak robię uwielbiam boki serowe

dziś u mnie z dentystą nici , zapisałam się na jutro na 11
tylko potem są boki na dupie
Stary 2016-06-22, 12:04   #4558
bluesberry
Zakorzenienie

Brzuch mi zaczyna zarastac
Stary 2016-06-22, 12:07   #4559
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Brzuch mi zaczyna zarastac
W sensie?
Stary 2016-06-22, 12:08   #4560
bluesberry
Zakorzenienie

Włosami tak jak nogi itp sprawy :p
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości