|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
Jeżeli chodzi o zęby to my mamy 4 szt. A do pracy to ja poszłam we wrześniu i pracowałam całe 2 miesiące bo od połowy listopada jestem uziemiona z nogą w domu. No i ja pracuję w Wawie a dziecko jest pod Opolem więc nie widywałam małej przez cały tydzień i na weekendy przyjeżdżałam do domu. Więc w rozstaniach jestem zaprawiona. Ale tak naprawdę to dzięki tej nodze to prawie rok siedzę już z dzieckiem w domu ![]() Trudne te Twoje zadanie ze zdjęciami. One chyba są jednak podobne. ![]() ![]()
![]() |
#4592 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
pop nie wiem czy pisalam czy nie bo zapomnialam z tej radosci i podekscytowania-GRATULACJE DLA OLWKI!
SILNA LASECZKA! ![]() ![]()
![]() |
#4593 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moja tez je dwa razy cyca w nocy; butelka jej nie oszukam, bo nie akceptuje... coz... Cytat:
OKROPNIE drogie te mieszkania w Polsce; Boze, trzeba dziecku kase zbierac (jak bedzie co) na mieszkanie. Wiecie, ja place ponad 400E za spore mieszkanie; pokoj, salon z kuchnia, lazienka i zadnego czynszu nie ma, bo to mieszkania prywatne. Tutaj takie za 600 to juz fajne mieszkanka, duze, 2 pokoje plus salon czesto; tylko tu mala miescina Cytat:
ale modyfikowanego tez podobno sie nie gotuje...??????? no wlasnie jak budyn zrobic w takim razie? czy kaszke na mleku? fotki fajne takie; ale ja chyba nie wystarczajaco duzo fotek twoich maluchow widzialam zeby rozpoznac; drugie Asia? Cytat:
A u nas i maki ziemniaczanej nie moge znalezc; nie zlazi mi to i sie martwie co to. Mnie opstatnio zaczela egzema wracac i mysle, ze moze i jej sie zrobila, moze cos jemy nie tak. Ale z kolei dziwne, ze tylko pod pieluszka... Moja ma pieluchy materialowe, wiec one bywaja mokre; ale wczesniej nie bylo problemow; tylko teraz robi mega siku i czasem nie nadazam... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Zakorzenienie
|
martuko zmieniam zdanie
![]() albo juz cholera nie wiem:P
![]() |
#4595 |
Rozeznanie
|
-
---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- martuko 2,3 ONA na 100 %; 1,5 ON; 4- nie wiem.... ![]() Edytowane przez cigi Czas edycji: 2011-01-04 o 23:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Znów sama tu jestem. Jakieś lanie Wam się należy za to ![]() ![]()
#4597 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
To nadrobilam czytanie do kawki porannej. Ide chlopaków szykować i trochę ogarnąć, Eryk na 9.50 do szkoły, a o 10 mam fryzjerkę w domu ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4598 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tanio jak barszcz! nie oplaca sie wlasnego kupowac.
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Raczkowanie
|
Uffff..i jestem
![]() Za Chiny Ludowe nie da się Was nadrobić ![]() ![]() Ja też najczęściej czytam Was do kawy,a później..czasu brak na napisanie czegokolwiek. aaaaaa..zapomniałabym..le piej późno niż wcale ![]() ![]() Dziewczyny - wszystkiego,co da Wam poczucie szczęścia i spełnienia..w każdej dziedzinie Waszego życia! Wszystkim naszym Dzidziulkom wspaniałym zdróweczka i beztroskiego dzieciństwa! A TŻom przejrzenia na oczęta,bo babki z Was kapitalne i doceniać powinni..no i szarych komóreczek,bo ich nigdy za wiele ![]() podczytuję..i widzę,że sporo Dzidziulków się pochorowało ![]() ![]() ![]() Nadia częściej budzi się w nocy,marudzi,nie chce spać-często woli zabawę ok.2ej lub 3ej w nocy... W dzień jest raczej ok,ale zdarzają się dni,że na ręce ciągle chce i się tuli,bo normalnie to fryga z niej taka,że nadążyć za nią nie mogę ![]() Wstaje przy wszystkim,przy czym się da..na moje "nie" reaguje uśmiechem i wcale się nie przejmuje moim innym tonem głosu-robi swoje Rozbójnik Mały ![]() No nie wiem jak Was nadrobić..,ale widzę,że Darusiaaaa zadowolona,przeprowadzka się szykuje - gratulacje..teraz wszystko się wyjaśni - i ktoś zatęskni..
#4600 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas z małym chyba lepiej , od wczoraj nic nie było , rano zjadł banana , teraz trochę ryżu i na razie spokój mam nadzieję że puszcza. Starszego za to trzyma ![]() Darusia zobaczysz jak będziesz mieć fajnie na swoim, będziesz leżała i się piętami po dupie biła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
Witam,
Ale tu dzisiaj pusto. Dziewczyny gdzie wszystke jesteście. Pracujecie?? Ja też bym chciała aby jakiś fryzjer do mnie przyszedł. Cigi - AniP Ola miała zapalenie pieluszkowe czy jakoś tak więc może ona Ci doradzi w sprawie tego uczulenia. ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Libra - u Was to ewidentnie jakiś rotawirus zapanował. A Ty nie szczepiłaś na rota małego?
#4602 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki Ty masz fotelik? co do nóżek to widziałam woczraj fotki gdzieś jak staersze już dzieci siedzą tyłem no i nogi niestety lekko skrzyżowane, podkurczone-łumaczyli w atrykule, że dzieciom to nibyni robi różnicy, ale ni wyobrażam sobie tak sidzieć np. ponad godzinę! To mnie zniechęca lekko do tego pomysłu, ale z drugiej strony bezpieczeństwo....no i mam problem. Cytat:
macie może jakiś pomysł co zrobić zby mała spała spokojnie w nocy? Kilkanaście razy trzeba do niej podchodzić bo popłakuje przez sen-to nawet nie do końca płacz jest-wystarczy podać smoczek i jest ok-do następneg razu: po pierwsze w ten sposob to my sie w zyciu smoczka nie pozbędziemy po drugie ona nawet sie nie wybudz, ale potem po takiej nocy bywa niedospana po trzecie o sobie ni wspomne jak wygladam i jak sie czuje po takiej nocy. Ona juz w nocy nie je niczego, rano zwykle 150ml mleka i wcale nie tak zachlannie, ze butelke połyka wiec te pobudki to nie glod-sama sie przestawila z nocnego jedzenia jakis czas temu. Jak podajecie wieczorny posilek- zakladajac ze nie jest to cyc, bo to latwo sobie wypbrazic, ani samo mleko z butli- czesc pisała tu o kaszkach na noc, ale jak-z butelki z tymi wiekszymi smoczkami, czy lyzeczka? a jesli lyzeczka to karmicie w krzeseslku przed spaniem?
![]() |
#4603 |
Raczkowanie
|
Pomyślałam,że się pochwalę,póki mam okazję...
![]()
#4604 |
Zakorzenienie
|
Boże, kolejny koszmarny dzień życia rodzinnego. Zmęczona już tym jestem.
#4605 | |
Zakorzenienie
|
cigi - jesli masz wielorazówki a to jest czerwone jakby egzema własnie ( trioszkę tez przypomina odpieluszkowe zap skóry ) i po niczym nie złazi to na bank ( 90% ) to ma podłoże grzybiczne . wilgoć i może sie zdarzyć . Tu tylko pomoże maść przeciwgrzybiczna u nas to clitrotlimazolum czy jakoś tak . proponuje sie wybrac do lekarza , jak dostaniesz maść to zniknie w pare dni . I ja bym ją póki co wsadziła w jednorazówki żeby miała bardziej sucho i czesciej je wymieniała nie może mieć tam wilgoci.
Mleko mod mozna gotowac traci tylko ono nieco wartości . Cytat:
![]() Szukam dalej wakacji i już mi mózg paruje .. człowiek ma troszkę kasy na wydanie to jeszcze musi się naszukać ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 |
Raczkowanie
|
Jak tak Was czasem czytam to się zaczynam zastanawiać czy tylko ja jestem typową "kurą domową"
![]() ![]() Pocieszcie mnie i napiszcie,że nie jestem z tym sama ![]()
#4607 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
cynamonkowa!!1 nie jestes!!! ja siedze w domu tez.. i jedyna odskocznia dla mnie sa zjazdy w szkole .. poszłam na studia od paździenrika i strasznie sie ciesze!!1 jade na 2 dni naładowuje sie energia i jakos do przodu leci .... Ja sie zastanawiam .. jak włąsnie dziewczyny tu codziennie maja czas na wizaz i to prawie cały dzien.. bo jak ja tam bym zrobiła to dupa mam w plecy robot w domu.. pranie najwiecej michaliny co trzeci dzien. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- cigi.. ja tez wielorazowo. i włąsnie zdarzyło sie nam takie niby pieluszkowe zapalenie skóry ale wyglądało inaczej./.... dostalismy clotrilazomlu zaja dostepne bez recepty... możesz sobie kupic... chyba?? nie pomyliłam maści?
![]() |
#4608 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Madziwnia,Ty to choć masz studia..ja już kilka lat po..jakoś sobie siebie teraz nie wyobrażam znów książkach,chyba ciężko by mi było do tego wrócić..,ale moje ambicje to nie jest "być kurą domową" ![]() Nadii na razie nie mam z kim zostawiać..a z drugiej str..nie wiem czy bym umiała. Czytałam jak ost któraś z Was pisała o wyjeździe służbowym i nie wiedziała czy jechać...ja mimo tego,że potrzebuję trochę "wolności" i odskoczni..chyba bym nie mogła,znając siebie nie pojechałabym. a odnośnie tego pieluszkowego zapalenia skóry..to Nadia też ma "coś",nie wiem czy to to...ale..ma na cipci(na wzgóreczku i wyżej pod pępuszek) takie 2plamy,raz czerwoniaste,raz blade,często suche..smaruję różnymi rzeczami i nic.Właśnie od wczoraj zaczęłam smarować clotrimazolum i zobaczymy. To jest jakby w tym miejscu pampersa,gdzie jest ten pasek z obrazkiem. Używamy cały czas tych samych pieluch,tych samych chusteczek,sama już nie wiem. Na początku myślałam,ze to ma związek z alergią pokarmową,bo Nadia jest uczulona na bank na białko jajka kurzego, "zwykły,sklepowy"kurc zak też odpada..tylko wiejska kura.. Jednak na buzi nic nie ma,a tam tak i się utrzymuje już jakiś czas.
![]() ![]() Edytowane przez cynamonkowa Czas edycji: 2011-01-05 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Wtajemniczenie
|
I ja już jestem
![]() minka ano Marcuś tyle własnie je - na kolacje i śniadanie 240ml mleka ![]() ![]() mrowak w Szwecji do 4 rż dzieci jeżdżą tyłem do kierunku jazdy a że Szwecja to mega bezpieczny kraj (w końcu mają volvo ![]() ![]() ![]() martuko super fotki i ja obstawiać nie będę bo i tak mi się nie uda ![]() Megi co tam się znowu dzieje ![]() Madziwnia bo na wizaż czas mają te co pracują i nogę złamały ![]() ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-01-05 o 10:52 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4611 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja daje przed kapiela kanapke - chlebek+maslo+pasztet domowy albo szynka dobra, a po kapieli butla z mlekiem i 2 miarkami kaszki (plynne jest) i lulu. wstawanek najwyzej ze 3 w ciagu nocy. przed ta kanapka na kolacje bylo wstawanek chyba milion i w koncu bralismy ja do lozka - teraz cala noc sama.
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4613 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4615 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
ja na zime przeczurziłam sie w 40% na pampki
uzywamy pieluch w domu tylko a na spacery na wyjscia i na drzemki w dzien sa pampki.. miska miała bardzo zimna pupcie po spacerku w wielorazówce.. stwierdziła że az taka wielorazowa nie musze być kosztem dziecka w dobie pampków.... a teraz mi wielorazówki ratuja portfel.... musze bardzo oszczedzac na pampkach bo zwyczajnie nie mam kasy.. ostatnio mi mama kupiła 2 paczki i mam jeszcze jdana cała. ![]() życie mnie doświadcza .. może naucze sie bardzioej gospodarowac kasa jak juz ja bede kiedys miała wiecej niz na opłaty...( no kiedyś musze miec hihihi) cigi ale ja tez 5 lat temu studiowałam rok i przerwałam a maturke pisałam w 2004 roku, wróciłam.. dla siebie!!!!! GMYRELKA... rzeczywiscie.. zapomniałam że jak ja parcowałam w sklepie z odzieża jak byłam w ciazy to non stop na wizazu siedziałam pamietacie!!! hahahahah i to włąsnie 8 godzin w pracy!!!! nogi łamac nie chce bo do skzoły musze jeździć a parce bardzo bym chciała... ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Wczoraj wertowałam siec własnie za jajecznica i wszedzie było napisane że lepiej poczekac z jajecznica do ok roku. ja tam nie mam potrzeby podawac jej takich przysmaków bo ona zwyczajnie na sniadanie i kolacje ma mojego cycusia.
![]() |
#4617 |
Zakorzenienie
|
IZUMI mi zrobiła.... podoba sie wam??
![]() |
#4618 | |
Zakorzenienie
|
Witam
My wczoraj z tż mieliśmy kino,cyrk,nawet opere w jednym;/jak już zaczeliśmy się szykować to mała zaczęła nam się aż przelewać przez ręcę,gorączka wróciła,na brzuchu,plecach,twarzy i karku wysypka;/Ja wystraszona,zadzwoniłam do mamy-mama mówi pędem do lekarza jedzcie,bo to może być różyczka,odra,ospa no to ja w ryk,tż mnie uspokaja,małą nosi...no koszmar Pojechaliśmy,ja jak jakaś nienormalna płakałam całą drogę,mała w foteliku była jakaś dziwna,ospała,oczy szklane. Lekarz nam powiedziała,że antybiotyk dać trzeba i nie ma co czekać albo zastrzyki jak wolimy-to wzięłam antybiotyk tylko,że nas ostrzegła,ze przy antybiotyku mogą być wymioty i biegunka-wołałam to niż kłuc tą biedną,malutką dupinke. Pojechaliśmy do domu i cyk małej lek-namęczyliśmy się tyle,zeby jej go wcisnąć,Nina ryczała,ja z nią...i co?ledwo jej daliśmy i haft-wyleciało z niej wszystko. Po pół godzinie spróbowaliśmy znowu i zwróciła wszystko kilka razy,zwymiotowała na mame i na tate,nawet kot się załapał.Poszedł obiad,wszystko co cały dzień jadła,a rano dałam jej kabanosa i wylazła skórka z kiełbasy i tż powiedział,że skóra jej stała i dlatego mała tak haftowała i była taka prawie nieprzytomna,bo wszystko stało w brzuszku. Położyliśmy małą spać i byliśmy zdecydowani jechać z rana po te zastrzyki,a rano mała się obudziła wesoła,śpiewająca i to chyba rzeczywiście była ta cholerna skórka od kabanosa,bo daliśmy jej rano antybiotyk i niezwróciła go. Gorączki nie ma,biegunki też nie. Niech to się kończy już,bo zwariujemy. Kiełbasy żadnej jej już długoooo nie dam. A wczoraj tyle się napłakałam,że mi do 2012 wystraczy.Dobrze,że ten mój tż jest taki kochany,bo inaczej by mnie szlag trafił wczoraj na miejscu. ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
Dam Ninie dzisiaj jajeczko.
![]() |
#4619 | |
Zakorzenienie
|
anakazar - ja małej nie dawałam ale jak dawałam szymkowi wszystko obierałam nawet parówke z tej skórki obierałam i dawałam sam srodek dobrze że wsio ok , ale nie wesoło mieliście
Cytat:
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
Anakazar - współczuję. Dzieci naprawdę nie powinny chorować! Ale dobrze, że już po wszystkim.
Ja wczoraj Igorowi dałam pierwszy raz jajecznicę z jednego jaja. Kiedyś próbowałam, ale nie był akurat głodny i zacisnął usta i no way, a wczoraj wszamał ze smakiem.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.