![]() |
#4591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
Cytat:
Ciekawa jestem, czy trafię na jakieś studentki w szpitalu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4592 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4593 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Melduję się po krztuścu, zobaczymy, czy będą jakieś objawy. Pielęgniarka powiedziała, że ta szczepionka lubi poboleć. Ja na razie na wszystkie tego typu rzeczy reaguję bardzo dobrze, więc może jednak ![]() Niestety nie wyrobiliśmy dziś z wózkiem. Może w sobotę z samego rana skoczymy, bo potem czeka nas cały dzień u teściów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4594 | |
Rozeznanie
|
Mamy wrześniowe 2021
Cytat:
Niestety dla wielu lekarzy nacięcie spoko, bo znacznie sprawę przyspiesza. Mam nadzieję, że będzie się to zmieniać na lepsze. Ja nie chcę wyrażać zgody na studentów, a wiem że całe katowice obsadzone moim rocznikiem i nigdzie już nie przyjmowali ![]() ![]() Edytowane przez truskawaka Czas edycji: 2021-07-14 o 17:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4595 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4596 |
Zadomowienie
|
Przy porodzie przy córce na sali porodowej siedziała ze mną wspaniała studentka położnictwa. To był jej pierwszy dyżur. Pozwoliłam na jej obecność i na to aby mnie zbadała. Była bardzo przejęta
![]() Dotrzymywała mi towarzystwa przez kilka dobrych godzin zanim mąż nie przyjechał a potem już nas zostawiła. W niej ocenie nie naruszyła w żaden sposób mojej intymności ale może dlatego że właśnie była jedną (tzn ogólnie było ich chyba z 5 ale tylko jednej pozwoliła główna położna ze mną zostać). . Poza tym właśnie trzeba zrozumieć że przecież też się gdzieś muszą fachu nauczyć. Ja miałam fantastyczną, cudowną położną z powołania przy porodzie. Bałam się strasznie a jeśli można tak powiedzieć poród wspominam dobrze. Mam nadzieję że z drugim też będę miała takie szczęście ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4597 |
Zadomowienie
|
Spałam dziś o godzinę dłużej niż zazwyczaj i czuję zmęczenie mięśni, tak jak przy grypie albo po dużym wysiłku. Wydaje mi się, że to objaw szczepienia, bo nic obciążającego wczoraj nie robiłam. Także na razie leżę i wegetuję, ale skoczę potem do Biedry, bo w lodówce pustki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie zaliczyłam konsultację u flebologa i na szczęście nie mam się czym martwić
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4599 | ||
Raczkowanie
|
Mamy wózek
![]() Wczoraj jak otwieraliśmy sami mieliśmy frajde z otwierania wszystkiego i jeździliśmy z nim po domu jak głupki ![]() Ale jeszcze musze bo porządnie wywietrzyć bo jedzie taką nowością, a to co sie da wyprać. Zaliczyliśmy też wczoraj ikea, nie lubie tego sklepu ![]() a zaraz sie musze ogarnąć bo dzis sie wizytujemy ![]() Cytat:
W ogóle tż zaliczył telewizyte w sprawie ksztuśca i trafił na takiego dziadka lekarza, który w ogole oskarżył nas że jesteśmy skrajnie nie odpowiedzialni że szczepie sie ksztuścem w zaawansowanej ciąży. A mówie mu że tak mi lekarz przepisał i inny internista też mi to zlecił to powiedział że mi sie udało ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle to próbuję go jeszcze namówić, żeby porozmawiał z lekarzem o doszczepieniu MMR, bo szczepiony był tylko na odrę, na świnkę na 100% nie chorował, na różyczkę też raczej nie. Teściowa chciała ich kiedyś podoszczepiać, jak ta szczepionka weszła (głównie ze względu na świnkę), ale ówczesna pediatra stwierdziła, że wcześniejsze szczepienie na odrę jest przeciwwskazaniem (a nie jest 🤦 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4601 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co za lekarz. I pomyśleć, że tacy są i przyjmują pacjentów, i ktoś może się takimi słowami zasugerować i ich trzymać :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4602 |
Rozeznanie
|
Obecność takiej jednej empatycznej i przejętej studentki przy porodzie może być pomocną sprawą, ale ja raczej odmówię zgody na udział studentów.
Mam w pamięci 2 zdarzenia: jedno kiedy tuż przed zabiegiem wycięcia zmiany na policzku musiałam się właśnie położyć na leżance otoczonej studentami i pan doktor omawiał mój przypadek....drugie, jak x lat temu ówczesny narzeczony przyjaciółki i student fizjoterapii opowiadał podekscytowany jak oglądali poród - stali w półkolu w kilka (kilkanaście?) osób wokół rodzącej no i jak to wyglądało, a jak ta kobieta krzyczała, stękała, a wtedy to już było widać główkę, ale było dużo krwi itp. .. W jednym i drugim przypadku studenci nie robili nic złego/przeszkadzającego pacjentowi, no ale ja po prostu nie chcę w trakcie porodu być obiektem widowiska, czy być źródłem późniejszych anegdotek przy piwie ![]() Kupiłam sobie ślicznego rogala-poduchę ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4603 |
Zadomowienie
|
Swoją drogą, czy w czasie studenckich wakacji studenci też się "pałętają" po szpitalach? Czy to tylko w trakcie roku akademickiego? Sama miałam na swoim kierunku obowiązkowe praktyki w trakcie lata, ale mam kolegę po medycynie i prawdę mówiąc nie kojarzę, żeby on coś latem robił. No a nasz wrzesień przypada jeszcze na ten czas ich wakacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4604 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No praktyki na lekarskim zawsze są w wakacje ![]() ![]() Ja niestety od strony studenta widzę to bardziej jak Askatasuna, grupy zwykle są po 6-7 osób i pacjenci jakoś nas znoszą, wybrzydzać chyba można i zgodzić się przy porodzie na mniejsza ilość osób, ale w klinikach jest jednak dość duży nacisk na zgodę podpisywana od razu przy przyjęciu. Także trzeba czytać co się podpisuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4605 | |
Raczkowanie
|
My już po wizycie, wszystko pięknie jest jak to lekarka powiedziała oby tak dalej
![]() Cytat:
Mnie w ikei denerwuje to że czesc rzeczy jest na dole i na górze a czesc tylko na gorze i zawsze ile od razu na dół bo chce jak najszybciej wszystko przejść i potem się okazuje że to co chce jest na gorze ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wkręciła mi się jakaś schiza, że mnie dziś wyśle z prenatalnych na oddział. Nie wiem, czemu ;P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4607 |
Zadomowienie
|
U mnie przy pierwszym porodzie byłam jak gwiazda, tylu wywiadów w życiu nie udzieliłam,ale po w entym razie mówienia tego samego miałam serdecznie dosyć, a koniec końców pogoniłam wszystkich z zapytaniem czy komuś jeszcze pokazać
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez theali Czas edycji: 2021-07-15 o 14:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4609 |
Zadomowienie
|
Promo na 5 10 15 "
![]() ![]() ![]() ![]() Takie mi info wyskoczyło. Zastanawiam się nad zakupami dla córki, miałyście ciuchy z 51015? Jakość chyba ok? A jak rozmiarówka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
Raczej od dawna nie jest, bo byłam szczepiona Priorixem w 2007 roku po uprzednim pełnym cyklu szczepień na odrę i przechorowaniu świnki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4613 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4614 |
Zadomowienie
|
Ale sympatycznie, właśnie wróciłam z ćwiczeń ze szkoły rodzenia i milisio bo to nie były piłki i oddychanie przeponowe czy krążenia stopkami, tylko normalne ćwiczenia w całkiem żwawym tempie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
O Jezu, mam ochotę na mizerię
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- I na flaczki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4616 |
Zadomowienie
|
Co do promocji to polecam stacjonarnie smyk, teraz ceny konkretnie w dół, np 3pak śpiochów za 15 zł
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4617 |
Zadomowienie
|
Uffffff kamień z serca po prenatalnych, ale również cyrk na kółkach
![]() Wyobraźcie sobie, że wtedy w tej przychodni wprowadzili mnie w błąd, mówiąc, że nie mogą mi wystawić skierowania na echo serca i że może to zrobić tylko lekarz prowadzący. Musiała być jakaś nieogarniająca pielęgniarka. Bo oni normalnie mają plik skierowań od tego lekarza, który by nas badał, i to wypisują od ręki ![]() Stasiek obrócił się z powrotem głową w dół, także wystarczyło kilka razy poleżeć w tej pozycji od fizjoterapeutki i sprawa załatwiona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4619 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na grupie na fb widziałam też, że dziewczyna obracała dziecko, klęcząc na kanapie i głowę trzymając właśnie przy podłodze, taka pozycja kolankowo-łokciowa, ale z przechyłem. Fizjoterapeutka mi powiedziała, że tak też można spróbować, ale że jej zdaniem to mniej wygodne niż ta z deską. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.