Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-24, 13:26   #4591
masija
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

Cytat:
Napisane przez Elessar Pokaż wiadomość
Z Gaią Ci nie pomogę, nie znam ich oferty.
Do 70 zł to możesz polować na wyprzedażach, ewentualnie odkupić od kogoś biustonosz, bądź zamawiać z Brastopu w kilka osób by nie płacić za przesyłkę.
Ogólnie jestem za tym by stanik kosztował maks. ok. 150 zł.

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Każda firma ma swoją rozmiarówkę, niestety :p A tabele są orientacyjne, bo wielu rzeczy nie da się przeliczyć, wychodzą dopiero podczas mierzenia.
nie no, to jasne
A miałaś może staniki od E.Bień?

A tak przy temacie to gdzie polecacie kupić biustonosz do ślubu?
Strapless oczywiście.
Przeglądam E.Michalak-ale tam tylko 3 i słyszałam takie sobie opinie.

masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-24, 13:46   #4592
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
dzie polecacie kupić biustonosz do ślubu?
Strapless oczywiście.
Przeglądam E.Michalak-ale tam tylko 3 i słyszałam takie sobie opinie.
Ja miałam właśnie strapless Effuniaka. Trzyma jak marzenie (możesz szaleć a on się nie przesunie), robi niezły dekolt jak na bezramiączkowca. Ma tylko jedną wadę - strasznie poci się pod nim ciało

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-24, 13:49   #4593
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysiak Pokaż wiadomość
Ja miałam właśnie strapless Effuniaka. Trzyma jak marzenie (możesz szaleć a on się nie przesunie), robi niezły dekolt jak na bezramiączkowca. Ma tylko jedną wadę - strasznie poci się pod nim ciało
A powiedz mi bo wyszło mi w jej kalkulatorze 80D co dla mnie jest śmieszne bo czasami nawet przy obwodzie 75 mi biust lata i hula na wszystkie strony
W biuście mam 101. I tak myślę, jaki wziąć rozmiar. 75DD?
75 E?

Jak myślisz?

Stary 2013-06-24, 14:05   #4594
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
A powiedz mi bo wyszło mi w jej kalkulatorze 80D co dla mnie jest śmieszne bo czasami nawet przy obwodzie 75 mi biust lata i hula na wszystkie strony
75 E?

Jak myślisz?
Myślę, że straplessy Effuniaka są naprawdę ścisłe i że warto zaufać ich kalkulatorowi, ewentualnie poprosić mailem o radę. Miałam na sobie 75C (dokładnie taki wyszedł mi z kalkulatora) w momencie, w którym z innych Effuniaków miałam 70D a w niektórych 65E/F, czyli przy 70/71 ciasno pod biustem

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37

Edytowane przez mysiak
Czas edycji: 2013-06-24 o 14:06
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-24, 14:17   #4595
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
75 E?

Jak myślisz?
Fakt, jest ciasny i lepiej za bardzo z nim nie zaniżać obwodu, bo jest mniej rozciągliwy. I jeszcze jedno, świetnie leży na pełnych, jędrnych biustach (obserwacja na klientkach, które go mierzyły).
U Ewy może być taki rozmiar.
Elessar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-24, 14:45   #4596
Martva
Zadomowienie

Cytat:
nie no, to jasne
A miałaś może staniki od E.Bień?
Wzornictwo przepiękne, kształtowanie OK, obwody koszmarnie rozciągliwe, ceny zawyżone. Mam jeden stanik z pionowym cięciem od nich (z przeceny) i jestem z niego zadowolona, kupiłam drugi w tym samym rozmiarze z tym samym kodem - koszmar, gorszy kształt, obwód się ciąąąągnie.
Za pełną cenę nie warto, na przeceny można polować.

Cytat:
No i trochę dziwi mnie rozmiarówka bo wychodzi mi 75 G.
Z czego ja mam na ogół 75 E (?)
Możesz sprecyzować? Nie do końca rozumiem, tabelka EB nie odbiega od polskiego standardu. W jakich firmach masz to 75E?
Martva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-24, 15:16   #4597
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysiak Pokaż wiadomość
Myślę, że straplessy Effuniaka są naprawdę ścisłe i że warto zaufać ich kalkulatorowi, ewentualnie poprosić mailem o radę. Miałam na sobie 75C (dokładnie taki wyszedł mi z kalkulatora) w momencie, w którym z innych Effuniaków miałam 70D a w niektórych 65E/F, czyli przy 70/71 ciasno pod biustem
Cytat:
Fakt, jest ciasny i lepiej za bardzo z nim nie zaniżać obwodu, bo jest mniej rozciągliwy. I jeszcze jedno, świetnie leży na pełnych, jędrnych biustach (obserwacja na klientkach, które go mierzyły).
U Ewy może być taki rozmiar.
Tak mówicie?
Może faktycznie napiszę do Ewy i zapytam
Muszę go zamawiać na już bo ślub coraz bliżej a ja nawet kiecki nie mierzyłam bo czekam na bieliznę

Cytat:
Napisane przez Martva Pokaż wiadomość
Wzornictwo przepiękne, kształtowanie OK, obwody koszmarnie rozciągliwe, ceny zawyżone. Mam jeden stanik z pionowym cięciem od nich (z przeceny) i jestem z niego zadowolona, kupiłam drugi w tym samym rozmiarze z tym samym kodem - koszmar, gorszy kształt, obwód się ciąąąągnie.
Za pełną cenę nie warto, na przeceny można polować.

Możesz sprecyzować? Nie do końca rozumiem, tabelka EB nie odbiega od polskiego standardu. W jakich firmach masz to 75E?
Przepraszam, mam 70F z firmy Alles .
1,5 roku temu miałam jakiś z Dalii 75 D i jest sporo za mały.
Mam też z F&F 75DD i również jest już za mały.

Dlatego dziwi mnie taka rozmiarówka u Ewy.

Czyli E.Bień sobie odpuścić..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-24, 16:09   #4598
Martva
Zadomowienie

Hmmm...
http://ekskluzywna.pl/_cms/view/25/a...rozmiarow.html
http://sklep.ewabien.com/static/show/show/id=101

Nie widzę różnic.
Stary 2013-06-24, 17:01   #4599
karolinka86
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziś byłam w sklepie z brafittingiem w moim mieście aby pomierzyć straplessy.
Całkiem fajnie leżał taki firmy AGIO
http://www.sklep.agiomilano.com/balk...973-p-296.html
Mialyście do czynienia z tą firmą? Ja o niej pierwszy raz slyszałam...
Niestety nie wzięłam go bo miseczka była ciut za mała (obwód ok)

Chciałam też zmierzyć strapless Ewy Michalak ale nie było mojego rozmiaru...
Pytałam kobitki jaki powinnam wziąć skoro zwykle biorę 70 F innych firm. Ona podała mi jakiś model (nie EM) żebym przymierzyła i po tym stwierdziła, że u EM też wejdę w 70... hm...ni niestety nie mam gdzie przymierzyć ale coś mi sie nie wydaje, biorąc pod uwagę że podobno sa one ścisłe...
Aha krój, który dla mnie odpada to takie staniki z niskim mostkiem

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-24, 17:24   #4600
syvilla
Przyczajenie

Dziewczyny!!!
Wiecie może gdzie w Warszawie jest taki punkt z bielizną gdzie są fachowcy którzy dobierają bieliznę, zależy mi również na tym aby nie było za drogo???
syvilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-24, 18:40   #4601
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez flowerboom Pokaż wiadomość
Hej,

mam nadzieje,ze nie zostanę pominieta jak przy moim ostatnim pytaniu..

Bardzo Was proszę dziewczyny powiedzcie mi jakie tańsze firmy produkujace "dobre biustonosze" są warte uwagi? Jestem przed wizytą u brafitterki i mogę sobie pozwolić na jeden droższy stanik tak max do 200zł i pewnie nie bedzie z tym problemu,ale jeden stanik to troche mało i chce zrobic tak,ze jak już bedę znać swój rozmiar to drugi kupię gdzies taniej, najlepiej tak do 70zł. Czy np firma Gaia jest ok? nie rozciagają sie szybko w obwodzie? Jeśli coś to da to wstepnie według kalkulatorów wychodzi mi 80D
Do 70 zł to nie wiem, ale dobry jest comexim.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-24, 18:57   #4602
masija
Zakorzenienie

Ja też nie.
Ale nie wiem i tak dalej jakie brać. Bo ten obecnie z Alles wydaje mi się za mały. Biust mi trochę już wychodzi z niego u góry. Po krótkim noszeniu go.
Ostatnio biust mi trochę urósł a okres dojrzewania mam bardzo dawno za sobą
Czyli Twoim zdaniem jaki powinnam brać?

Stary 2013-06-24, 19:19   #4603
Martva
Zadomowienie

No ja na ogół zaczynam przygody z nową firmą od tego co wychodzi mi z jej tabelki (uwzględniając rozciągliwość stanika; przy wymiarach 73/93 tabelki sugerują mi 75D, ale patrzę na obwód 70, literka wychodzi F i jest OK, chyba że obwód jest tak beznadziejny że trzeba go jeszcze bardziej zaniżyć i wtedy 65H, jeśli chcę się nadal bawić z takim modelem).

To 101 masz zmierzone luźno, w pozycji wyprostowanej? Bo tylko do Effuniaków mierzy się w zwisie.

A z innej beczki, właśnie zamówiłam komplet Nessy, bo na Lobby chwalą. W kontri jest promocja, zapłaciłam oszałamiającą cenę 80zł za komplet, z przesyłką (dość drogą przesyłką). Mam nadzieję że się zaprzyjaźnimy i nie będę musiała odsyłać.
Stary 2013-06-24, 19:42   #4604
masija
Zakorzenienie

Cytat:
No ja na ogół zaczynam przygody z nową firmą od tego co wychodzi mi z jej tabelki (uwzględniając rozciągliwość stanika; przy wymiarach 73/93 tabelki sugerują mi 75D, ale patrzę na obwód 70, literka wychodzi F i jest OK, chyba że obwód jest tak beznadziejny że trzeba go jeszcze bardziej zaniżyć i wtedy 65H, jeśli chcę się nadal bawić z takim modelem).

To 101 masz zmierzone luźno, w pozycji wyprostowanej? Bo tylko do Effuniaków mierzy się w zwisie.

A z innej beczki, właśnie zamówiłam komplet Nessy, bo na Lobby chwalą. W kontri jest promocja, zapłaciłam oszałamiającą cenę 80zł za komplet, z przesyłką (dość drogą przesyłką). Mam nadzieję że się zaprzyjaźnimy i nie będę musiała odsyłać.
Zmierzyłam jeszcze raz w zwisie. 102.
Zmierzyłam na prosto. 99.

Praktycznie jak mierzę, to zawsze mam różnicę.
Ok. 2 cm.
Zawsze staram się meirzyć tak samo. Nie ściskam. Nie luzuję za bardzo. Patrzę do lustra i mierzę na tej samej wysokości bo mam akurat pieprzyk i to mój wyznacznik

Może za 2 tyg. będę w mieście, gdzie chyba mają E.Michalak to tam popatrzę chyba, że wcześniej zamówię przez internet.

A tak jeszcze się zapytam
Podoba mi się biustonosz z Kingi.
http://allegro.pl/biustonosz-poluszt...336276576.html

http://ekskluzywna.pl/_cms/view/57/k...rozmiarow.html wg rozm. wychodzi mi 75 G.
Zaryzykować?

Stary 2013-06-24, 19:57   #4605
Martva
Zadomowienie

No to zaczynałabym mierzenie od 75G właśnie (w większości firm, bo Ewa Michalak to tak jak wychodzi z jej kalkulatora).

Co do tej Kingi - nie miałam do czynienia z firmą, ale nie zaryzykujesz - nie sprawdzisz. Tylko nie wiem czy Allegro jest dobrym pomysłem, nie zawsze sie da zwrócić(zależy od sprzedawcy).
Stary 2013-06-24, 20:27   #4606
masija
Zakorzenienie

Cytat:
No to zaczynałabym mierzenie od 75G właśnie (w większości firm, bo Ewa Michalak to tak jak wychodzi z jej kalkulatora).

Co do tej Kingi - nie miałam do czynienia z firmą, ale nie zaryzykujesz - nie sprawdzisz. Tylko nie wiem czy Allegro jest dobrym pomysłem, nie zawsze sie da zwrócić(zależy od sprzedawcy).
Dzięki

Stary 2013-06-24, 20:53   #4607
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syvilla Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!!
Wiecie może gdzie w Warszawie jest taki punkt z bielizną gdzie są fachowcy którzy dobierają bieliznę, zależy mi również na tym aby nie było za drogo???
Może Dopasowana? Poszukaj na Stanikowej Mapie, w Warszawie jest kilka sklepów.

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Ja też nie.
Ale nie wiem i tak dalej jakie brać. Bo ten obecnie z Alles wydaje mi się za mały. Biust mi trochę już wychodzi z niego u góry. Po krótkim noszeniu go.
Ostatnio biust mi trochę urósł a okres dojrzewania mam bardzo dawno za sobą
Czyli Twoim zdaniem jaki powinnam brać?
Jeśli biust wychodzi górą to miska jest za mała.
Stary 2013-06-24, 21:33   #4608
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Może Dopasowana? Poszukaj na Stanikowej Mapie, w Warszawie jest kilka sklepów.

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Jeśli biust wychodzi górą to miska jest za mała.

Tj. pisałam-biust mi trochę urósł. Parę centów a jest różnica.

Stary 2013-06-25, 07:32   #4609
_Kasia23_
Wtajemniczenie

U mnie się dużo pozmieniało i mam problem, bo nie mogę teraz dobrać odpowiedniego rozmiaru......
Działam w dużej mierze po omacku, bo u mnie w mieście jak już są biustonosze jakiekolwiek to bogactwo rozmiarówki pozostawia wiele do zyczenia ...
Może mi pomożecie: 80cm/94 cm, na kalkulatorach wychodzi mi 75C, ale gdy zmierzyłam to jednak mi coś nie pasuje.
Wspomnę tylko, że dobrze dopasowany biustonosz miałam 70D, niestety przybyło mi co nieco, i teraz zupełnie ten rozmiar się nie nadaje przeze mnie do noszenia.
_Kasia23_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-25, 09:28   #4610
Martva
Zadomowienie

Spróbuj 75D na początek. 75C może mieć za małą miskę.
Stary 2013-06-25, 10:32   #4611
flowerboom
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za odpowiedź

Tą Gaię to tak rzuciłam przykładowo, bo zbyt wiele firm nie kojarzę jeszcze, bo wszystkie moje dotychczasowe staniki to hm i jeden z esotiq. Moze coś z tej Avy uda mi sie kupić.

Martva widzę,że jesteś z Krk jak ja, czy mogłabyś mi podpowiedzieć gdzie najlepiej do brafitterki sie wybrać? myśle nad ul.Krakowską albo Kazimierza Wlk., bo mam najblizej ale może warto gdzie indziej?
Jesli mogę wiedzieć jeszcze to gdzie kupujesz staniki w krakowie? Chodzi mi o sklepiki z bielizną a nie typowo salony brafiterskie, tak zeby w przystępnych cenach coś dorwać
aaa i pisałaś coś wyżej, że w biuście mierzymy sie na stojąco, a gdzie indziej wyczytałam ze w zwisie i nie wiem którym wymiarem sie sugerować. W prawdzie licze na brafiterkę ale moje wymiary to 80cm ciasno pod biustem i 97/100 w biuście na stojąco/w zwisie
Stary 2013-06-25, 10:46   #4612
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za odpowiedź

Tą Gaię to tak rzuciłam przykładowo, bo zbyt wiele firm nie kojarzę jeszcze, bo wszystkie moje dotychczasowe staniki to hm i jeden z esotiq. Moze coś z tej Avy uda mi sie kupić.

Martva widzę,że jesteś z Krk jak ja, czy mogłabyś mi podpowiedzieć gdzie najlepiej do brafitterki sie wybrać? myśle nad ul.Krakowską albo Kazimierza Wlk., bo mam najblizej ale może warto gdzie indziej?
Jesli mogę wiedzieć jeszcze to gdzie kupujesz staniki w krakowie? Chodzi mi o sklepiki z bielizną a nie typowo salony brafiterskie, tak zeby w przystępnych cenach coś dorwać
aaa i pisałaś coś wyżej, że w biuście mierzymy sie na stojąco, a gdzie indziej wyczytałam ze w zwisie i nie wiem którym wymiarem sie sugerować. W prawdzie licze na brafiterkę ale moje wymiary to 80cm ciasno pod biustem i 97/100 w biuście na stojąco/w zwisie
W Krakowie to poleciłabym Ci OnlyHer, ale nie pamiętam gdzie mają salon. Na Lobby Biuściastych był wątek o tańszych biustonoszach w Krakowie.
A co do pomiaru. Ewa Michalak zaleca pomiar w zwisie. Najlepiej byłoby zmierzyć się na stojąco w miękkim biustonoszu i w zwisie i uśrednić wynik. Wiele o biuście wychodzi po zmierzeniu i zobaczeniu jak wygląda. Z Twoich wymiarów to spróbowałabym z 80D lub 75F (polskim, brytyjskie 34E).
Stary 2013-06-25, 12:00   #4613
_Kasia23_
Wtajemniczenie

Cytat:

75D za wielki, mierzyłam i miseczka jest zdecydowanie za duża

z kolei 75C miseczka niby pasuje, ale może obwód jest za duży, poprostu nie trzyma mi biustu jak powinien, lata mi wszystko jednym słowem....

z kolei moje stare 70D też są nie dobre, miseczka za mała, biust wychodzi , a obwód z kolei ciasny niesamowicie

już nie mam pomysłu
_Kasia23_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 12:43   #4614
Martva
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Kasia23_ Pokaż wiadomość

75D za wielki, mierzyłam i miseczka jest zdecydowanie za duża

z kolei 75C miseczka niby pasuje, ale może obwód jest za duży, poprostu nie trzyma mi biustu jak powinien, lata mi wszystko jednym słowem....

z kolei moje stare 70D też są nie dobre, miseczka za mała, biust wychodzi , a obwód z kolei ciasny niesamowicie

już nie mam pomysłu
1. Dobrze wygarnęłaś biust spod pachy do miseczek w tym 75D?
2.Przymierzyłaś jeden stanik jednej firmy, czy więcej? Tabelki tabelkami, a niektóre modele mają głębsze bądź płytsze miski (w Avie w semisoftach mam luzy w górnej części miski w 70F, jest za duże tak o 1/4 rozmiaru, ale w wersji push-up sutki wystawały mi nad krawędź miski, G było dobre, za to z kolei za luźne w obwodzie, bo inna konstrukcja)
3.Weź to stare 70D i zapnij miseczkami do dołu albo tył na przód, tak tylko żeby sprawdzić czy sam obwód jest OK. Za mała miska często powoduje że obwód jest odczuwany jako ciaśniejszy. Gdybym się spróbowała zmieścić w 75B, to pewnie też by mi było ciasno. Jeśli przestanie być ciasny, to przymierz 70F albo E.

Cytat:
Jeśli chodzi o brafitting, to najlepsze opinie słyszałam o Krakowskiej. Zaprowadziłam tam moją siostrę (szczuplejszą i bardziej biuściastą ode mnie, od lat zapierającą się rękami i nogami że 80C to jej rozmiar i koniec) i pani była genialna. Taktowna, miła, przyniosła wszystko co miała, a na koniec rozłozyła ręce i powiedziala że niestety nie ma w tym momencie nic, co mogłaby jej sprzedać z czystym sumieniem, po czym wysłała do konkurencji. Siostra jednak olała konkurencję, wróciła po dostawie i kupiła dwa modele Comeximu
OnlyHer w Krakowie jest na Długiej, przejęli sklep Marcille i zdążyli się przenieśc na drugą stronę (sa po prawej idąc od rynku). Byłam tam raz kupić Biu-koszulę, ale znałam rozmiar więc nie mogę nic powiedzieć o doradztwie.
Intimo4you, jak nie jesteś pewna rozmiaru, odradzam - moja znajoma powiedziała że w 65 jej za ciasno i wolałaby większy obwód, to usłyszała że nie, bo 70 na pewno będzie za luźny. Wyszła zła, ale wylądowała w Brafitterii i powiedziała że tam jest lepiej, bo pani słucha klientek.

Cytat:
Długa, malutki sklepik za przystankiem 'Pędzichów' po prawej idąc od Rynku. Obok jest bielizna, biżuteria i obuwie, dawno nie zaglądałam ale mieli kiedyś Avę na wystawie, natomiast chodzi o taką maliznę z witryną na ścianie, po schodkach. Zaplecze jest spore i jak powiesz pani czego szukasz (typ stanika, marka, rozmiar, ewentualnie górna cena etc) to przyniesie naręcze i jak będziesz w przymierzalni to pewnie jeszcze coś znajdzie. Ma na pewno Avę (a Avę polecam z całego serca, zwłaszcza semisofty), Gaię (ja nie lubię), Gorteks (nie próbowałam) i jeszcze kilka innych polskich marek.

Cytat:
Tylko u Ewy Michalak bierze się pod uwagę wymiar w zwisie, bo jej konstrukcje bardzo wyciągają do przodu. A tak normalnie to na stojąco, chociaż różnie bywa, ja mam wrażenie że jednak potrzebuję ciut większej miski niż mi wychodzi z tabelek.
Stary 2013-06-25, 21:41   #4615
LilyAllen
Zadomowienie

Cytat:
Ja chyba łamię wszelkie zasady, bo przy wymiarach 100/83 (przytyłam baaardzo ) noszę 70D albo 75C właśnie Wszystko co z większą miską to za duże, czegokolwiek mi kalkulatory nie próbują obiecać...
LilyAllen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 21:44   #4616
flowerboom
Raczkowanie

Dzięki Elessar i Martva
Byłam dzisiaj w sklepiku z bielizną na końcu Karmelickiej (moze kojarzysz Martva? ) i z ciekawości przymierzyłam 80D z Avy to śmiech na sali , przeceniłam swoje cycuszki, bo miejsca zostało w staniku na drugie tyle a i obwód był za duży, wiec z Avy to moze 75C ewentualnie 75D może by dobre było,ale nie chciało mi sie już przymierzać skoro do brafitterki sie wybieram.

Na Lobby czytałam o miejscach z niedrogimi stanikami, nawet chyba własnie ten Twój Martva kojarzę (sklepy na Długiej) Jeszcze raz dzięki
Stary 2013-06-25, 21:51   #4617
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LilyAllen Pokaż wiadomość
Ja chyba łamię wszelkie zasady, bo przy wymiarach 100/83 (przytyłam baaardzo ) noszę 70D albo 75C właśnie Wszystko co z większą miską to za duże, czegokolwiek mi kalkulatory nie próbują obiecać...
Bo biusty można podzielić na takie co się zgadzają z tabelką i nie zgadzają a w tych masz nad- i podtabelkowe. A kalkulator nie widzi osoby więc podaje suche wymiary, które mogą się zgadzać, a przynajmniej są punktem zaczepienia.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-25, 22:01   #4618
Martva
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LilyAllen Pokaż wiadomość
Szczerze, nie wyobrażam sobie tego. Fiszbiny Cię nie kłują w pierś? Mam w biuście sporo mniej niż Ty i w 70D bym się nie zmieściła nawet gdybym bardzo chciała. Nawet 75D powoduje dyskomfort, już pal sześć że tnie pierś krawędzią miski, to jeszcze mam wyraźnie za wąskie fiszbiny i wbijają się od strony pach, brrr.

Cytat:
Byłam dzisiaj w sklepiku z bielizną na końcu Karmelickiej (moze kojarzysz Martva? )
Ten prawie na rogu z Alejami, obok sklepu z ciuchami? Kojarzę, nie spodziewałam się że mają Avę, zawsze mi się kojarzył ze strojem pokojówki bo długo był na wystawie

Cytat:
i z ciekawości przymierzyłam 80D z Avy to śmiech na sali , przeceniłam swoje cycuszki, bo miejsca zostało w staniku na drugie tyle a i obwód był za duży, wiec z Avy to moze 75C ewentualnie 75D może by dobre było,ale nie chciało mi sie już przymierzać skoro do brafitterki sie wybieram.
Ava ma teraz chyba cztery kroje i chyba każdy jest inny pod względem rozmiarowym No i nie każdy każdemu pasuje. Trzeba mierzyć, mierzyć, mierzyć, ale najpierw idź do brafitterki żeby Ci pokazała co i jak (wygarnianie, regulowanie ramiączek, takie tam).

BTW siedzę sobie teraz w modelu Caltha i nie mogę się nadziwić mojemu biustowi. Od czasu do czasu podciągam bluzkę i patrzę z góry. Nie miałam tak od czasów uświadomienia (okolice 2007). Stanik jest niby minimalnie za duży, ale takiego uniesienia i zebrania do środka, bez psucia profilu nie robił mi żaden inny biustonosz, łącznie z push-upami
Stary 2013-06-25, 22:26   #4619
LilyAllen
Zadomowienie

Cytat:
Szczerze, nie wyobrażam sobie tego. Fiszbiny Cię nie kłują w pierś? Mam w biuście sporo mniej niż Ty i w 70D bym się nie zmieściła nawet gdybym bardzo chciała. Nawet 75D powoduje dyskomfort, już pal sześć że tnie pierś krawędzią miski, to jeszcze mam wyraźnie za wąskie fiszbiny i wbijają się od strony pach, brrr.

Ten prawie na rogu z Alejami, obok sklepu z ciuchami? Kojarzę, nie spodziewałam się że mają Avę, zawsze mi się kojarzył ze strojem pokojówki bo długo był na wystawie

Ava ma teraz chyba cztery kroje i chyba każdy jest inny pod względem rozmiarowym No i nie każdy każdemu pasuje. Trzeba mierzyć, mierzyć, mierzyć, ale najpierw idź do brafitterki żeby Ci pokazała co i jak (wygarnianie, regulowanie ramiączek, takie tam).

BTW siedzę sobie teraz w modelu Caltha i nie mogę się nadziwić mojemu biustowi. Od czasu do czasu podciągam bluzkę i patrzę z góry. Nie miałam tak od czasów uświadomienia (okolice 2007). Stanik jest niby minimalnie za duży, ale takiego uniesienia i zebrania do środka, bez psucia profilu nie robił mi żaden inny biustonosz, łącznie z push-upami

No właśnie nic mnie nie kłuje i ogólnie tak mi dobrze, 75D odstaje z każdej strony , jakiś dziwny ten mój biust, a mierzę na pewno dobrze.

Tak się tylko chciałam z Wami tym podzielić, bo też nawracam wszystkie koleżanki, a sama kupuję staniki po swojemu.
LilyAllen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 22:36   #4620
flowerboom
Raczkowanie

Cytat:

haha, mi tez długo sie tak kojarzył, dlatego jak kupowałam kolezance prezent na wieczór panieński to pierwsze co to tam sie wybrałam . Odkryłam wtedy,ze mają tam "lepsze" staniki. Pytałam sie dzisiaj i mają Avę, Gaię, Kingę i coś jeszcze ale nie zapamiętałam. Nie wiem jakie granice rozmiarówki,ale pani całkiem miła i mi nazwy modeli wymieniała, choć one mi niewiele mówią . Ceny raczej dobre , bo np prosty cielisty usztywniany biustonosz z Avy 39zł a inne bardziej wyszukane to tak ok 50-60zł, choć możliwe,ze jakieś droższe też były.

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości