|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zakorzenienie
|
O to we dwie cierpimy,mnie też boli. Szczerze? Gdybym miala wszystko gotowe to chcialabym Przed koncem grudnia Urodzic,a tak najblizsze tygodnie w ciaglej niepewnosci. I dalej nie wiem czy sie szczepic a juz zaraz mi mija data graniczna. W polsce szczepi sie noworodki przeciwko krztuscowi czy dopiero po jakims czasie?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro mamy wizytę w szpitalu na uzupełnienie papierów, nawet nie wiem co oni tam od nas będą chcieli i co tam się robi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | ||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie zdazylam gbsa zrobic bo mialam robic 23.12. Gdzie jest Magdusia? Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 02:56 ---------- Poprzedni post napisano o 02:35 ---------- Cytat:
![]() Jak Martynka sie miewa, sa postepy? Mowia cos o jakims wyjsciu do domu? Aaa jestes ![]() Cytat:
Co do pakowania to wszystko zalezy od szpitala. U nas nie trzeba miec sztuccow i kubka ale ja biorr bo lubie miec swoje. Laktator jest 1 oddzialowy,ale musze miec swoj bo wiadomo. Mam japonki pod prysznic a tak to pantofle bo po pryzznicu japonki sa mokre. Skarpetek nie ubieram wcale bo tu jest bardzo cieplo. Kilka koszul koniecznie miejcie bo sie czlowiek bardzo poci, a co dopiero przy porodzie. Majtki z canpolu to porazka. Wzielam xl i sa za male. Poza tym odradzaja jednorazowe. Kupil mi tz siateczkowe i sa swietne - piore i szybko schna. Sa bardzo rozciagliwe i przewiewne. Podpaski z canpolu sa bardzo dobre. U nas tak naprawde wszystko daja - podklady, podpaski, jedynie majtki swoje zeby miec. Jak bedziecie miec cc to po porodzie niech Wam tz kupi pas poporodowy - bardzo pomaga. Ja i druga dziewczyna z sali ciagle w nich chodzimy. Spakujcie wiecej niz 1 recznik,najlepiej ciemne i takie ktorych Wam nie szkoda, bo beda umazane krwia. Po cc krwawienie nie jest duze ale po sn na pewno wieksze. Wezcie kilka butelek wody niegazowanej 0,7l z dziubkiem. I jakies lekkie przekaski -suchary,biszkopty,herbatn iki. Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 03:12 ---------- Poprzedni post napisano o 02:56 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 03:27 ---------- Poprzedni post napisano o 03:12 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do zgagi to na pocieszenie Wam powiem ze mija natychmiast po porodzie - cudowne uczucie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Uff ale mialam do nadrobienia! Aha jeszcze co do klapek - po porodzie bardzo puchna stopy, przynajmnien jak sie lezy po cc. Nie bierzcie tylko japonek bo ich nie ubierzecie. Dziewczyna co ze mna lezy ma tylko jedne gumowe klapki takie zwykle i efekt jest taki ze jak idzie to pol stopy ma na ziemi bo jest w stanie wsunac tylko palce do klapkow. Takze jakies normalne pantofle sobie wezcie. Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Zakorzenienie
|
Dotka,sorry ze to powiem ale dobrze dla nas ze urodzilas :-D jestes nasza przewodniczka w porodowym swiecie hahaha
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Zadomowienie
|
Cały czas Was czytałam wczoraj ale nie chciało mi się pisać :/
Co do jezdzenia - ja robiłam w ciąży prawko i nie zrobiłam ostatecznie, więc wszędzie sama jeżdżę autobusem, bo tż nie może brać wolnego ![]() Dzisuaj wizyta! Matko, byle jeszcze nie rodzić ![]() Tak się cieszyłam że idzie remont jakoś, no ale... Jakoś. Jak ten facet przychodzi na 2h dziennue to zdąży np. Obkuć drzwi. Albi zagipsować część dziur. Dziś nie wiadomo czy przyjdzie, jutro będzue, w ptk nie i tyle z takiej roboty. Już przyzwyczajam się do myśli że nie zdążymy z remontem do narodzin. Tż mu ciś pomaga, ale jest dzięki temu padnięty i wściekły - cały dzień w pracy i wraca do domu i znowu robota :/ Współczuję mu strasznie bo ile można? Ale ja i tak nic nie zrobię ![]()
#4567 |
Zadomowienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
DOTKA w ogóle to nie miałam okazji ci pogratulować. Dobrze ze tak sie to u was poskladalo. Odłączyli was juz od cpap? Martynka była na tym Ok tyg, a wcześniej zaintubowana
O spuchniętych stopach to pierwsze co słyszę- nigdy mnie to nie spotkało, ani nie widziałam u nikogo tego. Biszkopty- potwierdzam- to jedyne słodkie jakie mozna... Ehhh a tak bym cos zjadła... Ale boje sie bo wcześniaki szczególnie maja nierozwinięty układ pokarmowy... Wole przeczekać niż widzieć cierpienie z bolącym brzuszkiem. Z przydatnych rzeczy jeszcze woda z dziubkiem. Ja pierd*** czy tu spokoju byc nie moze?! Wstałam na poranne karmienie- idę korytarzem w piżamie i zastanawiam sie co komu do łba strzeliło żeby o tej porze roku wszystkie okna pootwierał. Wchodzę na sale a pielęgniarka pyta czy czuje? Sobie myśle Ale co? A okazuje sie ze w nocy w szpitalu pożar był!!!! W podziemiach cos sie paliło a ze my na 2gom pietrze to cały dym szedł do nas. Mało brakło żeby dzieci ewakuowali... Moje jeszcze w inkubatorze wiec pal sześć... Ciepło ma- tlen podłączyć mogą i powietrze ma czyste. Reszta dzieci na sali w łóżeczkach. Okna otwarte. A te dzieci zaintubowane z zagrożeniem życia? Jak to ewakuować? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2015-12-09 o 05:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Zakorzenienie
|
Powodzenia na wizytach dzisiaj!
My dziś zaczynamy 37 tydzień! ![]() ---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ---------- kamilka masakra ![]() dotka lepiej już po cc się czujesz? Mocno ciągnie brzuch? Ja się właśnie zastanawiam co do przegryzania wziąć, bo jeszcze to muszę spakować, a dziś do sklepu jedziemy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja biorę zawsze niezawodne biszkopty i wafle ryzowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
Kamilka o rany to niezle z tym pozarem
![]() Co do jedzenia to ja mam jesc wszystko. U mnie stawiaja na to ze mleko tworzy sie z krwi a nie z zoladka. Ostroznie z przyprawami i wzdymajacymi rzeczami tylko. I wody nie pic gazowanej. My nadal na cpapie i bedziemy wlasnie ok tygodnia - tak prognozuja. Nie byl intubowany. Powiedz mi jak z pokarmem u Ciebie - odciagasz cos? U mnie marnie... stymuluje laktatorem ale na razie tylko na jednej piersi cos sie dzieje. Ale tej siary nie ms na tyle zeby ja zebrac w ogole.. Czarnula - brzuch najgorzej jak dlugo leze lub siedze. W dzien smigalam niezle. Dzisiaj zaczely szwy teoche ciagnac. Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
tygryski wyczytałam ze gbs dodatni masz przy porodzie dostałaś zastrzyk? jak to wygląda?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4572 |
Zadomowienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Ja w 2giej dobie ściągałam do strzykawki po pół ml- znaczy stymulowalam laktatorem a tz siedział przede mną i jak sie kropla pojawiała to zbierał. Tu chcieli każda kropelkę ktora sie uda sciągnąć. W 3ciej juz Ok 10ml było a w 4 był nawał i Ok 40ml. Teraz Ok 50-100 zależy jak bardzo tych odstępów 3h dopilnuje. Ale mała ma porcje po 50 wiec jej starcza. Ale próbuj- takie frustrujace to troche bo siedzisz z tym laktatorem a tu sie prawie nic nie dzieje... Ale bez tego sie nie pojawi... Zwłaszcza jak sie nie ma możliwości przystawić dziecka do piersi. Ja jak idę do małej to mi samo kapać zaczyna- i wcale to nie musi byc pora sciagania
Tu z jedzeniem każą dać na wstrzymanie puki w szpitalu jesteśmy. W koncu to skrajne wcześniaki czesto i układ pokarmowy jeszcze nie do końca rozwinięty... A jak potem ma dzidzia cierpieć to wole poczekac Tylko nie przesadź z chodzeniem... Bo bedzie ciagnąć bardzoej ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2015-12-09 o 05:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Zakorzenienie
|
4h przed porodem dostajesz antybiotyk i tyle
![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Wtajemniczenie
|
Gratki nowych tygodni!!!
![]() Powodzenia na wizytach. Jestem Dotka ale malo mnie bo nadaje tylko z telefonu i to z jakims lichym pakietem bo w mojej pieknej wsi siec padla i nie mam dostepu ani do internetu w laptopie ani normalnego w tel:-( Ale postaram Ci sie doposac ![]() Fajnie ze juz lepiej u Was i humor odzyskalas. Kamilka to niezla akcja. Moze dobrze ze nie wiedzieliscie chociaz nie bylo paniki...
#4575 |
Zadomowienie
|
MAGDUSIA dokładnie- nie wyobrażam sobie jak by to miało w dzień byc... Drugie tyle pracownikow, rezydenci, rodzice... Chyba bym padła na zawał przy takiej akcji...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, właśnie myślałam o biszkoptach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Zadomowienie
|
Skończyłam sie odciągać, idę spac dalej
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Kamilka
![]() Musze poprosic o strzykawke w takim razie bo kilka kropelinek by sie zebralo. Licze ze laktacja sie rozkreci akurat jak maly bedzie mogl juz mleko dostawac,bo na razie ma sonde do zoladka i kroplowki. A Wy sie juz przytulacie? Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Aa dodalam do klubu wszystkie zainteresowane -udalo mi sie jednak z tel. Magdusia, z tym humorem sredno,czuje ze zaczyna mnie lapac dolek,dzisiaj juz sobie poplakalam.. ![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dotka super, że wszystko jest w porządku, że dobrze się czujecie i w ogóle. Zanim się obejrzysz to będziecie z Witkiem w domu. Trzymam kciuki, żeby to było jak najszybciej ![]() Hariett ![]() Super! ![]() ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4580 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dostałam zastrzyk jakos prawie od razu po przyjęciu na oddział. Wydaje mi się że potem jeszcze raz podawali, ale byłam na tyle nieprzytomna że mogę się mylić. Oczywiscie wszystko przez wenflon. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Zadomowienie
|
A co Wy aktywne z samego rana?
![]() Dotka - ciągle o Tobie myślę i mam nadzieję, że szybciutko wyjdziecie do domu ![]() Czarnulax - ![]() ![]() Ja wczoraj odebrałam wyniki GBS i na szczęście nic nie wyhodowano ![]() Przez nawał pracy czuję, że trochę się alienuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() U mnie też już pospane ![]() Czarnula gratulacje tygodnia, jeszcze chwilka i będziesz mogła spokojnie rodzić. Pralki nam padają, tak nas ogarnął szał prania po rozpakowaniu Dotki ![]()
#4583 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry, ja na szybko-moge zjesc sniadanie przed ktg?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Udalo sie dopisac na pierwsza strone
![]() |
#4586 |
Zakorzenienie
|
Widziałyście ile już grudniówek rozpakowanych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Zadomowienie
|
Czarnulax - nie strasz.... Mnie lekarz cały czas powtarza, że nic nie wskazuje na wcześniejszy poród.
Ja jeszcze nic nie prałam dla malucha. Ale w weekend się zabiorę za to. |
![]() ![]() |
![]() |
#4588 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie i ja
![]() Dotka, na bank wszystko sie ulozy a laktacja sie rozkreci. Moze to nastapic nawet dopiero w 5tej dobie od porodu przez cc wiec glowa do gory, jeszcze bedziesz nie raz zalana ![]() ![]() Ja dzis wizytuje ![]() ![]() I w ogole to trzymajcie mocno kciuki za wizyte, bo tak jak dzis to sie dawno nie denerwowalam i nie martwilam.. Maly sie mocno rusza, ale slabiej niz zwykle i wkrecam sobie nie wiadomo co. Oczywiscie jest te 10 ruchow na godzine, a wlasciwie nawet na 3 minuty, ale ja juz porownuje,ze nie takie mocne czy cos i sie denerwuje. Matka wariatka, bo wlasnie sie rozpycha mocno, ale no ja sie martwie. W dodatku stresuje mnie ta niepewnosc czy bedzie cesarka. Tyle godzin do 17.. Przyjechal kurier zaraz otwieram paczke z posciela ![]() Milego dnia dziewczynki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
CZARNULA, lepiej nie patrzeć
![]() ![]() DOTKA, ![]() Mąż w piątek jedzie na wigilię firmową zaraz po pracy i wraca w sobotę dopiero. Będę mieć stresa, bo nie chciałabym w razie czego mieć pecha akurat wtedy. Teraz wróciłam z pobrania krwi, po południu udam się po wyniki w celach towarzyskich do labu. I tak mnie kluje w środku, że coś. Ech
#4590 |
Zakorzenienie
|
Kurcze jakoś mnie ten wenflon przeraza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.