|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku![]() |
|||
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 18,03% |
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
46 | 75,41% |
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
0 | 0% |
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
0 | 0% |
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
0 | 0% |
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
5 | 8,20% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Cytat:
Współczuję Ci bardzo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jeszcze tak z mojego doswiadczenia, patrac na liste: -myjka byla dla mnie niewygodna i wolalam myc reka, - nie uzywalam materacyka po kapieli- kladlam zawiniatko w reczniku na moim lozku i tam dzialalam ![]() -mydelko + oliwka rowniez odpadaja- do Filipka uzywalam plynu do kapieli dla niemowlakow i to wystaczrylo nawilazac ( po oliwce mial potowki). -przez pierwszy mieisac do czyszczenia pupci mam zmaiar uzywac wacikow nasaczonych ciepla woda. -jesli chodzi o ateczke- nie mialam nic z tych rzeczy- tu znow szkola poloznych ze szkocji- im mniej grzebania przy pepku dzidzi , tym lepiej..no i sam odpadl po tygodniu ![]()
![]() |
#4593 |
Zakorzenienie
|
bienioka najwazniejsze ze maluch zdrowy!!!
![]() w ktorym jestes tygodniu ciazy ze On juz taki ciezki? ![]() ja dzis nie gotuje. Tz kupi golabki w sloiku i przywiezie. Mdli mnie dzis caly dzien. Ogladam te posciele i dostaje oczoplasu. Kurcze w sumie wakacje to dobry czas na kompletowanie wyprawki bo czasu duzo, a potem skad ja wezme czas na wybieranie i przebieranie w tym wszystkim? ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- aaa doszla dzis moja koszulka nocna. Jest sliczna ale... mala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Zadomowienie
|
Hej. Topię się w upale, żadnego ochłodzenia u nas nie ma
![]() My na przeglądzie byliśmy, okazało się że trzeba jedną część wymienić w aucie, rozkręcili i co, okazało się że ta którą mają nie pasuje. w piekielnym upale wracaliśmy autobusem do domu, wydawało mi się że kierowca przysypial normalnie za kierownicą ![]() Niedawno mąz pojechał do tego warsztatu, obiecali że już wszystko będzie gites a tu kicha, nawet cześci nie dowieźli, szlak go trafia bo na 13tą miał być w pracy ![]() Powalony dzień ![]() Nawet obiadu nie robiłam bo już czasu nie było, ogarnełam domek, dwa prania zrobiłam i nogi ogoliłam, aaa, jkeszcze furę wyprasowalam aż mi z brody kapało ![]() Wreszcie siadłam. Nawet synkowi włosów nie ścięliśmy, chodzi cały spocony, eh. Jeszcze z godzinkę poodpoczywam i polecę kwiaty podlać na dwór bo pewnie zeschły w tym upale, tzn zwiędły. Ggora przeraziła mnie ilość posiadanych przez Ciebie ciuszków, ja takich malych miałam ledwie kilka, dopiero potem się rozkręciłam jak mały rósł to większe potrzeby były ![]() Miałam jeszcze więcej popisać ale zapomniałam o wszystkim ![]() W każdym bądź razie gratuluję udanych wizyt, poznania płci, udanych ciast, i wszystkiego co wam się udało dzisiaj i wczoraj ![]() Spada bo głupoty piszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Wtajemniczenie
|
Rozumiem was dziewczyny,mi w Pl tez tesknilo sie za tymi "✂✂✂✂✂✂✂ami".Mialam na cos ochote,szlam,kupowalam,cz y to bylo cos do jedzenia,czy ciuszek,czy mielismy ochote cos zmienic w domu,po prostu wsiadalismy w samochod i do Ikei
![]() Bienioka ![]() ![]() Goldika wlasnie poszukuje tutaj cos takiego,jak w tym zestawie poscielowym do powieszenia na lozeczko,te kieszonki.Widzialam w sklepie w Holandii,musze sie jeszcze tu rozejrzec. A w ogole od dwoch dni mam straszna ochote na jagodzianki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Zakorzenienie
|
a ja mam sklerozę
![]() ![]() miałam coś do załatwienia i tak jadę i dojechac nie mogę chyba już ze 2 miesiące.....wrrr...no i miałam dzis i znowu zapomiałam!!!!!!ale jutro pojadę-zapiszę sobie WIELKIKI literami.....ehhh
#4597 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja w irlandii mieszkałam 2 lata... baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo tęsknie, ale tżet nie wyobraża sobie wyprowadzki do innego miasta a co dopiero innego kraju... przez to nie jestem "ukochaną" stewardessą, bo dostałam pracę ale wymagało to wyprowadzki do europejskiej stolicy.,.. tżet nie chciał wyjechać.... zrezygnowałam... ale marzy mi sie by mieszkać poza Pl... kocham ten kraj, ale tu dla ludzi perspektyw nie ma... jak sie znajomosci nie ma to ciężkie życie czeka człowieka.... ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4598 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Musze się na chwilkę położyć...
![]() |
#4599 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z ubrankami wiesz jak to jest- jak sie ma pierwsze dziecko to nie dosc, ze samemu sie kupuje wszystko co wpadnie w oko, a to ktos przyniesie w prezencie, a to rodzina zwiezie i pozniej wychodzi taka ilosc!!! Filipcio wlasnie dostal 3 torby ubran po kuzynie- no i wez to pozniej pomiesc w szafie ![]() Tzn. jesli chodzi o spiochy i body to jestem akurat zadodolona z tej mega wielkiej ilosci, bo w zime wolniej schnie pranie, no i bedzie mi latwiej ogarnac pranie ![]() A ja pieke placki na orzechowca- w taki upal w domu mam tropiki!!
![]() |
#4600 |
Zadomowienie
|
Ggora właśnie jeśli dostaje się ciuszki to tak to jest z tą ilością, ja w sumie spadku nie miałam na syna bo nie było po kim, teraz też nie dostanę więc w miarę sama się zaopatruję, więc pewnie dlatego nie mam kosmicznych ilości i w sumie na Mateusza miałam na styk a urodzilam go na zimę dlatego teraz wolę mieć więcej bo to jednak wygodne jest.
Tak naprawdę to spioszków i kaftaników miałam po 5 szt ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupię napewno fride bo siostry miały i były zadowolone a to nie kosztuje dużo to moge kupić, noi mam tez gruszkę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Wiecie co podziwiam dziewczyny które moga chodzić po 2 godziny, normalnie wielki szacun dla was. Ja byłam teraz niedawno na spacerze i byłam około godzinki i przyszłam z bólem krocza oraz pachwin. I jak tu być w dobrej formie.
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | ||
Zadomowienie
|
Witam. Dziś w końcu fajnie, bo chłodniej.
Ja do prania używam zazwyczaj proszku Lovella choć ostatnio kupiłam Dzidziusia do k0lororów (3kg za 23zł) - od kilku lat używam tych proszków, bo bielizny prać w zwykłych nie mogę. Obwód brzucha 94cm. Jeśli chodzi o ustępowanie to starsze kobiety są w tej kwestii najgorsze - a same jak był w ciapy to na pewno pchały się bez kolejki. Mi tylko raz się przytrafiło, ze jeden pan mnie przepuścił, ale kolejki jakijś gigantycznej nie było - jednak było to miłe. Reszta tylko patrzy na brzuch jak na ufo (zwłaszcza te starsze kobity). Cytat:
![]() ![]() bienioka fajnie, że z dzidzią wszystko w porządku, a co do szpitala jak mus to mus, wykuruj się porządnie ![]() Cytat:
Z jakiej firmy masz termometr? ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Przeglądam tę stronę xxx i żal mi ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2015-06-19 o 10:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam taki termometr http://allegro.pl/termometr-gerather...673149215.html
![]() Juleczka 06.07.2007 ![]() Czas na walke ![]() 76 - . ![]() 70 ![]() 62,400 20.04.2013 ![]() wymarzona osiagnięta 58 ![]() ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2015-06-19 o 10:34 Powód: reklama |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niby mogę chodzić,ale jak sporo chodzę to powietrza mi brakuje i jak chce taki głębszy oddech złapać to mam wrażenie,że skóra na brzuchu mi pęknie ![]()
![]() |
#4605 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja na razie trochę łazikuję ![]()
![]() 14 sierpnia 2010 ![]() ![]() 4 listopada 2011 ![]() Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-07-15 o 18:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Zadomowienie
|
Myszeczka86 dziękuję
dygotka8 ja właśnie od listy zaczęłam, ale na razie z zakupami się nie śpieszę (tyle, ze ja bardzo dużo rzeczy dostałam). ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Jeśli chodzi o spacery to też codziennie spaceruję, bo pies by mi żyć nie dał, ale to już nie to co np. miesiąc temu. ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Poczytałam sobie o tym termometrze - bardzo fany, bo można nim mierzyć temperaturę w uchu i na czole. |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Zadomowienie
|
właśnie czytałam mamusie IX/X i któraś z dziewczyn wkleiła to ale się uśmiałam coś na rozweselenie
![]() http://www.widelec.pl/widelec/1,1116...go__planu.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
poszukłam tego termometra w necie i znalazłam nawet za 99zł + przesyłka.tez jakiś będę musiała kupić prędzej czy później.
#4609 |
Raczkowanie
|
hej kochane!!!
ja właśnie wróciłam z usg - będzie córcia ![]() Ale jestem szczęśliwa... mogłabym góry dziś przenosić... ale sobie odpuszczę ![]() jutro wyjeżdżamy na urlop ale jak tylko dorwę gdzieś neta to się odezwę buziaki dla Was kochane i brzuszki niech Wam zdrowo rosną ![]()
Edytowane przez kasiowa4 Czas edycji: 2011-07-15 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Zadomowienie
|
dygotka to wklej linka do termometru
kasiowa4 gratuluję córeczki i udanego urlopu życzę Podziwiam dziewczyny, które na urlop wyjeżdżają, bo ja bym chyba na wyjazd nie miała sił. ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- dygotka już nie musisz wklejać -też znalazłam ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- U mnie grzmi, więc uciekam, bo muszę wyłączyć kompa. Miłej nocki |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kasiowa-gratuluję!!
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-07-15 o 18:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
kasiowa gratuluje corci!!!
Aniu jak bedziesz przy okazji edytowa 1posta to usun mi wozek JEDO. Bo jednak go nie bierzemy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz Ja nie mam schodów tylko 6 ale jak mam iśc do jakiegos sklepu po schodach to tez tak ziajam hihiiia co dopiero bedzie pózniej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
Ja jestem z Niego zadowolona teraz sa tańsze one ale warte uwagi.
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ale mam dzisiaj lenia cały dzień was dzisiaj czytam a jakoś nie chciało mi się pisać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
gratuluje córci ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ojej, faktycznie sporo Cię kosztuje toxo. Dobrze chociaż że leki działają ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
oooooo w Lodzi ![]()
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | ||
Zadomowienie
|
Dopiero siadlam... masakra jak mi spuchly stopy- stalam praktycznie caly dzien. Dzis sie nie oszczedzalam- ciacho juz w lodowce, wypralam i uprasowalam 2 pralki- takie u nas bylo dzis slonce mocne. Mam nadzieje, ze z praniem bede miec spokoj na pare dni ( chyba, ze Tż przywiezie te 3 torby ubranek dla dzieci...ale to chyba zostawie na lepszy dzien
![]() Powiem wam, ze jak tak sobie pomysle, ze Tz wroci do pracy i wiekszosc dnia bede sama z malym- tak jak dzis, to tak smutno...obydwoje sie juz przyzwyczailismy, ze Tż jest w domu. Filipek dzis juz tesknil- biedny bedzie przezywal jak tatus bedzie w pracy. A ja sie chyba zanudze:/ Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#4620 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje !!! super że kolejna zadowolona mamusia i zdrowa dzidzia ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.