Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-15, 12:39   #4561
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

ggora- ja ci powiem ze tez mam takie napady tesknoty za irlandia- pomijajac pogode ale wiele aspektow zycia chociazby te zakupy

ja jakas dziwna jestem ale np mialam tam ulubione ciasteczka z lidla, kosztowaly cos kolo euro, jadlam na tony bo takie pyszne i tanie ..dzis mi wpadla w rece ulotka z lidla- no sa w polsce niby te same- ale 5 zl za paczuszke...i juz to mi sie wydaje drogo jak nie wiem
tam mimo wszystko jak sie pracuje to sobie mozna na duuuzo wiecej pozwolic niz w pl
Stary 2011-07-15, 12:43   #4562
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
aaa dziewczyny zalamalam sie znalazlam galerie zdjec brzuszkow mam blizniat- tragedia..............JA NIE CHCE TAKICH ROZSTEPOW I BYC TAKA WIELKA

http://www.maternitygallery.com/
nie martw się,ta o której Ci pisałam to nawet 1 rozstępu nie ma
zalezy też kto ma jakie predyspozycje

witam wszytskich i próbuję nadrobić czytanie

misiula gratuluję synka

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 12:50   #4563
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Widzę że króluje temat ciast. Ja dziś żeby zapomnieć o pieczeniu tam na dole, zrobiłam małpi placek Tż będzie miał niespodziankę jak wróci z pracy.

Olusia też mam takie ciśnienie Mnie położona pociesza, że lepiej niskie niż za wysokie.

Glam stwierdził że na razie nie widzi potrzeby, mam sobie zrobić na nast. wizytę badanie moczu.

A co do obwodu brzuszka to rano mierzony bez jedzenia i picia 87cm, kończę 19 tydzień. Wieczorem troszkę większy
Stary 2011-07-15, 12:50   #4564
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Nie nie wcale nie straszysz, ale jakie ten mały ma fajne wałeczki
Wczoraj mój dziadek mi powiedział, że oglądał w tv taki program, dla mam w ciąży (zastanawiałam sie po co oglądał ale powiedział że babcia mu nie pozwoliła przełączyć bo może mi sie to przydać ) no i tam mówili, ze kobieta w ciąży nie powinna sie objadać bo wtedy nie dość ze tyje to jeszcze wprowadza złe nawyki żywieniowe dla dziecka i potem po porodzie takie dziecko jest ciągle głodne Ciekawa teoria ale może coś w tym być

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
niestety nie mają wpływu na grafikę, ale wylookałam ze maja tez ciekawsze wzory, ale na łóżeczka dla starszych dzieciaczkow... to mi odpisano- tylko tak jak na aukcji wiec sprzedawca nie chce wspolpracowac... wiec ma pecha

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

mnie po jogurtach mdli,, a powinnam sporo nabialu jesc :/ jedyne co mi podchodzi to jogurt ananas-kokos do picia
Dziwne bo przecież to jest zwykły nadruk, a przerobienie grafiki z BOY na GIRL zajęło by jakieś 30 sekund, no ale widocznie sądzi, ze zdecydujesz sie na coś innego

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 12:52   #4565
glamourous
Zakorzenienie

dziewczynki bedzie ktoras z was moze w weekend w H&M?
chodzi mi o sprawdzenie czy takie spodnie sa jeszcze w ogole w ofercie

http://moda.allegro.pl/hm-42-xl-hare...8.html#gallery

bardzo mi sie spodobaly a na all juz mojego rozmiaru nie ma

ale jakby gdzies jeszcze byly to bym kombinowala wyprawe do H&Mu albo siestre wyslala albo cus
Stary 2011-07-15, 12:53   #4566
goldika
Zakorzenienie

Gosiaczku wspolczuje pecherza a lek drogi... na dlugo 1 saszetka wystarczy? Czy to na raz?
Ja miesiecznie wydaje ok 180zl na leczenie toxo

Ogladam posciele... znalazlam takie sliczne z falbanka: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1718748510
ale chcialabym zestaw 3czesciowy + przybornik na lozeczko. Ale niestety nie maja przybornika na aukcjach pasujacego :/ napisalam do nich.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 13:06   #4567
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość

Od rana siedze w szmatach- wzielam sie za ubranka i na 0-3 miesiace mam komplet. Na 3-6 tez nie powinno byc problemu Wiec brakuje tylko kilku dupereli. Napewno musze zakupic nowe ubranko dla dzidzi na wyjscie ze szpitala, zimowy kombinezon i kosmetyki.
to na doła, oby szybciutko minął...

a apropo wyprawki, mówisz że masz komplet... możesz mi wymienić co w neigo wchodzi? Ja musze zacząć sobie spisywać ile czego potrzebuje... bo tak w ślepo kupuje..

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
http://torelle.pl/magda-see-you-soon-xl-p1250.html

patrzcie jakie bluzeczki sympatyczne
Ja mam ta bluzeczke http://torelle.pl/sofia-ii-gatunek-rozm-l-p1426.html czarna Bardzo ja polubiłam a kupiłam ot tak, bo sklep ciążowy się likwidował i była za 29zł :P

Ja wstawiłam ciasto do piekarnika i tak ładnie słodko paaachnie...

glam- u mnie w miescie to w ogole takich nie widziałam spodni w H&Mie... a byłam niedawno, z 4 dni temu... ale wiadomo, co miasto to inaczej

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-07-15 o 13:11
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 13:14   #4568
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Może ja dziś jagodzianki zrobię. Albo jutro

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 13:15   #4569
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Oilatum jest naprawde swietne, musze zobaczyc czy maja cos do pielegnacji stop bo jak chodze ciagle w klapkach to mam piety- pozal sie Boze

no ja bym chciala nie przytyc wiecej niz to 15-17 kilo, w poprzedniej ciazy w sumie wazylam pod koniec chyba okolo 79 to moze skora juz sie przezwyczaila zeby sie tak rozciagac...ale teraz mam wrazenie ze ogolnie schudlam tylko brzuch wiekszy

co do oparzen pamietam- 2 dni przed porodem mielismy gosci i smazylam takie hinduskie pierozki w glebokim oleju, jak sobie prysnelam tym olejem to potem na zdjeciach ze szpitala mialam takie ogromniaste brazowe strupy az...a potem nie wiem kiedy zniklo bez sladu

a przed slubem koscielnym robilam herbate dla gosci ktorych sie kupa zjechala kilka dni wczesniej- nalewalam wrzatek do dzbanka, mylalam ze to taki lepsiejszy dzbanek jest a tu pod wplywem wrzatku dno odpadlo jak dzbanek podnosilam- tak sobie noge poparzylam ze myslalam ze na cale zycie blizna mi zostanie...kupilam pantenol i sladu nie ma
na blizny jest bardzo dobry aloes,ale taka roślinka nie żaden w tubce czy czymś takim.
na pękające pięty polecam pilin 3 razy w tyg+ krem a avonu
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ha.html&next=1 ja kupiłam na allegro
albo z gehwol-teraz promocja jest w w superpharmie jakis zestaw-mam zamiar kupić

Cytat:
aaa mialam was pytac o kolejny przesad- plec dziecka a to jak mama wyglada w ciazy... w poprzedniej mialam co chwila wypryski straszliwe, dopiero gdzies miesiac-2 po porodzie ustapily... na wszystkich zdjeciach- dramat jak wygladalam
no ale ponoc dziewczynka mamie urode zabiera- teraz niby mam chlopcow ( a moze jednak nie???) i buzia gladka...

jak to was jest? mamy dziewczynek rzeczywiscie gorzej wygladaja? bo moje jednoosobowe doswiadczenie nie jest reprezentatywne
nie zgodze się,że córka zabiera urode mamie-ja wręcz ładniej wyglądam))hehehe
koleżanka o której Ci pisalam narzekała na brzydka cerę

glamourous Ty to chyba zakupocholiczka jesteś

widziałam dzisiaj dziewczyne w ciązy-chudzinka,że hoho tylko sam brzuch-az trochę dziwnie to eyglądała,że nogi ma jak patyki))

Ona ale Ty chudzinka jesteś!!!łaaał!!! ja wyglądam na 2x taka jak Ty...brzuszek nie za duży bo ogólnei szczuplutka jesteś mi ustępują miejsca w autobusie,ale tylko młode dziewczyny,nastolatki.... i w kolejce mnie przepuścili w supermarkecie-pan co stał przede mna powiedział,że powinnam się była upomiec-ale ja tak nie umiem się domagać...a wtedy już sporo chodziłam i bolała mnie kręgosłup i brzuch...
osttanio w autobusie facet perfidnie się na mnie gapił,ale miejsca nie ustapił-wiek około 50-60 lat.a kij mu w ucho....

ja w brzuchu na wysokości pępka mam 90 cm....a w najszerszym miejscu 94cm

Olusia
super,że wszystko w porządku i zazdroszcze ,że tylko 1 kg przybyło ci
ja właśnie zjadłam kefir i teraz muller mix,parę śliwek suszonych już wciagnęłam-nie wiem co mam jeszcze jeść,żeby częśćiej toalete odwiedzać...bo sredno wszystko działa.odstawiłam anwet zesatw witamin i wróćiłam tylko do kwasu foliowego-zobaczę po 1-2 tyg czy wrćói do normy.

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-15 o 13:22
Stary 2011-07-15, 13:17   #4570
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Gosiaczku wspolczuje pecherza a lek drogi... na dlugo 1 saszetka wystarczy? Czy to na raz?
Ja miesiecznie wydaje ok 180zl na leczenie toxo

Ogladam posciele... znalazlam takie sliczne z falbanka: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1718748510
ale chcialabym zestaw 3czesciowy + przybornik na lozeczko. Ale niestety nie maja przybornika na aukcjach pasujacego :/ napisalam do nich.
Też je oglądałam i chyba zamówię od nich bo podobają mi sie też inne ich pościele wiec zamówię 2-3 szt zeby za przesyłkę raz zapłacić

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość

a apropo wyprawki, mówisz że masz komplet... możesz mi wymienić co w neigo wchodzi? Ja musze zacząć sobie spisywać ile czego potrzebuje... bo tak w ślepo kupuje..

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Ja mam ta bluzeczke http://torelle.pl/sofia-ii-gatunek-rozm-l-p1426.html czarna Bardzo ja polubiłam a kupiłam ot tak, bo sklep ciążowy się likwidował i była za 29zł :P

glam- u mnie w miescie to w ogole takich nie widziałam spodni w H&Mie... a byłam niedawno, z 4 dni temu... ale wiadomo, co miasto to inaczej
Kusicie tymi ciastami, aż mam ochotę dzisiaj coś upiec, kto wie może coś wymyślę

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 13:22   #4571
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:

a dzieki...nie no myslalam ze skoro to kolekcja 2011 to moze jeszcze gdzies w sklepach bedzie...ale sprzedawca tez mi napisal ze juz raczej nie bedzie mial no i zla na siebie jestem ze nie zamowilam jak byly w moim rozmiarze

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

glamourous Ty to chyba zakupocholiczka jesteś

ja w brzuchu na wysokości pępka mam 90 cm....a w najszerszym miejscu 94cm
aaa tam zaraz zakupoholiczka...co ja mam za przyjemnosci w zyciu...tzt na drugim koncu swiata, seks to chyba ostatni raz byl jak w ciaze zaszlam....jesc za bardzo nie moge, bo ani mnie nie cieszy jedzenie a jeszcze jak mdli pozniej- bleeee... znajomi w tej mojej dziurze sie powykruszali, wiec raczej nigdzie nie wychodze ani tym bardzoej nie wyjezdzam... urlop wakacyjny poki co mi sie nie szykuje...z pracy do domu wracam i druga zmiana przy malej bzdziagwie....nie pije, nie pale, no to tyle mojego ze sobie mala radosc sprawie i cos kupie
dzis kupilam odzywke do paznokci dla mamy i do rzes dla siebie, a co

ooo zapomnialam dodac- przed ciaza to bylam mega nalogowa i mocno uzalezniona perfumoholiczka z kolekcja 40+ buteleczek perfum na stanie... teraz to nawet patrzec na perfumy nie moge bo zaraz bleeeeeeeee, kolekcja spakowana w pudle stoi na dnie szafy w najciemniejszym kacie. wiec sama widzisz- wszystko co mi dawalo radosc to w ciazy zostalo mi odebrane, zakupy to naprawde malutka rekompensata

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-07-15 o 13:26
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 13:28   #4572
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość

Goldika, ja wczoraj miałam hot-dogi szkoda że nie wpadłas, poczestowalabym Cię choc ja uważam, że najlepsze hot-dogi sa w IKEA, no i kosztuja 1 PLN !
zjadłabym hot doga-tak chodził za mna jakiś miesiąc temu...mam nadzieję,ze niedługo wybierzemy się do ikei to sobię kupi,a co tam jeszcze mają dobrego????

glamourous jutro będę w h&m postaram się pamiętac by zobaczyc czy są te spodnie.
ja nie neguję,ze kupujesz-może trochę zazdraszczam??bo ja ubrań nie lubię-wolę inne rzeczy... tez wychodze z założenia,że nie mam nałogow to mogę sobie pozwolić na jakieś fajne kosmetyki czy inne rzeczy które lubie-właśnie jedną zrecz sobie kupiłam))

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-15 o 13:39
Stary 2011-07-15, 13:40   #4573
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
zjadłabym hot doga-tak chodził za mna jakiś miesiąc temu...mam nadzieję,ze niedługo wybierzemy się do ikei to sobię kupi,a co tam jeszcze mają dobrego????

glamourous jutro będę w h&m postaram się pamiętac by zobaczyc czy są te spodnie.
ja nie neguję,ze kupujesz-może trochę zazdraszczam??bo ja ubrań nie lubię-wolę inne rzeczy... tez wychodze z założenia,że nie mam nałogow to mogę sobie pozwolić na jakieś fajne kosmetyki czy inne rzeczy które lubie-właśnie jedną zrecz sobie kupiłam))
ja z IKEA lubie jeszcze pulpeciki w sosie z zurawina i ziemniaczkami
Stary 2011-07-15, 13:43   #4574
glamourous
Zakorzenienie

Dygotka ja ogolnie na ubrania szalu zazwyczaj nie mam (wszytskie zaskorniaki zawsze szly na perfumy ) ale w ciazy tak mnie jakos wzielo no i dla corci zawsze mam tony ciuszkow- zazwyczaj wiecej niz potrzebuje

dziewczyny uzywacie avonu??? czy w polsce byly w ogole dostepne takie platki z kwasem glikolowym do stop? w okraglym pudeleczku, zluszczajace naskorek- jakos ich nigdzie znalezc nie moge a to rewelacyjny produkt
Stary 2011-07-15, 13:45   #4575
goldika
Zakorzenienie

Dziewczyny wchodzicie sobie czasami na watek lipcowek? Swietnie opisuja swoje porody, jakos jak to czytam to nie mam obawy przed rodzeniem do tego tyle zdjec slodkich maluszkow wrzuaja

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Glam ja za to wydawalam setki zlotych na kosmetyki mineralne zamawialam grupowo przez wizaz z dziewczynami ze Stanow i Anglii. Do dzis ich uzywam, swietnie wspolgraja z moja cera i odkad na nie sie przerzucilam to nie mam wypryskow

Co do placow ja zrobie w pn jak odbiore psiapsiole z dworca. Razem upieczemy cos taaak sie ciesze ze przyjezdza
Stary 2011-07-15, 13:49   #4576
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny wchodzicie sobie czasami na watek lipcowek? Swietnie opisuja swoje porody, jakos jak to czytam to nie mam obawy przed rodzeniem do tego tyle zdjec slodkich maluszkow wrzuaja

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Glam ja za to wydawalam setki zlotych na kosmetyki mineralne zamawialam grupowo przez wizaz z dziewczynami ze Stanow i Anglii. Do dzis ich uzywam, swietnie wspolgraja z moja cera i odkad na nie sie przerzucilam to nie mam wypryskow

Co do placow ja zrobie w pn jak odbiore psiapsiole z dworca. Razem upieczemy cos taaak sie ciesze ze przyjezdza
a wieeeem mineralnych tez troszke mam...taki proszek z zielonej herbaty na noc - super
ale kosmetykow juz raczej nie kupuje bo i tak nie uzywam...tylko pielegnacyjne a i to ostatnio jakos ograniczam. kiedys to mi sie polka z kosmetykami uginala, a teraz 1 krem (i to dobierany pod katem tego zeby byl bezzapachowy a nie tego czy ze mnie bjuti uczyni )
a ja jeszcze namietnie wymiankowalam na wizazu chyba w sumie zdrowo ponad 100 buteleczek perfum (pelnowymiarowych) przez moje rece przeszlo- o probkach nie wspomne i smieszne- pare rzeczy do mnie dotarlo a ja nawet nie bylam w stanie rozpakowac paczuszek, taki mam odrzut od zapachow z Sonia tez tak mialam, wech normalny mi wrocil dopiero gdzies pol roku po porodzie

powiem ci ze zawsze jak czytam te opisy podorow to mam lzy w oczach...a ostatnio z tztem rozmawialam to on tez wspominal jak pierwszy raz mu SOnie dali i az dreszcze poczul...ale swinia jedna nie plakal ze wzruszenia

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-07-15 o 13:54
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 13:59   #4577
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
a wieeeem mineralnych tez troszke mam...taki proszek z zielonej herbaty na noc - super
ale kosmetykow juz raczej nie kupuje bo i tak nie uzywam...tylko pielegnacyjne a i to ostatnio jakos ograniczam. kiedys to mi sie polka z kosmetykami uginala, a teraz 1 krem (i to dobierany pod katem tego zeby byl bezzapachowy a nie tego czy ze mnie bjuti uczyni )
a ja jeszcze namietnie wymiankowalam na wizazu chyba w sumie zdrowo ponad 100 buteleczek perfum (pelnowymiarowych) przez moje rece przeszlo- o probkach nie wspomne i smieszne- pare rzeczy do mnie dotarlo a ja nawet nie bylam w stanie rozpakowac paczuszek, taki mam odrzut od zapachow z Sonia tez tak mialam, wech normalny mi wrocil dopiero gdzies pol roku po porodzie

powiem ci ze zawsze jak czytam te opisy podorow to mam lzy w oczach...a ostatnio z tztem rozmawialam to on tez wspominal jak pierwszy raz mu SOnie dali i az dreszcze poczul...ale swinia jedna nie plakal ze wzruszenia
Ja punkcie perfum nigdy nie mialam fiola, od jakis 6lat uzywam Chanel Mademoiselle. Tz ma na jego punkcie fiola... erotycznego ten zapach dziala na niego jak wiagra

Mam ten proszek herbaciany na noc, fajny jest ale w ciazy jakos nie mam zapalu maziac sie nim na noc.
Stary 2011-07-15, 14:01   #4578
dygotka8
Zakorzenienie

a ja znowu lubie wydawać na kosmetyki,ale pielęgnacyjne kolorówkę mam i ona na długo wystarcza,ale kremiki do buzi lubię wyszukiwać))
perfum niestety nie kupuję za często bo są drogie,a moje ulubione niedługo zaczną się konczyć((((((
tyle,że te kupione w Pl są słabsze niż te co kupowałam na bezcłowce..no,ale teraz nie latam nigdzie więc nie ma opcji takowego zakupu

Stary 2011-07-15, 14:04   #4579
Magdalena512
Raczkowanie

Cytat:

hehe a ja zawsze myślałam, że do Ikea to sie po meble i inne takie do wystroju domku jeździ

Magdalena512 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 14:07   #4580
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdalena512 Pokaż wiadomość
hehe a ja zawsze myślałam, że do Ikea to sie po meble i inne takie do wystroju domku jeździ
ja jezdze na jedzenie a przy okazji jakis mebelek kupie co jakis czas
Stary 2011-07-15, 14:13   #4581
sozaa
Rozeznanie

Cytat:

ja często jadam lososia w IKEA, jest pyszny Ale tam generalnie mają dobre jedzenie i tanie, ostatnio za udko kurczaka z frytkami i warzywami placiłam 4,99 (bo mam Ikea family). Kiedys nawet jakiś nasz krytyk kulinarny z Poznania zachwalal sobie jedzonko z Ikea. Póki co nie przypasowal mi makaron po szwedzku, jakis taki jałowy, nie polecam!

Ja perfumy uwielbiam, nie zal mi kasy na nie! Mam ich sporo i ciagle kupuję nowe! na szczęście moj TZ tez to lubi i czesto mi kupuje, a juz zawsze jak jedzie za granice i ma czas aby zahaczyc o bezclowy na lotnisku Kosmetykow do pielegnacji nie uzywam wielu, kolorowych tylko mam kilka sprawdzonych produktow, z ciuchami tez nie szaleje.... najiecej wydaje na... zwierzaki ja sie obede bez nowych jeansow, ale one musza miec dobra karme i wizyty u veta co jakis czas.

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdalena512 Pokaż wiadomość
Ja w Krakowie mieszkalam vis-a-vis Ikea, i w upaly, jak nie chcialo mi sie gotowac, bo w mieszkaniu i tak bylo goraco bez tego, to wysiadalam przystanek wczesniej jak wracalam z pracy i chodzilam sie najesc do IKEA, np. zupa za 1 PLN wystarczala w taki upal, albo jakas salatka za pare zlotych. A jedzenie maja dobre, zadne tam fast foody wytarzane w przyprawach.
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:21   #4582
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
http://torelle.pl/magda-see-you-soon-xl-p1250.html

patrzcie jakie bluzeczki sympatyczne
Właśnie dziś sobie pomyślałam, że fajnie byłoby chociaż jedną taką koszulkę z ciążowym napisem kupić...poszukam w przyszłym tygodniu.

Cytat:
dziewczyny czy to jest normalne, zjadlam kubeczek jogurtu 300ml i mala szklanke soku i juz pekam w szwach i mi niedobrze bleeee...tez tak macie?
300ml? Nie dałabym rady, efekt byłby taki sam

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
niestety nie mają wpływu na grafikę, ale wylookałam ze maja tez ciekawsze wzory, ale na łóżeczka dla starszych dzieciaczkow... to mi odpisano- tylko tak jak na aukcji wiec sprzedawca nie chce wspolpracowac... wiec ma pecha
Jego strata

Cytat:
dziewczynki bedzie ktoras z was moze w weekend w H&M?
chodzi mi o sprawdzenie czy takie spodnie sa jeszcze w ogole w ofercie

http://moda.allegro.pl/hm-42-xl-hare...8.html#gallery

bardzo mi sie spodobaly a na all juz mojego rozmiaru nie ma

ale jakby gdzies jeszcze byly to bym kombinowala wyprawe do H&Mu albo siestre wyslala albo cus
Przedwczoraj widziałam je w Opolu...

Cytat:
dziewczyny uzywacie avonu??? czy w polsce byly w ogole dostepne takie platki z kwasem glikolowym do stop? w okraglym pudeleczku, zluszczajace naskorek- jakos ich nigdzie znalezc nie moge a to rewelacyjny produkt
Kiedyś były, ale parę lat już nie jestem konsultantką i wypadłam zupełnie z obiegu.

Cytat:
Też do nich zaglądam
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:23   #4583
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
ggora- ja ci powiem ze tez mam takie napady tesknoty za irlandia- pomijajac pogode ale wiele aspektow zycia chociazby te zakupy

ja jakas dziwna jestem ale np mialam tam ulubione ciasteczka z lidla, kosztowaly cos kolo euro, jadlam na tony bo takie pyszne i tanie ..dzis mi wpadla w rece ulotka z lidla- no sa w polsce niby te same- ale 5 zl za paczuszke...i juz to mi sie wydaje drogo jak nie wiem
tam mimo wszystko jak sie pracuje to sobie mozna na duuuzo wiecej pozwolic niz w pl
Oj kochana, tak tak- wiem co mowisz... te tesknoty za takimi duperelami. Ale jak sie zsumuja to wychodzi mega tesknota i wkurzenie na maxa:/
Cytat:

Dzieki Co do ubranek- to teraz ci nie powiem dokladnie ilosciowo ile mam- tak mniej wiecej:
z 50 sztuk spiochow/pajacow ( z czego ze 20 na rozmiar 50-52 tzw Tiny baby),
z 10 body na krotki rekaw,
z 6 na dlugi, okolo 10 spodni- dresowe, welurowe,
kilka ogordniczek sztruksowych, welurowych, misiowych,
z 5 sweterkow,
kilka takich dolow od pizamki z nozkami zakrytymi,
siatke czapeczek, rekawiczek i skarpetek,
paczke pieluch tetrowych,
rozek,
reczniki.
mam kilka kaftanikow od kuzynki,ale raczej nie bede ich uzywac, bo po pierwsze nie wiem co i jak z nimi, a po drugie uwazam, ze body plus spiochy wystarcza- szczegolnie, ze w mieszkaniu ciepelko. Z doswiadczenia po Filipku wiem, ze body i spiochy to najbardziej brudzace sie elementy garderoby- dlatego im wiecej tym lepiej( aby uniknac codziennego prania 1/4 pralki)... Filipek a to sie ulewal, a to kupka wylatywala i trzeba bylo przebierac go z 5 razy na dobe czasami).
Wiec sumujac jestem zdania, ze glownym elementem garderoby dla dzidzi sa spiochy i bidy- szczegolnie, ze w zimowej porze raczej z malenstwem siedzi sie w mieszkaniiu i nie trzeba stroic go w grube ubrania. Uwazam, ze niezbyt madre jest jak niektore mamusie stroja takie powiedzmy tygodniowe dziecko w jeansy... troche to sztywne i niewygodne dla mlodej skorki- ale kazda matka wie co dla jej dziecka najlepsze

Cytat:
ooo zapomnialam dodac- przed ciaza to bylam mega nalogowa i mocno uzalezniona perfumoholiczka z kolekcja 40+ buteleczek perfum na stanie... teraz to nawet patrzec na perfumy nie moge bo zaraz bleeeeeeeee, kolekcja spakowana w pudle stoi na dnie szafy w najciemniejszym kacie. wiec sama widzisz- wszystko co mi dawalo radosc to w ciazy zostalo mi odebrane, zakupy to naprawde malutka rekompensata
Ja przed wyjazdem byalm ebay'owiczka a z perfumami tez tak mam,z e ne moge patrzec- nazbieralam kilka cennych zapaszkow i wszystkie schowane w szafie, bo zapachy mnie draznia!
Cytat:
Oj tak tak!!!rewelacyjne!!!! Dobrze, ze sie zapycham tostami teraz to nie poczulam tego smaczku i checi na nie hehehe
Cytat:
Niestety mam uczulenie na avon

No i minela moja godzina spokoju- musze wybududzac malego trola... zamiast myc podlogi to ja na wizazu heheh. Do pozniej.
Stary 2011-07-15, 14:24   #4584
dygotka8
Zakorzenienie

sozaa niezły patent z obiadami w ikea
a co trzeba zrobic żeby założyć kartę ikea family??napiszesz mi na pw żeby juz watku nie zaśmiecać?

Stary 2011-07-15, 14:32   #4585
goldika
Zakorzenienie

a ja dostalam smaka na ikeowskie jedzenie
jutro moze skoczymy z Tz'tem na zakupy to zahaczymy.

Kurcze tak mysle o tych kompletach poscieli... posciel w sensie podusia i kolderka to dopiero po ladnych kilku miesiacach zycia sie uzywa?
Wiec na dobra sprawe wolalabym chyba kupic uniwersalny ochraniacz i przybornik takie zeby pasowaly do roznych wzorow poscieli pozniej
Stary 2011-07-15, 14:42   #4586
owieczka86
Zadomowienie

Witam Ile wpisów od wczoraj przybyło miałam troche do nadrobienia,ale się udało
Byłam dziś na wizycie, maluszek zdrowy, wiercił się przy badaniu,wyniki badań dobre ale musze zrobić glukoze -> słyszałam że to straszne jest. Moja doktor powiedziała mi żebym sobie cytryne wcisnęła do tego Kolejna wizyta za miesiąc i szczegółowe badanie serduszka maleństwa.
Aaaa moja doktor w sierpniu rodzi
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:43   #4587
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
ja jezdze na jedzenie a przy okazji jakis mebelek kupie co jakis czas

Ja tez tak myślałam : hahaha:

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 14:44   #4588
bienioka
Rozeznanie

Witam po nieobecnosci od wczoraj rana.
Nie mam szans i niestey czasu wszystkiego od wczoraj przeczytac - piszecie jak szalone. Ja wlasnie wrocilam z kolejnego KTG. Ach...szkoda mowic. Wczoraj u tego specjalisty prenatologa bylo ok. Niby te przeplywy caly czas duzo powyzej normy, ale w porownaniu do zeszlego miesiaca polepszyly sie (wtedy to nawet skali zabraklo!!!). Nie mniej jednak dalej nie dobrze i za 3 tyg znow do kontroli. Tym white spot´em nie mam sie przejmowac i mam zakaz czytania w internecie glupot
Mala rozwija sie dobrze. Ma 31cm!!! (mierzyl kosc udowa 4,43cm). Wazy ok 720g i "ma moj nos" - tak po zdjeciu 3d stwierdzil moj TZ (boze a ja mam koscisty nos!!! ).

Dzis rano glukoza - mniam. Serio serio. Sok smakowal jak sok porzeczkowy z tymbarka. Wszystko ok. Poziom cukru przed 84, po 1h 160, po 2h 80.

No i to na tele dobrych wiadomosci. Mam za godzine odebrac....SKIEROWANIE DO SZPITALA!!!!! Tak, tak. Dzisiejsze KTG znow kiepskie i ginekolog boi sie mnie zostawic w domu. Powiedziala, ze kilka dni w szpitalu lepiej mi zrobia niz tydzien albo 2 w domu. No nie wiem, nie wiem. Do tego niby jestem chuda (obecnie 53kg - niecale 2 kg na +). Na domiar wszystkiego pobierala mi z dwoch rak krew na badanie na antyciala (mam RH-, a TZ +), bo nie chciala z zyl leciec....Ach...

Edytowane przez bienioka
Czas edycji: 2011-07-15 o 14:50
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:45   #4589
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Właśnie dziś sobie pomyślałam, że fajnie byłoby chociaż jedną taką koszulkę z ciążowym napisem kupić...poszukam w przyszłym tygodniu.

300ml? Nie dałabym rady, efekt byłby taki sam

Jego strata

Przedwczoraj widziałam je w Opolu...

Kiedyś były, ale parę lat już nie jestem konsultantką i wypadłam zupełnie z obiegu.

Też do nich zaglądam

Tutaj na tych 2 aukcjach sa fajne i nie drogie a własnie z tych z napisami

http://moda.allegro.pl/koszulki-z-na...719804787.html

http://moda.allegro.pl/koszulki-ciaz...706959905.html

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:47   #4590
Tincia
Wtajemniczenie

ggora- dziękuje Zaraz zaczne pisać sobie.. w ogóle musze liste zrobić co mniej wiecej trzeba dla dzidzi

Ja Ikei nie mam :/ no nic trzeba dalej gotować
Dziś szef kuchni (w sensie ja) poleca pyrki (by tak po poznańsku troszku bylo) jajka sadzone i mizerię :P

A Laseczki możecie jeszcze podpowiedzieć co jeszcze trzeba? Z takich drobnych, ale ważnych rzeczy jak np. termometr, butelki-ile? to cos zamiast gruszki... niby wiem , ale nie wiem, a ja nie umiem znalezc nic na wizazu jakiegos forum gdzie spisane wszystko.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości