Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009) - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-13, 20:16   #4591
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
Ela oj to zadrapanie to całkiem spore a 3 fotka świetna - mąż akrobata?

ja tak tylko w przelocie znowu... Już nawet nie będę obiecywałą poprawy bo moje obcowanie z kompem coś ostatnio kiepskie... W dodtaku Ola teraz na widok kompa od razu by chciała pisac na klawiaturze (a raczej w nią uderzac) a jak ją zabieram to jest taki krzyk i płacz że już nawet nie zbliżam się z nią do pokoju z kompem bo poprostu...
pokaże Wam tylko jak Ola sobie wybiera ubrania Załącznik 3743290

miłego popołudnia mamuśki!
ah te kucorki śliczne

ela faktycznie mala niezle buzke odrapala dobrze ze tylko tyle oby szybko zeszlo

Moja zmora juz spi, cos nie miala dzis popoludniu smaka na nic ani zurku ani swojego ulubionego roskołku nic nie chciala jesc, dobrze ze chociaz teraz troche flasi zjadla

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 20:28   #4592
samanthhha
Wtajemniczenie

Dobry wieczór

Mój syn od kilku dni potrafi odpowiadać na moje pytanie "czy chcesz iść spac"? Oczywiście ja je zadaje w tym momencie kiedy wiem ze chce i on zawsze że TA lub DA

Taki się kumaty zrobił, chyba faktycznie skok miał jak Kareninko wspomniałaś

Kamilka jaka gwiazda

I widziałam Ole podrapaną Mój Iwcio ma poobijane rączki jakimś cudem

Witam nową mamusie Karolek śliczny chłopak

Hmm.. Bromi witaj Lubie czytać Twoje posty coś w nich jest

hmm.. mam mało czasu bo zaraz Tż wróci z pracy i przywizie mi twistera co by mi dÓpcia urosła

Jest któraś z Was na dukanie?? Bo ja się czaje

Aaa Iwo też już chodzi jak szalony nawet na spacerkach sam już bryka doczekałam się moje plecy w końcu przeszły na emeryture

Aaaa i jeszcze Guciu kiedyś pisałaś coś o urodzinach i ja pamiętałam ze masz 1 stycznia i nawet ze sie urodzialas o 20.30 dobrze mowie? tak mi sie przypomnialo

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
ah te kucorki śliczne
a właśnie zapomnialam wspomnieć

Edytowane przez samanthhha
Czas edycji: 2011-02-13 o 20:30
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 20:39   #4593
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Hej kochane

mialam totalnie zakrecone 4 dni...w czwartek przyjechala do nas moja mama wiec jak zawsze wariacja na kolkach...

Cos tam przelecialam, ale niewiele pamietam...

Kamilka nowa gwiazda pop..?

Piotrus jak zwykle pozycja i miejsce zasniecia nie do przebicia...

Ola Elilank kolejne Rambo-Baby tym razem w wersji Girl...

Ola Simpatici slicznie dziala w szafie...skads to znam...

Olalicious gratuluje zdania egzaminu!! Mam nadzieje, ze uczcilas to jak trzeba

...wiem, ze kogos zapomnialam, ale nie bijcie...

Brombi jak fajnie znow cie widziec!!

Witam nowa Mamusie z synkiem

Cos bylo zdaje sie o wyciaganiu szczebelkow...mowy nie ma....taka masochistka nie jestem...poki sie da to niech siedzi w tym lozeczku...

Noooo....to chyba na tyle poki co...do Klubu jeszcze rzuce okiem poki malz nie wola...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 20:46   #4594
zebra666
Zakorzenienie

Simpatica jakie kucyczki jaka dama mała

W Piotrusiowym wyrku szczebelki nie do wyjecia więc mamz głowy rozmyślanienad tym fantem. Boku bym nie odręciła, bo wiem co by to oznaczało-całkowity koniec spania w nocy w łóżeczku a ja chce żeby był nauczony, że nie zawsze z mamusią się lula.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 20:47   #4595
wywa
Zakorzenienie

Potwór zasnął i to dość szybko dziś. ALE KOLEJNY DRAMAT W DOMU , BO tŻ ma gorączkę, mało brakuje , a będzie mi kazał pogotowie wzywać. I jeszcze obrażony, bo mu nie podaję leków tylko każę samemu się obsłużyć. Bo ja mam focha na niego, a on teraz taki biedny to niby ja mam być już miła . Akurat
A KArol z kolei co dziś kupkę zrobi, a robi często to od razu pupa aż bordowa tak odparzona. Dobrze,że jest Sudocrem. Ciekawe czy to po ogórkach czy po antybiotyku?

