|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
No własnie Ishka pisz co u ciebie????
|
#4592 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
![]() Ty okropna? ;O okropna to jest ta ludzka zawiść... :/ nie wiem skąd to się w ludziach bierze.... kochana, dacie rade... przemęczycie się jakiś czas a potem może będzie lepiej. i czas może podsunie jakieś rozwiązania z Twoim tatą... Cytat:
Cytat:
cieszę się kotku, że już lepiej... chyba psychicznie prawda? ![]() Anecka frytki a ja dzisiaj niedobra, okropna, wyrodna zjadłam zestaw powiększony w maku a z tym kaszlem to ja nie wiem pije mleczko z miodkiem i jak mocny mam ten kaszel to pije łyczka syropu stodal. mam nadzieje że niedługo przejdzie ![]()
Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-09-08 o 17:07 |
|||
|
|
|
#4593 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Tu jak zwykle dużo się dzieje, nie jestem w stanie nadrobić - w szpitalu nie mają internetu:/ w skrócie leze plackiem ze wzgledu na skróconą szyjkę. Ma któraś z was ten sam problem? |
|
|
|
#4594 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was wszystkie kobietki
te nowe tez bo zdążyłam zuważyc sie tez Was troszke tu nazbierało ![]() Martuś już już pisze chciałam najpierw troszke doczytać :P Koootek Kochana odkąd mi Malinka napisała w smsie że Ty w szpitalu też...i potem że już masz Michałka kolo siebie to az sie popłakałam ze szczęścia ale oczywiście pozytywnie bo też sie nie umiem doczekac naszego Juniora...w sumie to on też chciał juz wychodzic wcześniej ale powstrzymali go ale obawiam sie że nie na długo bo te leki co biore ( a musze powiedzieć że są bardzo beee pod względem skutków ubocznych) to nie pomagają i skurcze i bóle sa dalej...może na naszą rocznice bede trzymac juz małego na rączkach no zobaczymy...A Michałek widze że silny i już niedługo bedziecie go mieli w domku!! Bardzo sie z tego ciesze!!! Jak bede mieć dojscie do neta to zaraz bede nadrabiać co tam u Was slychać. Buźki dla Was i Gratulacje dla Was ![]() A to może opowiem pokrótce jak to sie stało że trafiłam do szpitala.... W piątek 27.08. miałam termin w urzedzie pracy...bardzo źle sie czułam ponieważ od nocy mi nie przechodziły skurcze i bóle...ale musiałam jechać do urzędu...ledwo co tam doszłam (spory kawał trzeba bylo isc od przystanku) Jak bylam w urzedzie od razu wziełam zaświadczenie że jestem ubezpieczona bo cos czułam że moze mi sie przydać...jak wracałam to wziely mnie takie bóle ze ledwo co doszłam do szpitala...jak tylko lekarz mnie zobaczyl i zbadał (badał mi rozwarcie to bylo bardzo nieprzyjemne i mnie bolało) to powiedział że szyjka prawie zgładzona wszystko rozmiekczone jeszcze troche i by sie zaczeła akcja porodowa bo te skurcze i bóle to byly przepowiadające akcje.... Ja w szoku bylam ciśnienie mi sie tak dzwigło do góry ze w szoku byli lekarze i musiałam zostać w szpitalu...bez torby bylam bo poprostu przyszłam z "ulicy" mąż musiał mi wszystko dowieźć... potem robili mi ktg badania itd ale masakra tak lezec w szpitalu juz wolałam brać te leki i być w domu...no ale ordynator nie chcial mnie wypuścic i musiałam do 1-g0 tam leżec... Ale dziewczyny musze powiedzieć jedno...bardzo sie ciesze że ja juz wczesniej (podobnie jak Kootek) miałam do małego wszystko pokupowane bo w sumie juz mógl sie urodzic...i te pakowanie torby wczesniej to tez nie jest zly pomysł!! Naprawde wiem co mówie ![]() Aha nasz Tomuś w tamtą środe przy wypisie ważył 2100g to pewnie teraz bedzie ważyć cos kolo 2300g także kawał chłopa juz z niego nie dziwie sie że chciał juz wychodzic bo juz ma tam dosc ciasno jak to ordynator ujął heh aaa i powiedział mi że do terminu napewno nie dotrwam...także potwierdzil tylko to co ja juz dawno przeczuwałam że bede tulić szkraba naszego wczesniej...tylko zobaczymy jak wczesnie bo po 36 tygodniu mam odstawić Fenoterol a juz zaczelismy 34 tydzień wiec to juz niedlugo po odstawieniu to pewnie bardzo szybko poleci...Martinix skracająca sie szyjka to jeden z moich problemów... ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Aaaaa i zeby nie bylo bo Malinka Wam mówiła że w weekend bede na wizazu...i bylam w niedziele tylko wogole stronka mi nie wchodzila przez caly dzionek sie nie dalo wejsc...Nie wiem co sie działo eh...na szczescie dziś mi sie udało wejść tu do Was
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-09-08 o 17:19 |
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj kupiłam śliczne śpioszki różowe z kubusiem puchatkiem.I czekam na wylicytowany na allegro komplecik
![]() Dzisiaj odplamiałam teściowej obrusy i dostałam uczulenia na odplamiacz ![]() Spuchły mi palce, zrobiły sie mega białe i szczypią A odplamiałam w rękawiczkach
|
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
Viki, to zależy od szpitala. W tym, co ja chcę rodzić chyba można mieć swoją koszulę
Anecka, też mnie przerażało, jak braliśmy ten kredyt (200tys, na 20 lat ), ale powiem Ci, że na co dzień się o tym nie myśli Za to komfort bycia u siebie, możliwość urządzenia po swojemu (po trzech latach wynajmowania/pomieszkiwania u Rodziców/znajomych), możliwość podejmowania decyzji dot. mieszkania, bycia pełnoprawnym właścicielem... to jest bezcenne uczucie
|
#4597 |
|
Zadomowienie
|
To super Ishka ze sie trzymasz narazie, ale nawet jakby co to twoj malec juz duzy chlopak .
|
#4598 | |
|
Zadomowienie
|
Ubranka tutaj:
http://allegro.pl/item1186565614_awa..._promocja.html a firankę na targowisku :P ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
|
|
#4599 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Nie było mnie parę dni bo byłam na wsi bez netu... Od piątku mam bóle brzucha takie jak przed miesiączką tylko że nie bardzo bolesne, w poniedz byłam u lekarza i podobno to normalne, mam odpoczywać, leżeć i brać no spe. Taaaaa, tylko jak to zrobić jak mamy remont na wykończeniu i musimy wybierać wyposażenie? Dzisiaj kupiłam pieluszki- pampers premium care za 43 zł w rossmanku, jutro może pojadę do reala bo jest promocja 2 paczki bella happy za 25 zł ale nie ma małych rozmiarów tylko od 8 kg wzwyż ale za tą cenę to myślę że warto kupić na zapas. KOOTEK- jak czytam wiadomości od ciebie to chce mi się płakać- ja Ci wcale nie zazdroszczę, że masz już Małego przy sobie, domyślać się tylko mogę jaki stres i ból przeżywasz... Trzymaj się. |
|
|
|
#4600 |
|
Zadomowienie
|
Vicikullen no wagowo juz jest bezpieczny mozna powiedziec
![]() Ale jak to lekarz mi powiedział...że to nie my tylko własnie dzieci wybieraja odpowiedni termin kiedy sie rodzić...jak są gotowe to wtedy sie rodzą jednym dzieciom to zajmuje mniej czasu drugim wiecej...ta właśnie gotowość przyjscia na świat Czasami babeczki czekaja długo po terminie porodu na akcje a to nic innego jak poprostu dziecko potrzebuje wtedy jeszcze troszke czasu
|
#4601 | |
|
Zadomowienie
|
same chudziny
![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
|
|
#4602 |
|
Zadomowienie
|
Widze że tu mowa o kilogramach
![]() Tak więc my z Juniorem mamy 8kg na plusie w 34 tygodniu
|
#4603 |
|
Wtajemniczenie
|
Ishka , czyli w sumie dobre wiadomości
zacisniesz nogi na 2 tygodnie będzie ok
|
#4604 |
|
Zadomowienie
|
Jasiowa_babeczka i mimiskierka, witajcie
|
#4605 |
|
Zadomowienie
|
Nio w sumie dobre wieści prócz tego że musimy leżeć...no ale ja mam wszystko juz kupione na szczęscie wiec moge sie wylegiwać
![]() No i zaciskam nogi heh procz tego mam rozejście sie spojenia łonowego i przy porodzie beda musieli uwazac zeby zabardzo sie nie rozeszło przy ruszaniu strzela mi miedzy nogami tak głośno az sie przestraszyć mozna heh ale ja juz podchodze do wszystkiego z dystansem...byle do porodu pozniej musi byc juz lepiej
|
#4606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4607 |
|
Wtajemniczenie
|
Ishka dobrze, że się dobrze skończyło odpoczywaj dużo
|
|
|
|
#4608 |
|
Zadomowienie
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ishka, odpoczywaj, jedz i odpoczywaj Niech sie synowi nie spieszy eh a ja sie zle czuje coraz gorzej jutro mnie rozlozy..
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-09-08 o 18:08 |
|
|
|
|
#4610 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
|
|
#4611 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
Ishka, ale miałaś ciężkie chwile
dobrze, że jest już ok, no czyli druga jesteś do rozpakowania sie? duże już Twoje dziecię od jakiegoś czasu nie mogę siedzieć długo przy kompie, bo plecy mnie mocno bolą
|
#4613 | |
|
Raczkowanie
|
Kootekk -
![]() Ishka - fajnie, że znów jesteś, martwiłysmy się, zaciskaj kolanka, bedzie dobrze, Junior jest już spory gość juz niedługo wam zostało, uważaj na siebie, na te rozchodzące się spojenie i szyjkę. Cytat:
ja lubię buty baaaardzo, w każdej ilości ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Leż i trzymaj się i dzidzię w środku, ja wprawdzie nie mam tego problemu, ale życzę oczywiście tylko dobrego rozwoju sytuacji. |
|
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
M25, gdybyśmy mieli odkładać pieniądze na mieszkanie, to byśmy nigdy nie mieszkali we własnym, taka jest prawda.
Ratę płacimy w tej chwili niecały 1000zł, ale jesteśmy w programie Rodzina Na Swoim, za kilka lat dopłaty się skończą i będzie większa rata Do tego opłaty w sumie ok.500zł. I za 1500zł miesięcznie jesteśmy u siebie w trzech pokojach (53mkw).Kiedy wynajmowaliśmy (i była to dobra cena, po znajomości) płaciliśmy za wszystko - wynajem + opłaty - 900-1000zł i byliśmy na czarno (bez umowy, bez zgłoszenia w spółdzielni) w kawalerce (30mkw). Dla mnie nie ma co w ogóle porównywać tych sytuacji. Ale to moje zdanie. Anecka, kredyt mamy w PKO. Nie wiem czy trzeba być małżeństwem, na pewno tak do programu Rodzina Na Swoim, ale to mają wycofać chyba. Aha, jak skończy się nam Rodzina na Swoim (po 8 latach) to rata będzie wynosiła 1500zł.
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-08 o 18:25 |
|
|
|
#4615 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4616 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no tak mnie wnerwił gnojek zero odpowiedzialności, zresztą te niektóre laski też nie lepsze, matce dają na wychowanie dziecko a same na balety..![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ishka witamy Cie spowrotem i trzymamy kciuki a Ty zaciskaj nogi
|
|
#4617 |
|
Raczkowanie
|
Mnie też się szyjka skrócila, ale narazie mam tylko odpoczywać. Nie dostałam leków, tylko zakaz pracy. A ty na to właśnie byłaś w szpitalu?
|
|
|
|
#4618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Mam dodatkowe ubezpieczenie grupowe w pracy. One zawsze są korzystniejsze niż te indywidualne ;-) ale co miesiąc 62 zł mi za ściągają z wypłaty, więc zwróci mi się coś z tego co już wpłaciłam.
|
|
#4619 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Ja zmykam dziewczyny, TŻ-a nie ma jeszcze to wlazłam poczytać was i pogadać, a wlasnie napisał, że już jedzie, to idę mu zupencję podgrzać. Do jutra. |
|
|
|
|
#4620 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś mam super humor
i dużo energii ![]() gdyby sklepy były jeszcze czynne już bym biegła na zakupy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.

a w nocy czesto sie budze i nie wysypiam. tzn no generalnie ja nie lubie dlugo spac bo sie zle czuje, ale chcialabym polezec w spokoju. No i ma wlasnie ten tik ze jak zapala papierosa to musi wejsc do mojego pokoju i cos gadac. Jak mowie zeby wyszedl z papierosem to mi odpowiada ze sie wywietrzy. Ostatnio pytam jak on sobie to wyobraza jak dziecko bedzie, a on .. no dziecko musi sie przyzwyczajac do wszystkich zapachow 

Moja mala coreczka wynagrodzi mi terazniejsze cierpienia psychiczne.. 

cieszę się kotku, że już lepiej... chyba psychicznie prawda? 
a ja dzisiaj niedobra, okropna, wyrodna zjadłam zestaw powiększony w maku

także kawał chłopa juz z niego nie dziwie sie że chciał juz wychodzic bo juz ma tam dosc ciasno jak to ordynator ujął heh aaa i powiedział mi że do terminu napewno nie dotrwam...także potwierdzil tylko to co ja juz dawno przeczuwałam że bede tulić szkraba naszego wczesniej...tylko zobaczymy jak wczesnie bo po 36 tygodniu mam odstawić Fenoterol a juz zaczelismy 34 tydzień wiec to juz niedlugo 

.
Dziś to mnie brzuch i od góry boli.