|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
ela faktycznie mala niezle buzke odrapala dobrze ze tylko tyle Moja zmora juz spi, cos nie miala dzis popoludniu smaka na nic ani zurku ani swojego ulubionego roskołku nic nie chciala jesc, dobrze ze chociaz teraz troche flasi zjadla
|
|
#4592 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() Mój syn od kilku dni potrafi odpowiadać na moje pytanie "czy chcesz iść spac"? Oczywiście ja je zadaje w tym momencie kiedy wiem ze chce i on zawsze że TA lub DA Taki się kumaty zrobił, chyba faktycznie skok miał jak Kareninko wspomniałaś Kamilka jaka gwiazda ![]() I widziałam Ole podrapaną Mój Iwcio ma poobijane rączki jakimś cudem ![]() Witam nową mamusie Karolek śliczny chłopak Hmm.. Bromi witaj Lubie czytać Twoje posty coś w nich jest hmm.. mam mało czasu bo zaraz Tż wróci z pracy i przywizie mi twistera co by mi dÓpcia urosła ![]() Jest któraś z Was na dukanie?? Bo ja się czaje ![]() Aaa Iwo też już chodzi jak szalony nawet na spacerkach sam już bryka ![]() Aaaa i jeszcze Guciu kiedyś pisałaś coś o urodzinach i ja pamiętałam ze masz 1 stycznia i nawet ze sie urodzialas o 20.30 dobrze mowie? tak mi sie przypomnialo ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- a właśnie zapomnialam wspomnieć Edytowane przez samanthhha Czas edycji: 2011-02-13 o 20:30 |
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
mialam totalnie zakrecone 4 dni...w czwartek przyjechala do nas moja mama wiec jak zawsze wariacja na kolkach... ![]() Cos tam przelecialam, ale niewiele pamietam... Kamilka nowa gwiazda pop..? ![]() Piotrus jak zwykle pozycja i miejsce zasniecia nie do przebicia... ![]() Ola Elilank kolejne Rambo-Baby tym razem w wersji Girl... ![]() Ola Simpatici slicznie dziala w szafie...skads to znam... ![]() Olalicious gratuluje zdania egzaminu!! Mam nadzieje, ze uczcilas to jak trzeba ...wiem, ze kogos zapomnialam, ale nie bijcie... ![]() Brombi jak fajnie znow cie widziec!! Witam nowa Mamusie z synkiem Cos bylo zdaje sie o wyciaganiu szczebelkow...mowy nie ma....taka masochistka nie jestem...poki sie da to niech siedzi w tym lozeczku... ![]() Noooo....to chyba na tyle poki co...do Klubu jeszcze rzuce okiem poki malz nie wola...
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
Simpatica jakie kucyczki
![]() W Piotrusiowym wyrku szczebelki nie do wyjecia więc mamz głowy rozmyślanienad tym fantem. Boku bym nie odręciła, bo wiem co by to oznaczało-całkowity koniec spania w nocy w łóżeczku a ja chce żeby był nauczony, że nie zawsze z mamusią się lula. |
|
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Potwór zasnął i to dość szybko dziś. ALE KOLEJNY DRAMAT W DOMU , BO tŻ ma gorączkę, mało brakuje , a będzie mi kazał pogotowie wzywać. I jeszcze obrażony, bo mu nie podaję leków tylko każę samemu się obsłużyć. Bo ja mam focha na niego, a on teraz taki biedny to niby ja mam być już miła
![]() A KArol z kolei co dziś kupkę zrobi, a robi często to od razu pupa aż bordowa tak odparzona. Dobrze,że jest Sudocrem. Ciekawe czy to po ogórkach czy po antybiotyku? Cytat:
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
|
|
|
|
#4596 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
stwierdziliśmy, że co będziemy się szlajać po kinach, jak można sobie film obejrzeć z ciepłego łóżka chyba się starzejemy ![]() i z chudzielcem nie przesadzaj, właśnie w tym tyg mi brzucha wywaliło. Już się nie dopinam w spodnie i chodzę z rozpiętym guzikiem ale przykrywam dłuższą bluzką żeby nie było, że chodzę tak po ulicach ![]() a z odkręceniem boku to niezły pomysł Cytat:
A Olcia to jak prawdziwa kobieta, przecież nie założy byle czego na siebie ![]() Cytat:
A z Filusiem się nie przekonasz dopóki nie sprawdzisz I na pewno się obudzisz jak garnek wywali Ale tak serio, to ja już słyszę jak się Olka budzi i wychodzi ze swojego pokoju |
|||
|
|
|
#4597 |
|
Wtajemniczenie
|
Karenina zazdroszcze Ci dobrego kontaktu z mamą.. po Twoich postach widać że miło Wam razem czas mija
A u mnie.. porażka ![]() jejuu ale mi sie nudzi.. co do szczebelków to my ostatnio wyjęliśmy ale syn nie był zainteresowany i wolał wdrapywać się na łóżko niż po prostu wejść spokojnie ![]() Wiecie nie mam pomysłu na śniadanka dla Małego co Wy dajecie?![]() Zeberko jutro wyśle Ci link do filmu to podaj go dziewczynom w klubie, dobrze? Dostaliśmy zaprosznie na wesele tak w ogóle ale nie wiem czy pójdziemy.. musielibysmy jakąs nianie wynająć ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- A od kiedy? Pierwszy raz? bo ja kiedyś schudłam na tym i prawie anoreksji sie dorobiłam dopiero teraz dotarło to do mnie.. i chce znowu schudnąć bo wiem ze to dziala tylko nie chce przesadzic.. mam aż 10 kg do zrzucenia.. dużo jak dla mnie Moze od jutra zaczne? łee... na samą mysl mi slabo U nas też odparzenia niemiłosierne.. cały tyłek czarwony..ale to chyba po tej biegunce nieszczęsnej.. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pietrusiu, o Kamilce to jeszcze usłyszymy chyba, cudna
Simpatica, Oleńka super w tych kucykach, wstawiłabyś jakieś zdjęcie en face Guciu, Kareninko Cytat:
![]() Ja zaczynam Dukana od jutra, tym razem będę trzymać się ściśle diety ![]() Cytat:
Cytat:
Sam, to ile schudłaś, w jakim czasie i ile z tego Ci wróciło? Wywa pewnie i ogórki i antybiotyk. Na biegunkę najlepiej Dicoflor u nas działa, i dżem jagodowy ![]() A na odparzenia najlepsza jest maść robiona na receptę
|
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym jak nie Dzień Babci (ciasto) to bal jakiś służbowy( ciasto, krokiety, drineczki), to znowu urodziny jednego z dzieci (tort\) , a to szkolenie (pizza, paluszki), a za tydzień urodziny mojej mamy. Ale od poniedziałku do piątku to się trzymam. Dopiero w weekend szaleje. Ale to moja dieta i ja sobie ustalam zasady
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
|
|
|
|
#4600 |
|
Wtajemniczenie
|
Bromi Ty w deche jesteś
![]() O bosze jak ja nie lubie pisać ile schudłam bo mi wstyd..... każdy myśli ze jestem nienormalna bo w ogóle sie odchudzałam..... schudłam MAŁO. ważyłam 55 schudłam do 48,5 i wygladałam jak wieszak. tak teraz to widze jak patrze na zdjęcia ale wtedy BYŁAM ZA GRUBA widziałam co innego niż inni.. każdy mówił ze chuda a ja ze za wielkie boczki mam ![]() ile mi przybyło? 16 kg bo zaszłam podczas diety w ciąże ale to moja wina i tylko moja... no i Tża Bromi a Ty ile chcesz zrzucić?? tez w sumie moge od jutra zaczać Ba ja tak z dnia na dzien jak już
Edytowane przez samanthhha Czas edycji: 2011-02-13 o 21:20 |
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
Sam jasne, że podeśle dziewczyną filmik
a to ile warzysz nie ma znaczenia... bo wyglądasz świetnie! Też miałam faze na chudnięcie...nosiłam rozmiar 34-36 wyglądałam jak chłopiec ale wg mnie źle było. Teraz nosze 38 i juz nic nie kombinuje jem co chce i keiey chce Wywa skąd ja to znam... mój Tż często choruje Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-02-13 o 21:21 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ile masz wzrostu? 60 kg to przecież nie jest dużo ![]() JA w innej kategorii wagowej walczę ![]() Jakieś 20 kg muszę zrzucić ![]() Kachulka by się przydała, bo ona dukanowa weteranka i dużo już zrzuciła, to by może coś doradziła ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() (w sensie że wołowinkę Fajne przepisy są na http://dukan.blox.pl/html
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4605 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hm ja sie czaje po raz 54
ale kurde od jutra?? weźcie poczekajcie na mnie do pojutra bo jutro są krokiety :brzydal : Cytat:
jeszcze troszke będziesz miala taaki fajny balonik zamiast brzucha i nie bedziesz widziala swoich stop pamietasz jeszcze jak to było ? Cytat:
tylko poczekajcie na mnie bo nie oprę się jutro tym krokiecikom Cytat:
![]() Cytat:
jak tylko zaczynam 'normalnie jesc' to od razu kg lecą w górę ;/ a ja taaak kocham jesc
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dukanowi, to ja nie bardzo. Dla mnie najlepsza dieta jest odstawienie slodyczy i jedzenie mniej A jak wodze slowo dieta, to moj organizm sie buntuje i jestem od razu glodna ![]()
|
|
#4607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja muszę od jutra, bo w poniedziałek mi się najlepiej zaczyna. Agusia, to podpis masz chyba nieaktualny ![]() Dziewczyny, ile Wasze dziatki pija mleka? Ja ostatnio kupiłam 4 bebika, bo były w promocji 2 za 20 zł. myślałam, mam spokój na jakieś 20 dni. A on je wyżarł w nieco ponad tydzień ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Guciu, ale Ty nie musisz dużo chudnąć ( w ogóle nie musisz), więc Tobie wystarczy odstawienie słodyczy, w moim przypadku to za mało.
|
|
#4608 |
|
Wtajemniczenie
|
Agusia dawaj od jutra
dieta z zaskoczenia najlepsza ![]() Guciu a ile Ty ważysz teraz? bo widze ze cel to 55 kg ja tez na poczatek tyle chce.. a potem jeszcze 5 ostatnio jadlam mniej i rzucilam slodkosci ale po 2 tyg znowu sie zaczelo dziac ![]() Ide spac, zjadlam twistera a jutro jogurty
|
|
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
ja TEŻ robię taką czekoladę na czarną godzinę, ale to nie jest MILKA Mój Karol ostatnio oszalał z mlekiem. Na wieczór zjada butlę, ok. 3 nad ranem znów butla, potem przed moją pracą jak wstan ie ok. 7 ponownie butla (zawsze z kaszką). A od dwóch dni nawet po obiedzie jeszcze życzy sobie butle. Normalnie ciągnie mnie do kuchni i pokazuje. Najpierw myślałam,że pić che , dałam w kubeczku, ale zro bił mi aferkę. No to sporządziłam kaszkę w miseczce ( mleczną owsiankę) - znów awantura i ciągnie mnie do kuchni. Przelałam z miseczki do butelki i zjadł całość. Wariat.
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Brombi Piotrus mleko pije 2 razy dziennie- rano samo ok. 180ml a wieczorem robie od 150 - 210 plus kaszka. Zależy jaki ma apetyt...ostatanio je wiecej ale potem przychodzi moment, że tylko 150 wcisnie w siebie wieczorem. mimo to jako szybko się kończy mleko.
|
|
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już muszę do wyrka, bo jutro siedzę w robocie do 14.40
![]() Jeszcze tylko dwie Filusiowe odsłony z dzisiaj Jako czeski metal DSC_0633k.jpg Jako Barysznikow ![]() DSC_0641k.jpg
|
#4612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I belgijskie pralinki ![]() Mój kaszek nie chce wcale od jakiegoś czasu, nawet na gęsto Cytat:
![]() Jakieś 180-210 ml. Wciskam w niego jedzenie i mam nadzieję, że się nie obudzi w nocy ![]() Dzisiaj na śniadanie była jajecznica z kromką chleba, potem rosołek, kluseczka z kawałkiem wołowinki, marchewka i groszek zielony ( uwielbia go, ale strasznie po nim gazuje), potem jabłko z dżemem jagodowym, w międzyczasie kilka petitków, a na kolację dwie maleńkie paróweczki cielęce i pół kromeczki chleba. Może nie włączy syreny o 3 w nocy
|
|
#4613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to ile ten twoj pierworodny wipija tego mleka? fifi codziennie pije tylko rano po obudzeniu 150ml..Ok podaruje sobie te krokiety zaczynam diete od jutra Tz kupil mi jogurty wlasnie wiec widac jest zadowolony ze chce troche zrzucic z siebie![]() ![]() własnie wypiłam 2 piwa i zjadłam paluszkii wiec od jutra moge jesc jogurty i hude mieso;d
|
|
#4614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mogę małemu dawać jajecznicy, bo jest uczulony na białko jajek, odpada też wszystko co ma w sobie białko. Jest uczulony też na większość owoców, kakao i najprawdopodniej na mąkę pszenną, ale to jeszcze weryfikujemy. Lecę spać, jutro do pracy rano, a liczyłam na urlop od jutra , bo ferie. Mam jeszcze do odbioru 25 dni z ubiegłego roku plus 26 dni z tego to będzie prawie trzy miesiące - już to widzę.
|
|
|
|
#4615 |
|
Zadomowienie
|
Dżem Dobry z rana
![]() Dużo Miłości od najbliższych i najlepiej walentynek codziennie przez caaały rok;* Mowiłam już, że was Kocham? nie?? Kocham was dzioby mojeA fifi zrobił mamusi prezent walentynkowy i w nocy pozbył się katarku więc dzidzia mam zdrowego a tak poza tym idziemy zaraz na śniadanie, jogurt już przygotowany do wszamania ![]() Ach zapomniałam Filuś taaaki przystojniak
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2011-02-14 o 07:04 |
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Agusia też Cię kocham ![]() Buziaki z okazji Walentynek Spadam do pracy... ps. Dobrze, że Filuś zdrowy - hurra... |
|
|
|
#4617 |
|
Zadomowienie
|
hello
Wiecie co? Od razu lepiej jak sie Brombi uaktywniła ale pewnie znów zniknie Filuś uroczy przed snem jakieś 120ml i rano to samo. Kaszek juz nie kupuje od jakiś 4 miesięcy, nie rusza. Chyba, że smakija ta kaszka manna taka fajna jest śmietankowa i czekoladowa, to chętnie Diety.... ja od maja trzymalam stałą wage 49-50 a teraz przytyłam 1,5kg i przy mojej wadze to od razu widać ![]() Moje dziecko coś bez humorku dziś... ale wstaje tylko rano, pokazuje paluszkiem tv i krzyczy BAAAJE BAAJE. A jak nie włącze.. Baaaje! Nie ba? Nie ba? uroczo to wychodzi hehe )Kupiliśmy jej na walentynki wózek dla lalek, znalazłam w tk maxx taki fajny włoski za 107 zł )) spacerówka, gondola, nosidełko, regulowana rączka, extra Mam małą mamusię w domu ) a i tak ukochana zabawka to Ipad tatusia ![]() Niania ma tydzien wolnego wiec ja mam tydzien z trollem w domu i już koncze bo mi placze wroce jak zasnie
|
|
|
|
#4618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz kiedys pisalam jak to jest z moja mama wiec... ![]() Cytat:
Dawaj fotki malej mamusi ![]() Dzien doberek Brombi Filus przystojniak! Moje dziecie wlasnie zjadlo sniadanko...zaraz musze ogarnac okolice krzeselka ![]() A tak w ogole to siedze i podziwiam nasz salon, bo od soboty nie mamy juz kojca! W koncu znalazlam pasujacy kosz na zabawki wiec kojec bedzie juz tylko lozeczkiem turystycznym Kosz jest naprawde fajny, az zrobie pozniej fotke i pokaze... ![]() Dzisiaj bylo mi dane zasnac w koncu o 2...maly nie mogl spac...chyba na zabka, bo gryzl wszystko... ![]() Takze troche kopnieta jestem...a chcialam do sklepu pojechac... ![]() Zdecydowalam sie juz na ta kuchnie, ale mozna ja tylko zamowic przez neta wiec zanim dojdzie potrwa okolo tygodnia...nigdzie w sklepach jej nie ma... Ale przed nia kupie malemu garaz na autka...zobaczyl w przedszkolu i pieknie sie nim bawi wiec....w sumie kupilismy juz z mama jeden w piatek, ale przy skladaniu okazalo sie, ze brak dwoch elementow i trzeba bylo oddac... I Teraz mam dylemat...maly taki... ktory fajnieszy...?10258.jpggal-garage_50851.jpg3833375.jpg
|
|
#4619 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i zazdroszke komunikatywnej Blanci Cytat:
i mnie sie najbardziej podoba ten 3
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w ogole ostatnio jedyne zabawki to tylko autka, pojazdy...wszystko, co ma kolka i mozna puszczac po ziemi...no tylko autkami maly sie bawi....i ksiazeczkami oczywiscie - ale ma swoja ukochana taka duuuza cala z...pojazdami roznymi... ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.

a 3 fotka świetna - mąż akrobata? 

Mój Iwcio ma poobijane rączki jakimś cudem 
Karolek śliczny chłopak
tak mi sie przypomnialo 

co Wy dajecie?
dopiero teraz dotarło to do mnie.. i chce znowu schudnąć bo wiem ze to dziala

fifi codziennie pije tylko rano po obudzeniu 150ml..