|
Notka |
|
Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Krakowianki po raz siódmy (część 7)
Nie sądzę.. nie wiem, co by się musiało stać
![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kurcze chciałabym mieć swój włąsny pojedynczy pokój..... która z Was szukała linera z Golden Rose i wklejała wczoraj link? bo u mnie obok domu w galerii jest cała oferta Goldena i linery tez |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś cały dzień szukam znów ogłoszeń.
#4595 |
Zakorzenienie
|
tylko że mnie jest ta kwestia że chciałabym sie przeprowadzic z przyjaciółką... bardziej nam się opłąca wiec od razu mieszkania szukać.... a najbardziej się opłącają cenowo 3 pokojowe
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Zakorzenienie
|
Jak przeglądam oferty mieszkań do wynajęcia to często w 3-pokojowych bywa, że jeden pokój jest łączony z kuchnią lub jest to przechodni salon.
#4597 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Tzn nie że mieszkam w Tesco tylko eyelinery tam są ![]()
![]() |
#4598 |
Copyraptor
|
Baby, trzymam kciuki za wasze mieszkania i pokoje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale znalazłam też kilak ofert gdzie są 3 oddzielne pokoje tylko że ja teraz mieszkam w dobrej lokalizacji a dużo ofert jest trochę dalej od centrum;/ ale coś za coś ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
no niestety mi też się nie chce przeprowadzać;/ wolałabym to zrobić poza największym "sezonem" kiedy się studencki przeprowadzają mój TŻ przeprowadzał się raz w grudniu i raz w maju i dobrze na tym wyszedł |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie teraz szukam czegoś. Może się coś trafi.
Śliczne mieszkanie na Floriańskiej znalazłam ![]() ![]()
#4601 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() I sama zastanawiam sie, czy jednak nie przemeblowowac mieszkania i kogos na ten dodatkowy pokoj nie przygarnac... ![]() Cytat:
![]() U mnie w bloku stoja 2 mieszkania puste-nie wiem czemu, zawsze wynajmowali je studenci a teraz cisza...a lokalizacja przeciez swietna, chociaz domyslam sie, ze wysokim standardem te mieszkania nie grzeszyly (nie wygladaly na remontowane...) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Zadomowienie
|
wróciła wczoraj o 3:30 z chłopakiem, kłóciła się z nim oczywiście. Wszystko jej nie pasowało. Potem poszła pod prysznic (moje łóżko stoi przy ścianie, która dzieli pokój od łazienki), trzeci raz w tym dniu, potem on poszedł pod prysznic ... (mieszka ulicę stąd, ULICĘ!), oczywiście nawet w łazience musieli dyskutować, bo jej się coś nie podobało, potem dyskutowali w kuchni, kuuźwa.
o 4 nie wytrzymałam, nie miałam siły wstać, bo bym się rozbudziła, więc wysłałam jej sms, by się wreszcie uciszyła, bo nie tylko ona tu mieszka. Dzisiaj wstaję, patrzę, odpisała mi o 11 (odpisała mi, jest w pokoju obok, a mi ODPISAŁA) bym zaczęła od siebie, bo ja chodzę o 3 i stukam szufladami, kiedy ona śpi ![]() Dodam tylko, że ona wiecznie tak się zachowuje, jak mi napisała w smsie, naprawdę! Stuka tymi cholernymi szufladami o 1, siedzi w kuchni z chłopakiem, je kolację i dyskutuje, mając w pupie która godzina... Czekałam tylko, aż coś takiego zrobi, aż zwróci mi uwagę. Czaję się na nią w kuchni, ale w ogóle z pokoju nie wychodzi, cwana ![]()
![]() |
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chcesz się przeprowadzić do krk? Teraz na przełomie semestrów jest chyba dobry okres na szukanie pokoju ![]()
![]() |
#4604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jakbym znalazła coś lepszego to bym się przeprowadziła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały czas o tym myślę i mówię i zadręczam wszystkich wokół. Ale wiesz jak to jest - najtrudniej się zdecydować. Poza tym boję się, że nie wyrobię finansowo.
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
Mju a nie możesz się pozbyć jakoś jej
![]() i kogoś innego na to miejsce poszukać? |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a znacie jakies mapy obrazujace ciekawe zaleznosci w Krakowie (lub innym duzym miescie
![]() Widzialam kiedys np mape halasu dla Krakowa, chodzi mi wlasnie o takie rozne ciekawostki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Copyraptor
|
Mju, ona się zachowuje jak straszna pinda, ale ty też jesteś passive-agressive. Sama jej wysłałaś w nocy smsa, zamiast wstać i spokojnie poinformować, że zachowują się za głośno (i tak byłaś już na tyle rozbudzona, żeby sięgnąć po telefon i wystukać składne zdanie, i i tak nie spałaś, bo zdałaś nam relację z tego, co robiła). A dziś na nią "polujesz" w kuchni, zamiast do niej zapukać i po prostu porozmawiać. Tylko sobie wysyłacie smsy. Litości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Zakorzenienie
|
#4610 | ||
Copyraptor
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Pani Buka
|
Cytat:
![]() trzymam za Was kciuki dziewczyny, fajnie by było jakbyście coś znalazły. no i żeby ewentualni współlokatorzy byli w porządku, bo jak już się w coś wkopie, to potem trudno jest się kogoś 'pozbyć' ![]() jak mogę walczyć z (chyba) chorobą? mam od wczoraj naprawdę paskudny kaszel, boli mnie głowa i ogólnie mi dość słabo. po 18 mam pociąg do Krakowa. nic się nie uczyłam w weekend przez to też, a NIE MOGĘ być w tym tygodniu chora ![]()
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2011-01-16 o 14:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zadomowienie
|
Hula, chcę, marzę o tym, ale to nie moje mieszkanie, jak mam się jej pozbyć? Teraz chcę ją napaść i zasugerować, że jest świetny czas na szukanie mieszkań, więc niech to robi.
Jak powie, że nigdzie się stąd nie rusza to wtedy chyba zainterweniuję u właścicielki, bo ja z drugą współlokatorką chcemy tu mieszkać min. rok (a jak "ta trzecia" byłaby fajna to nawet 2 lata), a furiatce nic tu nie pasuje, więc po co się męczyć? Wystarczy mi patologii, nie muszę dodatkowo męczyć się psychicznie przez kogoś takiego. Szkoda tylko, że ja z natury za miła jestem, nie umiem się kłócić, wolę załagodzić sytuację... Proszę trzymać kciuki, muszę się wreszcie postawić :P Cholerko - nie byłam rozbudzona, ja nigdy nawet nie patrzę jak piszę, a by wstać musiałabym się ubierać, bo nie będę w bluzce bez stanika i majtkach stać przed jej chłopakiem :P poza tym 2 na 1 to troszkę nie fair, a jakbym wstała to bym naprawdę się rozbudziła (znam już troszkę siebie ![]() ![]() ![]()
And when I kick my legs, I got rythm My great grandpa was a blues lover He'd be rockin' his moonshine to B.B.King and Jimmy Reed... Edytowane przez Mjucaczek Czas edycji: 2011-01-16 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A finansowo to już Ty najlepiej wiesz na co możesz sobie pozwolić, ile możesz pracować itp. Ale jeśli chodzi o szukanie mieszkania to teraz powinno być dużo ofert bo wielu studentów się przeprowadza, rezygnuje, wyjeżdża na wymiany itp. Trzymam kciuki ![]()
![]() |
#4614 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Filmikow tam akurat nie bylo ale jakies pliki, zdjecia no i smsy! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
Mju to mooże faktycznie u włąścicielki interweniuj...
sama nei wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Copyraptor
|
Cytat:
Ou, mam to samo, jak zwykle, jak się zbliża pora oddawania prac, kolokwiów i egzaminów ![]() U mnie wersja ofensywna to: wciąż piję lipę z miodem i z cytryną, w ilościach hurtowych. W dzień i na noc - asprocol/gripex/fervex, śpię w ciepłej piżamie + skarpety, siedzę cały czas pod kocem, grzanki smarowane czosnkiem, na gardło - strepsils intensive, bo chociaż są dość drogie, to jako jedyne naprawdę na mnie działają przeciwzapalnie. Witaminki, dużo owoców. Zazwyczaj po 2-3 dniach jestem zdrowa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Pani Buka
|
O, no tak, kochany śmierdzący czosnek
![]() Lipa? O tym nie słyszałam ![]()
![]() |
#4618 |
Zadomowienie
|
Kasiencja - oj tak, strepsils miodowe! Miód, dużo miodu, ciepłe mleko z miodem (mniaaam), jak masz to sok z malin, cytryny, na mnie takie domowe rzeczy zawsze działają
![]() ![]() ![]() Lipa jest do picia, jak rumianek czy mięta ![]()
And when I kick my legs, I got rythm My great grandpa was a blues lover He'd be rockin' his moonshine to B.B.King and Jimmy Reed... Edytowane przez Mjucaczek Czas edycji: 2011-01-16 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Copyraptor
|
Mju, akurat te argumenty mnie nie przekonują, bo wielkość tu nie ma znaczenia, chłopaka też bym usadziła, a do pokoju bym się jej bezczelnie władowała i usadziła na łóżku. ALE. Ja jestem bardzo asertywna. Aż za bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cholerka jakim czosnkiem smarujesz te grzanki?
Cytat:
![]() Teraz lipy nie piję ale dobrze na mnie działa nawet zwykła herbata z miodem i cytryną, szczególnie na kaszel ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.