Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-25, 13:17   #4591
mloda1989
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

heheh no moja sie osttanio poprawila dzieki tej ciazy...a na zdjeciu mozna wszystko zrobic...i akurat tam nie trzeba sie martwic ze cos wyskoczylo...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 13:37   #4592
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Troszke odespałam po kąpieli, ale to jeszcze niestety nie to;/ teściu nam przesłał zdjęcie tamtego wózka co mieli nam dac, jest po prostu caleńki różowiutki a gdzie niegdzie ma szare wstawki ale jest ich niewiele.
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 13:59   #4593
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
heheh no moja sie osttanio poprawila dzieki tej ciazy...a na zdjeciu mozna wszystko zrobic...i akurat tam nie trzeba sie martwic ze cos wyskoczylo...
Za to moja sto razy gorsza i do tego włosy lecą garściami a miały być gęstsze buuu...

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Troszke odespałam po kąpieli, ale to jeszcze niestety nie to;/ teściu nam przesłał zdjęcie tamtego wózka co mieli nam dac, jest po prostu caleńki różowiutki a gdzie niegdzie ma szare wstawki ale jest ich niewiele.
Dobrze, że trochę pospałaś, bo ja kiedyś uwielbiałam spać w dzień, a ostatnio nawet na 5 minut nie usnę. Moja mama mi wciąż powtarza, że mam spać ile się da, bo ona duuuuzo spała w ciąży i my też ładnie sypialiśmy (znaczy ja i mój brat ). Więc jak to ma jakiś wpływ to mam przechlapane

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 14:03   #4594
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Szkoda, że w nocy usnać nie moge, dzieciątko sie zamieni w nietoperza:P
Stary 2009-11-25, 14:11   #4595
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda, że w nocy usnać nie moge, dzieciątko sie zamieni w nietoperza:P
Byle nie wisiało do góry nogami

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 14:21   #4596
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
Widze że mamy tu mega utalentowaną cieżarówkę .

Czekany na wiecej fotek
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 14:40   #4597
asienka240
Rozeznanie

martuko masz racje dziewczyno, ja na zabicie czasu i nudy tez czytam ostatnio dorwalam 4 ksiazki i teraz bede czytac je po kolei niestety te lezace maja przesrane :P a co do celulitu ja tez mam ale to juz przed ciaza mialam i nie wiem jak sie go pozbyc, na szczescie teraz sie nie pogorszyl jego stan.
Co do zgagi tez biore rennie. Pomaga a po tic tacach chyba bym...

A brzusio śliczny taki malutki jeszcze

eniggma witamy serdecznie jasne, że możesz, co to za pytanie czemu tak późno do nas dołączasz co??
Czyżby bliźniaki ?

Mloda piekne zdjecia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 14:48   #4598
martuko
Wtajemniczenie

megimegi, tylkooliwka, naprawdę uważacie go za malusi??? Może jak ja widzę siebie całą to dlatego wydaje mi się wielkiii, a to dopiero połowa, nie wiem co na końcu będzie. Oczywiśćie zdjecie robione rano, bez wypchanego żołądka Za parę tygodni spróbuję zrobic taki zestaw jak brzuszek rósł sobie, dlatego teraz robię zdjęcia w jednym miejscu

Cytat:
Napisane przez eniggma Pokaż wiadomość
zastanawiam się czy mogłabym do Was dołączyć? termin mam na 26 kwietnia
eniggma, suoer,że następna bliźniakowa mama, napisz coś więcej o sobie, jakie masz bliźniaki i czy to pierwsze Twoje dzieci??

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
No widzisz!? juz masz odpowiedź ... teraz musze leżec ale naparwde miałam siłe do sprzatania i kilka razy odkurzałam kilka razu zamiatałam i co chwile jechałam z mopem i szmata tyle kurzu było.. biuuuuu
Jej idę leżec wiecie że mi nie przechodzi ten ból i napięcie kurka DO JUTRA JESZCZE CAŁE 24 GODZINY MOŻE BPRZEJDZIE JAK NIE TO O 12 JADĘ...
a w sobotę zabawa ostatkowa.. musi mi przejśc!!!

Ściskam mocno... MUSIAŁAM WSTAC I SIE PRZYWITAĆ!!!
madziwnia, Ty nie szalej, co??? Może lepiej imprezę sobie odpuścić, żeby mieć spokojne święta... lepiej to przemyśl...

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
dziekuje za zmiane w danych

tak mozna stosowac homeopatie pytalam lekarza
ja pokryjomu przed mezem zagladam do ciuchlandkow i kupuje tak by nie widzial a ceny z nowych to i tak odrywam
tygryek ma metke disney i nic wiecej byl jeszcze elefant i kubus prosiak sowa klapoluchy ale tygrysek najbardziej mi sie podobal

dziewwczyny pedze do lekarza zadzwonilam do osrodka z pytanie do lekarza czy moge jakis syrop bo mowic nie moge a pani mi ze mam natychmiast przyjechac na badanie wiec sie umylam i pedze < cholercia znow 2 busami > odezwe sie wieczorem jak wroce od mamci na obiad sie zalapie mniamiiiii
oj, no ja bym musialą dwa kupować, to przecież nie takie same, ale pewnie i tak nie trafię na nie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam z zakupów i mnie coś brzusio zaczął boleć. Tzn. w drodze bolał. Chyba muszę się położyć, bo też czasem mi twardnieje. Wizyta dopiero za tydzień więc muszę się oszczędzać.
Już się nie mogę doczekać jak zobaczę moje maleństwo czuję, że to będzie chłopak, ciekawe czy moje przeczucie się sprawdzi
asiulek, a wiesz, ja właściwie teraz zaczynam odkrywać co to są te twardnienia brzuszka. Wcześniej pytałam lekarza, bo wydawał mi się twardy, ale to było bez napiećia, a teraz czasem mi się tak napnie na chwilę i przechodzi potem. NA szczęście nie za często, ciekawe czy nospa może działąć długofalowo, myślaląm,że to doraźny lek... ale biorę 2xdziennie i jakoś na razie te większe napiecia szybko przechodzą. A maluszki rozrabiają cieszę się jak je czuje choć nadal nie wiem czy czuję jedno czy dwa. Wczoraj oglądaliśmy Wojewódzkiego, obśmiałam się, muzyki sporo było i może te swiatła, bo jak mi zaczęło szaleć w środku! niesamowite, aż było widać, ale mąż nie mógł trafić na odpowiedni moment żeby zobaczyć Teraz też mi coś tam pyka, niemal w tym samym miejscu co zwykle.

mloda, to Ty jesteś zawodowcem?? Zdjęcia Profesjonalne takie... JA uwielbiam fotografowanie ale z ludźmi nie próbowałąm. NAwet myślałam,że jak mam teraz tyyyle czasu to bym się pouczyła troche obróbki, ale jakoś ciągle go brakuje.

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Czytałyście to drogie mamusie: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...osc_prasa.html
Ciekawe ile z tego faktycznie zostanie zrealizowane.
A tak poza tym to dzień dobry
prawa prawami, ale słyszałąm,że Tusk coś kombinuje z becikowym. Że niby mieliby je przyznawać dopiero od drugiego dziecka, hmmmmmm. Przesadza, nie? Ciekawe jakby nas potraktowali, bo to w końcu dwoje naraz ...

Cytat:
Darusia, no zawsze możesz udawać że jesteś z pn-wsch Polski, gdzie chłopców się ubiera na różowo A mi się spodobał taki wożek brąz z różem i dla chłopaka chyba mógłby być.

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Za to moja sto razy gorsza i do tego włosy lecą garściami a miały być gęstsze buuu...
dobrze, że trochę pospałaś, bo ja kiedyś uwielbiałam spać w dzień, a ostatnio nawet na 5 minut nie usnę. Moja mama mi wciąż powtarza, że mam spać ile się da, bo ona duuuuzo spała w ciąży i my też ładnie sypialiśmy (znaczy ja i mój brat ). Więc jak to ma jakiś wpływ to mam przechlapane
hmmm, nawet mnie nie strasz, ja się późno kładę, nie wiem jak sprawić,żeby maluchy zmieniły pory swojej aktywnośći. To nie któaś z Was pisałą, że podobno tak im zostaje rytm czuwania-snu jak jest teraz???

idę jeść obiadek i dziś robię galaretki drobiowe z groszkiem i kukurydzą
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 14:57   #4599
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my nie potrafimy odmowic a chcielismy jakis kupic,ale jednak chyba przyjmiemy ten a spacerowke kupimy wypasioną, chociaz ten tez spacerowka ale wiadomo o co chodzi
Stary 2009-11-25, 15:40   #4600
ita83
Wtajemniczenie

My tez nie potrafimy odmowic - ale na razie jestesmy z tego bardzo ale to bardzo zadowoleni
Wiec moze nie bedzie az tak zle z tym wozkiem
Wczoraj otrzymalismy od znajomych 2 wanienki - jedna uzyta 2 razy
i przewijak i mamy obiecany bujaczek.....
Stary 2009-11-25, 15:42   #4601
mloda1989
Zakorzenienie

Dziekuje dziewczyny
zawodowym fotografem nie jestem, bo to moje hobby od 1,5 roku...zawszce mnie bardziej obrobka interesowala a przez to wkrecilam sie w zdjecia...heh z zawodem bedzie to mialo malo wspolnego bo studiuje budownictwo moj tezet bardziej mnie w zdjecia wkrecil bo na poczatku nie mialam odwagi ludzi fotografowac.... no i w tym roku zaczelismy sluby...i tak jakos leci jako hobby plus kasa na dodatkowy sprzet
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 15:53   #4602
Darusiaaaa
Zakorzenienie

To podobnie jak my cala wyprawka podobno dla nas gotowa

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

uciekam, zajrze wieczorkiem
Stary 2009-11-25, 16:07   #4603
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
prawa prawami, ale słyszałąm,że Tusk coś kombinuje z becikowym. Że niby mieliby je przyznawać dopiero od drugiego dziecka, hmmmmmm. Przesadza, nie? Ciekawe jakby nas potraktowali, bo to w końcu dwoje naraz ...

Troszkę źle doczytałas kombinują alby na kolejne i kazde następne dziecko becikowe było większe.

Umyłam podłogi i nie mam siły
Stary 2009-11-25, 16:10   #4604
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
To jest halo z tematem wyższego becikowego przy każdym kolejnym dziecku. Już sobie wyobrażam te "mamusie" w np. 9 ciąży w ciągu 10 lat.
Nad sklepem w którym kupujemy chleb mieszkała swojego czasu taka "rodzinka", babka miała 36 lat jak była w 10 czy 11 ciąży a wyglądała na conajmniej 50. Potrafiła wejść do sklepu, kupić 1 chleb na tyle osób i 2 piwka (dla siebie i tatusia dzieci). Potem była straszna afera bo tatuś zapłodnił (sorry,nie wiem jak to inaczej ująć) najstarszą córeczkę. I sobie tak w 3 chodzili po ulicy, one dwie w ciąży i tatuś i dziadek w jednej osobie, a jacy uśmiechnięci i zadowoleni. W końcu ktoś nie wytrzymał i zadzwonił gdzie trzeba, wszystkie dzieci im zabrali, jemu udowodnili kazirodztwo i teraz zdajsie siedzi.
Duże becikowe będzie takich ludzi tylko zachęcało do "produkcji" kolejnych dzieci. Przecież każdy rozsądny człowiek którego nie stać na 5, 6, 7 czy więcej dzieci po prostu poprzestaje np na 2.

mloda1989 - Fotki bardzo ładne, masz fach w ręku

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 16:17   #4605
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
To jest halo z tematem wyższego becikowego przy każdym kolejnym dziecku. Już sobie wyobrażam te "mamusie" w np. 9 ciąży w ciągu 10 lat.
Nad sklepem w którym kupujemy chleb mieszkała swojego czasu taka "rodzinka", babka miała 36 lat jak była w 10 czy 11 ciąży a wyglądała na conajmniej 50. Potrafiła wejść do sklepu, kupić 1 chleb na tyle osób i 2 piwka (dla siebie i tatusia dzieci). Potem była straszna afera bo tatuś zapłodnił (sorry,nie wiem jak to inaczej ująć) najstarszą córeczkę. I sobie tak w 3 chodzili po ulicy, one dwie w ciąży i tatuś i dziadek w jednej osobie, a jacy uśmiechnięci i zadowoleni. W końcu ktoś nie wytrzymał i zadzwonił gdzie trzeba, wszystkie dzieci im zabrali, jemu udowodnili kazirodztwo i teraz zdajsie siedzi.
Duże becikowe będzie takich ludzi tylko zachęcało do "produkcji" kolejnych dzieci. Przecież każdy rozsądny człowiek którego nie stać na 5, 6, 7 czy więcej dzieci po prostu poprzestaje np na 2.

mloda1989 - Fotki bardzo ładne, masz fach w ręku
Dla mnie to powinni się zająć tym aby były żłobki i przedszkola dla dzieci . W dupie mam ich becikowe wole miec dostęp do żłobka czy przedszkola i sama sobie kase zarobie . Ew jakas pomoc na urlopach wychowawczych a nie jednorazowe zapomogi nie wystarczające nawet na dobry wózek o szczepionkach już nie wspomnę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 17:06   #4606
drcron
Zakorzenienie

wrocilam od lekarza stwierdzila u mnie grype kazala lezec zazywac tabletki i duzo pic by sie nie odwodnic bylam tez na usg4D i co i dupa blada nic nie bylo widac wszystko przez lozysko jest na przedniej scianie < dzidzia ma male mieszkanko i malo tam miejsca > moj maly grubasek i jak juz chcielismy cos zaczac nagrywac to niunia bach buzie w lozysko stwierdzialm ze moja corcia jest uparta bardziej niz osiolek chyba ma to po tatusiu bo ja prosilam i prosilam by pokazala buziaka to jak sie wynurzyla z lozyska to zaslaniala buzie raczkami i tylko nosek pokazywala maly kartofelek i slicznie sie usmiechala i kopala jak szalona nadal kopie ale to akurat mi sie podoba
ale dzisiaj sie tu pustki znow zrobily

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

aha zapomnialam napisac ze za ten kocyk cy reczniczek z kapturkiem z tygryskiem zaplacilam jedyne 29,99

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 17:23   #4607
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
wrocilam od lekarza stwierdzila u mnie grype kazala lezec zazywac tabletki i duzo pic by sie nie odwodnic bylam tez na usg4D i co i dupa blada nic nie bylo widac wszystko przez lozysko jest na przedniej scianie < dzidzia ma male mieszkanko i malo tam miejsca > moj maly grubasek i jak juz chcielismy cos zaczac nagrywac to niunia bach buzie w lozysko stwierdzialm ze moja corcia jest uparta bardziej niz osiolek chyba ma to po tatusiu bo ja prosilam i prosilam by pokazala buziaka to jak sie wynurzyla z lozyska to zaslaniala buzie raczkami i tylko nosek pokazywala maly kartofelek i slicznie sie usmiechala i kopala jak szalona nadal kopie ale to akurat mi sie podoba
ale dzisiaj sie tu pustki znow zrobily

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

aha zapomnialam napisac ze za ten kocyk cy reczniczek z kapturkiem z tygryskiem zaplacilam jedyne 29,99
Jakieś leki ci dał na tę grypę? Ja też sie zastanawiam czy pójść na 4D czy nie i nie moge sie zdecydować;-).
Stary 2009-11-25, 17:39   #4608
drcron
Zakorzenienie

kazala lykac oscilococcinum bo to juz zaczelam brac mam brac jeszcze 3 dni rano i wieczorem jeden proszek rutinoscorbin a jak nie przejdzie do poniedzialku to mam przyjechac po antybiotyk ale moj organizm jak slyszy antybiotyk to zdrowieje automatycznie mam jesc czosnek ale nie przesadzac pic miodzio z mlekiem i maselkiem smarowac sie wikiem albo amolem ro robic inhalacje z soli morskiej by lepiej sie oddychalo i gardziolko mam plukac dentoseptem rozcienczonym 1 do 5 by nie byl zamocny nie dala mi antybiotykow bo mowi ze czasem antybiotyk szkodzi ze mozne zatrzymac rozwoj plodu wiec podaje sie go w ostatecznosci mi to na reke bo ja nie lubie lykac tabletek bleeeee......

co do 4D to zalezy od polozenia lozyska jesli jest na przednij scianie to ten lekarz co bylam u niego odradza badanie 4D bo mowi ze to bezsensu ze i tak nic nie widac bo lozysko wszystko zaslania zlewa sie z dzidzia jako jedna tkanka aparat usg nie odroznia ze to lozysko a to dzidzia tylko wszystko widzi jako jedna tkanka a szkoda ale jesli jest lozysko na tylniej scianie lub u gory to jak najbardziej polecam bo super widok ja widzialam fragment filmu dziewczyny co byla przedemna na tym badaniu bo bylo zapisane na kompie u niego i widok byl rewelacyjny powiedzial zeby przyjechac do niego za 3 tygodnie moze dzidzia zmieni polozenie i bedzie cos widac lekarz ten okazal sie bardzo wpozadku bo pytalam ile mam zaplacic to powiedzial ze jestesmy rozliczeni ze po co mam placic za cos czego i tak nie bylo widac < ale nie wiedzial ze i tak sprawil mi wielka radosc bo widzialam moja corcie dzisiaj znow na monitorkju a i moja mamcia tez widziala swoja wnusie hehe pierwszy raz w zyciu byla na usg sprawilam jej mega frajde >

Stary 2009-11-25, 17:46   #4609
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Ja mam lozysko na tylnej scianie wiec chyba sie skusze U mnie niestety antybiotyk byl koniecznoscia;.. na szczescie jeszcze 2 dni jednego i 4 drugiego;/ niestety zapalenie sie z przeziebieniem zeszlo w jednym momencie i jeszcze bialko w moczu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 18:01   #4610
drcron
Zakorzenienie

no to faktycznie sie porobilo ja naszczescie nie mam bialka w moczu dzieki Bogu

wiecie co dostalam w prezencie od znajomych ksiazke pierwszy rok z zycia diecka niebawem zaczne ja czytac

wlasnie sluchalam w wiadomosciach o podwyzce becikowego doszlam do wniosku ze oni sa nienormalni nie wiem czym chca zachecic kobiety do rodzenia tysiacem kolejnym ?? wiecie co mojej znajomej kilka tygodni temu urodzila sie wnusia mama tej dziewczynki jest niepelnoletnia zreszta jak i tata poszli do opieki po zapomoge na dziecko bo jeszcze oboje sie ucza i wiecie ile dostali?? doslownie usmialam sie 100 zlotych na dziecko tylko tyle im przysluguje bo sa niepelnoletni przeciez to jest smieszne chlopak dostaje stypendium w szkole i dzieki temu jakos funkcjonuja

Stary 2009-11-25, 18:09   #4611
Darusiaaaa
Zakorzenienie

masakra ja dzisiaj ogladalam w wiadomosciach, że Polacy maja bardzo niski przyrost naturalny i generalnie za 7 lat jak tak pojdzie zostanie nas duzo duzo mniej wiec moze dlatego wlasnie podwyzszaja a przynajmniej chcą

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Gdybyście miały kaszel to polecam cukierki "Pulmoll" ( Żurawina z Echinaceą + wit.C) jak landryneczki a pomagają
Stary 2009-11-25, 18:31   #4612
drcron
Zakorzenienie

napewno wyprobuje je juz wyslalam mezowi smsa by kupil mi je w aptece jak bedzie rano wracal z pracy bardzo dziekuje narazie ssam tantum werde tez pomoaga na bol gardla i kaszel

a ja mam dzisiaj luksus hehe lozeczko calusienkie dla mnie moze sie wyspie

zobaczcie co znalazlam cudnego na allegro
http://www.allegro.pl/item822615700_...c.html#gallery
i dlaczego ja mam tak duzo bodow?? - dzis liczylam jest ich 34 sztuki w rozmiarze newborn i 0-3 ale na te sie skusze chyba tylko nie wiem ktore bo wszystkie mi sie podobaja

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

powiedzcie mi prosze jaki kocyk jest potrzebny dla dzidziusia?? i ile tych kocykow ?/
czy taki moze byc??
http://www.allegro.pl/item815493703_aukcja.html

Stary 2009-11-25, 18:40   #4613
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
masakra ja dzisiaj ogladalam w wiadomosciach, że Polacy maja bardzo niski przyrost naturalny i generalnie za 7 lat jak tak pojdzie zostanie nas duzo duzo mniej wiec moze dlatego wlasnie podwyzszaja a przynajmniej chcą
Tylko, że takim sposobem to podwyższają ale jedynie liczbę dzieci w domach dziecka. Bo nikogo normalnie myślącego nie skusi 1000 czy 2000.
Tak jak pisała ania p ważniejsze od becikowego są np. żłobki czy przedszkola. Rzucić komuś kilka stówek (i to jeszcze z jaką łaską) to żadna pomoc. Chociaż oczywiście się to każdej mamie przyda ale nie oszukujmy się, na ile to wystarczy.
No ale niestety, taki kraj...

drcron - 34? WOW! Myślisz,że serio Ci się aż tyle przyda?

Kocyk fajny,tylko ja mam alergię na róż
Mnie się za to bardzo podoba ten komplecik: http://www.allegro.pl/item820105657_...a_rozm_56.html Od tego samego sprzedawcy którego kocyk wrzuciłaś. Dzięki Chyba zamówię. W ogóle fajne tam rzeczy mają. Muszę dokładnie pooglądać.

Aaa dziewczyny powiedzcie mi tylko czy brać rozmiar 56 czy lepiej 62? Bo myślałam, żeby w 56 kupić w razie czego ze 2-3 sztuki a resztę w 62. Czytała i tu i na innych forach,że rozmiar 56 jest często za mały a do 62 dziecko potrafi "dorosnąć' w kilka dni. Nie chcę przesadzać z rzeczami, wolę dokupić po urodzeniu bo szkoda wyrzucać kasę na coś co się nie przyda zupełnie. Jak myślicie?

Stary 2009-11-25, 18:46   #4614
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Martuko ładniutki ten Twój brzuchol. Ja też mam wrazenie że ten mój już taki ogromny, a tu się okazuje że dziewczyny uważają ze całiem mały jak na bliźniaki. Witam kolejną mamę bliźniakową(chociaz nigdzie nie doczytałam ze ennigma ma blixniaki) chyba opuściłam jakiegoś posta.

Młoda z tymi fotkami to wymiatasz, rewelka.

Co do becikowego to aniap popieram w 100%. Niech zapenią nam odpowiednią opiekę dla dzieci, albo umożliwią to babcią i wtedy my becikowego nie bedziemy potrzebowac żadnej jałmużny

A ja dzisiaj wyciagnełam tatusia i kupiliśmy płytki do domku do salonu jadalni i kuch ni z przedpokojem i jestem najszczęsliwsza osóbką na świecie. Normalnie zaczyna być coś widac w tej mojej chałupinie.

Jutro jadę na usg połówkowe mam nadzieję ze zrobi też to 4d i będzie git.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 18:49   #4615
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że takim sposobem to podwyższają ale jedynie liczbę dzieci w domach dziecka. Bo nikogo normalnie myślącego nie skusi 1000 czy 2000.
Tak jak pisała ania p ważniejsze od becikowego są np. żłobki czy przedszkola. Rzucić komuś kilka stówek (i to jeszcze z jaką łaską) to żadna pomoc. Chociaż oczywiście się to każdej mamie przyda ale nie oszukujmy się, na ile to wystarczy.
No ale niestety, taki kraj...

drcron - 34? WOW! Myślisz,że serio Ci się aż tyle przyda?

Kocyk fajny,tylko ja mam alergię na róż
Mnie się za to bardzo podoba ten komplecik: http://www.allegro.pl/item820105657_...a_rozm_56.html Od tego samego sprzedawcy którego kocyk wrzuciłaś. Dzięki Chyba zamówię. W ogóle fajne tam rzeczy mają. Muszę dokładnie pooglądać.

Aaa dziewczyny powiedzcie mi tylko czy brać rozmiar 56 czy lepiej 62? Bo myślałam, żeby w 56 kupić w razie czego ze 2-3 sztuki a resztę w 62. Czytała i tu i na innych forach,że rozmiar 56 jest często za mały a do 62 dziecko potrafi "dorosnąć' w kilka dni. Nie chcę przesadzać z rzeczami, wolę dokupić po urodzeniu bo szkoda wyrzucać kasę na coś co się nie przyda zupełnie. Jak myślicie?
u mnie sie tego tyle nazbieralo bo dostalam kolejna paczke od siostry a i kupilam kilka i od sasiadki dostalam tez nowe z metkami wiec sie uzbieralo a czy wykozystam to nie wiem te co moja dzidzia nie bedzie nosila pojda dalej w swiat nasi przyjaciele tez spodziewaja sie dzidzia maja termin na lipiec wiec to co ja nie wykozystam dostana oni w spadku

Stary 2009-11-25, 18:54   #4616
Darusiaaaa
Zakorzenienie

odnośnie becikowego to gówno wielkie a nie pieniądz, 3 szczepionki i dziękuje. W Anglii dzieciaczki mają cała opieke zdrowotną za free tylko nie pamiętam do którego roku życia, w każdym badź razie tam jest pomoc i dla dzidziulków i dla matek, kuzynka a chrześnicą tam mieszka i mówi że tutaj jest chyba najgorzej odnośnie dzieciaczkow.
Stary 2009-11-25, 19:04   #4617
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
u mnie sie tego tyle nazbieralo bo dostalam kolejna paczke od siostry a i kupilam kilka i od sasiadki dostalam tez nowe z metkami wiec sie uzbieralo a czy wykozystam to nie wiem te co moja dzidzia nie bedzie nosila pojda dalej w swiat nasi przyjaciele tez spodziewaja sie dzidzia maja termin na lipiec wiec to co ja nie wykozystam dostana oni w spadku
A ja myślałam,że już tyle nakupowałaś
No po mnie też na pewno wszystkie rzeczy pójdą w świat, zwłaszcza,że jestem członkiem jednego takie stowarzyszenia, które ma pod opieką osoby biedne, niezaradne, uzależnione, bezrobotne itd. Zawsze jak mam ja albo ktokolwiek znajomy coś na zbyciu to zabieram do stowarzyszenia. Akcesoria dziecięce też się przydadzą komuś na pewno.
Z kolei ja nic nie dostanę bo nikt znajomy nie ma dzieci (ciężko uwierzyć biorąc pod uwagę przedział wiekowy 20-30 lat).

Cytat:
W Anglii dzieciaczki mają cała opieke zdrowotną za free tylko nie pamiętam do którego roku życia, w każdym badź razie tam jest pomoc i dla dzidziulków i dla matek, kuzynka a chrześnicą tam mieszka i mówi że tutaj jest chyba najgorzej odnośnie dzieciaczkow.
Rodzina mojej przyjaciółki mieszka w Irlandii, mają synka ok 2 letniego i chyba właśnie do 2 roku życia tam jakieś całkiem niezłe pieniądze dostają na niego. Mimo że dzieciak się tam nie urodził nawet i są tam jakoś dopiero rok. Po 2 roku życia też będą dostawać tylko, że już mniej.

Stary 2009-11-25, 19:11   #4618
catro
Rozeznanie

No i znowu nie pamiętam co też ja miałam komu odpisać

na pewno chciałam pogratulować dcron dziewuszki

madziwnię ochrzanić na zbytnie przemęczanie się

Izumi i młodej pogratulować fotek, zarówno tych z nimi na widoku jak i tych robionych przez nie

Pop70 - mi się wydaję że nie panikuję, grzecznie jem posiłki bez soli i mierzę sobie ciśnienie. Może rzeczywiście tak to wygląda, bo ja do daru ładnego i przejrzystego pisania się nie przyznaję Jedzenie paskudne, prawda? Mam nadzieję że szybko się przyzwyczaję. Gotujesz może coś na parze? Ja się od dawna przymierzam do zakupu takowego garnka, może taka soczewica będzie bardziej znośna.

Bardziej przejmuje się moimi codziennymi zamroczeniami - robi mi się gorąco, potem słabo, pojawiają się mroczki przed oczami. Zawsze udaje mi się dotrzeć do okna i się nie przewrócić, po pewnym czasie przechodzi. Chyba jednak poproszę we wtorek gina o zwolnienie lekarskie, tym bardziej że szef wycofał się z dużego projektu i zapowiada się leniwy grudzień.

W ogóle wczoraj wymienili nam drzwi wejściowe - myślałam że dokonają większego spustoszenia, a tu mąż poradził sobie ze sprzątaniem w 2 godziny (ja w tym czasie miło spędzałam czas u zębologa). Ale wreszcie mam drzwi bardziej dzwiękoszczelne, bezpieczniejsze i, co najważniejsze, ładniejsze .

A i Izumi, czy mi się dobrze w oczy rzuciło, żeś ty z 2 grudnia? Jak tak, to my prawie siostry, bo ja z 1-go. Za to 2.XII wypada u mnie studniówka
catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 19:13   #4619
mrowak
Zakorzenienie

Hello babki!
Cały dzionek mnie tu nie było no i teraz mam epopeję do nadrobienia.
Będę odpisywać po kolei, bo inaczej nie wydolę.

Drcron, gratuluję dziewuszki i fajne imię wybraliście. My się jeszcze zastanawiamy.

Zanim zapomnę- któraś pisała, że brała furagin (ja mam jeszcze do tego urosept) czy zauważyłyście, żeby po tych lekach mocz robił się bardziej żółty? Bo mi dokładnie od dnia przyjmowania leków tak się właśnie zrobiło i zupełnie nie wiem do czego to przypiąć.

Darusia, żadne przesądy- przestań i leć na te zakupy jak masz ochotę!
Ewidentnie widać, że Twój mąż NIE LUBI kotka-ewidentnie:hahaha :

Asiulek, myślę że dobry wybór z tym wózkiem- my, jak pisałam, mamy XA od znajomych i już właśnie raz wyprałam te wszystkie materiałowe części. Planuję to zrobić jeszcze raz gdzieś w styczniu.

Cytat:
zgaga straszna, lece do wanny
Takiego sposobu na zgagę to jeszcze nie znałam:co jest:

Baobabek, kurcze- znam chyba taki ból. Pamiętam, że w sobotę jak mnie złapało to nie mogłam się podnieść na łóżku nawet żeby się herbaty napić. Paskudne uczucie. Mi przeszło następnego dnia. Rozmawiałaś ze swoim ginem??

Izumi, gdybyś nie była te pół Polski ode mnie to natychmiast umówiłabym się z Tobą na sesję brzuszkową! Mam znajomego fotografa, ale on niestety miewa tendencje do przegięć i boję się, że jak zacznie cuda wymyślać, to mi się zdjęć odechce. Twoje jest super!

U mnie studniówka za 3 dni

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2009-11-25 o 19:15
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 19:22   #4620
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Mrowak ja mialam furagin, nie masz sie czym przejmowac, ja to mialam tam pomaranczowe siusiu kolorem jak dojrzała mandarynka więc nie masz sie czym przejmować, to tak działa, zanim byłam w ciąży brałam na pęcherz i było dokładnie tak samo.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości