|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Pisałam ostatnio, że Seba budzi się wcześnie rano (za wcześnie
![]() ![]() ![]() Ogólnie to on w nocy dość dobrze śpi, jedynie tak ze 2-3 razy zapłacze, ale czasem nawet nie zdążę wstać z łóżka jak już śpi, a czasem wystarczy dać mu smoczka i też śpi. Tylko od jakichś 2 tyg. dość wcześnie się budzi i już nie chce zasnąć, wcześnie zaczyna dzień. Chciałabym, żeby tak min. do 6.00 spał ![]() justys ja wożę spacerówką przodem do mnie i na razie nie będę odwracać. Chcę go widzieć co on tam majstruje ![]() ![]() joss Seba miał swego czasu zaczerwienioną brodę i nawet jakieś małe pryszcze od śliny właśnie. Ale chyba nie zębowej, bo zębów do tej pory brak, a to było ze 3 miesiące temu ![]() Perse super wieści ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Haha no to dziewczyny do dzieła, maluszki będą miały rodzeństwo w podobnym wieku
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39605386]Cześć Dziewczyny, Obiecałam, że się odezwę ![]() Dzisiaj mieliśmy badanie połówkowe, wszystko jest dobrze, wszystkie wymiary się zgadzają, wszystkie narządy na miejscu i funkcjonują sprawnie ![]() Na 100% chłopiec ![]() Dziękuję Wam za odpowiedzi odnośnie wózków, ja wiem, że równe koła mają swoich zwolenników i przeciwników, ja jestem w gronie tych pierwszych, tylko właśnie myślałam, że ta spacerówka w Tako jest kubełkowa. Ale jak rozkłada się na płasko (rozumiem, że to ważne?), to bardzo bardzo będę brała pod uwagę ten wózek, bo strasznie mi się podoba ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() ![]() My tez jestemy posiadaczami tej szczoteczki Jordan, w tesco ja kupilam ![]() Dziecie mam ruchliwe, co by matka nie miala za duzo czasu, szaleje od rana do wieczora. Ciesze sie z tak ladnej pogody, sproro spacerujemy, zwiedzamy miasto, pokazuje mu zwierzatka, samochodziki. Dzis sie zapuscilam na lono natury, ale bylo bloto po kolana, wozek caly urabany, wstydzilam sie isc pozniej przez miasto z nim ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2013-03-05 o 21:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Zadomowienie
|
hej! czytam was codziennie,ale nie mam czasu pisać
![]() u nas duże zmiany... zostałam właścicielką warsztatu samochodowego ![]() Olaf od kilku dni większość dnia spędza u babci i dziadka. mój tata mi dziś mówi że nie wie jak ja to robię ale oni we dwójkę z mamą cały dzień za nim ganiają po domu i są wieczór wykończeni (ale szczęśliwi) że jak ja sama za nim nadążam? hehe jakoś się wprawiłam powoli ![]() mamy też kolejnego ząbka ![]() ![]() noce u nas też się trochę uspokoiły, są max 2 pobudki z czego jedna na jedzenie przeważnie ok. 1.00. druga ok. 4. ale biorę wtedy do nas do łóżka, przytulam i jakoś zasypia. no i prawie całkowicie przeszły te nocne pobudki z przekręcaniem się na brzuch i wstawaniem przez sen! jaka ulga! wkońcu śpię kilka godzin bez przerwy! ah co za komfort! aaaa i muszę się pochwalić jeszcze - wczoraj kupiłam tą NUNĘ ![]() ![]() jest.... ah! oh! i wogóle super ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4565 |
Rozeznanie
|
dziewczyny dziękuję za kciuki!
smutno mi ![]() ![]() perse - jeszcze raz gratulacje! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Wtajemniczenie
|
Perse, super, że wszystko u Was dobrze
![]() To czekamy na Arturka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Rozeznanie
|
u nas dziś w planach zupa ogórkowa...
![]() jest taka pogoda, że totalnie nie wiem jak ubierać dziecko ale wczoraj trafiłam bo spał całe 2h na dworze - oj dawno tak nie było.. zwykle zbierał siły i po 30min już mu leżenie nie pasowało ![]() póki co zostajemy w kombinezonie, ale pod zakładamy cieniutkie body z krótkim rękawem i cienką bluzeczkę z rękawkiem i rajstopki... no i lżejszą bawełnianą czapkę ![]() ![]() od wczoraj słyszę ma-ma-ma-ma... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39605386]Cześć Dziewczyny,
Obiecałam, że się odezwę ![]() Dzisiaj mieliśmy badanie połówkowe, wszystko jest dobrze, wszystkie wymiary się zgadzają, wszystkie narządy na miejscu i funkcjonują sprawnie ![]() Na 100% chłopiec ![]() [/QUOTE] Gratuluję dobrych wiadomości ![]() ![]() Młodszy dzisiaj przespał całą noc, mam nadzieję że to nie jednorazowy wybryk ![]()
#4569 |
Zakorzenienie
|
Perse, zaciskam kciuki do lipca nie puszczam.
![]() ![]() Pisz nam tu czasami co u Was, bo jak nie to będę musiała Twój wątek czytać ![]() Timii, musi być dobrze ![]() Martusia jest już duża, dużo rozumie, a babcia na pewno dobrze się nią zajmie ![]() ![]() A mój potwór wstał dzisiaj o 5 i ani myślał spać. Więc ja jestem zgon ![]() ![]()
![]() |
#4570 | |||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() U nas nocka lepiej, oczywiście były pobudki, ale taki normalniejsze i dużo rzadziej niz ostatnio ![]() No i teraz też śpi. Co jest pozytywne, znowu przestał zasypiać na cycku w ciągu dni. Tylko zjada, potem mu chwilę śpiewam jeszcze, a potem sam zasypia w łóżeczku. Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39606628] Dziękuję ![]() To dobrze. Odpoczywaj i relaksuj się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajnie ![]() ![]() U nas jest szczebiot ta-ta-ta od dłuższego czasu. (no i fajnie zaczął kombinować już nie tak jednolicie, tylko różne sylaby ze soba łączy. Uwielbiam na to patrzeć, zwłaszcze gdy sam się bawi i tak sobie gada do siebie ![]() ![]() A mamama jest zawodzące, gdy jakaś żałość... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
mammaaaaa Maciek mówi jak mi wisi na nogawce
![]()
![]() |
#4572 |
Wtajemniczenie
|
No i lipa, Seba znowu dziś wstał o 5.30, kaszka na noc niczego nie zmieniła
![]() ![]() Po raz pierwszy w życiu czekam na wiosenną zmianę czasu - będzie się budził o 6.30, to już bardziej przyzwoita godzina ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Seba mówi tata, baba, dada, natomiast mama to w ogóle nie wie co to jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Maciuś też jest wyspany o 5 ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Rozeznanie
|
haha no u nas też tak było jakiś czas.... jak już płakał to było słychać mamamaaaaaaa ale teraz już bez łez mówi - właśnie też tak jak się bawi gada ta-ta, ba-ba, da-da a teraz doszło ma-ma..
co do pobudek to dziś się wyspaliśmy, synek od 21 do 7 rano... nawet na jedzenie nie wstał ... ![]() ![]() ![]() ![]() jak zje obiadek to idziemy na spacerek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4576 | ||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Maz dostal urlop wiec jedziemy na bank na swieta do Anglii ![]() Przykro mi troche, ze wyjezdzamy bo pierwszy raz spedze swieta bez mojej rodziny, ale z drugiej strony fajnie bedzie sie tak troszke zresetowac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() perse- ciesze sie bardzo, ze wszytsko ok ![]() justys- ja zazwyczaj woze mloda do siebie, chociaz ostatnio coraz czesciej odwracam siedzisko, zeby mogla wiecej widziec ![]() Wczoraj Oliwa pierwszy raz pila ze slomki i udalo sie ![]() ![]() Aha i wczoraj pierwszy raz zaliczylismy plac zabaw- ile radochy bylo tego nie da sie opisac ![]() ![]() ![]() Dzisiaj ide na zumbe ![]() Jestem tym wszystkim tak pozytywnie nakrecona, ze cala chodze ! Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2013-03-06 o 10:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do placu zabaw- my my tez ![]() I wielkieee oczy tez sa ![]() Dzis tez pojdziemy na dlugi spacerek, zapowiadaja znowu zime?! wiec trzeba korzystac Ogolnie co do tego spania, jedzenia w nocy to wsyztko sie bardzo szybko zmienia, ostatnio spal do 8\9, teraz juz do 6/7, nie zdziwie sie jak za pare dni wstanie o 5 ![]() ![]() A i tak sie ciesze, wiosna idzie ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2013-03-06 o 10:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Zakorzenienie
|
Ehh... a my jak wychodzimy z Maciem na spacer po 17 to uderza w kimę
![]() ![]() ![]() W południe też zasypia na spacerze. ![]()
![]() |
#4579 | ||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39605386]Cześć Dziewczyny,
Obiecałam, że się odezwę ![]() Dzisiaj mieliśmy badanie połówkowe, wszystko jest dobrze, wszystkie wymiary się zgadzają, wszystkie narządy na miejscu i funkcjonują sprawnie ![]() Na 100% chłopiec ![]() Dziękuję Wam za odpowiedzi odnośnie wózków, ja wiem, że równe koła mają swoich zwolenników i przeciwników, ja jestem w gronie tych pierwszych, tylko właśnie myślałam, że ta spacerówka w Tako jest kubełkowa. Ale jak rozkłada się na płasko (rozumiem, że to ważne?), to bardzo bardzo będę brała pod uwagę ten wózek, bo strasznie mi się podoba ![]() Pozdrawiam ![]() Super wiadomosc ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
Justys ogolnie hustawki jeszcze zimne, ja posadzilam w sumie na ok minutke.
![]() ![]()
#4581 |
Rozeznanie
|
Huśtawki - oj jak mi się marzą
![]() Kurcze, czekają nas zakupy... butów - czy tam a'la butów do wózka dla niechodzącego dziecka i kurtki wiosennej, dziewczyny czy jest sens kupowania kurtki wiosnno-jesiennej.. bo sama nie wiem, ale chyba nie da się, bo teraz kupię worek, a na jesień i tak może być za mała :/ jejku ja tak chcę wiosnę.. spacerówkę wyciągnąć i lekko dziecko ubrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam Mai kurteczke wiosenno jesienną w rozm. 80, mam cichą nadzieje, ze zmiesci sie w nią jeszcze w październiku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() Wreszcie Was doczytalam. Czytam od kilku dni i czytam, a tu ciagle cos przybywa, ale juz nadrobila ![]() No to zaczynam ![]() GAABBI podziwiam Cie za ten makaron ![]() ![]() POLA Paula tez ma takie paputki goralskie, tylko ze one sa za ciasne i nozka wejdzie tak ze pieta jest tylko troche schowana, nie da sie nozki do konca wlozyc ![]() ![]() Zdjecie z krewetka bombowe ![]() AGATA my cala zime ubieralismy takie mega grube babcine welniane skarpety...kombinezon nie mial butkow. Paula dalej jezdzi w kombinezonieb tylko ze cienszym i dalej ubieram te skarpety. Dziecku ktore nie chodzi butow nie kupie. IZOTROPIA my tez nosimy kombinezon 80 i ten jest prawie na styk, ale nie ma co patrzec na te rozmiary, co firma to inna rozmiarowka. Paula mierzy ok 73cm. Mam dla niej piekna kurteczke z Nexta, jest boska, ale kurde sztywna jakas i jak ja dzis ubralam to od razu ja zdjelam, Paula wygladala jak kukla, raczek nie umiala zginac. BENKA 0.5kg ziemniakow zjadl? BENKA pisalam kiedys o masci cholesterolowej, zreszta chyba nie tylko ja, pamietasz? probowalas? u nas ta masc zdzialala cuda...chyba ze Paula juz nie ma skazy ![]() NACIA Paula wazy tyle co Dawidek a ma skonczony 8mc i jest 10cm nizsza, a lekarka mowi ze malo wazy!!!! chyba byla pijana, nawiasem mowiac ZAWSZE ma na wlosach brokat ![]() JOSS Paula w sumie zaczela sie turlac, tzn przewracac sie z brzucha na plecy i odwrotnie, ale ona czasem ma taki zastoj, ze caly dzien nic tylko lezy...jesli lezy, bo chcialaby byc non stop na rekach a juz na pewno w centrum uwagi. Lezac na brzuchu rozjezdzaja jej sie raczki i robi samolocik, posadzona siedzi ale niestabilnie, trzeba ja asekurowac....dzis tu wyczytalam, zeby nie sadzac dziecka...ok. Jak ma sie czego zlapac to usiadzie, i jak ma po czym to sie wspina. Na nogi tez chce wstawac ale na to jej nie pozwalam. Ma skonczone 8,5mc. Gratuluje jedzenia obiadkow, widzisz doczekalas sie jakichs postepow ![]() RINCO myslam, ze tylko moje dziecko tak sie krztusi, jak jadla chrupka tez mialam stan przedzawalowy, ale chce jej je dawac, bo moze dzieki temu nauczy sie ze czasem jedzenie jest w kawalkach, a jak sobie kawalatek ugryzie to on sie zaraz rozpusci, wtedy bacznie ja obserwuje. CATE ja jestem przeciwna klubowi. DORIS ale pieknie pije z kubka, rewelacja. My mamy juz trzeci niekapek i ten jest najlepszy z tych trzech, choc nie wiem czy odpowiedni. Taki z ustnikiem w ksztalcie scietego smoczka...i Paula umie go sobie ladnie zlapac i juz troche pic, chociaz jest za duzy jak na takie male raczki. NATUSIAKAC21 mysle, ze Antos mogl dostac skaze teraz, Paula tez nie miala skazy od urodzenia. A moze zmienialas proszek w ktorym pralas przescieradla? Paula po proszku "E" miala okropne policzki. TACCA na czym polega odczulanie laktozy?? Fajny Piotrus ![]() AGATKA661 i MILLENA ja wole skretne kolka ![]() MILLENA ja jesli sole Pauli jedzenie to minimalnie, bardzo minimalnie. MARTULA ja nalezalam do klubu na FB i podziekowalam, bo nie umialam sie tak polapac. Jesli istnieje teraz jakis klub wsrod naszych dziewczyn to niech sobie istnieje, takie maja prawo. Paula tez przyglada sie wszystkim ludziom i do wszystkich sie smieje a mojego taty nadal sie boi ![]() BEGIE no pewnie ze Cie pamietamy ![]() 24 lata...kiedy to bylo ![]() GAABBI my uzywamy pasty NENEDENT BABY. RENATKA ja podaje zoltko kurze. Na poczatku dawalam przepiorcze, potem zapytalam lekark, to mi powiedziala, ze przy skazie mozna podawac kurze i ze ono moze uczulic ale jako jedna z rzeczy uczulajacych a nie dlatego ze dziecko ma skaze. POLA fajnego masz gumusia ![]() JOSS Paula juz rzadko je sloiczki, ale jak jadla to wszystkie firmy jej odpowiadaly a najlepsza byla jarzynowa Gerbera, a wygladala paskudnie, maz, ciapa, kolor nieziemski, a Pauli uszy sie trzesly ![]() PERSE gratuluje i dalej trzymam kciuki ![]() AGATKA661 cudne zdjecia ![]() KONIEC ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#4584 | |
Zadomowienie
|
Obiecałam, że się odezwę ![]() Dzisiaj mieliśmy badanie połówkowe, wszystko jest dobrze, wszystkie wymiary się zgadzają, wszystkie narządy na miejscu i funkcjonują sprawnie ![]() Na 100% chłopiec ![]() Dziękuję Wam za odpowiedzi odnośnie wózków, ja wiem, że równe koła mają swoich zwolenników i przeciwników, ja jestem w gronie tych pierwszych, tylko właśnie myślałam, że ta spacerówka w Tako jest kubełkowa. Ale jak rozkłada się na płasko (rozumiem, że to ważne?), to bardzo bardzo będę brała pod uwagę ten wózek, bo strasznie mi się podoba ![]() Pozdrawiam ![]() no gratuluję !! Super !! ściskamy kciukasy i nie puszczamy !! Uściski dla Was!! ![]() Cytat:
![]() na początku mówił mamm gdy się budził w nocy, ale teraz gada ot tak sobie. Faktycznie jak mi ściąga dresy bo się ich uczepi i chce na ręce to baba nie woła tylko mama ![]() ![]() u nas miazga jeśli chodzi o nocki. chodzę na rzęsach. Borys od dawna już wstaje między 5 a 6, a kiedyś tak pięknie spał do 8-9 .. kiedy te czasy ..... wtedy co prawda budził się co 3 godziny, ale jadł i spał dalej ...a teraz .. co godzinę ryk na smoka, a po północy różnie... ale zresztą co ja tu będę pisać..dwieście razy już się chyba żaliłam. mamy też jakiś problem z kupami ![]() Dzisiaj też odwiedzilismy po raz pierwszy plac zabaw.... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Wtajemniczenie
|
MININI gratuluje warsztatu
![]() I MAM DO CIEBIE PYTANIE: jesli gotujesz Olafowi rybe, to gdzie ja kupujesz? masz jakies sprawdzone miejsce? bo ja ryb nie gotuje, bo boje sie ze kupie stara. Rybne rzeczy daje ze sloiczka ale te gotowe to jak konserwa "pachna"' I DRUGIE PYTANIE: moze wiesz gdzie przyjmuje jakas fajna pani logopeda? DOBRANOC ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- BO cudowny ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pierwszy dzień w pracy za mną. dziękuję za kciuki ![]() nie było źle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Rozeznanie
|
Leon i Borys cudne chłopaki!!
![]() My po alergologu, Maks ma wyprysk atopowy, prawdopodobnie uczulenie na białko. Krew na badania pobrana, wyniki będą za 3 tyg. Dostaliśmy 2 maści do zrobienia, Zyrtec i Linomag. Maks ma nie jeść cytrusów, bananów, selera, czekolady. Pani doktor powiedziała, żeby ograniczyć mleko ![]() I prowadzić zeszyt, codzień dokładnie zapisywać co jadł i pił i czy zmiany się nasilały . Zaszłąm też do nowootwartego komisu dziecięcego i... kupiłam spacerówke Maclarena Quest za 120zł!! W super stanie, jedynie troszke przybrudzona ale to wszystko do wyczyszczenia.
#4588 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pytanie do mam, ktore nie wrocily i w najblizszym czasie nie wracaja do pracy. Do kiedy chcecie siedziec w domu z dziecmi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak sie nie dostanie do przedszkola jako 3 latka to i dłużej, rozpoczne jakies studia zaoczne w tym czasie, żeby nie oszalec ![]()
![]() |
#4590 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.