|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Pytanko dla Mam, których pociechy mają ciemieniuchę - czy jak natłuścicie główkę i później szczotkujecie i łuszczy się skóra to na tych miejscach gdzie zeszła to jest zaczerwieniona skóra? Bo moja Ala tak ma i się zastanwaim czy nie zamocno jej szczotkowałam.
#4592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4594 |
Wtajemniczenie
|
To się cieszę, ze nie tylko u nas tak jest. Moja Mama już mi powiedziała, ze za mocno szczotkowałam
![]() Mój skarbuś jak narazie ładnie śpi. Mam mnóstwo do prasowania jej ciuszków, ale nie chce mi się za to zabrać. Leń jestem ![]() Cieżko coś wizzaz chodzi. Kasiulko jak Ty to robisz, ze zawsze coś fajnego znajdziesz na allegro? ja coś nie umiem szukać, albo cierpliwości nie mam.
#4595 |
Zakorzenienie
|
Anisia!!! lezaczek jest git!!! kupilismy z fisher price i maly od razu zaczal gadac z miskami a po 10 min usnal nawet wibracji nie wlaczalismy
![]() ![]() ![]() A co do diety to nie jem mlecznych i bananow i maly wraca do swoich beztroskich dni bez boli i placzu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Wtajemniczenie
|
Ja też chce kupić leżaczek bujaczek, ale czekam jeszcze za kasą z becikowego.
#4597 | ||||
Zadomowienie
|
Lenka tez ma skóre zaczerwienioną a lekko jej wyczesuję, poprostu maluszki mają delikatna skórę
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
ja czesze Mikiemu lepetyne miekka szczoteczka i tez czerwone slady zostaja ale na niedlugi czas, Mikiemu robi sie taki placuszek lupiezu na czubku glowki, oliwke wiec stosujemy i czesanko
![]() no zadna z Was mi nie napisala jak zajrzec i przepatrzec od plesniawek buzke maluszkowi, jak tylko zaczne Mikiemu manipulowac to bek i odruch wymiotny, stad jeszcze nie wiem co tam w paszczy Mikus ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
Wnerwiłam się! napisałam posta i mi skasowało
![]() Dorbarku kochana ja łazikuję po Allegro strona po stronie bo to uwielbiam i czasem uda się wypatrzeć coś fajnego ![]() Wiesz co do opaseczek, to jedne kupowałam w sklepie koło nas, a drugie na Allegro, taką żółtą i niebieską kupiłam tutaj: http://www.allegro.pl/item443813128_...niebieska.html
#4600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Wtajemniczenie
|
Ja narazie nie zauważyłam pleśniawki u Małej, ale nie umiem jej tak dobrze zajrzec do buźki.
Czy Wasze Maluiszki też postękują jak śpią? Bo moja Ala czasami bardzo dziwne odgłosy wydaje jak śpi. Kasiulko dziękuje za odp odnośnie opasek ![]()
#4602 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4603 |
Zakorzenienie
|
A czy też się tak denerwują jak się je gdzieś położy? Borys tylko jak poczuje poz. leżącą w leżaczku, foteliku czy gondoli, to wbija łokcie w oparcie i podnosi główkę. Jak mnie to wkurza, bo on od razu zaczyna stękać i marudzić, a pozatym to za wsześnie na wstawanie. Pozatym jak się złapie go za rączki to się podciąga do siadu...no i to też za wcześnie....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | ||||
Wtajemniczenie
|
Pamietamy pamietamy ale jak dalej bedzie to zapomnimy
![]() fajnie ze wrocilas i udzielaj sie jak najczesciej kochana ![]() Cytat:
![]() ![]() Mysle ze nie jestem złośliwa tylko naprawde chce z nim zec jak perawdziwe małżenstwo a nie tylko na papierze a to byl duzy problem dla mnie.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W koncu zrobilam 2 prania jeszcze jedno mi zostalo do powieszenia...wysprzatala m caly dom a mala jak zasnela o 16 tak spi...raz sie przebudzila wystarczylo ja wziac na raczki i z powrotem spała ![]() ![]() Jutro mamy troche spraw do zalatwienia...Moja matura,WKU meza,Zus(jeszcze nie dostalam maciezynskiego,jak to bylo u Was?) i poradnia rehabilitacyjna... Maz na 2 zmiane do pracy a ja moze pojade do tesciowej....Moze bedzie okazja zeby szczerze porozmawiac ![]() A tak swoja drogą kupila Liliance taka sliczna podusie ![]() Pytanie domam ktorych dzieci maja badz mialy pleśniawke....Czy tez tak nie przyjemnie pachnialo badz pachnie im z buzi? Bo to dla mnie jakas masakra...Jak do poniedzialku nie przejdzie to ide do lekarza |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
no w końcu!! Młody śpi!
![]() ![]() ![]() ooo własnie od niego wrociłam bo się obudził-cumel mu wypadł przy przewracaniu buźki na drugą stronę ![]() ![]() Rwiola trzymamy kciuki byś jak najszybciej zafasolkowała ![]() Mała Ty się tu nie tłumacz tylko się popraw ![]() dla mnie leżaczek to również super wynalazek ![]() ![]() ponieważ Tymcio dostał głównie pieniążki na chrzciny z zastrzeżeniem ze mamy mu kupic jakieś zabawki to zrobiłam big zakupy na allegro ![]() http://www.allegro.pl/item446172393_...5_klockow.html http://www.allegro.pl/item444820077_...dzwiekiem.html http://www.allegro.pl/item444815615_...po_polsku.html http://www.allegro.pl/item442977225_...czniaczek.html http://www.allegro.pl/item442667348_...lasne_zoo.html http://www.allegro.pl/item440789997_...wosc_2008.html http://www.allegro.pl/item439395141_...ean_g9157.html większość zabawek przyszłościowo będzie miał ale to nieważne ![]() ![]()
#4607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurczę tyle piszecie o tych leżaczkach że chyba też sobie jakiś wykombinuję... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
kusicie tymi lezaczkami, ja mam pozyczony taki zwykły bujak, zawiesłam na gumeczkach taki sznur misi i małej chyba starcza bo lubi w nim lezec
a wiecie co ![]() Kasiula znowu mnie rozbawiłas z allegro ![]() ![]() jutro podobno ma byc ładnie wiec chyba wybiorę sie do Gliwic kupic małej wszystko do chrztu, TZ chory, ledwo zywy wiec musze jechac sama ![]()
#4609 |
Zakorzenienie
|
Jolu najbardziej podobają mi się klocki i książka
![]() ja jutro jadę z małą do koleżanki z liceum - ma dwóch synów, rocznego i 3,5-letniego. kupiłam młodszemu książeczkę o pinokio ze świecącymi elementami i Iga patrzyła na nią jak zaczarowana. taka sobie i zwykły bujak wystarczy. zaletą leżaczka jest, że jest mobilny. bez niego musiałabym zostawiać małą na kanapie lub w łóżeczku a tak mam ją zawsze koło siebie. nie żebym przewrażliwiona była ale zwyczjanie mogę zabawiać hrabiankę podsuwając jej nowe zabawki ![]() ![]() Leonka brak mi słów na twojego męża. moglabym wywód napisać, ale wiem że łatwo pisać i ty to wszystko wiesz. problem z wyegzekwowaniem tego. myślę, że mąż się nie zmieni, wygodny jest, i jest z tych którzy pępowiny nie odcinają. musiałabyś mieć po prostu mądrą teściową, któa sama go pogoni od czasu do czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
dobranoc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Zakorzenienie
|
Dorbar
![]() ![]() A Asiula i Kurzosława też, żeście taki badziew podpisywały??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
a czy te lezaczki z prica są lekkie? bo ten mój jak mam niesc z Wiktorią to masakra
#4613 |
Wtajemniczenie
|
Też byłam w szoku jak kazały mi to podpisać.
Czym myjecie główki Maluszką? Mi się skończył Oilatum i umyłam dzisiaj szamponem dla dzieci Nivea, mam nadzieje, ze Mała nie będzie miała żadnego podrażnienia.
#4614 |
Zakorzenienie
|
Poza tym nawet llekarz-gbur, który biadolił nad moim wyborem jęczała, że "biedne dziecko - tyle ukłuć", a nie , że coś mu gorzi...
No witaj Mała ![]() ![]() Także jedyną szansą na wybaczenie jest poprawa... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Judi cudne zakupy! Chyba też tak zrobię jak dostaniemy jakąś kaskę. Taka sobie to samo dziś właśnie pisałam o Borysie. Przy tym podnoszeniu strasznie się denerwuje, że musi leżeć. Dobranoc wszystkim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S. nasz pilot od cyfry tez ja wlacza i czasem jak zapomne wylaczyc, to budze malucha jak przelaczam tv. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Wtajemniczenie
|
Cały czas się zastanawiam co robie źle, że Małej się ciemieniuszka pojawiła. Czy to może być od tego, że jakis zcas temu założyłam nową czapeczkę, której nie wyprałam? Zawsze nowe rzeczy piorę, ale tej czapeczki zapomniałam.
#4618 |
Zakorzenienie
|
Beatko, jutro jade do katowic do Ikei (chyba) a jak po poludniu dopisze pogoda to chce pojsc do rossmana do centrum, wiec teoretycznie szanse na spotkanie by byly
![]() mam do ciebie telefon wiec jak cos blizej bede wiedziec to zadzwonie i sie zgadamy ![]() Judi zakupy pierwsza klasa!
#4619 |
Zakorzenienie
|
A no i cieszę się ogromnie, że Tymuś fajnie sapał. Wyobrażam sobie, jak to dal Was radość. Jak Łuśka dała nam pierwszy raz chwilę odetchnąć, to człowiekowi zachciało się żyć na nowo.
No i to chyba prawda, że z czasem jest coraz łatwiej . Wprawdzie Łuśka jak na złość dzisiejszej nocy dała popis (na złość, bo raniutko zwlekałam się z łóżka, żeby pojechać do archiwum w Wieliczce) , ale wieżę, że to jednorazowy wybryk. Aha no i jeszcze jedno.. Aż wstyd się przyznać, że jutro wreszcie idę do pani gieniowej. NAjpierw był połóg, potem kłopoty rodzinne, jak wreszcie się umówiłam, to wypadł... pogrzeb ![]() I w ogóle to chyba muszę gince jakoś podzięować. W zasadzie prowadzenie ciąży to jedno, ale moim zdaniem fajnie się babka zachowała jak byłam w spzitalu. Akurat przyszał do pracy, jak u mnie rozpoczynała się kulminacja rodzenia. Mąż mi mówił, (bo ja nie wiedziałam za bardzo co się działo) że miała iść na cesarkę, ale jak zobaczyła, że to ja rodzę, to wysłała kogoś innego, a sama ze mną została. I powiem , że bardzo mi pomogła. Fajnie podtrzymała na duchu i dodała sił do wyciskania małej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
Dorbar, nie wydaje mi się, że to miało duży wpływ. Ciemieniucha jest raczej dość powszechna u dzieci. Nasza akurat nie ma, ale wiele dzieciaczków to przechodzi. Nawet moja Mama się dziwiła, ze Łuśkę to omija (pók co). A poza tym chyba ciemieniucha jest zwiazana z pracą gruczołów łojowych, a nie brudem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.