![]() |
#4591 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem-byłam- chce byc AU PAIR- nasze przygody- część V
O jaaaaaa dziewczyny, nadrobiłam ten wątek od ostatniego czasu jak tu byłam czyli od 29 lipca i cholera... CZYTA SIĘ WAS JAK FILM! (jak to brzmi
![]() Ja wróciłam z weekendowego wypadu nad jezioro! No i co do tego kaca... to trwa już drugi dzień! Właściwie to nie boli mnie głowa w ogóle, ale czuję się, jakbym wciąż była lekko wstawiona... :wstydnis: Dzisiaj jeszcze gorzej niż wczoraj! Czuję się jakbym już nigdy nie miała być znowu trzeźwa. Straszne, to mój pierwszy taki kac w życiu! W sumie to pierwszy kac w ogóle, do zeszłego roku w ogóle nie piłam alkoholu, bo generalnie to on mi niepotrzebny żeby się dobrze bawić. A tutaj taki wypad nad jezioro! Od czwartku codziennie wieczorem picie, chyba będę musiała zrobić przeszczep wątroby! Niech ktoś dzwoni po House'a i znajdzie dawcę! Ale jaja co niemiara były nad tym jeziorem ![]() ![]() ale najlepsze jaja, że generalnie zjechali się ludzie w sobotę i przychodzi jakiś taki jeden i podaje mi rękę i taki wzrok... wiecie, taki pociągły... Spoko. Do godziny 20:30 byliśmy wszyscy dosyć już pijani (masakra, nie jestem przyzwyczajona do takiego tempa) no i serio... zachowywał się jak jakiś psychofan. oczywiście ani słowa wprost, tylko gapił się na mnie takim wzrokiem strasznym (chyba myślał, że pociągający jest wtedy) i coś zarzucał pierdołami co jakiś czas przy wszystkich, jak powiedziałam że mam 20 lat, to on że szuka żony w tym wieku właśnie. potem jak mnie spod jego wzroku uratowała kumpela to chyba mnie śledził, bo poszłam się ukryć do samochodu kumpla i nagle wyglądam, a on stoi przy tym samochodzie i podsłuchuje! ... masaaaaaakra. generalnie facet fajny, przystojny, i jak sobie wcześniej pogadaliśmy to naprawdę super, ale bez przesady! mam na to jedno słowo, którego nie umiem przełożyć na polski - creepy. no, to on był maxi creepy. jeszcze tak dodam, że obudziłam się w niedzielę wciśnięta w ścianę - mój secret crush wtulony we mnie jak dziecko ( ![]() ale co się ze mnie naśmiali, to się naśmiali. okazuje się, że w zeszłym roku na takim wypadzie nad jezioro znalazł sobie też taką laskę i ona zasnęła i obudziła się, a on nad nią stał i się wpatrywał. później jeszcze okazało się, że secret crush zasnął w swoim śpiworze, a jak się obudził to Mr. Creepy w nim był. to już w ogóle najlepszy motyw ![]() wiem, że to bez ładu i składu i nie na ten wątek, ale umieram z chęci opowiedzenia tego komuś, a obecnie jedyną osobą, której mogłabym to opowiedzieć jest mama. a ja przed nią ukrywam od wczoraj kaca, więc no way. nawet gdyby kaca nie było, to i tak no way. masakra, moje życie rozrywkowe w Polsce rozkręca się dopiero, kiedy wyjeżdżam za 25 dni do Anglii... to dopiero ironia losu.
masterplanu część kolejna: Londyn od 25.08.2010! następne przystanki: Royal Academy of Dramatic Art --> West End --> Broadway --> ... aspirująca aktorka zawsze ma plan B i C ![]() 'Everytime I'm around you try to leave
but I'll be standing in your wayYou want antidote I got the poison!' Edytowane przez konopia Czas edycji: 2010-08-02 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Zakorzenienie
|
konopia- ale koles ma dziewczyne?
noti ![]() ![]() ![]() pewnie sie cieszysz,ze juz koniec, co? ![]() panna- hm, szkoda mi,ze mimo wszystko nie wybieglas. pewnie dziewczynka chciala ci napisac kartke. mama musiala jej powiedziec,ze masz urodziny ![]() tak jak roux mowi- milo z ich strony. babka pewnie nie chciala sie z toba 'zmierzyc'. dziewczynka cie zapamieta jako osobe, ktora kochala- masz potwierdzenie ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- a co ci kupily? ![]()
![]() |
#4593 |
Zadomowienie
|
no ma, ale ja mam wrażenie że to z przyzwyczajenia. on i ten jego kumpel mają obydwoje dziewczyny, które są rok młodsze i są przyjaciółkami. jakiś taki dziwny układ między nimi jest.
ale w sumie może lepiej się nie wciskać w to, na szczęście nie jestem typem, który rozbijałby komukolwiek związek - sama przez to przechodziłam z najlepszą koleżanką w tym roku jeszcze :/ znaczy się ja byłam ofiarą, kumpela skończyła z moim teraz już ex.
masterplanu część kolejna: Londyn od 25.08.2010! następne przystanki: Royal Academy of Dramatic Art --> West End --> Broadway --> ... aspirująca aktorka zawsze ma plan B i C ![]() 'Everytime I'm around you try to leave
but I'll be standing in your wayYou want antidote I got the poison!' |
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Zakorzenienie
|
nie musisz odpowiadac. ciekawa jestem tylko:
czy twoj ex spotykal sie z nia , jeszcze jak byliscie w zwiazku? czy najpierw zerwal, a pozniej spotykal sie z nia? ja jestem zdania, ze uczucia moga sie zmienic. wystarczy tylko, nim sie cokolwiek zacznie z ta nowa osoba, zakonczyc zwiazek z poprzednia i byc fair. ja w ogole nie rozumiem, jak mozna odbic komus faceta ? ![]() w sensie,ze facet chyba glupi nie jest ![]()
![]() |
#4595 |
Wtajemniczenie
|
Panna -
![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANA!!! Mam nadzieję że to był tylko jeden zakręt, ostatni już na Twojej drodze do szczęścia ![]() ![]() A ja dziś mam taki trochę smutny dzień, bo dokładnie 9 lat temu mój Tata zmarł... i tym bardziej mi brakuje rodziny... |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Zakorzenienie
|
lucy- przykro mi...
![]()
![]() |
#4597 |
Rozeznanie
|
wszystkiego najlepszego Panienko
![]() Lucy ![]()
#4598 |
Raczkowanie
|
#4599 |
Zadomowienie
|
Lucy
![]() ![]() normalnieee wam powiem ze najgorzej jest jak jednego dnia dzieje sie cos fajnego -powod do radosci i cos smutnegoo. example: znajomy ze szkoly mial 18, po jego imprezie powiesila sie jego kolezanka -tego samego dnia godzine po tym jak wyszla z imprezy. a mieli dobre stosunki. i teraz do konca zycia bedezie trauma. w tym dniu jego rodzina i on bedzie sie cieszyc ze on skonczyl iles lat, a jej rodzina (i on tez) beda obchodzic ktoras rocznice smierci.. :<
#4600 |
Raczkowanie
|
Panna! Wszystkiego naj naj naj naj najlepszego!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
babka odpisala
ale sie boje przeczytac ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- babka odpisala ale boje sie przeczytac ok!!!!!!! przeczytalam!!!!! foty dzieci i meza mam ![]() cudni wszyscy! I would like to give you some more details about the job so you will think carefully if this is what you are looking for: Family: We are an Israeli family with 3 children- boy 7, girl 5 and girl 2. I am not working and my husband is away every week Mon-Thu mainly in Poland. the 2 older kids go to a local school 5 min walk from home Evey day 8:50-16:00 and the younger girl goes to a childminder 09:00-13:30. Accommodation- we have a very nice 4 bedroom house in a peaceful neighborhood mostly Jewish. You will have your own nice room with a double bed, TV and cupboard. Bath and toilet you will share with the kids. Working hours- Mon- Friday 35 hours per week, sat and Sun free. 2-3 babysitting during a week (since my husband is away we don't use them very often). I am not sure regarding the exact working hours but it will be a bit in the morning and every afternoon (from 13:30) + 1-2 mornings of cleaning. Main Tasks: Pick up the baby from the childminder, play with the children, help with after school activities, keeping the house clean and tidy, ironing. Cooking I am doing. Salary: 100£ per week paid in cash every Friday, weekly oyster card, 10 days of paid vacation per year (if we go to vacation more then that you will not be paid fully) + bank holidays. Period- we need someone for 12 ![]() co wy na to?
![]() |
#4602 |
Wtajemniczenie
|
Rucia - moim zd baaardzo dobre warunki. A jeżeli rodzinka miła to jeszcze lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Rozeznanie
|
o ja, Ruciaku, brzmi swietnie. no i Twoja wymarzona komunikacja! a na kurs zarobisz! bo niezle placa. kurcze, podoba mi sie to. jedz na rok, a co!
#4604 |
Zakorzenienie
|
kurcze.
ale. mam nadzieje,ze mnie zechca ![]() bo juz stracilam nadzieje jakas godzine temu, chcialam jechac z bratem do holandii ![]() poszlysmy z siostra spac (siostra: - karolina, mam dwa marzenia. zeby nie bylo wojen na swiecie w zadnym panstwie, nawet jak ktos zbudowal ![]() i zeby pajaki nie wchodzily do domu ; wylaczam komputer, tam napis: trwa zamykanie, a wiki : czemu tam jest napisane trawa zamknieta? ![]() bardzo dobre warunki! normalne lozko w koncu! i oysterka ![]() co ja zrobie ze 100 jak nie bede wydawac calego kieszonkowego na slodycze hehe. najlepsze jest to, ze ona mi napisala: to twoj pierwszy raz jako au pair, wiec prosze cie, przeczytaj uwaznie. a ja w ogloszeniu mialam spory fragment o rodzince w stu! windy nawet widziala. moze to i lepiej, nie beda chciec referencji, bo zadnych nie mam ![]() glupia ja. moglam poprosic B przed wyjazdem. windy! u ciebie jak? ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- iza- mam maila jednej rodzinki w bromley. nie wiem jakiej narodowosci sa, to nie brzmi very british, ale nationality maja british, wiec juz sama nie wiem. podac?
![]() |
#4605 |
Zadomowienie
|
ruciak moja tez miala nationality british a okazala sie wsciekłą macicą ugandy :<
aaa sa z izraeeelaaaa <3 <3 <3 ja wam mowie kiedys znajde jakiegos małża (może byc Ed z friendly fires) no i bede miala mieszkanie w centrum Tel Awiwu! w ogole mojej babci chrzesnica mieszka w tel awiwie. no i z babcia maja dobry kontakt caly czas. i babcia mi rok temu powiedziala : "sluchaj martynka , mozesz juz sie chwalic ze kiedys pojedziesz do izraela " i costam costam ze kupi nam bilety i ze polecimyy iii w ogole słytt dryyms. dobrze ze powiedzialam tylko 2ójce znajomych. jak widac siedzie na dupie dalej tu. ^^ a w ogole uwielbiam jezyk hebrajski (spiewam w domu zydowskie pop piosenki ![]() ![]() i tyle z opowiesci z krypty.
#4606 |
Wtajemniczenie
|
Jedź Rucia
![]() Ja wiem że Ty trochę jestes uzależniona od dreszczyku poszukiwań, ale trzeba sie w końcu odważyć na nast krok. A rodzinka wydaje mi się ok, nawet bardzo. To ci w finchley? |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Zakorzenienie
|
o ja, nie przypominaj mi opowiesci z krypty.
straszne to bylo. po co ja ogladalam?! bylam mala i sobie ogladalam (bo chyba to w odcinkach bylo, nie?) ja zawsze mowie : bylam mala ![]() marty- hehe moze malza znajdziesz faktycznie i tam wyladujesz. z tymi piosenkami to piekne ![]() ![]() ogladamy simpsonow z siostra ![]() mama ma nocna zmiane w pracy. przyjdzie rano i jej powiem.. o bilecie lotniczym, bo dostanie zawalu. ponad 600 zl! skad tyle wezmie ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- lucy ![]() tak, ta w finchley. bede miala dosc blisko do laines i rielki. no niestety, ale kochane, bedziemy sie uczyly we trzy do ielts. takie zycie ![]() miala byc zabawa, a bedzie nauka ![]()
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
Ej Ruciak chce cie?
![]() Bo mnie tak! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Zakorzenienie
|
Jejuuuuuuuuuuuuuuuuuu
![]() Moja przyjaciolka przylatuje w sobote ![]() Znalazła rodzinę z 2 dzieci. 1h od Ldn. 90Ł. Płatne bbs. ![]() Ale baza ![]()
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
Kurna ja się głupia i pijana
![]() ![]() ![]() Ruciak trzymam kciuki!!! Kaś666 suuuper ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Zona najukochanszego Meza
|
Witajcie dziewczyny. Weszlam do tego watku z ciekawosci i nie moge przestac czytac Waszych opowiesci. Nigdy au-pair nie bylam chociaz nascie lat temu zastanawialam sie przez chwile nad tym.
Jak czytam niektore fragmenty Waszych opowiesci to naprawde mi przykro ze sa podli ludzie i ciesze sie jednoczesnie, ze sa jeszcze na tym swiecie ludzie ktorzy chca komus pomagac. Ja juz dawno za "stara" jestem na au-pair ale chetnie bede tu wchodzic. Z zawodu jestem anglista wiec gdybyscie potrzebowaly jakiejs pomocy to piszcie na pW postaram sie pomoc. Zycze powodzenia i znalezienia fantastycznych rodzin
#4612 |
Zakorzenienie
|
Windy jest nachlana
![]()
#4613 |
Zakorzenienie
|
Lalalalala
![]() ![]() ![]() ![]() Ruciak se poszedł ;( Edytowane przez windykatorka Czas edycji: 2010-08-02 o 23:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Zakorzenienie
|
Goldlight czesc
![]() windy- chca cie? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ide ja spac teraz. odezwe sie rano ![]()
![]() |
#4615 |
Wtajemniczenie
|
wróciłam... teraz napiszę tylko to,że złapałam welon!;o własnie..
aaa jutro nadrobie zaległości ![]() ;*
#4616 |
Zakorzenienie
|
Ruciak napisała mi smsa-we want you be our au pair
![]() ![]() Tez lecę bo jutro mam dentystę i w końcu skończę tego zęba ![]() Ruciaku dziękuje za kciuki,wsparcie i w ogóle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Konto usunięte
|
Windy rucia
![]() Ja z dejta wrocilam ach powiem tylko tyle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Raczkowanie
|
Windy wiedziałam, że Cie babka weźmie, gratuluję
![]() ![]() U mnei narazie lipa, napisałam 2 rodzinkom, że chcę być szczera, powiedziałam, ze jestem au pair i nie odpisali. Więc nie będe wszystkim pisać tego. Ruciaku podaj tego maila jak możesz ![]() ![]() ![]() Ojj tez bym chciala znalezc wkońcu fajną rodzinkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Konto usunięte
|
Zaczyna sie pomalu ukladac ty tez znajdziesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.