|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
Po prostu przy każdej wypowiedzi, którą chcesz zacytować klikasz na ten " + ", znajdujący się między "Cytuj", a "Odp.". Gdy zaznaczysz juz wszystkie wiadomosci, klikasz 'Odpowiedz' na dole strony.
Ot, cała filozofia ![]()
#4592 | |||
BAN stały
|
Cytat:
ja tez jeszcze w pizamie i w lozku, zaraz musze cos z soba zrobic Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Juz jestem po przekasce tak mnie brzuch boli ze po slodkim sniadaniu az mi sie wymitowac cialo wec musialam zjesc plasterek poledwicy z indyka,plasterek serka light i pieczarke. Teraz o niebo lepiej w zoladku,ale brzuch nadal boli ![]() ![]() edit: uuuuuuuuuuumiem:P:P łohahah ![]()
![]() |
#4594 |
Raczkowanie
|
jeny a ja ciagle nie mam okresu...
wiecie, ze ta dieta jest cudowna ![]() ![]() ![]() ![]() pytanie: czy cremafine /pseudo smietanka/ jest ok? w skadzie nie ma tluszczy zwierzecych wiec chyba ok? co sadzicie? dzisiejsze menu: ś: mega wypas, omlet z serem bialym 0%, przyprawami i dwa kawalki lososia, oliwki i pomidor. p: nie wiem o: pulpeciki z indyka z sosem z cukini i baklazana z pomidorami p: nie wiem cos na wiejskim chyba... /jak go zrobic na slodko?/ k: salatka z mozarelli light, swiezej bazylii, oliwek, sosu balsamicznego ah lubie niedziele ps. ja na slodkich sie nie znam, ile i czego mozna zjesc w ciagu dnia? w sensie jedna ricota z kakao jest ok? czy raczej raz na tydzien? sory za niewiedze, ale slodyczy prawie nie jem i sie nie interesowalam a teraz jakos tak mam ochote na deser /pewnie dlatego, ze tych wegli nie wcinam/
#4595 |
Zadomowienie
|
O jaa, wszystkie tak piszecie, że ta dieta jest cudowna itd. Faaajnie, mam nadzieje, ze za kilka dni tez tak napisze.
A jakie samopoczucie macie?(szczegolnie te wczesniej "odkurzajace" złe wegle) Osłabienie czy wrecz przeciwnie?
#4596 |
Zakorzenienie
|
Hej! Chciałabym zacząć dietę SB i potrzebuję rady. Wymyśliłam sobie taki jadłospis, nie podaję ilości, bo przecież one nie mają znaczenia, i chciałabym wiedzieć czy jest odpowiedni na 1 fazę SB.
1. omlet z 2 jaj smażony bez tłuszczu, pomidor, ogórek 2. serek wiejski lekki, orzeszki 3. dotowana pierś z kurczaka, brokuły, kalafior lub brukselka 4. twaróg chudy, lub jogurt naturalny z warzywami 5. tuńczyk z wody i papryka No i jeszcze pytania, czy aby feta lub mozarella nie maja za dużo tłuszczu? I czy przy zupełnym braku węglowodanów ma się siłę na ćwiczenia? |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
zobacz czy pesto nie ma cukru ![]() Cytat:
![]() jest sila na cwiczenia, oj jest ![]()
![]() |
#4598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
serek wiejski dodaje troche jogurtu natiralnego i troche bialego sera chudego(albo w ogole nie dodaje nic ) i slodzik(rozpuszczam w gorcej wodzie na lyzeczce 2 pastylki slodzika)aromat pomaranczowy troszke ,wiorki kokosowe,platki migdalowe i troszke kakao zwyklego bez cukru,ale czesciej bez kaka ![]() Mozna niedodawac wiorkow ani platkow migdalowych tylko sam slodzik i aromat i np kakao albo cynamon albo ja sobie na przekaske czasem robie naturalny jogurt i dodaje wyzej wymienione skladniki ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() 2 - co do orzeszkow to ich liczba jest ograniczona! 10-20 to zalezy od rodzaju.. pistacje to chyba 30 nawet mozna ale nie pamietam.. 3- ![]() 4- lepiej twarog chudy, jogurt naturalny ma weglowodany, niby go mozna na sb ale z zastrzezeniem zeby nie za duzo 5- great ![]() ![]() to kiedy zaczynasz? juz dzisiaj czy jutro? ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aha, jeszcze jedno pytanko. Jakie suplementy są polecane na tej diecie, jeżeli w ogóle jakieś? Ja biorę błonnik w tabletkach, bo jedząc malo węglowodanów odczuwam jego brak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() a co do jadlospisu to ok, ale ja bym troszke jednak ograniczyla te jajka, 4 na dzien to chyba za duzo.. wszyscy wiemy ze co za duzo to nie zdrowo (chyba) my jemy tak normalnie po 2 jaja dziennie, a to i tak jest uwazane jako baaaaardzo duza ilosc, i ludzie mi sie dziwia ze tak duzo jajek wcinam moja siostra ostatnio wygrzebala gdzies informacje ze normalnie powinno sie jesc z 3 jajka tygodniowo ![]() my jestesmy na SB i troche inaczej do tego podchodzimy, majac naukowe poparcie Agatstona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I super, że można fetę i mozarellę bo uwielbiam te sery, za to żółte mogłyby dla mnie nie istnieć! Ta dietka wydaje się idealna, kiedys próbowałam plan wypłukiwania tłuszczu też super działa, ale strasznie brakowało mi w niej nabiału, a tu można - super! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
BAN stały
|
Cytat:
ja zawsze go lykam kiedy jestem w trakcie dnia na uczelni i nie mam co zjesc oprocz serka wiejskiego, blonnik robi mi za warzywka, bo najlepiej zeby wszedzie byly - wlasnie blonnik to glowny powod ku temu |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 |
Zadomowienie
|
czytalam ostatnio artykul,ze jajka same w sobie wcale nie podwyzszaja cholesterolu- dopiero w polaczeniu z weglami
![]() z reszta ja tam sie w jajkach nie ograniczam- mam sporo za niski cholesterol, wiec mam nadzieje,ze troche mi podskoczy na south beach ![]()
#4607 |
Zakorzenienie
|
Aha, no to widzę, że do diety jestem dobrze przygotowana!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Carmelova 2 jajka na śniadanie to za mało, zawsze jakieś warzywo do nich, nigdy ot same 2 jajka ![]()
![]() |
#4609 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4610 |
Rozeznanie
|
Zacytuje Agatstona co do jajek, to będzie jasność, jak lekarz to uzasadnia:
„W jadłospisie śniadaniowym używamy sporo jajek, co zapewne zaniepokoi niektórych czytelników, gdyż przez lata przestrzegano przed nimi ze względu na dużą zawartość cholesterolu. Tymczasem okazało się, że jajka nie zawierają tłuszczów nasyconych i podwyższają nie tylko zły cholesterol, ale i dobry. Żółtko jest dobrym źródłem naturalnej witaminy E i białek. Zatem jajka są dopuszczalne.” W przewodniku napisane jest: „Spożycie całych jaj nie jest ograniczone, chyba że Twój lekarz zaleci inaczej. W razie potrzeby stosuj substytuty jaj.” W SB chodzi o to, żeby jeść dobre tłuszcze i dobre węglowodany, a właśnie tłuszcze nasycone są tymi złymi, dlatego nabiał (jogurty, mleko) należy ograniczać do 2 porcji dziennie, bo tam są nasycone tłuszcze, no i przewaga węglowodanów nad białkiem.
#4611 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
Dziewczyny musze Wam sie pochwalić ![]() Miałam sie ważyć dopiero w środę ale nie wytrzymałam i zważyłam sie dzisiaj i co ja widzę kolejne 1,5 kg mniej, czyli waże już 67 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aha i mam jeszcze pytanie bo ostatnio tj.27 lutego mierzylam sie pod biustem i miałam 81 cm, a dziś już 77 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() pewnie fantastyczne uczucie ![]() co do tak szybkiego chudniecia - wszystko sie moze zdarzyc ![]() mnie ostatnio po 5 dniach ubylo 4cm w talii, i 3 w udach, tez nie moglam uwierzyc, ale jak widac - mozliwe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Zadomowienie
|
u mnie tez mniej w bioderkach o 1cm
![]()
#4614 |
Zadomowienie
|
a ja sie nie miezylam ale sie zmieze jutro
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4615 |
BAN stały
|
PriVativ - znowu zmienilas podpis? najpierw 54, potem 52, teraz chcesz 51????? przeciez super wygladasz, nie zadreczaj sie juz tak, tylko sie pokochaj i nie przejmuj juz tymi numerkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
Właśnie zadzwonił mój TŻ i zaprosił mnie na ciasto, bo jego mama upiekła właśnie jakiegoś biszkopcika. Po chwili mu się dopiero przypomniało, że ja przecież zaczęłam dietę. Jak on tak mógł, teraz nie myślę o niczym innym jak o pysznym cieście. Pójdę dopiero do niego jak przestanie pachnieć takie świeżutkie ciacho bo nie wiem, czy sie powstrzymam.
![]() Gratuluję wszystkim super wyników ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
BAN stały
|
a ja dzisiaj masakre przechodze... zjadlam 2 deserki pod rzad
![]() ![]() moze to przez te okropna pogode.. boje sie ze dzisiaj sie złamie.. :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Zadomowienie
|
agaaata nie wiem czy wiesz ale jesteśmy na tym samym etapie
![]() ja od jutra postanowiłam zacząć brać TLII ale tylko po 1tabletce i to przed ćwiczeniami a dzisiaj masakra omlet mi nie wyszedł i zjadłam tylko kawałek ale i tak się najadłam czyli, że mój żołądek się zmniejszył trochę, jak myślicie?? i poradźcie mi co mam wypić/zjeść zamiast kawy jak siedzę na zajęciach 8-16.30 i mi się oczy zamykają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
Jesli nie odczuwasz straszliwego głodu po kofeinie to mozesz kawy sie napic, ja na zamykajace sie oczy pije red bula sugarfee, bo kawy poprostu nie lubie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.