Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-08, 20:29   #4411
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Baby a jak u Ciebie sytuacja z mama? bo nie wiem czy coś się zmieniło u Ciebie...

Casa fajna ta zabawka

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 20:32   #4412
pietrusiowata
Rozeznanie

Casa fajna zabawka, też muszę kupić zabawkę do fotelika.
Stary 2015-12-08, 20:33   #4413
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Oj ja ostatnio też mam takie do pupy nastroje, łatwo doła łapię. Pewnie przez to siedzenie samemu w domu, koleżanki nie bardzo mają czas, ja coraz mniej mobilna jestem. Do tego od paru dni takie zmęczenie mnie popołudniu ogarnia, że aż mnie to wkurza... nie wiem czy to ten niski poziom żelaza czy co?

Ale ty Tygrysku to chyba na nadmiar czasu i nudę nie narzekasz przy dziecku? To pewnie hormony, zmęczenie ciąża, podświadomy stres przed porodem... wszystko naraz.
Oj nie narzekam na nudę, szczególnie że święta idą. Skończyłam jednak książeczkę dla Kingi i może trochę więcej czasu znajdę.
No i przyznam, że wieści od Dotki mnie zestresowały dziś.

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Co myślicie o takiej pierwszej stronie książki ?
Ja bym zdjęcie albo wyprostowała, albo przekrzywiła bardziej
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 20:36   #4414
niepozorna
Zakorzenienie

Czarnula cudny ten komplet

Kinga pierwsza strona jak dla mnie bomba

Casaa zabawka jest cudna Też muszę Młodemu jakąś kupić. Podoba mi się tyranozaur z Lamaze

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 20:39   #4415
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość

Ja bym zdjęcie albo wyprostowała, albo przekrzywiła bardziej
Jest prosto, może trochę krzywo test leży na stole i dlatego się tak wydaje. Ale tego już nie zmienię, chciałam zrobić nowe ładniejsze aparatem (bo to jest z tel, wtedy nie myślałam o tym), ale wzięłam ten test i mi wyblakły kreseczki, nie wiem czy na waszych też wyblakły i takie tylko ledwo, że ledwo zostały.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 20:40   #4416
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Baby a jak u Ciebie sytuacja z mama? bo nie wiem czy coś się zmieniło u Ciebie...

Casa fajna ta zabawka
A przestan,dzisiaj mega zle sie czulam przez ten bol plecow, zawiozlam ich na plac zabaw,miala dac po 3h znac co robi,ja sie położyłam spac. Dala znac ze juz skonczyla na placu zabaw i plazy i czy moge ich odebrac....pojechalismy zobaczyć szopke z piasku na inna plaze,usiadlysmy w knajpie i tak sie poklocilysmy ze powiedziala mi ze rzygac jej sie chce jak mnie widzi. Tak ze tego no, dobrze że w czwartek jada,nareszcie sie wyspie. Bo jeszcze dzisiaj pierwszy raz od tygodnia nie musiałam rano wstawac,poprosilam ja wczoraj czy może iść do duzego pokoju sie bawić z malym jak wstana,powiedziala ze tak. O 8.45 obudzily mnie ich śmiechy,stukanie zabawkami itd-bo zapomniala ze chcialam spac.
Ale ok,ja też nie jestem swieta,czesto jej zle odpowiadam i ogólnie niezbyt miło traktuje.

Jutro pierwsze ktg-jak to wyglada,ile trwa?

Nie widze żadnych zdjec na telefonie,dziwne to bo niektóre sie czasem wyswietlaja :-(

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 20:41   #4417
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
ewusia to odpocznij teraz gratuluję nowego tygodnia i też wizytuję pojutrze jak u endo?
Casa ja raczej tego nie biorę.

A z torbą mam dylemat. Do szpitala, w którym chcę rodzić nie trzeba brać nic poza osobistymi rzeczami dla mnie i dla malucha pampki, chusteczki i benpanthen i jeśli chcę to ciuszki, kocyk, ale to niekonieczne. Jednak gdybym jakimś cudem musiała rodzić tutaj, to potrzebuję całą walizkę chyba, bo muszę mieć wszystko.

Co u endo pisałam wyżej

Może dwie torby sobie spakuj? Jedną z podstawowymi rzeczami a drugą z dodatkowymi
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
A chusteczek ile paczek bierzecie?

Wyslane z Lumia920.
Jedną
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
No i elegancko zatem lez i odpoczywaj
Taki jest plan
Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Mała waży 2900, ładnie rośnie. Mam brać Natamycyna Unia, bo bakterie w moczu (ile, co, gdzie, jak - nie wiem). Na moje pytanie o GBS lekarz powiedział: "Darujemy sobie", a na pytanie o oryginał wyniku krwi powiedział "W szpitalu wymyślają", a jak się zapytałam kiedy się spotykamy odpowiedział: "Jak pani nie urodzi to przyjdzie". I co mam myśleć? jestem zła.
Co za lekarz
Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Miałam wczoraj bardzo trudny dzień. Przed weekendem zmieniłam pokój w "hotelu" dla matek bo nocowałam z dwoma mężczyznami. No i zonk pod tytułem jak odciągać w nocy pokarm ? Przez dzień i tak mnie prawie tam nie ma. Ale noc? Teraz jestem z mamami karmiącymi. Wszystkie dzieci maja duze problemy zdrowotne. I wczoraj synek jednej z kobiet odszedł Nastrój sie zrobił bardzo ciężki. Ryczałem jak bóbr z całej sytuacji całe popołudnie. Za siebie, za Martynke, za rodzina w domu, za tego chłopca. Nie wiem jak ja tu daje rade. Nie potrafię z nikim rozmawiać z rodziny. Tylko z mężem sie kontaktuje. Pociechą sa tylko rozmowy z rodzicami innych dzieci na oddziale. Po prostu wszyscy to przechodzimy. Mam dość słuchania ze bedzie dobrze i musze byc silna. Co chwila akcja ratunkowa jakiegoś dziecka, a my pomiędzy tym wszystkim. Przerasta mnie to juz. Chce do domu ;(

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Ja mam wynik grupy krwi oryginalny jeszcze na panienskie nazwisko. Nie ma ma tym swistku peselu podanego. Myslicie,ze musze nowy robic?
Według moich informacji musisz zrobić nowy niestety... Jakby był pesel to nie byłoby problemu a tak to nie ma żadnego dowodu że to Twoje wyniki

Nie wiem o co biega z FB, jak będę przy kompie to to ogarnę

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 20:43   #4418
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
(
Kładziesz się na łóżku, przypinają do brzucha dwa pasy z dwoma czujnikami i leżysz powinno trwać ok 30 min.
Stary 2015-12-08, 20:47   #4419
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Niepozorna, ale krótka szyjka już to dobrze w sumie! Lżej Ci się będzie rodzić

magda wysłałam Ci swojego feja

Mąż dostał w firmie słodkości świateczne i herbaty świąteczne własnie piję herbatę z cynamonem, migdałami i pomarańczą
Plus powiedziałam Mu, ze ma mi coś kupić i kupił mi makaroniki pierwszy raz jadłam, ale to chyba nie moje smaki, chociaż ślicznie zapakowane

http://www.amazon.co.uk/Mamas-Papas-...s+moses+basket kusi mnie ten kosz mojżesza
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 20:47   #4420
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
też tak właśnie myślałam żeby brać takie i do chodzenia i pod prysznic w jednym
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
ale w domu też chodzisz w klapkach pod prysznic? Bo z tego co pamiętam z wyjazdów to te klapki później są mokre i ciężko w nich ciapać po korytarzu
No właśnie ja polecam 2 pary bo po prysznicu klapki są mokre i do niczego się nie nadają.

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Miałam wczoraj bardzo trudny dzień. Przed weekendem zmieniłam pokój w "hotelu" dla matek bo nocowałam z dwoma mężczyznami. No i zonk pod tytułem jak odciągać w nocy pokarm ? Przez dzień i tak mnie prawie tam nie ma. Ale noc? Teraz jestem z mamami karmiącymi. Wszystkie dzieci maja duze problemy zdrowotne. I wczoraj synek jednej z kobiet odszedł Nastrój sie zrobił bardzo ciężki. Ryczałem jak bóbr z całej sytuacji całe popołudnie. Za siebie, za Martynke, za rodzina w domu, za tego chłopca. Nie wiem jak ja tu daje rade. Nie potrafię z nikim rozmawiać z rodziny. Tylko z mężem sie kontaktuje. Pociechą sa tylko rozmowy z rodzicami innych dzieci na oddziale. Po prostu wszyscy to przechodzimy. Mam dość słuchania ze bedzie dobrze i musze byc silna. Co chwila akcja ratunkowa jakiegoś dziecka, a my pomiędzy tym wszystkim. Przerasta mnie to juz. Chce do domu ;(

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ale tam u Ciebie ciężko. Gdyby jeszcze ze wszystkimi dzieciaczkami było dobrze, a tak to....

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Ja jestem dziś mega wściekła. .. 10 minie miesiąc od zamówienia i opłacenia wózka i dziś dzwonią że nie ma i nie będzie w najbliższym czasie granatowego koloru. .. aż zadzwoniłam do producenta baby design i rzeczywiście najbliższy termin połowa stycznia. Kurcze mogli by wcześniej informować a nie po miesiącu kiedy pewnie wszystkie dostępne na miejscu są już zarezerwowane. Tak chciałam juz mieć z głowy przed świętami wszystko bo wiem jak kurierzy pracują i traktują paczki przed świętami. ... na allegro teoretycznie mają 100zl drożej ale nie dzwoniłam się jeszcze pytać czy rzeczywiście mają go od reki czy też na zamówienie bo i tak nic mi to nie da. .. jutro będziemy jeździć z mężem i szukać na miejscu dostępnego. .. tak się wściekłam że tej kobiecie puściłam wiązkę przez telefon co o tym myślę. .. :/
Trochę Cię rozumiem. Ja właśnie użeram się z Morele.net i dostawą pralki.
Stary 2015-12-08, 20:49   #4421
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
A przestan,dzisiaj mega zle sie czulam przez ten bol plecow, zawiozlam ich na plac zabaw,miala dac po 3h znac co robi,ja sie położyłam spac. Dala znac ze juz skonczyla na placu zabaw i plazy i czy moge ich odebrac....pojechalismy zobaczyć szopke z piasku na inna plaze,usiadlysmy w knajpie i tak sie poklocilysmy ze powiedziala mi ze rzygac jej sie chce jak mnie widzi. Tak ze tego no, dobrze że w czwartek jada,nareszcie sie wyspie. Bo jeszcze dzisiaj pierwszy raz od tygodnia nie musiałam rano wstawac,poprosilam ja wczoraj czy może iść do duzego pokoju sie bawić z malym jak wstana,powiedziala ze tak. O 8.45 obudzily mnie ich śmiechy,stukanie zabawkami itd-bo zapomniala ze chcialam spac.
Ale ok,ja też nie jestem swieta,czesto jej zle odpowiadam i ogólnie niezbyt miło traktuje.

Nie widze żadnych zdjec na telefonie,dziwne to bo niektóre sie czasem wyswietlaja :-(
Oooo kurde, to grubo

KTG podpinają Ci dwa takie krążki jeden u góry, w okolicach pępka, drugi tak gdzie dziecko ma serduszko i przez pół godziny zapisują prace serduszka i skurcze macicy. Ten pierwszy wykres powinien byc na poziomie chyba 140-160, na pewno nie więcej jak 160 i powinien być taki skaczący, a skurcze im bardziej prosta linia tym lepiej, jeśli jest linia skacząca, to znaczy, że pojawiają się skurcze, tylko trzeba sprawdzić wtedy co ile się pojawiają. Uff mam nadzieję, że Ci dobrze wyjaśniłam tzn jasno

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-12-08, 20:49   #4422
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
No tak tylko na co, bo to tak w sensie, że dziecko jest całym naszym światem.
o to może tak jak to napisałaś?
Ciąża-Dziewięć miesięcy
"tu wpisz imię dziecka" cały nasz świat.
Zresztą to ma być wasza książka i taka jaką wy sobie wymyślicie

Cytat:
A co do grupy krwi to nie masz oryginału po poprzednim porodzie?
Mam dlatego pytałam czy może być, ale nie dostałam odpowiedzi

Cytat:
Kładziesz się na łóżku, przypinają do brzucha dwa pasy z dwoma czujnikami i leżysz powinno trwać ok 30 min.
a po tych 30 minut wstać nie możesz, bo cię boli kręgosłup

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017

Edytowane przez uaoo
Czas edycji: 2015-12-08 o 20:50
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 20:50   #4423
niepozorna
Zakorzenienie

Jerzyczka piękny ten kosz

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 20:54   #4424
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
zrobiłam prywatną, że widać grupę i widać kto jest w środku, ale nie widać postów później jak dodamy się wszystkie to zmienię na tajną

Poproszę o namiary
Stary 2015-12-08, 20:56   #4425
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Mogę prosić o pw z fb? Bo na razie obsiaduję telefon i szybko do klubu nie zajrzę

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 20:57   #4426
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
o to może tak jak to napisałaś?
Ciąża-Dziewięć miesięcy
"tu wpisz imię dziecka" cały nasz świat.
Zresztą to ma być wasza książka i taka jaką wy sobie wymyślicie

a po tych 30 minut wstać nie możesz, bo cię boli kręgosłup
Tak myślałam, o imieniu, a później pomyślałam, że jak np będzie dziewczynka, albo zobaczę małego i będzie mi pasowało inne imię, to książka z imieniem już będzie i trzeba będzie zmieniać, a tak to neutralnie jest Taka zapobiegawcza jestem

Ja na razie nie mam problemów ze wstawaniem, jedynie w nocy na siku to całe spojenie mnie boli.
Stary 2015-12-08, 20:57   #4427
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Casaa super ta zabawka. My tez jeszcze nie mamy nic do fotelika. Malo tego fotelika nie mamy

Jerzyczka swietny kosz. A powiedz do czego mozna porownac smak makaronikow bo tez nie jadlam nigdy

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 20:58   #4428
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:

Ty to masz niezłe wsparcie rodziny...

Tak jak Kinga pisała, kładziesz się, obwiązują Ci brzuch dwoma pasami. W teorii powinno trwać 30min, ale ja często miewałam 10-15 minutowe sesje. Weź ze sobą na wszelki wypadek coś słodkiego, albo coś innego na co dziecko reaguje, aby ją ewentualnie obudzić.
Stary 2015-12-08, 21:01   #4429
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Jerzyczka piękny ten kosz
Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Casaa super ta zabawka. My tez jeszcze nie mamy nic do fotelika. Malo tego fotelika nie mamy

Jerzyczka swietny kosz. A powiedz do czego mozna porownac smak makaronikow bo tez nie jadlam nigdy
jest śliczny i zachorowałam na niego

Nie wiem do czego porównać smak makaroników.. strasznie sztuczny mi się wydaje taka beza nie beza.. nie wiem może jakaś znawczyni i smakoszka Ci to lepiej wytłumaczy ja zjadłam jednego, jeszcze mi zostały 3
Stary 2015-12-08, 21:01   #4430
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Baby wytrzymaj jeszcze te kilka dni i juz niedlugo sobie odpoczniesz. Kurcze przykre to troche zeby oczekiwac wyjazdu mamy zeby miec swiety spokoj. Pewnie nie tak sobie wyobrazalas ta wizyte

Serduszko malutkie

Stary 2015-12-08, 21:02   #4431
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Ty to masz niezłe wsparcie rodziny...

Tak jak Kinga pisała, kładziesz się, obwiązują Ci brzuch dwoma pasami. W teorii powinno trwać 30min, ale ja często miewałam 10-15 minutowe sesje. Weź ze sobą na wszelki wypadek coś słodkiego, albo coś innego na co dziecko reaguje, aby ją ewentualnie obudzić.
Ja bym mojemu musiała coś na uspokojenie brać , zawsze podczas badania kopie jak szalony i położna z cisza to urządzenie, bo zakłóca nam rozmowę, ale ja wszystkie kopniaki nadal czuję.
Stary 2015-12-08, 21:02   #4432
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

KAMILKA, mocno przytulam to brzmi jak inna rzeczywistość, taki koszmarek. ..

DOTKA, jak mama ładna to i dzieć ładny

Zaczęłam pranie. Nie wiem czy dobrze planuję, ale na razie posegregowałam ubranka na 56 I tylko 56 piorę. Teraz leci kolor, potem jasne. Potem sobie włożę w szufladę. Jak w przyszłym tygodniu się okaże, że mam wieloryba w brzuchu, to dopiorę 62. Hm..

O, to wizyty dzisiaj też ogólnie widzę dobrze wam wyszły trzymajcie się tak dalej no, tylko UAO przydałby się mniej lajtowy lekarz

BABY, na Twoją rodzicielkę opadają mi cycki.

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2015-12-08 o 21:04
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 21:02   #4433
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Wysłałam Wam dziewczynki zaproszenie do swoich znajomych, nie bedziecie sie gniewac?

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Kruszynka osobiscie uwazam, że jeśli masz ochote, to chodz do nas.
wytoczymy wojnę:P
Stary 2015-12-08, 21:03   #4434
Jerzyczka
Wtajemniczenie

baby ten tekst o rzyganiu mnie zniesmaczył.. jak tak matka może do dziecka swojego powiedzieć
Stary 2015-12-08, 21:05   #4435
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Mam dlatego pytałam czy może być, ale nie dostałam odpowiedzi
Ja mam oryginał badań grupy krwi jeszcze z przed pierwszej ciąży i z nim jeżdżę i wystarcza. Ważne tylko aby było wiadomo, że to twoje badania.
Stary 2015-12-08, 21:05   #4436
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
KAMILKA, mocno przytulam to brzmi jak inna rzeczywistość, taki koszmarek. ..

DOTKA, jak mama ładna to i dzieć ładny

Zaczęłam pranie. Nie wiem czy dobrze planuję, ale na razie posegregowałam ubranka na 56 I tylko 56 piorę. Teraz leci kolor, potem jasne. Potem sobie włożę w szufladę. Jak w przyszłym tygodniu się okaże, że mam wieloryba w brzuchu, to dopiorę 62. Hm..

O, to wizyty dzisiaj też ogólnie widzę dobrze wam wyszły trzymajcie się tak dalej no, tylko UAO przydałby się mniej lajtowy lekarz

BABY, na Twoją rodzicielkę opadają mi cycki.
ja prałam wszystkie rozmiary jak mam razem dzieliłam tylko na kolory
Stary 2015-12-08, 21:05   #4437
kinga1701
Zakorzenienie

A ja jeszcze czekam na zaproszenie do grupy na fb, Magda chyba gdzieś poszła, bo i na forum jej nie ma.
Stary 2015-12-08, 21:05   #4438
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
wytoczymy wojnę:P
Czekaj, czekaj muszę jakiś sprawny żart wykombinować

Stary 2015-12-08, 21:06   #4439
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Nie wiem do czego porównać smak makaroników.. strasznie sztuczny mi się wydaje taka beza nie beza.. nie wiem może jakaś znawczyni i smakoszka Ci to lepiej wytłumaczy ja zjadłam jednego, jeszcze mi zostały 3
A to w sumie chyba nic wielkiego nie stracilam nie lubie takich "chemicznych" slodyczy

Serduszko malutkie

Stary 2015-12-08, 21:07   #4440
kinga1701
Zakorzenienie

Bo to nie jest nasza grupa prawda ? https://www.facebook.com/groups/1656...38922/?fref=ts
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości