Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna 1 1,59%
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały 33 52,38%
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają 1 1,59%
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają 0 0%
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały 3 4,76%
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek 0 0%
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! 23 36,51%
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... 0 0%
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. 2 3,17%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-05, 20:33   #4561
rinco
Wtajemniczenie

Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

Pisałam ostatnio, że Seba budzi się wcześnie rano (za wcześnie ). Dziś ewidentnie był głodny, musiałam mu dać mleko o 5.00 rano, potem jeszcze zasnął na chwilę. Dlatego dziś wieczorem zrobiliśmy mały eksperyment - zamiast mleka na noc dostał kaszkę przed kąpaniem, a potem, po kąpaniu, kiedy to jest przyzwyczajony do butelki, dostał trochę wody (takie oszustwo, ale nie kapnął się ) i zasnął. Póki co wszystko poszło zgodnie z planem, zobaczymy do której rano dośpi

Ogólnie to on w nocy dość dobrze śpi, jedynie tak ze 2-3 razy zapłacze, ale czasem nawet nie zdążę wstać z łóżka jak już śpi, a czasem wystarczy dać mu smoczka i też śpi. Tylko od jakichś 2 tyg. dość wcześnie się budzi i już nie chce zasnąć, wcześnie zaczyna dzień. Chciałabym, żeby tak min. do 6.00 spał

justys ja wożę spacerówką przodem do mnie i na razie nie będę odwracać. Chcę go widzieć co on tam majstruje Poza tym jak jedze tyłem to też widzi wokoło, ja często prowadzę wózek jedną ręką i idę trochę z boku, żeby mu nie zasłaniać (plus skrętnych kółek )

joss Seba miał swego czasu zaczerwienioną brodę i nawet jakieś małe pryszcze od śliny właśnie. Ale chyba nie zębowej, bo zębów do tej pory brak, a to było ze 3 miesiące temu Lekarka nam kazała stosować na to Emolium Krem Barierowy - zeszło po paru dniach i do tej pory nie wróciło, choć teraz się bardziej ślini niż wtedy. Teraz już nie smaruję.

Perse super wieści Przez Ciebie zachciało mi się znowu być w ciąży
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:46   #4562
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

Haha no to dziewczyny do dzieła, maluszki będą miały rodzeństwo w podobnym wieku

Dziękuję

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Perse, super wieści. Cieszę się, że jest dobrze. A jak Ty się czujesz?
Trzymam kciuki za Was mocno
Dziękuję W miarę dobrze, choć raczej staram się nie przemęczać i sporo odpoczywam. Ale na razie wszystko mam pod kontrolą (ciśnienie i układ krzepnięcia).
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 21:04   #4563
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
hehe
no nie wiem. Ja jestem raczej człowiek-drewniak, szpagaty zawsze mnie kosztowały duuużo pracy, a i tak nigdy nie osiągnęłam poziomu Antka

Gabi wkleiła linka do analizy past do zębów dla dzieci. Elmex zawiera sacharynę, paraben i PEG, a to są niedobre składniki.

No i łączę się w bólu z kiepskimi nocami...

Swoją drogą, czy jakieś dzieci (oprócz agatowego Maćka ) przesypiają całą noc, bez pobudek w ogóle? Ewentualnie z jakąś pojedynczą, bezproblemową?
My my ) ale dopiero od jakis 2-3 tygodni :"))<ale czasami sie budzi na smoka;/>

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39605386]Cześć Dziewczyny,

Obiecałam, że się odezwę

Dzisiaj mieliśmy badanie połówkowe, wszystko jest dobrze, wszystkie wymiary się zgadzają, wszystkie narządy na miejscu i funkcjonują sprawnie
Na 100% chłopiec

Dziękuję Wam za odpowiedzi odnośnie wózków, ja wiem, że równe koła mają swoich zwolenników i przeciwników, ja jestem w gronie tych pierwszych, tylko właśnie myślałam, że ta spacerówka w Tako jest kubełkowa. Ale jak rozkłada się na płasko (rozumiem, że to ważne?), to bardzo bardzo będę brała pod uwagę ten wózek, bo strasznie mi się podoba Ale to póki co w sferze marzeń, czekamy na lipiec.

Pozdrawiam [/QUOTE] Perse zdrowka zycze! trzymam mocno kciukasy za Was ****

My tez jestemy posiadaczami tej szczoteczki Jordan, w tesco ja kupilam Leon ma 4 zeby. Nie mylam ich jeszcze ani razu, ale chyba zaczne.

Dziecie mam ruchliwe, co by matka nie miala za duzo czasu, szaleje od rana do wieczora.
Ciesze sie z tak ladnej pogody, sproro spacerujemy, zwiedzamy miasto, pokazuje mu zwierzatka, samochodziki. Dzis sie zapuscilam na lono natury, ale bylo bloto po kolana, wozek caly urabany, wstydzilam sie isc pozniej przez miasto z nim

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2013-03-05 o 21:08
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 21:33   #4564
minini
Zadomowienie

hej! czytam was codziennie,ale nie mam czasu pisać
u nas duże zmiany... zostałam właścicielką warsztatu samochodowego w sumie to męża ale na moją firmę całe dokumenty itd. trochę załatwiania i latania jeszcze mam w związku z tym po urzędach. swoją firmę też przenoszę do nowej lokalizacji. straszne zamieszanie, bo tyle rzeczy mamy w dotychczasowym biurze że chyba to miesiąc będę pakować.

Olaf od kilku dni większość dnia spędza u babci i dziadka. mój tata mi dziś mówi że nie wie jak ja to robię ale oni we dwójkę z mamą cały dzień za nim ganiają po domu i są wieczór wykończeni (ale szczęśliwi) że jak ja sama za nim nadążam? hehe jakoś się wprawiłam powoli

mamy też kolejnego ząbka górna lewa jedynka wczoraj się wkońcu przebiła! a prawa jedynka i lewa dwójka już prawie, prawie na wierzchu w końcu!

noce u nas też się trochę uspokoiły, są max 2 pobudki z czego jedna na jedzenie przeważnie ok. 1.00. druga ok. 4. ale biorę wtedy do nas do łóżka, przytulam i jakoś zasypia. no i prawie całkowicie przeszły te nocne pobudki z przekręcaniem się na brzuch i wstawaniem przez sen! jaka ulga! wkońcu śpię kilka godzin bez przerwy! ah co za komfort!

aaaa i muszę się pochwalić jeszcze - wczoraj kupiłam tą NUNĘ byłam w Zabrzu w sklepie i oglądałam też inne spacerówki, ale w tej cenie to żadna nie spełniała moich oczekiwań
jest.... ah! oh! i wogóle super leciutka, łatwo się prowadzi, szybko składa do minimalnych rozmiarów i mieści za siedzeniem w aucie! tego szukałam! kupiłam całą czarną, w sumie nie chciałam czarnej ale w sklepie jakoś wyjątkowo mi przypasowała. Olaf już zaliczył pierwszą drzemkę nowym wózku - więc i jemu chyba pasuje
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 22:07   #4565
Timii
Rozeznanie

dziewczyny dziękuję za kciuki!
smutno mi ale nie będę zanudzać więc spadam.

perse - jeszcze raz gratulacje!
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 22:44   #4566
Gaabbi
Wtajemniczenie

Perse, super, że wszystko u Was dobrze
To czekamy na Arturka
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 08:18   #4567
izotropia
Rozeznanie

u nas dziś w planach zupa ogórkowa... )

jest taka pogoda, że totalnie nie wiem jak ubierać dziecko ale wczoraj trafiłam bo spał całe 2h na dworze - oj dawno tak nie było.. zwykle zbierał siły i po 30min już mu leżenie nie pasowało

póki co zostajemy w kombinezonie, ale pod zakładamy cieniutkie body z krótkim rękawem i cienką bluzeczkę z rękawkiem i rajstopki... no i lżejszą bawełnianą czapkę za to rezygnujemy z koca, a w razie wiatru osłaniamy się pokrowcem na wózek - póki co w gondoli, przesiadka do spacerówki będzie jak już zdejmiemy kombinezon ale póki co tak mi jest wygodniej go z domu wynieść w nosidle...

od wczoraj słyszę ma-ma-ma-ma...
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-06, 08:36   #4568
cate_
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39605386]Cześć Dziewczyny,

Obiecałam, że się odezwę

Dzisiaj mieliśmy badanie połówkowe, wszystko jest dobrze, wszystkie wymiary się zgadzają, wszystkie narządy na miejscu i funkcjonują sprawnie
Na 100% chłopiec
[/QUOTE]
Gratuluję dobrych wiadomości Odpoczywaj dużo

Młodszy dzisiaj przespał całą noc, mam nadzieję że to nie jednorazowy wybryk

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 08:48   #4569
_agata
Zakorzenienie

Perse, zaciskam kciuki do lipca nie puszczam.
Pisz nam tu czasami co u Was, bo jak nie to będę musiała Twój wątek czytać

Timii, musi być dobrze
Martusia jest już duża, dużo rozumie, a babcia na pewno dobrze się nią zajmie

A mój potwór wstał dzisiaj o 5 i ani myślał spać. Więc ja jestem zgon

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 09:22   #4570
pola_m
Wtajemniczenie

dzień dobry

U nas nocka lepiej, oczywiście były pobudki, ale taki normalniejsze i dużo rzadziej niz ostatnio czyli chyba trzy. Oby było tylko lepiej...

No i teraz też śpi. Co jest pozytywne, znowu przestał zasypiać na cycku w ciągu dni. Tylko zjada, potem mu chwilę śpiewam jeszcze, a potem sam zasypia w łóżeczku.

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Bry
czytam Was codziennie wieczorami, ale brakuje mi sił żeby coś odpisać.
U mnie też tragicznie z nockami, moje dziecko do grudnia spało idealnie, wstawałam 2 razy, była nawet noc kiedy wstałam raz, a od stycznia budzę się non stop, nie ma godziny w której bym nie wstała 2-3 razy. Jednej nocy nawet liczyłam to było 18 pobudek. Teraz już nawet szkoda mi czasu na liczenie. Adaś nie je raczej w nocy, ale z 3 razy ssie żeby zasnąć, pozostałe razy muszę go jakoś położyć, bo zaczyna płakać chodząc po łóżku (oczywiscie śpi z nami, bo nie widzę siebie jeszcze chodzącej po niego do łóżeczka), siada, pokłada się na mnie, przeskakuje przeze mnie a to sobie przywali głową w ścianę i jest płacz a to w łokcia mojego lub M, smoczka wypluwa a jak mu próbuję wcisnąć to zaczyna się drzeć.
Nie wspomnę już o tym, że najlepiej mu się śpi tak koło 6ej jak ja muszę wstawać do pracy :/ Strasznie mnie to wykańcza, bo wcześniej byłam przyzwyczajona, że chodzę wyspana, chrapaliśmy nawet do 10ej nieraz.

M wczoraj przyniósł od siostry Camilię, bo oni już nie używają, dałam mu na noc i nocka była chyba nawet gorsza niż poprzednie. Wcześniej używaliśmy tej maści na "D",. wyleciała mi nazwa, ale też raczej bez efektów.
Ma już jedynki na dole, dwójki na górze i jedną jedynkę na górze. Druga jest już na wyjściu...
Zazdroszcze tym, którym dane jest się wyspać. Ja zmykam już, korzystam z tego, że już mały śpi
Ewuś, łączę się w bólu. Ale będzie lepiej, z czego by to nie wynikało, minie...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39606628]

Dziękuję W miarę dobrze, choć raczej staram się nie przemęczać i sporo odpoczywam. Ale na razie wszystko mam pod kontrolą (ciśnienie i układ krzepnięcia).[/QUOTE]
To dobrze. Odpoczywaj i relaksuj się

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
My my ) ale dopiero od jakis 2-3 tygodni :"))<ale czasami sie budzi na smoka;/>
oby tak dalej, i oczywiście zazdraszczam

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość

Timi, powodzenia! Trzymaj się dzielnie w pracy

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość

od wczoraj słyszę ma-ma-ma-ma...
fajnie

U nas jest szczebiot ta-ta-ta od dłuższego czasu. (no i fajnie zaczął kombinować już nie tak jednolicie, tylko różne sylaby ze soba łączy. Uwielbiam na to patrzeć, zwłaszcze gdy sam się bawi i tak sobie gada do siebie )Wczoraj cudnie zakrzyknął TATA, właśnie gdy mąż wrócił z pracy
A mamama jest zawodzące, gdy jakaś żałość...
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 09:38   #4571
_agata
Zakorzenienie

mammaaaaa Maciek mówi jak mi wisi na nogawce

o

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-06, 10:04   #4572
rinco
Wtajemniczenie

No i lipa, Seba znowu dziś wstał o 5.30, kaszka na noc niczego nie zmieniła To już wiem, że nie z głodu się budzi, tylko chyba po prostu już jest wyspany. W przeciwieństwie do nas...

Po raz pierwszy w życiu czekam na wiosenną zmianę czasu - będzie się budził o 6.30, to już bardziej przyzwoita godzina

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Seba mówi tata, baba, dada, natomiast mama to w ogóle nie wie co to jest Jak go pytam gdzie jest tata czy babcia to od razu patrzy w tą stronę, a gdzie jest mama to zero reakcji. Traktuje mnie jak powietrze
Stary 2013-03-06, 10:12   #4573
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
No i lipa, Seba znowu dziś wstał o 5.30, kaszka na noc niczego nie zmieniła To już wiem, że nie z głodu się budzi, tylko chyba po prostu już jest wyspany. W przeciwieństwie do nas...

Po raz pierwszy w życiu czekam na wiosenną zmianę czasu - będzie się budził o 6.30, to już bardziej przyzwoita godzina

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Seba mówi tata, baba, dada, natomiast mama to w ogóle nie wie co to jest Jak go pytam gdzie jest tata czy babcia to od razu patrzy w tą stronę, a gdzie jest mama to zero reakcji. Traktuje mnie jak powietrze
Poczekaj aż będzie się robić jasno jeszcze wcześniej Będą pobudki o 4 rano
Maciuś też jest wyspany o 5

o
Stary 2013-03-06, 10:14   #4574
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Nie załamuj mnie
Stary 2013-03-06, 10:20   #4575
izotropia
Rozeznanie

Cytat:
A mamama jest zawodzące, gdy jakaś żałość...
haha no u nas też tak było jakiś czas.... jak już płakał to było słychać mamamaaaaaaa ale teraz już bez łez mówi - właśnie też tak jak się bawi gada ta-ta, ba-ba, da-da a teraz doszło ma-ma..

co do pobudek to dziś się wyspaliśmy, synek od 21 do 7 rano... nawet na jedzenie nie wstał ... tak to budzi się raz w nocy, ale zasypia bez problemu zaraz po jedzeniu

jak zje obiadek to idziemy na spacerek takie fajne słoneczko
Stary 2013-03-06, 10:34   #4576
martula007
Raczkowanie

Witam
Maz dostal urlop wiec jedziemy na bank na swieta do Anglii
Przykro mi troche, ze wyjezdzamy bo pierwszy raz spedze swieta bez mojej rodziny, ale z drugiej strony fajnie bedzie sie tak troszke zresetowac

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość

Powodzenia!!
Cytat:
Ja tez sie boje tych coraz wczesniejszych pobudek Chociaz.... dzisiaj spala od 20-30 do 7 rano Z mezem obudzilismy sie przed nia i zastanawialismy sie jak to mozliwe, ze jest tak jasno, a ona jeszcze spi Bo to do naszej cory niepodobne.

perse- ciesze sie bardzo, ze wszytsko ok Odpoczywaj!

justys- ja zazwyczaj woze mloda do siebie, chociaz ostatnio coraz czesciej odwracam siedzisko, zeby mogla wiecej widziec

Wczoraj Oliwa pierwszy raz pila ze slomki i udalo sie Troszke na poczatku musialam ja oszukac, zeby wiedziala co z ta slomka ma robic i zalapala na poczatku tylko bawila sie i gryzla.

Aha i wczoraj pierwszy raz zaliczylismy plac zabaw- ile radochy bylo tego nie da sie opisac A tak malo dyskretnie przygladala sie innym dzieciom, ze az wstyd heheh Ona ogolnie bardzo przyglada sie innym ludzion.. czasami potrafi sie tak wychylic ,zeby obserwowac, ze malo nie wypadnie i wszysycy dookola sie smieja jak zrobi te swoje wielkie oczy

Dzisiaj ide na zumbe ciesze sie baaaaaaaaaaaardzo, ale podejrzewam, ze wyjde z sercem w gardle:P Coz.. lato sie zbliza, trzeba cos ze soba zrobic heheh :P

Jestem tym wszystkim tak pozytywnie nakrecona, ze cala chodze !

Edytowane przez martula007
Czas edycji: 2013-03-06 o 10:37
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:45   #4577
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
Witam
Maz dostal urlop wiec jedziemy na bank na swieta do Anglii
Aha i wczoraj pierwszy raz zaliczylismy plac zabaw- ile radochy bylo tego nie da sie opisac A tak malo dyskretnie przygladala sie innym dzieciom, ze az wstyd heheh Ona ogolnie bardzo przyglada sie innym ludzion.. czasami potrafi sie tak wychylic ,zeby obserwowac, ze malo nie wypadnie i wszysycy dookola sie smieja jak zrobi te swoje wielkie oczy
Udanego wyjazdu Odpoczniecie, zwiedzicie i jakos to bedzie pozytywniej )) Ja lubie gdzies pojechac, chocby blisko, w inne miejsce niz dom bo pozniej czlowiek lepszy humor ma

Co do placu zabaw- my my tez
I wielkieee oczy tez sa )
Dzis tez pojdziemy na dlugi spacerek, zapowiadaja znowu zime?! wiec trzeba korzystac

Ogolnie co do tego spania, jedzenia w nocy to wsyztko sie bardzo szybko zmienia, ostatnio spal do 8\9, teraz juz do 6/7, nie zdziwie sie jak za pare dni wstanie o 5 z jedzeniem tak samo
A i tak sie ciesze, wiosna idzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5mar (5).jpg (199,3 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5mar (9).jpg (133,1 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5mar (13).jpg (68,2 KB, 58 załadowań)

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2013-03-06 o 10:50
Stary 2013-03-06, 10:48   #4578
_agata
Zakorzenienie

Ehh... a my jak wychodzimy z Maciem na spacer po 17 to uderza w kimę:coje st: To sobie nie poużywa
W południe też zasypia na spacerze.

o
Stary 2013-03-06, 13:13   #4579
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Obiecałam, że się odezwę

Na 100% chłopiec

Dziękuję Wam za odpowiedzi odnośnie wózków, ja wiem, że równe koła mają swoich zwolenników i przeciwników, ja jestem w gronie tych pierwszych, tylko właśnie myślałam, że ta spacerówka w Tako jest kubełkowa. Ale jak rozkłada się na płasko (rozumiem, że to ważne?), to bardzo bardzo będę brała pod uwagę ten wózek, bo strasznie mi się podoba Ale to póki co w sferze marzeń, czekamy na lipiec.

Pozdrawiam [/QUOTE]
Super wiadomosc trzymajcie się

Cytat:

Maja tez mowi tata, dada, baba czasem i papa powie i mowi mymy. Mymy to ja rzecz jasna Jak chce by ją wyjąć z łóżeczka to mowi mymy, mymy, albo jak mnie szuka w domu to mymyyyy,mymyyyy.

Cytat:
Udanego wyjazdu Odpoczniecie, zwiedzicie i jakos to bedzie pozytywniej )) Ja lubie gdzies pojechac, chocby blisko, w inne miejsce niz dom bo pozniej czlowiek lepszy humor ma

Dzis tez pojdziemy na dlugi spacerek, zapowiadaja znowu zime?! wiec trzeba korzystac

Ogolnie co do tego spania, jedzenia w nocy to wsyztko sie bardzo szybko zmienia, ostatnio spal do 8\9, teraz juz do 6/7, nie zdziwie sie jak za pare dni wstanie o 5 z jedzeniem tak samo
Ja własnie myslałam czy by nie isc na plac zabaw, ale boje się, ze jak ja wyjme z wózka to juz nie da się wsadzić
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-06, 13:54   #4580
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Justys ogolnie hustawki jeszcze zimne, ja posadzilam w sumie na ok minutke. Moj dal sie wsadzic ponownie do wozka, probuj
Stary 2013-03-06, 18:31   #4581
izotropia
Rozeznanie

Huśtawki - oj jak mi się marzą ale już niedługo...

Kurcze, czekają nas zakupy... butów - czy tam a'la butów do wózka dla niechodzącego dziecka i kurtki wiosennej, dziewczyny czy jest sens kupowania kurtki wiosnno-jesiennej.. bo sama nie wiem, ale chyba nie da się, bo teraz kupię worek, a na jesień i tak może być za mała :/ jejku ja tak chcę wiosnę.. spacerówkę wyciągnąć i lekko dziecko ubrać
Stary 2013-03-06, 19:03   #4582
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ja kupiłam Mai kurteczke wiosenno jesienną w rozm. 80, mam cichą nadzieje, ze zmiesci sie w nią jeszcze w październiku.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 20:37   #4583
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Bry
Wreszcie Was doczytalam. Czytam od kilku dni i czytam, a tu ciagle cos przybywa, ale juz nadrobila

No to zaczynam niestety dalej bez cytowania...

GAABBI podziwiam Cie za ten makaron moja mama tez czasem robi, ale tylko do zupy mlecznej uwielbiam ja. Moja babcia tez robi jak przyjezdza, ale przyjezdza raz w roku, wiec sie nie najem.

POLA Paula tez ma takie paputki goralskie, tylko ze one sa za ciasne i nozka wejdzie tak ze pieta jest tylko troche schowana, nie da sie nozki do konca wlozyc a sa mega cieplutkie. My mamy biale z czerwonymi sznurowkami
Zdjecie z krewetka bombowe

AGATA my cala zime ubieralismy takie mega grube babcine welniane skarpety...kombinezon nie mial butkow. Paula dalej jezdzi w kombinezonieb tylko ze cienszym i dalej ubieram te skarpety. Dziecku ktore nie chodzi butow nie kupie.

IZOTROPIA my tez nosimy kombinezon 80 i ten jest prawie na styk, ale nie ma co patrzec na te rozmiary, co firma to inna rozmiarowka. Paula mierzy ok 73cm. Mam dla niej piekna kurteczke z Nexta, jest boska, ale kurde sztywna jakas i jak ja dzis ubralam to od razu ja zdjelam, Paula wygladala jak kukla, raczek nie umiala zginac.

BENKA 0.5kg ziemniakow zjadl?
BENKA pisalam kiedys o masci cholesterolowej, zreszta chyba nie tylko ja, pamietasz? probowalas? u nas ta masc zdzialala cuda...chyba ze Paula juz nie ma skazy

NACIA Paula wazy tyle co Dawidek a ma skonczony 8mc i jest 10cm nizsza, a lekarka mowi ze malo wazy!!!! chyba byla pijana, nawiasem mowiac ZAWSZE ma na wlosach brokat

JOSS Paula w sumie zaczela sie turlac, tzn przewracac sie z brzucha na plecy i odwrotnie, ale ona czasem ma taki zastoj, ze caly dzien nic tylko lezy...jesli lezy, bo chcialaby byc non stop na rekach a juz na pewno w centrum uwagi. Lezac na brzuchu rozjezdzaja jej sie raczki i robi samolocik, posadzona siedzi ale niestabilnie, trzeba ja asekurowac....dzis tu wyczytalam, zeby nie sadzac dziecka...ok. Jak ma sie czego zlapac to usiadzie, i jak ma po czym to sie wspina. Na nogi tez chce wstawac ale na to jej nie pozwalam. Ma skonczone 8,5mc.
Gratuluje jedzenia obiadkow, widzisz doczekalas sie jakichs postepow

RINCO myslam, ze tylko moje dziecko tak sie krztusi, jak jadla chrupka tez mialam stan przedzawalowy, ale chce jej je dawac, bo moze dzieki temu nauczy sie ze czasem jedzenie jest w kawalkach, a jak sobie kawalatek ugryzie to on sie zaraz rozpusci, wtedy bacznie ja obserwuje.

CATE ja jestem przeciwna klubowi.

DORIS ale pieknie pije z kubka, rewelacja. My mamy juz trzeci niekapek i ten jest najlepszy z tych trzech, choc nie wiem czy odpowiedni. Taki z ustnikiem w ksztalcie scietego smoczka...i Paula umie go sobie ladnie zlapac i juz troche pic, chociaz jest za duzy jak na takie male raczki.

NATUSIAKAC21 mysle, ze Antos mogl dostac skaze teraz, Paula tez nie miala skazy od urodzenia. A moze zmienialas proszek w ktorym pralas przescieradla? Paula po proszku "E" miala okropne policzki.

TACCA na czym polega odczulanie laktozy??
Fajny Piotrus

AGATKA661 i MILLENA ja wole skretne kolka zablokowalam raz, tak na probe i mi to nie odpowiada.
MILLENA ja jesli sole Pauli jedzenie to minimalnie, bardzo minimalnie.

MARTULA ja nalezalam do klubu na FB i podziekowalam, bo nie umialam sie tak polapac. Jesli istnieje teraz jakis klub wsrod naszych dziewczyn to niech sobie istnieje, takie maja prawo.
Paula tez przyglada sie wszystkim ludziom i do wszystkich sie smieje a mojego taty nadal sie boi

BEGIE no pewnie ze Cie pamietamy wpadaj czesciej :
24 lata...kiedy to bylo

GAABBI my uzywamy pasty NENEDENT BABY.

RENATKA ja podaje zoltko kurze. Na poczatku dawalam przepiorcze, potem zapytalam lekark, to mi powiedziala, ze przy skazie mozna podawac kurze i ze ono moze uczulic ale jako jedna z rzeczy uczulajacych a nie dlatego ze dziecko ma skaze.

POLA fajnego masz gumusia

JOSS Paula juz rzadko je sloiczki, ale jak jadla to wszystkie firmy jej odpowiadaly a najlepsza byla jarzynowa Gerbera, a wygladala paskudnie, maz, ciapa, kolor nieziemski, a Pauli uszy sie trzesly

PERSE gratuluje i dalej trzymam kciuki

AGATKA661 cudne zdjecia

KONIEC

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 20:40   #4584
_millena
Zadomowienie

Obiecałam, że się odezwę

Na 100% chłopiec

Pozdrawiam [/QUOTE]
no gratuluję !! Super !! ściskamy kciukasy i nie puszczamy !! Uściski dla Was!!

Cytat:

u nas jest mammmma, bababa, błabłabła i ammmm - póki co tyle. Wydaje mi się, że jak jest głodny, albo widzi jak szykuje mu żarcie to woła ammm.. ale nie wiem. muszę to jeszcze przyobserwować, moze mi się tak wydaje tylko
na początku mówił mamm gdy się budził w nocy, ale teraz gada ot tak sobie. Faktycznie jak mi ściąga dresy bo się ich uczepi i chce na ręce to baba nie woła tylko mama ale reszta nie jest chyba jeszcze świadomym wyrażaniem własnych myśli

u nas miazga jeśli chodzi o nocki. chodzę na rzęsach. Borys od dawna już wstaje między 5 a 6, a kiedyś tak pięknie spał do 8-9 .. kiedy te czasy ..... wtedy co prawda budził się co 3 godziny, ale jadł i spał dalej ...a teraz .. co godzinę ryk na smoka, a po północy różnie... ale zresztą co ja tu będę pisać..dwieście razy już się chyba żaliłam.
mamy też jakiś problem z kupami o ile wczesniej była raz dziennie lub nawet co 2 dni, tak od soboty, niedzieli jest ich 4-5 dziennie, w zasadzie po każdym posiłku. Od wczoraj podaję 2x dziennie Dicoflor i chyba jest lepiej, bo póki co dziś 2 kupy tylko. A może 3.. ? Kurcze stracilam chyba już rachubę. O konsystencji i treści nie będę wam opowiadać, ale nie wygląda mi to na biegunkę.

Dzisiaj też odwiedzilismy po raz pierwszy plac zabaw.... Było super. Ja miałam frajdę ! Bo chyba też !
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1675.jpg (108,8 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1680.jpg (111,2 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopiuj z IMG_1681.jpg (84,9 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopiuj z IMG_1697.jpg (74,9 KB, 52 załadowań)

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 20:47   #4585
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

MININI gratuluje warsztatu
I MAM DO CIEBIE PYTANIE: jesli gotujesz Olafowi rybe, to gdzie ja kupujesz? masz jakies sprawdzone miejsce? bo ja ryb nie gotuje, bo boje sie ze kupie stara. Rybne rzeczy daje ze sloiczka ale te gotowe to jak konserwa "pachna"'
I DRUGIE PYTANIE: moze wiesz gdzie przyjmuje jakas fajna pani logopeda?

DOBRANOC wpadne znowu za pare dni, bo i tak nikt tu za mna nie tesknil

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

BO cudowny

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 21:15   #4586
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
A możesz mi napisać dlaczego jest kiepski bo to jedyna pasta którą starszy toleruje.

Spanie w dzień tu chyba nie ma nic do rzeczy bo mój Młodszy też śpi po 15 min a noce kiepskie.
dokładnie, u nas też w dzień nie ma długich drzemek a nocki ostatnio tragiczne!

pierwszy dzień w pracy za mną. dziękuję za kciuki
nie było źle ale nie powiem - tęsknię strasznie!
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 21:40   #4587
benka99
Rozeznanie

Leon i Borys cudne chłopaki!!

My po alergologu, Maks ma wyprysk atopowy, prawdopodobnie uczulenie na białko. Krew na badania pobrana, wyniki będą za 3 tyg. Dostaliśmy 2 maści do zrobienia, Zyrtec i Linomag.
Maks ma nie jeść cytrusów, bananów, selera, czekolady. Pani doktor powiedziała, żeby ograniczyć mleko Mamy rozcieńczać je wodą, a do kaszki np. dodawać jogurt albo kefir. Mamy pozostać przy Bebiku.
I prowadzić zeszyt, codzień dokładnie zapisywać co jadł i pił i czy zmiany się nasilały .

Zaszłąm też do nowootwartego komisu dziecięcego i... kupiłam spacerówke Maclarena Quest za 120zł!! W super stanie, jedynie troszke przybrudzona ale to wszystko do wyczyszczenia.
Stary 2013-03-07, 07:44   #4588
martula007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Leon i Borys cudne chłopaki!!

My po alergologu, Maks ma wyprysk atopowy, prawdopodobnie uczulenie na białko. Krew na badania pobrana, wyniki będą za 3 tyg. Dostaliśmy 2 maści do zrobienia, Zyrtec i Linomag.
Maks ma nie jeść cytrusów, bananów, selera, czekolady. Pani doktor powiedziała, żeby ograniczyć mleko Mamy rozcieńczać je wodą, a do kaszki np. dodawać jogurt albo kefir. Mamy pozostać przy Bebiku.
I prowadzić zeszyt, codzień dokładnie zapisywać co jadł i pił i czy zmiany się nasilały .

Zaszłąm też do nowootwartego komisu dziecięcego i... kupiłam spacerówke Maclarena Quest za 120zł!! W super stanie, jedynie troszke przybrudzona ale to wszystko do wyczyszczenia.
Napisz pozniej czy jej zalecenia przyniosly oczekiwane rezultaty Jogurt, kefir? Juz mozna?

Pytanie do mam, ktore nie wrocily i w najblizszym czasie nie wracaja do pracy. Do kiedy chcecie siedziec w domu z dziecmi?
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 08:19   #4589
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisz pozniej czy jej zalecenia przyniosly oczekiwane rezultaty Jogurt, kefir? Juz mozna?

Pytanie do mam, ktore nie wrocily i w najblizszym czasie nie wracaja do pracy. Do kiedy chcecie siedziec w domu z dziecmi?
do 3 rż dziecka? takie było nasze założenie przynajmniej. (ale ja juz tłumaczylam,ze nie opłaca mi sie isc do pracy za 1000zł bo same tutaj takie, zeby zaplacic za prywatny-jedyny żłobek 700zł. ).
A jak sie nie dostanie do przedszkola jako 3 latka to i dłużej, rozpoczne jakies studia zaoczne w tym czasie, żeby nie oszalec
Stary 2013-03-07, 08:57   #4590
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobra, ja mogę wstawać o 5, tylko niech przesypia całą noc

Cytat:
U

Leoncjo cudny!

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość

Dzisiaj też odwiedzilismy po raz pierwszy plac zabaw.... Było super. Ja miałam frajdę ! Bo chyba też !
Borys boski

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Super okazja! Maclareny są fajne, lekkie i wygodne, siostrzenica męża w takim jeździ

Cytat:
N
No ja jeszcze nie wróciłam (nie miałam gdzie, haha), i niedługo już będę czegoś szukać. Mam nadzieję, że tutaj będzie łątwiej niż na pięknym wschodzie
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości