Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-30, 09:55   #4591
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
jak marynujesz ziemniaki? zdradz przepis

a z masłem mamy podobnie czytałam wczoraj na jakiejś dzieciowej stronie, że właśnie zdrowo jest teraz te tłuszcze, może nasz organizm się tego domaga stąd ta chęć
Kroje na grubsze plasterki, zalewam oliwa do tego dodaje przyprawe do ziemniaków, czosnek granulowany, pieprz, paprykę słodka, sól. Mieszam i zostawiam na kilka godzin.
Potem wrzucam do piekarnika na 30-40min na 200 stopni. Po 15min obracam,żeby się nie przypalily.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-30, 09:55   #4592
pola25
Zakorzenienie

Dziewczyny bylam.dzisiaj.na wizycie i zmartwilo mnie ciśnienie 150:80,lekaez kazal.kontrolowac i.jeśli w domu.przekroczy 140/80 to brac.dopegyt.
Rano mierzylam.i bylo ok.Po powrocie od gina wyższe ale w normie.
I waga mi.podskoczyla i.zaczynam.sobie wkrecac...

Mała waży ponad 2,5 kg,jeśli wierzyć maszynie to.sporo.przybrala w ciągu.tygodnia.

No i szyjka skrócona.I.ja się głupia cieszę,bo coś się zaczyna dziać.
Wizyta za 2-tyg i może będzie rozwarcie.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-30, 09:59   #4593
aaska92
Zadomowienie

Polu moze u ginekologa byłaś troszkę poddenerwowana i z Stad to ciśnienie. Tez pogoda nie sprzyja, kontroluj zgodnie z zaleceniem. Nie dziwie sie, ze sie cieszysz Ty juz lada moment bedziesz miec ciszę donoszona, waga tez dzieciątka ok
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-30, 10:02   #4594
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam, że tak wyskakuję bez nadrabiania (remont w trakcie) ale czy któraś miała sytuację, że hemoglobina niska (u mnie 9,1) a żelazo w normie? Odebrałam wyniki, lekarka mnie postraszyła, ale nie chciała nic radzić i mówić konkretnego bez lekarza prowadzącego :/

Ja mam wynik hemoglobiny mam 12.
Za to wlasnie spojzalam na wyniki i leukocytow w moczu mam az 500 😱 a sie zastanawialam dlaczego dala mi tab z żurawiną
Faktycznie czasami mnie troche pecherz boli.

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-30, 10:03   #4595
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Polu moze u ginekologa byłaś troszkę poddenerwowana i z Stad to ciśnienie. Tez pogoda nie sprzyja, kontroluj zgodnie z zaleceniem. Nie dziwie sie, ze sie cieszysz Ty juz lada moment bedziesz miec ciszę donoszona, waga tez dzieciątka ok
Tak.mi lekarz mówił,że to z emocji może być.
U niego zawsze miałam wyższe,ale.nie aż.150.

W ogóle męczy mnie ta pogoda,duszno,ciężko mi.funkcjonować
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-30, 10:18   #4596
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Kroje na grubsze plasterki, zalewam oliwa do tego dodaje przyprawe do ziemniaków, czosnek granulowany, pieprz, paprykę słodka, sól. Mieszam i zostawiam na kilka godzin.
Potem wrzucam do piekarnika na 30-40min na 200 stopni. Po 15min obracam,żeby się nie przypalily.

dzięki lubię takie pieczone ziemniaki

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bylam.dzisiaj.na wizycie i zmartwilo mnie ciśnienie 150:80,lekaez kazal.kontrolowac i.jeśli w domu.przekroczy 140/80 to brac.dopegyt.

Mała waży ponad 2,5 kg,jeśli wierzyć maszynie to.sporo.przybrala w ciągu.tygodnia.

ja też na wizycie ucieszyłabym się jakby coś się z szyjką podziało, ale nie mam żadnych straszaków ani skurczy czy twardnień więc pewnie jeszcze przechodzę tę ciążę

a ciśnienie kontroluj, ale to może być też od tych upałów
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-30, 10:20   #4597
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Jak coś to mega polecam odplamiacz dla niemowląt z Frosch. Delikatny, bez większego zapachu chemii a daje rade.

Wyjdą mi 3 pralki ubranek na 56.
Jedna pralka na rożki, prześcieradła, i ręczniki do kąpieli.
:strach:

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-05-30 o 10:22
Stary 2018-05-30, 10:30   #4598
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Polu, może trochę stresu przy wizycie
malutka już duża, jeszcze troszkę i można rodzić

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Za to wlasnie spojzalam na wyniki i leukocytow w moczu mam az 500 😱 a sie zastanawialam dlaczego dala mi tab z żurawiną

ja przy takich wynikach miałam tel z laboratorium, żeby natychmiast odebrać wynik i jechać do lekarza. Dostałam dość mocny antybiotyk. Skontroluj mocz jeszcze raz, bo to chyba niezbyt dobry wynik, na pewno infekcja..

oj widzę, że więcej nas niewyspanych dziś

ja przygotowałam na jutro mięsko na obiad, bo wpada siostra z rodzinką i mama a w piątek świętujemy razem dzień dziecka gdzieś na mieście
Stary 2018-05-30, 10:36   #4599
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

Pola a ja zapomniałam napisac, że mi sie dzisiaj śniło, że pierwsza urodzilas i to jakos szybko
Wstawilam pierwszą pralke bodziakow - rozmiary do 68. Potem chyba polspiochy wstawie
Na oviad dzis kompletnie nie mam pomyslu. Nie chce sie nic robic....

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-30, 10:37   #4600
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Moja córka od 20min tak mi ciśnie po szyjce, że aż podskakuje z dyskomfortu. Jakby mnie prąd kopał.
Ja chcę spać

Od jutra u mnie akcja "pranie"
Właśnie M. Kupił. Mleczko i odplamiacz

Moja tez mnie tak kopie, przeciaga sie. A szyjka jak nigdy pancerna.
W poprzednich ciazach juz mialam po 2 cm rozwarcia w tym tyg.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Pamiętamy! Jesteście w dobrych rękach i trzymają rękę na pulsie! Będzie wszystko ok

Ja zazwyczaj jak kupuję truskawki, to mąż zjada 3 a ja resztę

To coś na zasadzie cytologii?

W temacie truskawek- myślicie że mogę o tej godzinie je jeść?
Mi pobierala z odbytu i to bylo nieprzyjemne.

Stary 2018-05-30, 10:38   #4601
KarolinaK
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny. ja juz od rana pracuje ale tak mi sie nie chce...

Ovejita bujaczek ma trzy pozycje prawie siedzaca, odpoczywajaca I prawie lezaca. bardzo latwo zmienic. Najbardziej mi sie w nim podoba to ze nie ma tam zadnych bajerow jest prosty I ma podstawowe funkcje no I wykonany jest bardzo starannie.

Anima bujaczek kup koniecznie! I mam te same przemyslenia w nocy jak wstaje sikac ze juz za chwile bede wstawala do maluszka...

Zgrusia to masz jak ja. moj tez mowia ze marnnie przyrasta ale staram sie na razie nie martwic. jak to potwierdza to wtedy ewentualnie zaczne planowac wczesny porod.

Emma miesiac Ci zostal wow/mi tez cos maslo smakuje ostatnio ale zgaga mi nie pozwala jego jesc...

Anima truskawki swietny patent z mrozeniem. potwierdzam ze wtedy sie nie sklejaja I mozna rozmrozic na sztuki.

Madziara bluzkami sie nie martw ;D. siostra I mama chcialy dobrze. ja to nie lubie dekoldow za duzych ale ja to nie mam co pokazywac ani czym sie chwalic

Folinka moja macica tez znacznie za wysoko... mowia ze to przez tego miesniaka... a co do glowki to zawsze mi sie wydawalo ze na poczatku zawsze glowka jest troche znieksztalcona, dochodzi do swojego ksztaltu dopiero po porodzie jak juz nei ma na nia nacisku.

Kropka przyuczasz sie do fachu z pieluchami.

Asiaczek kwazne I slodkie jak najbardziej pasuje. Eksperymentuj I daj znac jak wyszlo!

Zua gratulacje za kontrakt. A masz kogos bliskiego w razie potrzeby??? zeby z Toba byl w tych najblizszych dniach. mam nadzieje ze maz da rade skonczyc przed czasem!

Pola cisnienie moze byc spowodowane tym ze sie czyms zdenerwowalas wczesniej lub ze biegiem szlas na wizyte... ja musze zawsze glebiej pooddychac przez 10-15 minut zeby sie uspokoic szzcegolnie jak biegne na wizyte z wizja ze sie spoznie...

Blanka patemnt na ziemniaczki brzmi smakowicie. ale czy one nie puszczaja za duzo wody z tych przypraw jak tak dlugo w nich stoja???

poszlismy z mezem wczoraj do wloskiej restauracji na obiad bo po malowaniu juz nie bylo jak ugotowac I uzgodnilismy wspolnie ze meble bardzo chcemy te ktore zamowilismy. zadne inne nam sie nie podobaja . wiec w najgorszym wypadku kupimy jakis prowizoryczny przewijak z ikea a ubrania schowam do naszej starej komody ktora sie oprozni z rzeczy biurowych jak skoncze prace z domu tymczasowo na okres az dostaniemy te meble. dzis sie jeszcze raz z nimi skontaktowalam. Dostalam na pismie "dostawa nie pozniej niz 20 czerwca" . chce im wierzyc ale w razie czego mamy plan B czyli w sumie czekamy na te meble. przejzalam wczoraj mase innych mebli ale zadne nam sie nie podobaly.

zgaga mnie znowu molestuje od wczoraj. cala noc I od rana...
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-30, 10:41   #4602
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
Jak coś to mega polecam odplamiacz dla niemowląt z Frosch. Delikatny, bez większego zapachu chemii a daje rade.

Froscha też polecam - jedna z tańszych ekologicznych firm
Blanka ale masz tych ubrań 🤯 ja też dzisiaj zaczęłam pranie ale podzieliłam sobie na białe, kolorowe i reczniki z pieluchami i wszystkiego wyszło mi 4-5 prań więc chyba mam za mało wszystkiego albo po prostu mam większą pralkę

Ja się ostatnio wogóle nie udzielam bo zaniemogłam przez upały ale czytam pilnie wszystko co piszecie. Z racji tego że brzuch mi sie napina i szyja skraca to przyspieszyliśmy przygotowania i mamy już wózek, łóżeczko i komodę. W tym tygodniu planuję spakować torbę do szpitala i skończyć temat ubrań i pieluch. Co do prania tapicerka w wózku u nas nie ma co prać bo wózek jest w skórze ale pierzemy fotelik.

Dużo sił w ten gorąc Kobitki

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-30, 10:47   #4603
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Hej!

Znowu mnie nie było, ale czytałam regularnie, dzień po dniu, każdy post. Niestety nie odniosę się, bo sobie nie pozaznaczałam

Przede wszystkim - Zgrusiu, powtórzę, to, co pisały już dziewczyny - póki dzieciątko przyrasta, to nie powinnaś martwić się na zapas. Zresztą - twój lekarz trzyma rękę na pulsie i to wystarczy. Moja znajoma urodziła niedawno - w 40 tc. kruszynkę 2,5 czy 2,6. Dziecko zdrowe, nie było żadnych problemów. Na tym etapie każde dziecko jest inne i każde inaczej przyrasta. Więc uszy do góry

U mnie dziś już 35+3, więc biorąc pod uwagę, że cc będzie w 39 tc, to... No jestem o krok. Zaczynam się bać - obowiązków i zobowiązania na resztę mojego życia. Ech...

Nadal jestem niechodząca, ból jest coraz większy i dzisiaj wybieram się do neuro po sterydy. Trzymajcie kciuki, bo mam problem z zejściem po schodach i pokonaniem odległości 50m, a jadę samochodem. Sama. Po raz pierwszy od prawie 3 tygodni. Przeraża mnie to, ale niestety nie mam wyjścia. Staram się trzymać w kupie, ale to wszystko mnie już tak przytłacza, że jestem kłębkiem nerwów.
Summer pilnuj się i mam nadzieję, że podróż odbędzie się bez większych bóli. Mam nadzieję, że leki pomogą Ci...
Do mnie nie dochodzi, że za moment chwilę będę trzymać Maluszka w ramionach...

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
sama się tym bardzo cieszyłam i chwaliłam.. a masz ..
mam dziś trochę do ogarnięcia, więc na pewno trochę się wymęczę, może wieczorem padnę i obudzę się jutro

dasz radę, jeszcze trochę!
Eluś to trzymam kciuki, żeby plan się powiódł. Ja ogólnie zasypiam ok. 11-12 w nocy, ok 2-3 budzę się do toalety no i potem o 5 budzę się i już ciężko mi zasnąć. Czasem drzemię sobie, ale nie zawsze mi to wychodzi. Wtedy czytam książkę...

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
dzisiaj po tylu zajęciach na pewno noc będzie lepsza

jak wstanę wcześniej to też muszę mieć 2 śniadania
super, że meble są już w drodze a pogoda na pranie idealna

Miałam już Wam wcześniej pisać, że moją największą zachcianką w III trymestrze jest masło a dokładniej chleb z masłem czy tost wygrywa nawet z lodami
tż się śmieje, że zaszłam w ciążę akurat jak masło zdrożało
schodzi z kostka tygodniowo, jem na potęgę
Hahaha ja mam zapotrzebowanie na pieczywo i ciasta- ogólnie gluten. Kanapki, tosty, drożdżówki- no nie mogę obok tego przejść obojętnie.

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Dasz radę. Uważaj na siebie No ja mam 68.5 także ten.... Wygrałaś

Ja ważyłam się dzisiaj i mam 67kg, czyli 13 na plusie

Cytat:
Dzień dobry, spałam 2godziny w nocy będę dzisiaj martwa. Ale trudno, lepiej dla mnie, przyzwyczajam się.

Zrobiłam śniadanie M. I kawę oraz kanapki do pracy, taka zemnie idealna żona.. Haha szkoda, że raz na jakiś czas. Zawsze kanapki robię mu wieczorem i wkładam do lodówki..

Zaraz kończę śniadanie, ciocia przyjedzie na kawę i przywiezie mi babeczki serowe

Potem zamarynuje ziemniaki na obiad i tak jak obiecałam nastawiam pranie Niny...

U mnie ulubione jedzenie w 3 trym? Gorące tosty z masłem.. Mogę jeść tonami i jabłka.

Faza na jabłka przeszła mi już... tzn. wcinam owoce już nie tylko wybiórczo, tylko jak leci. Dzisiaj kupiłam arbuza i ananasa

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Dobry!

Jestem zdecydowana rodzić sn. Doczytałam, że statystycznie po 1 cc rozejście się blizny to 0,9 %. Wcześniej myślałam, że to jest częsta komplikacja, ale teraz coraz bardziej się utwierdzam w tym, że mam szansę na poród naturalny. Zagadką pozostają lekarze w moim szpitalu - niedawno zmieniła się prawie całkowicie obstawa. Jedyne czego się na razie dowiedziała, to to, że z cesarkami nie ma problemu. Tylko mi akurat nie o to chodzi... Fajnie by było trafić na wspierającego lekarza, zobaczymy.

A z tym gromadzeniem się wody, to masz rację - pewnie organizm zbiera ją, żeby się przygotować do tego wysiłku jakim jest poród.

summer_overture Mocne kciuki za dziś! Czyli u Ciebie jeszcze około miesiąc do porodu? Super!
Super że podjęłaś decyzję! Najważniejsze to mieć plan! Z tego co się orientuję, to położne są zawsze pro sn, więc może one będą Cię wspierać w Twojej decyzji!

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Karolina, dobra decyzja z tymi meblami - kpina z tą firmą.....
A bujaczek rzeczywiscie wyglada super !
Norka ja slyszalam ze ten aspirator haxe to slaby jest :/
Anima, dobrze że po wizycie ok 2 kg w trzy tygodnie to chyba nie jest jakis tragiczny wynik...?
Sandam, tez bym sie nie denerwowala na Twoim miejscu. Myślę że lekarz dmucha na zimne
Cami żałuję że przeczytalam jak pibiera sie gbs - wolalam nie wiedziec haha !
Blanka tez dziś zaczynam pranie
Elus ja tez dzis jakos gorzej się czuję.... słabo mi od rana
Summer trzymam ogromne kciuki za Twoją podróż samochodem !
Wczorajsze negocjacje wyszły bardzo dobrze - robota bedzie na 95%, deweloper jest zafowolony z wyceny także super jedyna zla wiadomość to taka, że rozpoczęcie robót dopiero pod koniec czerwca i mąż bedzie musial na około poltorej tygodnia wyjechać pod Gdańsk, a ja zostane w Olsztynie mam nadzieję, że nic sie nie stanie przez ten czas jak go nie będzie....
Dziś o 14 przychodzi położna i będziemy rozmawiać o porodzie.

zUa wszystko będzie ok! Mąż ogarnie kontrakt, wróci i będziesz mogła rodzić Nie myśl za dużo o tym, bo będziesz się stresować a teraz stres nie służy nam...

Cytat:

Pogoda i fakt wizyty u gin pewnie wpłynęły na Twoje wyniki Masz jeszcze miesiąc do terminu więc na spokojnie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość

Kurcze dość wysoki poziom leukocytów! Mam nadzieję, że leki pomogą...

Cytat:

3 pralki 56?? Kurcze a ja 56-68 prałam na 3 pralki: białe, kolorowe i ciemne Zaczynam się zastanawiać, czy mam wszystkiego na tyle

Może pojadę dzisiaj do lumpa? Mam jechać?

Aa Dziewczyny od wielo! Odebrałam dzisiaj otulacze PUL! Są takie malutkie... Niby do 7kg, ale teraz boję się, że będą za małe... Ale jaram się nimi jak nigdy! Jakbym miała jakąś maskotkę, to bym już trenowała :cra zy:

Czekam jeszcze na napy fresh i je wypiorę i odkażę (kupiłam używki).

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-30, 11:01   #4604
Patrycja28100
Rozeznanie

Ja mialam 2 pralki jasnych, 2 pralki kolorowych, 1 pralke ciemnych, 2 pralki z kocykami i pościelą. I jeszcze reczniki misze wyprac bo zapomnialam ze potrzebuje reczniki dla malej
Przeznaczylam dla niej komode z trzema szufladami i jest za mala i musze dokupic jakies pudla

Stary 2018-05-30, 11:03   #4605
kalialina
Przyczajenie

Hej dziewczyny,

Ja dopiero założyłam konto i trafiłam na forum i szczęśliwie pierwszy temat, który mi się wyświetlił to ten

Sama mam termin na 20 lipca także jeszcze mam trochę czasu na nadrobienie tych 100 stron
kalialina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-30, 11:03   #4606
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:

3 pralki 56?? Kurcze a ja 56-68 prałam na 3 pralki: białe, kolorowe i ciemne Zaczynam się zastanawiać, czy mam wszystkiego na tyle

Może pojadę dzisiaj do lumpa? Mam jechać?

Aa Dziewczyny od wielo! Odebrałam dzisiaj otulacze PUL! Są takie malutkie... Niby do 7kg, ale teraz boję się, że będą za małe... Ale jaram się nimi jak nigdy! Jakbym miała jakąś maskotkę, to bym już trenowała :cra zy:

Czekam jeszcze na napy fresh i je wypiorę i odkażę (kupiłam używki).
Kropka mam tak samo jak ty z praniem

Pokaż otulacze, ja już wystawiałam kiedyś te co mi przyszły z ali i tylko newborn jest takie maleńkie a one size wydaje się normalne

Stary 2018-05-30, 11:07   #4607
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Co do ziemniaków to nie zauważyłam, aby były mokre zawsze wychodzą chrupiące.

A co do prania, to ja mam z każdego rodzaju ubranek po 10szt. W rozmiarze 56.
A pralkę mam pojemności 6kg.

Mam dwa prania jasne i jedno ciemne.
Za to ubranek na 62-68 chyba będzie z 5 pralek... Ale narazie się za to nie biorę. W następnym tygodniu haha

Skarpetki wypiore wrzucając w poszewke na mała poduszkę...bo nie chce luzem do pralki wrzucić.

Stary 2018-05-30, 11:10   #4608
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalialina Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Ja dopiero założyłam konto i trafiłam na forum i szczęśliwie pierwszy temat, który mi się wyświetlił to ten

Sama mam termin na 20 lipca także jeszcze mam trochę czasu na nadrobienie tych 100 stron
Witaj Opowiedz coś o sobie i Maleństwu, które siedzi pod serduszkiem

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Kropka mam tak samo jak ty z praniem

Pokaż otulacze, ja już wystawiałam kiedyś te co mi przyszły z ali i tylko newborn jest takie maleńkie a one size wydaje się normalne

Wstawię później, ok? Czekam jeszcze na wełne też nb/s... mam nadzieję, że będą pasować

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-30, 11:11   #4609
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny,

Witaj kalialina. To Twoj pierwszy maluszek???

Cytat:

Za to ubranek na 62-68 chyba będzie z 5 pralek... Ale narazie się za to nie biorę. W następnym tygodniu haha

Skarpetki wypiore wrzucając w poszewke na mała poduszkę...bo nie chce luzem do pralki wrzucić.

A to musze sprobowac taki sposob na ziemniaki!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-30, 11:16   #4610
pozytywnaj
Zadomowienie

kropka też jadłam jabłka ale mi przeszło

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-30, 11:16   #4611
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
MałaGosia ja jeszcze wrócę do tematu Twoich wyników. Robiłaś może rozmaz krwi i? Warto w takiej sytuacji poza żelazem sprawdzić poziom ferratyny czyli żelaza "zapasowego", zmagazynowanego w organizmie. I właśnie ferratyna jest Dużo ważniejsza niż to jakie wartości są napisane przy wyrazie 'żelazo '.

Co do pobierania GBS bo widziałam że niektóre z Was się dziwily czemu czasem pobierają w 35 a czasem w 37 tc. Chodzi o to ze wynik GBS jest ważny przez 5 tygodni. Ja miałam pobierany już w 32 tc w szpitalu i w 37 lekarz kazał mi powtórzyć badanie
Właśnie też robiłam i wyniki w normie. Czekam do piątku na wizytę, jeszcze zobaczę jak lekarz zareaguje na tą hemoglobinę .

Stary 2018-05-30, 11:16   #4612
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Karolinko jaj mąż pojedzie to ja przeniose się tymczasowo do rodziców - mąż tez nie chce żebym sama byla, a moja mama ma tylko mnie, więc nawet by mi nie pozwoliła. Ja tez będę sie czuła bezpieczniej z kims obok.
Co do mebli to pozostaje tylko trzymać kciuki, żeby sie wyrobili...i w temacie zgagi to ja wczoraj nie mialam jestem w szoku. Codziennie pije rumianek i te syropki, a dodatkowo wczoraj diabetolog powiedział, zebym piła siemie lniane, więc dzisiaj wieczorem będzie pierwsza próba.
Ja juz nic z ciuszkow nie kupuje do porodu. Jak będzie mi za mało to wygonie męża do lumpa z rozkazem zakupu bodziakow - bo zapewne tego bedzie schodzilo ma początku sporo. Zobacze jeszcze jak bedzie z pajacami - wlasnie to wypiore w następnej kolejności
Kalialina witaj opowiedz cos o sobie !

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-30, 11:19   #4613
kalialina
Przyczajenie

Mam 23 lata i to moja pierwsza ciąża, 33 tc, będzie Wiktorek

Przepraszam, że tak bezosobowo odpowiadam, ale muszę się jeszcze nauczyć tego forum
kalialina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-30, 11:30   #4614
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Karolinko jaj mąż pojedzie to ja przeniose się tymczasowo do rodziców - mąż tez nie chce żebym sama byla, a moja mama ma tylko mnie, więc nawet by mi nie pozwoliła. Ja tez będę sie czuła bezpieczniej z kims obok.
Co do mebli to pozostaje tylko trzymać kciuki, żeby sie wyrobili...i w temacie zgagi to ja wczoraj nie mialam jestem w szoku. Codziennie pije rumianek i te syropki, a dodatkowo wczoraj diabetolog powiedział, zebym piła siemie lniane, więc dzisiaj wieczorem będzie pierwsza próba.
Ja juz nic z ciuszkow nie kupuje do porodu. Jak będzie mi za mało to wygonie męża do lumpa z rozkazem zakupu bodziakow - bo zapewne tego bedzie schodzilo ma początku sporo. Zobacze jeszcze jak bedzie z pajacami - wlasnie to wypiore w następnej kolejności
Kalialina witaj opowiedz cos o sobie !

Zua to dobry plan. Na pewno lepiej byc przy kims blisko!

Cytat:
Mam 23 lata i to moja pierwsza ciąża, 33 tc, będzie Wiktorek

Przepraszam, że tak bezosobowo odpowiadam, ale muszę się jeszcze nauczyć tego forum

to gratulacje. Forum jest fajne.

Dziewczyny z jakich Wy aplikacji korzystacie??? Mialam ta applikacje WIzazowa ale juz jej nie ma w apple store. jak mi wyczyscili ustawienia to mi skasowalo ta applikacje I juz sie nie pokazuje. szukam czegos latwego na zastepstwo...
Stary 2018-05-30, 11:34   #4615
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Zua to dobry plan. Na pewno lepiej byc przy kims blisko!

to gratulacje. Forum jest fajne.

Dziewczyny z jakich Wy aplikacji korzystacie??? Mialam ta applikacje WIzazowa ale juz jej nie ma w apple store. jak mi wyczyscili ustawienia to mi skasowalo ta applikacje I juz sie nie pokazuje. szukam czegos latwego na zastepstwo...
Aplikacja Wizaz,albo Tapatalk.

Pierwsze pranie wisi, pies pilnuje haha jeszcze dwa... _20180530_123101-1350x1679.JPG

Stary 2018-05-30, 11:40   #4616
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:

To ty sobie taki plan prania zrobiłaś - gratki ja tylko podzieliłam na kolory i wpieprzyłam do pralki, a że mam 7 kg to nawet bez upychania weszło rozmiary to pewno od 52 do 68 piorę, nie wiem będę przy prasowaniu ogarniać na zdjęciu widać ile tego mamy- do dzisiaj myślałam, że dużo ale jak widać nie koniecznie a skarpetki w poszewkę to świetny pomysł- ja nie pomyślałam to mam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180530_093140.jpg (183,5 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180530_121153.jpg (157,2 KB, 44 załadowań)
Stary 2018-05-30, 11:44   #4617
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
To ty sobie taki plan prania zrobiłaś - gratki ja tylko podzieliłam na kolory i wpieprzyłam do pralki, a że mam 7 kg to nawet bez upychania weszło rozmiary to pewno od 52 do 68 piorę, nie wiem będę przy prasowaniu ogarniać na zdjęciu widać ile tego mamy- do dzisiaj myślałam, że dużo ale jak widać nie koniecznie a skarpetki w poszewkę to świetny pomysł- ja nie pomyślałam to mam
Ja już wcześniej miałam w komodzie poukładane rozmiarami. Dlatego teraz tak piore... Dobrze, że prasowac wto będzie ciocia haha bo ja bym się zaplakala chyba.
Trochę żałuję, że te ubranka nie pachną... Ale trudno, lepiej jak są bezzapachowe, nie będą małej drażnić.

Też masz tego dużo ja nie robię nawet zdjęcia bo wyjdę na wariatke...ale ja kupiłam dosłownie kilka sztuk. Resztę dostałam w stanie idealnym.

Stary 2018-05-30, 11:50   #4618
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
Ja już wcześniej miałam w komodzie poukładane rozmiarami. Dlatego teraz tak piore... Dobrze, że prasowac wto będzie ciocia haha bo ja bym się zaplakala chyba.
Trochę żałuję, że te ubranka nie pachną... Ale trudno, lepiej jak są bezzapachowe, nie będą małej drażnić.

Też masz tego dużo ja nie robię nawet zdjęcia bo wyjdę na wariatke...ale ja kupiłam dosłownie kilka sztuk. Resztę dostałam w stanie idealnym.

Ja miałam wrzucone byle jak w szafie więc nie chciało mi sie segregować a prasowania nie mam na kogo zrzucić - normalnie się żelazka nie tykam ale dla Kluski się poświęcę i jej przeprasuje te ciuszki. My też trochę ubranek dostaliśmy no i kupiłam dwie paki z olxa więc myślę że starczy

Dziewczyny piszecie własny plan porodu czy korzystacie z gotowych wzorów na stronie szpitala?

Stary 2018-05-30, 11:52   #4619
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Ale moja gin i polozna tez sprawdzaja tak wielkosc macicy i na tej zasadzie okreslaja czy dziecko rosnie w odpowiednim rytmie

O fajnie!
Z mojego doświadczenia to rzadka sztuka w Pl.

Cytat:
Napisane przez zgrusia Pokaż wiadomość
Folinka - nie wiem ile będę. Pewnie min tydzień bo tu co tygodzień robią usg w celu sprawdzenia przyrostu. Ale jak tu siedzę to taka spokojniejsza jestem. Oglądam gorsze przypadki i widzę, że moja mała rośnie - może nie w normie czyli te min 150 g/tydz ale rośnie i się często rusza wiec wierzę, że będzie dobrze
Plus szpitala jest taki, że obiadów nie muszę gotować
Super, że podchodzisz pozytywnie i jesteś spokojna!
Powodzenia z zakupami!

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość

Nadal jestem niechodząca, ból jest coraz większy i dzisiaj wybieram się do neuro po sterydy. Trzymajcie kciuki, bo mam problem z zejściem po schodach i pokonaniem odległości 50m, a jadę samochodem. Sama. Po raz pierwszy od prawie 3 tygodni. Przeraża mnie to, ale niestety nie mam wyjścia. Staram się trzymać w kupie, ale to wszystko mnie już tak przytłacza, że jestem kłębkiem nerwów.
Mocne kciuki!!! Oby po lekach było lepiej

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Dobry!

Jestem zdecydowana rodzić sn. Doczytałam, że statystycznie po 1 cc rozejście się blizny to 0,9 %. Wcześniej myślałam, że to jest częsta komplikacja, ale teraz coraz bardziej się utwierdzam w tym, że mam szansę na poród naturalny. Zagadką pozostają lekarze w moim szpitalu - niedawno zmieniła się prawie całkowicie obstawa. Jedyne czego się na razie dowiedziała, to to, że z cesarkami nie ma problemu. Tylko mi akurat nie o to chodzi... Fajnie by było trafić na wspierającego lekarza, zobaczymy.
Czyli poniekąd do końca wiesz, że nic nie wiesz... Ale chociaż masz otwarte opcje! Będziemy zaciskać kciuki

Cytat:

Oj, to musisz kontrolować. Oby to tylko syndrom białego fartucha

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
a co do glowki to zawsze mi sie wydawalo ze na poczatku zawsze glowka jest troche znieksztalcona, dochodzi do swojego ksztaltu dopiero po porodzie jak juz nei ma na nia nacisku.
Tak, tak, to jest oczywiście naturalne. Może nie zawsze, ale tak jest. Maks miał aż 38 cm główkę i na drugi dzień już miała lepszy kształt.
Ale żeby w macicy się coś zniekształcało to nigdy nie słyszałam...
Kciuki za mebelki w takim razie!

Coraz więcej prań rusza widzę. Niech szybko schną i łatwo się prasują

Kochane!
Obwieszczam dziś mój wielki dzień Ostatni raz do pracy i wieczorem dołączam do grona niepracujących! Ale fajnie!
Aż się sama dziwię, że tak lekko tą ciążę przeszłam, przepracowałam, ani jednego dnia zwolnienia, choć na pewno nie bez znaczenia był fakt pracy po 2, czasem 3 dni w tyg tylko.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-30, 11:52   #4620
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam wrzucone byle jak w szafie więc nie chciało mi sie segregować a prasowania nie mam na kogo zrzucić - normalnie się żelazka nie tykam ale dla Kluski się poświęcę i jej przeprasuje te ciuszki. My też trochę ubranek dostaliśmy no i kupiłam dwie paki z olxa więc myślę że starczy

Dziewczyny piszecie własny plan porodu czy korzystacie z gotowych wzorów na stronie szpitala?

Ja mam ciocie młodsza o kilka lat, która ma dużo czasu i uwielbia prasowac, to ja wykorzystam

Ja plan porodu wypełniam na tej stronie a potem drukuje.
http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości