![]() |
#4591 | |
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
najgorzej nie zdazylam w pt do gin i zle zrobilam, nadal mam mocny okres i brzuch bardzo boli, cholera 4 tabletki do konca, zoobaczymy co gin w pon powie;/
![]() |
#4592 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj zaczynam Yaz to bedą moje pierwsze tabletki anty , troche sie boje skutkow itp. ale wiemze warto spróbować , wiem ze to nie są cukierki i różne rzeczy mogą sie dziać
![]() Dziękuje za info. ( wiem ze jestescie bardziej wtajemniczone dlatego pytam ;* ) |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny pomóżcie! Zapomniałam wziąć jednej tabletki z pierwszego tygodnia (piątej) wziełam ją 12h i 45min za późno. Dzień wcześniej było..wiadomo co no i dzień później też..
![]() ![]()
#4596 |
Raczkowanie
|
ja mysle ze jest mozilwosc zajscia w ciaze;/ przeciez w ulotce jest napisane, ze trzeba stosowac zabezpieczenie przez tydzien jak zapomnisz tabletki do 7 dnia, wiec znaczy to, ze tabletki nie dzialaja jak trzeba..
#4597 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zjadłam coś i strasznie mnie zmuliło, tabsa wzięłam o 21 i wytrwale czekałam aż miną 4 h i ... ![]() nie masz sie czym przejmować i bierz tabsy dalej normalnie, 3-4 godziny z ulotki minęły więc relax ![]() inny przypadek, również z autopsji: w drugim tygodniu blistra zwymiotowałam po 3 h - nie brałam dodatkowego tabsa tylko powstrzymałam się z seksem aż nie rozpoczęłam nowego opakowania... to na tye ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
![]() możliwość ciąży istnieje - najgorzej zapomnieć w pierwszym tygodniu... ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dlaczego nie posluchałaś ulotki, przeciez każą sie zabezpieczac 7 dni, jesli zapomnisz tabsa w 1 tygodniu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny. biore Yaz dopiero 3 opakowanie i tak sie zastanawiam czy jezeli boli mnie czasem brzuch o czym pisalam juz wczesniej tak posrodku piersi a pod nimi (tylko tak moge to wyjasnic)
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4602 |
Zakorzenienie
|
hej. dzisiaj złamałam prawa reke. zastanawiam sie czy yaz nie zaszkodzi, musze zadzwonic do gine bo bede miesiac w gipsie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Przyczajenie
|
Kurcze... ja po tych tabletkach mam zwiększone libido... cały czas mam ochotę na seks...
MAm jeszcze takie pytanie... tabletki biorę rano, ale nie zawsze wstaje o tej samej porze... wolałabym zażywać je wieczorem... czy mogę np. we wtorek wziąc rano a w środę wieczorem? Niby będzie śpóznienie... a może lepiej poczekać i zmienić godzinę od nowego blistra...
"Ludzie mogą się ulokowac w jakiejs części Twojego ciała. Może w ten sposob probują się zbliżyć, kiedy nie radzą sobie ze zbliżeniem w prawdziwym świecie. A może próbują cię otruć. Nie wiem tylko czy czekaja na zaproszenie, czy pojawiaja się bez uprzedzenia, jak intruzi." |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dla pewnosci poczekałabym do nowego opakowania... no chyba ze tydzien wstrzemiezliwosc albo dodatkowe zabezpieczenie ![]() ![]() ![]() ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Przyczajenie
|
ok...
![]()
"Ludzie mogą się ulokowac w jakiejs części Twojego ciała. Może w ten sposob probują się zbliżyć, kiedy nie radzą sobie ze zbliżeniem w prawdziwym świecie. A może próbują cię otruć. Nie wiem tylko czy czekaja na zaproszenie, czy pojawiaja się bez uprzedzenia, jak intruzi." |
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!!!
Napisze na temat innych tabletek ale chodzi mi o skutki uboczne, czy takowe mialyscie. Koncze pierwsze opakowanie tabl. ORTHO TRI-CYCLEN. To sa jakies amerykanskie tabl. Niepokojace efekty: od pierwsze j tabl bolala mnie glownie prawa piers, dosc mocno; potem zaczelay sie uplawy i bole macicy tak gdzies w polowie serii a teraz przy koncowce (jeszcze 4-5 tabl zostalo) juz mam krwawienia prawie jak okres. Czy ktoras z Was tez miala takie efekty po jakichkolwiek pigulkach anty????? To bedzie pierwsze i ostatnie opakowanie tych pigulek. Czy YAZ nie prowadzi do takich cyrkow w organizmie. Mam 3 op. i ewentualnie przerzuce sie na to. Dodam ze kiedys bralam pigulki (jakies 5 lat temu, chyba Cilest) i nic takiego mi sie nie dzialo. Bede wdzieczna za kazda odp. |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
ja niestety mam okres od 1 do 22tabletki, jutro 23 i nadal mam, bole mam czasem mocne, ale wczesniej bolaly mnie jajniki strrrasznie;/ ale nie znaczy to ze yaz to zle tabletki, kazdy organizm inaczej zareaguje na nie
![]() |
#4609 |
Przyczajenie
|
tak się jeszcze zastanawiam... czy skutki uboczne typu, bóle brzucha, mdłości, wymioty itd. czuć od razu np, po 2 tabletce czy może póżniej...
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedna poczuje od razu, inna po jakimś czasie, a jeszcze inna wcale ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Mam pytanie, wiem że być może pojawiło się tutaj już takie ale stron jest na tym wątku tak dużo że zajęłoby mi to tydzień żeby przeczytać wszystko. Jestem po dwóch poronieniach. Po pierwszym dostałam cilest i wsio było ok, tzn. miesiączki były jak w zegarku w dniach przerwy. Teraz po drugim poronieniu dostałam Yaz. A ponieważ strasznie nie lubie próbować nowości to od początku byłam nastawiona do nich negatywnie :/ I jak się okazuje... zdaje się że się nie pomyliłam. Jutro mam zacząć 3 opakowanie. Po pierwszym opakowaniu miesiaczka pojawiła się po 3 tabletce placebo. Teraz jestem już po 3 tabletce i cisza... ciąża wykluczona. Nie wiem co robić, czy brać kolejne opakowanie czy nie :/ i dlaczego nie pojawiła się jeszcze miesiączka? Czytałam, że przy tych tabsach może nie pojawić się po pierwszym opakowaniu. Ale mnie się nie pojawiła, jak na razie, po drugim, bo po pierwszym miałam :/ Naczytałam się na necie, że po łyżeczkowaniach <a miałam już dwa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Raczkowanie
|
nie jest regula ze miesiaczka ma sie pojawic na 3 placebo.. mozesz dostac nawet dopiero gdy zaczniesz brac nast. opakowanie, oczywiscie nie przestawaj brac tabletek i normalnie przejdz do nast blistra
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- a w przyszlosci polecam poczytac te forum jak znajdziesz chwile, mozesz dowiedziec sie bradzo przydatnych informacji ![]()
#4613 |
Przyczajenie
|
Stosowałam Yaz przez 8 miesięcy i na początku wszystko grało ale niedawno mój organizm przestał je tolerować. Skutki uboczne nie dawały mi spokoju a mianowicie: bolał mnie żołądek, cała miednica, jajniki, miałam potworne migreny aż odechciewało się żyć. Poszłam do gin i zdecydowałyśmy że poszukamy czegoś innego bo antykoncepcja mechaniczna mi nie odpowiada. Teraz zaczęłam stosować plastry Evra mi odpowiadają choć trochę się obawiałam bo kumpela mówiła ze miała po nich starszne bóle głowy i wymiotowała ale jak na razie jest ok
![]() Po prostu metodą prób i błędów muszę znaleźć środek odpowiedni dla swojego organizmu i jego potrzeb tak więc poszukiwania trwają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 |
Raczkowanie
|
Martwię się tak z paru powodów
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A wątek poczytam. Tylko muszę sobie podzielić jakoś na kilka stron dziennie żeby nie czytać tego cały miesiąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Raczkowanie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
Wrocław na Joanitów na przeciwko PKS
![]() Czyżby cena powoli spadała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
po czterech miesiącach postanawiam yaz odstawić, od 2 tyg mam plamienia/brązowe upławy, nie mam jak się skontaktować z lekarzem, a wizyta za miesiąc sic!, rzadko widuje się z TŻ'em, libido opadło i tak jakoś... a tak to innych skutków ubocznych nie mam, więc trochę mi żal, może za jakiś czas wrócę do tabsów :?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4618 |
Raczkowanie
|
Melduję że okres dostałam wczoraj
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie drogie Forumowiczki
![]() Jestem tutaj nowa ... mam do Was pytanie ![]() Brałam tebletki YAZ przez 3 miesiące , nie miałam żadnych skutków ubocznych , jeśli chodzi o samopoczucie lub okres. Po 2 opakowaniu natomiast pojawiły się zmiany skórne w okolicach rzuchwy , po obu stronach. Przerwałam stosowanie tabletek , byłam u dermatologa , który powiedział , że to skutek przyjmowanie tabletek. Zrobiłam sobie nawet mikrodermabrazje , smaruje cały czas maścią , ale tych wyprysków nie mogę się pozbyć . Dodam jeszcze , że nie są to ropne wypryski , tylko takie twarde grudki. Może miała któraś z Was podobne objawy i się ich pozbyła???!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Raczkowanie
|
dziewczyny bylam u gin z moim problemem i jestem srednio zadowolona, gin mowi ze to przez moja wczesniejsza chorobe (zatrucie salmonella)moge miec ciagle okres, bo jestem bardzo oslabiona, przepisala jakies tabletki ale tych zatrzymujacych okres nie bo mowi ze nie chce mnie szprycowac hormonami, no i czy ktoras z Was brala wczesniej yasminell? widzicie jakas wielka roznice ? bo mi gin przepisala je na miesiac lub dwa bo mowi ze ma wiecej hormonow, ktore zatrzymaja moj miesieczny okres.. a czy od tych tabsow przytylyscie? bo ja od yazu schudlam i nie chce znow przytyc a potem po yazie znow schudnac i tak w kolko
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.