..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::.. - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-02, 09:51   #4591
MonikaZmyślona
Zadomowienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..

Po prostu przy każdej wypowiedzi, którą chcesz zacytować klikasz na ten " + ", znajdujący się między "Cytuj", a "Odp.". Gdy zaznaczysz juz wszystkie wiadomosci, klikasz 'Odpowiedz' na dole strony.
Ot, cała filozofia
J -
B -
-
MonikaZmyślona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-02, 10:01   #4592
201803260919
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ahcak Pokaż wiadomość
Cytowanie: kombinowałam, bo tez nie umiałam, pewnie jakoś to sie inaczej tez robi z tym multicytowaniem niż ja, ale daje radę tak:

Jeżeli chcesz zacytować jakąs wypowiedź, to pod każdą wypowiedzią jest guziczek "Cytuj", klikasz no i otwiera Ci sie okno edytora i piszesz normalnie pod, pamietajac, żeby przy słowach quote nie zniknęło nic, tzn ani literka ani nawias. jeżeli chcesz tylko fragment tej wypowiedzi, to po prostu wykasowujesz jak w Wordzie to czego nie chcesz

To takie cytowanie bezpośrednie, a teraz żeby kolejne rzeczy zacytować: jak masz otworzony edytor to pod spodem, na dole strony wyskakują Ci wszystkie poprzednie wypowiedzi ludzi, no i wybierasz co chcesz cytować, zaznaczasz, kopiujesz, klikasz na "chmurkę" do cytowania (w pasku edytora, taka jak w komiksach), wyskakuje Ci [QUOTE ][ /QUOTE]: i między te dwa słowa w nawiasach wklejasz co chcesz cytować, pamiętając o tym, żeby nie skasować nawiasu. Najlepiej spojrzeć sobie w "podgląd wiadomości" czy wszystko jest OK

A teraz jak wkleić nick osoby cytowanej: ja wykombinowałam tak: po pierwszym słowie QUOTE stawiam znak "=" i po nim wpisuję lub przekopiowuję nick, przed nawiasem, ale do dnia dzisiejszego nie mam pojęcia jak zrobić fioletową strzałkę

Ale nakręciłam, mam nadzieję, że coś skumałyście. No i proszę osoby, które umieją to zrobić 100%-owo dobrze, o kolejną lekcję, wszystkim nam sie przyda i będzie łatwiej korzystać z forum

Jejku idę sie myć, bo ta godzina, a ja się mormonię w szlafroku
no zobaczymy co mi teraz wyjdzie, wcisnelam ten przycisk obok 'cytuj' czyli wielo-cytuj
ja tez jeszcze w pizamie i w lozku, zaraz musze cos z soba zrobic

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie plażowiczki!!

6 dni temu też zaczęłam I fazę SB i już poleciało 1,5 kilo.
Cieszę się, że kg spadają powoli bo tak zdrowiej.

Dokładnie rok temu też byłam na tej diecie- mojej ulubionej i super skutecznej. Schudłam wtedy 8 kg. Wagę trzymałam przez 6 miesięcy, ale po wakacjach miałam kryzys i cała zima była grzeszna. Ale idzie lato i trzeba sie znowu wziąść za siebie.

Moje dzisiejsze śniadanko: jajecznica z 2 jaj z chudą kiełbaską i 2 ogórki kiszone

Miłego dnia
czyli ze idziemy łeb w łeb ja dzis mam 7 dzien, i tez rok temu troszke mi sie udalo na SB zrzucic, ale to bylo dawno i nieprawda

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
Mam do Was prosbe, bo ja dalej nie umiem cytowac tylko fragmentow wypowiedzi ,i jesczze zeby kilka zacytowac od roznych osob to dla mnie czarna mamba:P
ja sie wlasnie na tym poscie ucze
201803260919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-02, 10:06   #4593
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Ahcak Ale nakręciłam, mam nadzieję, że coś skumałyście. No i proszę osoby, które umieją to zrobić 100%-owo dobrze, o kolejną lekcję, wszystkim nam sie przyda i będzie łatwiej korzystać z forum
jesli mi sie uda tzn ze skumałam:P:P Dziekuje Ahcak juz na zaś:P

Cytat:
mcdulka uwielbiam ta diete nie chodze glodna i jem takie pyszne rzeczy. dzisiaj niedziela, wiec zrobilam deserek z serka homo, 3lyzek jogurtu, zelatyny, kako i kokosu (wiem,ze trzeba ograniczac, ale widzialam kilka przepisow na Ifaze z kokosem))-PYCHA!!!!
ja tez uwielbiam ta dietke właśnie ja jem codziennie slodkie deserki i wiorki kokosowe,chyba od jutra sobie ogranicze te dozwolone slodkosci bo sie przyzwyczaje i co:P Bed eje robila co drugi dzien.

Juz jestem po przekasce tak mnie brzuch boli ze po slodkim sniadaniu az mi sie wymitowac cialo wec musialam zjesc plasterek poledwicy z indyka,plasterek serka light i pieczarke. Teraz o niebo lepiej w zoladku,ale brzuch nadal boli

edit:
uuuuuuuuuuumiem:P:P łohahah Dziękuje:P Sposobem Ahcak mi w zupelnosci wystarczy:P:P
Stary 2008-03-02, 10:11   #4594
faraula
Raczkowanie

jeny a ja ciagle nie mam okresu...

wiecie, ze ta dieta jest cudowna od 3 dni nie jem tych kartofli /a problem mialam ostry ok 1 kg na wieczor zjadalam jak dola mialam/ i odkad przeszlam na SB to mam mnostwo energii, nie pije wogole kawy i nie mam naglych napadow sennosci. jedynie pierwszy dzien byl trudny ale teraz to bomba. chcialabym jeszcze przy tym schudnac ale jakos ciagle mi trudno uwierzyc, ze tyle jedzac cos schudne. ale w sumie dobre i to, ze sie lepiej czuje

pytanie: czy cremafine /pseudo smietanka/ jest ok? w skadzie nie ma tluszczy zwierzecych wiec chyba ok? co sadzicie?

dzisiejsze menu:

ś: mega wypas, omlet z serem bialym 0%, przyprawami i dwa kawalki lososia, oliwki i pomidor.

p: nie wiem

o: pulpeciki z indyka z sosem z cukini i baklazana z pomidorami

p: nie wiem cos na wiejskim chyba... /jak go zrobic na slodko?/

k: salatka z mozarelli light, swiezej bazylii, oliwek, sosu balsamicznego

ah lubie niedziele

ps. ja na slodkich sie nie znam, ile i czego mozna zjesc w ciagu dnia? w sensie jedna ricota z kakao jest ok? czy raczej raz na tydzien? sory za niewiedze, ale slodyczy prawie nie jem i sie nie interesowalam a teraz jakos tak mam ochote na deser /pewnie dlatego, ze tych wegli nie wcinam/
Stary 2008-03-02, 10:15   #4595
MonikaZmyślona
Zadomowienie

O jaa, wszystkie tak piszecie, że ta dieta jest cudowna itd. Faaajnie, mam nadzieje, ze za kilka dni tez tak napisze.
A jakie samopoczucie macie?(szczegolnie te wczesniej "odkurzajace" złe wegle)
Osłabienie czy wrecz przeciwnie?
J -
B -
-
MonikaZmyślona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-02, 10:15   #4596
Rosalyn
Zakorzenienie

Hej! Chciałabym zacząć dietę SB i potrzebuję rady. Wymyśliłam sobie taki jadłospis, nie podaję ilości, bo przecież one nie mają znaczenia, i chciałabym wiedzieć czy jest odpowiedni na 1 fazę SB.
1. omlet z 2 jaj smażony bez tłuszczu, pomidor, ogórek
2. serek wiejski lekki, orzeszki
3. dotowana pierś z kurczaka, brokuły, kalafior lub brukselka
4. twaróg chudy, lub jogurt naturalny z warzywami
5. tuńczyk z wody i papryka
No i jeszcze pytania, czy aby feta lub mozarella nie maja za dużo tłuszczu? I czy przy zupełnym braku węglowodanów ma się siłę na ćwiczenia?

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-02, 10:21   #4597
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Od jutra rozkladam kocyk i opalam sie na plaży. Ale nie chcę zacząć 1 dnia od grzechów i niecnych występków ;-) Czy takie menu na jutro jest ok?

Ś: 2 jajka na miękko
II Ś: wieśniak
Obiad : sałatka z kapusty pekińskiej, prażonych ziaren slonecznika, pieczonej piersi kurczaka, imbirem, oliwa z oliwek, oliwkami i pomidorami
Podwieczorek: garstka pestek dyni
Kolacja: Omlet z 2 jajek, mozarelli i pomidora

Czy można jeść pesto (takie gotowe) oliwkowe lub bazyliowe oraz czy w suszonych pomidorach w zalewie jest coś takiego, czego nie mozemy jesc?

Trzymajcie za mnie kciuki
z tego co wiem to pestki dyni maja wysoki IG.
zobacz czy pesto nie ma cukru

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
Hej! Chciałabym zacząć dietę SB i potrzebuję rady. Wymyśliłam sobie taki jadłospis, nie podaję ilości, bo przecież one nie mają znaczenia, i chciałabym wiedzieć czy jest odpowiedni na 1 fazę SB.
No i jeszcze pytania, czy aby feta lub mozarella nie maja za dużo tłuszczu? I czy przy zupełnym braku węglowodanów ma się siłę na ćwiczenia?
feta i mozarella w wersji lajt sa jak najbardziej ok.
jest sila na cwiczenia, oj jest. przeciez kulturysci non-stop sa na dietach ketogennych (bezweglowych). dietetycy uwazaja ze 6msc to bezpieczny okres stosowania diety ketogennej, chociaz nie ma zadnych dowodow ze przy dluzszym stosowaniu wplywa ona negatywnie na stan zdrowia.

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-02, 10:26   #4598
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
feta i mozarella w wersji lajt sa jak najbardziej ok.
jest sila na cwiczenia, oj jest. przeciez kulturysci non-stop sa na dietach ketogennych (bezweglowych). dietetycy uwazaja ze 6msc to bezpieczny okres stosowania diety ketogennej, chociaz nie ma zadnych dowodow ze przy dluzszym stosowaniu wplywa ona negatywnie na stan zdrowia.
Dziękuję za odpowiedź. Przekonałaś mnie, zresztą sama muszę spróbować, żeby się przekonać jak się będę czuć na tej diecie. A jak jadłospis? Teraz trochę poczytałam na różnych stronkach i chyba 2 sniadanie jak i podwieczorek nie powinny być tak duże. Raczej powynny być to przekąski, prawda?

Stary 2008-03-02, 10:26   #4599
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
faraula
ś: mega wypas, omlet z serem bialym 0%, przyprawami i dwa kawalki lososia, oliwki i pomidor.

p: nie wiem

o: pulpeciki z indyka z sosem z cukini i baklazana z pomidorami

p: nie wiem cos na wiejskim chyba... /jak go zrobic na slodko?/

k: salatka z mozarelli light, swiezej bazylii, oliwek, sosu balsamicznego
no wiec tak ja go robie:

serek wiejski dodaje troche jogurtu natiralnego i troche bialego sera chudego(albo w ogole nie dodaje nic ) i slodzik(rozpuszczam w gorcej wodzie na lyzeczce 2 pastylki slodzika)aromat pomaranczowy troszke ,wiorki kokosowe,platki migdalowe i troszke kakao zwyklego bez cukru,ale czesciej bez kaka

Mozna niedodawac wiorkow ani platkow migdalowych tylko sam slodzik i aromat i np kakao albo cynamon albo ja sobie na przekaske czasem robie naturalny jogurt i dodaje wyzej wymienione skladniki Pyyyyyyyyyycha:P

Cytat:
Rosalyn A jak jadłospis? Teraz trochę poczytałam na różnych stronkach i chyba 2 sniadanie jak i podwieczorek nie powinny być tak duże. Raczej powynny być to przekąski, prawda?
wiesz co ja jak mam ochote zjesc cos na te przekaski to jem nie tylko cos lekkiego. Czasem na przekaske pierwsze czyli po sniadaniu zjem cos normalnego jesli np do obiadu mam sporo czasu. Jesli do obiadu mam ze 2 godzinki tylko to jem jogirt albo same pistacje albp cos. Zal;ezy,na tej diecie nie wolno byc glodnym a jesli bedziesz przesyrzegac diety to itak bedzies z chudla
Stary 2008-03-02, 10:31   #4600
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co wiem to pestki dyni maja wysoki IG.
zobacz czy pesto nie ma cukru
Ok, zastąpię dynię 15 migdalami Dziękuję
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-02, 10:36   #4601
201803260919
BAN stały

Cytat:
1 - ok
2 - co do orzeszkow to ich liczba jest ograniczona! 10-20 to zalezy od rodzaju.. pistacje to chyba 30 nawet mozna ale nie pamietam..
3-
4- lepiej twarog chudy, jogurt naturalny ma weglowodany, niby go mozna na sb ale z zastrzezeniem zeby nie za duzo
5- great kolacja bialkowa musi byc!

to kiedy zaczynasz? juz dzisiaj czy jutro?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-02, 10:39   #4602
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
wiesz co ja jak mam ochote zjesc cos na te przekaski to jem nie tylko cos lekkiego. Czasem na przekaske pierwsze czyli po sniadaniu zjem cos normalnego jesli np do obiadu mam sporo czasu. Jesli do obiadu mam ze 2 godzinki tylko to jem jogirt albo same pistacje albp cos. Zal;ezy,na tej diecie nie wolno byc glodnym a jesli bedziesz przesyrzegac diety to itak bedzies z chudla
Aha, dzięki. Po prostu wszystko wyjdzie w trakcie... I te Twoje "i tak będziesz chudła" brzmi bosko! Wcześniej też nie jadałam dużo węglowodanow, nie piję kawy więc ta dieta nie będzie dla mnie aż tak dużym wyzwaniem. Mam nadzieje odwyknąć od słodyczy zupełnie.
Aha, jeszcze jedno pytanko. Jakie suplementy są polecane na tej diecie, jeżeli w ogóle jakieś? Ja biorę błonnik w tabletkach, bo jedząc malo węglowodanów odczuwam jego brak.

Stary 2008-03-02, 10:42   #4603
201803260919
BAN stały

Cytat:

Ś: 2 jajka na miękko
II Ś: wieśniak
Obiad : sałatka z kapusty pekińskiej, prażonych ziaren slonecznika, pieczonej piersi kurczaka, imbirem, oliwa z oliwek, oliwkami i pomidorami
Podwieczorek: garstka pestek dyni
Kolacja: Omlet z 2 jajek, mozarelli i pomidora
dobry jest dodatek imbiru do salatki????? nigdy mi to do glowy nie przyszlo

a co do jadlospisu to ok, ale ja bym troszke jednak ograniczyla te jajka, 4 na dzien to chyba za duzo.. wszyscy wiemy ze co za duzo to nie zdrowo (chyba)
my jemy tak normalnie po 2 jaja dziennie, a to i tak jest uwazane jako baaaaardzo duza ilosc, i ludzie mi sie dziwia ze tak duzo jajek wcinam
moja siostra ostatnio wygrzebala gdzies informacje ze normalnie powinno sie jesc z 3 jajka tygodniowo
my jestesmy na SB i troche inaczej do tego podchodzimy, majac naukowe poparcie Agatstona ale chyba we wszystkim jest odrobina prawdy
Stary 2008-03-02, 10:45   #4604
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaata Pokaż wiadomość
1 - ok
2 - co do orzeszkow to ich liczba jest ograniczona! 10-20 to zalezy od rodzaju.. pistacje to chyba 30 nawet mozna ale nie pamietam..
3-
4- lepiej twarog chudy, jogurt naturalny ma weglowodany, niby go mozna na sb ale z zastrzezeniem zeby nie za duzo
5- great kolacja bialkowa musi byc!

to kiedy zaczynasz? juz dzisiaj czy jutro?
Oczywiście, nie przesadzamy z orzeszkami! Dobra, jogurt out, a dietkę zaczynam od jutra, bo dziś obiadek u mamy, ale też zdrowy. Moja mama na prawdę chudo gotuje. Od jutra za to już będzie wszystko tip top!
I super, że można fetę i mozarellę bo uwielbiam te sery, za to żółte mogłyby dla mnie nie istnieć!
Ta dietka wydaje się idealna, kiedys próbowałam plan wypłukiwania tłuszczu też super działa, ale strasznie brakowało mi w niej nabiału, a tu można - super!

Stary 2008-03-02, 10:46   #4605
201803260919
BAN stały

Cytat:
Aha, jeszcze jedno pytanko. Jakie suplementy są polecane na tej diecie, jeżeli w ogóle jakieś? Ja biorę błonnik w tabletkach, bo jedząc malo węglowodanów odczuwam jego brak.
wlasnie chyba wiekszosc z nas posiada ten blonnik w tabletkach
ja zawsze go lykam kiedy jestem w trakcie dnia na uczelni i nie mam co zjesc oprocz serka wiejskiego, blonnik robi mi za warzywka, bo najlepiej zeby wszedzie byly - wlasnie blonnik to glowny powod ku temu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-02, 10:49   #4606
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

czytalam ostatnio artykul,ze jajka same w sobie wcale nie podwyzszaja cholesterolu- dopiero w polaczeniu z weglami.
z reszta ja tam sie w jajkach nie ograniczam- mam sporo za niski cholesterol, wiec mam nadzieje,ze troche mi podskoczy na south beach

happiness is on the way.
Stary 2008-03-02, 10:51   #4607
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaata Pokaż wiadomość
wlasnie chyba wiekszosc z nas posiada ten blonnik w tabletkach
ja zawsze go lykam kiedy jestem w trakcie dnia na uczelni i nie mam co zjesc oprocz serka wiejskiego, blonnik robi mi za warzywka, bo najlepiej zeby wszedzie byly - wlasnie blonnik to glowny powod ku temu
Aha, no to widzę, że do diety jestem dobrze przygotowana!

Stary 2008-03-02, 10:58   #4608
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Cytat:
Napisane przez MonikaZmyślona Pokaż wiadomość
Po prostu przy każdej wypowiedzi, którą chcesz zacytować klikasz na ten " + ", znajdujący się między "Cytuj", a "Odp.". Gdy zaznaczysz juz wszystkie wiadomosci, klikasz 'Odpowiedz' na dole strony.
Ot, cała filozofia
Dzięki, super!!! PriVativ ten sposób jest lepszy, o niebo łatwiejszy i czytasz sobie posty i od razu zaznaczasz na co masz ochotę odpowiedzieć, i o niczym przynajmniej nie zapomnisz

Cytat:
Napisane przez cukiereczeQ Pokaż wiadomość
Wszyscy usiedli na lozku i zaczeli jesc ta bosko pizze zachwycajac sie jej smakiem a ja czulam tylko pustke na zoladku namawiali mnie i zachecali i machali ja przed nosem noi niestety. - o 1 w nocy zjadlam 2 male kawalki pizzy wege i z miesem z ketchupem i dodatkami
dzis za to nie jadlam sniadania i zjadlam o 10:30 serek wiejski z platkami migdal. i wiorkami ze slodzikiem ale juz czasu nie cofne.... dzis zaczynam druga polowe 1 fazy.... tym razem juz nic mnie nie zlamie !!!
Pięknie schudłaś, piękny wynik, wczoraj była nagroda, zresztą to domowa pizza, więc zawsze lepiej niż w knajpie, gdzie nie wiesz co kładą, po 2. idziesz dalej z dietką i już po dzisiejszym dniu oczyści Ci sie krew i będzie dalej dobrze, no i po 3. klapsy za niezjedzenie śniadania, to nie sposób na pozbycie się czegoś co zjadło się poprzedniego dnia, nie jesteśmy na diecie niskokalorycznej, gdzie bilans kaloryczny sie liczy, ale głowa do góry, i po 4> no kochana gratki za cały dzien przetrwania bez grzechu

Cytat:
Napisane przez MonikaZmyślona Pokaż wiadomość
O jaa, wszystkie tak piszecie, że ta dieta jest cudowna itd. Faaajnie, mam nadzieje, ze za kilka dni tez tak napisze.
A jakie samopoczucie macie?(szczegolnie te wczesniej "odkurzajace" złe wegle)
Osłabienie czy wrecz przeciwnie?
Na pewno tak powiesz! ja miałam super samopoczucie, bo jak zaczyna się dbać o siebie, świadomie kombinować z posiłkami, to człowiek jest taki dumny!

Carmelova 2 jajka na śniadanie to za mało, zawsze jakieś warzywo do nich, nigdy ot same 2 jajka

mam kota na gorącym dachu mojej głowy . . .
Ahcak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-02, 11:05   #4609
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
czytalam ostatnio artykul,ze jajka same w sobie wcale nie podwyzszaja cholesterolu- dopiero w polaczeniu z weglami.
z reszta ja tam sie w jajkach nie ograniczam- mam sporo za niski cholesterol, wiec mam nadzieje,ze troche mi podskoczy na south beach
ja tez jaja lubie i ograniczac sie nie mam zamiaru:P Nie jem codziennie ale czasem sie zdaza ze czetso

Cytat:
Aha, dzięki. Po prostu wszystko wyjdzie w trakcie... I te Twoje "i tak będziesz chudła" brzmi bosko! Wcześniej też nie jadałam dużo węglowodanow, nie piję kawy więc ta dieta nie będzie dla mnie aż tak dużym wyzwaniem. Mam nadzieje odwyknąć od słodyczy zupełnie.
ja tez bralam w tabletkach ale przestalam (niewiem czemu) wkazdym razie od jutra mam zamiar jesc go znowu

Cytat:
Napisane przez Ahcak Pokaż wiadomość
Dzięki, super!!! PriVativ ten sposób jest lepszy, o niebo łatwiejszy i czytasz sobie posty i od razu zaznaczasz na co masz ochotę odpowiedzieć, i o niczym przynajmniej nie zapomnisz
no rzeczywiscie super Juz tym sposobem zrobilam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-02, 11:09   #4610
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Zacytuje Agatstona co do jajek, to będzie jasność, jak lekarz to uzasadnia:
„W jadłospisie śniadaniowym używamy sporo jajek, co zapewne zaniepokoi niektórych czytelników, gdyż przez lata przestrzegano przed nimi ze względu na dużą zawartość cholesterolu. Tymczasem okazało się, że jajka nie zawierają tłuszczów nasyconych i podwyższają nie tylko zły cholesterol, ale i dobry. Żółtko jest dobrym źródłem naturalnej witaminy E i białek. Zatem jajka są dopuszczalne.”

W przewodniku napisane jest:
„Spożycie całych jaj nie jest ograniczone, chyba że Twój lekarz zaleci inaczej. W razie potrzeby stosuj substytuty jaj.”

W SB chodzi o to, żeby jeść dobre tłuszcze i dobre węglowodany, a właśnie tłuszcze nasycone są tymi złymi, dlatego nabiał (jogurty, mleko) należy ograniczać do 2 porcji dziennie, bo tam są nasycone tłuszcze, no i przewaga węglowodanów nad białkiem.

mam kota na gorącym dachu mojej głowy . . .
Ahcak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-02, 11:13   #4611
onaella
Zakorzenienie

Dzień dobry wszystkim
Dziewczyny musze Wam sie pochwalić

Miałam sie ważyć dopiero w środę ale nie wytrzymałam i zważyłam sie dzisiaj i co ja widzę kolejne 1,5 kg mniej, czyli waże już 67 , ale za chwilę pomyślałam, że skoro już sie zważyłam to i sie zmierzę. i tak: brzuszek - bez zmian ale i tak jest dobrze bo mam i tak 6 cm mniej, teraz zeby spadło to co zostało to już ćwiczenia. ale.....NARESZCIE W UDACH MI SIE RUSZYŁO wprawdzie tylko na lewym 3 cm od początku diety a na prawym 2 cm, ale dla mnie to bardzo dużo i chyba będę tańczyć i spiewać cała niedziele i do tego 2 cm mniej w pupie
Aha i mam jeszcze pytanie bo ostatnio tj.27 lutego mierzylam sie pod biustem i miałam 81 cm, a dziś już 77 , i czy to możliwe żeby w tak krotkim czasie spadło aż 4 cm Zaznaczam, że codziennie ćwiczę

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-02, 11:21   #4612
201803260919
BAN stały

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim
Dziewczyny musze Wam sie pochwalić

Miałam sie ważyć dopiero w środę ale nie wytrzymałam i zważyłam sie dzisiaj i co ja widzę kolejne 1,5 kg mniej, czyli waże już 67 , ale za chwilę pomyślałam, że skoro już sie zważyłam to i sie zmierzę. i tak: brzuszek - bez zmian ale i tak jest dobrze bo mam i tak 6 cm mniej, teraz zeby spadło to co zostało to już ćwiczenia. ale.....NARESZCIE W UDACH MI SIE RUSZYŁO wprawdzie tylko na lewym 3 cm od początku diety a na prawym 2 cm, ale dla mnie to bardzo dużo i chyba będę tańczyć i spiewać cała niedziele i do tego 2 cm mniej w pupie
Aha i mam jeszcze pytanie bo ostatnio tj.27 lutego mierzylam sie pod biustem i miałam 81 cm, a dziś już 77 , i czy to możliwe żeby w tak krotkim czasie spadło aż 4 cm Zaznaczam, że codziennie ćwiczę
gratuluje!!!!!!!
pewnie fantastyczne uczucie
co do tak szybkiego chudniecia - wszystko sie moze zdarzyc
mnie ostatnio po 5 dniach ubylo 4cm w talii, i 3 w udach, tez nie moglam uwierzyc, ale jak widac - mozliwe
Stary 2008-03-02, 11:28   #4613
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

u mnie tez mniej w bioderkach o 1cm talii nie mierzylam bo bylam najedzona.

happiness is on the way.
Stary 2008-03-02, 11:44   #4614
PriVativ
Zadomowienie

a ja sie nie miezylam ale sie zmieze jutro jestep spuchnieta wiec ni beda to najwiarygodniejsze wymiary ale co tam Bed emiala porownanie jak skonczy sie ten przeklęty @ . A brzuszek mnie przestaje bolec hihihi i zapowiada sie mila niedziela
Stary 2008-03-02, 11:50   #4615
201803260919
BAN stały

PriVativ - znowu zmienilas podpis? najpierw 54, potem 52, teraz chcesz 51????? przeciez super wygladasz, nie zadreczaj sie juz tak, tylko sie pokochaj i nie przejmuj juz tymi numerkami
Stary 2008-03-02, 11:53   #4616
stokrotka24
Zakorzenienie

Właśnie zadzwonił mój TŻ i zaprosił mnie na ciasto, bo jego mama upiekła właśnie jakiegoś biszkopcika. Po chwili mu się dopiero przypomniało, że ja przecież zaczęłam dietę. Jak on tak mógł, teraz nie myślę o niczym innym jak o pysznym cieście. Pójdę dopiero do niego jak przestanie pachnieć takie świeżutkie ciacho bo nie wiem, czy sie powstrzymam.

Gratuluję wszystkim super wyników na ewno nam sie uda dotrwać do wyrażonej wagi i centymetrów.
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-02, 11:54   #4617
201803260919
BAN stały

a ja dzisiaj masakre przechodze... zjadlam 2 deserki pod rzad z kakako, wiorkami, 2 tabletkami slodzika... strasznie mi sie slodyczy dzisiaj chce... i czuje sie grubo okropnie jakis dolek mnie chyba lapie
moze to przez te okropna pogode..
boje sie ze dzisiaj sie złamie.. :/
Stary 2008-03-02, 11:55   #4618
k_asiaczek
Zadomowienie

agaaata nie wiem czy wiesz ale jesteśmy na tym samym etapie

ja od jutra postanowiłam zacząć brać TLII ale tylko po 1tabletce i to przed ćwiczeniami

a dzisiaj masakra omlet mi nie wyszedł i zjadłam tylko kawałek ale i tak się najadłam czyli, że mój żołądek się zmniejszył trochę, jak myślicie??

i poradźcie mi co mam wypić/zjeść zamiast kawy jak siedzę na zajęciach 8-16.30 i mi się oczy zamykają
k_asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-02, 11:56   #4619
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Czy można jeść pesto (takie gotowe) oliwkowe lub bazyliowe oraz czy w suszonych pomidorach w zalewie jest coś takiego, czego nie mozemy jesc?

Trzymajcie za mnie kciuki
Kciuki trzymam, a co do pesto to można, kilka kartek wczesniej jest boski przepis na piers z kurczaka zapiekana z pesto, mozarela i pomidorem, mowie Ci niebo w ustach

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-02, 11:58   #4620
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k_asiaczek Pokaż wiadomość
i poradźcie mi co mam wypić/zjeść zamiast kawy jak siedzę na zajęciach 8-16.30 i mi się oczy zamykają
Jesli nie odczuwasz straszliwego głodu po kofeinie to mozesz kawy sie napic, ja na zamykajace sie oczy pije red bula sugarfee, bo kawy poprostu nie lubie.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości