|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
Cytat:
I u mnie raczej nie zdarzają się takie sytacje żeby mały nie był w pomieszczeniu w którym akurat ja jestem, no chyba że chodzi o krótkie wyjście do wc ![]() ![]() No i dużo by jeszcze pisać o tych klapsach i takim dłuugim kącie... Może jak nie przynoszą oczekiwanych efektów to warto coś zmienić? Cytat:
![]() Coś wymyślisz ![]() I co wszystkie dzieci tak wychodzą ![]() Cytat:
![]() To do ktorej ci rodzice pracują? Muszę coś pokombinować z czasem pracy ![]() Cytat:
![]() ![]() I dla Gochy! ![]() Kto ma dobry termometr? Ale nie elektroniczny?
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-10-06 o 21:38 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
żeby wszyscy mieli taka kontrol jak u nas
![]() ![]() Nie dziękuje ![]() A ja sie do pracy szykuje ale tak jakos jeszcze do was wpadłam, dobrze ze dzis piatek ![]()
#4593 | |||
Wtajemniczenie
|
cześć mamuśki
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() oj jak się ma swój interes to niestety na wszystko czasu brak i trzeba ganiać by się kręciło ![]() zmieniliśmy Pawełkowi mleczko bo zaczynał mieć taką buzie szorstką jak Agusia kiedyś, zmieniliśmy na bebilon pepti i narazie kupy są o wiele wiele luźniejsze o kolorze musztardowym a nie takie zbite i zielonkawe jak miał cały czas buzia delikatnie sie poprawiła no ale straszne gazy ma i wydaje mi sie że jednak popimo tamtych twardych kup to poprzednio nie miał takich gazów i nie wiem czy mu to pasuje czy nie ![]() ![]() zapomniałam powiedzieć że wygrałam te 100zł do wydania na kosmetyki w rossmanie w konkursie na wizażu ![]() pogoda u nas dziś straszna, leje i leje miłego dnia kobitki papa
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Duzo zdrowka ![]() Cytat:
Jak dobrze Cie widziec ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzien doberek ![]() u nas pogoda juz typowo jesienna i wcale nie mam na mysli zlotej polskiej jesieni... ![]() Wczoraj nie bylismy na rowerze wiec dzisiaj nie ma mocnych, maly juz o 7.30 stal z rowerkiem pod drzwiami i obiecalam, ze po drzemce idziemy... ![]() Musimy tez isc w koncu do sklepu z zabawkami i wybrac prezenty do Kosza Urodzinowego André dla jego gosci...bardzo podoba mi sie ten niemiecki zwyczaj - przynajmniej kupuje w prezencie to, co ktos naprawde chce dostac ![]() Ide po kawke ![]()
![]() |
#4595 | ||||
Wtajemniczenie
|
weekend!!
![]() tylko gdzie ta pogoda sie podziała ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nasz żłobek działa od 7 - 16 ale większość rodziców odbiera dzieci po 15 ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- konspi, a jaki ty chcesz inny niż elektroniczny? rtęciowe wycofali ze sprzedarzy, a takie które przykłąda się do czoła nie są dokładne. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |||
Zadomowienie
|
heloł
![]() w końcu przyszła jesień ![]() od kilku dni nie mamy auta, bo daliśmy koledze do sprawdzenia czy wszytsko jest sprawne i podróże z 2 dzieci autobusami to niezłe wyzwanie! Oczywiście dziś autobus, raz. że stanął daleko od krawęznika, to 2. krawężnik był taki niski, że musiałam podnieść wózek z Alą i oczywiście mi nikt nie pomógł ![]() ![]() Cytat:
A często jest tak, że dzieci odbierają babcie lub opiekunki ![]() Moja koleżanka ma pracę, w której często musi zostać dłużej, więc zatrudnia dziewczynę, która codziennie odbiera jej synka, zaprowadza do domu i jest z nim dopóki ona nie wróci z pracy. ja mam elektroniczny i paskowy (a ten jest do doooopy) Cytat:
![]() a jakie mieliście wcześniej mleko? bo u nas tez kupy brak i taka jest gęściejsza ![]() ![]() gratuluje wygranej ![]() A jest lista czy Ci wysłali info o wygranej? bo ja chyba też brałam udział, z tego co pamiętam Cytat:
![]() napisałam wyżej Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-10-07 o 14:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki. ja znow bylam bez kompa, lece nadrabiac, co naklikalyscie
![]()
#4598 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak cie nie przestanie boleć blizna to może idz się skonsultować z lekarzem ![]() my na początku mieliśmy isomil bo z powodu nietolerancji tak jak u Agusi i miał twarde kupki zbite takie i lekko zielonkawe i buzia zaczęła mu się robić szorstka ale problemów większych nie było z brzuszkiem, zmieniliśmy teraz na bebilon pepti i kupa jest musztardowa i luźna no i niby taka ma być ale bąki to tak samo smrodlawe strasznie ![]() ![]() poobserwuje go jeszcze i zobacze czy nie wrócić do isomilu. a jeśli o wygraną chodzi to jest lista ale Ciebie tam niestety nie ma ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zadomowienie
|
Marta mam nadzieje, że już z nóżką bedzie w porządku
![]() AlwaysPerfect zdrówka ![]() aniulka gratuje wygranej ![]() konspi my mamy taki do czoła i zwykły elektroniczny i powiem szczerze, że wole chyba ten zwykły ![]() U nas była moja mama. My byliśmy na zakupach chcieliśmy kupić trzewiki, ale nigdzie nie było rozmiaru. Już nawet chciałam kupić w daichmanie ale tam były elefanty i takie sobie za 110zł więc wole dołożyć te 30zł i mam lepsze. W końcu kupiłam na all w poniedziałek mają być ![]() Pogoda u nas też do bani ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Raczkowanie
|
dziewczyny dziekuje za zyczenia zdrowka ale chyba skoncze na antybiotyku....nic mi sie nie polepsza
![]() aha a co do termometrow to ja mam taki do ucha i mierze nim nam wszytskim temperature i ja jestem zadowolona |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Rozeznanie
|
A zapomniałam, co do termometrów to ja mam taki: http://allegro.pl/termometr-microlif...860759802.html i jestem z niego zadowolona, bo elektronicznym nijak nie dało się zmierzy Lenie temperatury...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do tej pory miałam elektroniczny (do ucha i czoła) ale średnio bylo z dokładnością. Rozmawialam z babką w aptece i najlepsze są bezdotykowe, takie jakie mają w szpitalach. Cytat:
![]() Wspólczuję dzisiejszych przejść miejskich... Pełna cooolturka jak widzę. Cytat:
Cytat:
![]() Jak tam rekrutacja? I napisz coś, co to za praca? Miłego weekendu ![]() ![]()
![]() |
#4604 |
Zakorzenienie
|
Aniulka gratuluje!
Always zdrówka! Termometr mam jakiś zwykły elektr. ale przydałby się lepszy, bo oczywiście Piotrek nie chce dać sobie mierzyć temperatury... |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Zakorzenienie
|
z termometrow to ja mam jeden elektroniczny campol i jeden rteciowy... chyba ostatni jaki byl zezwolony do sprzedzazy
![]() ![]() tylko ja sie zastanawiam, po co wam jakies niewiadomo jak dokladne termometry? ![]() to nie sa przeciez pomiary analityczne, tylko chodzi o to, zeby sprawdzic, czy dziecko ma goraczke, czy nie, a jesli tak, to czy przekracza te 38 lub 39 st. To przeciez nie jest az tak istotne, czy ma 38.8, czy 39.2... cos na zbicie temp i tak trzeba dac... ale to tylko moja skromna opinia ![]() no i poza tym mierze malej temp tylko jesli podejrzewam, ze jest chora... bo tak sobie dla kontroli to nie widze sensu... sobie tez przeciez co chwile nie mierze ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-10-07 o 21:40 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ale cisza ![]() U mnie dzis zalatny dzien ![]() ![]()
#4607 |
Raczkowanie
|
witam ciutke lepiej sie czuje wiec moge pare slow skrobnac....poniezej zalaczam fotki mojej malej Olimpki...i wlasnie mam pytanko....jak juz obejrzycie fotki w jaki sposob moge je usunac bo nie chce zeby ciagle byly na watku juz kiedys mialam nie mila sytuacja z jedna z uzytkowniczek forum i nie chce by to sie powtorzylo a poza tym tez nie chce by prawie kazdt mogl ogladac zamieszczane fotki!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Raczkowanie
|
juz mam.....znalazlam jak
![]() a Gucia ja tez nie latam za mala z termometrem ![]() milego weekendu |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Zakorzenienie
|
zdrowka dla chorowitkow a dla wszystkich milego weekendu
Ja wlasnie zaczełam urlopik wiec 2 tyg laby od pracy ale bedzie ciezka praca w domu bo remont pelna para rusza w poniedzialek ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a zdjecia mozesz usunac poprzez edycje swojego postu
![]() |
#4611 |
Raczkowanie
|
dziekuje Guciu
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o termometr to ja mam od początku rtęciowy i nim mierzę gorączkę dzieciom. Jakoś nikt nie protestuje na szczęście
![]() Always - jaka słodka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Wtajemniczenie
|
Alweys zawsze możesz fotki umieścic w swoim profilu i tylko zaproszone osoby je zobaczą
a mała słodka |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Zadomowienie
|
Alweys śliczna Olimpia
![]() konspi ja nawet nie wiem jakie to bezdotykowe bo u nas w szpitalach to albo nie mają albo jak już to zwykłe |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mnie chyba rozłożyło...aaaaa psik........ ![]() Rano byliśmy na Festiwalu Krasnaludków. Pogoda średnia, a Stasiowi najbardziej podobało sie malowanie kredą ![]() A, i Staś nam dziś deklamował pierwszy wierszyk ze żłobka: "na polanie w lesie chodzi pani jesień, różne skarby niesie..." ![]() ![]()
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() ![]() Always śliczną masz córeczke ![]() U mnie juz po imprezie, wysprzatane teraz mozna odpoczywac ![]()
#4617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo baterie sprawdzic w tym starym ![]() brawo za wierszyk dla Stasia ![]()
![]() |
#4618 |
Zadomowienie
|
proszę was uspokójcie mnie::
![]() ![]() ![]()
#4619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() teraz byloby to troche jak zadawanie bolu, z powodu, ktorego ona nie rozumie, a tylko dlatego, ze my chcielibysmy, zeby miala kolczyki ![]() A pozniej wcale nie musi byc gorzej. Im dziecko starsze tyl lepiej wytlumaczyc, ze to moze bolec, ze rana musi sie zagoic itd. Ja sama przebijalam uszy jak mialam jakies 10 lat i wcale zle nie bylo ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-10-09 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
Konspi gratulacje dla zdolnego Stasia!
Marta ja miałam przebijane uszy jak miałam kilka lat i abrdzo dobrze to wspominam- sama chciałąm meić kolczyki, bo podobały mi się u innych dziewczynek. Nikt mnie nie zmuszał- sama wyraziłam zgode. Poza tym czemu ma byc gorzej? Przecież to rzadne bolesne zabiegi- pyk i po sprawie.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.