Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-15, 14:56   #4591
Magdalena512
Raczkowanie

Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
Witam po nieobecnosci od wczoraj rana.
Nie mam szans i niestey czasu wszystkiego od wczoraj przeczytac - piszecie jak szalone. Ja wlasnie wrocilam z kolejnego KTG. Ach...szkoda mowic. Wczoraj u tego specjalisty prenatologa bylo ok. Niby te przeplywy caly czas duzo powyzej normy, ale w porownaniu do zeszlego miesiaca polepszyly sie (wtedy to nawet skali zabraklo!!!). Nie mniej jednak dalej nie dobrze i za 3 tyg znow do kontroli. Tym white spot´em nie mam sie przejmowac i mam zakaz czytania w internecie glupot
Mala rozwija sie dobrze. Ma 31cm!!! (mierzyl kosc udowa 4,43cm). Wazy ok 720g i "ma moj nos" - tak po zdjeciu 3d stwierdzil moj TZ (boze a ja mam koscisty nos!!! ).

Dzis rano glukoza - mniam. Serio serio. Sok smakowal jak sok porzeczkowy z tymbarka. Wszystko ok. Poziom cukru przed 84, po 1h 160, po 2h 80.

No i to na tele dobrych wiadomosci. Mam za godzine odebrac....SKIEROWANIE DO SZPITALA!!!!! Tak, tak. Dzisiejsze KTG znow kiepskie i ginekolog boi sie mnie zostawic w domu. Powiedziala, ze kilka dni w szpitalu lepiej mi zrobia niz tydzien albo 2 w domu. No nie wiem, nie wiem. Do tego niby jestem chuda (obecnie 53kg - niecale 2 kg na +). Na domiar wszystkiego pobierala mi z dwoch rak krew na badanie na antyciala (mam RH-, a TZ +), bo nie chciala z zyl leciec....Ach...

Współczuję Ci bardzo. Ale Najważniejsze, że dzidzius zdrowy Szkoda, że musisz w szpitalu lezeć. Też leżałam w obydwu poprzednich ciążach (w każdej tydzień) na podtrzymaniu, nie było źle, ale wiadomo, że we własnym domu najlepiej. No ale jak mus to mus. Swoją wagą nie przejmuj się za mocno, najważniejsze, że Mała rośnie (a Niemki mają inne poczucie "chudości"i inne normy wagowe więc weź na nie poprawkę) Głowa do góry, wszystko będzie dobrze......musi być Trzymaj się

Magdalena512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 15:16   #4592
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
Witam po nieobecnosci od wczoraj rana.
Nie mam szans i niestey czasu wszystkiego od wczoraj przeczytac - piszecie jak szalone. Ja wlasnie wrocilam z kolejnego KTG. Ach...szkoda mowic. Wczoraj u tego specjalisty prenatologa bylo ok. Niby te przeplywy caly czas duzo powyzej normy, ale w porownaniu do zeszlego miesiaca polepszyly sie (wtedy to nawet skali zabraklo!!!). Nie mniej jednak dalej nie dobrze i za 3 tyg znow do kontroli. Tym white spot´em nie mam sie przejmowac i mam zakaz czytania w internecie glupot
Mala rozwija sie dobrze. Ma 31cm!!! (mierzyl kosc udowa 4,43cm). Wazy ok 720g i "ma moj nos" - tak po zdjeciu 3d stwierdzil moj TZ (boze a ja mam koscisty nos!!! ).

Dzis rano glukoza - mniam. Serio serio. Sok smakowal jak sok porzeczkowy z tymbarka. Wszystko ok. Poziom cukru przed 84, po 1h 160, po 2h 80.

No i to na tele dobrych wiadomosci. Mam za godzine odebrac....SKIEROWANIE DO SZPITALA!!!!! Tak, tak. Dzisiejsze KTG znow kiepskie i ginekolog boi sie mnie zostawic w domu. Powiedziala, ze kilka dni w szpitalu lepiej mi zrobia niz tydzien albo 2 w domu. No nie wiem, nie wiem. Do tego niby jestem chuda (obecnie 53kg - niecale 2 kg na +). Na domiar wszystkiego pobierala mi z dwoch rak krew na badanie na antyciala (mam RH-, a TZ +), bo nie chciala z zyl leciec....Ach...
O kurczaki, no to niedobrze, ze do szpitala cie sla ale mam nadzieje, ze wszystko skonczy sie pomyslnie! A powiedz- z czym zmieszalas glukoze, ze smakowala tak pysznie?

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
ggora- dziękuje Zaraz zaczne pisać sobie.. w ogóle musze liste zrobić co mniej wiecej trzeba dla dzidzi

A Laseczki możecie jeszcze podpowiedzieć co jeszcze trzeba? Z takich drobnych, ale ważnych rzeczy jak np. termometr, butelki-ile? to cos zamiast gruszki... niby wiem , ale nie wiem, a ja nie umiem znalezc nic na wizazu jakiegos forum gdzie spisane wszystko.
Nie ma sprawy. tutaj, na poaczatku naszego watku- jest napisana kompletna wyprawka dla dzidziusia : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=535651 . Co do gruszki ewentualnie fridy ( czy jak to sie zwie)- ja nie mialam, noska czyscilam najmniejszym patyczkiem do ucha ( Filipek to buntownik z wyboru i nie szlo z nim wspolpracowac) , a pazurki do 8-mego miesiaa pilowalam, bo sie wyrywal i nie szlo obciac.
Jeszcze tak z mojego doswiadczenia, patrac na liste:
-myjka byla dla mnie niewygodna i wolalam myc reka,
- nie uzywalam materacyka po kapieli- kladlam zawiniatko w reczniku na moim lozku i tam dzialalam
-mydelko + oliwka rowniez odpadaja- do Filipka uzywalam plynu do kapieli dla niemowlakow i to wystaczrylo nawilazac ( po oliwce mial potowki).
-przez pierwszy mieisac do czyszczenia pupci mam zmaiar uzywac wacikow nasaczonych ciepla woda.
-jesli chodzi o ateczke- nie mialam nic z tych rzeczy- tu znow szkola poloznych ze szkocji- im mniej grzebania przy pepku dzidzi , tym lepiej..no i sam odpadl po tygodniu
Stary 2011-07-15, 15:19   #4593
goldika
Zakorzenienie

bienioka najwazniejsze ze maluch zdrowy!!!
w ktorym jestes tygodniu ciazy ze On juz taki ciezki?

ja dzis nie gotuje. Tz kupi golabki w sloiku i przywiezie. Mdli mnie dzis caly dzien. Ogladam te posciele i dostaje oczoplasu.

Kurcze w sumie wakacje to dobry czas na kompletowanie wyprawki bo czasu duzo, a potem skad ja wezme czas na wybieranie i przebieranie w tym wszystkim?

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

aaa doszla dzis moja koszulka nocna. Jest sliczna ale... mala mieszcze sie w nia ale wzielam specjalnie L/XL zeby na potem byla. A widze ze pochodze w niej miesiac i lipa... chyba ze sie rozciagnie.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 15:28   #4594
ela3010
Zadomowienie

Hej. Topię się w upale, żadnego ochłodzenia u nas nie ma.

My na przeglądzie byliśmy, okazało się że trzeba jedną część wymienić w aucie, rozkręcili i co, okazało się że ta którą mają nie pasuje. w piekielnym upale wracaliśmy autobusem do domu, wydawało mi się że kierowca przysypial normalnie za kierownicą.
Niedawno mąz pojechał do tego warsztatu, obiecali że już wszystko będzie gites a tu kicha, nawet cześci nie dowieźli, szlak go trafia bo na 13tą miał być w pracy.
Powalony dzień.

Nawet obiadu nie robiłam bo już czasu nie było, ogarnełam domek, dwa prania zrobiłam i nogi ogoliłam, aaa, jkeszcze furę wyprasowalam aż mi z brody kapało.

Wreszcie siadłam.

Nawet synkowi włosów nie ścięliśmy, chodzi cały spocony, eh.

Jeszcze z godzinkę poodpoczywam i polecę kwiaty podlać na dwór bo pewnie zeschły w tym upale, tzn zwiędły.

Ggora przeraziła mnie ilość posiadanych przez Ciebie ciuszków, ja takich malych miałam ledwie kilka, dopiero potem się rozkręciłam jak mały rósł to większe potrzeby były.

Miałam jeszcze więcej popisać ale zapomniałam o wszystkim.

W każdym bądź razie gratuluję udanych wizyt, poznania płci, udanych ciast, i wszystkiego co wam się udało dzisiaj i wczoraj, i wogle jeszcze wcześniej.
Spada bo głupoty piszę
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 15:31   #4595
OlusiaS
Wtajemniczenie

Rozumiem was dziewczyny,mi w Pl tez tesknilo sie za tymi "✂✂✂✂✂✂✂ami".Mialam na cos ochote,szlam,kupowalam,cz y to bylo cos do jedzenia,czy ciuszek,czy mielismy ochote cos zmienic w domu,po prostu wsiadalismy w samochod i do Ikei .Dlatego tak ciagnelo mnie tu z powrotem.
Bienioka glowa do gory,jakos te pare dni zleci .
Goldika wlasnie poszukuje tutaj cos takiego,jak w tym zestawie poscielowym do powieszenia na lozeczko,te kieszonki.Widzialam w sklepie w Holandii,musze sie jeszcze tu rozejrzec.
A w ogole od dwoch dni mam straszna ochote na jagodzianki .Wchodze na wizaz i co widze-przepis .Wlasnym oczom nie moglam uwierzyc .Zrobie jeszcze dzisiaj albo jutro rano,tylko nie mam wszystkich skladnikow
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 15:43   #4596
dygotka8
Zakorzenienie

a ja mam sklerozę
miałam coś do załatwienia i tak jadę i dojechac nie mogę chyba już ze 2 miesiące.....wrrr...no i miałam dzis i znowu zapomiałam!!!!!!ale jutro pojadę-zapiszę sobie WIELKIKI literami.....ehhh

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 16:02   #4597
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
ggora- ja ci powiem ze tez mam takie napady tesknoty za irlandia- pomijajac pogode ale wiele aspektow zycia chociazby te zakupy

ja jakas dziwna jestem ale np mialam tam ulubione ciasteczka z lidla, kosztowaly cos kolo euro, jadlam na tony bo takie pyszne i tanie ..dzis mi wpadla w rece ulotka z lidla- no sa w polsce niby te same- ale 5 zl za paczuszke...i juz to mi sie wydaje drogo jak nie wiem
tam mimo wszystko jak sie pracuje to sobie mozna na duuuzo wiecej pozwolic niz w pl

ja w irlandii mieszkałam 2 lata... baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo tęsknie, ale tżet nie wyobraża sobie wyprowadzki do innego miasta a co dopiero innego kraju... przez to nie jestem "ukochaną" stewardessą, bo dostałam pracę ale wymagało to wyprowadzki do europejskiej stolicy.,.. tżet nie chciał wyjechać.... zrezygnowałam...

ale marzy mi sie by mieszkać poza Pl... kocham ten kraj, ale tu dla ludzi perspektyw nie ma... jak sie znajomosci nie ma to ciężkie życie czeka człowieka....

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość

Dziwne bo przecież to jest zwykły nadruk, a przerobienie grafiki z BOY na GIRL zajęło by jakieś 30 sekund, no ale widocznie sądzi, ze zdecydujesz sie na coś innego
okazuje sie ze to problem... i racja... zdecydowałam się na kosz mojrzesza który licytuje za 60 zł

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Witam Ile wpisów od wczoraj przybyło miałam troche do nadrobienia,ale się udało
Byłam dziś na wizycie, maluszek zdrowy, wiercił się przy badaniu,wyniki badań dobre ale musze zrobić glukoze -> słyszałam że to straszne jest. Moja doktor powiedziała mi żebym sobie cytryne wcisnęła do tego Kolejna wizyta za miesiąc i szczegółowe badanie serduszka maleństwa.
Aaaa moja doktor w sierpniu rodzi
gratuluje wizyty

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 16:03   #4598
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Nie ma sprawy. tutaj, na poaczatku naszego watku- jest napisana kompletna wyprawka dla dzidziusia : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=535651 . Co do gruszki ewentualnie fridy ( czy jak to sie zwie)- ja nie mialam, noska czyscilam najmniejszym patyczkiem do ucha ( Filipek to buntownik z wyboru i nie szlo z nim wspolpracowac) , a pazurki do 8-mego miesiaa pilowalam, bo sie wyrywal i nie szlo obciac.
Jeszcze tak z mojego doswiadczenia, patrac na liste:
-myjka byla dla mnie niewygodna i wolalam myc reka,
- nie uzywalam materacyka po kapieli- kladlam zawiniatko w reczniku na moim lozku i tam dzialalam
-mydelko + oliwka rowniez odpadaja- do Filipka uzywalam plynu do kapieli dla niemowlakow i to wystaczrylo nawilazac ( po oliwce mial potowki).
-przez pierwszy mieisac do czyszczenia pupci mam zmaiar uzywac wacikow nasaczonych ciepla woda.
-jesli chodzi o ateczke- nie mialam nic z tych rzeczy- tu znow szkola poloznych ze szkocji- im mniej grzebania przy pepku dzidzi , tym lepiej..no i sam odpadl po tygodniu
Jeszcze raz dziękuje Na liste naszą czasami zajrze, ale że mamy tam wyprawke to nie wiedziałam Co prawda bez ilości, ale jakoś sobie poukładam to w głowie
Musze się na chwilkę położyć...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 16:09   #4599
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Ggora przeraziła mnie ilość posiadanych przez Ciebie ciuszków, ja takich malych miałam ledwie kilka, dopiero potem się rozkręciłam jak mały rósł to większe potrzeby były.
Kochana- sama sie przerazilam iloscia! slowo... a co gorsze to jest juz po podwojnym przebraniu ich!!!! Jesli chodzi o te male ubranka- to ja je musialam dokupywac, bo Filipek jak sie urodzil to mial 49 cm i 2400 wagi, no i te standardowe rozmiary byly na niego dobre tak mniej wiecej po miesiacu dopiero...

A z ubrankami wiesz jak to jest- jak sie ma pierwsze dziecko to nie dosc, ze samemu sie kupuje wszystko co wpadnie w oko, a to ktos przyniesie w prezencie, a to rodzina zwiezie i pozniej wychodzi taka ilosc!!! Filipcio wlasnie dostal 3 torby ubran po kuzynie- no i wez to pozniej pomiesc w szafie

Tzn. jesli chodzi o spiochy i body to jestem akurat zadodolona z tej mega wielkiej ilosci, bo w zime wolniej schnie pranie, no i bedzie mi latwiej ogarnac pranie ...

A ja pieke placki na orzechowca- w taki upal w domu mam tropiki!!
Stary 2011-07-15, 16:34   #4600
ela3010
Zadomowienie

Ggora właśnie jeśli dostaje się ciuszki to tak to jest z tą ilością, ja w sumie spadku nie miałam na syna bo nie było po kim, teraz też nie dostanę więc w miarę sama się zaopatruję, więc pewnie dlatego nie mam kosmicznych ilości i w sumie na Mateusza miałam na styk a urodzilam go na zimę dlatego teraz wolę mieć więcej bo to jednak wygodne jest.
Tak naprawdę to spioszków i kaftaników miałam po 5 szt, jakby trochę mało, teraz się obkupię więc spoko.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 17:20   #4601
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
ggora- dziękuje Zaraz zaczne pisać sobie.. w ogóle musze liste zrobić co mniej wiecej trzeba dla dzidzi

Ja Ikei nie mam :/ no nic trzeba dalej gotować
Dziś szef kuchni (w sensie ja) poleca pyrki (by tak po poznańsku troszku bylo) jajka sadzone i mizerię :P

A Laseczki możecie jeszcze podpowiedzieć co jeszcze trzeba? Z takich drobnych, ale ważnych rzeczy jak np. termometr, butelki-ile? to cos zamiast gruszki... niby wiem , ale nie wiem, a ja nie umiem znalezc nic na wizazu jakiegos forum gdzie spisane wszystko.

Ja kupię napewno fride bo siostry miały i były zadowolone a to nie kosztuje dużo to moge kupić, noi mam tez gruszkę . Ja Julcie po kąpieli tez kładłam na rozłożony ręcznik na tapczanie u nas ale po oliwce strasznie mi sie ręcznik zniszczył także kupię napewno nowy i jak ktos będzie oliwkował maleństwo polecam pierw pieluszke połozyć i nią przykryć a następnie ręcznikiem teraz tez tak będe robić. Termometr kupiłam ten elektryczny za 150 zł i nie żałuję do dzis a kupiłam jak Jula miała miesiąc. Butelka narazie ci starczą 2 150 na wode i na mleczko w razie karmienia buteleczką

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Wiecie co podziwiam dziewczyny które moga chodzić po 2 godziny, normalnie wielki szacun dla was. Ja byłam teraz niedawno na spacerze i byłam około godzinki i przyszłam z bólem krocza oraz pachwin. I jak tu być w dobrej formie.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 17:43   #4602
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Witam. Dziś w końcu fajnie, bo chłodniej.

Ja do prania używam zazwyczaj proszku Lovella choć ostatnio kupiłam Dzidziusia do k0lororów (3kg za 23zł) - od kilku lat używam tych proszków, bo bielizny prać w zwykłych nie mogę.

Obwód brzucha 94cm.

Jeśli chodzi o ustępowanie to starsze kobiety są w tej kwestii najgorsze - a same jak był w ciapy to na pewno pchały się bez kolejki. Mi tylko raz się przytrafiło, ze jeden pan mnie przepuścił, ale kolejki jakijś gigantycznej nie było - jednak było to miłe. Reszta tylko patrzy na brzuch jak na ufo (zwłaszcza te starsze kobity).

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
dziewczynki bedzie ktoras z was moze w weekend w H&M?
chodzi mi o sprawdzenie czy takie spodnie sa jeszcze w ogole w ofercie

http://moda.allegro.pl/hm-42-xl-hare...8.html#gallery

bardzo mi sie spodobaly a na all juz mojego rozmiaru nie ma

ale jakby gdzies jeszcze byly to bym kombinowala wyprawe do H&Mu albo siestre wyslala albo cus
Spodenki super - też mi się bardzo spodobały, ale mojego rozmiaru też nie ma i co najgorsze sklepu H&M w pobliżu

bienioka fajnie, że z dzidzią wszystko w porządku, a co do szpitala jak mus to mus, wykuruj się porządnie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość

Wiecie co podziwiam dziewczyny które moga chodzić po 2 godziny, normalnie wielki szacun dla was. Ja byłam teraz niedawno na spacerze i byłam około godzinki i przyszłam z bólem krocza oraz pachwin. I jak tu być w dobrej formie.
Ja również podziwiam, bo mnie po pół godzinnym spacerze plecy strasznie bolą.
Z jakiej firmy masz termometr?

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Przeglądam tę stronę
xxx
i żal mi ściska, bo z ubranek to mam fulll wypas.

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2015-06-19 o 10:33
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 17:53   #4603
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Witam. Dziś w końcu fajnie, bo chłodniej.

Ja do prania używam zazwyczaj proszku Lovella choć ostatnio kupiłam Dzidziusia do k0lororów (3kg za 23zł) - od kilku lat używam tych proszków, bo bielizny prać w zwykłych nie mogę.

Obwód brzucha 94cm.

Jeśli chodzi o ustępowanie to starsze kobiety są w tej kwestii najgorsze - a same jak był w ciapy to na pewno pchały się bez kolejki. Mi tylko raz się przytrafiło, ze jeden pan mnie przepuścił, ale kolejki jakijś gigantycznej nie było - jednak było to miłe. Reszta tylko patrzy na brzuch jak na ufo (zwłaszcza te starsze kobity).

Spodenki super - też mi się bardzo spodobały, ale mojego rozmiaru też nie ma i co najgorsze sklepu H&M w pobliżu

bienioka fajnie, że z dzidzią wszystko w porządku, a co do szpitala jak mus to mus, wykuruj się porządnie

Ja również podziwiam, bo mnie po pół godzinnym spacerze plecy strasznie bolą.
Z jakiej firmy masz termometr?

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Przeglądam tę stronę
xxx
i żal mi ściska, bo z ubranek to mam fulll wypas.

Ja mam taki termometr

http://allegro.pl/termometr-gerather...673149215.html

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2015-06-19 o 10:34 Powód: reklama
Stary 2011-07-15, 17:56   #4604
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupię napewno fride bo siostry miały i były zadowolone a to nie kosztuje dużo to moge kupić, noi mam tez gruszkę . Ja Julcie po kąpieli tez kładłam na rozłożony ręcznik na tapczanie u nas ale po oliwce strasznie mi sie ręcznik zniszczył także kupię napewno nowy i jak ktos będzie oliwkował maleństwo polecam pierw pieluszke połozyć i nią przykryć a następnie ręcznikiem teraz tez tak będe robić. Termometr kupiłam ten elektryczny za 150 zł i nie żałuję do dzis a kupiłam jak Jula miała miesiąc. Butelka narazie ci starczą 2 150 na wode i na mleczko w razie karmienia buteleczką

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

może i ja zrobię jakąs listę bo delikatnie mówiąc to ja anwet bladego pojęcia nie mam co trzeba kupić na wyprawkę do szpitala i w ogóle do domku jakie ubranka...

ja niby mogę chodzić,ale jak sporo chodzę to powietrza mi brakuje i jak chce taki głębszy oddech złapać to mam wrażenie,że skóra na brzuchu mi pęknieale staram się codziennie conajmniej godiznę chodzic-żeby jakaś aktywnośc fizyczna była.

Stary 2011-07-15, 18:07   #4605
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja kupię napewno fride bo siostry miały i były zadowolone a to nie kosztuje dużo to moge kupić, noi mam tez gruszkę . Ja Julcie po kąpieli tez kładłam na rozłożony ręcznik na tapczanie u nas ale po oliwce strasznie mi sie ręcznik zniszczył także kupię napewno nowy i jak ktos będzie oliwkował maleństwo polecam pierw pieluszke połozyć i nią przykryć a następnie ręcznikiem teraz tez tak będe robić. Termometr kupiłam ten elektryczny za 150 zł i nie żałuję do dzis a kupiłam jak Jula miała miesiąc. Butelka na razie ci starczą 2 150 na wode i na mleczko w razie karmienia buteleczką

Wszystko koduję każda uwaga na wagę złota
Ja na razie trochę łazikuję Ale jak poprzeginam, to jestem padnieta tak jak np. dziś i 2 godz spałam :/ a w nocy znowu pewnie będzie problem żeby zasnąć... a no i oczywiscie jak po shcodach, to szybko się męcze. Wejdę na 1wsze piętro i sapię jak po maratonie, a brzuch przecież jeszcze nie wielki :/

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-07-15 o 18:13
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 18:12   #4606
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Myszeczka86 dziękuję

dygotka8 ja właśnie od listy zaczęłam, ale na razie z zakupami się nie śpieszę (tyle, ze ja bardzo dużo rzeczy dostałam).

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Jeśli chodzi o spacery to też codziennie spaceruję, bo pies by mi żyć nie dał, ale to już nie to co np. miesiąc temu.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Poczytałam sobie o tym termometrze - bardzo fany, bo można nim mierzyć temperaturę w uchu i na czole.
Stary 2011-07-15, 18:13   #4607
ania21_21
Zadomowienie

właśnie czytałam mamusie IX/X i któraś z dziewczyn wkleiła to ale się uśmiałam coś na rozweselenie

http://www.widelec.pl/widelec/1,1116...go__planu.html
Stary 2011-07-15, 18:20   #4608
dygotka8
Zakorzenienie

poszukłam tego termometra w necie i znalazłam nawet za 99zł + przesyłka.tez jakiś będę musiała kupić prędzej czy później.

Stary 2011-07-15, 18:23   #4609
kasiowa4
Raczkowanie

hej kochane!!!

ja właśnie wróciłam z usg - będzie córcia a jak córcia to na pewno Zuzia więc Aniu proszę o dopisanie.
Ale jestem szczęśliwa... mogłabym góry dziś przenosić... ale sobie odpuszczę

jutro wyjeżdżamy na urlop ale jak tylko dorwę gdzieś neta to się odezwę
buziaki dla Was kochane
i brzuszki niech Wam zdrowo rosną

Edytowane przez kasiowa4
Czas edycji: 2011-07-15 o 18:55
kasiowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 18:33   #4610
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

dygotka to wklej linka do termometru

kasiowa4 gratuluję córeczki i udanego urlopu życzę

Podziwiam dziewczyny, które na urlop wyjeżdżają, bo ja bym chyba na wyjazd nie miała sił.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

dygotka już nie musisz wklejać -też znalazłam

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

U mnie grzmi, więc uciekam, bo muszę wyłączyć kompa.
Miłej nocki
Stary 2011-07-15, 18:34   #4611
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiowa4 Pokaż wiadomość
hej kochane!!!

ja właśnie wróciłam z usg - będzie córcia a jak córcia to na pewno Zuzia więc Aniu proszę o dopisanie.

buziaki dla Was kochane
i brzuszki nie Wam zdrowo rosną
gratulacje udanego urlopu zaraz wpiszę na listę zmiany
Stary 2011-07-15, 18:36   #4612
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
dygotka to wklej linka do termometru

kasiowa4 gratuluję córeczki i udanego urlopu życzę

Podziwiam dziewczyny, które na urlop wyjeżdżają, bo ja bym chyba na wyjazd nie miała sił.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

dygotka już nie musisz wklejać -też znalazłam

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

U mnie grzmi, więc uciekam, bo muszę wyłączyć kompa.
Miłej nocki
nie zdązyłam odczytać posta a już znalażłaś

kasiowa-gratuluję!!

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-15 o 18:37
Stary 2011-07-15, 18:43   #4613
goldika
Zakorzenienie

kasiowa gratuluje corci!!!

Aniu jak bedziesz przy okazji edytowa 1posta to usun mi wozek JEDO. Bo jednak go nie bierzemy ale to przy okazji, nie musisz sie fatygowac bo to ✂✂✂✂✂✂✂a jest
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 18:45   #4614
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko koduję każda uwaga na wagę złota
Ja na razie trochę łazikuję Ale jak poprzeginam, to jestem padnieta tak jak np. dziś i 2 godz spałam :/ a w nocy znowu pewnie będzie problem żeby zasnąć... a no i oczywiscie jak po shcodach, to szybko się męcze. Wejdę na 1wsze piętro i sapię jak po maratonie, a brzuch przecież jeszcze nie wielki :/

Wiesz Ja nie mam schodów tylko 6 ale jak mam iśc do jakiegos sklepu po schodach to tez tak ziajam hihiiia co dopiero bedzie pózniej

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Myszeczka86 dziękuję

dygotka8 ja właśnie od listy zaczęłam, ale na razie z zakupami się nie śpieszę (tyle, ze ja bardzo dużo rzeczy dostałam).

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Jeśli chodzi o spacery to też codziennie spaceruję, bo pies by mi żyć nie dał, ale to już nie to co np. miesiąc temu.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Poczytałam sobie o tym termometrze - bardzo fany, bo można nim mierzyć temperaturę w uchu i na czole.

Ja jestem z Niego zadowolona teraz sa tańsze one ale warte uwagi.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-15, 18:47   #4615
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
kasiowa gratuluje corci!!!

Aniu jak bedziesz przy okazji edytowa 1posta to usun mi wozek JEDO. Bo jednak go nie bierzemy ale to przy okazji, nie musisz sie fatygowac bo to ✂✂✂✂✂✂✂a jest
Już usunęłam
Dziewczyny ale mam dzisiaj lenia cały dzień was dzisiaj czytam a jakoś nie chciało mi się pisać
Stary 2011-07-15, 18:49   #4616
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
właśnie czytałam mamusie IX/X i któraś z dziewczyn wkleiła to ale się uśmiałam coś na rozweselenie

Dobre

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
hej kochane!!!

buziaki dla Was kochane
i brzuszki nie Wam zdrowo rosną

gratuluje córci klask i:

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-15, 19:04   #4617
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Gosiaczku wspolczuje pecherza a lek drogi... na dlugo 1 saszetka wystarczy? Czy to na raz?
Ja miesiecznie wydaje ok 180zl na leczenie toxo
To jest jedna dawka, na noc. Dawka uderzeniowa antybiotyku.
Ojej, faktycznie sporo Cię kosztuje toxo. Dobrze chociaż że leki działają

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 19:19   #4618
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:

oooooo w Lodzi super... podjade do sklepu i moze cos jeszcze trafie :P

30t 1d - ?
Stary 2011-07-15, 19:19   #4619
ggoraa
Zadomowienie

Dopiero siadlam... masakra jak mi spuchly stopy- stalam praktycznie caly dzien. Dzis sie nie oszczedzalam- ciacho juz w lodowce, wypralam i uprasowalam 2 pralki- takie u nas bylo dzis slonce mocne. Mam nadzieje, ze z praniem bede miec spokoj na pare dni ( chyba, ze Tż przywiezie te 3 torby ubranek dla dzieci...ale to chyba zostawie na lepszy dzien )

Powiem wam, ze jak tak sobie pomysle, ze Tz wroci do pracy i wiekszosc dnia bede sama z malym- tak jak dzis, to tak smutno...obydwoje sie juz przyzwyczailismy, ze Tż jest w domu. Filipek dzis juz tesknil- biedny bedzie przezywal jak tatus bedzie w pracy. A ja sie chyba zanudze:/
Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Wczoraj to tez z Tz ogladalismy- niesamowicie poprawia nastroj

Cytat:
hej kochane!!!

buziaki dla Was kochane
GRATULACJE i udanego urlopu! wypoczywaj!!!
Stary 2011-07-15, 19:29   #4620
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
hej kochane!!!

buziaki dla Was kochane

gratulacje !!! super że kolejna zadowolona mamusia i zdrowa dzidzia

30t 1d - ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości