|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,92% |
Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 |
5 | 9,62% |
Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 |
6 | 11,54% |
Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 |
5 | 9,62% |
Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 |
18 | 34,62% |
Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 |
17 | 32,69% |
Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 |
0 | 0% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV
coralady to rzeczywiście nieciekawie się u Ciebie dzieje, ja tez obastawiam szpital państwowy, mam złe skojarzenia z prywtnymi klinikami, np. ciotka usuwała sobie żylaki 3 miesiace temu i ja wypuscili poczym, nogi jej mega spuchly i okazalo sie ze nie dali jej nic przeciwzakrzepowego-jak mozna taka rzecz przeoczyc, normalnie walczyli z czasem bo noge dwukrotnie powiekszyla swoja objetosc. i drugi przypadek- dziewczyna mojego brata miala usuwanego potworniaka z macicy, jej rodzice zaplacili 5 tysiecy zeby jej brzucha nie oszpecili itd. i co wypouscili po 2 dniach, a srednica tego tworu byla 18cm!!! caly brzuch rozciety. potem zalozyli jej szwy samorozpuszczalne na taka rane, to sie papralo, nie mogla wrocic na kontrole, miesiac pozniej jak byli nad morzem mdlala i ropa jej ciurkiem z rany leciala, podobno wszytsko przez te szwy. no w szpitalu moze warunki nieciekawe, ale masz fachowa opieke i sprzet, ja ewentualnie bym oplacila sobie polozna zeby czuwala przy tobie po tej cesarce i koniec, skoro twój dr jest ordynatorem.
śmiejecie się z 10 kwietnia, mój tż miał włąsnie rok temu urodziny 30, gosci sporsilismy i bylo jak na stypie, a Tymo mial pierwszy termin na 10 kwietnia wlasnie i by razem obchodzili urodzony tata i syn, i tż się cieszył, ale przez ten rok jak w tv wsycy miają ✂✂✂✂✂✂✂ca na punkcie smolenska to sie cieszył już żę Tymo się jednak wczesniej urodzil.
#4592 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki Cytat:
musisz sama zdecydować ![]() Cytat:
tak jest, że jak dziecko wejdzie już w kanał to nie robią cc, bo mogą zahaczyć skalpelem o główkę lub szyjkę dziecka, ale moja położna mówiła, że jak jest niebezpieczeństwo, to robią cc, a tak to zrobią vacum, mój brat był wyciągany kleszczami, bo kiedyś nie było tego próżnociągu i nic mu nie jest, no poza tym że jest głupi jak but z lewej nogi ![]() a ja dziewczynki, położyłam się wczoraj spać ok 2, bo mój mąż przyjechał o 1 w nocy, wstałam o 5:30, wyprawiłam męża do pracy i jak nigdy nie mogłam usnąć, męczyłam sięjak diabli i dopiero ok 9 zasnęłam tak do 11, zjadłam śniadanko i chyba zacznę myć okno w sypialni, bo mniejsze ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
aja Basia stwierdziła że nie będzie wychodzić do wku....j mamusi ![]() ![]() ![]() może tym dziewczynom z zaginionych nie dawaj emotek coralady ciężka decyzja przed tobą, poradź się ginekologa co będzie lepsze dla maleństwa, rozważ wszelkie za i przeciw, na pewno podejmiesz dobrą decyzję ![]()
![]() |
#4594 | |||
Raczkowanie
|
gratki
![]() Cytat:
![]() witaj ![]() na pewno dam znać ![]() Póki co mogę w skrócie napisać co działo się w międzyczasie. Ciąża w moim przypadku przebiegła bardzo spokojnie, wręcz książkowo. Poza przebojami z krwotokiem i szpitalem na początku II trymestru nie działo się już absolutnie nic niepokojącego, nie było żadnych chorób ani infekcji, wszystkie wyniki ok, samopoczucie super, a na wadze póki co 11kg na plusie. Maluszek też rozwija się prawidłowo, często daje o sobie znać i póki co nie zapowada się na wielkoluda ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Termin mam na 26.04 ale przeczucie, że niuniek będzie z nami troszkę wcześniej... Powodzenia u położnej! ![]()
![]() |
#4595 |
Zakorzenienie
|
![]() Umówiłam się jutro na 15 z położną - na rozruch ![]() Całkiem zapomniałam o 10 kwietnia - też bym nie chciała rodzic w tym terminie ![]() ![]() Boziuu ale mi się nudzi w domu - a mam zakaz wychodzenia/wyjeżdżania samej gdzieś dalej np do centrum handlowego - bo niewiadomo co może się stac, także pląsam wokół domu ewentualnie jakieś spożywczaki "na wsi".
