Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy] - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-02, 12:59   #4591
szakal165
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Nie jestem psychologiem ale z pewnością człowiek bez ED nie udziela się we wszystkich postach dt. jadła
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 13:45   #4592
szakal165
Zakorzenienie

Nie będę offtopować, więc z mojej strony to tyle w temacie- mam wyrobioną opinię i jej nie zmienię.
Stary 2012-05-02, 14:36   #4593
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
Nie będę offtopować, więc z mojej strony to tyle w temacie- mam wyrobioną opinię i jej nie zmienię.
szakal a nie uwazasz ze w tym wątku 3/4osób miało/ma/lub bedzie mialo ED<bo wklejanie dzienne swojego jadła na forum dla osób niezaburzonych przez x czasu nie jest do końca normalne...>?

dlatego nie rozumiem ataku na Ervishe.

Nawet jezeli Jej jadła są wymyślone <w co ja akurat nie wierzę>to są warte naśladowania i w żaden sposób nie łamią regulaminu
Stary 2012-05-02, 14:42   #4594
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

co wiecej, w tym momencie to Ty, Szakal , łamiesz regulamin, nie rozumiem nieuzasadnionego ataku na Ervishę, na DWIE STRONY wątku.

po co ? :/

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 15:06   #4595
tapetka22
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Pokaż wiadomość
coś Ty , rower jest aboslutnie świetny na wszytsko
Ale jeśli ja mogę coś doradzić to najlepiej schudłam pływając codziennie, no i właśnie rower/rolki, tylko musisz regularnie jeźdźić,. ustal sobie czy codziennie czy co drugi dzień, najważniejsza jest regularność
Schudłam tak z 77 kg do 54, z brzucha i z koszmarynych boczków wszytko ładnie zeszło, no i co ważne bez jojo, chociaż w sumie... jest efekt jojo
też bym chciała takie jo-jo

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
hmm chodzi o to,że jestem nieco otłuszczona w okolicy brzucha (tzw. boczki) i ud. Myślę nad rodzajem cwiczeń, bo najchętniej jeżdżę rowerem ale tego nie wysmukla...
świetnie wyglądasz!

a z brzuchem-próbowałaś A6W?
Stary 2012-05-02, 15:55   #4596
szakal165
Zakorzenienie

chyba wypróbuję
choć jest to na pewno nudne (te serie powtórzeń) ale za to efekty są
Stary 2012-05-02, 16:11   #4597
szakal165
Zakorzenienie

Bo dla mnie jest jasne, że nie jest wiarygodna.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-02, 16:40   #4598
Ilta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anekania Pokaż wiadomość
Nie w ogole nie miałam wyrzutów sumienia i nie głodziłam się! Byłam bardzo długo na rowerze pierwszy raz i nie byłam głodna tylko piłam jak smok, jabłko zjadłam na siłe bo zdrowe.
No koniecznie musisz odstawić cukry przetworzone (batoniki itp) na nieprzetworzone (np. owoce, koktajle na mleku i owocach).
Swoją drogą pytałaś swojej babci co ma na myśli widząc ile ważysz i dając Ci batoniki ?
Ilta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 16:46   #4599
N_tt
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez N_tt Pokaż wiadomość
na czczo siemię lniane-kleik
1. bułka grahamka z maasłem, 2 jaja na miękko, sałata, pomidor, rzodkiewki; herbata zielona z cytryną
2. zupa krem warzywna, potrawka z kurczaka z marchewką i koperkiem w sosie na bazie jogurtu, z ryżem brązowym naturalnym, ogórki z octu
3. będzie jogurt naturalny z wkrojonymi owocami (banan, kiwi, pomarańcza) + batonik DUPLO
4. bułka grahamka z masłem, kilkoma plastrami polędwicy miodowej, sałatą, ogórkiem, rzodkiewką + serek wiejski 200 g; herbata zielona z cytryną i miodem (2 łyżeczki)

tutaaaaj zdychałam........ krople, herbatki.. miałam takie mdłości i ucisk na żołądku, że kilka razy leciałam do łazienki z myślą, że zaraz wszystko zwrócę...
na szczęście krople pomogły...

chyba już 7 dni zaparcia.......
dziewczyny, to jest niemożliwe chyba....... no zjadłam wczoraj 2000 kcal około, bo liczyłam, żeby tyle było... i czuję się fatalnie!
na żołądku, ciągle mnie mdli, mam ucisk, na wymioty bierze, brzuch boli, nie mogę się załatwić już tydzień, mdli mnie jak jem, mam wrażenie,że zaraz wszystko zwrócę
jakby mi słoń za żołądek nadepnął
wyeliminowałam na kilka dni serki wiejski, bo wczoraj po nim czułam się fatalnie
dzisiaj jest też okropnie, Boże, co ja źle robię, dlaczego muszę tak cierpieć?
nigdy aż tak nie miałam!!

zaraz napiszę dzisiejsze menu
zdychaam...

i dzisiejsze:
na czczo siemię lniane..
1. owsianka z 4 czubatych łyżek płatków, jogurtu naturalnego, z wkrojonym bananem i pomarańczą
2. potrawka z kurczaka z marchewką i koperkiem w sosie na bazie jogurtu naturalnego z makaronem pełnoziarnistym i ogórkami z octu
3. baton musli Nestle z kawałkami czekolady, kiwi, jogurt naturalny wymieszany z 2 pełnymi łyżeczkami miodu
4. będzie bułka grahamka lub 3 kromki wieloziarnistego z masłem, polędwicą sopocką, serem żółtym/jajkiem, sałatą, rzodkiewką, ogórkiem, ketchupem, do tego herbata zielona z cytryną i miodem (2 łyżeczki)

potem pewnie siemię lniane i kiwi...

Edytowane przez N_tt
Czas edycji: 2012-05-02 o 17:04
N_tt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 16:47   #4600
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilta Pokaż wiadomość
No koniecznie musisz odstawić cukry przetworzone (batoniki itp) na nieprzetworzone (np. owoce, koktajle na mleku i owocach).
Swoją drogą pytałaś swojej babci co ma na myśli widząc ile ważysz i dając Ci batoniki ?
Babcie lubią rozpieszczac

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 16:59   #4601
Ilta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Babcie lubią rozpieszczac
Yyyy...wiesz co, ja takie rozpieszczanie to porównuję do tłumaczenia męża: "biję, bo kocham".
Ilta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-02, 17:04   #4602
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
też bym chciała takie jo-jo

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

świetnie wyglądasz!

a z brzuchem-próbowałaś A6W?
hehe, ja na początku nie do końca, ale w tym momencie czekam na to dziecko z niecierpilwością i bardzo się cieszę, bardzo...

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 18:06   #4603
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
hehe, ja na początku nie do końca, ale w tym momencie czekam na to dziecko z niecierpilwością i bardzo się cieszę, bardzo...

jeszcze raz gratulacje i wszystkiego najlepszego

szakal -> a co do a6w, to po nim zanika talia więc warto wtedy dołączyć 20minut hulahop czy coś... oprócz tego 2-3x w tygodniu cardio i myślę że spokojnie się boczków pozbędziesz

Edytowane przez Bellamy
Czas edycji: 2012-05-02 o 18:07
Bellamy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 18:45   #4604
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Bo dla mnie jest jasne, że nie jest wiarygodna.
Dla mnie również, dlatego już od dawien dawna mam ją w ignorowanych. Tobie radzę zrobić to samo i i nie wdawać się w bezsensowne dyskusje.
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Winky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 19:41   #4605
Bellamy
Zadomowienie

zgadzam się z tapetką, totalnie nie rozumiem wywlekania brudów z przeszłości, jeszcze w tym wątku. szakal, nie wiem, potrzebujesz jakiegoś wsparcia innych w atakowaniu (bezpodstawnym) Ervishy? z takimi sprawami na pw, a najlepiej by było jakbyś zajęła się swoim ed
a propos - znajdź mi tu osobę która kiedykolwiek nie miała żadnej styczności z ED

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
Dziękuję Tak, wreszcie zaczęłam tyć - po dwóch tygodniach jest prawie kilogram na plusie
Co nie zmienia faktu, że napady bulimiczne raz-dwa razy w tygodniu nie ustąpiły... a miałam nadzieję, że tak się stanie jak przestanę się ograniczać...
Jorelia, napady po wyniszczeniu jeszcze jakiś czas będą Ci towarzyszyć, dopóki nie uzupełnisz wszystkich niedoborów, jeśli chodzisz na terapię, to nauczysz się nad nimi panować, a jeśli chcesz im bardziej zapobiec to zwiększ ogólne proporcje w codziennym jadłospisie.

AshtrayGirl ładnie

moje uu

I owsianka na mleku z jabłkiem, rodzynkami i ziarenkami serka wiejskiego, cynamonem
II trzy kromki chleba orkiszowego z 6 plastrami polędwicy, pomidorem, ogórkiem
III pieczone udko z kurczaka, ziemniaki ze szczypiorkiem, buraczki
IV sorbet z kostek lodu, banana, jagód i jogurtu naturalnego
V sałatka grecka
o i jeszcze w międzyczasie piłam sok jabłko-mięta

Edytowane przez Bellamy
Czas edycji: 2012-05-02 o 19:44
Bellamy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-02, 19:46   #4606
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
zgadzam się z tapetką, totalnie nie rozumiem wywlekania brudów z przeszłości, jeszcze w tym wątku. szakal, nie wiem, potrzebujesz jakiegoś wsparcia innych w atakowaniu (bezpodstawnym) Ervishy? z takimi sprawami na pw, a najlepiej by było jakbyś zajęła się swoim ed
a propos - znajdź mi tu osobę która kiedykolwiek nie miała żadnej styczności z ED

Jorelia, napady po wyniszczeniu jeszcze jakiś czas będą Ci towarzyszyć, dopóki nie uzupełnisz wszystkich niedoborów, jeśli chodzisz na terapię, to nauczysz się nad nimi panować, a jeśli chcesz im bardziej zapobiec to zwiększ ogólne proporcje w codziennym jadłospisie.

AshtrayGirl ładnie

moje uu

I owsianka na mleku z jabłkiem, rodzynkami i ziarenkami serka wiejskiego, cynamonem ziarenkami ? To nie był to cały serek lub pół ?
II trzy kromki chleba orkiszowego z 6 plastrami polędwicy, pomidorem, ogórkiem brakuje mi masła
III pieczone udko z kurczaka, ziemniaki ze szczypiorkiem, buraczki
IV sorbet z kostek lodu, banana, jagód i jogurtu naturalnego sama robiłaś? podasz przepis ?
V sałatka grecka
Sama miałam takie napady. Bałam sie tego było to dla mnie niepokojące (bo jaka zdrowa osoba zjada na raz prodiż buł drożdżowych, czy pół całego sernika) Bałam się że już tak zostanie. Na szczęście wszystko się już unormowało

Co do menu to mi się podoba. Mała uwaga wyżej

Stary 2012-05-02, 19:56   #4607
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Sama miałam takie napady. Bałam sie tego było to dla mnie niepokojące (bo jaka zdrowa osoba zjada na raz prodiż buł drożdżowych, czy pół całego sernika) Bałam się że już tak zostanie. Na szczęście wszystko się już unormowało

Co do menu to mi się podoba. Mała uwaga wyżej
daje serek wiejski na sitko i pod wodę z kranu żeby zostały same ziarna bo je lubię, nie chciałam mieszać tej śmietanki z mlekiem
co do kanapek to dałam masło, wydaje mi się to tak oczywiste że zapominam pisać

przepis na sorbet:
jogurt naturalny
kilka kostek lodu
jagody
banan
i zblendować, proporcje według uznania

co do napadów - no właśnie, tym bardziej nie rozumiem dziewczyn które mają o to 'pretensje' czasem tak jest że organizm wręcz domaga się składników odżywczych, nie można się całe życie pod tym względem tak chorobliwie kontrolować, bo to jest właśnie chore i to jest choroba. ja też czasem jak mi coś posmakuje to jem, uwielbiam baby drożdżowe i mogłabym zjeść całą na raz, nie żałuję, bo to zdrowe drożdże dobre na włosy i cerę
aha co do dziewczyn które zazdroszczą metabolizmu - jabyście przeszły raz a dobrze takie PORZĄDNE P, to też byście taki miały i mogłybyście jeść cokolwiek na U. kwestia rozkręcenia metabolizmu, to nie jest nieosiągalne

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
Moje U <też Was prosze o zastopowanie kłótni, gdyż to do niczego konstruktywnego i tak nie doprowadzi>

I ziarnista grahamka na pół - sałataa, camembert, żurawina i szczypiorek / wędlina drobiowa, musztarda francuska, pomidor, szczypiorek

II jeszcze ciepły babciny drożdżowy rogalik z plastrem twarogu i "sorbetem" <- zmiksowane zamrożone maliny

III tortellni grzybowe na puree z zielonego groszku, szczypiorku i kurczaka + kawałki papryki do dekoracji

wpadło kilka orzechów brazylijskich
super i mega smacznie
Stary 2012-05-02, 20:03   #4608
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
Moje U <też Was prosze o zastopowanie kłótni, gdyż to do niczego konstruktywnego i tak nie doprowadzi>

I ziarnista grahamka na pół - sałataa, camembert, żurawina i szczypiorek / wędlina drobiowa, musztarda francuska, pomidor, szczypiorek smaczny ten ser? Zastanawiam sie nad jego kupnem. przypomina w smaku topiony lub zwykły biały ?

II jeszcze ciepły babciny drożdżowy rogalik z plastrem twarogu i "sorbetem" <- zmiksowane zamrożone maliny takie ciepłe najlepsze rogalik był polany sorbetem?

III tortellni grzybowe na puree z zielonego groszku, szczypiorku i kurczaka + kawałki papryki do dekoracji

wpadło kilka orzechów brazylijskich

V sałatka środziemnomorska - kasza pęczak, feta, pomidor, rukola i przyprawy dziękuję za inspirację

do picia 2xkawa, woda

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
daje serek wiejski na sitko i pod wodę z kranu żeby zostały same ziarna bo je lubię, nie chciałam mieszać tej śmietanki z mlekiem
co do kanapek to dałam masło, wydaje mi się to tak oczywiste że zapominam pisać

przepis na sorbet:
jogurt naturalny
kilka kostek lodu
jagody
banan
i zblendować, proporcje według uznania

co do napadów - no właśnie, tym bardziej nie rozumiem dziewczyn które mają o to 'pretensje' czasem tak jest że organizm wręcz domaga się składników odżywczych, nie można się całe życie pod tym względem tak chorobliwie kontrolować, bo to jest właśnie chore i to jest choroba. ja też czasem jak mi coś posmakuje to jem, uwielbiam baby drożdżowe i mogłabym zjeść całą na raz, nie żałuję, bo to zdrowe drożdże dobre na włosy i cerę
aha co do dziewczyn które zazdroszczą metabolizmu - jabyście przeszły raz a dobrze takie PORZĄDNE P, to też byście taki miały i mogłybyście jeść cokolwiek na U. kwestia rozkręcenia metabolizmu, to nie jest nieosiągalne

super i mega smacznie
Wiesz co ja też kocham takie baby Na święta na jeden posiłek zjadałam całą dużą i nie żałowałam sobie. Nie miałam żadnych wyrzutów sumienia. Smakowało mi, mialam ochotę i zjadłam. Tak samo mam z sernikami. Potrafie zjeść pół placka jak mnie najdzie (najczęściej jak długo go nie jem)Tylko jak byłam na P takie napady mnie bardzo nie pokoiły. Bałam sie że popadnę w kompulsywne objadanie. Mama byłą zadowolona bo widziała ze jem duzo i to ją cieszyło. Dla mnie takie napady były nienormalne (ale wyrzutów nie było).

A wracajac do sorbetu to dziękuję. Na pewno wyprobuje

Stary 2012-05-02, 20:18   #4609
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:

jeszcze raz gratulacje i wszystkiego najlepszego

szakal -> a co do a6w, to po nim zanika talia więc warto wtedy dołączyć 20minut hulahop czy coś... oprócz tego 2-3x w tygodniu cardio i myślę że spokojnie się boczków pozbędziesz
Bellamy gdzie kupilas hula hop??
u mnie nigdzie nie ma

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-02, 20:23   #4610
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez N_tt Pokaż wiadomość
dziewczyny, to jest niemożliwe chyba....... no zjadłam wczoraj 2000 kcal około, bo liczyłam, żeby tyle było... i czuję się fatalnie!
na żołądku, ciągle mnie mdli, mam ucisk, na wymioty bierze, brzuch boli, nie mogę się załatwić już tydzień, mdli mnie jak jem, mam wrażenie,że zaraz wszystko zwrócę
jakby mi słoń za żołądek nadepnął
wyeliminowałam na kilka dni serki wiejski, bo wczoraj po nim czułam się fatalnie
dzisiaj jest też okropnie, Boże, co ja źle robię, dlaczego muszę tak cierpieć?
nigdy aż tak nie miałam!!

zaraz napiszę dzisiejsze menu
zdychaam...

i dzisiejsze:
na czczo siemię lniane..
1. owsianka z 4 czubatych łyżek płatków, jogurtu naturalnego, z wkrojonym bananem i pomarańczą
2. potrawka z kurczaka z marchewką i koperkiem w sosie na bazie jogurtu naturalnego z makaronem pełnoziarnistym i ogórkami z octu
3. baton musli Nestle z kawałkami czekolady, kiwi, jogurt naturalny wymieszany z 2 pełnymi łyżeczkami miodu
4. będzie bułka grahamka lub 3 kromki wieloziarnistego z masłem, polędwicą sopocką, serem żółtym/jajkiem, sałatą, rzodkiewką, ogórkiem, ketchupem, do tego herbata zielona z cytryną i miodem (2 łyżeczki)

potem pewnie siemię lniane i kiwi...
Wyniszczyłaś swój organzim i masz za swoje

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Gratuluję To chlopak czy dziewczynka ?

Stary 2012-05-02, 20:24   #4611
Miikiii
BAN stały

Ervisha, a po zjedzeniu pol/calej blachy duzo tyłaś?
Miikiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 20:24   #4612
Bellamy
Zadomowienie

tapetka, w sklepie z zabawkami są tylko wybierz to o największym obwodzie, bo mi ekspedientka wcisnęła takie dla 5-cio latki kosztowało co prawda całe 3,50zł, ale musiałam kupić większe za 5zł
Stary 2012-05-02, 20:29   #4613
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miikiii Pokaż wiadomość
Ervisha, a po zjedzeniu pol/calej blachy duzo tyłaś?
Np. na podwieczorek zjadłam pół duzego prodiża sernika (takiego z 1,5 kg sera) potem wciskałam w siebie kolacje i albo waga stała albo niewiele skoczyła (kilka deko). Było to dla mnie dziwne.Zastanawia mnie czy każda dziewczyna z niedowagą czy z anoreksją miała takie napady

Stary 2012-05-02, 20:33   #4614
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Np. na podwieczorek zjadłam pół duzego prodiża sernika (takiego z 1,5 kg sera) potem wciskałam w siebie kolacje i albo waga stała albo niewiele skoczyła (kilka deko). Było to dla mnie dziwne.Zastanawia mnie czy każda dziewczyna z niedowagą czy z anoreksją miała takie napady
oczywiście, że miała! no, chyba, że się chorobliwie kontrolowała, żeby "tyć zdrowo i powoli"
no ale dobra, takie dyskuje bardziej na KZ (chociaż mam wrażenie że cały ten wątek to i tak jest KZ)
ucinam topic:
Stary 2012-05-02, 20:39   #4615
Ervisha
Zakorzenienie

Bellamy masz rację. Te posty należałoby przenieść do KZ.

Stary 2012-05-02, 20:40   #4616
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście, że miała! no, chyba, że się chorobliwie kontrolowała, żeby "tyć zdrowo i powoli"
no ale dobra, takie dyskuje bardziej na KZ (chociaż mam wrażenie że cały ten wątek to i tak jest KZ)
ucinam topic:
to zanim utniesz dorzuce swoje 3gr
-jak byla w szpitalu to miała na 100%..

koniec
Stary 2012-05-02, 20:42   #4617
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
Bellamy gdzie kupilas hula hop??
u mnie nigdzie nie ma
można kupić na tanie-kupowanie com... za 32zl

można zrobić samemu
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/zobacz/jak-zrobic-hula-hoop-z-masazem

Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 20:46   #4618
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
tapetka, w sklepie z zabawkami są tylko wybierz to o największym obwodzie, bo mi ekspedientka wcisnęła takie dla 5-cio latki kosztowało co prawda całe 3,50zł, ale musiałam kupić większe za 5zł
u mnie w miescie chyba jakas moda na krecenie;p

bylam w 4 zabawkowych i w zadnym nie bylo

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
można kupić na tanie-kupowanie com... za 32zl

można zrobić samemu
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/zobacz/jak-zrobic-hula-hoop-z-masazem

no rzeczywiscie tanie;p

dzieki za linka;p
Stary 2012-05-02, 20:54   #4619
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

tapetka, w tesco!
mogę Ci też moje oddać, chcesz?

(serio!!!!)

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 20:56   #4620
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilta Pokaż wiadomość
nie coś Ty moja babcia mi nie daje batoników, moja babcia jest okropna!! Ciągle mi mówi ze jestem gruba, i mam nie jeść, i że jak nie bede szczupła to nie bede szczesliwa... Nie znoszę jej!! Ale do dziadków przychodza paczki i tam sa słodkosci dla nas a babka je rozpakowuje i sobie bierze : baba: cały czas wytyka mi wage!! jest okropna!!! dla niej jesli nie jest ktoś szczupły to jest nikim.... Więc sorry, ale strasznie mnie denerwuja Wasze teksty niektóre.

Dzisiaj:

śniadanie: fitella płatki
II sniadanie: 3 gałki lodów
obiad: kromka ciemnego pieczywa z serkiem
podwieczorek: 3 gałki lodów
kolacja: 100dag łososia , 3 gałki lodów

1godzina na rowerze
około 4 litów wody
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości