Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-25, 13:21   #4591
poldzia89
Zadomowienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Napisane przez starababa Pokaż wiadomość
Czesc Wszystkim! od 3 tygodni podczytuje sobie Waszą wymiane info i stało się... zęby w trakcie leczenia a po obu stronach 6 ciemnozielone gumki Mój pierwszy raz... co do aparatu będzie na walentynki ! Już przebieram kończynami z niecierpliwości.papatki
to znaczy ze w walentynki bedziesz miała zakładany aparat ?? tak ? no to moje gratulacje

OJ dziewczyny jak dobrze nareszcie ferie ))<jupi>

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-25, 14:09   #4592
eeewelinaaa
Raczkowanie

Kochane wizazystki chcialabym poznac wasza opinie odnosnie mojej wady...gdyz wizyte u orto mam 20 lutego. Moze ktoras z was miala podobna wade, wiem ze dolny luk mam zmasakrowany i pewnie leczenie bedzie dluuugotrwale...a co do gornego luku to mam problem z ta jedna jedynka ktora sie jakby przesuwa do tylu...pewnie prze niesczesne 8 (wszystkie 4 mi sie wyzynaja...przy czym na gorym luku ta po lewej stronie juz chyba calkowicie jest na wierzchy a ta z prawej dopiero sie wysuwa ale juz ja wiadac-czy usuniecie jej bedzie klopotliwe?...na na dole 8 sa jakby do polowy widoczne - mam nadzieje ze to wystarczy zeby je usunac-swoja droga chyba niezle sie wykosztuje na ich usuniecie;/...

pokazuje wam fotki-sorry za niezbyt dobra jakosc ale inaczej nie umie ich zrobic..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0188.JPG (16,7 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0199.JPG (17,7 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0204.JPG (18,1 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0210.JPG (19,0 KB, 70 załadowań)

warto dązyc do celu...nagroda jest słodka...
eeewelinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-25, 14:19   #4593
sylviontko
Raczkowanie

GG do sylviontko

Witam serdecznie po długiej nieobecności

dziesięć miesięcy noszenia góry minęło nie wiedzieć kiedy.
Pewnie zapytacie o efekty... są, a jakże. Na dzień dzisiejszy wiem, że będę miała asymetrię, aczkolwiek robimy (z moją orto) wszystko, aby była jak najmniejsza. Owszem, mogę mieć piękny zgryz, ale nie poświęcę zdrowych zębów, aby takowy mieć. Także liczę sie z tym,że nie będzie idealny, ale co mi tam. Jestem szczęśliwa,że pozbyłam sie krzywusków teraz tylko czekać na zdjęcie aparatu... może latem, a może jesienią. Zobaczymy.

Tak pooglądałam sobie Wasze ząbki i są piękne. Dzielę sie z Wami moimi.

Pozdrawiam serdecznie

PS. A co do ludzi pojawiających sie w naszych domach za sprawą telewizji, to aparat zauważyłam u Hołdysa - widać nigdy nie jest za późno , u Jagielskiego i nie wiem, czy nie było, u Brodki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_2475p.jpg (95,9 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_2471p.jpg (38,6 KB, 64 załadowań)

Edytowane przez sylviontko
Czas edycji: 2008-01-25 o 14:51 Powód: ps
sylviontko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-25, 15:13   #4594
Martilla
Rozeznanie

sylviontko bardzo ładne ząbki.
Zamieszczam zdjęcie moich po 3 miesiącach noszenia. Efektów wielkich nie ma bo narazie zajmujemy się rotacją czwórek ale widać już znaczne zmniejszenie się przerwy między jedynkami.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg m.jpg (73,0 KB, 70 załadowań)

Be Fit
Martilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-25, 15:24   #4595
poldzia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylviontko Pokaż wiadomość
Witam serdecznie po długiej nieobecności

dziesięć miesięcy noszenia góry minęło nie wiedzieć kiedy.
Pewnie zapytacie o efekty... są, a jakże. Na dzień dzisiejszy wiem, że będę miała asymetrię, aczkolwiek robimy (z moją orto) wszystko, aby była jak najmniejsza. Owszem, mogę mieć piękny zgryz, ale nie poświęcę zdrowych zębów, aby takowy mieć. Także liczę sie z tym,że nie będzie idealny, ale co mi tam. Jestem szczęśliwa,że pozbyłam sie krzywulców teraz tylko czekać na zdjęcie aparatu... może latem, a może jesienią. Zobaczymy.
Oj naprawdę masz piękne prościutkie ząbki :p.. jeszcze trochę i zdejmiesz aparat!! super!! ja miałam mieć zdejmowany latem!! oj ale wątpię bo ta moja nieszczęsną jedynka nie chce sie nic ruszyć!! zaraz ja kopne i może sie coś ruszy hehe

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-25, 15:26   #4596
carla_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eeewelinaaa Pokaż wiadomość
Kochane wizazystki chcialabym poznac wasza opinie odnosnie mojej wady...gdyz wizyte u orto mam 20 lutego. Moze ktoras z was miala podobna wade, wiem ze dolny luk mam zmasakrowany i pewnie leczenie bedzie dluuugotrwale...a co do gornego luku to mam problem z ta jedna jedynka ktora sie jakby przesuwa do tylu...pewnie prze niesczesne 8 (wszystkie 4 mi sie wyzynaja...przy czym na gorym luku ta po lewej stronie juz chyba calkowicie jest na wierzchy a ta z prawej dopiero sie wysuwa ale juz ja wiadac-czy usuniecie jej bedzie klopotliwe?...na na dole 8 sa jakby do polowy widoczne - mam nadzieje ze to wystarczy zeby je usunac-swoja droga chyba niezle sie wykosztuje na ich usuniecie;/...

pokazuje wam fotki-sorry za niezbyt dobra jakosc ale inaczej nie umie ich zrobic..
Ja nie mam podobnej wady,ale widze ze masz na dole duze stłoczenia i wyrywanie ósemek bedzie chyba koniecznościa. Wydaje mi się, że masz w ogóle bardzo wąski dolny łuk zębowy, chybaże to tylko tak zdjęcie wyszło :/ jeśli Twoje ósemki są w miarę prosto i ładnie ułożone to nie będzie problemu z ich usunięciem dużo też bedzie zależało od lekarza, do którego pójdziesz...a co do kosztów, no to nie ma co sie oszukiwać.u prywatnego lekarza troszke to kosztuje

Martilla a masz może zdjęcia przed założeniem aparatu??

Ex - aparatka
carla_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-25, 15:32   #4597
sylviontko
Raczkowanie

GG do sylviontko

Martilla, dziękuję za komplement .
Zobaczysz, niedługo też będziesz takie miała. Najważniejsze, że złom już założony, a efekty prędzej czy później ale będą.

sylviontko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-25, 15:41   #4598
Martilla
Rozeznanie

Zdjęcie robione po ok 2 tyg od założenia. Strasznie mnie denerwuje to, że żółkną mi zęby, wydaje mi się, że to przez to, że mam dużo dodatkowych drucików i chcąc nie chcącc mam ograniczony dostęp do powierzchni zęba. We wtorek ide na wizyte do dentysty i mam nadzieję, że coś zaradzimy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1000477.JPG (76,5 KB, 76 załadowań)

Be Fit
Stary 2008-01-25, 15:47   #4599
carla_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martilla Pokaż wiadomość
Zdjęcie robione po ok 2 tyg od założenia. Strasznie mnie denerwuje to, że żółkną mi zęby, wydaje mi się, że to przez to, że mam dużo dodatkowych drucików i chcąc nie chcącc mam ograniczony dostęp do powierzchni zęba. We wtorek ide na wizyte do dentysty i mam nadzieję, że coś zaradzimy.
zmiany są bardzo widoczne i przerwa rzeczywiście sie zamyka
chce mieć jak najszybciej tą góre...

Ex - aparatka
carla_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-25, 15:53   #4600
Martilla
Rozeznanie

Carla a ja chcę mieć jak najszybciej dół. Miał być w tym miesiącu ale musiałam z różnych względów zrezygnować teraz mam termin na 5 marca i mam nadzieję, że tym razem w końcu założę.

Be Fit
Stary 2008-01-25, 16:01   #4601
p4trycja
Raczkowanie

No ja też mam problem z jedynkami u góry, mianowicie jedna zachodzi na druga. Do tej pory byłam na pierwszej wizycie i orto powiedziała, że trzeba wyrywać czwórkę u góry i niewiadomo jak później z ósemkami (ale to być może pod w czasie noszenia aparatu), no a dół mam podobny co u eeewelinaaa ale nie było narazie mowy o wyrywaniu, ale oczywista na góre i dół aparat... po za tym wybieram się 13 lutego do innego ortodonty, spytać sie czy trzeba wyrywac zęba u góry... czekam i czekam a chciałabym mieć do już za sobą.
p4trycja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-25, 16:56   #4602
eeewelinaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carla_87 Pokaż wiadomość
Ja nie mam podobnej wady,ale widze ze masz na dole duze stłoczenia i wyrywanie ósemek bedzie chyba koniecznościa. Wydaje mi się, że masz w ogóle bardzo wąski dolny łuk zębowy, chybaże to tylko tak zdjęcie wyszło :/ jeśli Twoje ósemki są w miarę prosto i ładnie ułożone to nie będzie problemu z ich usunięciem dużo też bedzie zależało od lekarza, do którego pójdziesz...a co do kosztów, no to nie ma co sie oszukiwać.u prywatnego lekarza troszke to kosztuje

Martilla a masz może zdjęcia przed założeniem aparatu??
oj tak moj luk na dole jest wlasnie taki dziwny...na pewno nie taki jaki byc powinien echh same problemy z tymi zabkami

Stary 2008-01-25, 17:28   #4603
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:

Zaskoczyłaś mnie, bo...myślałam,że wygląda to u Ciebie dużo gorzej no ale co ja myślę...
GÓRA- miałam podobnie ułożone siekacze(jedynki i dwójki) i wampirzą trójkę-u Ciebie wygląda to dużo lepiej niż u mnie wyglądało
DÓŁ-no stłoczenie masz rzeczywiście duże, ale nie wiem, czy wyprostowanie tego będzie takie znów długotrwałe jak będzie gdzie przesuwać, to może pójdzie normalnie jak u wszystkich...
Ja nie jestem w ogóle przekonana czy aby na pewno na dole akurat ósemki każą Ci usunąć, zwłaszcza jeśli masz już wyrżnięte. Może się okazać,że lepsze okaże się usunięcie innych zębów a ósemki po prostu zostaną objęte aparatem. Co do góry, to trudno powiedzieć, może wystarczyć stripping i usunięcie ósemek,żeby się już nie "pchały" lub poszerzenie szczęki ekspanderem... Ja miałam u góry ekstrakcje lewej czwórki i prawej piątki-to strikte pod aparat, ale usunęli mi jeszcze prawą górną ósemkę, bo nie było już na nią miejsca-też ledwo wystawała i rosła w bok, ale z usunięciem mój pan dr poradził sobie świetnie a orto powiedziała,że to nie zastąpi usuwania piątki po tej samej stronie, bo tak daleko w tył i tak mi nie będzie przesuwać zębów(tym bardziej,że zwykłym stałym aparatem się nie da). Pozostałe trzy ósemki miałam już wyrżnięte i zostały na swoich miejscach. Tak że musisz uzboić się w cierpliwość i poczekać na opinię ortodonty, bo może się okazać, że to wcale nie ósemki pójdą na stracenie a kiedy wyjeżdżasz? nie możesz umówić się gdzieś wcześniej??
Stary 2008-01-25, 18:13   #4604
eeewelinaaa
Raczkowanie

[B]papryka85[B] wyjeżdzam 3 marca juz dzownilam do innej Pani ortodontki ktora przjmuje w osrodku zdrowia ale niby prywatnie nie wiem czy to mozliwe?..w kazdym razie ona przyjmuje w poniedzialki i wtorki wiec w najblizszy poniedzia;ek wyboeram sie do niej...choc ten osrodek znajduje sie ok 30 km od mojego miejsca zmieszkania...mam nadzieje ze bedzie miala dla mnie takie pocieszajce wiesci jak Ty...

Stary 2008-01-25, 18:25   #4605
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
[b]papryka85[b] wyjeżdzam 3 marca juz dzownilam do innej Pani ortodontki ktora przjmuje w osrodku zdrowia ale niby prywatnie nie wiem czy to mozliwe?..w kazdym razie ona przyjmuje w poniedzialki i wtorki wiec w najblizszy poniedzia;ek wyboeram sie do niej...choc ten osrodek znajduje sie ok 30 km od mojego miejsca zmieszkania...mam nadzieje ze bedzie miala dla mnie takie pocieszajce wiesci jak Ty...
A no to ok, bo dobrze by było, żebyś przed wyjazdem już wiedziała co i jak i ewentualnie już coś usunęła,żeby wada się nie pogłębiała daj znać co i jak, buziaki
Stary 2008-01-25, 18:40   #4606
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Emeczka, dzięki To nie mam co się martwić Zresztą ja trochę na zapas panikuję, bo i tak mi powiedziała ortodontka, że jak mi spadnie któraś z tych gumek, to nie pojadę specjalnie do niej na 2 minuty, żeby mi gumkę założyła (musiałabym ok 50 km jechać...) i najwyżej się pomyśli podczas zakładania
Wkurzają te gumki okropnie, zaraz wezmę wykałaczkę Jutro albo jeszcze dzisiaj się pochwalę moimi krzywulcami

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-25, 19:04   #4607
roksi1407
Przyczajenie

no mamy ferie
wszystkich na kolana ząbków
roksi1407 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-25, 20:45   #4608
annadiana
Rozeznanie

a ja wlasnie koncze ferie ;/
2015-04-12
2016-08-13

annadiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-25, 21:29   #4609
kasiek87
Kokon pro

Cytat:

kochana jak to jest duze stloczenia na dole to nie wiem w takim razie jakie ja mialam naprawde nie jest zle jak usuna ci 8mki to zeby przestana sie pchac do przodu wg mnie sa dwie opcje albo wyrywanko albo expander czy inny badziew do poszerzania szczeki ale to juz dokladnie lekarz musi ocenic wg mnie nie jest jakos koszmarnie jesli chodzi o stloczenia i ja i moja sis mialysmy duzo wieksze ona nosila 18 mscy aparat ja dobilam 21 mscy juz, ale ja mialam tez leczona wade zgryzu jesli u ciebie nie ma wady zgryzu lub jest mala pojdzie latwo szybko i w miare przyjemnie jesli masz wade wieksza to juz gorzej bo moga cie spotkac wyciagi, maski twarzowe, twin force lub inny badziew ale mowie kazdy jest indywidualnym wypadkiem i orto musi postawic diagnoze
ale naprawde NIE JEST zle z twoimi zebami

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-26, 10:01   #4610
lolitaj
Raczkowanie

tak tak.. mnie takze czeka zalozenie aparatu i to juz nie długo! Nie moge sie doczekać!
Ostatnio usunełam dwie dole osemki operacyjnie, poniewaz jeszcze nie wyszły na światło dzienne a pchały mi zeby. ...przezyłam W środe wizywta u ortodątki i zoabaczym co powie ... eh jak ja nie moge sie doczekac... che miec wkoncu piękne ząbki (troche sie boje zakladania bo mam strasznie sciśniete zeby)
lolitaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-26, 10:40   #4611
eeewelinaaa
Raczkowanie

kasiek 87 dziekuje za Twoja opinie, podudowalas mnie i to bardzo juz nie moge sie doczekac wizyty mam nadzieje ze uda mi sie juz w ten poniedzialek..jak bede miala jak dojechac-bo to nie takie proste;/...ale wierze ze bedzie dobrze...a jak bym miala wybierac czy wyrywanie 8 czy expander to raczej wolalabym je wyrwac bo podobno i tak one szybko sie psuja..a zreszta nie wszystkie sa calkowocie na wierzchu wiec raczej aparatu na niektorych nie daloby sie zaczepic!...mam nadzieje ze bedzie dobrze...dam znac jak i co...buziaki

Stary 2008-01-26, 11:14   #4612
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
kasiek 87 dziekuje za Twoja opinie, podudowalas mnie i to bardzo juz nie moge sie doczekac wizyty mam nadzieje ze uda mi sie juz w ten poniedzialek..jak bede miala jak dojechac-bo to nie takie proste;/...ale wierze ze bedzie dobrze...a jak bym miala wybierac czy wyrywanie 8 czy expander to raczej wolalabym je wyrwac bo podobno i tak one szybko sie psuja..a zreszta nie wszystkie sa calkowocie na wierzchu wiec raczej aparatu na niektorych nie daloby sie zaczepic!...mam nadzieje ze bedzie dobrze...dam znac jak i co...buziaki

;] nie ma sprawy hm wg mnie to i tak 8mki pojda na odstrzal, a na 8 nic sie nie zaczepia jesli chodzi o czesci aparatu ekspander lub wyrywanie ( 4ek czy 5ek) zaleznie od wady ale nie kazdy moze miec poszerzana szczeke niestety znam kilka osob po rozszerzaniu ( bo przeciez nie wyrwe zebow) i wygladaja naprawde jak takie konskie szczeny ;] aczkolwiek decyzja nalezy do orto i wg mnie trzeba sie do niej dostosowac w razie watpliwosci skonsultowac z innym

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-01-26, 14:54   #4613
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
;] nie ma sprawy hm wg mnie to i tak 8mki pojda na odstrzal, a na 8 nic sie nie zaczepia jesli chodzi o czesci aparatu ekspander lub wyrywanie ( 4ek czy 5ek) zaleznie od wady ale nie kazdy moze miec poszerzana szczeke niestety znam kilka osob po rozszerzaniu ( bo przeciez nie wyrwe zebow) i wygladaja naprawde jak takie konskie szczeny ;] aczkolwiek decyzja nalezy do orto i wg mnie trzeba sie do niej dostosowac w razie watpliwosci skonsultowac z innym
Standardowo nie obejmuje się ósemek aparatem, ale tu też bywa różnie-ja na dole nie mam lewej szóstki, więc pierścień mam na siódemce, ale w najbliższym czasie orto doklei mi na rurkę na ósemkę-nie chodzi co prawda o przesuwanie ósemki, ale o wyprostowanie siódemki, ale tak czy inaczej ta ósemka się u mnie przyda i to bardzo moja orto mówiła, że usuwanie ósemek w moim przypadku byłoby bez sensu, tak więc mam ich aż trzy tylko jedną mi dziabnęli, bo ona rosła mi w policzek i robiła w nim dziurę

No i widzisz eeewelinaaa, nie tylko ja uważam,że Twoja wada nie wygląda tak strasznie wszystkie się tu nastawiałyśmy na jakiś totalny horror czytając Twoje posty oczywiście pozory mogą mylić, mamy tylko niewyraźne zdjęcia, ale trzeba się pozytywnie nastawić

No a mnie trafi-w środę będzie dwa tygodnie od wizyty(chodzę co 4 tyg) a mój łańcuszek wygląda po prostu okropnie mam bezbarwny u góry od trójki do trójki czyli na całym przodzie i oczywiście żółty już jak cholera a nawet kawy nie piję, a czasem mam ochotę na małą z mlekiem, ale po tym to już nie wiem co by było chyba pójdę w tę środę i poproszę o wymianę i zakup kolorowych łańcuszków, albo chociaż srebrnych, bo tych bezbarwnych nie idzie utrzymać...bezbarwnych:ma d: nie wiem dlaczego nie mają u mnie kolorowych, ale ja to zmienię

ehhh wracam do pracy w poniedziałek zawroty minęły(przynajmniej na razie), możliwe że to moje nerwy wycinają mi takie psikusy trochę stresu było na początek nowego roku no zobaczymy-mam nadzieję, że było minęło, bo nie chce mi się łazić po lekarzach to mnie dopiero stresuje
Stary 2008-01-27, 09:40   #4614
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
;] niestety znam kilka osob po rozszerzaniu ( bo przeciez nie wyrwe zebow) i wygladaja naprawde jak takie konskie szczeny ;]
No to mnie pocieszyłaś:P
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 14:48   #4615
papryka85
Zakorzenienie

I znowu cisza na naszym forum

to może coś na rozruszanie-specjalna dedykacja dla wszystkich, którzy borykają się obecnie z wyciągami(czyli m.in mnie), jak również tych, którzy będą się z nimi borykać
sugeruję przesunąć do połowy i od tego momentu oglądać, bo na początku drętwo to idzie, ale potem...ha ha ha

http://pl.youtube.com/watch?v=MsO4ukVjIzw
Stary 2008-01-27, 15:00   #4616
smv
Zakorzenienie

hehe Pparyczka ja juz to kiedys widzialam hehe niezle graja;P
Stary 2008-01-27, 15:28   #4617
papryka85
Zakorzenienie

Tylko nie wiem czemu moje wyciągi tak nie potrafią a byłoby na czym grać, bo mam ich aż cztery

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-27, 15:28   #4618
kona
Raczkowanie

Jestem przed wizją założenia stałego aparatu ortodontycznego. Moja orto kazała mi wybrać pomiędzy tym normalnym aparatem a tym samoligaturującym-damon. Ponoć tym drugim leczenie przebiega znacznie szybciej i jest mniej bolesne. Dla mnie jednak najbardziej przekonującym argumentem jest fakt, ze łatwiej w nim zachować higienę jamy ustnej bo jakby "odstaje" od zębów i gromadzi się mniej płytki nazębnej. Wiem, że nie zwalnia mnie to od mycia zębów po każdym posiłku. Ale mam bardzo słabe szkliwo, podatne na próchnicę, a z tego co mówiła moja orto będzie mi łatwiej umyć zęby właśnie w tym aparacie. Niestety jest on prawie dwa razy droższy więc chciałam się zapytać tych z was które maja taki aparat o wrażenia, czy rzeczywiście jest wart swojej ceny?
kona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 16:45   #4619
Golden Brunette
Raczkowanie

witam wszystkie aparatki

...i mam nadzieję,że niedługo do was dołączę. Zaleczyłam już wszystkie ząbki (nie wiem jakim cudem,ale znalazło ich się aż 6 ) bolało, ale opłacało się. Mam za sobą już zdjęcia rentgenowskie, jutro idę na wycisk, a na czwartek moja orto ma ułożyć plan leczenia i jestem zadowolona że póki co idzie to tak szybko. Mam nosic stały metalowy na górę, a co do dołu jeszcze nie wiadomo.

Dziewczyny,śliczne macie te aparaty z kolorkami! Mam nadzieję że niedługo i ja będę mogła takie nosic..
Golden Brunette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 17:01   #4620
kasiek87
Kokon pro

zmien orto damon jest drozszy o 200 - 300 zl a nie dwa razy drozszy kosztuje oklo 2 tys za łuk

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości