|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Dziewczyny, czy to możliwe, że poczułam ruchy dziecka na początku 16 tygodnia?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Zakorzenienie
|
suuuuuuper
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Rozeznanie
|
święta prawda!! nigdy sie z nia nie zgadzałam mamy tak odmienne charaktery.jedyna osoba, której jsamo wypowiedzenie imienia wywołuje u mnie nerwice wrr a tż ją kocha jak siostre wiadomo..ostatnio to jedyny temat do naszych kłotni..
#4594 |
Zadomowienie
|
Rybulka, ja jutro zaczynam 16 tydzień i jestem pewna, że od tygodnia stuka do mnie maleństwo
![]()
#4595 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja zaczęłam 16 tydzień, ale niestety jeszcze nic nie czuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Zadomowienie
|
U mnie znów wieje okropnie...brrrrrr....
basik gratuluję dziewczynki ![]() magdus25 ale przygoda w tym Tesco ![]() Rybulka bardzo możliwe,że poczułaś już ruchy ![]() ![]() Ja nie mieszkam z bratową...Ale dla odmiany Wam powiem,że bardzo swoją lubię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Chyba zaczęłam dopiero teraz wierzyć, że rzeczywiście mam w brzuszku maleństwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny czuję się zignorowana.Pytałam o test PAPA i nikt mi nie odpowiedział a już niektóre z Was go miały.Wiec pytam jeszcze raz: Czy na ten test musze być na czczo? magdus25 niezłe z tym TESCO Co do ruchów dziecka to dla mnie za wcześnie ale jak sobię nacisnę ta brzuch to czuje tam taki woreczek.No i czasami jaki kichnę to tak jakby się mi coś obijało w brzuchu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Rozeznanie
|
Darianna nie pomoge Ci bo nie robiłam tego testu.mówiłam tlyk oze gin mi tłumaczyl ze jak sie zdecyduje na test to żeby nie byl robiony metodą PRISKA.
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png ![]() ![]() ![]() 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub ![]() Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2009-11-18 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Zadomowienie
|
Darianna25 Ja jeszcze tego testu nie miałam...ale z tego co mi wiadomo,to chyba nie trzeba być na czczo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4602 | ||||||||
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15339572]Ale super
![]() Margo, dziecinka cuuuudo Trzymam kciuki, a ty za mnie trzymaj Aha Z dr Irena Eris mam serię, Pharmaceris dla inkubatorków. Dostałam, to korzystam, a sam jeden balsam 30 kilka złoty kosztuje. Ctrl + Shift (lewe), powinno pomóc Ja chcę fluidki dziewczyńskie ![]() Wczoraj z pracy późno dotarłam, dzisiaj też, jutro też, zmęczona masakrycznie jestem. Z zachcianek - wsunęłam całą paczkę frytek ![]() ![]() Oj frytki też mi się marzą ![]() ![]() ![]() ![]() Mandarynki też codziennie muszą być! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja pierwsze ruchy poczułam dokładnie 18 października!! Zapisałam to sobie. Leżałam wiezorem po kolacji na boku i czytałam coś. Poczułam przelewanie w brzuszku. Nie chciało mi się wierzyć, że to juź, ale to powtarza się codziennie do tej pory. Ostatnio czułam jeszcze 3 razy takie pyknięcie w brzuszku: pyk, pyk, pyk. Ciekawe czy to też jej robota? ![]() Cytat:
jego rodzice mieszkają 100km od Wawy w stronę w sumie miejscowości co będzie to wesele. Wymyślił, że pojedziemy tam z dzieckiem w piątek. A w sobotę wyjedziemy na ślub i wesele, wrócimy w niedzielę a dziecko zostawimy z moją teściową!!!! w sumie obcą osobą dla dziecka, bo nie będzie go widywała codziennie z racji odległości. Chyba na głowę upadł, wkur**ł mnie okropnie!!!! ![]() Kropuś u mnie pytałam o wynik posiewu następnego dnia i mówili, że nie ma, bo pewnie coś hodują. Odebrałam po tygodniu!! dopiero i okazało się, że nic nie ma. Może i u Ciebie tak będzie, trzymam kciuki. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15340485]Mój mąż upiera się przy faceciku, ale imiona wybrał dla dziewczynki. Męska logika [/QUOTE] ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nie myśl nawet o czarnym scenariuszu!! Wszystko na pewno jest w porządku! Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2009-11-18 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Raczkowanie
|
Widzę, że znowu trochę o jedzeniu wspominamy...
Ja mam od kilku dni fazę na pomarańcze i kiwi...tonami wcinam, prawie codziennie w markecie jestem. Czasem zeżrę banana bo mi się lepiej po nim wypróżnia ale wiem, ze za dużo nie wolno bo ma za dużo cukru...i warzywka na patelnię wcinam jak szalona- same, bez mięsa czy ryżu, normalnie raj dla podniebienia i dla mnie...Dzidzi też chyba się podoba ![]()
#4607 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mandarynki też jakoś jem ostatnio - pycha. ![]() Cytat:
Cytat:
To po Luteinie jak sądzę. Nie czułam się za dobrze, jak ją brałam dopochwowo. ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Ja to bym najchętniej żyła na Macu, kebabie i pizzy. I zapiekankach domowych ziemniaczanych. A na deser placki ziemniaczane i pierogi. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kropka mamy podobny smak ![]() ![]() ![]() No ja też nie wyobrażam sobie zostawić dziecko i jechać się bawić. Chyba bym kota dostała od ciągłego myślenia czy wszystko jest ok. Biorę pod uwagę 2 wersje albo jedziemy tam już w piątek, wynajmjemy coś obok sali weselnej. Idziemy razem na ślub a na wesele sam TŻ albo niech jedzie sam a my zostaniemy sobie w domku. A kropuś i Twoja szyjka jest super długa, moja miała wczoraj 4cm ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jedynie rozsądek powstrzymuje mnie od jedzenia takich rzeczy codziennie. a jak mnie do chipsów ciągnie.... to dopiero jest masakra. ale trzymam się dzielnie ![]() zaraz jadę sobie kupić frytki na obiad ![]() zrobiłam foty ciuszków, ale widzę, że kijowo wyszły, bo światło dzisiaj jakieś nie teges. spróbuję później jeszcze raz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4610 | |||
Zakorzenienie
|
Drożdżaki.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No też się zdziwiłam. I gin też. ![]() Mam nadzieję, że nadal jest taka sama... bo z tego co widzę na forum gazety, to się zmienia w tydzień, dwa. ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() Smacznego. ![]() Przy oknie rób. Bo dziś we wnętrzu domu to jak wieczorem późnym, buro. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Te drożdżaki to groźne? Kropka mnie się wydaje, że jak jesteśmy pod stałą opieką gina to nie ma się co martwić. Ja jakieś 2 tyg temu kupiłam pierwsze śpioszki, nie wiem gdzie jest kabel usb, ale kiedyś Wam wkleje. Są śliczne, rozczulają mnie przeokropnie ![]() Margo ja wczoraj jadłam chipsy, nie potrafię sobie niczego odmówić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mniej groźne niż bakterie. Poza tym większość kobiet niestety łapie toto w ciąży, taka uroda nasza. Damy radę. Miejmy nadzieję, że tak będzie. Ja mam wizyty raz na 3 tyg. Niby często, ale jak coś się dzieje, to się wydaje za mało. Dziś mnie znowu zakłuło. Że też to moje dziecko musiało się tak nisko umościć. ![]() Dawaj śpiochy, dawaj. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W ogóle infekcje są częste, ważne żeby były leczone. Może na necie je znajdę to pokażę ![]() Mnie też czasem kłuje. Jednego dnia co lataliśmy i szukaliśmy narożnika to nieźle mnie kuło, ostatnio jakby się uspokoiło. Ja mam następną wizytę 15 grudnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Wpadlam sie przywitac. ![]() Zarobiona od rana jestem i jeszcze jedna rura taka popsula mi humor rano. Po prostu czad, laska, polka, ktora znam odkad sie tu przeprowadzilam czyli ponad 3 lata i nawet sie kolegujemy a napewno wspolpracujemy potraktowala mnie dzisiaj jak niedouczona gowniare. No ludzie, myslalam, ze ja moja zolc zabije na koniec. Albo juz na maksa przewrazlliwiona jestem. Basiak, gratulacje dziewuszki ![]() Magdus, historia z ryba rewelacja ![]() Ja kiedys wsiadlam do autobusu po naglym telefonie kolezanki z niedokladnie zdjeta z twarzy maseczka. Sterczaly mi takie fredzle, ktore wygladly jak kawalki skory a ja sie dziwilam dlaczego tak sie na mnie gapia ![]() ![]() Darianna, ja nie bylam na czczo na tym tescie. Milego dnia ![]()
#4615 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
I nie czuj się już ignorowana ![]() ![]() Co do ruchów to ja od 16 tc czuję bulgotanie, ale dopiero kilka dni temu upewniłam się, że to nie jest zwykłe przelewanie w jelitach. Jest niżej umiejscowione, pod pępkiem i zdecydowanie inaczej brzmi ![]() ![]() Wydaje mi się, że szczupłe dziewczyny wcześniej mogą odczuwać ruchy. Ja do szczupłych nie należę, a do tego mam jeszcze łożysko z przodu, co działa jak amortyzator. ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- A właśnie. Dziękujemy za wszystkie gratulacje. ![]() Cytat:
![]() I nie denerwuj się już dzisiaj ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | ||
Zakorzenienie
|
Brawo, gratuluję
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja sobie zapisałam kiedy były pierwsze ruchy, nawet godzinami i minutami operowałam przez pół dnia ![]() Cytat:
![]() Ja szłam po śniadaniu. Nawet pielęgniarka mówiła przy rejestracji, żebym coś wcześniej zjadła. magdus25, fajna przygoda w Tesco ![]() Poszłam dzisiaj pochodzić trochę po ciucholandach, żeby dziecku coś kupić, ale nic fajnego nie znalazłam. Za to kupiłam dla siebie bluzkę. ![]() Rozmawiacie już z brzuszkami? Bo my tak ![]() ![]() Na początku ciąży mocno mi brzuch wywaliło, a teraz mam wrażenie, jakby stał w miejscu. Mierzyłam się i cały czas 92 cm na linii pępka. U nas też się szykuje wesele , w sierpniu prawdopodobnie. Jeszcze nie wiem, czy pojedziemy.
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-11-18 o 12:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Miłego dnia... Ja spadam po ten wymaz zakichany, a potem do gina... ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Właśnie zajarzyłam, że wczoraj zaczęłam 15 tydzień. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 |
Zakorzenienie
|
Basiak, gratuluję bardzo, bardzo- po pierwsze, że już wiesz, po drugie, bo baba (i u mnie prawdopodobnie też), a po trzecie, bo pamiętam Cię z naszego wątku marcowo-kwietniowego, dobrze pamiętam?
![]()
#4619 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
![]() Ja też mam trochę tłuszczyku na brzuszku tak ze skóre mam trochę rozciągnietą.Moze rozstępy się nie pojawią ![]() Ja już zjadłam kisiel i teraz wcinam chipsy.Zaraz ide się połozyć bo cieżkie czeka mnie popołudnie. Zresztą tak pogoda barowa.Ciemno i strasznie wieje.Chyba już kurtkę zimową dziś załozę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I Tobie w takim razie gratuluję baby ![]() ![]() Dobrze pamiętasz ![]() pozdro dla marcówko-kwietniówek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.