|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
heheh no moja sie osttanio poprawila dzieki tej ciazy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Zakorzenienie
|
Troszke odespałam po kąpieli, ale to jeszcze niestety nie to;/ teściu nam przesłał zdjęcie tamtego wózka co mieli nam dac, jest po prostu caleńki różowiutki a gdzie niegdzie ma szare wstawki ale jest ich niewiele.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4594 |
Zakorzenienie
|
Szkoda, że w nocy usnać nie moge, dzieciątko sie zamieni w nietoperza:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4597 |
Rozeznanie
|
martuko masz racje dziewczyno, ja na zabicie czasu i nudy tez czytam
![]() ![]() ![]() Co do zgagi tez biore rennie. Pomaga a po tic tacach chyba bym... ![]() A brzusio śliczny ![]() ![]() eniggma witamy serdecznie ![]() ![]() ![]() ![]() Czyżby bliźniaki ? ![]() Mloda piekne zdjecia ![]()
#4598 | |||||||
Wtajemniczenie
|
megimegi, tylkooliwka, naprawdę uważacie go za malusi??? Może jak ja widzę siebie całą to dlatego wydaje mi się wielkiii, a to dopiero połowa, nie wiem co na końcu będzie. Oczywiśćie zdjecie robione rano, bez wypchanego żołądka
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mloda, to Ty jesteś zawodowcem?? Zdjęcia Profesjonalne takie... JA uwielbiam fotografowanie ale z ludźmi nie próbowałąm. NAwet myślałam,że jak mam teraz tyyyle czasu to bym się pouczyła troche obróbki, ale jakoś ciągle go brakuje. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
idę jeść obiadek i dziś robię galaretki drobiowe z groszkiem i kukurydzą ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
my nie potrafimy odmowic a chcielismy jakis kupic,ale jednak chyba przyjmiemy ten
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Wtajemniczenie
|
My tez nie potrafimy odmowic - ale na razie jestesmy z tego bardzo ale to bardzo zadowoleni
![]() Wiec moze nie bedzie az tak zle z tym wozkiem Wczoraj otrzymalismy od znajomych 2 wanienki - jedna uzyta 2 razy i przewijak i mamy obiecany bujaczek..... ![]() ![]()
#4601 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny
![]() zawodowym fotografem nie jestem, bo to moje hobby od 1,5 roku...zawszce mnie bardziej obrobka interesowala a przez to wkrecilam sie w zdjecia...heh z zawodem bedzie to mialo malo wspolnego bo studiuje budownictwo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4602 |
Zakorzenienie
|
To podobnie jak my
![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- uciekam, zajrze wieczorkiem |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umyłam podłogi i nie mam siły ![]()
![]() |
#4604 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nad sklepem w którym kupujemy chleb mieszkała swojego czasu taka "rodzinka", babka miała 36 lat jak była w 10 czy 11 ciąży a wyglądała na conajmniej 50. Potrafiła wejść do sklepu, kupić 1 chleb na tyle osób i 2 piwka (dla siebie i tatusia dzieci). Potem była straszna afera bo tatuś zapłodnił (sorry,nie wiem jak to inaczej ująć) najstarszą córeczkę. I sobie tak w 3 chodzili po ulicy, one dwie w ciąży i tatuś i dziadek w jednej osobie, a jacy uśmiechnięci i zadowoleni. W końcu ktoś nie wytrzymał i zadzwonił gdzie trzeba, wszystkie dzieci im zabrali, jemu udowodnili kazirodztwo i teraz zdajsie siedzi. Duże becikowe będzie takich ludzi tylko zachęcało do "produkcji" kolejnych dzieci. Przecież każdy rozsądny człowiek którego nie stać na 5, 6, 7 czy więcej dzieci po prostu poprzestaje np na 2. mloda1989 - Fotki bardzo ładne, masz fach w ręku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
wrocilam od lekarza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale dzisiaj sie tu pustki znow zrobily ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- aha zapomnialam napisac ze za ten kocyk cy reczniczek z kapturkiem z tygryskiem zaplacilam jedyne 29,99
#4607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
kazala lykac oscilococcinum bo to juz zaczelam brac mam brac jeszcze 3 dni rano i wieczorem jeden proszek rutinoscorbin a jak nie przejdzie do poniedzialku to mam przyjechac po antybiotyk ale moj organizm jak slyszy antybiotyk to zdrowieje automatycznie
![]() ![]() co do 4D to zalezy od polozenia lozyska jesli jest na przednij scianie to ten lekarz co bylam u niego odradza badanie 4D bo mowi ze to bezsensu ze i tak nic nie widac bo lozysko wszystko zaslania zlewa sie z dzidzia jako jedna tkanka aparat usg nie odroznia ze to lozysko a to dzidzia tylko wszystko widzi jako jedna tkanka a szkoda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4609 |
Zakorzenienie
|
Ja mam lozysko na tylnej scianie wiec chyba sie skusze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
no to faktycznie sie porobilo ja naszczescie nie mam bialka w moczu dzieki Bogu
![]() wiecie co dostalam w prezencie od znajomych ![]() ![]() ![]() wlasnie sluchalam w wiadomosciach o podwyzce becikowego ![]()
#4611 |
Zakorzenienie
|
masakra ja dzisiaj ogladalam w wiadomosciach, że Polacy maja bardzo niski przyrost naturalny i generalnie za 7 lat jak tak pojdzie zostanie nas duzo duzo mniej wiec moze dlatego wlasnie podwyzszaja
![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Gdybyście miały kaszel to polecam cukierki "Pulmoll" ( Żurawina z Echinaceą + wit.C) jak landryneczki a pomagają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
napewno wyprobuje je juz wyslalam mezowi smsa by kupil mi je w aptece jak bedzie rano wracal z pracy bardzo dziekuje narazie ssam tantum werde tez pomoaga na bol gardla i kaszel
![]() a ja mam dzisiaj luksus hehe lozeczko calusienkie dla mnie ![]() ![]() zobaczcie co znalazlam cudnego na allegro ![]() http://www.allegro.pl/item822615700_...c.html#gallery i dlaczego ja mam tak duzo bodow?? - dzis liczylam jest ich 34 sztuki w rozmiarze newborn i 0-3 ale na te sie skusze chyba tylko nie wiem ktore bo wszystkie mi sie podobaja ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- powiedzcie mi prosze jaki kocyk jest potrzebny dla dzidziusia?? i ile tych kocykow ?/ czy taki moze byc?? http://www.allegro.pl/item815493703_aukcja.html
#4613 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak jak pisała ania p ważniejsze od becikowego są np. żłobki czy przedszkola. Rzucić komuś kilka stówek (i to jeszcze z jaką łaską) to żadna pomoc. Chociaż oczywiście się to każdej mamie przyda ale nie oszukujmy się, na ile to wystarczy. No ale niestety, taki kraj... drcron - 34? WOW! Myślisz,że serio Ci się aż tyle przyda? Kocyk fajny,tylko ja mam alergię na róż ![]() Mnie się za to bardzo podoba ten komplecik: http://www.allegro.pl/item820105657_...a_rozm_56.html Od tego samego sprzedawcy którego kocyk wrzuciłaś. Dzięki ![]() Aaa dziewczyny powiedzcie mi tylko czy brać rozmiar 56 czy lepiej 62? Bo myślałam, żeby w 56 kupić w razie czego ze 2-3 sztuki a resztę w 62. Czytała i tu i na innych forach,że rozmiar 56 jest często za mały a do 62 dziecko potrafi "dorosnąć' w kilka dni. Nie chcę przesadzać z rzeczami, wolę dokupić po urodzeniu bo szkoda wyrzucać kasę na coś co się nie przyda zupełnie. Jak myślicie?
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Rozeznanie
|
Martuko ładniutki ten Twój brzuchol. Ja też mam wrazenie że ten mój już taki ogromny, a tu się okazuje że dziewczyny uważają ze całiem mały jak na bliźniaki. Witam kolejną mamę bliźniakową(chociaz nigdzie nie doczytałam ze ennigma ma blixniaki) chyba opuściłam jakiegoś posta.
Młoda z tymi fotkami to wymiatasz, rewelka. Co do becikowego to aniap popieram w 100%. Niech zapenią nam odpowiednią opiekę dla dzieci, albo umożliwią to babcią i wtedy my becikowego nie bedziemy potrzebowac żadnej jałmużny A ja dzisiaj wyciagnełam tatusia i kupiliśmy płytki do domku do salonu jadalni i kuch ni z przedpokojem i jestem najszczęsliwsza osóbką na świecie. Normalnie zaczyna być coś widac w tej mojej chałupinie. Jutro jadę na usg połówkowe mam nadzieję ze zrobi też to 4d i będzie git. |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
odnośnie becikowego to gówno wielkie a nie pieniądz, 3 szczepionki i dziękuje. W Anglii dzieciaczki mają cała opieke zdrowotną za free tylko nie pamiętam do którego roku życia, w każdym badź razie tam jest pomoc i dla dzidziulków i dla matek, kuzynka a chrześnicą tam mieszka i mówi że tutaj jest chyba najgorzej odnośnie dzieciaczkow.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No po mnie też na pewno wszystkie rzeczy pójdą w świat, zwłaszcza,że jestem członkiem jednego takie stowarzyszenia, które ma pod opieką osoby biedne, niezaradne, uzależnione, bezrobotne itd. Zawsze jak mam ja albo ktokolwiek znajomy coś na zbyciu to zabieram do stowarzyszenia. Akcesoria dziecięce też się przydadzą komuś na pewno. Z kolei ja nic nie dostanę bo nikt znajomy nie ma dzieci (ciężko uwierzyć biorąc pod uwagę przedział wiekowy 20-30 lat). Rodzina mojej przyjaciółki mieszka w Irlandii, mają synka ok 2 letniego i chyba właśnie do 2 roku życia tam jakieś całkiem niezłe pieniądze dostają na niego. Mimo że dzieciak się tam nie urodził nawet i są tam jakoś dopiero rok. Po 2 roku życia też będą dostawać tylko, że już mniej.
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Rozeznanie
|
No i znowu nie pamiętam co też ja miałam komu odpisać
na pewno chciałam pogratulować dcron dziewuszki ![]() madziwnię ochrzanić na zbytnie przemęczanie się ![]() Izumi i młodej pogratulować fotek, zarówno tych z nimi na widoku jak i tych robionych przez nie ![]() Pop70 - mi się wydaję że nie panikuję, grzecznie jem posiłki bez soli i mierzę sobie ciśnienie. Może rzeczywiście tak to wygląda, bo ja do daru ładnego i przejrzystego pisania się nie przyznaję ![]() Bardziej przejmuje się moimi codziennymi zamroczeniami - robi mi się gorąco, potem słabo, pojawiają się mroczki przed oczami. Zawsze udaje mi się dotrzeć do okna i się nie przewrócić, po pewnym czasie przechodzi. Chyba jednak poproszę we wtorek gina o zwolnienie lekarskie, tym bardziej że szef wycofał się z dużego projektu i zapowiada się leniwy grudzień. W ogóle wczoraj wymienili nam drzwi wejściowe - myślałam że dokonają większego spustoszenia, a tu mąż poradził sobie ze sprzątaniem w 2 godziny (ja w tym czasie miło spędzałam czas u zębologa). Ale wreszcie mam drzwi bardziej dzwiękoszczelne, bezpieczniejsze i, co najważniejsze, ładniejsze ![]() A i Izumi, czy mi się dobrze w oczy rzuciło, żeś ty z 2 grudnia? Jak tak, to my prawie siostry, bo ja z 1-go ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Zakorzenienie
|
Hello babki!
Cały dzionek mnie tu nie było no i teraz mam epopeję do nadrobienia. Będę odpisywać po kolei, bo inaczej nie wydolę. Drcron, gratuluję dziewuszki ![]() Zanim zapomnę- któraś pisała, że brała furagin (ja mam jeszcze do tego urosept) czy zauważyłyście, żeby po tych lekach mocz robił się bardziej żółty? Bo mi dokładnie od dnia przyjmowania leków tak się właśnie zrobiło i zupełnie nie wiem do czego to przypiąć. ![]() Darusia, żadne przesądy- przestań i leć na te zakupy jak masz ochotę! Ewidentnie widać, że Twój mąż NIE LUBI kotka-ewidentnie ![]() ![]() Asiulek, myślę że dobry wybór z tym wózkiem- my, jak pisałam, mamy XA od znajomych i już właśnie raz wyprałam te wszystkie materiałowe części. Planuję to zrobić jeszcze raz gdzieś w styczniu. Takiego sposobu na zgagę to jeszcze nie znałam ![]() ![]() ![]() Baobabek, kurcze- znam chyba taki ból. Pamiętam, że w sobotę jak mnie złapało to nie mogłam się podnieść na łóżku nawet żeby się herbaty napić. Paskudne uczucie. Mi przeszło następnego dnia. Rozmawiałaś ze swoim ginem?? Izumi, gdybyś nie była te pół Polski ode mnie to natychmiast umówiłabym się z Tobą na sesję brzuszkową! Mam znajomego fotografa, ale on niestety miewa tendencje do przegięć i boję się, że jak zacznie cuda wymyślać, to mi się zdjęć odechce. Twoje jest super! U mnie studniówka za 3 dni ![]()
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2009-11-25 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
Mrowak ja mialam furagin, nie masz sie czym przejmowac, ja to mialam tam pomaranczowe siusiu kolorem jak dojrzała mandarynka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.