tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-26, 16:22   #4591
kseniaczek
Raczkowanie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez kaktusica Pokaż wiadomość
myśle, że narobiłaś sobie konkretnego bałaganu, przez takie odstawianie tabletek na miesiąc, po miesiącu ich zażywania.
Bidulko..
Ale to była jakaś poważna choroba, czy coś błahego? Bo tak mysle, że to chyba nie jest dobry pomysł, żeby tak co chwile odstawiać tabletki i zaraz znów zaczynać je łykać.
tak, mialam zatrucie salmonella wiec niestety bez sensu mi bylo brac tabletki bo i tak by sie nie zdazyly wchlonac hehe
najgorzej nie zdazylam w pt do gin i zle zrobilam, nadal mam mocny okres i brzuch bardzo boli, cholera 4 tabletki do konca, zoobaczymy co gin w pon powie;/
Stary 2009-09-26, 17:03   #4592
Mrs.
Zakorzenienie

Ja dzisiaj zaczynam Yaz to bedą moje pierwsze tabletki anty , troche sie boje skutkow itp. ale wiemze warto spróbować , wiem ze to nie są cukierki i różne rzeczy mogą sie dziać ale mam do Was pytanie okres dzisiaj mam skąpy , dostalam tak przed południem koło 10 , a tabletke chcialabym brac tak koło 21 jak juz ide spać , czy moge zacząc o tej godzinie ? Nie jest za póżno ? (tzn.. czy zbyt duzo godzin nie mineło od poczatku krwawienia ? ) Na ulotkce pisze ze w 1 dni okresu , czyli mysle ze wszystko ok , skoro wezne o 21 ?

Dziękuje za info. ( wiem ze jestescie bardziej wtajemniczone dlatego pytam ;* )
Mrs. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 17:37   #4593
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez Mrs. Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zaczynam Yaz to bedą moje pierwsze tabletki anty , troche sie boje skutkow itp. ale wiemze warto spróbować , wiem ze to nie są cukierki i różne rzeczy mogą sie dziać ale mam do Was pytanie okres dzisiaj mam skąpy , dostalam tak przed południem koło 10 , a tabletke chcialabym brac tak koło 21 jak juz ide spać , czy moge zacząc o tej godzinie ? Nie jest za póżno ? (tzn.. czy zbyt duzo godzin nie mineło od poczatku krwawienia ? ) Na ulotkce pisze ze w 1 dni okresu , czyli mysle ze wszystko ok , skoro wezne o 21 ?

bedzie ok spokojnie możesz brać o 21.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 22:36   #4594
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:

ważne, zeby ją wziąć w ciągu 24h od rozpoczęcia krwawienia, więc spokojnie o 21 możesz

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 09:44   #4595
tatiancia
Raczkowanie

hej dziewczyny pomóżcie! Zapomniałam wziąć jednej tabletki z pierwszego tygodnia (piątej) wziełam ją 12h i 45min za późno. Dzień wcześniej było..wiadomo co no i dzień później też.. na ulotce pisze żeby skonsultować się z lekarzem no ale bez przesady że bede biegła 30km do mojej gin co wy o tym myślicie? Czy jest duża możliwość ciązy? przecież yaz jest bardzo skuteczny więc to opóźnienie może nic nie zdziała... ? Dziękuje za odp.
Stary 2009-09-27, 10:18   #4596
kseniaczek
Raczkowanie

ja mysle ze jest mozilwosc zajscia w ciaze;/ przeciez w ulotce jest napisane, ze trzeba stosowac zabezpieczenie przez tydzien jak zapomnisz tabletki do 7 dnia, wiec znaczy to, ze tabletki nie dzialaja jak trzeba..
Stary 2009-09-27, 12:47   #4597
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anastazja293 Pokaż wiadomość
hej. Yaz biore juz ponad pol roku i do tej pory nie mialam rzadnych problemow. ale ostatnio pobalowalam i wymiotowalam, tabletke wzielam przed 19.00 a zmulilo mnie kolo 23. nastepnego dnia uprawialam seks z moim TŻ, i właściwie to dopiero teraz do mnie doszlo, ze tabletka mogła się nie wchłonąc.To był 18 dzień cyklu, Jak myślicie mam się czym martwic?? na ulotce wyczytalam ze w takiej sytuacji powinnam piminąc 4 biale tabletki z obecnego blistru i zacząc kolejny. co robic?? z gory dzięki
byłam już raz w identycznej sytuacji
zjadłam coś i strasznie mnie zmuliło, tabsa wzięłam o 21 i wytrwale czekałam aż miną 4 h i ...
nie masz sie czym przejmować i bierz tabsy dalej normalnie, 3-4 godziny z ulotki minęły więc relax

inny przypadek, również z autopsji: w drugim tygodniu blistra zwymiotowałam po 3 h - nie brałam dodatkowego tabsa tylko powstrzymałam się z seksem aż nie rozpoczęłam nowego opakowania...

to na tye

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez tatiancia Pokaż wiadomość
hej dziewczyny pomóżcie! Zapomniałam wziąć jednej tabletki z pierwszego tygodnia (piątej) wziełam ją 12h i 45min za późno. Dzień wcześniej było..wiadomo co no i dzień później też.. na ulotce pisze żeby skonsultować się z lekarzem no ale bez przesady że bede biegła 30km do mojej gin co wy o tym myślicie? Czy jest duża możliwość ciązy? przecież yaz jest bardzo skuteczny więc to opóźnienie może nic nie zdziała... ? Dziękuje za odp.
może da, może nie, możesz to sobie gdybać
możliwość ciąży istnieje - najgorzej zapomnieć w pierwszym tygodniu...

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:

możesz.
littleblackwitch jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-27, 15:51   #4598
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
W pierwszym tygodniu ryzyko jest największe. Tym bardziej, że i w tym dniu i w następnym był stosunek, a ulotka mówi, że w takich sytuacjach tydzień powinno się zabezpieczać dodatkowo. Wniosek? Możesz być w ciąży. Zrób test za 2 tygodnie i na przyszłość nie zapominaj o tabletkach.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 15:56   #4599
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
A nie mogłaś zadzwonic do niej?
I dlaczego nie posluchałaś ulotki, przeciez każą sie zabezpieczac 7 dni, jesli zapomnisz tabsa w 1 tygodniu...
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 08:57   #4600
madzia13005
Przyczajenie

hej dziewczyny. biore Yaz dopiero 3 opakowanie i tak sie zastanawiam czy jezeli boli mnie czasem brzuch o czym pisalam juz wczesniej tak posrodku piersi a pod nimi (tylko tak moge to wyjasnic) nie wiem moze to zoladek moj gin mowi ze to nie powinno sie dziac od tabletek. czasem bylo mi dziwnie niedobrze, caly brzuch mnie kul jakbym miala wzdecia. i oczywiscie co?-kolezanka a ja za jej gadaniem wkrecilam sobie ze moze jestem w ciazy.... ale przeciez Yaz przyjmuje regularnie, bez biegunek i wymiotow. nie wiem sama czy to zoladek czy to watroba ale chyba raczej nie bo to nie to miejscenie wiem czy mam sie czego obawiac((??
madzia13005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 17:31   #4601
kseniaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzia13005 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny. biore Yaz dopiero 3 opakowanie i tak sie zastanawiam czy jezeli boli mnie czasem brzuch o czym pisalam juz wczesniej tak posrodku piersi a pod nimi (tylko tak moge to wyjasnic) nie wiem moze to zoladek moj gin mowi ze to nie powinno sie dziac od tabletek. czasem bylo mi dziwnie niedobrze, caly brzuch mnie kul jakbym miala wzdecia. i oczywiscie co?-kolezanka a ja za jej gadaniem wkrecilam sobie ze moze jestem w ciazy.... ale przeciez Yaz przyjmuje regularnie, bez biegunek i wymiotow. nie wiem sama czy to zoladek czy to watroba ale chyba raczej nie bo to nie to miejscenie wiem czy mam sie czego obawiac((??
to na 99.9% nie jestes w ciazy spokojnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-28, 19:02   #4602
lily92920
Zakorzenienie

hej. dzisiaj złamałam prawa reke. zastanawiam sie czy yaz nie zaszkodzi, musze zadzwonic do gine bo bede miesiac w gipsie...
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 19:03   #4603
Fight
Przyczajenie

Kurcze... ja po tych tabletkach mam zwiększone libido... cały czas mam ochotę na seks...

MAm jeszcze takie pytanie... tabletki biorę rano, ale nie zawsze wstaje o tej samej porze... wolałabym zażywać je wieczorem... czy mogę np. we wtorek wziąc rano a w środę wieczorem? Niby będzie śpóznienie... a może lepiej poczekać i zmienić godzinę od nowego blistra...
"Ludzie mogą się ulokowac w jakiejs części Twojego ciała. Może w ten sposob probują się zbliżyć, kiedy nie radzą sobie ze zbliżeniem w prawdziwym świecie. A może próbują cię otruć. Nie wiem tylko czy czekaja na zaproszenie, czy pojawiaja się bez uprzedzenia, jak intruzi."
Fight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 19:36   #4604
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez Fight Pokaż wiadomość
Kurcze... ja po tych tabletkach mam zwiększone libido... cały czas mam ochotę na seks...

MAm jeszcze takie pytanie... tabletki biorę rano, ale nie zawsze wstaje o tej samej porze... wolałabym zażywać je wieczorem... czy mogę np. we wtorek wziąc rano a w środę wieczorem? Niby będzie śpóznienie... a może lepiej poczekać i zmienić godzinę od nowego blistra...

ja dla pewnosci poczekałabym do nowego opakowania... no chyba ze tydzien wstrzemiezliwosc albo dodatkowe zabezpieczenie

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 20:26   #4605
Fight
Przyczajenie

ok... Dzieki wielkie...
"Ludzie mogą się ulokowac w jakiejs części Twojego ciała. Może w ten sposob probują się zbliżyć, kiedy nie radzą sobie ze zbliżeniem w prawdziwym świecie. A może próbują cię otruć. Nie wiem tylko czy czekaja na zaproszenie, czy pojawiaja się bez uprzedzenia, jak intruzi."
Stary 2009-09-28, 20:35   #4606
leticia83
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!!!

Napisze na temat innych tabletek ale chodzi mi o skutki uboczne, czy takowe mialyscie. Koncze pierwsze opakowanie tabl. ORTHO TRI-CYCLEN. To sa jakies amerykanskie tabl.

Niepokojace efekty: od pierwsze j tabl bolala mnie glownie prawa piers, dosc mocno; potem zaczelay sie uplawy i bole macicy tak gdzies w polowie serii a teraz przy koncowce (jeszcze 4-5 tabl zostalo) juz mam krwawienia prawie jak okres. Czy ktoras z Was tez miala takie efekty po jakichkolwiek pigulkach anty????? To bedzie pierwsze i ostatnie opakowanie tych pigulek.
Czy YAZ nie prowadzi do takich cyrkow w organizmie. Mam 3 op. i ewentualnie przerzuce sie na to.

Dodam ze kiedys bralam pigulki (jakies 5 lat temu, chyba Cilest) i nic takiego mi sie nie dzialo.

Bede wdzieczna za kazda odp.
leticia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 21:29   #4607
pisadlo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez leticia83 Pokaż wiadomość
Czy ktoras z Was tez miala takie efekty po jakichkolwiek pigulkach anty????? To bedzie pierwsze i ostatnie opakowanie tych pigulek.
Czy YAZ nie prowadzi do takich cyrkow w organizmie. Mam 3 op. i ewentualnie przerzuce sie na to.
u mnie niestety yaz odstawia cyrk i z tego powodu jestem wyjatkowo nieszczesliwa bo to pigułki stworzone jak dla mnie. na6 opakowaniu plamienia, potem na 7 znowu, teraz 8 i niestety znowu zostalo mi jeszcze jedno, Gin kazala poczekac i zobaczyc czy to moze nie wina wakacji i zmian klimatu, ale niestety raczej nie bo teraz plamienia juz przy 13 pigułce, a poprzednio dopiero przy 20 :/ dostalam zalecenia co by dokonczyc te pigułki ktore mam czyli obecne opakowanie i jeszcze jedno, a jak plamienia będą dalej to mam recepte na Harmonet, na który mam sie przenieść na jeden cykl a potem powrocic do yazu, czy myslicie ze taka zmiana na jeden cykl ma w ogole sens? no i kolejne pytanie czy takie krwawienia w srodku cyklu tj 13 pigułka maja jakis wplyw na zabezpieczenie, podobno może to oznaczać że pigułki nie trzymaja cyklu czy ktos może mógłby mi przyblizyć to zagadnienie?
pisadlo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 21:54   #4608
kseniaczek
Raczkowanie

Cytat:

hm wez tak by nie przekroczyc 12 godzin opoznienia, czyli jak np bralas o 8 to teraz wez przed 20 i bedzie okej

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez leticia83 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!!!

Napisze na temat innych tabletek ale chodzi mi o skutki uboczne, czy takowe mialyscie. Koncze pierwsze opakowanie tabl. ORTHO TRI-CYCLEN. To sa jakies amerykanskie tabl.

Niepokojace efekty: od pierwsze j tabl bolala mnie glownie prawa piers, dosc mocno; potem zaczelay sie uplawy i bole macicy tak gdzies w polowie serii a teraz przy koncowce (jeszcze 4-5 tabl zostalo) juz mam krwawienia prawie jak okres. Czy ktoras z Was tez miala takie efekty po jakichkolwiek pigulkach anty????? To bedzie pierwsze i ostatnie opakowanie tych pigulek.

Dodam ze kiedys bralam pigulki (jakies 5 lat temu, chyba Cilest) i nic takiego mi sie nie dzialo.

Bede wdzieczna za kazda odp.

ja niestety mam okres od 1 do 22tabletki, jutro 23 i nadal mam, bole mam czasem mocne, ale wczesniej bolaly mnie jajniki strrrasznie;/ ale nie znaczy to ze yaz to zle tabletki, kazdy organizm inaczej zareaguje na nie
Stary 2009-09-28, 22:14   #4609
Fight
Przyczajenie

tak się jeszcze zastanawiam... czy skutki uboczne typu, bóle brzucha, mdłości, wymioty itd. czuć od razu np, po 2 tabletce czy może póżniej...
Stary 2009-09-28, 22:32   #4610
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
tak się jeszcze zastanawiam... czy skutki uboczne typu, bóle brzucha, mdłości, wymioty itd. czuć od razu np, po 2 tabletce czy może póżniej...
nie ma reguły
jedna poczuje od razu, inna po jakimś czasie, a jeszcze inna wcale

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-29, 11:59   #4611
mirka_25
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Mam pytanie, wiem że być może pojawiło się tutaj już takie ale stron jest na tym wątku tak dużo że zajęłoby mi to tydzień żeby przeczytać wszystko. Jestem po dwóch poronieniach. Po pierwszym dostałam cilest i wsio było ok, tzn. miesiączki były jak w zegarku w dniach przerwy. Teraz po drugim poronieniu dostałam Yaz. A ponieważ strasznie nie lubie próbować nowości to od początku byłam nastawiona do nich negatywnie :/ I jak się okazuje... zdaje się że się nie pomyliłam. Jutro mam zacząć 3 opakowanie. Po pierwszym opakowaniu miesiaczka pojawiła się po 3 tabletce placebo. Teraz jestem już po 3 tabletce i cisza... ciąża wykluczona. Nie wiem co robić, czy brać kolejne opakowanie czy nie :/ i dlaczego nie pojawiła się jeszcze miesiączka? Czytałam, że przy tych tabsach może nie pojawić się po pierwszym opakowaniu. Ale mnie się nie pojawiła, jak na razie, po drugim, bo po pierwszym miałam :/ Naczytałam się na necie, że po łyżeczkowaniach <a miałam już dwa > mogą robić się zrosty i jednym z ewentualnych objawów może być brak lub bardzo skąpa miesiączka i już teraz fiksuje Proszę napiszcie co mam robić, czy brać dalej, czy nie i jak długo czekać na okres? Bo na wizytę u gunki to jeszcze trochę muszę poczekać bo dostać się do niej to nie lada wyczyn :/
mirka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-29, 12:24   #4612
kseniaczek
Raczkowanie

nie jest regula ze miesiaczka ma sie pojawic na 3 placebo.. mozesz dostac nawet dopiero gdy zaczniesz brac nast. opakowanie, oczywiscie nie przestawaj brac tabletek i normalnie przejdz do nast blistra

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

a w przyszlosci polecam poczytac te forum jak znajdziesz chwile, mozesz dowiedziec sie bradzo przydatnych informacji
Stary 2009-09-29, 12:25   #4613
Buziol88
Przyczajenie

Stosowałam Yaz przez 8 miesięcy i na początku wszystko grało ale niedawno mój organizm przestał je tolerować. Skutki uboczne nie dawały mi spokoju a mianowicie: bolał mnie żołądek, cała miednica, jajniki, miałam potworne migreny aż odechciewało się żyć. Poszłam do gin i zdecydowałyśmy że poszukamy czegoś innego bo antykoncepcja mechaniczna mi nie odpowiada. Teraz zaczęłam stosować plastry Evra mi odpowiadają choć trochę się obawiałam bo kumpela mówiła ze miała po nich starszne bóle głowy i wymiotowała ale jak na razie jest ok
Po prostu metodą prób i błędów muszę znaleźć środek odpowiedni dla swojego organizmu i jego potrzeb tak więc poszukiwania trwają Pozdrawiam
Buziol88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-29, 12:45   #4614
mirka_25
Raczkowanie

Martwię się tak z paru powodów Pierwszy to pewnie dlatego, że zawsze jeszcze przed ślubem brałam cilest i miesiączki miałam regularne. Zawsze w piątym dniu w czasie przerwy. Po pierwszym poronieniu jak brałam cilest też było regularnie. I tak się przyzwyczaiłam do tej regularności, że myślała, że skoro dostałam okres po pierwszym opakowaniu po 3 tabletce to i w tym miesiącu tak się zdarzy A kolejna obawa dotyczy właśnie zrostów po łyżeczkowaniu o których ostatnio się naczytałam ehh... chyba rzucę w ogóle te tabsy i tyle jestem z reguły bardzo mało wytrwała

A wątek poczytam. Tylko muszę sobie podzielić jakoś na kilka stron dziennie żeby nie czytać tego cały miesiąc
Stary 2009-09-30, 11:16   #4615
MegNavy
Raczkowanie

Dot.: YAZ - gdzie i za ile

Wrocław na Joanitów na przeciwko PKS ---> 36 zł
Czyżby cena powoli spadała
MegNavy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 21:14   #4616
Fufka
Zakorzenienie

po czterech miesiącach postanawiam yaz odstawić, od 2 tyg mam plamienia/brązowe upławy, nie mam jak się skontaktować z lekarzem, a wizyta za miesiąc sic!, rzadko widuje się z TŻ'em, libido opadło i tak jakoś... a tak to innych skutków ubocznych nie mam, więc trochę mi żal, może za jakiś czas wrócę do tabsów :?
Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 18:58   #4617
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
po czterech miesiącach postanawiam yaz odstawić, od 2 tyg mam plamienia/brązowe upławy, nie mam jak się skontaktować z lekarzem, a wizyta za miesiąc sic!, rzadko widuje się z TŻ'em, libido opadło i tak jakoś... a tak to innych skutków ubocznych nie mam, więc trochę mi żal, może za jakiś czas wrócę do tabsów :?
ale może to tylko infekcja?
Stary 2009-10-01, 20:47   #4618
mirka_25
Raczkowanie

Melduję że okres dostałam wczoraj czyli w dniu w którym zaczęłam nowe opakowanie Radości było co nie miara :P Zadzwoniłam jednak do ginki i to co usłyszałam powaliło mnie z nóg. Na pytanie co robić, bo nie mam okresu i nie wiem czy brać dalej czy nie czy co robić... ona mi na to: "A czy pani przeszkadza to że nie ma pani miesiączki?" powiedziałam, że generalnie nie ale dla mnie to jest po prostu wbrew naturze powiedziała, że tak się czasem dzieje i że nie może dłużej rozmawiać tym większa radość była kiedy się pojawiła
Stary 2009-10-02, 09:52   #4619
polisza
Przyczajenie

Exclamation Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Witajcie drogie Forumowiczki

Jestem tutaj nowa ... mam do Was pytanie
Brałam tebletki YAZ przez 3 miesiące , nie miałam żadnych skutków ubocznych , jeśli chodzi o samopoczucie lub okres.
Po 2 opakowaniu natomiast pojawiły się zmiany skórne w okolicach rzuchwy , po obu stronach. Przerwałam stosowanie tabletek , byłam u dermatologa , który powiedział , że to skutek przyjmowanie tabletek.
Zrobiłam sobie nawet mikrodermabrazje , smaruje cały czas maścią , ale tych wyprysków nie mogę się pozbyć .
Dodam jeszcze , że nie są to ropne wypryski , tylko takie twarde grudki.
Może miała któraś z Was podobne objawy i się ich pozbyła???!!!
polisza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 11:48   #4620
kseniaczek
Raczkowanie

dziewczyny bylam u gin z moim problemem i jestem srednio zadowolona, gin mowi ze to przez moja wczesniejsza chorobe (zatrucie salmonella)moge miec ciagle okres, bo jestem bardzo oslabiona, przepisala jakies tabletki ale tych zatrzymujacych okres nie bo mowi ze nie chce mnie szprycowac hormonami, no i czy ktoras z Was brala wczesniej yasminell? widzicie jakas wielka roznice ? bo mi gin przepisala je na miesiac lub dwa bo mowi ze ma wiecej hormonow, ktore zatrzymaja moj miesieczny okres.. a czy od tych tabsow przytylyscie? bo ja od yazu schudlam i nie chce znow przytyc a potem po yazie znow schudnac i tak w kolko eh nie chce opuszczac yazu

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości