|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ana oby Agnieszka z tego wyszła!!!! ja u nas w szkole byłam najstarsza z naszego kuzynostwa i zawsze obijałam pyski komu trzeba było ![]() ![]() wcześniaczka to wzorowa siostra ![]()
![]() |
#4592 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Cytat:
Ja już mam dla młodej 3 pary w sumie- 2 pary 23 te nowe i takie co kiedys wam pokazywałam nowe z lumpka i trzecia para tez te liliowe w rozmiarze 24-w razie co pójda na all ceruvit to ten co w linku podałaś sa jeszcze inne smaki-oprócz maliny (my mamy) jeszcze truskawa, landrynka i cola. ja miałam kupić jej bioaron, ale poszukałam dalej i jak poczytałam skład to wybrałam ten ceruvit. A tran jej właśnie z tym ceruvitem w kielichu (takim do syropów) daję, co by dobrze wchodził (samym trochę pluje, choć ma cytrynowy) przykro mi z powodu choroby agi, bardzo dzielna jest ![]() Cytat:
A koleżanki młode piją melisę z pomarańczą z biedrony, a moja tego też nie chce ![]() Cytat:
![]() wiesz co na oko tak-podgrzewam lekko w mikrofali trochę wody (przegotowanej), rozpuszczam tam łyżeczkę miodku, dolewam jeszcze trochę wody i cytryna tez na oko-próbuję jaki to ma smak po prostu (żeby było nie za słodkie i nie za kwaśne). Robię jej tak niecały niekapek aventa, 150-200ml i zdrówka życzę, ja bym się jednak karnęła do lekarza na twoim miejscu-tak wysoka temp. to już nie przelewki ![]() Cytat:
A ojcu się w koszulkę wysmarkuje często i potem mu mówi, że ma "bebe" z wyrzutem Cytat:
![]() dziewczyny polecały kiedyś grube ołówkowe bambino
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie oglądam,to co widziałam mi wystarczy.Ja mam taką popieprzoną głowę i wyobraznie,że takie okrucieństwa pózniej mi siedzą w łepetynie,myślę o tym,wyobrażam sobie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4594 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ostatnio z tz'tem oglądałam film "droga", tam jakis koniec świata był (nieważne) i ojciec z synem ok.7 lat szli przez świat, nie było to jakieś straszne, ale cały film widziałam oczami tego dziecka i ryczeć mi sie chciało. Bałam się chyba każdej sceny tak jak ten dzieciak ![]() ![]()
![]() |
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuje wam wszystkim za miłe słowa-przekaże Agafonce mojej kochanej. Evitka to ceruwit na liście mam ![]() Mnie dzisiaj zżera jakiś tasiemiec.Od rana muszę w siebie wrzucać coś słodkiego,a że nic co zjadłam nie było w stanie zaspokoić mojego aptetu to postanowiłam sobie uklepać budyń czekoladowy i nie dosyć,że sama pochłonęłam pół litra budyniu to teraz czuję jak batony mnie wołają ![]() ![]()
![]() |
#4596 |
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() ![]() Bao nie ma u mnie opcji zmiany języka ![]() ana zdrówka dla siostry! Dzielna dziewczyna ![]() Gdzie drcron zniknęła? Daria super kącik mała ma teraz ![]() ![]() Czy któraś z Was posiada najlepiej w pdf książkę "Nauka nocniczka dla chłopców"?? Byłabym wdzięczna ![]()
#4597 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A ja mam sajgon w pracy chwilkę was poczytałam dziś ale już odpisać nie było kiedy . Ciagle ktoś łazi i coś chce he he . POczta pantoflowa działa i to najważniejsze
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
tylkooliwka jest z tym ze sporo mniejszy i jak bylam byl tylko rozowy, nie wiem czy inne kolory sa tych prostokatnych
rwt tez odpuszcze... ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- spadam na serial
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
prostokątnych stolików też jest kilka kolorów
#4600 |
Zakorzenienie
|
ja sie zakochalam tam w lozeczku ale troche mi szkoda kasy .....
![]() |
#4601 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Teoria przedszkolna bardzo mi się podoba ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4602 |
Zakorzenienie
|
minka zaszalala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Zakorzenienie
|
DARUSIA czy poczta i mms-y dotarły ?
#4604 |
Zakorzenienie
|
poczta tak, wlasnie przegladam ale mmsy nie, bo ja tam w klubie numeru nie zmienilam a mam inny, ale jest nieaktywny calkiem wiec kasiurki ci za nie nie zeżre na pewno
![]() |
#4605 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny! co was nadrobię to jest tak późno że zasypiam nad kompem.
sara- mój komp też tak niedawno się przegrzewał i wyłączał się... ale sprężone powietrze nie dawało rady... i marcin rozkręcił mi kompa i w wentylatorku była mała kuleczka sfilcowanego kurzu ![]() ![]() no i Kala też nie chce siadać na nocniku! od stycznia do czerwca nie było problemu!! później się jej odwidziało... i do teraz jest z tym problem. chociaż dziś złapałam ją zaraz po przebudzeniu posadziłam na topie dałam jej picie i krakersy i w topie znalazłam niespodziankę ![]() a herbate już od dawna daje taką owocową w saszetkach! z rana to zazwyczaj sobie i jej robię melisę z pomarańczą.. i na mnie działa bo mam do niej więcej cierpliwości ![]() tylkooliwka- niby zmiana fryzury ale Danielek to nie ten sam chłopczyk! wydoroślał ![]() a co do lidlowych ciuchów to ja kupiłam małej ten różowy polar... spodni w końcu nie kupiłam... a butów nie było na nią... były tylko 23 i 26 a ja bym musiała jej kupić 25! bo te 23 miała w sam raz na cienką skarpetkę! a tak mi się podobały te fioletowe! może jeszcze je rzucą przed zimą... ana- ojj biedna ta twoja siostrzyczka... a powiedz mi czy ją bolą te kolanka? bo w RZS to najgorszy jest chyba ból stawów... a ja chodziłam tylko do zerówki... kontakt z dziećmi miałam bo u nas na ulicy było się z kim pobawić... ale Kala już nie ma tak dobrze... są dzieci kilka lat starsze... i 2ka co ma ok pół roku... też myślę nad prywatnym żłobkiem. u nas nazywa się to 'centrum opieki nad dzieckiem' ![]() tak myślę o tym żeby pierwszy raz pójść z nią do tego żłobka tak na godzinkę... 2gi raz chwile z nią zostać a później zniknąć na chwile i jakoś stopniowo jej to wprowadzać... jak myślicie zadziała to czy lepiej na głęboką wodę ją rzucić i zostawić samą? no jeszcze nie wiem czy mogłabym zostać z nią w tym żłobku. sidorcia- fajne te butki! pasowałyby do kurtki którą kupiłam Kali.. o taką ![]() dusiaka- mi wpadł jeden pomysł do głowy: dać młodemu kase na pizze, żeby zaprosił wybrankę ![]() dziewczyny i jak tam wasze studia? macie zjazdy co 2 tyg? bo ja następny wolny weekend mam dopiero na 11 listopada a kolejny dopiero na Boże Narodzenie! ale plus taki że nie mamy już zajęć w piątki! więc da się przeżyć ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
To wrzuć nr może w klubie wyślę
#4607 | |
Wtajemniczenie
|
cicho!!! bo może się przełamię
![]() ![]() Cytat:
Teraz trochę luźniej, tzn w niedziele kończę zazwyczaj ok 15, ale zjazdy co dwa tygodnie.
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poszłam wczoraj do boti i pepco - u nas lipa z butami dla dzieci totalna! Czekam na wyjazd do krakowa i kupię mu jednak te upatrzone bartki ![]()
![]() |
#4609 |
Zakorzenienie
|
w przedszkolu tu ciezko nazwac nauką , pojedyncze slowka, lalka, pilka, pies, kot i tak dalej, ale juz jakis poczatek zawsze jest...
Na dodatkowy jezyk nie bede jej zapisywala, angielski jej starczy niech ma dziecinstwa troche a nie poza szkola jeszcze zajecia, pozniej jak bedzie sama chciala zaden problem.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
Cześć,
dzisiaj jestem zła -niania się spóźniła 1,5 godziny, a A. musiał odprowadzić Patryka do szkoły, obudziła małego i zabrał z nimi - ale w piżamie ![]() ![]() A teraz o numerach butów - jakoś aż uwierzyć nie mogę - podajcie w cm długości stóp dzieciaczków.
#4611 |
Zakorzenienie
|
Megi - ja też się czasem dziwię jakie wielkie stopy mają dzieci. Moja ma małą aktualnie nosi 20 lub 21. Na zimę kupiłam 22 i one wydają mi się takie duże.
Minka - a ty taka mała a kopytko 39 masz?
#4612 |
Zakorzenienie
|
Ale wierzyć się nie chce - w domu zmierzę ile w cm ma Igor - bo jak mówicie o butach z lidla 25 to no way. Ja się zastanawiam, czy te ziomowe 22 nie są dużo za duże. A może dziekcu za małe buty kupiłam?
![]()
#4613 |
Zakorzenienie
|
machaj lepiej po mału jak masz czas i na poczatku żeby dziecko tam nie spało , bo tego spania dzoieciaki się zwykle boją najbardziej ( że zostaną tam na noc itp ) powinny panie pozolić żebyś z nią została np na godzinkę i nigdy jej nie znikaj bo może sie wystraszyć . Musisz jej powiedzieć że idziesz i po nią przyjdziesz nawet jak będzie płakała , spokojnie ja pani zostawić . babki sobie poradzą . a potem Ci powiedzą czy długo płakała , Ola np płakała a jak już byłam za budynkiem to przestawała .
Moja buty ma jedna 22 i jedne 23 , 27 buty to ma Szymon ale on wogóle wielki jest . Bao co sądzisz o metodzie Helen Doron dla dzieciakow ? Bo myśle nad angielskim dla SZymka . Cały czas tez myślę o szkole społecznej własnie ze wzgędu na język . u nas jest taka dzieciaki mają od 1 klasy angielski 4 h tygodniowo , potem dochodzi niemiecki też 4h. do tego basen a zimą łyżwy . Szkoła jak na prywatną jeszcze jest do przeżycia cenowo . No własnie te laski co uczą co sądzicie o prywatnych podstawówkach choć ja wiem że szkoła szkole nie równa , na co zwrócić uwagę jak bym się kiedyś tam wybrała ?
#4614 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie może ten fotel?bo się zastanawiam czy młodej nie kupić,ale cykam się w ciemno,bo nie wiem czy on wygodny
http://allegro.pl/ikea-lomsk-fotel-d...853880289.html
#4615 |
Zakorzenienie
|
Erwin nie wiem ile ma w cm długą stopę, kilka mc temu miał 13,5, teraz nie wiem. Buty na jesień kupiłam mu 25, ale trampki ma 23 i w sumie takie same są, lub nawet większe o 0,5 cm Zawsze mierzę buty bo z rozmiarówkami różnie, z geoxów dopiero co rozmiar 22 sprzedałam, a jeszcze latem je nosił. Stopy ma długie, ale nie jakieś za bardzo. Te rozmiarówki to jak ciuchy dużo od firmy zależy.
Eryk chodzi do państwowej szkoły. U mnie w mieście jest jedna prywatna podstawówka, i musialabym go przez całe miasto codziennie wozić. Chodzi do tej samej szoły co ja chodziłam. W szkole w ramach zajęć pozalekcyjnych maja różnego rodzaju kółka, taneczne,plastyczne, harcerstwo, sksy itp. Basen to ma ze mną przynajmiej raz w tyg.Szkola jest monitorowana, przy drzwiach jest stanowisko z portiernią żeby nikt obcy nie wchodził. Jak go zostawię na świetlicy to ma wszystkie lekcje odrobione, i prawie z placzem go odbieram że już.Nawet pani ze świetlicy się ostatnio mi skarżyla że Eryk nie chciał z nią lekcji jeden dzień odrabiać, a przecież ona go tak prosiła ![]() Erwin coś dzisiaj spioch, wstał krótko przed 8 i już od kilkunastu minut znowu śpi, chyba trafił na to samo przesilenie co ja, więc idę skorzystać ![]()
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
ania Ty masz ten regał,prawda?bo ja ciągle młodej pojemniki kupuję i chyba wezmę to ,bo praktyczne i ładne
http://allegro.pl/ikea-regal-z-6-poj...807010067.html ile za to dawałaś?
#4617 |
Zakorzenienie
|
mi sie podobal taki fajny "prezesowski" ale juz kurcze nie mam gdzie tego postawic!;/
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- fajne te ragaly sa, tez mi sie podobaja, ale jak tz stwerdzil ze jak bedzie potrzeba zreobi niech robi:P Ania a one sa pakowne bo te pudelkeczka dsa dosc plytkie, przynajmniej takie sie wydaja?? ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- tylko ja nie o tych glebokich mowie, tylko o tych mniejszych troche, bo ja bym chciala zeby tz zrobil laskom, ale nie wiem jak to wyjdzie z ustawieniem u nas, jakies to mieszkanie dziwne:P
![]() |
#4618 |
Zakorzenienie
|
Witam
Machaj dobrze Ci Ania radzi musisz stopniowo , nie możesz od razu zniknąć bo dziecko może mieć uraz później Megi mój aktualnie nosi numer 24, na jesień półbuty do kostki kupiłam nr 25 w boti i kozaczki w lidlu też 25 ale to na 100% do końca zimy nie ponosi bo będą za małe przypuszczam że wielkość stopy zależy od tego czy dziecko będzie później wysokie , mój starszy syn też miał duże stopy jak był mały a teraz w wieku 13 lat ma 170cm, w klasie większość chłopaków to o głowę niższych od niego tylko jeszcze jeden jest też taki wysoki Zobacz na P0Pową Oliwkę ma małą stópkę pewnie będzie taka mała kurka jak mama ![]() My juz po biegach , po południu jeszcze rower i w końcu mi waga drgnęła ![]() za chwilę robię tartę cytrynową taką http://mojewypieki.blox.pl/2009/03/Tarta-cytrynowa.html bo zostały mi cytryny po tym cieście http://mojewypieki.blox.pl/2009/01/D...odrywania.html było pyszne polecam ![]() A na obiad robię tohttp://www.mniammniam.com/Kapusta_w_...na_-9861p.html z pieczonymi ziemniakami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4620 | |||||
Rozeznanie
|
Dzień doberek
![]() Cytat:
Teraz już wiem, dlaczego kilka tygodni temu upierał się, żeby go zapisac na boks. Nie zgodzilismy się bo to była taka moim zdaniem nie fair odmiana boksu (z kopaniem)... Cytat:
Cytat:
![]() Ze żłobkiem nie doradzę, nie mam doświadczeń. Sama chodziłam, ale nie pamiętam, czy mama mogła być tam ze mną choć chwilę ![]() Cytat:
Mojej koleżanki mąz poszedł z dzieckiem do zdjęcia do paszportu - też w piżamie ![]() Ola ma stopy 15,5 cm. Nosi Bartki rozm. 24, ale to tez zależy od modelu bucika. Na zime ma Bartki 25 (wysokie ocieplone trzewiki) i kozaczki Korneckiego, też 25. Mnie zachwyca poziom znajomości języka angielskiego mojego syna. Poza lekcjami w szkole nigdy nie brał udziału w żadnym kursie, czy dodatkowych zajęciach. W odróżnieniu ode mnie. Wieloletnie granie na kompie robi swoje ![]() Myślę, ze spokojnie mógłby się komunikować w tym języku. Owszem, nie zna języka branżowego, czy Business English,ale w codziennje komunikacji dałby radę. nie zuważyłam, żeby odstawał od dzieci, które biora z ang korki, albo uczą się języka od przedszkola. Ola natomiast ogląda czasem bajki po angielsku. ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() Ale własnie się trzeci dzień dietuję. Spróbuję dopiero za dwa tygodnie :-(
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2011-10-05 o 09:35 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.