|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
[QUOTE=Tacca;32048430]Jeśli policzysz ile pieluch tetrowych musisz mieć, dodasz pranie, prasowanie i swój czas oraz energię, sama sobie skalkuluj... ![]() QUOTE] hahaha...dobre tego nie liczymy w sumie - a przecież rzeczywiście pierzemy prasujemy i tak dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32048358]Ale 8/10 razy na godzinę czy na dzień? Wszędzie czytam, że to norma na dzień
![]() No mi już nie twardnieje, ale mam wrażenie, że jest twardy. A może taki ma być, sama nie wiem. Takie twardnienie-skurcz miałam może 3-4 razy, takie, że je czułam. A teraz sobie siedzę i po prostu jest trochę twardszy. Masakrycznie się martwię, bo się naczytałam oczywiście o przedwczesnych porodach ![]() [/QUOTE] Nie czytaj tyle... ![]() ![]() ![]() Ja się uspokoiłam i nic mi nie dokucza, brzuch mam cały czas taki sam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2012-02-03 o 20:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A może taki ma być brzuszek ciążowy, sama nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Wtajemniczenie
|
Perse a to może być na dzień,zabij mnie a nie pamiętam.Wiem tylko że jak 10 to jest nie dobrze.
Aaaa i ja już czuję ruchy nad pępkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Tacca Czas edycji: 2012-02-03 o 20:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Opinie są podzielone, bo jak się zagłebiłam w temat, to i te tańsze mają dobre opinie. Ilu ludzi... ![]() Spróbuję jednych i drugich. Na początek kupię po kilka tych i tych, i będę mogła porównać i wyrobić sobie własną opinię. Chętnie się podzielę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Zakorzenienie
|
ja tak szybko, moze sie orientujecie
![]() http://allegro.pl/j-nowy-gwarancja-j...094493663.html nie wiecie moze ile kosztuje ten wozek w sklepie ? ile warto dac np za ten zestaw na allegro ?? nawet mi sie podoba.... z tym, ze chcialam tego x-landera, widzialam go na zywo... No ale ten jedo wydaje sie byc tez fajny.
#4569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nikt nie mówił, żeby nie kontrolować, tylko głównie chodzi o to, że są większe zmartwienia w ciąży niż przybranie więcej czy mniej na masie - oczywiście mówimy o przybieraniu przez kobiety, o których wszystko przebiega prawidłowo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat oglądam wózki :d 1100 złotych http://www.bobowozki.com.pl/product_...9&%3CosCsid%3E
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie wszystko jest w porządku, to dlaczego mam wagi nie kontrolować? Nie mam obsesji, nie wpadam w panikę. Tylko nie chcę po urodzeniu pasożyta łapać się za głowę patrząc w lustro. Bo i po co, jeśli teraz mogę trochę temu zapobiec ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja czekam na opinie, bo jak pisałam: mocno się nad tym zastanawiam. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=clauudik;32046710]Ciekawe czy mi panna cotta wyjdzie
![]() ![]() http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...nna_cotta.html Ja zawsze robię z tego przepisu i jet super mąż i córcia sie zapychają. |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Zakorzenienie
|
dzieki, no wlasnie nie moge znalezc nigdzie identycznego wiec myslalam ze to jakis stary stary modeel. Ten jest na gwarancji jeszcze 18 mcy, myslicie ze warto licytnac tak 500-600 zl
![]() ![]() co do wagi to chyba ja jestem najwieksza panikara ![]() zamowilam dzis balsam i maslo z palmersa, mam nadzieje ze bedzie mi odpowiadal zapach ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-02-03 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A przede wszystkim tak jak Agata pisała jeść dla dwojga nie za dwoje. ![]() ![]() Ja też kontroluję, ale wiem, że zwyczajnie mogę nie mieć wpływu na to ile utyję. Nie wiem jak będzie. ![]() ![]() A w ciąży odchudzać się nie będę, natomiast jeśli będzie taka potrzeba, będę stosowała dietkę, np. w przypadku cukrzycy ciążowej. Osobiście bardziej niż wagą martwię się plamami i pryszczami na buzi... Mam nadzieję, że znikną. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję za info ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do tetrowych to też się zastanawialiśmy, ale mnie bardziej przeraża codzienne pranie, suszenie i prasowanie. Ogólnie moja wygoda i czas ![]() Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-02-03 o 20:32 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Zakorzenienie
|
No u mnie kryzys finansowy wiec zaczelam sie rozgladac za wozkami w dobrej cenie uzywanymi, ale w dobrym stanie
![]() tz tez sie o dziwo ten wozek spodobal, chyba go licytniemy ![]() http://allegro.pl/wozek-x-lander-xa-...087685596.html obserwuje tez ten ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-02-03 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie stacjonarnie trudno kupić, chociaż u mnie jest sklep. 30 euro to cholernie dużo. Nie wiem ile aktualnie wysyłka do Ciebie by kosztowała, ale jeśli bedziesz chętna, to mogę Ci kupić i wysłać. Pomyślałam też, że jak będziesz zamawiała wózek, to może uda się ze sklepem tak porozmawiać, żebyś wcześniej zamówiła pieluchy z wysyłką do nich, a ani do wózka włożą ![]() Cytat:
IMO tak do 50% wartości nowego to warto, więcej nie.
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj kupiłam MjakMama i na ostatniej stronie jest reklama tego wózka http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=2482&osCsid=
Wiecie coś na jego temat? Widziałyście? Zainteresowała mnie przede wszystkim jego waga. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-02-03 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/nowy-powystawowy-j...088593884.html Ja zaglądam co 4 dni na allegro i tablicę i patrzę czy ktoś czasem nie wystawia Jedo Bartatiny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Zakorzenienie
|
Odczułam nutkę złośliwości. Wybacz widocznie się pomyliłam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4584 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Może popytajcie w wątkach wcześniejszych mam, czy nie mają wózków do sprzedania... ![]() Dlatego wymyślono pieluchy wielorazowe, niekoniecznie tetrowe. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Wtajemniczenie
|
No dobra, przebrnęłam przez kilka ostatnich stron, ale nie zdążyłam się wstrzelić w żadną dyskusję
![]() ![]() Ja z tych, co starają się nie przytyć dużo w ciąży i ciągle kontroluję swoją wagę, ale nie jakoś obsesyjnie, raczej na zasadzie świadomości ile mi przybywa i w jakim czasie. A ponieważ przybywa mało (ale przybywa), to mam większą motywację, żeby się pilnować ![]() ![]() Ostatnio przez kilka dni sobie pofolgowałam, potem poszłam na gina, a tam prawie +4kg od ostatniej wizyty 4 tyg. wcześniej. Komentarz gina - "troszkę dużo...". No to zaczęłam znowu uważać co i kiedy jem (w sensie zrezygnowałam z paru niepotrzebnych zapychajek), minęły 2 dni i waga spadła do sensownego poziomu ![]() A tematy będą się powtarzać do samego porodu i myślę, że to bardzo dobrze, bo pewne rzeczy można sobie przypomnieć/odświeżyć/dowiedzieć się czegoś więcej/doradzić jak w międzyczasie się czegoś dowiedziało/itd. ![]() Tacca mój dzidziolek też dziś jakiś mało aktywny, ale myślę, że to nic takiego, po prostu ma taki dzień, może jutro znowu będzie szalał ![]() ![]() SzmaragdowyKotek na jakim dziale w Rossmanie można kupić taką piłkę? Bo nigdy nie widziałam, a chętnie bym kupiła. Czy to jest taka piłka z uszami do trzymania, tak jak te dla dzieci do skakania? I czy wytrzymuje wagę dorosłego? ![]() Missmalezji - odnośnie śpiworków to się zastanawiam czy jest sens kupować je dla dziecka urodzonego latem, czy mu nie będzie za gorąco w takim śpiworku? Ja rodzę pod koniec maja, zakładam, że na początek będzie rożek, a potem (koniec czerwca, lipiec, sierpień) to już może sama pieluszka albo kocyk, żeby nie było za gorąco. A na jesień to już chyba kołderkę. Odnośnie pieluchowania chłopców to może te wielorazowe pieluchy byłyby lepsze zamiast tetrowych? Czy one nie przegrzewają? Kurcze, nie chciałabym uszkodzić mojego małego mężczyzny... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ten fotelik...
![]() ![]() |
![]() |
#4588 |
Rozeznanie
|
a ja mam jeszcze pytanie nawiązująe w pewnym sensie do wagi
![]() w zasadzie do doświadczonych mam a może pozostałe dziewczyny gdzieś o tym czytały albo słyszały jakieś rady... ![]() chodzi mi o sposoby na brzuch po ciąży, to znaczy czy da się zapobiec temu żeby brzuch nie został taki obwisły po porodzie ![]() ![]() może to głupie co napisałam ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego że brzuch urośnie takii wiieeelllkiii ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Raczkowanie
|
wpadłam się pochwalić
![]() ![]() ![]() agatka sorki, że się wtrącę-a nie brałaś pod uwagę wózka Espiro GTX 3w1. my też się zastanawialiśmy nad X-landerem i są prawie identyczne, z tym, że w Espirakach spacerówka jest montowana w 2 kierunkach jazdy, a w X-landerach tylko w 1. no i w ogóle Espiro pod względem użytkowania jest lepszy, choć X-landery kolorystycznie ładniejsze. No ale nie można mieć wszystkiego |
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.