|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Raczkowanie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
A ja płacze dziś od rana. Muszę zahamować laktację. Mam mieć usuwanego guza z piersi, na szczęście nie złośliwego, ale może się zezłośliwić i w trybie pilnym mam miec usuwanego, bo hoduje go od roku już. Mam dola, ze musze przestać karmić piersia. Byłam taka szczęśliwa, ze przetrwałam ciężki okres bolących brodawek i mogę się cieszyć teraz, a tu musze przestać. Zazdroszczę Wam, ze możecie karmic. Maz już nie może ze mną wytrzymać, a ja się czuje jakby zmarł mi ktoś bliski. Wiem, oszalałam. Tak chciałam się wyżalić ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, my dziś po badaniach kontrolnych enzymów wątrobowych. Proszę o kciuki, mnóstwo kciuków, żeby było dobrze, bo boję się spojrzeć na wyniki.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4533 |
Zakorzenienie
|
Uff wróciło moje dziecko. Jeszcze łepek odrobinę ciepły, ale gorączki nie ma na pewno - spojrzenie rozumne, uśmiechnięty, rozgadany
![]() Jeszcze co do bycia eko-sreko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
Lirene - rozumiem Twój smutek, bo sama na początku bardzo boleśnie walczyłam o laktację.
Musisz sobie wytłumaczyć, że rok czasu nie dbałaś o siebie dla dobra dziecka, teraz musisz zadbać o siebie. I o dziecko. Robisz to poniekąd dla dziecka - ono najbardziej na świecie potrzebuje rodziców. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4535 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej, mysle ze w tej chwili wazniejsze jest twoje zdrowie niz kp. Dalas dziecku co najlepsze! I pamietaj, ze przynajmniej dla wciaz ponad kp jest to ze BEDZIESZ z dzieckiem. Bliskosc i to ze bedzie mial zdrowa mame, ktora bedzie z nim we wszystkich waznych momentach jego zycia! Glowa do gory! ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
U mnie to samo z byciem 'eko' :p |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zadomowienie
|
Dzięki Dagg.
Zabcia, mój aktualnie walczy ze skarpetki od Lamaze, czasami też w samochodzie maltretuje królika ![]() Lirene. ![]() Dzustam, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Konto usunięte
|
Lirene, tulam mocno :-* dziewczyny maja racje. Teraz wazniejsze jest to zebys byla dla dziecka i przy nim. Zdrowie Twoje jest wazniejsze niz kp. Trzymam kciuki za zabieg i zeby wszystko poszlo bez komplikacji. Nie lam sie! Jestes wspaniala mamusia
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zabiegu - masz nie karmić, bo leki będą szkodliwe dla dziecka czy do usuwania guza nie może być mleka w piersiach? Jeśli pierwsze - możesz odciągać i wylewać dopóki nie dostaniesz zielonego światła żeby dać mleko dziecku. Jeśli drugie - możesz po zabiegu spróbować relaktacji, niektórym się to udaje. Obie drogi są upierdliwe, żmudne i trudne, ale jeśli jesteś zdeterminowana możesz próbować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale problem mam właśnie chyba teraz z za wolnym wypływem. Mam wrażenie (zwłaszcza wieczorem przed snem jak mała jest głodna), że chciałaby się najeść szybciej, a nie moze. Pociągnie z 3 razy i puszcza, a jak dostanie smoczek to ciągnie go tak jak by była głodna i faktycznie po kilku próbach, jak ten pierwszy głód zaspokoi to zje wiecej naraz. Trochę to przypomina Wasze problemy przy kp, ale u nas brak pokarmu to akurat nie jest w przypadku butelki. I sama nie wiem czy próbować z inną teraz czy przemeczyc jeszcze trochę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Po wizycie u foniatry- odradza usuwanie migdala w tym wieku bo moze jeszcze odrosnac. Po drugie, okazalo sie, ze syn ma krotkie podniebienie i ten rozdwojony jezyczek opiera sie na trzecim migdale. Bez migdala moglby sie dlawic tym jezyczkiem... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja znowu wypadłam, ale na usprawiedliwienie powiem, ze ostatni tydzień był mega ciężki. Ula sie przeziębiła i pierwszy raz w życiu miała gorączkę, kiepsko to znosiła, prawie nie spała. Teraz juz jest zdrowa, ale ma pierwszy zauważalny skok. Mega poszła do przodu fizycznie, non stop sie przekręca, zaczęła pełzać, robi "mostki", generalnie nie "ulezy" chwili bez ruchu. A ze sie szybko meczy to włącza sie frustracja i generalnie maruda na maksa. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
Ależ jestem zmęczona dzisiejszym dniem. Na szczęście już jest ciut lepiej. Mała dalej się awanturuje przy jedzeniu, ale na szczęście nie jest to taka tragedia, jak rano, kiedy w ogóle nie chciała jeść z piersi. Teraz je, jak przestaje łatwo lecieć to się awanturuje, ale twardo ją przystawiam dalej, to w końcu zaczyna znowu jeść. I nie odpuszczam tak łatwo, czekam, aż będę pewna, że się najadła. Dodatkowo czasem jeszcze po jedzeniu bawię się parę minut laktatorem, żeby zwiększyć produkcję. Dokarmianie mm na parę dni planuję odpuścić, bo nie chcę małej chociaż przez te parę dni dawać butelki, aż się sytuacja nie unormuje. Najwyżej będę częściej przystawiać, żeby się najadła i przybierała na wadze. A w poniedziałek zadzwonię do przychodni i się zapytam, czy jest możliwość, zeby przyjść i zważyć dziecko, tak, żebym wiedziała, czy mała przybiera, czy dalej niekoniecznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
Chciałam napisać, że babyswimmer jest mega. Młody się zakochał i normalnie podczas wodnych szaleństw śmiał się w głos. MEGA to było.
Myślałam, że padnie ze zmęczenia, ale nie. Pojadł i bawi się grającym pianikiem ![]()
#4544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz filmik? Następnym razem nagraj,bede oglądać i bardziej zazdrościć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
zabcia - fejs - pw
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
Ita musialo byc wesolo
![]() .Dzustam- jak wyniki? |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj siedziałam z nim w wannie, ale jutro już będę siedziała na wannie, a on niech się pluska.
![]() |
#4551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie zajrzałam. Nasza Pani doktor na urlopie, nawet nie wiem, czy na pewno wróci już w poniedziałek. Dlatego dziś wyniki zgodnie z zaleceniami poszpitalnym zrobiliśmy prywatnie. Żeby nie przeciągać. Nie wiem co robić... boję się, że jak teraz zajrzę, to w weekend będę się denerwowała, a nawet prywatnie dopiero na początku tygodnia będziemy mieli ewentualną wizytę. Pewnie zajrzę późno wieczorem. Ehhh. Strach i troska o dziecko jest takim silnym odczuciem.
Dzięki, że pytasz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4553 | |
Zakorzenienie
|
Dzustam
![]() Fruzja, biedna Ula ![]() ![]() Lirene ![]() ![]() ![]() Nie mam pojęcia jak będziemy kąpali Marysię jak wyrośnie z wiadra... Półroczniaka można jakoś pod prysznicem? Czy będziemy musieli i tak jakąś wanienkę kupić?
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I myśląc co tu zrobić zaczęłam przekopywać internet. Żeby dziecko mi się mogło pluskać w czystej, ciepłej wodzie. Tak od słowa do słowa w wyszukiwarce (zaczęłam skromnie, od głębokiej wanienki) w końcu złapałam się na tym, że czytam artykuły z zakresu... budowy i utrzymania basenu. Dodam, że mieszkam w bloku. Uffff, na szczęście wszystko ze mną w porządku. Plany trzeba mieć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4556 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Do zabiegu nie może być śladu po laktacji. Mam niecałe 3 tygodnie na to. Relaktacja nawet o tym nie słyszałam. Dałaś mi nadzieje 🙂 choćbym nie wiem jak miała walczyć, to sprobuje 🙂 a pytałam dziś ginekologa, to powiedział, ze nie ma szans na powrót. A jednak sa. Tylko nie wiem co chirurg od guza powie, bo to brodawczak wewnatrzprzewodowy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zadomowienie
|
lirene a karmienie tylko ze zdrowej piersi? Moze to by przeszło?
My Ule kapiemy w wannie albo pod prysznicem normalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze sie dzis poklocilam z bratowa, jak zwykle chcialam byc dobra a wyszlo jak zwykle. Kolejna rzecza jakuej w sobie nie lubie jest szczerosc, czy ja zawsze musze mowic co mysle- nie moge czasem pokolorowac i usmiechac sie kiedy mi nie do smiechu? Albo po prostu sie zamknac... dzis naprawde nie byl moj dzien... Dzisiaj na wizazu ogolnie jakies czarne chmury ![]() Dzustam daj znac jak tylko bedziesz znala wyniki. Cala tona kciukow !!! Strasznie sie ciesze ze jestescie naprawde ❤ Sent from my LG-H500 using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Zakorzenienie
|
Mia, na wrażliwość już nic nie poradzisz. Taka jesteś. I fajnie.
Co do wyników - sprawdziliśmy, nie dałam rady wytrzymać. Nadal na czerwono z wykrzyknikiem, ale w stosunku do tego, co było wcześniej jest poprawa. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Dzięki za kciuki. Naprawdę dużo możemy, wszystkie razem, tymi kciukami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.