|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cześć mamuśki
Trochę mnie na forum nie było i nie mam szans na nadrobienie Was ...U nas wszystko super, Marcel rośnie strasznie, jest bardzo sprawny Myślę że niebawem będziemy mieć zęba bo rączki non stop pakuje do buzi, ślini się po pas - Hania miała 4m-ce więc On może podobnie W poniedziałek idziemy na drugie szczepienie - ciekawa jestem ile waży mój synuś ![]() Mrowak jak sobie radzisz z podawaniem butli?? Przepraszam jeśli już o tym pisałaś ale nie mam szans Was nadrobić a ciekawa jestem ![]() Megi zazdroszczę Ci trochę tych staranek!! Mi już to chyba dane nie będzie bo Tż na dwójce chce zakończyć Pop świetna babka z Ciebie!! Masz takie zdrowe podejście do życia i moim zdaniem powinnaś brać się do roboty!! Oliwka na pewno chciałaby mieć rodzeństwo a Ty jesteś super matką więc nie ma na co czekać ![]() Baobabku jaki Kubuś jest duży i śliczny Jestem teraz w kielcach więc może umówimy się w przyszłym tygodniu w parku bo z chęcią bym Was poznała ??Co do wprowadzania pokarmów to wg nowego schematu życienia niemowląt dzieciom karmionym piersią po skończeniu 5 m-cy podaje się co drugi dzień żołtko białka i gluten ![]() A i jeszcze się pochwalę... KUPUJEMY MIESZKANIE Po 5 latach w akademiku i teraz pakowaniu kupy pieniędzy w wynajem w wawie nareszcie będziemy mieć własne ) ale lepiej pakować w swoje I teraz nic nie robie tylko wyszukuje łazienek, kuchni, mebli, kolorów itp itd bo mieszkanie - stan deweloperski Sory że się tak upisałam
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Lubię ekscentryczne poglądy. Ja też z tych niepraktykujących katoliczek jestem z tą różnicą że święta lubię ale tak dla tradycji.
|
#4593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem wierząca bo... łatwiej mi żyć wiedząc że coś tam jeszcze jest. Ja po prostu WIEM że Bóg istniej. Co do kościoła to kiedyś (za czasów których większość z Was nie pamięta) było inaczej. Kościół jednoczył a dzisiaj kościół dzieli. Dzisiaj w niektórych kościołach księża zieją nienawiścią i sami nie przestrzegają 10 przykazał. Myślę że trudno być teraz Katolikiem przez duże K. Mam kolegę który jest od kilku lat misjonarzem w afryce i widzi jak tam małe dzieci umierają na aids i także do końca nie rozumie dlaczego kościół nie zezwala na prezerwatywy. Mówi że łatwo podejmować decyzję gdy jest się daleko ale będąc tam w środku to jest całkowicie inaczej. No i dla mnie pozostaje nie do końca zrozumiałe dlaczego Kościół akceptuje bałwochwalstwo Rydzyka. Dla mnie to taki cielec ze złota którego wielbią tysiące i stawiają przed Bogiem. Wim co mówię bo 2 lata temu spędziłam z takimi ludźmi cały tydzień - byłam na pielgrzymce. Nie polubili mnie ![]()
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka to nic tylko musimy sie zgadac i jechac z dzieciakami do zoo tylko ja to bym tak kolo 8 musiala wyjechac bo u nas w autu nie ma klimy i w poludnie jak sie jedzie w solnku to jest jak na patelni tak goraco
no i tak kolo 19 wracac zeby mala jeszcze wykapac ![]() Pop ja kupilam w aptece w sumie to ja mam 3 kremy przeciw opalaniu i po tym chicco Julka nie ma uczulenia a po tych dwoch ma a za tamte placilam po 50 w aptece i teraz czekaja az ktos z sasiadow bedzie chcial ![]() a my wrocilysmy i co i dupa doktor nie wie dlaczego ona tak zrobila zaproponowala mi zeby polozyla ja u nich na oddziale ale ja dziekuje < pokoj matki z dzieckiem zajety > i mam ja tam sama zostawic na kilka dni i oni beda ja obserwowac odrazu odmowilam powiedzialam ze jak sie to bedzie powtarzalo to przyjade z nia i wtedy razem sie polozymy ja chocby na korytarzu na lezaku bo samej jej na pastwe pielegniarek i lekarzy nie zostawie mialysmy usg glowki < pytala czy mi upadla albo czy byla dlugo na slonku > to mowilam ze nie bo mi nie upadla a ze slonka to kozystam tylko ja ona w cieniu albo pod duzym parasolem jest powiedziala ze to tez moglobyc od tego ze ona sie duzo natlenila zaduzo natlenila i kazala jej nie rozsmieszac do tego stopnia zeby sie to nie powtarzalo no ale jak ja mam jej nie rozsmieszac jak ona zobaczy moja pyzata facjate i odrazu sie cieszy mamy jeszcze zrobic badanie krwii na jakies fosforany tuz przed szczepieniem a jak sie taki atak powtorzy jeszcze do szczepienia to mamy nie szczepic tylko przyjechac do niej oby sie nie powtorzyl ![]() a wiecie co sie dzisiaj u nas stalo to znaczy w walbrzychu bylam z Julka jeszcze zmienic dowod rejstracyjny i jak wracalam to stala straz policja pogotowie i rozwalali jakies auto jak podeszlam blizej to po chwili wyciagneli z tego auta malutkiego dzidziusia kurde byl mniejszy od Julki jakis madry rodzic zostawil dziecko w aucie i sobie gdzies poszedl to dziecko az bordowe bylo z tego ciepla
|
#4595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z innej beczki to chciałam powiedzieć, że będziesz ze mnie dumna. Otóż rano dzwoni do mnie matka i oznajmia, że jedzie dzisiaj do swojej siostry (300 km) i wraca w poniedziałek. A ja na to : CO Z WYBORAMI. Mama spokojnie, że inni zagłosują . Więc ja tak - mamo idz jeszcze dziś do urzędu i odbierz zaświadczenie i będziesz mogła głosować gdzie chcesz. Mama - nie bardzo mi się chce, taki upał.5 min. temu dzwoni i oświadza, że ma zaświadczenie i będzie jednak głosować. Jam to uczyniła - porządna obywatelka i wyrodna córka (wysyłać nie młodą już mamę na taki skwar ) ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
|
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Wystarczy spojrzeć wstecz na historię kościoła i co księża, biskupi i papieże wyprawiali aż się włosy jeżą , no czy oni reprezentują sobą Boga? jeśli tak to jakiego? ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Drcron aż mi ciarki przeszły , ale dzidziuś żył?co za idioci, nawet zwierzaka bym nie zostawiła |
|
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
drcronik wcale ci sie nie dziwie, z jednej strony moze dobrze by ja poobserwowali ale tez bym malej nie zostawila samej, spalabym na korytarzu
---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- boze co za kretyn!!!!!!!!!!!! normalnie tak sie zbulwersowalam ze az tz pytal co sie stalo
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzialam tezetowi to nie napisze co by komu zrobil bo mnie wywala z wizazu
|
|
#4600 | |
|
Zakorzenienie
|
Pl_madzia - oj biedny. Kurcze z tymi siusiakami to tylko kłopoty teraz takie a potem to już lepiej nie mówić
. To tak na poprawę humoru. Wiem wiem nie do śmiechu Ci. No ale mały się zaśmiewa u dziadka.A swoją drogą to ciekawe że te dzieci śmieszą takie różna głupoty, a to wiatraczek, a to złapanie za nogę, a to całowanie po brzuchu....., a moja mała dzisiaj się zaśmiała w głos jak zobaczyła moją minę po powąchaniu jej pieluchy z kupą ![]() Cytat:
![]() dla Ciebie za refleks i dla mamy oczywiście.drcron - dobrze że nie zostawiłaś małej. Musisz ją poobserwować i zobaczysz czy wymaga obserwacji w szpitalu. Dla takiego malucha pobyt w szpitalu to ogromny szok. Wiesz sama bo już byłaś a teraz byłoby gorzej bo Julka już bardziej świadoma. No niestety ale w te upały bardzo często rodzice na "parę" minut zostawiają dzieci czy zwierzaki. A jak już tak zostawiają to mogliby choć okna uchylić. Gmyrelka - raczej nie będę miała drugiego (ale nigdy nie mów nigdy ). Boję się ciąży![]() . Gdybym była zamężna to chyba pomyślałabym prędzej o adpopcji. Ale na razie wystarcza mi moja 3= 1+2 (zwierzaki) .Gratuluję kredytu i mieszkania![]() . I życzę dużo radości przy urządzaniu.No i mam nadzieję ze pomimo wyjazdu to zagłosujesz w niedzielę. ![]() . I to na Bronka bo w tamtych rejonach to każdy głos się liczy. ![]() Tam mieszka zagorzały elektorat Jarosława gorzej jest chyba tylko w podkarpackim. No jeżeli masz inne poglądy to mimo wszystko też zachęcam do głosowania![]() Ja ja się właśnie dzisiaj zastanawiałam co porabiają: Fasolka - bardzo dawno jej tu nie było a Hania pewnie już duża. Izumi - czy mały daje już Ci pospać i jak z pracą TZ-ta?
|
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- tez wczoraj myslalam o izumi
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
libra777 - ale ja wcale z Twojego wpisu nie wywnioskowałam że Ty w Boga nie wierzysz
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Zmiana tematu. Tak tu nieraz piszecie że Wasze dzieci mają śmierdzące pryki a mojej Oliwki to pryki nie śmierdzą. Spytałam więc TZ czy wg. niego Oliwka ma śmierdzące czy nie (bo może ja nie czuję ) ale on też stwierdził że nie. No i wtedy Oliwka zaczęła właśnie puszczaś bąki (a była rozebrana do ćwiczeń) więc ten niewiel myśląc wsadził jej nos w tyłek i stwierdził że na pewno nie śmierdzą![]() . Ale kupa śmierdzi - nie tragicznie ale jednak śmierdzi![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Dobra idę do sklepu to może coś prostego ugotuję.
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to uciekamy
|
|
#4604 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oboje musieli przynieśc ze swojej parafii zaświadczenie, że są po bierzmowaniu i że są katolikami praktykującymi... Plus standardowo - karteczkę ze spowiedzi ( z podpisem spowiednika). ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
Tylkooliwka, może u Ciebie jest inaczej, i chrzciny są krótkie, takie po mszy. Muszisz się dowiedzieć w kancelarii. ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
Uwielbiam remonty, wykończenia My we czwórkę plus psiak mieszkamy w dwóch pokojach (43 m). Przy czym w dużym pokoju ja,TŻ i mała. Też marzę o kupnie większego. Rozglądam się za nowymi mieszkaniami w okolicy, ale narazie cisza, a ceny na rynku wtórnym w Łodzi są porównywalne z mieszkaniami nowymi. Kredytem się nie martw, ja już jeden (na mieszkanie) mam, jakoś z nim żyję (do końca życia... ehh). A jeśli teraz bierzecie kredyt i to we franku, to już wogóle kupa szcześcia. Kurs franka jest najwyższy od ponad roku. To znaczy, że możliwe, że droższy już nie będzie, wówczas koszty kredytu pięknie Wam spadną... ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
I tak sobie myślę- tato wybrał to, co było bliższe jego sercu. Moja Ola, jeśli kiedyś zechce pójść drogą dziadka nie będę miała nic przeciwko. A tak wogóle Mariawityzm jest odłamem chrześcijańskim (Kościół odwrócił się plecami/ wyrzekł się pewnej zakonnicy, która miała objawienie. Stworzyła zakon naśladujący życie Maryi).
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-07-02 o 16:27 |
|||||
|
|
|
#4605 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a Furagin mozna brac spokojnie bo podaje sie go tez malym dziecia Cytat:
![]() ciesze sie niesamowicie ze dostaliscie kredyt ![]() Cytat:
wiec kazalam Tzetowi wybierac albo Luśka nasza albo ten maly okropna jestem ale od Pop sie ucze ja jestem wierzaca praktykujaca kiedys jak bylam mlodsza to bylam jak babcia mocherowa jezdzilam na spedy mlodzierzy religijnej < jedyne co na pielgrzymki nie chodzilam bo bolaly mnie nogi i bylam za leniwa > ale gralam tez w zespole katolickim i w scholi przy kosciele i uwielbiam dyskutowac na temat wiary kiedys probowalam rozgryzc niektore rzeczy ale odpuscilam bo bym jeszcze zwariowala od nadmiaru informacji a moje dziecko ochrzcilam dlatego by bedac w szkole nie czulo sie osamotnione tak jak piszecie dzieci by szly do komuni a ona nie Cytat:
![]() Cytat:
a ja jutro mialam zaplanowany caly dzien mialam jechac do mamci ona z Ala mialy pilnowac Luśki a ja mialam wloski farbowac pozniej fryzjer i jakies zakupki male dla siebie , w ogole to poszukuje takiej tuniki ala sukienki skladajacej sie z falbanek gdzie jedna na druga nachodzi taka jakby choinka nie wiem czy dobrze wytlumaczylam> wiecie gdzie moge takie cos znalesc ?? no i jakas kreacje dla siebie musze kupic na weselicho bo mamy 31 no i mialam w niedziele jechac do siostry ale odpuscilam sobie bo nie mamy jeszcze dowodu a paszport by nam nie zdazyli wyrbic no i mialam ten dzien zaplanowany a dzis do mnie tesc z takim tekstem ze bedziemy mieli gosci jutro i czy bym mogla ciacho rano im upiec a mi sie tak nie chce strasznie piec ze szok chyab zrobie sernik na zimno taki z pudelka hihi bedzie smaczny i szybki a w ogole to nie wiem co mi sie dzieje dzisiaj jak szlam po schodach to bym z nich spadla bo zrobilo mi sie ciemno przed oczami i tak glucho w uszach a pozniej serce kolatalo jak szalone dobrze ze szlam sama bez Luśki a teraz tak sie czuje < w siumie to od rana > jakby brakowalo mi powietrzea tak ciezko mi sie oddycha umieram czy cuś ??---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- ja jestem jeszcze zdania ze Boga nie ma zakletego miedzy kamieniami tylko jest w nas i w kazdym miejscu mozna sie modlic obojetnie co to bedzie ale sa rozni ludzie i rozne poglady i wszystkie pog;lady trzeba szanowac a bedziecie na mnie krzyczaly bo ja moja luśke ostatnio tez zostawialm sama w samchodzie a byl mega gorac ale ja tylko do bankomatu podeszlam a auto bylo za moimi plecami i otwarte wszytskie okna tak calkowicie i miala mokra pieluszke zawieszona na foteliku na tym palaku bo ja jej ostatnio jak jedziemy autem i jest tai skwar a ona spi mocze pieluche w wodzie i ja rozwieszam na oparciu fotelika tak zeby byla pod takim ala namiotem i jej sie wtedy lepiej oddycha chyab
|
|
#4606 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do wieku to Pop juz mnie 'zdradziła' 2 tyg temu skończyłam 24.. i wyglądam trochę za mało poważnie jak na mój wiek;/ dziwnie się czuje jak idziemy z mężem na spacer i wszyscy patrzą na nas jakbyśmy po 16 lat mieli a mąż starszy ode mnie o 4 lata.. stary koń z niego już dawno powinien mieć 2ke dzieci:P no i dziękuje za komplementy libra- chyba źle nasiałam... moja mała w ciągu dnia śpi ogólnie 2 godziny a nie po 2 godz... dziś np obudziła się o 7.40 i od tego czasu spała 2 razy po 40 minut... baobabku tak się zastanawiałam dlaczego ty piszesz że dzieci cyckowe maja dopiero po 6 miesiącu dostawać jedzonko.... zajrzałam do mojej mądrej książki ("Dietetyka" pani Ciboroweskiej) i w końcu skapowałam o co chodzi... zacytuje wam fragment ![]() " Zgodnie z zaleceniami WHO niemowlęta powinny być karmione wyłącznie piersią do 6 miesiąca życia, a następnie powinny stopniowo otrzymywać produkty uzupełniające, kontynuując jednocześnie karmienie piersią do końca 1rż lub dłużej. Nowy model zywienia niemowląt karmionych piersią wprowadza posiłek dodatkowy w postaci zupki-przecieru jarzynowego z dodatkiem kaszy manny w 5-6 miesiącu. (...) Podawanie płynów nie jest zalecane w czasie karmienia zdrowego niemowlęcia mlekiem. Dopajanie dziecka wodą przegotowaną, słabą herbatką, naparem z rumianku może być potrzebny tylko w czasie upałów, podczas przebywania w suchym pomieszczeniu i gdy dziecko ma podwyższona temperaturę. Płyny podaje się niesłodzone, można je dosładzać glukozą. Pokarmy uzypełniające wprowadza się w 7-9 miesiącu. (...) Po 6 miesiącu życia dziecka konieczne jest jakościowe uzupełnianie skladników pokarmowych. od 7 miesiąca życia niemowlęcia ilość pokarmu u matki z reguły zmniejsza się; stopniowo zaczynamy dziecku wprowadzać posiłki uzupełniające. Ponadto, wartość energetyczna i odżywcza pokarmu kobiecego nie zaspokaja w pełni potrzeb dziecka w 2gim półroczu. Pierwszym uzupełniającym posiłkiem jest zupa-przecier jarzynowy z dodatkiem kaszy manny, masła, oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego niskoerukowego. Zupę tę podajemy w 5-6 miesiącu. Gluten wprowadzamy od bardzo małych ilości 1 raz dziennie. W 7 miesiącu stopniowo zaczynamy wprowadzać soki, przeciery owocowe, chude mięso, połowę żółtka. W 10 miesiącu można dziecku zacząć podawać niewielkie ilości pieczywa, biszkopty, sucharki, a w 12 miesiącu całe jajko, twarożek, jogurt, kefir. Nie można odstawiać dziecka od piersi w czasie letnich upałów, ponieważ grozi to biegunką." posiłek dodatkowy podaje się po karmieniu piersią zaczynając od małych ilości... teraz jak jest karmienie na żądanie posiłek uzupełniający i dodatkowy to w zasadzie to samo... w karmieniu sztucznym lepiej widać różnicę bo posiłek uzupełniający zastępuje jedna butelkę... no i jeszcze z moich notatek wyczytałam że dziecku na piersi "nie wcześniej niż w 5 i nie później niż 6 miesiącu" należy wprowadzać ten gluten co by dzieciątko nie miało choroby trzewnej. ehh od 12 pisze tego posta... a wy w tym czasie pewnie już 2 str naprodukowałyście:P |
|
|
|
|
#4607 |
|
Rozeznanie
|
dla nas chrzciny to wylacznie rodzinna tradycja. nie lubie kosciola i nie zastanawialam sie nad istnieniem boga. jakos wiara nie jest mi w zyciu potrzebna (byc moze na razie). swieta obchodzimy tez ze wzgledu na tradycje, a lubimy tylko boze narodzenie, wiec blisko mi do pogladow Libry i Izazuli
![]() Gmyrelka! ja tez jestem na etapie poszukiwania wyposazenia mieszkania pod koniec lipca odbieramy swoje wlasne 3 pokoje i juz sie nie mozemy doczekac tylko 45 lat splacania przeraza lekko POP rozumiem Cie jesli chodzi o nieposiadanie wiecej potomstwa. ciaze wspominam jako jeden z najbardziej stresujacych momentow w moim zyciu. do tego jakos mam wrazenie, ze nie jestem dobra mama.. czesto jestem zmeczona mala, mam sile ja nakarmic, przewinac, uspic, ale juz kolo godz 13-14 konczy mi sie zasob cierpliwosci do zabawy i gugania zauwazylam tez, ze czasami sobie mysle, ze macierzynstwo jest meeeega nudne (to wtedy kiedy jestem na spacerze i nie mam dokad isc i szwedam sie w kolko, albo kiedy po raz 50ty wkladam wyplutego smoka). czy Wy tez jestescie czasem zmeczone dziecmi?drcron tez bym sie poplakala, jak mozna bezbronnego malucha tak potraktowac? gdzie tu szacunek dla drugiej osoby, przeciez nasze dzieci zaleza teraz wylacznie od nas. bede teraz zagladac do wszystkich aut i sprawdzac czy nikt tam nie zostal |
|
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mi dosrałaś ![]() . Ale w tym kontekście to jest dla mnie komplement. Broń rodziny!!!!.![]() : pala: I niech TZ wie kto tam u was rządzi![]() ![]() I Ty się dziwisz?? Latasz jak nakręcona całe dnie. Prawie już Cię nie widać taka chuda jesteś. Do tegpo jeszcze gorąco. No i ciągłe nerwy o Luśkę/Julkę. TO wcale nie dziwne że trochę zasłabłaś. Dziewczyno zwolnij i odpocznuj bo dziecku jesteś potrzebna. Znasz te piosenkę o Luśce: "Luśka, Luśka ach Luśka Ty miałaś imadło w paluszkach......." ![]() ![]() Machaj- no 28 lat to rzeczywiście Stary Koń ![]() ![]() :pal a:![]() ![]() :pala :![]() ![]() .Poczekaj spotkamy się jeszcze to sama Ci nakopię.
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
co do dr przewoznej to hmmm pdejscie do dzieci ma...resepty i skierowanai bez problemow wypisuje...ale ostatnio po wizyce u niej to prywatnego lekarza wzywalismy...a propo ulewania to ona kazala go tylko za azdym razem do odbicia podnosic i nawet nic nie zapisala...na te jego napinanie sie dala skierowanie do neurologa a to okazalo sie ze on sie napinal bo go brzuszek bolal i kropelki na kolki pomogly a na ulewanie dostalismy zageszczacz...na plesniawki kazala nadal aftinem smarowac a ta od razu nystatyne przepisla i juz ich nie ma a prawie 2 tyg sie meczylismy i dodatkowo priobiotyki kazala podoawac.... wiec jakos tak do niej nie bardzo jestem przekonana....
pop nie kokietuj!!! wygladasz bardzo mlodo
|
|
|
|
#4610 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia, ale jak wtedy karmić w nocy-przecież dzieć je śpiąc. Wybudzasz ją podczas karmień nocnych??? PoP, może poproś w takim razie o symboliczne kwoty ile kto może i potem przekażcie na jakieś schronisko, albo dom dziecka albo coś i każdemu wyślij albo daj dowód wpłaty żeby wiedzieli gdzie kasa trafiła?? Podłączam sie pod pytanie izaizuli-dlaczego chrzcicie maluchy? Mysia ![]() PoP ale z Ciebie agitatorka niezmordowana ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
butla: dla dobra i zdrowia Gabrysi zrobię wszystko-gdyby ktoś fachowy powiedział, że moje mleko jej szkodzi i nie powinna go pić, przestałabym karmić natychmiast, jeśli połączenie mojego mleka+sztucznego z butli podawane sprawia, że dobrze rośnie, to moje wyrzuty sumienia są nieistotne Gratuluję mieszkania! My jesteśmy właśnie na świeżo po przyznaniu kredytu i też mi się kolory ścian śnią po nocach, ale generalnie tylko malowanie nas czeka, bo reszta jest po remoncie-nie chciałabym wyboerać łazienki itd-nie mam dotego głowy teraz. Jak nas najdzie na zmiany i będzie kasa to wtedy. Cieszę się, że się cieszysz ![]() drcron, ususiłabym gołymi rękoma pseudo-rodziców tego maleństwa z samochodu! PoP, mam coś dla Ciebie -dostaliśmy od znajomej takiego sms'a:Przyjacielu,mam do Ciebie ogromna prosbe, ale prosze,nie zawiedz mnie:idź 4 lipca na wybory i zrób wszystko co możesz, aby w niedalekiej przyszłości w czasie spotkań dyplomatycznych Pierwsza Dama nie sikała do kuwety.
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
Ja powiem tak: wierzę w Boga i jak potrzeba, daje mi to siłę i czasem podpowiada, co zrobić. Chcę, żeby Igor też miał tę możliwość (chociaż wszystko będzie zależało i tak od tego, co on będzie chciał). Nie biegam za często do kościoła. I... jak ja byłam mała mój ojciec był w milicji. Moja starsza siostra była ochrzczona na jakiejś wsi 150 km od Koszalina. Jak ja się urodziłam, ojciec już za bardzo awansował i nie chciał ryzykować. Ja nie zostałam ochrzczona. I jak na złość bardzo zawsze tego chciałam - czułam, odkąd pamiętam, silną wiarę. Oczywiście pamiętam odrzucenie, komunie innych dzieci i rekolekcje, na których nie wiedziałam o co chodzi, jak raz poszłam. Pamiętam jak jakiś kutasowaty ksiądz zapytał mnie: po co tu przyszłaś? jak poszłam z innymi dziećmi z parafii do kościoła i miałam jakieś 10 lat.
Wobec tego wszystkiego, chociaż świat się zmienił od tamtej pory, bardzo chcę zaoszczędzić tego swojemu dziecku. Ja wszystkie sakramenty w końcu zrobiłam jak miałam 16 lat, ale kosztowało mnie to dużo czasu i nerwów.
|
#4613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a możesz mi nakopać pouciekam ci trochę ty mnie pogonisz... jak już tak na naszą wagę narzekamy to może pozwoli nam to schudnąć trochę a mąż gdyby nie ja to by bykowe płacił i nadal mieszkał z rodzicami... (teraz mieszka z rodzicami ze mną i małą ) poza tym muszę mu tak mówić żeby mnie po rękach całował i docenił fakt że go w ogóle zechciałam..
|
|
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
Pop nie slyszalam tej piosenki a nie chcialam Ci dosrywac
ja to napisalam w pozytywnym znaczeniu bo ja cale dotychczasowe zycie bylam grzeczna i jak ktos cos powiedzial ja tak robilam a teraz od kad Juleczka vel Luśka < nie wiem czemu ale jak mowie do niej Luśka to ona sie cieszy a na Julka nie reaguje > jest na swiecie to moje zdanie jest najwazniejsze i kazdy musi sie do nas dostosowac nie my do niego a to wszystko dzieki tobie
|
#4615 |
|
Rozeznanie
|
kochane po czym poznac, ze dziecko bedzie zaraz glodne? Toska ostatnio ze dwa razy dziennie ma jakis dziki film. jednoczesnie jest spiaca, glodna, jest jej za goraco i jest nerwowa. strasznie wtedy placze i nic nie pomaga ani smoczek ani butla z mlekiem. dzisiaj np zabralam ja do sypialni, rozebralam do pieluchy, zaczekalam az sie zmeczy placzem i dopiero wtedy nakarmilam, zjadla malo i zasnela. zal mi jej, ze tak sie meczy
|
|
|
|
#4616 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ratunku
![]() czytam ulotke furagin w inetrnecie i mozna stosowac bo nie przenika do mlek wyslalam meza do apteki oczywiscie to jest na recepte ale sprzedala bez i mi przyniósł lek furaginum gdzie w ulotce jest napisane ze nie wolno w czasie karmienia czy to cos innego???? |
|
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Pop wejdz na skype i odbierz cos
![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
i w jakiej dawce
|
|
#4618 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
juz widze ze to to samo tylko w internecie jest napisane ze nie przenika a w ulotce jest ze przenika http://medycyna.anauk.net/1-0-918-FU...dia.Lekow.html Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-07-02 o 18:37 |
||
|
|
|
#4619 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4620 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=yoonka;20420164]
rozumiem Cie jesli chodzi o nieposiadanie wiecej potomstwa. ciaze wspominam jako jeden z najbardziej stresujacych momentow w moim zyciu. do tego jakos mam wrazenie, ze nie jestem dobra mama.. czesto jestem zmeczona mala, mam sile ja nakarmic, przewinac, uspic, ale juz kolo godz 13-14 konczy mi sie zasob cierpliwosci do zabawy i gugania zauwazylam tez, ze czasami sobie mysle, ze macierzynstwo jest meeeega nudne (to wtedy kiedy jestem na spacerze i nie mam dokad isc i szwedam sie w kolko, albo kiedy po raz 50ty wkladam wyplutego smoka). czy Wy tez jestescie czasem zmeczone dziecmi?Ja Ciebie też rozumiem i też tak mam. Są chwile bardzo miłe ale też często jest zmęczenie materiału. I też bardzo często nie mam pomysłu na zabawę. A gugam już nawet do zwierzaków i TZ-ta. Jak będziesz w moim wieku to tyż będziesz łasa na komplimenty ![]() :ju pi:Cytat:
A SMS-sik super. Ale jego kot to jeszcze żyje?? Megi - od dziecka marzyłam aby być milicjantką ![]() . I jak pzryszło co do czego i dorosłam to była już policjaCytat:
![]() . A Twój TZ to jest strasznie w WAS wpatrzony. Bo niestety ale masz widoczną konkurencje![]() Cytat:
![]() .A piosenkę Luśka kiedyś sie spiewałao na imprezach studenckich Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

Trochę mnie na forum nie było i nie mam szans na nadrobienie Was ...
) ale lepiej pakować w swoje

no i tak kolo 19 wracac zeby mala jeszcze wykapac
. Więc ja tak - mamo idz jeszcze dziś do urzędu i odbierz zaświadczenie i będziesz mogła głosować gdzie chcesz. Mama - nie bardzo mi się chce, taki upał.

. To tak na poprawę humoru. Wiem wiem nie do śmiechu Ci. No ale mały się zaśmiewa u dziadka.

zauwazylam tez, ze czasami sobie mysle, ze macierzynstwo jest meeeega nudne (to wtedy kiedy jestem na spacerze i nie mam dokad isc i szwedam sie w kolko, albo kiedy po raz 50ty wkladam wyplutego smoka). czy Wy tez jestescie czasem zmeczone dziecmi?