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Mój syn od kilku dni potrafi odpowiadać na moje pytanie "czy chcesz iść spac"? Oczywiście ja je zadaje w tym momencie kiedy wiem ze chce i on zawsze że TA lub DA

Taki się kumaty zrobił, chyba faktycznie skok miał jak Kareninko wspomniałaś

Kamilka jaka gwiazda

I widziałam Ole podrapaną Mój Iwcio ma poobijane rączki jakimś cudem

Witam nową mamusie Karolek śliczny chłopak

hmm.. mam mało czasu bo zaraz Tż wróci z pracy i przywizie mi twistera co by mi dÓpcia urosła

Aaa Iwo też już chodzi jak szalony nawet na spacerkach sam już bryka doczekałam się moje plecy w końcu przeszły na emeryture

Aaaa i jeszcze Guciu kiedyś pisałaś coś o urodzinach i ja pamiętałam ze masz 1 stycznia i nawet ze sie urodzialas o 20.30 dobrze mowie? tak mi sie przypomnialo

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

a właśnie zapomnialam wspomnieć
Ja nieśmiało zaczęłam dukać
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590

Chudnę sobie...
83kg-78kg -75......................6 2 kg

wywa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 20:49   #4596
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
aka Olcia podrapana mój ma pozdzierane ręce jak na razie i pod nosem troszke;d i tz widze cwiczy wariata;d a na tym 2 zdjęciu to ty????? ty jesteś w ciąży? gdzie masz tą ciąże chudzielcu??:P

czekaliście do 21.15? czy poszliście na inny film? a może wróciliście do domu??
odp nr 3 jest prawdziwa stwierdziliśmy, że co będziemy się szlajać po kinach, jak można sobie film obejrzeć z ciepłego łóżka chyba się starzejemy

i z chudzielcem nie przesadzaj, właśnie w tym tyg mi brzucha wywaliło. Już się nie dopinam w spodnie i chodzę z rozpiętym guzikiem ale przykrywam dłuższą bluzką żeby nie było, że chodzę tak po ulicach

a z odkręceniem boku to niezły pomysł

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
Ela oj to zadrapanie to całkiem spore a 3 fotka świetna - mąż akrobata?

pokaże Wam tylko jak Ola sobie wybiera ubrania
spore spore, a na zdjęciu to i tak już podgojone. Akrobata lubi się czasem powydurniać

A Olcia to jak prawdziwa kobieta, przecież nie założy byle czego na siebie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Eluś
Dobrze, że nic się Małej nie stało.
A z Twojego TŻ to niezły akrobata, fiu fiu

Co do tych szczebelków, to ja jestem pewna, że Filuś nie powędrowałby do Rodziców, tylko do kuchni, gdzie z pierwszej lepszej szuflady wywaliłby wszystkie garnki
Ja tę chwilę odwlekam, bo sie boję, że się nie obudzę jak będzie wędrował po domu i zrobi sobie krzywdę.
mi oczywiście serce stanęło jak ją zobaczyłam zaraz po upadku, buzia była cała czerwona- jeden ogień! Ale zachowałam zimną krew i nie ochrzaniłam TZa, w końcu mi też mogło się to przytrafić.

A z Filusiem się nie przekonasz dopóki nie sprawdzisz I na pewno się obudzisz jak garnek wywali Ale tak serio, to ja już słyszę jak się Olka budzi i wychodzi ze swojego pokoju

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 20:56   #4597
samanthhha
Wtajemniczenie

Karenina zazdroszcze Ci dobrego kontaktu z mamą.. po Twoich postach widać że miło Wam razem czas mija A u mnie.. porażka

jejuu ale mi sie nudzi.. co do szczebelków to my ostatnio wyjęliśmy ale syn nie był zainteresowany i wolał wdrapywać się na łóżko niż po prostu wejść spokojnie

Wiecie nie mam pomysłu na śniadanka dla Małego co Wy dajecie?

Zeberko jutro wyśle Ci link do filmu to podaj go dziewczynom w klubie, dobrze?

Dostaliśmy zaprosznie na wesele tak w ogóle ale nie wiem czy pójdziemy.. musielibysmy jakąs nianie wynająć

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez wywa Pokaż wiadomość
Ja nieśmiało zaczęłam dukać
A od kiedy? Pierwszy raz? bo ja kiedyś schudłam na tym i prawie anoreksji sie dorobiłam dopiero teraz dotarło to do mnie.. i chce znowu schudnąć bo wiem ze to dziala tylko nie chce przesadzic.. mam aż 10 kg do zrzucenia.. dużo jak dla mnie
Moze od jutra zaczne? łee... na samą mysl mi slabo

U nas też odparzenia niemiłosierne.. cały tyłek czarwony..ale to chyba po tej biegunce nieszczęsnej..
Stary 2011-02-13, 21:10   #4598
brombusia
Zakorzenienie

Pietrusiu, o Kamilce to jeszcze usłyszymy chyba, cudna

Simpatica, Oleńka super w tych kucykach, wstawiłabyś jakieś zdjęcie en face
Guciu, Kareninko

Cytat:

Bo ja fajna jestem po prostu

Ja zaczynam Dukana od jutra, tym razem będę trzymać się ściśle diety

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
A z Filusiem się nie przekonasz dopóki nie sprawdzisz I na pewno się obudzisz jak garnek wywali Ale tak serio, to ja już słyszę jak się Olka budzi i wychodzi ze swojego pokoju
No pewnie tak, ale skoro na razie nie próbuje wyłazić z łóżeczka górą, to się wstrzymam.

Cytat:

Wiecie nie mam pomysłu na śniadanka dla Małego co Wy dajecie?

A od kiedy? Pierwszy raz? bo ja kiedyś schudłam na tym i prawie anoreksji sie dorobiłam dopiero teraz dotarło to do mnie.. i chce znowu schudnąć bo wiem ze to dziala tylko nie chce przesadzic.. mam aż 10 kg do zrzucenia.. dużo jak dla mnie
Ja na śniadanka daję jajecznicę, szyneczkę, twarożek, parówkę cielęcą, w sumie to co my

Sam, to ile schudłaś, w jakim czasie i ile z tego Ci wróciło?

Wywa pewnie i ogórki i antybiotyk.
Na biegunkę najlepiej Dicoflor u nas działa, i dżem jagodowy
A na odparzenia najlepsza jest maść robiona na receptę

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 21:18   #4599
wywa
Zakorzenienie

Cytat:
K

U nas też odparzenia niemiłosierne.. cały tyłek czarwony..ale to chyba po tej biegunce nieszczęsnej..
Od niby trzech tygodni, ale raz w tygodniu zżeram czekoladę lub lody i jakiś jogurt normalny, bo ja inaczej nie umiem;-)
Poza tym jak nie Dzień Babci (ciasto) to bal jakiś służbowy( ciasto, krokiety, drineczki), to znowu urodziny jednego z dzieci (tort\) , a to szkolenie (pizza, paluszki), a za tydzień urodziny mojej mamy. Ale od poniedziałku do piątku to się trzymam. Dopiero w weekend szaleje. Ale to moja dieta i ja sobie ustalam zasady

Chudnę sobie...

Stary 2011-02-13, 21:19   #4600
samanthhha
Wtajemniczenie

Bromi Ty w deche jesteś

O bosze jak ja nie lubie pisać ile schudłam bo mi wstyd..... każdy myśli ze jestem nienormalna bo w ogóle sie odchudzałam..... schudłam MAŁO. ważyłam 55 schudłam do 48,5 i wygladałam jak wieszak. tak teraz to widze jak patrze na zdjęcia ale wtedy BYŁAM ZA GRUBA widziałam co innego niż inni.. każdy mówił ze chuda a ja ze za wielkie boczki mam

ile mi przybyło? 16 kg bo zaszłam podczas diety w ciąże waże teraz 60 kg bo mi sie przytylo mimo ze wazyłam po porodzie 52 kg ale to moja wina i tylko moja... no i Tża

Bromi a Ty ile chcesz zrzucić?? tez w sumie moge od jutra zaczać Ba ja tak z dnia na dzien jak już

Edytowane przez samanthhha
Czas edycji: 2011-02-13 o 21:20
Stary 2011-02-13, 21:19   #4601
zebra666
Zakorzenienie

Sam jasne, że podeśle dziewczyną filmik a to ile warzysz nie ma znaczenia... bo wyglądasz świetnie! Też miałam faze na chudnięcie...nosiłam rozmiar 34-36 wyglądałam jak chłopiec ale wg mnie źle było. Teraz nosze 38 i juz nic nie kombinuje jem co chce i keiey chce

Wywa skąd ja to znam... mój Tż często choruje

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2011-02-13 o 21:21
Stary 2011-02-13, 21:23   #4602
wywa
Zakorzenienie

Cytat:
Bromi Ty w deche jesteś

O bosze jak ja nie lubie pisać ile schudłam bo mi wstyd..... każdy myśli ze jestem nienormalna bo w ogóle sie odchudzałam..... schudłam MAŁO. ważyłam 55 schudłam do 48,5 i wygladałam jak wieszak. tak teraz to widze jak patrze na zdjęcia ale wtedy BYŁAM ZA GRUBA widziałam co innego niż inni.. każdy mówił ze chuda a ja ze za wielkie boczki mam

ile mi przybyło? 16 kg bo zaszłam podczas diety w ciąże waże teraz 60 kg bo mi sie przytylo mimo ze wazyłam po porodzie 52 kg ale to moja wina i tylko moja... no i Tża

Bromi a Ty ile chcesz zrzucić?? tez w sumie moge od jutra zaczać Ba ja tak z dnia na dzien jak już
Wiecie co, chyba pójdę do sklepu po czekoladę jak od jutra mam znów jeść tylko to białe, blee

Chudnę sobie...

Stary 2011-02-13, 21:27   #4603
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Bromi Ty w deche jesteś

Się wie

A ile masz wzrostu? 60 kg to przecież nie jest dużo

JA w innej kategorii wagowej walczę
Jakieś 20 kg muszę zrzucić

Kachulka by się przydała, bo ona dukanowa weteranka i dużo już zrzuciła, to by może coś doradziła

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Wiecie co, chyba pójdę do sklepu po czekoladę jak od jutra mam znów jeść tylko to białe, blee
No co Ty, przecież brązowe też możesz jeść
(w sensie że wołowinkę )

Fajne przepisy są na
http://dukan.blox.pl/html

Stary 2011-02-13, 21:37   #4604
wywa
Zakorzenienie

Cytat:

JA w innej kategorii wagowej walczę
Jakieś 20 kg muszę zrzucić

----------

No co Ty, przecież brązowe też możesz jeść
(w sensie że wołowinkę )

Fajne przepisy są na
http://dukan.blox.pl/html
Ja różne rzeczy sobie pichcę, ale lubię czekoladę i lody. Muszę zrzucić 20 kg. Tak to jest jak się nie oszczędza w ciąży.

Chudnę sobie...

Stary 2011-02-13, 21:38   #4605
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

Hm ja sie czaje po raz 54 ale kurde od jutra?? weźcie poczekajcie na mnie do pojutra bo jutro są krokiety:brzydal :

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
odp nr 3 jest prawdziwa stwierdziliśmy, że co będziemy się szlajać po kinach, jak można sobie film obejrzeć z ciepłego łóżka chyba się starzejemy

i z chudzielcem nie przesadzaj, właśnie w tym tyg mi brzucha wywaliło. Już się nie dopinam w spodnie i chodzę z rozpiętym guzikiem ale przykrywam dłuższą bluzką żeby nie było, że chodzę tak po ulicach
haha miałam tą odpowiedź napisać od razu ale pomyślałam "no niee skoro wyszliście juz do kina to pewnie zaszaleliście a nie jak dziadki na emeryturze wróciliście do domu.."
jeszcze troszke będziesz miala taaki fajny balonik zamiast brzucha i nie bedziesz widziala swoich stop pamietasz jeszcze jak to było ?

Cytat:
mam aż 10 kg do zrzucenia.. dużo jak dla mnie
ja tez chce 10 kg na początek tak do 60 a potem moze znowu z 10 ? tylko poczekajcie na mnie bo nie oprę się jutro tym krokiecikom P

Cytat:
Od niby trzech tygodni, ale raz w tygodniu zżeram czekoladę lub lody i jakiś jogurt normalny, bo ja inaczej nie umiem;-)
Poza tym jak nie Dzień Babci (ciasto) to bal jakiś służbowy( ciasto, krokiety, drineczki), to znowu urodziny jednego z dzieci (tort\) , a to szkolenie (pizza, paluszki), a za tydzień urodziny mojej mamy. Ale od poniedziałku do piątku to się trzymam. Dopiero w weekend szaleje. Ale to moja dieta i ja sobie ustalam zasady
haah u mnie jest dokładnie tak samo;d zawsze ktoś nas zaprasza na jakąs impreze z samymi pysznościami i jak tu schudnąc..

Cytat:

ja tez juz ważyłam przed ślubem z 65 potem 70.. osttanio schudłam ważyłam 68 a teraz znowu 72 jak tylko zaczynam 'normalnie jesc' to od razu kg lecą w górę ;/ a ja taaak kocham jesc

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 21:48   #4606
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
no dobrze pamietasz

a dukanowi, to ja nie bardzo. Dla mnie najlepsza dieta jest odstawienie slodyczy i jedzenie mniej A jak wodze slowo dieta, to moj organizm sie buntuje i jestem od razu glodna
Stary 2011-02-13, 21:51   #4607
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja różne rzeczy sobie pichcę, ale lubię czekoladę i lody. Muszę zrzucić 20 kg. Tak to jest jak się nie oszczędza w ciąży.
Co do czekolady, to na dziewczyny na wątku dukanowskim na dietetyce robią jakąś "nutellę" na mleku w proszku odtłuszczonym i z cacao ciemnym. Możesz spróbować w "czarną godzinę"

Cytat:
Hm ja sie czaje po raz 54 ale kurde od jutra?? weźcie poczekajcie na mnie do pojutra bo jutro są krokiety

ja tez juz ważyłam przed ślubem z 65 potem 70.. osttanio schudłam ważyłam 68 a teraz znowu 72 jak tylko zaczynam 'normalnie jesc' to od razu kg lecą w górę ;/ a ja taaak kocham jesc
TO zjedz sam środek krokieta
Ja muszę od jutra, bo w poniedziałek mi się najlepiej zaczyna.

Agusia, to podpis masz chyba nieaktualny

Dziewczyny, ile Wasze dziatki pija mleka?
Ja ostatnio kupiłam 4 bebika, bo były w promocji 2 za 20 zł. myślałam, mam spokój na jakieś 20 dni.
A on je wyżarł w nieco ponad tydzień

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
no dobrze pamietasz

a dukanowi, to ja nie bardzo. Dla mnie najlepsza dieta jest odstawienie slodyczy i jedzenie mniej A jak wodze slowo dieta, to moj organizm sie buntuje i jestem od razu glodna
Guciu, ale Ty nie musisz dużo chudnąć ( w ogóle nie musisz), więc Tobie wystarczy odstawienie słodyczy, w moim przypadku to za mało.

Stary 2011-02-13, 21:59   #4608
samanthhha
Wtajemniczenie

Agusia dawaj od jutra dieta z zaskoczenia najlepsza ja zaczynam

Guciu a ile Ty ważysz teraz? bo widze ze cel to 55 kg ja tez na poczatek tyle chce.. a potem jeszcze 5 ostatnio jadlam mniej i rzucilam slodkosci ale po 2 tyg znowu sie zaczelo dziac

Ide spac, zjadlam twistera a jutro jogurty
Stary 2011-02-13, 22:07   #4609
wywa
Zakorzenienie

Brombi,
ja TEŻ robię taką czekoladę na czarną godzinę, ale to nie jest MILKA

Mój Karol ostatnio oszalał z mlekiem. Na wieczór zjada butlę, ok. 3 nad ranem znów butla, potem przed moją pracą jak wstan ie ok. 7 ponownie butla (zawsze z kaszką). A od dwóch dni nawet po obiedzie jeszcze życzy sobie butle. Normalnie ciągnie mnie do kuchni i pokazuje. Najpierw myślałam,że pić che , dałam w kubeczku, ale zro bił mi aferkę. No to sporządziłam kaszkę w miseczce ( mleczną owsiankę) - znów awantura i ciągnie mnie do kuchni. Przelałam z miseczki do butelki i zjadł całość.
Wariat.

Chudnę sobie...

Stary 2011-02-13, 22:10   #4610
zebra666
Zakorzenienie

Brombi Piotrus mleko pije 2 razy dziennie- rano samo ok. 180ml a wieczorem robie od 150 - 210 plus kaszka. Zależy jaki ma apetyt...ostatanio je wiecej ale potem przychodzi moment, że tylko 150 wcisnie w siebie wieczorem. mimo to jako szybko się kończy mleko.

Stary 2011-02-13, 22:10   #4611
brombusia
Zakorzenienie

Ja też już muszę do wyrka, bo jutro siedzę w robocie do 14.40

Jeszcze tylko dwie Filusiowe odsłony z dzisiaj

Jako czeski metal
DSC_0633k.jpg

Jako Barysznikow
DSC_0641k.jpg

Stary 2011-02-13, 22:18   #4612
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Brombi,
ja TEŻ robię taką czekoladę na czarną godzinę, ale to nie jest MILKA
Ja tam wolę Ritter, no chyba że Milka karmelowa
I belgijskie pralinki

Mój kaszek nie chce wcale od jakiegoś czasu, nawet na gęsto

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Brombi Piotrus mleko pije 2 razy dziennie- rano samo ok. 180ml a wieczorem robie od 150 - 210 plus kaszka. Zależy jaki ma apetyt...ostatanio je wiecej ale potem przychodzi moment, że tylko 150 wcisnie w siebie wieczorem. mimo to jako szybko się kończy mleko.
Mój rano pije jak wstanie, potem przed drzemką, potem wieczorem i ostatnio jeszcze w nocy się budzi
Jakieś 180-210 ml.

Wciskam w niego jedzenie i mam nadzieję, że się nie obudzi w nocy
Dzisiaj na śniadanie była jajecznica z kromką chleba, potem rosołek, kluseczka z kawałkiem wołowinki, marchewka i groszek zielony
( uwielbia go, ale strasznie po nim gazuje), potem jabłko z dżemem jagodowym, w międzyczasie kilka petitków, a na kolację dwie maleńkie paróweczki cielęce i pół kromeczki chleba.
Może nie włączy syreny o 3 w nocy

Stary 2011-02-13, 22:25   #4613
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
TO zjedz sam środek krokieta
Ja muszę od jutra, bo w poniedziałek mi się najlepiej zaczyna.

Agusia, to podpis masz chyba nieaktualny

Dziewczyny, ile Wasze dziatki pija mleka?
Ja ostatnio kupiłam 4 bebika, bo były w promocji 2 za 20 zł. myślałam, mam spokój na jakieś 20 dni.
A on je wyżarł w nieco ponad tydzień
niee bo tam ser zolty i pieczarki. a podpis rzeczywiście nie aktualny ale nie mogę patrzeć na tą moją 7 z przodu

to ile ten twoj pierworodny wipija tego mleka? fifi codziennie pije tylko rano po obudzeniu 150ml..

Ok podaruje sobie te krokiety zaczynam diete od jutra Tz kupil mi jogurty wlasnie wiec widac jest zadowolony ze chce troche zrzucic z siebie

własnie wypiłam 2 piwa i zjadłam paluszkii wiec od jutra moge jesc jogurty i hude mieso;d

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Stary 2011-02-13, 22:28   #4614
wywa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też już muszę do wyrka, bo jutro siedzę w robocie do 14.40

Jeszcze tylko dwie Filusiowe odsłony z dzisiaj

Jako czeski metal
Załącznik 3744528

Jako Barysznikow
Załącznik 3744529
Hehe, niezły gość, przystojniacha
Ja nie mogę małemu dawać jajecznicy, bo jest uczulony na białko jajek, odpada też wszystko co ma w sobie białko. Jest uczulony też na większość owoców, kakao i najprawdopodniej na mąkę pszenną, ale to jeszcze weryfikujemy.
Lecę spać, jutro do pracy rano, a liczyłam na urlop od jutra , bo ferie. Mam jeszcze do odbioru 25 dni z ubiegłego roku plus 26 dni z tego to będzie prawie trzy miesiące - już to widzę. dobrej nocy

Chudnę sobie...

Stary 2011-02-14, 07:02   #4615
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Dżem Dobry z rana

: list:

Wszystkiego najlepszego z okazji walentynek dziewczęta moje Dużo Miłości od najbliższych i najlepiej walentynek codziennie przez caaały rok;* Mowiłam już, że was Kocham? nie?? Kocham was dzioby moje

A fifi zrobił mamusi prezent walentynkowy i w nocy pozbył się katarku więc dzidzia mam zdrowego

a tak poza tym idziemy zaraz na śniadanie, jogurt już przygotowany do wszamania

Ach zapomniałam Filuś taaaki przystojniak

Fifi

Edytowane przez Agusia_a9
Czas edycji: 2011-02-14 o 07:04
Stary 2011-02-14, 07:16   #4616
DiTu77
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Agusia też Cię kocham i całą resztę

Buziaki z okazji Walentynek

Spadam do pracy...

ps. Dobrze, że Filuś zdrowy - hurra...
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 08:18   #4617
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

hello

Wiecie co? Od razu lepiej jak sie Brombi uaktywniła ale pewnie znów zniknie Filuś uroczy i ile mleka wcina... Blanka zjada duży Bebilon w 2tyg.. i pewnie 1/4 wylewamy przed snem jakieś 120ml i rano to samo. Kaszek juz nie kupuje od jakiś 4 miesięcy, nie rusza. Chyba, że smakija ta kaszka manna taka fajna jest śmietankowa i czekoladowa, to chętnie

Diety.... ja od maja trzymalam stałą wage 49-50 a teraz przytyłam 1,5kg i przy mojej wadze to od razu widać ale tż mówi, żebym tak zostawiła bo od razu mam piersi pół rozmiaru większe i takie nawet ładne

Moje dziecko coś bez humorku dziś... ale wstaje tylko rano, pokazuje paluszkiem tv i krzyczy BAAAJE BAAJE. A jak nie włącze.. Baaaje! Nie ba? Nie ba? uroczo to wychodzi hehe )
Kupiliśmy jej na walentynki wózek dla lalek, znalazłam w tk maxx taki fajny włoski za 107 zł )) spacerówka, gondola, nosidełko, regulowana rączka, extra Mam małą mamusię w domu ) a i tak ukochana zabawka to Ipad tatusia
Niania ma tydzien wolnego wiec ja mam tydzien z trollem w domu i już koncze bo mi placze wroce jak zasnie
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 08:52   #4618
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Karenina zazdroszcze Ci dobrego kontaktu z mamą.. po Twoich postach widać że miło Wam razem czas mija A u mnie.. porażka

Juz kiedys pisalam jak to jest z moja mama wiec...

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
hello
Kupiliśmy jej na walentynki wózek dla lalek, znalazłam w tk maxx taki fajny włoski za 107 zł )) spacerówka, gondola, nosidełko, regulowana rączka, extra Mam małą mamusię w domu )

Dawaj fotki malej mamusi

Dzien doberek

Brombi Filus przystojniak!

Moje dziecie wlasnie zjadlo sniadanko...zaraz musze ogarnac okolice krzeselka

A tak w ogole to siedze i podziwiam nasz salon, bo od soboty nie mamy juz kojca!
W koncu znalazlam pasujacy kosz na zabawki wiec kojec bedzie juz tylko lozeczkiem turystycznym
Kosz jest naprawde fajny, az zrobie pozniej fotke i pokaze...

Dzisiaj bylo mi dane zasnac w koncu o 2...maly nie mogl spac...chyba na zabka, bo gryzl wszystko...
Takze troche kopnieta jestem...a chcialam do sklepu pojechac...

Zdecydowalam sie juz na ta kuchnie, ale mozna ja tylko zamowic przez neta wiec zanim dojdzie potrwa okolo tygodnia...nigdzie w sklepach jej nie ma...

Ale przed nia kupie malemu garaz na autka...zobaczyl w przedszkolu i pieknie sie nim bawi wiec....w sumie kupilismy juz z mama jeden w piatek, ale przy skladaniu okazalo sie, ze brak dwoch elementow i trzeba bylo oddac...

I Teraz mam dylemat...maly taki... ktory fajnieszy...?
10258.jpggal-garage_50851.jpg3833375.jpg

Stary 2011-02-14, 09:08   #4619
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość

Diety.... ja od maja trzymalam stałą wage 49-50 a teraz przytyłam 1,5kg i przy mojej wadze to od razu widać ale tż mówi, żebym tak zostawiła bo od razu mam piersi pół rozmiaru większe i takie nawet ładne

Moje dziecko coś bez humorku dziś... ale wstaje tylko rano, pokazuje paluszkiem tv i krzyczy BAAAJE BAAJE. A jak nie włącze.. Baaaje! Nie ba? Nie ba? uroczo to wychodzi hehe )
oj ja tez niestety ostatnio przytylam i to sporo a tz mowi ze mam nie chudnac bo mam fajne cycki im to tylko cycyki w glowie. ja chce byc chuuuudal

i zazdroszke komunikatywnej Blanci

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

A tak w ogole to siedze i podziwiam nasz salon, bo od soboty nie mamy juz kojca!
W koncu znalazlam pasujacy kosz na zabawki wiec kojec bedzie juz tylko lozeczkiem turystycznym
Kosz jest naprawde fajny, az zrobie pozniej fotke i pokaze...

Dzisiaj bylo mi dane zasnac w koncu o 2...maly nie mogl spac...chyba na zabka, bo gryzl wszystko...
Takze troche kopnieta jestem...a chcialam do sklepu pojechac...

Zdecydowalam sie juz na ta kuchnie, ale mozna ja tylko zamowic przez neta wiec zanim dojdzie potrwa okolo tygodnia...nigdzie w sklepach jej nie ma...

Ale przed nia kupie malemu garaz na autka...zobaczyl w przedszkolu i pieknie sie nim bawi wiec....w sumie kupilismy juz z mama jeden w piatek, ale przy skladaniu okazalo sie, ze brak dwoch elementow i trzeba bylo oddac...

I Teraz mam dylemat...maly taki... ktory fajnieszy...?
Załącznik 3744867Załącznik 3744868Załącznik 3744869

salon bez tak duzego mebla pewnie od razu ładniej wygląda i mnie sie najbardziej podoba ten 3

Fifi

Stary 2011-02-14, 09:27   #4620
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
salon bez tak duzego mebla pewnie od razu ładniej wygląda i mnie sie najbardziej podoba ten 3

U nas w ogole ostatnio jedyne zabawki to tylko autka, pojazdy...wszystko, co ma kolka i mozna puszczac po ziemi...no tylko autkami maly sie bawi....i ksiazeczkami oczywiscie - ale ma swoja ukochana taka duuuza cala z...pojazdami roznymi...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości