|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
Cytat:
![]() A miałaś może staniki od E.Bień? ![]() A tak przy temacie ![]() Strapless oczywiście. Przeglądam E.Michalak-ale tam tylko 3 i słyszałam takie sobie opinie.
![]() |
![]() |
#4592 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W biuście mam 101. I tak myślę, jaki wziąć rozmiar. 75DD? 75 E? Jak myślisz? ![]()
![]() |
![]() |
#4594 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez mysiak Czas edycji: 2013-06-24 o 14:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4595 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U Ewy może być taki rozmiar. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4596 | |
Zadomowienie
|
Wzornictwo przepiękne, kształtowanie OK, obwody koszmarnie rozciągliwe, ceny zawyżone. Mam jeden stanik z pionowym cięciem od nich (z przeceny) i jestem z niego zadowolona, kupiłam drugi w tym samym rozmiarze z tym samym kodem - koszmar, gorszy kształt, obwód się ciąąąągnie.
Za pełną cenę nie warto, na przeceny można polować. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4597 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Może faktycznie napiszę do Ewy i zapytam ![]() Muszę go zamawiać na już bo ślub coraz bliżej a ja nawet kiecki nie mierzyłam bo czekam na bieliznę ![]() Cytat:
1,5 roku temu miałam jakiś z Dalii 75 D i jest sporo za mały. Mam też z F&F 75DD i również jest już za mały. Dlatego dziwi mnie taka rozmiarówka u Ewy. Czyli E.Bień sobie odpuścić..
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4598 |
Zadomowienie
|
Hmmm...
http://ekskluzywna.pl/_cms/view/25/a...rozmiarow.html http://sklep.ewabien.com/static/show/show/id=101 Nie widzę różnic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziś byłam w sklepie z brafittingiem w moim mieście aby pomierzyć straplessy.
Całkiem fajnie leżał taki firmy AGIO http://www.sklep.agiomilano.com/balk...973-p-296.html Mialyście do czynienia z tą firmą? Ja o niej pierwszy raz slyszałam... Niestety nie wzięłam go bo miseczka była ciut za mała (obwód ok) ![]() Chciałam też zmierzyć strapless Ewy Michalak ale nie było mojego rozmiaru... Pytałam kobitki jaki powinnam wziąć skoro zwykle biorę 70 F innych firm. Ona podała mi jakiś model (nie EM) żebym przymierzyła i po tym stwierdziła, że u EM też wejdę w 70... hm...ni niestety nie mam gdzie przymierzyć ale coś mi sie nie wydaje, biorąc pod uwagę że podobno sa one ścisłe... Aha krój, który dla mnie odpada to takie staniki z niskim mostkiem ![]()
![]() |
#4600 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny!!!
Wiecie może gdzie w Warszawie jest taki punkt z bielizną gdzie są fachowcy którzy dobierają bieliznę, zależy mi również na tym aby nie było za drogo??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie wiem i tak dalej jakie brać. Bo ten obecnie z Alles wydaje mi się za mały. Biust mi trochę już wychodzi z niego u góry. Po krótkim noszeniu go. Ostatnio biust mi trochę urósł a okres dojrzewania mam bardzo dawno za sobą ![]() Czyli Twoim zdaniem jaki powinnam brać?
![]() |
![]() |
#4603 |
Zadomowienie
|
No ja na ogół zaczynam przygody z nową firmą od tego co wychodzi mi z jej tabelki (uwzględniając rozciągliwość stanika; przy wymiarach 73/93 tabelki sugerują mi 75D, ale patrzę na obwód 70, literka wychodzi F i jest OK, chyba że obwód jest tak beznadziejny że trzeba go jeszcze bardziej zaniżyć i wtedy 65H, jeśli chcę się nadal bawić z takim modelem).
To 101 masz zmierzone luźno, w pozycji wyprostowanej? Bo tylko do Effuniaków mierzy się w zwisie. A z innej beczki, właśnie zamówiłam komplet Nessy, bo na Lobby chwalą. W kontri jest promocja, zapłaciłam oszałamiającą cenę 80zł za komplet, z przesyłką (dość drogą przesyłką). Mam nadzieję że się zaprzyjaźnimy i nie będę musiała odsyłać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmierzyłam na prosto. 99. ![]() Praktycznie jak mierzę, to zawsze mam różnicę. Ok. 2 cm. Zawsze staram się meirzyć tak samo. Nie ściskam. Nie luzuję za bardzo. Patrzę do lustra i mierzę na tej samej wysokości bo mam akurat pieprzyk i to mój wyznacznik ![]() Może za 2 tyg. będę w mieście, gdzie chyba mają E.Michalak to tam popatrzę chyba, że wcześniej zamówię przez internet. A tak jeszcze się zapytam ![]() Podoba mi się biustonosz z Kingi. http://allegro.pl/biustonosz-poluszt...336276576.html http://ekskluzywna.pl/_cms/view/57/k...rozmiarow.html wg rozm. wychodzi mi 75 G. Zaryzykować?
![]() |
![]() |
#4605 |
Zadomowienie
|
No to zaczynałabym mierzenie od 75G właśnie (w większości firm, bo Ewa Michalak to tak jak wychodzi z jej kalkulatora).
Co do tej Kingi - nie miałam do czynienia z firmą, ale nie zaryzykujesz - nie sprawdzisz. Tylko nie wiem czy Allegro jest dobrym pomysłem, nie zawsze sie da zwrócić(zależy od sprzedawcy). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4607 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tj. pisałam-biust mi trochę urósł. Parę centów a jest różnica.
![]() |
![]() |
#4609 |
Wtajemniczenie
|
U mnie się dużo pozmieniało i mam problem, bo nie mogę teraz dobrać odpowiedniego rozmiaru......
Działam w dużej mierze po omacku, bo u mnie w mieście jak już są biustonosze jakiekolwiek to bogactwo rozmiarówki pozostawia wiele do zyczenia ... Może mi pomożecie: 80cm/94 cm, na kalkulatorach wychodzi mi 75C, ale gdy zmierzyłam to jednak mi coś nie pasuje. Wspomnę tylko, że dobrze dopasowany biustonosz miałam 70D, niestety przybyło mi co nieco, i teraz zupełnie ten rozmiar się nie nadaje przeze mnie do noszenia. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 |
Zadomowienie
|
Spróbuj 75D na początek. 75C może mieć za małą miskę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4611 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedź
![]() Tą Gaię to tak rzuciłam przykładowo, bo zbyt wiele firm nie kojarzę jeszcze, bo wszystkie moje dotychczasowe staniki to hm ![]() Martva widzę,że jesteś z Krk jak ja, czy mogłabyś mi podpowiedzieć gdzie najlepiej do brafitterki sie wybrać? myśle nad ul.Krakowską albo Kazimierza Wlk., bo mam najblizej ale może warto gdzie indziej? Jesli mogę wiedzieć jeszcze to gdzie kupujesz staniki w krakowie? Chodzi mi o sklepiki z bielizną a nie typowo salony brafiterskie, tak zeby w przystępnych cenach coś dorwać ![]() aaa i pisałaś coś wyżej, że w biuście mierzymy sie na stojąco, a gdzie indziej wyczytałam ze w zwisie i nie wiem którym wymiarem sie sugerować. W prawdzie licze na brafiterkę ale moje wymiary to 80cm ciasno pod biustem i 97/100 w biuście na stojąco/w zwisie
![]() |
#4612 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do pomiaru. Ewa Michalak zaleca pomiar w zwisie. Najlepiej byłoby zmierzyć się na stojąco w miękkim biustonoszu i w zwisie i uśrednić wynik. Wiele o biuście wychodzi po zmierzeniu i zobaczeniu jak wygląda. Z Twoich wymiarów to spróbowałabym z 80D lub 75F (polskim, brytyjskie 34E). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4613 |
Wtajemniczenie
|
75D za wielki, mierzyłam i miseczka jest zdecydowanie za duża z kolei 75C miseczka niby pasuje, ale może obwód jest za duży, poprostu nie trzyma mi biustu jak powinien, lata mi wszystko jednym słowem.... z kolei moje stare 70D też są nie dobre, miseczka za mała, biust wychodzi , a obwód z kolei ciasny niesamowicie już nie mam pomysłu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4614 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
2.Przymierzyłaś jeden stanik jednej firmy, czy więcej? Tabelki tabelkami, a niektóre modele mają głębsze bądź płytsze miski (w Avie w semisoftach mam luzy w górnej części miski w 70F, jest za duże tak o 1/4 rozmiaru, ale w wersji push-up sutki wystawały mi nad krawędź miski, G było dobre, za to z kolei za luźne w obwodzie, bo inna konstrukcja) 3.Weź to stare 70D i zapnij miseczkami do dołu albo tył na przód, tak tylko żeby sprawdzić czy sam obwód jest OK. Za mała miska często powoduje że obwód jest odczuwany jako ciaśniejszy. Gdybym się spróbowała zmieścić w 75B, to pewnie też by mi było ciasno. Jeśli przestanie być ciasny, to przymierz 70F albo E. Cytat:
![]() OnlyHer w Krakowie jest na Długiej, przejęli sklep Marcille i zdążyli się przenieśc na drugą stronę (sa po prawej idąc od rynku). Byłam tam raz kupić Biu-koszulę, ale znałam rozmiar więc nie mogę nic powiedzieć o doradztwie. Intimo4you, jak nie jesteś pewna rozmiaru, odradzam - moja znajoma powiedziała że w 65 jej za ciasno i wolałaby większy obwód, to usłyszała że nie, bo 70 na pewno będzie za luźny. Wyszła zła, ale wylądowała w Brafitterii i powiedziała że tam jest lepiej, bo pani słucha klientek. Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4615 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4616 |
Raczkowanie
|
Dzięki Elessar i Martva
![]() Byłam dzisiaj w sklepiku z bielizną na końcu Karmelickiej (moze kojarzysz Martva? ) i z ciekawości przymierzyłam 80D z Avy to śmiech na sali ![]() ![]() Na Lobby czytałam o miejscach z niedrogimi stanikami, nawet chyba własnie ten Twój Martva kojarzę (sklepy na Długiej) Jeszcze raz dzięki ![]()
![]() |
#4617 |
Wtajemniczenie
|
Bo biusty można podzielić na takie co się zgadzają z tabelką i nie zgadzają a w tych masz nad- i podtabelkowe. A kalkulator nie widzi osoby więc podaje suche wymiary, które mogą się zgadzać, a przynajmniej są punktem zaczepienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() BTW siedzę sobie teraz w modelu Caltha i nie mogę się nadziwić mojemu biustowi. Od czasu do czasu podciągam bluzkę i patrzę z góry. Nie miałam tak od czasów uświadomienia (okolice 2007). Stanik jest niby minimalnie za duży, ale takiego uniesienia i zebrania do środka, bez psucia profilu nie robił mi żaden inny biustonosz, łącznie z push-upami ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4619 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie nic mnie nie kłuje i ogólnie tak mi dobrze, 75D odstaje z każdej strony ![]() ![]() Tak się tylko chciałam z Wami tym podzielić, bo też nawracam wszystkie koleżanki, a sama kupuję staniki po swojemu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4620 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:07.