|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
o tak, moja mama dostała od mego tż czekoladkę na tę okazję
![]() i dzięki za gratulacje
#4592 |
Rozeznanie
|
Klaudusiu, Kacperku -
![]() ![]() ![]() Katia - Kacper rośnie jak na drożdżach ![]() Kanciu - ja na Twoim miejscu to chyba zmieniłabym lekarkę. Ona chyba szuka dziury w całym... Iwka - gratulujemy ząbka ![]() ![]() Nie mam dziś natchnienia do pisania ![]()
#4593 | |||||||||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zaległe buziaki dla Oliwki oraz dzisiejsze dla Klaudii i Kacperka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Księgowa akurat jest na chorobowym, więc dowiem się jak wróci do pracy. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6788885] A siostrzyczka miała się pojawić ale na wiosnę 2009 roku, więc jeśli ten termin zostanie utrzymany w mocy, to latem tego roku zaczniemy starania. Ale szczerze powiedziawszy sami już nie wiemy , czy to dobry pomysł- tak mały odstęp czasu, czy lepiej poczekać, aż Maks podrośnie do wieku szkolnego, i potem coś zdziałać... trudna decyzja. ![]() [/quote] Ja w sumie zawsze chciałam tylko jedno dziecko, ale zmieniłam zdanie i raczej będziemy chcieli mieć drugie. Tak za 2 lata. Mikołaj już będzie trochę odchowany, a ja jeszcze nie wyjdę z wprawy opieki nad malutkim dzieckiem. Chciałabym córeczkę, ale gdyby był drugi syn, to też może być. Mężowi płeć jest obojętna. Cytat:
![]() Cytat:
Ty już normę wyrobiłaś ![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6795508] jesteśmy po USG, wszystko dobrze już mamy ten problem z głowy, jądra kostnienia są na swoim miejscu. [/quote] No to świetnie. Cytat:
Ja stopniowo zastępowałam karmienia piersią, bo mały się po prostu nie najadał. Wyszło tak, że gdy skończył 8 miesięcy i rano dałam mu pierś, to po prostu nie był zainteresowany. I tak "bezstresowo" skończyło się karmienie. Życzę powodzenia! Jak fajnie ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6800595]Ja bym opla nie kupiła. ![]() Ale to takie moje zdanie- jako żony mechanika- blacharza- lakiernika samochodowego. [/quote] A co polecasz? My mieliśmy seicento, które zamieniliśmy na pandę (w sumie rodzice z niej teraz więcej korzystają niż my). Mamy też matiza (taki właściwie roboczy samochód męża). W każdym razie oba są za małe jak na przewóz dziecka i wózka. Chcemy coś większego, albo kombi nawet. Tylko, że auto musi trochę poczekać, bo z kasą aktualnie krucho. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój ma 8 miesięcy i nie ma zamiaru pełzać! Cytat:
![]() Przy takim karmieniu nie powinnas mieś problwmów z odstawieniem od piersi. Kacperek bardzo urósł! Cytat:
U nas z nowości - Mikołaj intensywnie ćwiczy wstawanie w łóżeczku, na wersalce, w wanience. Przechodzi z wersalki przez oparcie na fotel. Robi 'pa pa". Herbatę woli pić ze szklanki niż z butelki. Stanął kilka razy w pozycji do raczkowania, ale zaraz się przewracał. Natomiast absolutnie nie che mu się pełzać. Zębów nadal brak. Mikołaj w kąpieli:
![]() |
#4594 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki !
WIELKIE BUZIAKI DLA KACPERKA ![]() ![]() ![]() Wróciliśmy strasznie umęczeni... Mati ma zmienione gipsy. Znów ma jeden krótki i jeden długi, jutro wkleję jakąś fotkę bo dziś nie mam siły... Profesor powiedział, że stopy wyglądają bardzo ładnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz na zdjęcie gipsów będziemy jechać w następny piątek i kupujemy szynę Denis-Browna ![]() ![]() Przed chwilą mieliśmy niezły koszmarek w domku... Mati nagle ni z tąd ni zowąd zaczał krzyczeć... nie płakać tylko krzyczeć... zrobił się bordowy i potem płacz. Chodziło o kupę! Dziewczyny jak żyję, jeszcze nigdy nie widziałam, żeby moje dziecko płakało z bólu, bo kupy nie może zrobić.... Straszne. Ale takiej kupy też jeszcze nie widziałam. Normalna jak u dorosłego, twarda i długa chyba ze 30 cm!!!! (sory za szczegóły, ale inaczej się nie da..) Szok! Najpierw mu troszkę termometrem pomogłam, ale dalej nie szło , poszłam po czopek, i zanim zdążyłam go włożyć to to już się wykluwało... Przepraszam Was, że nie napisze więcej i nie odniosę się do waszych postów, ale nie mam już dziś siły. Buziaki dla Was wszystkich kochane i dla dzieciaczków ![]()
#4595 |
Zakorzenienie
|
Juleczko najważniejsze, ze jesteś i ze Mati zrobił tą mega kupę
![]() My powoli wprowadzamy nowości, ale Pola i tak kocha pierś ![]() ja dzis jakaś słabowita jestem ... więc przesyłam Wam tylko uściski i spadam do jęczka ![]()
![]() |
#4596 |
Rozeznanie
|
A co tutaj tak cicho
![]() U nas piękna pogoda, błękitne niebo tylko temperatura ok +2 stopni. A ja muszę iść do pracy na 12.40 ![]()
#4597 |
Zakorzenienie
|
ja sie szykuje powolutku do pracy..
jest mi smutno bo na nk znow dostalam wiadomosci od jakichs obcych ludzi co nawet nie maja nikogo na liscie znajomych ze jestem dziwka suka i w ogole zwyzywali mnie od najgorszych ![]() co ja takiego zrobilam?? upomnialam sie od dziewczyny zeby w koncu oddala mi pieniadze?? za to jestem dziwka??
#4598 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Czy ktoś jeszcze sie tak meczy? ![]() ![]()
#4599 |
Rozeznanie
|
Klaudunia, Kacperek Zdrówka Dużo i Mnóstwo Uśmiechu
![]() ![]() Kropeczko Kochana nie przejmuj się, dorośli ludzie a zachowują się jak źle wychowane dzieciaki, dla nas jesteś NAJ ![]() ![]() Sylwia niestety nie pomogę bo nie miałam cc ![]() Izuniak no to miłej pracy ![]() ![]() ![]() Patrilla u nas chyba też zęby ![]() ![]() ![]() Juleczko, super że wszystko idzie dobrze, dacie radę i buziaczki dla biednego "wyciskacza" ![]() ![]() Ewa.nea ![]() ![]() ![]() Anula ![]() ![]() Iwka, gratulujemy zębola ![]() No dzisiaj lepiej ![]() ![]() ![]() U nas też ślicznie i słonecznie choć zimno ale my niestety w domu. Joanna przepraszam nie pamiętam czy to ty pytałaś o tę bluzkę, niestety jej nie widziałam ale sprawdz w katalogach Bon Prix i Quelle bo oni często mają takie fatałaszki ![]()
#4600 |
Zakorzenienie
|
Aqniecha
![]() ![]() ![]() ja mam chandrę i brak weny martwie sie co zrobic tymi cwiczeniami a w dodatku Adrian znów ma jakis beksaczy okres, ze zwariowac idzie od tego buuu i buuu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Konto usunięte
|
iwka, witamy Werkę w gronie zębatych maluszków.
![]() ewa, my tez myślimy nad zmiana auta, ale tak na lato- jesień, nasz typ to Golf IV, kombi, TDI, 110KM. ![]() ![]() juleczko, trzymamy kciuki, za Was i za Mateigo, oby noce z szyna nie okazały się takie straszliwe. ![]() kropka, na takie wiadomości najlepiej nie odpowiadać. Ale ludzie maja tupet. ![]() Patrilla, też stawiam na żabki. Maks tez wybudzał się w nocy, przez jakieś 2-3 tygodnie, nim wreszcie ząbek przebił się przez dziąsełko i się pokazał. Młody odmówił dzisiaj zaśnięcia w domu, obracał się na brzuch nawet w wózku, więc wreszcie- wbrew wcześniejszym planom- ubraliśmy się i na spacerek. Maks zaraz zamknął oczęta. ![]() Teraz byłam z TŻ różne sprawy pozałatwiać, teściowa była z Maksem. Popołudniu ma wpaść chrzestna młodego, a teraz nudy, i tyle... Aha, i najważniejsze: Maks zaczął dreptać na czterech, dziisaj juz kilka razy mu się udało przemierzyć kilkdziesiąt centymetrów, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4602 |
Zakorzenienie
|
kropka trzymaj się
![]() Sylwia ja miałam cesarkę ale nie odczuwam żadnych dolegliwości Kanciu Ty też się trzymaj ![]() Lea gratulujemy Maksowi raczkowania Ja też sobie dziś pozałatwiałam parę spraw, bo mąż dziś w domu, potem byłam na siłowni, a teraz siedzę i się lenie. Klaudia się ładnie bawi sama. Może ten gorszy okres już minął? A jeszcze chciałam coś zapytać. Klaudia raz dziennie pije mleko, a na kolacje zjada kaszkę mleczno-ryżową. Nie wiem czy dwa posiłki mleczne wystarczą. Nie mamy teraz szczepienia i nie chce mi się specjalnie jechać do lekarza żeby zapytać. Wiecie coś na ten temat?
![]() |
#4603 |
Konto usunięte
|
Anula, na opakowaniu z mlekiem i we wszelkich ulotkach na temat karmienia dzieci, jest napisane, że mleko 3 razy dziennie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Zakorzenienie
|
lea nawet mi do głowy nie przyszło żeby spojrzeć na opakowanie mleka
![]()
![]() |
#4605 |
Wtajemniczenie
|
Witam, no to zaczynam weekend.
kropka- odpuśc sobie te nerwy.Nie przejmuj się anonimami. My dostaliśmy anonim w grudniu 2006roku/ 7 tydzień ciąży mojej/, że nasze dzieci /Werka jest pierwsza/ od rana do nocy biegają po domu wydając niemożliwe dźwięki,że zostaja bez kontroli cały czas itd. Ubawiłam się wtedy setnie ![]() Dzisiaj tylko 4 nocne karmienia ![]() kanciu- a nie chcesz iśc do innego neurologa, jak znam życie będzie inna diagnoza. My co do asymetrii Werki mieliśmy 4 różne diagnozy-każda inna : od ślicznej symetrii po całkowita asymetrię z kręczxem szyi. sylwia-zuza- ja po cc, ale chwała Bogu nie mam problemów z kręgosłupem Pogoda pod psem, zadymka śnieżna i zimno.
#4606 |
Zakorzenienie
|
he u nas dziś ciężki dzień udało mi sie dopiero teraz uśpić Polę na popołudniową drzemkę zastanawialiśmy sie czy podać jej setę wódki, bo juz mamy dość jej darcia się
![]() ![]() zmęczona jestem ide do męża i tej małej krzykaczki sie położyć ...
![]() |
#4607 |
Wtajemniczenie
|
ja też wczoraj na noc dałam nurofen w czopku i była znacznie spokojniejsza noc
#4608 |
Rozeznanie
|
Witajcie !!
Ja tylko na chwilkę bo znowu zaczął się gorący okres podatkowy. Kacper dziękuje za wszystkie życzonka !! Gratulujemy zębów dla nowych zęboli !! Kacper śpi od 18 i nie ma zamiaru się obudzić. Dam mu przez sen mleczko i pójdzie dalej spać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja mam takiego dołka ze szok
![]() ![]() Edytowane przez JOANNA16 Czas edycji: 2008-03-06 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
sie dzis umordowalam w pracy
![]() bylam w pracy od 13:00 do 20:00 zamykalam dzisiaj i tak mam tez do konca tyg. niedziela poniedzialek wtorek i sroda wolne ![]() teraz jeszcze pomolestuje tz i napije sie winka ![]()
#4611 |
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego dla małych jubilatów, buziaki wielkie
![]() ![]() ![]() Sylwia - niestety Ci nie pomogę, bo nie miałam żadnych dolegliwości po cc, może idź do innego lekarza, sama nie wiem, trzymaj się. Lea - gratulujemy Maksowi Joanna - grunt to zachowanie spokoju, może to nic straszego, ja nieraz naczytałam się w necie o chorobach które rzekomo miałam i aż mi się włoy jeżyły. nie martw się!!! ja mam fatalny humor i troche problwmów ostatnio. staram się jakoś trzymać. idę porządkowąć papeiry, ale jeszcze obiecana dawka Tymona
#4612 |
Zakorzenienie
|
strasznie się denerwuję,piszę że to grozi bezpłodnościa a jak byłam u gin.to mniesię pytał czy miałam problemu z zajściem w ciąże powiedziałam że nie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Rozeznanie
|
barwa - świetne zdjęcia, szczególnie te przedostatnie. Ty masz jakiś kurs fotografa zrobiony. Bo te ujęcia są jakby je profesjonalista robił.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Konto usunięte
|
JOANNA, koniecznie idź do jakiegoś mądrego lekarza i porozmawiaj sobie, to z pewnością rozwieje wszystkie Twoje stresy. Nie sugeruj się tylko odpowiedziami, które otrzymałaś na necie, nawet ta sama dolegliwość u każdego przebiega inaczej i może mieć inne skutki na przyszłość.
![]() Zaraz Wam napiszę, (i pokażę) , co moje dziecko już potrafi! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny! Dzisiaj Oskar skończył równe 8 miesięcy.
![]() ![]() Nauczył tez sie wołać "mamamama" jak jest bardzo nieszczęśliwy i głodny. Zastanawiam sie, czy to oznacza "am am", czy "mama". ![]() Pora pomyśleć poważnie o wszystkich zagrożeniach. ![]()
#4616 |
Zakorzenienie
|
Składam życzonka dla naszych wszytkich solenizantów
![]() Coś nie mam weny do pisania tylko was podczytuje ![]() sylwia-zuza ja ci nie pomogę, bo miałam poród SN, ale ja bym zasięgnęła porady u innego lekarza na twoim miejscu - mam nadzieję, że to minie ![]() JOANNA w twoim przypadku tez bym poszła do innego lekarza - trzymaj się i nie stresuj się tak mocno, bo wiesz najgorzej jest czytać i się nakręcać ![]() barwa no przedostatnie zdjęcie wymiata ![]() ![]() ewa nea to fajnie krótko masz okresy. Ciekawe jak u mnie będzie. W sumie pobolewanie lekkie teraz miałam przy tym pierwszym i 4 dni krwawienia plus 2 dni plamienia - myślałam, że będzie gorzej ![]() Ja dziś swojemu dziecko zrobiłam dzień dziecka, bo drzemke ucięła sobie o 16:00 o długości 45 minut i o 21:00 była tak padnięta, ze usypiała na siedząco, więc tylko ją przebrałam, przemyłam pupke, rączki i buzie, butle już piła na śpiąco i poszła spać ![]() Jutro mam USG czy dobrze mi wkładka siedzi na swoim miejscu, więc poproszę o kciukasy ![]() Anula kiedyś pisałaś, ze chciałaś Opla Frontera - czemu się rozmyśliłaś ![]() My jutro jedizemy oglądać auto ![]() Dobrej nocki życzę ![]() EDIT: Shem no dopiero w praktyce widać co jest niebezpieczeństwem dla naszych pociech. A tak BTW to za co masz ostrzeżenie ???
#4617 |
Konto usunięte
|
katia, mi też fotki barwy zawsze sie podobają.
![]() ![]() minisiu, oby Wam się udało szybko kupić dobry model. ![]() shem, buziole dla Oskarka, i dla wszystkich zapomnianych solenizantów. ![]() Moje dziecko popołudniu nie chciało spac w wózku, przewracał się na brzuszek, wychodził, bałam się, żeby nie wypadł, więc zaniosłam go do łóżeczka. Wpierw zrobił demolkę, a potem cisza, jak makiem zasiał. No to idę sprawdzic, czy się nie wykopał, zaglądam cichaczem do sypialni, a on- urwis jeden- na kolankach i szczebelki trzyma, więc pędzę do drugiego pokoju po aparat, żeby te jego zmagania uwiecznić, wracam z powrotem, a on stoi!! ![]() ![]() Jejku, on jest niesamowity!! Potem, stwierdziłam, że bez mleka nie zaśnie, zabrałam go do kuchni, połozyłam na podłodze, żeby mleko zrobić, a on do szufladek, łapie dolny uchwyt i na kolanka, przekłada rączki na górny uchwyt i stoi!! ![]() I teraz wszędzie szuka jakiegoś zaczepienia i próbuje wstawać!! I bardzo często mu się udaje, ale najlepiej w łóżeczku lub przy szufladkach. EDIT: czytałyście? http://wiadomosci.wp.pl/kat,,wid,9728849,wiadomosc.html ale szczęście!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Konto usunięte
|
Ja nie Shem, ale odpowiem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Rozeznanie
|
lea - dzięki. Maksiu rzeczywiście jest niesamowity. Młodszy od Kacpra o 2 tygodnie prawie, a już tyle rzeczy potrafi. Mój to daleko za Maksiem w szeregu sprawności fizycznej stoi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Lea i Katia - ale mi przysłodziłyście, normalnie pokażę mężowi, jak wróci z pracy, może też doceni moje amatroskie umiejętności. może mam talent?! ![]() Shem - zaległe buziaki dla Oskara ![]() Joanna - trzymam kciuki, by kłopoty ze zdrowiem szybko się skończyły Minisia - za wkładkę też trzymam kciuki, byś nie musiała jej podtrzymywać ręką, by nie wypadła ![]() Idę się jeszcze drzemnąć przy Tymku, lubię się budzić razem z nim ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.