#4596 |
Rozeznanie
|
po 3 godzinach meki udalo mi sie w koncu dostac na to forum
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
ja jak zwykle chodzę jak neptyk, bo niby malutka bardzo dużo śpi, to przeważnie nie śpi w godzinach 4 - 10 ![]() i tego snu mi bardzo brakuję ![]() Cytat:
wszystko zależy co to za klinika, ale widzę, że niezbyt zaopatrzona skoro się wahasz, ja też rozważałam taką klinikę, ale zawsze jak dzieje się coś złego to i tak wiozą do szpitala publicznego ja bym na twoim miejscu rodziła w publicznym, tam gdzie pracuję twój gin, lekarze i położne w normalnych szpitalach jednak maja dużo więcej najróżniejszych przypadków, czyli więcej doświadczenia i nie martw się na pewno wszystko będzie dobrze, nikt nie pozwoli, żeby tobie lub dziecku stało się coś złego, zaufaj lekarzowi ![]() nie myśl czy będzie sn czy cc, będzie co ma być, a najważniejsze być w dobrych rękach
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-04-06 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boże, idę i mam wrażenie, że się przewrócę do przodu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
hahah
![]() ja już nie pamiętam jak to jest byc bez brzucha i jaki miałam brzuch przed ciążą ![]()
#4600 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale mnie dziś ten wizaż denerwuje ... cały dzień coś z nim jest i nie można wejść ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Okazalo sie, ze to polozna srodowiskowa, ktora normalnie przychodzi 10 dni po porodzie ale teraz robia jakies rozeznanie wczesniej jak przebiega ciaza, czy wszystko ok w domu, czy wiem to i owo no i juz. Dala mi ksiazke i ulotki o pierwszych miesiacach po porodzie i "do zobaczenia niedlugo" ![]() Ja ta mam jak schodze ze schodow, wiec odginam sie na maksa do tylu, zeby rownowage zachowac ![]() cos dzis Wizaz rozrabia ![]()
![]() |
#4602 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Zadomowienie
|
lustereczko, gosikk GRATULACJE KOCHANE
![]() ![]() ![]() coralady jeśli miałaś rodzić w Eskulapie w Bielsku, to bardzo polecam, bo opieka tam jest rewelacyjna i mają świetną doradcę laktacyjną. ale w sumie jak masz mieć cc, to chyba obojętne gdzie, tym bardziej, że masz swojego lekarza jako ordynatora. tak więc trzymam kciuki ![]()
#4604 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do terminu to fajnie, że mamy taki zbliżony. Odrazu raźniej ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4605 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymam mocno ![]() ![]() A teraz wypoczywaj i przez przypadek nie myj okien lub nie wieszaj firanek, hmmm?! ![]() ![]()
![]() |
#4606 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a my przy sn musimy czekać ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() początki zawsze są trudne, moja koleżanka ta co urodziła w zeszłą sobotę, też chodzi jak zombiii, przedwczoraj wypiła kawkę, bo już nie mogła wytrzymać, no to sobie pogorszyła jeszcze bardziej, bo mała jest na cycu ![]() dasz radę, później nawet nie będziesz pamiętać, że chodziłaś niewyspana ![]() tak Ci już brzuch ciąży ![]() Ty się nie wygłupiaj tylko dawaj na porodówkę ![]() Cytat:
![]() trzymam mocno kciuki ![]() a ja umyłam okno w sypialni, zrobiłam kotlety, obrałam ziemniaki i poszłam się wykąpać, bo normalnie opadłam z sił, teraz idę się położyć troszkę tylko czekam aż drugie pranie się zrobi zaczynam powoli wyganiać małego ![]() a w ogóle to wczoraj jakbym nie zapytała się lekarza czy mam brać jeszcze ten magnez, to dalej bym brała i pewnie żadnych skurczy bym nie miała ![]() pewnie przez ten magnez ja nie czuję żadnych przepowiadaczy, bo ich nie mam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
Mam wrażenie, że jakbym przewróciła się na brzuch to bym robiła za Mańkę Wstańkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Raczkowanie
|
Witam Was
![]() Pewnie część z Was mnie w ogóle nie kojarzy, ale kiedyś troszkę pisałam tutaj, po czym później przez dłuższy czas tylko podczytywałam, bo brak czasu w ogóle mi nie pozwalał, na bieżąco uczestniczyć w rozmowach. Aczkolwiek muszę się pochwalić, że wczoraj udało mi się obronić prace mgr, czyli to co było moim mega celem i na co przez ostatnie 3 miesiące cięzko pracowałam.. chciałam mieć za sobą studia przed porodem, bo do łatwych nie należą, a jednak zależy mi na tym aby móc małemu poświęcić najwięcej czasu jak to będzie możliwe no i udało się ![]() ![]() Przede wszystkim chciałam pogratulować wszystkim mamusią które mają już swoje kruszyny przy sobie, oglądałam cały czas fotki waszych maluchów - muszę przyznać, że z lekką zazdrością, bo tez już nie mogę się doczekać aż nasz maluch zawita na świecie !! Wszystkie macie cudowne dzieciaczki, i najważniejsze ze zdrowe. Jeśli chodzi o moją ciąże to również cały czas przebiegała bez problemów (oby poród był taki jak ciąża) czyli lekki i przyjemny ![]() Póki co mam 13 kg na plusie ale to od tygodnia, bo wcześniej było 15 a nawet 16.. ale bodajże Montii pisała, że u niej też przed porodem waga zaczeła maleć, więc mam nadzieje, że nie jest to nic złego.. w sumie to nawet sie ciesze ![]() Poza tym to chciałabym już urodzić, bo mimo, że ciąża książkowa to brzuch powoli ciąży ![]() Jutro mam wizyte, okaże się, ile maluszek waży - ale z tego co mówił ostatnio lekarz to podobno jest dość spory, oby tak do 4 kg sie urodził bo podobnie jak kilka z Was, ja również jestem nastawiona na SN i chciałabym żeby tak własnie poród wyglądał, fajnie by było rownież jakby okazało się, że rozwarcie też juz "jakieś" jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bardzo nie chciałam mieć wywoływanego porodu, ale niestety musiałam, najważniejsze bezpieczeństwo dziecka ![]()
![]() |
#4611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś się wybrałam na małe zakupy, 2 pary butów sobie kupiłam, torebkę, spódniczkę i 2 bluzki z przeznaczeniem po ciąży ![]() ale dobra, w przyszłym tygodniu to już nie będę jeździć sama. mam dylemat- Merci czy Ferrero Rocher? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki - juz jestem
pewnie napisalabym wam wczesniej jak bylo na ktg ale wizaz swirowal i nie moglam wejsc na ostatnia strone wiec sie wkurzylam, zjadlam sledzia w smietanie i poszlam spac ![]() wiec tak.... nijak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! nic sie nie dzieje ![]() od miesiaca dokladnie to samo - szyjka miekka, zero rozwarcia i na nic sie nie zanosi ![]() skurcze mialam ale max 40% (a tydzien temu byly 50%), maly szalal jak fix a jak sie bardzo ruszal to mu tetno skakalo ale gin powiedziala ze to dobrze i tak ma byc za tydzien mam sie stawic znowu - a to juz bedzie 1 dzien po tp, potem w piatek ewentualnie i jesli dalej nic nie bedzie to w poniedzialek 18 kwietnia pojde do szpitala na ocene stanu lozyska i od tego bedzie wszystko zalezalo jesli lozysko bedzie ladne i wydolne to bede lazic dalej jesli juz bedzie zwapnione to zrobia mi cc zajączku - wyłaź z brzuszka mamusi - czas juz najwyższy... ![]()
#4613 |
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ano i gratulacje dla nowych mamuś Gosikk_s i Lustereczko ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4614 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
witamy ponownie ![]() na wstępie gratuluję obrony pracy magisterskiej ![]() co do kg to czytałam że przed porodem waga spada lub stoi w miejscu więc może to już niedługo ![]() a na kiedy masz tp ? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() jak dobrze że już w domku . ![]() czekamy na opis porodu jak znajdziesz chwilę czasu i fotki małego. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
Ego-ego ja magnez odstawiłam w 37tyg a brałam na podtrzymanie po skurczach w 35 tyg – brałam po 3x2 tabl i tez mi lekarz nic nie powiedział – dopiero moja położna powiedziała, żeby wszystko odstawic i pic liście malin – bo tak to bym brała do dziś pewnie.
Aja – ja to bym się zastanawiała jakbym się przewróciła na brzuch czy byłoby mnie widac z kosmosu jak mur chiński – taka wielka jestem Aguchaw1 – gratulacje za obronę mgr ![]() Olusiaaa_ no właśnie mi też zabierają i autem do garażu wjeżdżają tak że nie umiem wyjechac – a jutro na 15 mam położną 10 km od domu to ojciec mój chciał się z pracy zwolnic wcześniej żeby mnie zawieźc. I właśnie przyszedł mi zakomunikowac, że tak zrobi, bo TŻ dopiero będzie w piątek ![]() Zazdroszczę zakupów – ja miałam stopę 38 a teraz mi spuchła, że noszę 39 – więc nie ma sensu kupowac butów bo później może wrócę do normalności, a tyle fajnych widziałam ![]() Ferrero Roche bym wszamała ![]() ![]() Becherovka – oj to musisz małego jakoś rozruszac – a pijesz liście malin?
#4616 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja też od rana próbowałam się tutaj dostać i nici z tego było. Ego_ego ja też nie mam żadnych przepowiadaczy ale może właśnie to przez ten magnez bo biorę go 2 razy dziennie? Moja koleżanka dzisiaj urodziła. Termin miała na 28 marca. Wiem że się męczyła 12 godzin a mała waży 3700, no i jej tekst " darłam mordę na całego a tego bólu nigdy nie zapomnę" brrrr
#4617 |
Raczkowanie
|
nie pije
tyle sprzecznych opinii o tych liściach słyszałam ze w koncu nie kupilam i nie wiem czy jest sens kupowac teraz w 40 tc?
#4618 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za gratulacje
![]() Laseczka ja mam tp na 21.04 takze 2 tyg jeszcze.. ale te schodzące kg mnie cieszą niesamowicie ![]() Eirene witaj !! pochwal się zdjęciem małego Oliwierka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Serdecznie GRATULUJĘ magisterki!!! ![]() Fajnie, że u Ciebie wszystko w porządku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4620 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jakbym wiedziała od razu,że czeka mnie cc to pojechałbym do Olkusza,gdzie mój lekarz jest ordynatarem,lecz miałam nadzieje,że uda mi sie urodzić sn.Wczoraj okazało sie,że to niemozliwe,więc wolę,aby ciął mnie mój zaufany lekarz-cudotwórca ![]() ![]() Dziękuje dziewczyny za słowa wsparcia i kciuki!Na pewno sie przydadzą ![]() Eirene witamy z powrotem.Pochwal się zdjęciem Oliwierka ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-04-06 o 15:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.