![]() |
#4591 |
Konto usunięte
|
Dot.: Praca jako au-pair
no!
nie czuje ze jade wogole tej! stres cos jest ale czuje ze panika mnie z piatek zlapie bo sie pakowac bede a sobota i na lotnisku to juz maniana sie porycze na 100%! ![]() bo dopiero do mnie dotrze kurcze moze T. przyjedzie do mnie tez jutro lub jakos tak jak sie da ![]() ![]() piszemy stale prawie ![]() matko za 3 dni mnie nie ma ![]() ![]() ![]() a wiecie ze on ma wesele w rodzinie wlasnie w sobote ehh i sam idzie bo nie ma z kim moze tak by mnie zaprosil ![]() ![]() szkoda ze ajurat wtedy wylatuje no ale coz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Zakorzenienie
|
No na pewno przyjdzie panika, jak się już będziesz pakować
![]() Ja bym najchętniej przy swoim wyjeździe pożegnała się ze wszystkimi w domu i potem sama pojechała na dworzec - bo też będę ryczeć. I co? będę tak ryczeć jedyna przy obcych? :/ To może T. trzeba po prostu zaprosić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Konto usunięte
|
T. zaprosilamale sie okaze
![]() a na lotnisko odwiezc mnie musza bo do poznania mam 90 km jakos |
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powaznie nie znasz tarty? to nawet w polsce jest popularna, i racja, ciezko gdziekolwiek trafic na prawdziwą oryginalną, ja chyba nigdy nie jadłam takowej, ale ....nawet podróbki są boskie...mrr.. ![]() a co do essme myślę, że dziewczyny wszystko juz powiedziały, marzenia marzeniami ale masz tylko 17 lat i wyjazd na tylko 3 mce do stanów jest pomysłem złym. jesli nadal Ci zalezy, zacznij od mniejszych rzeczy: w weekendy pobaw sie w babysitting w Polsce. a cholera, zapomnialam mamy wakacje. wiec znajdz sobie dziecko w polsce i zovacz czy to Ci sie spodoba. POzniej kontynuuj to przez rok szkolny i w tym czasie szukaj rodzinki, ale blizej, moze wyspy?? i na nast wakacje mozesz tam pojechac. a pozniej, jak juz skonczysz szkołe jedz na rok. bedziesz miec doswiadczenie, jezyk juz podszkolony z wakacji, i zadnych stresów ze zawalisz rok. takie moje zdanie.
![]() |
#4595 |
Wtajemniczenie
|
Essme, nie wiem, jak to z matura, moj kolega studiuje dziennie prawo na UW, wiec nie wiem, czy az taka tragiczna ich matura.
![]() Zreszta, nie chodzi o poziom, bo i tak bys musiala rok nadrobic. Nie puszcza Cie potem w Polsce do tej samej klasy, niewazne jak bardzo bys tego chciala. Musisz powtarzac rok. Tak jak radza dziewczyny - powoli, malymi kroczkami dzialaj cos tutaj, albo pojedz sobie na taki rok do USA. A ja jutro bede juz w domku! I jednak mnie nikt nie odwozi, jade pociagiem, ale ze stacja kolejowa jest pod lotniskiem, to strach mi przeszedl. ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Haha, daj se siana, dawno nie slyszalam tego tekstu! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Wtajemniczenie
|
Lece dzis o 5:20, trzymajcie kciuki, bo ja juz robie w gacie ze strachu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
![]() ja juz robie w gacie mam pare pytan do tych co rynanarem lataja: 1. Czy wystarczy to wydrukowane co am + dowod + paszport czy problemy jakies moga byc? 2. Czy telefon musi byc wylaczony czy jak wlacze tryb samolotowy juz na lotnisku bedzie ok? 3. Czy mp3 moge miec w kieszeni i ewentualnie baterie zapasowe czy sie czepac moga? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4598 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a ja wlasnie wczoraj w nocy wrocilam z Lonynu
![]() ![]() Torba jednak byla dobra, wazya 6 kg, a jak wracalam to juz 1o :P i tez nie sprawdzali nawet ![]() Troszke sie strachu najadlam wczoraj, bo ja zakatarzona, kicham, troche kaszel, a tu czytam w gazecie, ze brytyjskie linie nie chca na poklad wpuszczac ludzi z objawami swinskiej grypy :P Swinska grypa to raczej nie jest, ale balam sie ze tak pomysla ![]() ![]() Kasia zazdroszcze ci tego Londynu ![]() ![]() Wystarczy to co masz wydrukowane + dowod ![]() ![]() Teoretycznie czasami mowia, ze w samolocie musza calkowicie byc wylaczone telefony i mp3, ale jak ja teraz lecialam to widzialam, ze wszyscy sluchali lub grali w cos tam:P Kinia a ty juz wracasz??? nie wierze normalnie ![]() ![]() A chcialam ci sie zapytac jeszcze co do twojego wyjazdu do Bulgarii, zdradzisz jakie to koszty? i na jak dlugo? |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
wystarczy wydrukowany lub nawet na kartce przepisany numer rezerwacji+ dowód. 2. podczas startowania i lądowanie telefon jedynie musi byc wyłączony. 3. mozesz miec. ![]() Cytat:
Kachaaa ale Ci dni uciekajaa! to JUZ JUZ!! a mi dzis TZ napisał, ze mnie nie chce zostawiac. ze mnie kocha i ze wie ze wczoraj mielismy naszą 1st anniversary. i co? a ja jestem cold bitch. ![]()
![]() |
#4600 |
Zadomowienie
|
roux
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kurcze boje sie strasznie panika mnie zaczyna brac, w nocy sie nawet budzilam spac nie moglam niby sie nie stresujea podswiadomie sie boje jednak ![]() ![]() jeszce w niedziele dzwonila hostka bym podala nr lotu bo odbierze mnioe ich znajomy Max i kartke bedzie mial z moim nazwiskiem ![]() ![]() mowila zebym sie nie bala bo jej rodzicow odbieral z lotniska itd i ze to znajomy ich dobry itd. aha i dziekuje za odp na pytania ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- roux 3maj tak go dalej jestes cold bicz i juz ![]() nie daj sie, kurcze tyle cie zwodzi i ma czas jak chce to chore. moniaaaa a czy jest czego zazdroscic nie wiem, powiem jak bede na miejscu ![]() Edytowane przez 2018070520180950 Czas edycji: 2009-07-29 o 11:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Zadomowienie
|
ja ryanairem lece po raz 1 i w sumie tez myslalalam,ze wydruk i dowod wystarcza,ale okazuje sie,ze to jeszcze ma byc jakas odprawa online i dowod z tej odrpawy-tak tu czytalam na forum w watku ryanaira
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Konto usunięte
|
Roux - jestem z Ciebie dumna
![]() ![]() kciuki za Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Konto usunięte
|
u kurcze a ja tak nie robilam i co teraz???
![]() jestem przerażona!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Zadomowienie
|
faktycznie !! ZAPOMNIALAM ze siostra mnie jeszcze w internecie odprawiala ;/ ale ja nie wiem na czym to polega;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Zadomowienie
|
SPOKOJNIE
![]() Ważne informacje dla pasażerów, którzy dokonali rezerwacji 21 maja 2009 lub później: Wszyscy pasażerowie muszą dokonać odprawy online, wydrukować swoje karty pokładowe i okazać je podczas kontroli dokumentów na lotnisku oraz wejścia na pokład samolotu. Odprawy online można dokonać od 15 dni do 4 godzin przed planowanym odlotem samolotu. (Jeśli dokonali Państwo odprawy, karty pokładowe można wydrukować ponownie do 40 minut przed planowanym odlotem samolotu). Jeśli nie odprawią się Państwo przez internet, będą zmuszeni do zapłaty 40.00 EUR/40.00 GBP za wydrukowanie karty pokładowej na lotnisku. Usługa ta będzie dostępna do 40 minut przed planowanym odlotem samolotu. Wszyscy pasażerowie (włącznie z niemowlętami i podróżującymi na trasach lokalnych) muszą posiadać ważny paszport lub ważny dowód osobisty, a także Kindausweis i Certificato di Nascita (Prawo jazdy NIE jest akceptowanym dokumentem tożsamości) Pasażerowie podróżujący z bagażem do odprawy, zobowiązani są do przedstawienia wydrukowanej karty pokładowej, swojego bagażu przy stanowsku zdania bagażu przynajmniej na 2 godzinę przed planowanym odlotem (stanowisko zdania bagażu zamykane jest punktualnie na 40 minut przed planowanym odlotem samolotu). |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Konto usunięte
|
ale ja nie mam nic o odprawie online napisane na tym swistku, a kupowany mialakm 16 maja bilet czyli nic mam nie robic?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Konto usunięte
|
a ja prasuje ciuchy i odkladam te ktore wezme zeby czyste byly na wyjazd juz ehh..
dzwonila Tanya i mowila ze pokoj mi juz przygotowuje, zeby jakos bylo a nie zebym jak go zobacze "Oh my good!" powiedziala hehe bo tam taki skladzik mieli bo to byl pusty pokoj i musza to przerobic ![]() ![]() kazala mi stroj kapielowy wziac bo na basenie ma lekcje plywania mała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie przed chwilą się z tym bawiłam. I z tego formularza wydrukowałam bilet. Drukowałaś bilet? Ja lecę pierwszy raz kurde mam stracha gdyby nie wizaż nie wiem jak bym sobie poradziła z tymi biletami. Edytowane przez 89nina Czas edycji: 2009-07-29 o 18:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4610 | |
Konto usunięte
|
ja nie drukowalam nic eh jestem tepa ale tam nic nie pisze o tym no chyba Hostka mi biklet kupowala i nie wiem ale tam odprawa online by pisala cvhyba w tych kosztach a jej nie ma
mam cos takiego Cytat:
bo ja nie czaje tepa jestem ehh ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- w platnosciach mam: Pricing Poznañ (POZ) to London Stansted (STN)150.55 PLNLondon Stansted (STN) to Poznañ (POZ)157.24 PLNFees, Services and Travel Insurance 2 x (Airport Check in)80.00 PLN2 x (Pax carrying 2 Checked in Bag)240.00 PLN1 x (Web SMS Mobile Text)4.00 PLNHandling Fee40.00 PLNTotal Payment AmountIncluding handling fee 671.79 PLN czyli normalna odprawa chyba? ehh ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() z Ryanair są fajne jaja ostatnio, pracuje w biurze podrózy i odradzmy klientom zakup biletu u nich. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Raczkowanie
|
Ja słyszałam że w ryanairze jest tylko odprawa online, ale moge się mylić, bo pierwszy raz lecę. Sama już nie wiem. Jak hostka ci kupowała bilet to powinno być wszystko ok. Wysłała ci ten bilet na maila? Jak masz bilet to chyba nie powinno być problemów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Zadomowienie
|
jesli kupowalas bilet przed 21 maja to nie ma problemu
zadzown do informacji czy cos jak sie bardzo nie pokoisz |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | |
Konto usunięte
|
16maja byl kupowany
a Hostka niby mowi ze wystarczy to wydrukowane co mam i ID czyli dowod nic o odprawie nie mowila chyba ze jestem tępa ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- na stronie ryanaira pisze Cytat:
matko ![]() czarna magia ja sie wofgole pogubie tam Edytowane przez 2018070520180950 Czas edycji: 2009-07-29 o 18:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta odprawa polega na wpisaniu numeru lotu i nazwiska czy tam czegos jeszzce na stronie tych lini i pozniej juz jedzie sie po wskazowkach. Wszystko jest dokladnie wytlumaczone tylko musisz miec drukarke do tego. Drukuje sie karte wstepu na samolot i ogolnie caly bilet po tym oddajesz tylko bagaz i lecisz. Na pewno sobie oradzisz jak masz drukarke to zrob to moze sobie teraz bedziesz sie pewniej czula ![]() A ja w niedziele spowrotem wracam do Londynu ![]() ![]()
![]() |
#4616 |
Konto usunięte
|
tuszu w drukarece nie mam;/ehh dobrze ze dwa razy w razie co podrukowalam to potwierdzenie rezerwacji
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Przyczajenie
|
z au-pairowaniem nie ma się co spieszyc, noo...
Pod koniec maja jakoś wpadłam na ten wątek wizażowy i zaczęłam myślec na poważnie o takim wyjeździe. Byłam tym strasznie 'podniecona', zawsze marzyłam o tym, aby zamieszkac w Londynie. Troche się rozczarowałam, bo wyobrażałam sobie zbyt wiele, że wylecę jeszcze przed końcem roku szkolnego, później przeciągałam sobie daty jak tylko sie dało, a w końcu się pogodziłam z tym, że zostaje w domu. Zalogowana byłam i nadal jestem na 'au-pair world' i 'greater au-pair' (pewnie coś z błędem) i cos jeszcze, rodzinki zbytnio nie szukałam, bo na początku napisała do mnie jedna i robiłam sobie nadzieje, raz odpisała a później nic, cisza nastała. Od tego czasu dostawałam i czasem się zdarza, że coś wpadnie na poczte e-maile od jakichś 'oszustów', mam takich wiadomości chyba z 20. Nie piszą skąd mają namiar i ogólnie nie piszą na temat, często są informacje pasujące do innych, a nawet dokładnie te same, a wspóla rzecz to wysoka zapłata, +/- 2000 euro/ miesiąc. Zdałam sobie sprawe coś koło końca czerwca, że nie jadę. Rodzice by mi nie pozwolili i dobrze, dopiero 17 lat. Powiedziałam o tym mamie i się ucieszyła, ze wpadłam na taki pomysł, ale nie jestem pełnoletnia, a mi to troche też przeszkadza. Pocieszające jest to, że mam teraz cały rok na przygotowanie i na znalezienie odpowiedniej rodzinki z centrum Londynu, taka, która będzie mnie traktowac jak członka rodziny i wiem, że będzie ciężko. Języka angielskiego uczę sie wprawdzie 7 lat i nie poświęcałam się mu, a teraz mam motywacje i wiem, że gdybym była teraz w Anglii to miałabym trudności ze zrozumieniem, a tak poświęcając codziennie czas na nauke przez rok jestem przekonana, że będę umiała nim władac w każdej sytuacji, może na kurs się wybiore i zrobię sobie teraz badz po przyjeździe 'FCE, itp'. W tym roku zaczynam prawojazdy i jak zdam, to będę miała dodatkową możliwośc jeżdzenia samochodem Hostów, o ile będą mieli i pozwolą. Zdąże pieniądze na podróż uzbierac i jakieś w razie. Pewnie więcej jest plusów, a wady też by się jakieś znalazło. Także Londyn nie zając, nie ucieknie i bardzo się cieszę, że nie wyleciałam w tym roku, choc mogło byc fajnie. Chyba o niczym nie zapomniałam?? Życzę każdej i każdemu z Was udanego pobytu, godnego wynagrodzenia jak i uroczej rodzinki ;** ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Jeszcze chciałam dodac, że czas ten tak 'cholernie' szybko leci ;(( pamiętam jak 'Kachaaa' miała coś koło 49 dni, a tu prosze 2 o.O. Trzymaj się, Kachaaa w tym Londynie ;** |
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() dzieki, mam nadzijee ze bedzie ok ![]() ![]() a masz rok na przygotowanie sie, spokojnie, po maturze dluzsze wakacje i cos znajdziesz napewno |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Rozeznanie
|
Kachaaa, odpraw sie online, to naprawde nic trudnego a bedziesz miala pewnosc, ze wszystko masz. Wystarczy wpisac imie, nazwisko, numer dowodu czy tam paszportu i to tyle. Mozesz to zrobic do 4 godzin przed planowanym odlotem. Potem drukujesz ta karke a oni ja sprawdzaja przy odpawie bagazu i potem przy wejsciu do samolotu. No i siadasz gdzie chcesz, bo w Ryanair nie ma rezerwacji miejsc. tez myslalam, ze sie pogubie ale wszystko poszlo sprawnie
![]() Ja jestem na miejscy od piatku. Rodzinka jest swietna, dziewczynki grzeczne, sliczne i madre ![]() ![]() Pozdrawiam i powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Konto usunięte
|
kuzwa! zeby przyjechal Max na czas bo sie zesram ze strachu
![]() online sie nie odprawie bo tuszu w drukarce nima:/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.