Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 20:05   #4561
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Pielucha tetrowa kosztuje ok. 1,8 zł. Jednorazówki, w zależności od marki jakieś 0,70-1 zł. Dziecko tych ostatnich zużywa ok. 8-10 na dobę, w późniejszym okresie trochę mniej.
Pieluchy wielorazowe to wydatek rzędu 25-80 zł za sztukę. Ale kupuje się ich 10 czy 20, można więcej, na cały okres pieluchowania.
Dla mnie jednorazówki, poza kwestią ekologii, są po prostu nieekonomiczne.
a czy do tych pieluch nie trzeba dokupić jeszcze wkładów? i z tego co słyszałam i czytałam te za 25 zł nie nadają się na długie używanie, bo spierają się i rozciągają - więc jak juz ma to być jakaś oszczędnośc to na start trzeba wydać trochę więcej....

[QUOTE=Tacca;32048430]Jeśli policzysz ile pieluch tetrowych musisz mieć, dodasz pranie, prasowanie i swój czas oraz energię, sama sobie skalkuluj...
QUOTE]

hahaha...dobre tego nie liczymy w sumie - a przecież rzeczywiście pierzemy prasujemy i tak dalej
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:07   #4562
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32048358]Ale 8/10 razy na godzinę czy na dzień? Wszędzie czytam, że to norma na dzień

No mi już nie twardnieje, ale mam wrażenie, że jest twardy. A może taki ma być, sama nie wiem. Takie twardnienie-skurcz miałam może 3-4 razy, takie, że je czułam. A teraz sobie siedzę i po prostu jest trochę twardszy.
Masakrycznie się martwię, bo się naczytałam oczywiście o przedwczesnych porodach

[/QUOTE]
Nie czytaj tyle... A teraz serio: nie zakładaj, że to co najgorsze ma spotkać akurat Ciebie. Dobre nastawienie to już połowa sukcesu.
Ja się uspokoiłam i nic mi nie dokucza, brzuch mam cały czas taki sam.
Stary 2012-02-03, 20:09   #4563
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Ja sie z Toba niestety nie zgodze

dziekuje

dokladnie tak , dlatego mu w 100% ufam.

Szkoda ze nie jestes zadowolona z 3D I odpoczywaj duzo!

Zaliczylam dzisiaj z mama pierwsze zakupy ciuszkowe chwale sie
sliczne ciuszkimiałąm pytać z jakiego sklepu ale sobie uzmysłowiłam że nic mi to nie da

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Mam dokładnie tak samo Od 4 miesiąca cieszę się ciążą

Konkurs, kto najmniej przytył w ciąży...ciekawe A może potraktować to jako motywację dla tych, które tyją za dużo? Myślę, że każdy temat jest dobry do dyskusji, tym bardziej że dotyczy nas wszystkich w mniejszym lub większym stopniu. A że często o tym samym? Widocznie taka jest potrzeba
z tą motywacją to ciężko, ja jestem w 25tc przytyłam 11kg. wcale nie jem więcej jak przed ciążą, nie mam parcia na słodkie więc nie jem, z fastfoodów zjadłam raz pizze i potem całą noc spędziłam nad toaletą i juz tego nie powtórzyłam, generalnie się pilnuję ale bez przegięć, bo nie chcę żeby ciąża kojarzyła mi się z samymi ograniczeniami. zmotywowanie się żeby tyć mniej oznaczało by odchudzanie ....

Cytat:
Nie uważam, żeby zaprzestanie kontroli wagi było dobrym posunięciem. Bo jak inaczej ustrzec się przed nadmiernym przytyciem związanym z tzw. popuszczaniem pasa? Ja wchodzę na wagę bo muszę się kontrolować. I widzę, że jak sobie pofolguję to waga zdecydowanie idzie w górę. A gdybym na wagę nie wchodziła, to podejrzewam, że trudniej by mi teraz było spojrzeć w lustro.
Wagę jak najbardziej należy kontrolować.

zgadzam się z Agatą, zresztą jeżeli waga nie byłaby istotna to gin na każdej wizycie nie kazał by mi na nią wskakiwać

Edytowane przez doris888
Czas edycji: 2012-02-03 o 20:11
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:09   #4564
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Nie czytaj tyle... A teraz serio: nie zakładaj, że to co najgorsze ma spotkać akurat Ciebie. Dobre nastawienie to już połowa sukcesu.
Ja się uspokoiłam i nic mi nie dokucza, brzuch mam cały czas taki sam.
Ja też mam taki sam, ale mam wrażenie, że jest twardy jak stoję. Już nie odczuwam tych twardnień-skurczy.
A może taki ma być brzuszek ciążowy, sama nie wiem
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:10   #4565
anulka4771
Wtajemniczenie

Perse a to może być na dzień,zabij mnie a nie pamiętam.Wiem tylko że jak 10 to jest nie dobrze.

Aaaa i ja już czuję ruchy nad pępkiemWspółlokator ki poszły już spać a ja ledwo pisze po ciemku,nie chce im przeszkadzać.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:10   #4566
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
a czy do tych pieluch nie trzeba dokupić jeszcze wkładów? i z tego co słyszałam i czytałam te za 25 zł nie nadają się na długie używanie, bo spierają się i rozciągają - więc jak juz ma to być jakaś oszczędnośc to na start trzeba wydać trochę więcej....

Cytat:
Jeśli policzysz ile pieluch tetrowych musisz mieć, dodasz pranie, prasowanie i swój czas oraz energię, sama sobie skalkuluj...

hahaha...dobre tego nie liczymy w sumie - a przecież rzeczywiście pierzemy prasujemy i tak dalej
Właśnie... Jak coś robię, lubię to zrobić dokładnie i nie jestem wcale perfekcjonistką i pedantem. Ale nie lubię sobie dodatkowo dokładać roboty, lubię odpocząć, zrelaksować się.. Nie mam zamiaru rezygnować z chwilki czasu dla siebie.

Edytowane przez Tacca
Czas edycji: 2012-02-03 o 20:12
Tacca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:13   #4567
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
O wielorazowych już kiedyś rozmawiałyśmy, nie wiem kto, ale któraś dziewczyna radziła te droższe po ok. 80zł sztuka o ile dobrze kojarzę. Mogę się mylić.
Ale wielorazówki to inna bajka niż zwykłe tetrowe pieluszki. Sama się zastanawiam, ale na początku będą jednorazówki.
Mogłam być to ja

Cytat:
Wkłady są potrzebne, zazwyczaj pielucha ma już dołączone. Można oczywiście dokupić więcej, ale koleżanka, która używa wielorazówek korzysta tylko z tych w komplecie i daje radę. I bynajmniej nie o oszczędność chodzi, bo pieniędzy jej nie brakuje.

Opinie są podzielone, bo jak się zagłebiłam w temat, to i te tańsze mają dobre opinie. Ilu ludzi...
Spróbuję jednych i drugich. Na początek kupię po kilka tych i tych, i będę mogła porównać i wyrobić sobie własną opinię.
Chętnie się podzielę Ale to najwcześniej za 3-4 miesiące

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-03, 20:15   #4568
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

ja tak szybko, moze sie orientujecie
http://allegro.pl/j-nowy-gwarancja-j...094493663.html nie wiecie moze ile kosztuje ten wozek w sklepie ? ile warto dac np za ten zestaw na allegro ?? nawet mi sie podoba.... z tym, ze chcialam tego x-landera, widzialam go na zywo... No ale ten jedo wydaje sie byc tez fajny.
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:16   #4569
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
zgadzam się z Agatą, zresztą jeżeli waga nie byłaby istotna to gin na każdej wizycie nie kazał by mi na nią wskakiwać
Dobre! Wyobraziłam sobie kobietę wskakującą na wagę...
Nikt nie mówił, żeby nie kontrolować, tylko głównie chodzi o to, że są większe zmartwienia w ciąży niż przybranie więcej czy mniej na masie - oczywiście mówimy o przybieraniu przez kobiety, o których wszystko przebiega prawidłowo.
Stary 2012-02-03, 20:16   #4570
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/j-nowy-gwarancja-j...094493663.html nie wiecie moze ile kosztuje ten wozek w sklepie ? ile warto dac np za ten zestaw na allegro ?? nawet mi sie podoba.... z tym, ze chcialam tego x-landera, widzialam go na zywo... No ale ten jedo wydaje sie byc tez fajny.

Akurat oglądam wózki :d 1100 złotych http://www.bobowozki.com.pl/product_...9&%3CosCsid%3E

o
Stary 2012-02-03, 20:17   #4571
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Wczoraj go oglądałam w Smyku (a więc drogim sklepie) 1250 zł.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-03, 20:18   #4572
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Dobre! Wyobraziłam sobie kobietę wskakującą na wagę...
Nikt nie mówił, żeby nie kontrolować, tylko głównie chodzi o to, że są większe zmartwienia w ciąży niż przybranie więcej czy mniej na masie - oczywiście mówimy o przybieraniu przez kobiety, o których wszystko przebiega prawidłowo.
Czyli jak zwykle punkt widzenia zależy...
U mnie wszystko jest w porządku, to dlaczego mam wagi nie kontrolować? Nie mam obsesji, nie wpadam w panikę. Tylko nie chcę po urodzeniu pasożyta łapać się za głowę patrząc w lustro. Bo i po co, jeśli teraz mogę trochę temu zapobiec

o
Stary 2012-02-03, 20:20   #4573
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Mogłam być to ja

Spróbuję jednych i drugich. Na początek kupię po kilka tych i tych, i będę mogła porównać i wyrobić sobie własną opinię.
Na 99,9% to byłaś Ty.

Ja czekam na opinie, bo jak pisałam: mocno się nad tym zastanawiam. W sumie dobrze, że mam termin na koniec czerwca... Będę czerpać z Twoich/ Waszych doświadczeń...
Stary 2012-02-03, 20:21   #4574
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

[QUOTE=clauudik;32046710]Ciekawe czy mi panna cotta wyjdzie nie dałam rady doprowadzić jej do wrzenia bo na dnie zaczęła się przypalać i teraz nie wiem czy mi stężeje. Próbowała któraś z Was już tego "Pomysłu na.."?

http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...nna_cotta.html Ja zawsze robię z tego przepisu i jet super mąż i córcia sie zapychają.
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:25   #4575
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

Opinie są podzielone, bo jak się zagłebiłam w temat, to i te tańsze mają dobre opinie. Ilu ludzi...
a gdzie będziesz je kupować? minusem jak dla mnie tych pieluszek jest to że nigdzie w sklepach nie są dostępne. Przynajmniej tutaj - wszystko online i to jeszcze straszliwie wysokie ceny bo około 30 euro jedna bez wkładów

Cytat:
Właśnie... Jak coś robię, lubię to zrobić dokładnie i nie jestem wcale perfekcjonistką i pedantem. Ale nie lubię sobie dodatkowo dokładać roboty, lubię odpocząć, zrelaksować się.. Nie mam zamiaru rezygnować z chwilki czasu dla siebie.
to ja się dołączam - robię identycznie, ale lubię też poleżakować

Cytat:
tak - od 1100 w sklepie można dostać
Cytat:
Akurat oglądam wózki :d 1100 złotych http://www.bobowozki.com.pl/product_...9&%3CosCsid%3E
o właśnie
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:27   #4576
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

dzieki, no wlasnie nie moge znalezc nigdzie identycznego wiec myslalam ze to jakis stary stary modeel. Ten jest na gwarancji jeszcze 18 mcy, myslicie ze warto licytnac tak 500-600 zl )??? kolor mi sie pdooba )

co do wagi to chyba ja jestem najwieksza panikara ) no ale mam 17 kilo na plusie wiec czasami moge popanikowac ; ]

zamowilam dzis balsam i maslo z palmersa, mam nadzieje ze bedzie mi odpowiadal zapach

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-02-03 o 20:30
Stary 2012-02-03, 20:29   #4577
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli jak zwykle punkt widzenia zależy...
U mnie wszystko jest w porządku, to dlaczego mam wagi nie kontrolować? Nie mam obsesji, nie wpadam w panikę. Tylko nie chcę po urodzeniu pasożyta łapać się za głowę patrząc w lustro. Bo i po co, jeśli teraz mogę trochę temu zapobiec
Pewnie, ale nie ma sensu wpadać w ciąży w jakąś wagową obsesję, masz zdrowe podejście.
A przede wszystkim tak jak Agata pisała jeść dla dwojga nie za dwoje. Co nie znaczy, że nie można sobie w ogóle na jakieś fryteczki pozwolić czy loda. We wszystkim trzeba mieć umiar.

Ja też kontroluję, ale wiem, że zwyczajnie mogę nie mieć wpływu na to ile utyję. Nie wiem jak będzie. Nawet jeśli utyję dużo z czasem zrzucę. Poradzę sobie z tym wcześniej czy później i nie będę się łapać za głowę. Organizm po porodzie dochodzi do siebie w przeciągu około 2 lat o ile dobrze kojarzę. Najważniejsze, to odchudzać się mądrze.
A w ciąży odchudzać się nie będę, natomiast jeśli będzie taka potrzeba, będę stosowała dietkę, np. w przypadku cukrzycy ciążowej.

Osobiście bardziej niż wagą martwię się plamami i pryszczami na buzi... Mam nadzieję, że znikną.
Stary 2012-02-03, 20:29   #4578
onething
Zadomowienie

Cytat:

A po co ta złość? Śliweńka nie miała nic złego na myśli. Po co psuć atmosferę? Cieszmy się chwilą!
x
.
Nie złość, a wyjaśnienie
Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość

TSH i FT4 koszt około 50 zł.

.
Dziękuję za info

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
http://demotywatory.pl/3679175/Czasem

Tak dla rozładowania atmosfery

aa i mam jeszcze pytanie, czy jak pójdę w poniedziałek zrobić glukozę, a wizyta jest w środę czy to nie za późno??
U mnie wyniki były na drugi dzień, więc zdążysz

Cytat:
to nie było do postu o tarczycy - bo takie przypadki znamy z własnego otoczenia - więc nie było na nią nagonki tylko o dziewczynach całkowicie zdrowych i powtarzających ciągle że przytyły 2kg albo 4... i tragedia sie wydarzyła. Zatem to Twoja nadinterpretacja tylko
.
Było, było bo od tego się zaczęło, ale już milczę
Cytat:
Haha no to może będziemy się licytowały, bo mam tę aukcję w obserwowanych Na bobowozki sprawdzaj sobie ceny i zestawy, bo jest w czym wybierać. A co do używanych to moim zdaniem opłaca się.

A co do tetrowych to też się zastanawialiśmy, ale mnie bardziej przeraża codzienne pranie, suszenie i prasowanie. Ogólnie moja wygoda i czas
2013/2014

Edytowane przez onething
Czas edycji: 2012-02-03 o 20:32
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:32   #4579
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

No u mnie kryzys finansowy wiec zaczelam sie rozgladac za wozkami w dobrej cenie uzywanymi, ale w dobrym stanie
tz tez sie o dziwo ten wozek spodobal, chyba go licytniemy
http://allegro.pl/wozek-x-lander-xa-...087685596.html
obserwuje tez ten z ytymn, ze babka ma doslac zdjecia gondoli

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-02-03 o 20:34

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-03, 20:35   #4580
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
a gdzie będziesz je kupować? minusem jak dla mnie tych pieluszek jest to że nigdzie w sklepach nie są dostępne. Przynajmniej tutaj - wszystko online i to jeszcze straszliwie wysokie ceny bo około 30 euro jedna bez wkładów
W sklepach internetowych.
Faktycznie stacjonarnie trudno kupić, chociaż u mnie jest sklep.
30 euro to cholernie dużo.
Nie wiem ile aktualnie wysyłka do Ciebie by kosztowała, ale jeśli bedziesz chętna, to mogę Ci kupić i wysłać.
Pomyślałam też, że jak będziesz zamawiała wózek, to może uda się ze sklepem tak porozmawiać, żebyś wcześniej zamówiła pieluchy z wysyłką do nich, a ani do wózka włożą

Cytat:
dzieki, no wlasnie nie moge znalezc nigdzie identycznego wiec myslalam ze to jakis stary stary modeel. Ten jest na gwarancji jeszcze 18 mcy, myslicie ze warto licytnac tak 500-600 zl )??? kolor mi sie pdooba )
Poczekaj aż się aukcja będzie kończyła, nie ma co podbijać teraz ceny.
IMO tak do 50% wartości nowego to warto, więcej nie.

o
Stary 2012-02-03, 20:38   #4581
Gaabbi
Wtajemniczenie

A ja dzisiaj kupiłam MjakMama i na ostatniej stronie jest reklama tego wózka http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=2482&osCsid=
Wiecie coś na jego temat? Widziałyście? Zainteresowała mnie przede wszystkim jego waga.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-02-03 o 20:39
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:38   #4582
onething
Zadomowienie

Cytat:
No u mnie kryzys finansowy wiec zaczelam sie rozgladac za wozkami w dobrej cenie uzywanymi, ale w dobrym stanie
Ten sprzedawca sprzedaje jeszcze taki 3w1, nowy powystatowy:
http://allegro.pl/nowy-powystawowy-j...088593884.html

Ja zaglądam co 4 dni na allegro i tablicę i patrzę czy ktoś czasem nie wystawia Jedo Bartatiny.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:42   #4583
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Nie złość, a wyjaśnienie
Odczułam nutkę złośliwości. Wybacz widocznie się pomyliłam...
Stary 2012-02-03, 20:42   #4584
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Osobiście bardziej niż wagą martwię się plamami i pryszczami na buzi... Mam nadzieję, że znikną.
Obyśmy wszystkie tylko takie problemy miały

Cytat:
Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Haha no to może będziemy się licytowały, bo mam tę aukcję w obserwowanych Na bobowozki sprawdzaj sobie ceny i zestawy, bo jest w czym wybierać. A co do używanych to moim zdaniem opłaca się.

A co do tetrowych to też się zastanawialiśmy, ale mnie bardziej przeraża codzienne pranie, suszenie i prasowanie. Ogólnie moja wygoda i czas
Nie licytujcie się
Może popytajcie w wątkach wcześniejszych mam, czy nie mają wózków do sprzedania...

Dlatego wymyślono pieluchy wielorazowe, niekoniecznie tetrowe.

o
Stary 2012-02-03, 20:46   #4585
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Obyśmy wszystkie tylko takie problemy miały
Prawda?
Stary 2012-02-03, 20:47   #4586
rinco
Wtajemniczenie

No dobra, przebrnęłam przez kilka ostatnich stron, ale nie zdążyłam się wstrzelić w żadną dyskusję Ale coś tam skrobnę

Ja z tych, co starają się nie przytyć dużo w ciąży i ciągle kontroluję swoją wagę, ale nie jakoś obsesyjnie, raczej na zasadzie świadomości ile mi przybywa i w jakim czasie. A ponieważ przybywa mało (ale przybywa), to mam większą motywację, żeby się pilnować Więc dlaczego o to nie dbać, zwłaszcza jak mnie to cieszy

Ostatnio przez kilka dni sobie pofolgowałam, potem poszłam na gina, a tam prawie +4kg od ostatniej wizyty 4 tyg. wcześniej. Komentarz gina - "troszkę dużo...". No to zaczęłam znowu uważać co i kiedy jem (w sensie zrezygnowałam z paru niepotrzebnych zapychajek), minęły 2 dni i waga spadła do sensownego poziomu

A tematy będą się powtarzać do samego porodu i myślę, że to bardzo dobrze, bo pewne rzeczy można sobie przypomnieć/odświeżyć/dowiedzieć się czegoś więcej/doradzić jak w międzyczasie się czegoś dowiedziało/itd.

Tacca mój dzidziolek też dziś jakiś mało aktywny, ale myślę, że to nic takiego, po prostu ma taki dzień, może jutro znowu będzie szalał Na pewnie nic złego się nie dzieje

SzmaragdowyKotek na jakim dziale w Rossmanie można kupić taką piłkę? Bo nigdy nie widziałam, a chętnie bym kupiła. Czy to jest taka piłka z uszami do trzymania, tak jak te dla dzieci do skakania? I czy wytrzymuje wagę dorosłego?

Missmalezji - odnośnie śpiworków to się zastanawiam czy jest sens kupować je dla dziecka urodzonego latem, czy mu nie będzie za gorąco w takim śpiworku? Ja rodzę pod koniec maja, zakładam, że na początek będzie rożek, a potem (koniec czerwca, lipiec, sierpień) to już może sama pieluszka albo kocyk, żeby nie było za gorąco. A na jesień to już chyba kołderkę.

Odnośnie pieluchowania chłopców to może te wielorazowe pieluchy byłyby lepsze zamiast tetrowych? Czy one nie przegrzewają? Kurcze, nie chciałabym uszkodzić mojego małego mężczyzny...
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:47   #4587
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj kupiłam MjakMama i na ostatniej stronie jest reklama tego wózka http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=2482&osCsid=
Wiecie coś na jego temat? Widziałyście? Zainteresowała mnie przede wszystkim jego waga.
Wygląda przyzwoicie i waga faktycznie niewielka. Gdyby tylko móc go pomacać.
Tylko ten fotelik...

o
Stary 2012-02-03, 20:47   #4588
doris888
Rozeznanie

a ja mam jeszcze pytanie nawiązująe w pewnym sensie do wagi
w zasadzie do doświadczonych mam a może pozostałe dziewczyny gdzieś o tym czytały albo słyszały jakieś rady...

chodzi mi o sposoby na brzuch po ciąży, to znaczy czy da się zapobiec temu żeby brzuch nie został taki obwisły po porodzie nie chodzi tu o zbędne kg ale na przykład moja bratowa zrzuciła kg po ciąży ale została jej taka obwisła skóra . zastanawiam się czy to kwestia rozstępów, genów czy może da się temu zapobiec a jeżeli tak to jak.. wiem że są te pasy poporodowe, może któraś stosowała albo słyszała o efektach myslę że potem po prostu ćwiczenia, ale może w trakcie ciąży coś można robić albo zaraz po porodzie bo chyba robienie brzuszków po porodzie trzeba będzie odłożyć aż wszystko się zagoi...

może to głupie co napisałam ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego że brzuch urośnie takii wiieeelllkiii a potem w jednej chwili jego "wypełnienie "- pasożyt z niego wyskoczy.. no i co z tą skórą i wielką macicą wiem że macica się obkurcza i czytałam nawet gdzieś że to może być bolesne...a co z resztą?
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:49   #4589
niebieski pantofelek
Raczkowanie

wpadłam się pochwalić byliśmy na usg i będzie chłopak, no a co najważniejsze jest zdrowytak więc chłopaków jest więcej, dziadek mówi, że będzie wojna skoro tylu chłopaków się teraz rodzi hehe. ja syna na wojnę nie oddam

agatka sorki, że się wtrącę-a nie brałaś pod uwagę wózka Espiro GTX 3w1. my też się zastanawialiśmy nad X-landerem i są prawie identyczne, z tym, że w Espirakach spacerówka jest montowana w 2 kierunkach jazdy, a w X-landerach tylko w 1. no i w ogóle Espiro pod względem użytkowania jest lepszy, choć X-landery kolorystycznie ładniejsze. No ale nie można mieć wszystkiego
niebieski pantofelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:52   #4590
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niebieski pantofelek Pokaż wiadomość
dziadek mówi, że będzie wojna skoro tylu chłopaków się teraz rodzi hehe. ja syna na wojnę nie oddam
To nie na wojnę tylko na Euro!!!
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości