Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusie2009 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-15, 09:36   #4591
mati393
Rozeznanie

Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
no wiesz
i tu............
nie zgodzę się
bo można w drugą mańke Twoje słowa obrócić .........
skoro kobieta i mężczyzna nie mogą mieć dzieci lub mają problemy z zajściem w ciąże to znaczy, że tak zostali stworzeni przez naturę i nie jest im dane posiadanie dziecka, więc adopcji być nie powinno ani żadnych metod wspomagania

to takie wiesz "gadanie o"
a co do godzenia się z życiem i drogą przez siebie wybraną to ... czemu księża mają dzieci np.???
naprawdę można długo i bezsensu czasem tak dyskutować

moje zdanie jest takie, że powinny "jeśli już w ogóle" to być testy jak przy adopcji zwykłej czy się nadają czy nie,
bo weź też pod uwagę, iż zdarza się tak i to bardzo często, że ktoś ma dziecko już czy kilka nawet bobasów i zostawia "swoje życie" i "zostaje G lub L" i wtedy problemu żadnego nikt nie widzi, po prostu dwie panie czy panów dwóch wychowuje dziecko czy dzieci
i już

1.wiesz ja jestem z tych że Kaja się już nauczyła, że jak mama mówi "będzie tak" to będzie
parę razy odstawiła mi histerię (z tego czy innego powodu) i już wie, że to nic nie da
stoję w miejscu np. trzymam za rączkę dalej i czekam aż jej przejdzie i wali mnie przysłowiowo to, że gapi się na mnie cała ulica
w końcu jej przejdzie i pójdzie dalej
teraz wie, że powyje powyje a będzie i tak po mojemu

ciężkie to, ale skuteczne

2. noooo za dziedziczeniem to ja w ogóle jestem bo co to kurna ma do rzeczy, że nie mają "ślubu"
nie mają bo prawo nie pozwala
to już wystarczająca "krzywda"

3.jakoś sobie nie wyobrażam "nabyć lesbijstwo"
jeden z moich kolegów miał naprawdę sporo dziewczyn ale zawsze w międzyczasie miał faceta
teraz ma faceta już oficjalnie i tylko faceta, doszedł do tego dopiero po 30dziestce, że nie warto na "chama" szukać dziewczyny

wiesz
im chyba bardziej "na razie" chodzi o to, aby ludzie doszli do przekonania, że oni nie są chorzy i że mogą mieć te same prawa co każdy bo są ludźmi a nie ........ a nie jakąś hybrydą czy czymś
wszystko wymaga czasu
i oni też o tym wiedzą
ale jeśli teraz odpuszczą to za przykładowe 10-20 lat będą musieli zaczynać od nowa
dlatego ja tam ich popieram w każdej formie "walki o normalne życie"
Wiem, ze ta dyskusja jest bez sensu, bo kazda z nas ma swoje racje.
Tak sobie myslalam, ze przytoczysz przyklad par ktore nie moga miec dzieci. Chodzilo mi o to, ze teoretycznie kazda kobieta i kazdy mezczyzna moga miec dzieci.

Dzien dobry,
nie wyrabiam w tej pracy, powinnam isc na zwolnienie a nie moge bo sama w pracy jestem. Kierowniczki wiecznie nie ma. A nie chce palic za soba mostow bo ja tu chce wrocic.
mati393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 10:37   #4592
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi

Joasia Ty to na nudę narzekać nie mozesz, ciągle coś się u Ciebie dzieje

Tun1a zdrowiej

Mati ja bym na zwolnienie poszła, w końcu należy Ci się. A o pracę niech inni się martwią. Bo w ten sposób to do porodu tam będziesz siedzieć

If you're out on the road
Feeling lonely and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 10:40   #4593
Tun1a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mati393 Pokaż wiadomość
Wiem, ze ta dyskusja jest bez sensu, bo kazda z nas ma swoje racje.
Tak sobie myslalam, ze przytoczysz przyklad par ktore nie moga miec dzieci. Chodzilo mi o to, ze teoretycznie kazda kobieta i kazdy mezczyzna moga miec dzieci.

Dzien dobry,
nie wyrabiam w tej pracy, powinnam isc na zwolnienie a nie moge bo sama w pracy jestem. Kierowniczki wiecznie nie ma. A nie chce palic za soba mostow bo ja tu chce wrocic.
A poza tym pamiętasz jak nas szlak trafiał po wypłacie trzynastki?
Stary 2010-06-15, 10:45   #4594
cassie24
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!
Nie zapomniałam o Was tylko nie mam czasu żeby pisać na forum jak już chcę podczytać co u Was to momentalnie ktoś coś ode mnie chce i tak w kółko.
U Nas wszystko dobrze

Pozdrawiam Was
cassie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 11:03   #4595
mati393
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tun1a Pokaż wiadomość
A poza tym pamiętasz jak nas szlak trafiał po wypłacie trzynastki?
pamietam.

Jednak w drugiej ciazy jest gorzej. Nie mam sily na nic.
Stary 2010-06-15, 13:02   #4596
Sandra89
Raczkowanie

Hej Mamuśki

Ja już mam poprane posprzątane obiad ugotowany, Nikoś śpi, pogoda do d*py słońca zza chmur nie widać, przez to humoru brak

jedziemy koło 18tej na zakupy, do tego muszę w tygodniu do ginki wyskoczyć i chyba przydałoby się jakieś usg dowcipne bo strasznie mnie brzuch boli nawet nie mogę się bzykać

Sandra89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 13:30   #4597
Tun1a
Wtajemniczenie

U nas też pogoda do dupy! Ja sie nażarłam tabletek i wiszę przy kompie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-15, 14:07   #4598
gabriellao0
Zakorzenienie

Tuna
39 w cieniu? To całkiem całkiem , a że dziecko wykorzystało tatusia na maksa to ...hihihi cóż w tym dziwnego...
U nas się mówi "znalazłaś jelenia? to ciągnij"

a my jeździmy z Kajka na basen prawie co dzień
lubi się chlapać nasz mały Grzdylik
oby jej nie minęło
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 19:41   #4599
gabriellao0
Zakorzenienie

tego się nie spodziewałam, że nikt nic nie napisze
szok normalnie
Stary 2010-06-15, 19:59   #4600
Tun1a
Wtajemniczenie

a to Ci
Stary 2010-06-15, 20:00   #4601
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

ja jestem, ale normalnie nie mogę korzystać z netu!! Mamy stałe zlecenie przelewu za internet i sie okazało, że kilka razy przelew nie przeszedł (nawet jakieś rachunki z 2008!) i teraz mi cały czas wyskakuje przypomnienie o zapłacie w przeglądarce, a jak nie wyskakuje to mi się strony rozłażą Zapłaciliśmy wczoraj a oni na to, że prawie 2 stówy im wisimy dopłaciliśmy dzisiaj resztę i czekamy.

Zanka nie mogę wyzerować Twojego głoda na fb! mam nadzieję, że mi jutro zlikwidują te powiadomienia to go polubię
Stary 2010-06-15, 20:06   #4602
Tun1a
Wtajemniczenie

Ja kibicuje! Biednym Koreańczykom, bo jak wygrają to dostaną mieszkania, a jak przegrają to idą do kopalni. Tam to wiedzą jak motywować

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Anya ale dziadostwo! Moje nieregularne wpływy nie pozwalają mi na złożenie stałych zleceń. Widzę, że nie mam czego żałować
Stary 2010-06-15, 20:08   #4603
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Wlasnie z nudow przejrzalam sobie liste mamusiek naszego watku zeby sobie policzyc ile z ilu sie udziela...i wiecie co mi wyszlo? ze z 37 mamusiek z obecnej listy udziela sie 12-13
A na samym poczatku jak watek byl zakladany to byly 62 mamuski

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2010-06-15 o 20:41
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 20:51   #4604
zanka205
Zakorzenienie

aaa z Tym Głodem i tak szans nie mam

tak w ogóle u nas nudy na pudy
Alina internetu nie ma, ale może jutro u mamy będzie to się odezwie

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 06:19   #4605
mati393
Rozeznanie

Dzien dobry,
u Was tak cieplo wczoraj bylo?? U nas padal deszcz w sumie to lalo i bylo max 16 stopni. A dzisiaj o 6 rano bylo 10 stopni w polowie czerwca masakra.

buziak- rzeczywiscie malo mamusiek sie udziela, polowy nigdy nie poznalam i nie mialam okazji dyskutowac. Zostaly te najsilniejsze i najbardziej wytrwale sztuki.

gabi- a ten basen na ktory chodzicie ma wode ozonowana czy chlorowana??

tun1a- serio jak przegraja do do kopalni?? a ja wczoraj sie smialam ze pewnie ich na ciezkie roboty wysla. A to prawda .
Stary 2010-06-16, 06:48   #4606
Tun1a
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien dobry,
u Was tak cieplo wczoraj bylo?? U nas padal deszcz w sumie to lalo i bylo max 16 stopni. A dzisiaj o 6 rano bylo 10 stopni w polowie czerwca masakra.

buziak- rzeczywiscie malo mamusiek sie udziela, polowy nigdy nie poznalam i nie mialam okazji dyskutowac. Zostaly te najsilniejsze i najbardziej wytrwale sztuki.

tun1a- serio jak przegraja do do kopalni?? a ja wczoraj sie smialam ze pewnie ich na ciezkie roboty wysla. A to prawda .
No i przegrali
Nie wiadomo czy ten mecz bedzie pokazywany w Korei bo tam dają mecze z dużym opóźnieniem, bo cenzura.... Nie przysłali też żadnego dziennikarza na mistrzostwa. A kibice co byli na trybunach to były osoby wynajęte za pomocą jakiejś chińskiej agencji reklamowej
Stary 2010-06-16, 06:59   #4607
mati393
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tun1a Pokaż wiadomość
No i przegrali
Nie wiadomo czy ten mecz bedzie pokazywany w Korei bo tam dają mecze z dużym opóźnieniem, bo cenzura.... Nie przysłali też żadnego dziennikarza na mistrzostwa. A kibice co byli na trybunach to były osoby wynajęte za pomocą jakiejś chińskiej agencji reklamowej
Biedni Ci Koreanczycy. Manipuluja ludzmi, większość ma wyprane mozgi. Pewnie wylali takich pilkarzy ktorzy "sluchaja sie" władzy i maja dobre sprawowanie.
Stary 2010-06-16, 07:58   #4608
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

Mój mąż mówi, że jak przegrają to do obozu pójdą. Każdy piłkarz ma 2 ochroniarzy podobno i to nie po to, zeby go chronili tylko, zeby nie uciekł

Chyba idzie jakiś ząb, bo ryki wieczorne się zaczęły

If you're out on the road
Feeling lonely and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 08:26   #4609
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Dzien dobry

Wlasnie wcinamy z Dawidem sniadanie, odkrylam ze Dawid uwieeeelbia ogorki! czy to kiszone czy zwykle zielone...on je uwielbia! Mizeria to sie zajadal i nie chcial nic innego z obiadu dopuki mizerii calej nie zjadl a teraz wcina bulke z szynka, serem i ogorkiem kiszonym i cwaniak sciaga tylko ogorka tak mu smakuje! Widze ze po mnie odziedziczyl manie na ogorki bo ja w dziecinstwie to tylko ogorki wcinalam non stop!

No i Dawid ma wkoncu swoja ulubiona zabawke! zwykla MIOTLE do zamiatania chodzi z nia wszedzie!

Dzis mam dostac nowa paczke z bluzkami...ciekawe czy tym razem dobra

Mati pogoda teraz sie odwrocila tym razem u nas jest slonce i cieplo a u was zimno i deszcze
U mnie wczoraj i dzis jest slonce, jest cieplo ale nie upalnie....w krotkim rekawku mozna chodzic, niektorzy cienkie sweterki czy kurtki zakladaja

Czas edycji: 2010-06-16 o 08:28

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-16, 09:03   #4610
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry,

zwykły basen
więc raczej chlorowany

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Wlasnie wcinamy z Dawidem sniadanie, odkrylam ze Dawid uwieeeelbia ogorki! czy to kiszone czy zwykle zielone...

!
Kaja lubi kiszone
ale świeże nie bardzo
mizerie też nie bardzo

a jak je kanapki to zawsze je to co jest na kanapce a potem zjada "suchy chleb", ale ona zje góra pół kromki może 3/4 jak ma głód lepszy
Stary 2010-06-16, 09:54   #4611
zanka205
Zakorzenienie

dziś Filip wstał po 8.00 a wszystko dlatego, że ubrałam mu na noc pampersa a nie tą beznadziejną pieluszkę, nie przeciekł
byliśmy w sklepie po ziemniaki do obiadu, pobawiliśmy się
Fifi wylał mi sok na prześcieradło i cały się wybabrał w tym
ehhh
wrzuciłam go do łóżeczka, może pośpi
no i obiad się robi, mięsko smaży

Stary 2010-06-16, 11:23   #4612
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Dostalam paczke od kuriera z bluzkami i co? i znowu nie zgadza sie 1 bluzka! 3 sa ok....zamiast bluzki z dlugim rekawem to dostalam bluzke na ramiaczkach tzw bombka juz stracilam cierpliwosc ilez razy mozna pod rzad sie pomylic majac status super sprzedawcy! Zazadalam od nich wyslania bluzki takiej jaka zamawialam na ich koszt bo nie mam zamiaru znowu czolgac sie do miasta na poczte zeby wyslac znowu do nich paczke czekam na odp i ostatni raz cos od nich zamowilam!
Stary 2010-06-16, 11:27   #4613
zanka205
Zakorzenienie

nudy na pudy

Stary 2010-06-16, 12:26   #4614
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
nudy na pudy
A mnie sie nie nudzi bo mamy kupe spraw do zalatwienia, wszystko idzie przeciwko nam i same problemy
Mierzylam bluzki i co sie znowu okazuje to 2 bluzki z tej samej aukcji o jednym rozmiarze tylko inne kolory okazaly sie rozmiarowo rozne! jednej bluzki wogole nie zaloze taka mala jest, a druga jest dobra...odesle im te bluzki i kase chce spowrotem, kupie gdzies indziej bo mam juz dosyc tego sprzedawcy, na dodatek nie odbieraja telefonu!
Druga rzecz to czekam juz 5 dzien na list polecony priorytetowy z bandamkami dla Dawida i go nie ma
Tz juz 1,5 tygodnia czeka na papiery z ubezpieczalni ktore gosciu niby wyslal listem poleconym priorytetowym i list do dzis nie dotarl, gosc upiera sie ze wyslal a listu nie ma ani w skrzynce ani na poczcie
I cala masa innych problemow
Stary 2010-06-16, 13:48   #4615
gabriellao0
Zakorzenienie

wesoło masz Buziak
dlatego ogólnie przestałam kupować ciuchy na allegro
bo jak trafisz to super a jak nie to tylko problemy same
jednak co sklep to sklep
Stary 2010-06-16, 14:09   #4616
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
wesoło masz Buziak
dlatego ogólnie przestałam kupować ciuchy na allegro
bo jak trafisz to super a jak nie to tylko problemy same
jednak co sklep to sklep
W sumie to 1 raz mam taka akcje na allegro a kupuje i kupowalam dosc duzo! Raz mialam akcje z wymiana ale zakonczyla sie ok, a teraz to juz jakis koszmar! I to na dodatek producent! Dodzwonilam sie wkoncu do nich, zrobilam chaje i powiedzialam ze ryzykowac wymiana znowu nie bede i ze odsylam 2 bluzki za ktore chce zwrot pieniedzy i zwrot za koszty wysylki 2 paczek

Korzystajac z okazji ze bylam wsciekla i podminowana zadzwonilam do goscia co mielismy pokoj wynajety w Rewalu, kiedy mi wkoncu zaliczke zwroci! Bo juz mial zwrocic 2 razy, podawal 2 terminy i kasy dalej nie mam, wkoncu zrobilam mu dzis chaje i obiecal do konca m-ca przelac i pewnie znowu na obiecankach sie skonczy, powiedzialam ze jak do konca miesiaca nie bedzie to zadzwonie znowu
Wiec lepiej niech mi juz dzis nikt pod nogi nie podchodzi bo sie moze źle skonczyc

Czas edycji: 2010-06-16 o 14:12
Stary 2010-06-16, 15:21   #4617
zanka205
Zakorzenienie

my już po obiedzie

Stary 2010-06-16, 17:39   #4618
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Czesc lasencje !

Nie bylo mnie pare dni, zdolalam jednak (o dziwo) nadrobic. Wnioskuje, ze ladna macie w Polsce pogode?
Nie mam co pisac... witam sie tylko.

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 19:48   #4619
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
W sumie to 1 raz mam taka akcje na allegro a kupuje i kupowalam dosc duzo! Raz mialam akcje z wymiana ale zakonczyla sie ok, a teraz to juz jakis koszmar! I to na dodatek producent! Dodzwonilam sie wkoncu do nich, zrobilam chaje i powiedzialam ze ryzykowac wymiana znowu nie bede i ze odsylam 2 bluzki za ktore chce zwrot pieniedzy i zwrot za koszty wysylki 2 paczek

Korzystajac z okazji ze bylam wsciekla i podminowana zadzwonilam do goscia co mielismy pokoj wynajety w Rewalu, kiedy mi wkoncu zaliczke zwroci! Bo juz mial zwrocic 2 razy, podawal 2 terminy i kasy dalej nie mam, wkoncu zrobilam mu dzis chaje i obiecal do konca m-ca przelac i pewnie znowu na obiecankach sie skonczy, powiedzialam ze jak do konca miesiaca nie bedzie to zadzwonie znowu
Wiec lepiej niech mi juz dzis nikt pod nogi nie podchodzi bo sie moze źle skonczyc
zaliczki są zwrotne? od kiedy????
zawsze jak się rezygnuje zaliczka przepada
jakiś "cud" że facet "zamierza oddać kasę"

widziałam dziś moje nowe dzidzi
rączki i nóżki ładnie sobie dyndały
i był już taki "duży"

szkoda, że to nie mój gin od pierwszej ciąży ale cóż
dobry i ten, jak nie może być tamten
Stary 2010-06-16, 20:00   #4620
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

do poludnia mialam nadal przypominacz o platnosciach a potem bylam na komisariacie bo mnie wezwali na swiadka a po poludniu na rowerach i co? Tradycyjnie Klaudia zasnela Codziennie robimy okolo 12 km mam nadzieje ze moja jest mi wdzieczna i zamierza sie jakos prezentowac na plazy. Zazywam therm line s i potem jezdze
Cytat:
zaliczki są zwrotne? od kiedy????
zawsze jak się rezygnuje zaliczka przepada
jakiś "cud" że facet "zamierza oddać kasę"

widziałam dziś moje nowe dzidzi
rączki i nóżki ładnie sobie dyndały
i był już taki "duży"

szkoda, że to nie mój gin od pierwszej ciąży ale cóż
dobry i ten, jak nie może być tamten
tez mi sie wydawalo, ze w razie rezygnacji zaliczka przepada

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości