Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy! - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-16, 16:09   #4531
lirene123456
Raczkowanie

Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!

A ja płacze dziś od rana. Muszę zahamować laktację. Mam mieć usuwanego guza z piersi, na szczęście nie złośliwego, ale może się zezłośliwić i w trybie pilnym mam miec usuwanego, bo hoduje go od roku już. Mam dola, ze musze przestać karmić piersia. Byłam taka szczęśliwa, ze przetrwałam ciężki okres bolących brodawek i mogę się cieszyć teraz, a tu musze przestać. Zazdroszczę Wam, ze możecie karmic. Maz już nie może ze mną wytrzymać, a ja się czuje jakby zmarł mi ktoś bliski. Wiem, oszalałam. Tak chciałam się wyżalić ...
lirene123456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 16:14   #4532
dzustam
Zakorzenienie

Dziewczyny, my dziś po badaniach kontrolnych enzymów wątrobowych. Proszę o kciuki, mnóstwo kciuków, żeby było dobrze, bo boję się spojrzeć na wyniki.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 16:15   #4533
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Uff wróciło moje dziecko. Jeszcze łepek odrobinę ciepły, ale gorączki nie ma na pewno - spojrzenie rozumne, uśmiechnięty, rozgadany Jeszcze w ciągu dnia zahaczył o 38 stopni, nurofenu chyba więcej rozlał niż wypił ale na szczęście szybko zeszło. Dobrze, że mama dziś wpadła bo najlepiej mu było na rękach a ja musiałam ściągać częściej niż regularnie żeby ten raczkujący zastój rozbić.

Jeszcze co do bycia eko-sreko Jakaś super eko nie jestem, ale czytam co kupuję - jogurty naturalne staram się wybierać bez mleka w proszku, owocowych w ogóle nie kupuję, ketchup jak najwięcej pomidorów na 100g i bez sztucznych dodatków, masło a nie "tłuszcz do smarowania", soki 100% (najlepiej wyciskane a nie z koncentratu) a nie napoje czy nektary itp. Podobnie z kosmetykami dla nas i młodego. Dlatego na skład kaszek też mam zamiar patrzeć, bo nie raz produkty reklamowane jako "dla dzieci" mają dużo gorszy skład niż analogiczne dla dorosłych.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 16:18   #4534
dzustam
Zakorzenienie

Lirene - rozumiem Twój smutek, bo sama na początku bardzo boleśnie walczyłam o laktację.

Musisz sobie wytłumaczyć, że rok czasu nie dbałaś o siebie dla dobra dziecka, teraz musisz zadbać o siebie. I o dziecko. Robisz to poniekąd dla dziecka - ono najbardziej na świecie potrzebuje rodziców.

Stary 2016-09-16, 16:28   #4535
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lirene123456 Pokaż wiadomość
A ja płacze dziś od rana. Muszę zahamować laktację. Mam mieć usuwanego guza z piersi, na szczęście nie złośliwego, ale może się zezłośliwić i w trybie pilnym mam miec usuwanego, bo hoduje go od roku już. Mam dola, ze musze przestać karmić piersia. Byłam taka szczęśliwa, ze przetrwałam ciężki okres bolących brodawek i mogę się cieszyć teraz, a tu musze przestać. Zazdroszczę Wam, ze możecie karmic. Maz już nie może ze mną wytrzymać, a ja się czuje jakby zmarł mi ktoś bliski. Wiem, oszalałam. Tak chciałam się wyżalić ...

Hej, mysle ze w tej chwili wazniejsze jest twoje zdrowie niz kp. Dalas dziecku co najlepsze! I pamietaj, ze przynajmniej dla wciaz ponad kp jest to ze BEDZIESZ z dzieckiem. Bliskosc i to ze bedzie mial zdrowa mame, ktora bedzie z nim we wszystkich waznych momentach jego zycia! Glowa do gory!

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Uff wróciło moje dziecko. Jeszcze łepek odrobinę ciepły, ale gorączki nie ma na pewno - spojrzenie rozumne, uśmiechnięty, rozgadany Jeszcze w ciągu dnia zahaczył o 38 stopni, nurofenu chyba więcej rozlał niż wypił ale na szczęście szybko zeszło. Dobrze, że mama dziś wpadła bo najlepiej mu było na rękach a ja musiałam ściągać częściej niż regularnie żeby ten raczkujący zastój rozbić.

Jeszcze co do bycia eko-sreko Jakaś super eko nie jestem, ale czytam co kupuję - jogurty naturalne staram się wybierać bez mleka w proszku, owocowych w ogóle nie kupuję, ketchup jak najwięcej pomidorów na 100g i bez sztucznych dodatków, masło a nie "tłuszcz do smarowania", soki 100% (najlepiej wyciskane a nie z koncentratu) a nie napoje czy nektary itp. Podobnie z kosmetykami dla nas i młodego. Dlatego na skład kaszek też mam zamiar patrzeć, bo nie raz produkty reklamowane jako "dla dzieci" mają dużo gorszy skład niż analogiczne dla dorosłych.

U mnie to samo z byciem 'eko' :p
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 16:38   #4536
Anika1986
Zadomowienie

Dzięki Dagg.

Zabcia, mój aktualnie walczy ze skarpetki od Lamaze, czasami też w samochodzie maltretuje królika

Lirene.

Dzustam,
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 16:55   #4537
201701091517
Konto usunięte

Lirene, tulam mocno :-* dziewczyny maja racje. Teraz wazniejsze jest to zebys byla dla dziecka i przy nim. Zdrowie Twoje jest wazniejsze niz kp. Trzymam kciuki za zabieg i zeby wszystko poszlo bez komplikacji. Nie lam sie! Jestes wspaniala mamusia

201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-16, 16:55   #4538
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
W tej chwili Twoje zdrowie jest najważniejsze, dziecko poza Twoim mlekiem potrzebuje przede wszystkim Ciebie.
Co do zabiegu - masz nie karmić, bo leki będą szkodliwe dla dziecka czy do usuwania guza nie może być mleka w piersiach?
Jeśli pierwsze - możesz odciągać i wylewać dopóki nie dostaniesz zielonego światła żeby dać mleko dziecku. Jeśli drugie - możesz po zabiegu spróbować relaktacji, niektórym się to udaje. Obie drogi są upierdliwe, żmudne i trudne, ale jeśli jesteś zdeterminowana możesz próbować.
Stary 2016-09-16, 17:12   #4539
majena_88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
My mamy i nie polecam. Fakt, trzeba zassac, zeby polecialo ale tylko na poczatku. Pozniej leci tak szybko, ze mala nie nadaza polykac.
Nio właśnie ja używam jej od początku i jak podawałam jeszcze mm to leciało jak głupie, a moje mleko leci oki, chyba jest bardziej gęste. I ogólnie podoba mi się to, że przechyle butelkę i nie zalewam małej, bo nie leci jak że zwykłej butelki.
Ale problem mam właśnie chyba teraz z za wolnym wypływem. Mam wrażenie (zwłaszcza wieczorem przed snem jak mała jest głodna), że chciałaby się najeść szybciej, a nie moze. Pociągnie z 3 razy i puszcza, a jak dostanie smoczek to ciągnie go tak jak by była głodna i faktycznie po kilku próbach, jak ten pierwszy głód zaspokoi to zje wiecej naraz. Trochę to przypomina Wasze problemy przy kp, ale u nas brak pokarmu to akurat nie jest w przypadku butelki.
I sama nie wiem czy próbować z inną teraz czy przemeczyc jeszcze trochę.
majena_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 17:35   #4540
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie tak samo sie czulam jak odstawialam synka po roku i 2 m kp.... Rozumiem, ze Ci ciezko ale w tym momencie najwazniejsze jest Twoje zdrowie.

Cytat:
Napisane przez majena_88 Pokaż wiadomość
Nio właśnie ja używam jej od początku i jak podawałam jeszcze mm to leciało jak głupie, a moje mleko leci oki, chyba jest bardziej gęste. I ogólnie podoba mi się to, że przechyle butelkę i nie zalewam małej, bo nie leci jak że zwykłej butelki.
Ale problem mam właśnie chyba teraz z za wolnym wypływem. Mam wrażenie (zwłaszcza wieczorem przed snem jak mała jest głodna), że chciałaby się najeść szybciej, a nie moze. Pociągnie z 3 razy i puszcza, a jak dostanie smoczek to ciągnie go tak jak by była głodna i faktycznie po kilku próbach, jak ten pierwszy głód zaspokoi to zje wiecej naraz. Trochę to przypomina Wasze problemy przy kp, ale u nas brak pokarmu to akurat nie jest w przypadku butelki.
I sama nie wiem czy próbować z inną teraz czy przemeczyc jeszcze trochę.
Ja podawalam nia tylko moje mleko i lecialo jak szalone. Ale fakt, tez lubie to, ze nic sie nie wylewa.

Po wizycie u foniatry- odradza usuwanie migdala w tym wieku bo moze jeszcze odrosnac. Po drugie, okazalo sie, ze syn ma krotkie podniebienie i ten rozdwojony jezyczek opiera sie na trzecim migdale. Bez migdala moglby sie dlawic tym jezyczkiem...
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 17:37   #4541
fruzjape
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Ja znowu wypadłam, ale na usprawiedliwienie powiem, ze ostatni tydzień był mega ciężki.

Ula sie przeziębiła i pierwszy raz w życiu miała gorączkę, kiepsko to znosiła, prawie nie spała.
Teraz juz jest zdrowa, ale ma pierwszy zauważalny skok. Mega poszła do przodu fizycznie, non stop sie przekręca, zaczęła pełzać, robi "mostki", generalnie nie "ulezy" chwili bez ruchu. A ze sie szybko meczy to włącza sie frustracja i generalnie maruda na maksa.
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 18:19   #4542
kaylla
Zakorzenienie

Ależ jestem zmęczona dzisiejszym dniem. Na szczęście już jest ciut lepiej. Mała dalej się awanturuje przy jedzeniu, ale na szczęście nie jest to taka tragedia, jak rano, kiedy w ogóle nie chciała jeść z piersi. Teraz je, jak przestaje łatwo lecieć to się awanturuje, ale twardo ją przystawiam dalej, to w końcu zaczyna znowu jeść. I nie odpuszczam tak łatwo, czekam, aż będę pewna, że się najadła. Dodatkowo czasem jeszcze po jedzeniu bawię się parę minut laktatorem, żeby zwiększyć produkcję. Dokarmianie mm na parę dni planuję odpuścić, bo nie chcę małej chociaż przez te parę dni dawać butelki, aż się sytuacja nie unormuje. Najwyżej będę częściej przystawiać, żeby się najadła i przybierała na wadze. A w poniedziałek zadzwonię do przychodni i się zapytam, czy jest możliwość, zeby przyjść i zważyć dziecko, tak, żebym wiedziała, czy mała przybiera, czy dalej niekoniecznie.
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 18:48   #4543
_itakinie_
Zakorzenienie

Chciałam napisać, że babyswimmer jest mega. Młody się zakochał i normalnie podczas wodnych szaleństw śmiał się w głos. MEGA to było.
Myślałam, że padnie ze zmęczenia, ale nie. Pojadł i bawi się grającym pianikiem
Stary 2016-09-16, 18:56   #4544
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Chciałam napisać, że babyswimmer jest mega. Młody się zakochał i normalnie podczas wodnych szaleństw śmiał się w głos. MEGA to było.
Ale Ci strasznie zazdroszcze. Nie lubie Cię :P

Masz filmik? Następnym razem nagraj,bede oglądać i bardziej zazdrościć
Stary 2016-09-16, 19:05   #4545
_itakinie_
Zakorzenienie

zabcia - fejs - pw
Stary 2016-09-16, 19:20   #4546
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Czy Dzieciątko musi trzymać dobrze główkę żeby móc w tym pływać?

Stary 2016-09-16, 19:25   #4547
_itakinie_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Czy Dzieciątko musi trzymać dobrze główkę żeby móc w tym pływać?

Niby nie - pisza, ze mozna stosowac od pierwszych tygodni zycia. Ale jakos nie widze w tym noworodka. Wojtus dosc twardo te glowe trzyma i nie widzialam zeby mu kolko jakos przeszkadzalo. Poogladaj filmiki i zdj na stronie, to moze da jakis obraz co i jak.
Stary 2016-09-16, 19:40   #4548
konsternacja
Zakorzenienie

Ita musialo byc wesolo

.Dzustam- jak wyniki?
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 19:44   #4549
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Niby nie - pisza, ze mozna stosowac od pierwszych tygodni zycia. Ale jakos nie widze w tym noworodka. Wojtus dosc twardo te glowe trzyma i nie widzialam zeby mu kolko jakos przeszkadzalo. Poogladaj filmiki i zdj na stronie, to moze da jakis obraz co i jak.
A to tylko do normalnej wanny?

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 20:02   #4550
_itakinie_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
A to tylko do normalnej wanny?

Na basen tez, ale dziecko powinno czuć dno pod nogami albo byc mocno asekurowane przez rodzica, jeśli woda głębsza (ja rozumiem to tak, ze nie mogę pozwolić dziecku pływać np. w wodzie po pas, tak żeby "wisiało" sobie na szyi).

Dzisiaj siedziałam z nim w wannie, ale jutro już będę siedziała na wannie, a on niech się pluska.
Stary 2016-09-16, 20:05   #4551
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Na basen tez, ale dziecko powinno czuć dno pod nogami albo byc mocno asekurowane przez rodzica, jeśli woda głębsza (ja rozumiem to tak, ze nie mogę pozwolić dziecku pływać np. w wodzie po pas, tak żeby "wisiało" sobie na szyi).

Dzisiaj siedziałam z nim w wannie, ale jutro już będę siedziała na wannie, a on niech się pluska.
Ehh w tym momencie żałuję że nie mam wanny

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 20:09   #4552
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Ita musialo byc wesolo

.Dzustam- jak wyniki?
Jeszcze nie zajrzałam. Nasza Pani doktor na urlopie, nawet nie wiem, czy na pewno wróci już w poniedziałek. Dlatego dziś wyniki zgodnie z zaleceniami poszpitalnym zrobiliśmy prywatnie. Żeby nie przeciągać. Nie wiem co robić... boję się, że jak teraz zajrzę, to w weekend będę się denerwowała, a nawet prywatnie dopiero na początku tygodnia będziemy mieli ewentualną wizytę. Pewnie zajrzę późno wieczorem. Ehhh. Strach i troska o dziecko jest takim silnym odczuciem.

Dzięki, że pytasz.

Stary 2016-09-16, 20:16   #4553
agassek
Zakorzenienie

Dzustam za wyniki!

Fruzja, biedna Ula dobrze, że już zdrowa

Lirene dziewczyny dobrze mówią- teraz Twoje zdrowie jest najważniejsze jak będziesz chciała potem spróbować, może dasz radę przywrócić laktację

Nie mam pojęcia jak będziemy kąpali Marysię jak wyrośnie z wiadra... Półroczniaka można jakoś pod prysznicem? Czy będziemy musieli i tak jakąś wanienkę kupić?

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-16, 20:16   #4554
kaylla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
To nie jest tez moj dzień.
Moje dziecko jest niewidzialne dla niektorych ... niby to nie pierwszy raz powinnamsie przyzwyczaic, ten ktos mnie nie lubi moze ok rozumiem niby nic temu komus nie zrobilam nie obrazilam itd.ale sie nie odzywa ma prawo ok. ale przebywajac w naszym domu i nosic na rekach jedno obce dziecko drugiego nie zauwazajac.... ok rozumiem Iga zawinila bo jest moim dzieckiem... ma prawo jej nie widziec w koncu jest bardzo mała.

Sent from my LG-H500 using Wizaz Forum mobile app
Mia - najważniejsze, że Iga ma kochających rodziców, innymi osobami nie ma się co przejmować. A że niektórzy nie umieją się zachować, to inna sprawa.

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Boze, dziewczyny. Panikuje. Nie chce tz zawracac glowy w pracy, a w sumie nie mam komu powiedziec kto potraktuje to serio. A do tego czytam internety i juz mi niedobrze. Dzisiaj cos mnie tknelo, zeby sprawdzic o co chodzi z moim wyproznianiem. Sory za gowniany temat.. juz jakis czas kolor stolca jest dosyc ciemny-zielonkawy o jakiejs dziwnej konsystencji. I teraz tak sobie czytam, ze tak sie dzieje jak sa jakies wewnetrzne krwawienia! Wtf? Jakies zaburzenia jelit, nowotwor ale tez moze to byc wina jedzenia lub przyjmowania lekow. Chyba sie wybiore do lekarza, bo slowo nowotwor przerazilo mnie, ze jak tz wroci z pracy to sie pewnie rozplacze i biedak bedzie musial mnie uspokajac.
Przepraszam, ze tak wam wyjechalam i na nic nie odpisalam. Chyba juz zaczne ryczec.
Ann - dziewczyny chyba napisały już wszystko w tym temacie. Nie szukaj informacji w google, bo tam to chyba wszystko można zdiagnozować jako objaw nowotworu. Idź do lekarza, zrób badania i na pewno się okaże, że to nie jest nic strasznego.

Cytat:
lirene - przykro mi. Ale twoje zdrowie jest najważniejsze w tej sytuacji. Ważniejsze niż kp.

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Dziewczyny, my dziś po badaniach kontrolnych enzymów wątrobowych. Proszę o kciuki, mnóstwo kciuków, żeby było dobrze, bo boję się spojrzeć na wyniki.

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Jeszcze nie zajrzałam. Nasza Pani doktor na urlopie, nawet nie wiem, czy na pewno wróci już w poniedziałek. Dlatego dziś wyniki zgodnie z zaleceniami poszpitalnym zrobiliśmy prywatnie. Żeby nie przeciągać. Nie wiem co robić... boję się, że jak teraz zajrzę, to w weekend będę się denerwowała, a nawet prywatnie dopiero na początku tygodnia będziemy mieli ewentualną wizytę. Pewnie zajrzę późno wieczorem. Ehhh. Strach i troska o dziecko jest takim silnym odczuciem.

Dzięki, że pytasz.

dzustam - mam nadzieję, że wyniki będą w porządku. Jeśli chodzi o sprawdzanie wyników - ja bym zajrzała. Nie wytrzymałabym wiedząc, że one tam są. Nawet jakbym nie sprawdziła, to i tak bym się denerwowała, a jak się sprawdzi, to zawsze istnieje szansa, że będą ok, i człowiek się uspokoi.
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 20:18   #4555
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Ehh w tym momencie żałuję że nie mam wanny

Ja ze względu na naszego szkraba też żałuję, że jest tylko prysznic.

I myśląc co tu zrobić zaczęłam przekopywać internet. Żeby dziecko mi się mogło pluskać w czystej, ciepłej wodzie. Tak od słowa do słowa w wyszukiwarce (zaczęłam skromnie, od głębokiej wanienki) w końcu złapałam się na tym, że czytam artykuły z zakresu... budowy i utrzymania basenu. Dodam, że mieszkam w bloku. Uffff, na szczęście wszystko ze mną w porządku. Plany trzeba mieć

Stary 2016-09-16, 20:42   #4556
lirene123456
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
W tej chwili Twoje zdrowie jest najważniejsze, dziecko poza Twoim mlekiem potrzebuje przede wszystkim Ciebie.
Co do zabiegu - masz nie karmić, bo leki będą szkodliwe dla dziecka czy do usuwania guza nie może być mleka w piersiach?
Jeśli pierwsze - możesz odciągać i wylewać dopóki nie dostaniesz zielonego światła żeby dać mleko dziecku. Jeśli drugie - możesz po zabiegu spróbować relaktacji, niektórym się to udaje. Obie drogi są upierdliwe, żmudne i trudne, ale jeśli jesteś zdeterminowana możesz próbować.

Do zabiegu nie może być śladu po laktacji. Mam niecałe 3 tygodnie na to. Relaktacja nawet o tym nie słyszałam. Dałaś mi nadzieje 🙂 choćbym nie wiem jak miała walczyć, to sprobuje 🙂 a pytałam dziś ginekologa, to powiedział, ze nie ma szans na powrót. A jednak sa. Tylko nie wiem co chirurg od guza powie, bo to brodawczak wewnatrzprzewodowy...
lirene123456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 21:18   #4557
fruzjape
Zadomowienie

lirene a karmienie tylko ze zdrowej piersi? Moze to by przeszło?

My Ule kapiemy w wannie albo pod prysznicem normalnie babyswimmera mieliśmy przy starszaku, ale nie lubiłam go. Jakos miałam poczucie, ze nie jest zbyt bezpieczny. No i obcierał szyje.
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 21:38   #4558
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Do zabiegu nie może być śladu po laktacji. Mam niecałe 3 tygodnie na to. Relaktacja nawet o tym nie słyszałam. Dałaś mi nadzieje 🙂 choćbym nie wiem jak miała walczyć, to sprobuje 🙂 a pytałam dziś ginekologa, to powiedział, ze nie ma szans na powrót. A jednak sa. Tylko nie wiem co chirurg od guza powie, bo to brodawczak wewnatrzprzewodowy...
Poszukaj też dobrego doradcy laktacyjnego, najlepiej międzynarodowego, bo oni muszą odnawiać certyfikat i non stop poszerzać wiedzę, bo pewnie guz i stosowane leczenie może mieć wpływ na powrót do laktacji. Ogólnie o relaktacji wysłałam priv. Ale nawet jeśli nie wyjdzie to pamiętaj, że dziecku niezbędna jest mama, nawet jeśli nie może dać swojego mleka, które jest ważne i warto o nie walczyć, ale nie zawsze najważniejsze
Stary 2016-09-16, 22:03   #4559
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Wyobrazam sobie co musisz czuc przykro mi, ale tak jak dziewczyny pisza zdrowie na pierwszym miejscu. Moze sie uda jednak karmic pozniej. Moja siostra karmila dziecko tylko z jednej piersi i co najlepsze nie bylo dokarmiane takze zawsze jest nadzieja
Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Mia - najważniejsze, że Iga ma kochających rodziców, innymi osobami nie ma się co przejmować. A że niektórzy nie umieją się zachować, to inna sprawa.

Ann - dziewczyny chyba napisały już wszystko w tym temacie. Nie szukaj informacji w google, bo tam to chyba wszystko można zdiagnozować jako objaw nowotworu. Idź do lekarza, zrób badania i na pewno się okaże, że to nie jest nic strasznego.

lirene - przykro mi. Ale twoje zdrowie jest najważniejsze w tej sytuacji. Ważniejsze niż kp.

dzustam - mam nadzieję, że wyniki będą w porządku. Jeśli chodzi o sprawdzanie wyników - ja bym zajrzała. Nie wytrzymałabym wiedząc, że one tam są. Nawet jakbym nie sprawdziła, to i tak bym się denerwowała, a jak się sprawdzi, to zawsze istnieje szansa, że będą ok, i człowiek się uspokoi.
Wiem - musze nauczyc sie nie przejmowac mam glupi charakter, straszny ze mnie wrazliwiec. Bardzo tego w sobie nie lubie.
Jeszcze sie dzis poklocilam z bratowa, jak zwykle chcialam byc dobra a wyszlo jak zwykle. Kolejna rzecza jakuej w sobie nie lubie jest szczerosc, czy ja zawsze musze mowic co mysle- nie moge czasem pokolorowac i usmiechac sie kiedy mi nie do smiechu? Albo po prostu sie zamknac... dzis naprawde nie byl moj dzien...

Dzisiaj na wizazu ogolnie jakies czarne chmury

Dzustam daj znac jak tylko bedziesz znala wyniki. Cala tona kciukow !!!

Strasznie sie ciesze ze jestescie naprawde ❤

Sent from my LG-H500 using Wizaz Forum mobile app
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 23:41   #4560
dzustam
Zakorzenienie

Mia, na wrażliwość już nic nie poradzisz. Taka jesteś. I fajnie.

Co do wyników - sprawdziliśmy, nie dałam rady wytrzymać. Nadal na czerwono z wykrzyknikiem, ale w stosunku do tego, co było wcześniej jest poprawa. Mam nadzieję, że będzie dobrze.

Dzięki za kciuki. Naprawdę dużo możemy, wszystkie razem, tymi kciukami

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości