mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-14, 19:34   #4591
ela3010
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

Wróciliśmy po całym dniu.

Tincia wszystkiego naj z okazji rocznicy.

Bahamadia i Muffinka bezpiecznej podróży i powrotu.

Aniu zakupy świetne, zazdroszczę że już wszystko masz urządzone, tylko czekać na córeńkę.

A my dziś w plenerze cały dzień, pizza, mini zoo, plac zabaw i na koniec do rodziców na kawkę, miodzio.
Zaraz idę się ochlapać bo jutro znowu w plener, do południa w pracy a potem grillowanie ze znajomymi nad wodą, pogoda ma dopisać.

Idę zaraz się ochlapać bo cała się kleję, czas się odkurzyć i odlepić.

Seona zaniepokoiłaś mnie tym bólem kręgosłupa, bo mnie to całkiem dolna część boli, mam wrażenie że w połowie pupy, i to taki atak mnie łapie jak wstaję z łóżka i wyprostować się nie mogę, albo długo siedzę to ból koszmarny, jak się rozchodzę to spada do minimum, czy to znaczy że ta szyjka mi się skraca ciągle???. Masakra! Wizytę mam 22 sierpnia a zaraz po niej wybieramy się na urlop ale jeśli z tą szyjką mi się dziwne rzeczy porobią to nie ma szans na wyjazd.

Idę do łazienki potem już tylko do łóżka z książką, mhmm.

Dobranoc kochane
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 19:41   #4592
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Nie, oglądałam program w tv i troszku czytałam i wszędzie jest mowa, że ciężarna nie potrzebuje adapterów, tylko dobrze musi pas zapiąć. Tak żeby na dole był pod brzuszkiem an kościach biodrowych a u góry nad przuszkiem Ja tak zapinam i "nie wydziwiam".
Tez tak zapinam i mnie nic nei cisnie.
Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
zmienię trochę temat, jak u was ze skórą na brzuchu?
Osttnio mi brzuszek urosl, wiec troszke sie naciagnela, ale nie swedzi. Ale ja smaruje 2 razy dziennie, a jak chodze na basen to nawet 3, ale ja sie ogolnie zawsze "balsamowalam" duzo Uzywam 3 roznych kosmetykow, ale nie w jakiejs kolejnosci, tylko co mi wpadnie w rece Oliwke babydream, cos z bielendy(wczesniej z ziaji) i krem od kosmetyczki jakis superekstra- to najrzadziej, bo drogie.
aniu wspolczuje i trzymam kciuki, zeby wszytso bylo ok z cisnieniem. MOja kuzynka miala zatrucie ciazowe, ale juz pod sam koniec ciazy i z nia i z dzieckiem wsyztsko ok.
Ja dzis weszlam na wage przed jedzeniem i sie troszke wystraszylam bo wyszlo jeszcze mniej niz te moje 3.5 kg na plus(w 26 tc). Wiec dzis caly dzien jem i taka jestem ospalo- zmeczona.
Bylam dzis na grzybach, ale to raczej bylo komarokarmienie, niż grzybobranie- masakra.

Chyba pojdziedziemy na wegry na 2 dni w drodze do Chorwacji, do miejscowosci Heviz, budapesztu nie zwiedzimy, bo nie zdazymy. NIe mam teraz tyle sily ile bym chciala na super zwiedzanie
Pozdrawiam i milego wieczoru

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Tincia udanej rocznicy
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 19:45   #4593
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Witam. Dzisiaj miałam fajny dzień, Bo wczoraj miałam koszmarny wieczór - tak mnie kręgosłup bolał, że aż mi łzy w oczach stawały. Dziś czuję sie wspaniale - oby jak najdłużej.

Co do smarowania to ja się smaruję 2xdziennie, ale tż zauważył, ze nad pośladkami pojawiło mi się kilka rozstępów czyli w obszarze, który pomijałam przy smarowaniu - tera będę musiało ten obszar też uwzględnić.

Dygotka tak jak dziewczyny napisały maksymalna dawka no-spy to 240mg w zwykłej 1 tabletka zawiera 40mg, a forte 80mg

Seona z kilogramami to ja Cię gonię Mnie też zaczyna powoli przerażać perspektywa zrzucenia 20kg, ale jak już to mam nadzieję, ze to będzie tylko 20kg a nie więcej. Miszę sie wsiąść za siebie, bo czarno to widzę - limit słodkiego do końca miesiąca już wykorzystany.

ania21_21 strasznie Ci współczuję, dobrze że dzisiaj czujesz sie lepiej, oby wszystko się unormowało

truscafka z tym ZUSem to jakaś totalna porażka - jaja sobie robią. To ja jednak sie dobrze zastanowię czy zakładać firmę, czy warto robić na złodziei. Aż sie nuż w kieszeni otwiera - ja jestem za reformą ubezpieczeń zdrowotnych.

oolong ja to jestem typowa grucha w ciąży zrobiły mi sie takie gigantyczne cyce, ale dół jak zawsze większy.
Ja do brzucha gadam jak sie z synem bawię, czyli pukam do niego a on mi odpukuje lub święcę latarką po brzuchu - strasznie cieszy mnie takie nawiązywanie kontaktu.

Tincia gratulację i udanego wieczoru.

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

princessskaa mam do Ciebie wielką prośbę, czy mogłabyś napisać w którym konkretnie sklepie kupiłaś wózek.

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Ja spadam - poczytam sobie coś.
Spokojnej nocki
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 19:53   #4594
oolong
Zakorzenienie

ja dzisiaj nie mam na nic siły, mały mnie wykończył fizycznie i psychicznie

rano go 2x wysadziłam na nocnik, jak zauważyłam, że coś sadzi w kącie (i rzeczywiście za każdym razem kilka bobków było). Momentalnie przestawał robić kupę, wrzeszczał i starał się zejść z nocnika. Nie wiem, jak sobie z nim poradzimy, może tatusiek da sobie z nim radę, ale wraca dopiero jutro, ech.

Do dziewczyn dzieciatych - jak radziłyście sobie z nocnikowaniem? Na siłę trzymać czy jakiś sposobem? jak przekonać do nocnika? Sadzać kilka razy dziennie nawet bez powodu? Synek jest wydaje mi się dużym indywidualistą - łazi gdzies po krzakach, bawi się głownie sam, nawet na placach zabaw. Może to taka faza rozwojowa, może charakter, w każdym razie trudno jest mi narzucać mu swoje pomysły (zresztą jestem w tych kwestiach liberalna, każdy robi co lubi, dopóki innemu nie szkodzi), ale chyba "karnego jeżyka" jednak będę musiała założyć, bo dziś tak wdrapywał się na łóżko i sofę, że kilka razy zleciał, bo na nich stawał, mimo że mu zabraniałam.

Jestem wykończona, ech, idę spać, bo jutro kolejny dzień w boju

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 20:04   #4595
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
truscafka z tym ZUSem to jakaś totalna porażka - jaja sobie robią. To ja jednak sie dobrze zastanowię czy zakładać firmę, czy warto robić na złodziei. Aż sie nuż w kieszeni otwiera - ja jestem za reformą ubezpieczeń zdrowotnych.

zus... to studnia bez dna... ale przyznam ze wkurza mnie ze np os. prowadzace działalnosc, BEDĄCE NA ZWOLNIENIU i tak opłaają składke zdrowotna... powinni ja zmniejszyc czy cos... ale wiadomo... miliony w portfelach pracownikow i zarząu musza wyjsc z naszych kieszeni.. porazka.. ja bym wiele ogolnie pozmieniala... w IRL np podoba mi sie system podatkowy... czlowieka nic nie interesuje- sklada jedynie dok. na jakie konto zwrot przeslac, pracodawca sam odprowadza skladke do US, a w luty zwroty *ne spotkalam sie z sytuacja ze trzeba bylo doplate robic).... a w PL... urzedy, papierki, wyliczenia, korekty, naprawa pomylek w pitach firmowych... porazka... juz nie raz musialam do pracodawcy latac ze sie pomylil :/

ale coz w PL to wieeeeeele rzeczy powinno sie zmienic.. ciężko wskazac najwazniejsza rzecz :P

ja tez zmykam spac... choc mlody sie obudzil, na marsjanie atakuja :P ja mimo to kapituluje i ide dac odpocząć oczkom

Dobrej nocki mamunie

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 20:11   #4596
Paula__22
Raczkowanie

Gdyby ktoś wątpił w to, że to bociany przynoszą dzieci.... Mój dach przedwczoraj...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0086.jpg (96,4 KB, 47 załadowań)
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 20:19   #4597
truscafka
Zadomowienie

ZUS to długa historia, ja dopiero zobaczylam jak jestem na L4 co to znaczy..... nie wyobrazam sobie jakbym nie byla w ogole zdatna do pracy. KOniec - pakowac torby i zamykac interes ! To jest rzeczywiście wsparcie dla młodych kobiet chcących założyc biznes i stworzyc rodzinę.

Dziś porobiłam sobie fotki części moich zdjęć z USG. Wyszła już fajna historyjka! pierwsza fotka zrobiona w 6 tc ostatnia w 20 tc, na jednym zdjęciu jest rączka a na jednym stópka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01504.jpg (81,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01505.jpg (92,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01506.jpg (74,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01508.jpg (82,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01507.jpg (77,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01509.jpg (86,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01510.jpg (75,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01511.jpg (68,6 KB, 25 załadowań)

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 21:09   #4598
ggoraa
Zadomowienie

Czesc mamusie!
Od przedwczoraj trzyma mnie przeziebienie- chyba efekt uboczny gosci .
Zakupilam wczoraj leki w aptece i sie kuruje, ale cos slabo mi idzie. Do tego mega zgaga i brak apetytu

Wczoraj pojechalismy na dzialke- tesciowa upiekla 6 roznych ciast i nie moglam przestac sie obzerac nimi- az wstyd ile kawalkow pochlonelam!

A jutro jedziemy na odpust. Wcale mi sie nie chce- tymbardziej, ze nie mam za bardzo w co sie wystroic, bo sukienka, ktora byla za duza przed ciaza...teraz nie zamyka sie nawet w polowie (pod biustem).

Tz za 2 tyg wraca do pracy...glupio jakos....

Ide spac, moze jak mi wroca sily witalne to bede czesciej do was zagladac, bo jak narazie to jestem chodzace zwloki.
Stary 2011-08-14, 23:08   #4599
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Seona zaniepokoiłaś mnie tym bólem kręgosłupa, bo mnie to całkiem dolna część boli, mam wrażenie że w połowie pupy, i to taki atak mnie łapie jak wstaję z łóżka i wyprostować się nie mogę, albo długo siedzę to ból koszmarny, jak się rozchodzę to spada do minimum, czy to znaczy że ta szyjka mi się skraca ciągle???. Masakra! Wizytę mam 22 sierpnia a zaraz po niej wybieramy się na urlop ale jeśli z tą szyjką mi się dziwne rzeczy porobią to nie ma szans na wyjazd.
Ela, skracanie się szyjki to zazwyczaj ciągły ból kręgosłupa, na który nie pomagają zmiany pozycji itp. Takie bóle krzyżowe jak podczas porodu, tylko lżejsze.

Skoro Ciebie boli tylko po wstaniu czy zmianie pozycji to normalne "uroki" ciąży

Ale to też nie zawsze: jak ktoś ma krzywy kręgosłup, kilogramy na plusie to wiadomo, że będzie bolał. Gin. sprawdza szyjkę i wiadomo czy się skraca czy nie.

U mnie niestety w tamtej i tej ciąży ciągłe bóle pleców to skracanie się szyjki

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
Do dziewczyn dzieciatych - jak radziłyście sobie z nocnikowaniem? Na siłę trzymać czy jakiś sposobem? jak przekonać do nocnika? Sadzać kilka razy dziennie nawet bez powodu?
Oolong, ja nic na siłę Bo to moim zdaniem nie ma sensu: dziecko samo wie, kiedy jest gotowe. Moja załapała po 2 rż. Niektóre dzieci szybciej, inne później, ale to matka wyczai czy to już

Mam dużo książeczek o sikaniu na nocnik, nocnik zawsze stał w pobliżu na oku, dawałam się podglądnąć w kibelku, słyszała jak sikam aż pewnego dnia zobaczyłam, że łapie się za ci... i mówi sisi, ale już była zsikana. I jakoś tak ciągle tłumaczyłam, że jak się będzie chciało to ma wołać itp. i pytałam co 5 min. dosłownie Aż zaczęła wołać "mama sisi" i wtedy biegniemy na nocnik, ogląda książeczkę o sikaniu i sika

Niestety w nocy i na spacerach nadal nie kontroluje i na noc i na spacery zakładam pampersa. W końcu przestanie sikać Na spacerze też się nie wysika pod krzakiem czy w jakiejś knajpie, a do domu nie doniesie

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 06:29   #4600
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Witam z rana. Nocny sukces - przespałam większość nocy na lewym boki i nic mnie nie boli

oolong co prawda ja nie dzieciata, ale właśnie czytałam o tym o czym Seona pisze, aby dać sie podglądać. Mojej siostrze to podpowiedziałam, bo jest na etapie uczenia swojego Jasia - dopóki nocnik stał w pokoju dopóty traktował go jak zabawkę. Na zasadzie podglądania siostra nauczyła go myć zęby (dziecko ma dopiero 2 lata). Nie wiem jak jej idzie z nocnikiem, ale jak nie zapomnę to zapytam

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
ale coz w PL to wieeeeeele rzeczy powinno sie zmienic.. ciężko wskazac najwazniejsza rzecz :P
Co fakt to fakt, ale osoby mające na to wpływ mają to gdzieś.

truscafka fantastyczna kolekcja zdjęć - piękne będziesz mieć pamiątki w albumie

Dziewczynki wyczytałam, że cynk zapobiega przedwczesnym porodom. A oto produkty zawierające cynk:
- ostrygi,
- wątróbka,
- szampan,
- skorupiaki,
- mięso,
- twarde sery,
- ryby z puszek,
- pełnoziarniste pieczywo,
- jajka,
- nasiona roślin strączkowych,
- pestki dyni,
- chude mleko,
- musztarda ziarnista.

Nie wszystkie nam wolno, ale te które można to ja zacznę wchłaniać namiętnie.

Dziś wybieramy się do Iwonicza Zdroju - nawet nie wiecie jak się cieszę.

A teraz idę zjeść śniadanko - ależ sie głodna zrobiłam

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

A zapomniałam dodać, bo nie wiem czy później zajrzę (będę sie starać). Jutro idę na badania - takie dodatkowe - najbardziej cieszy mnie to iż będę miała usg i zobaczę co tam u synka słychać i czy wszystko jest w porządku, mam nadzieję że te moje skurcze nie wpłynęły na szyjkę.

Udanego poniedziałku.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 06:49   #4601
ela3010
Zadomowienie

Witam się jak zwykle z rana i znikam na cały dzień.

Oolong ja zaczęłam nocnikowanie tuż po roczku i zajęło mi to długi czas, było tak że już po 2 mcach załapał, potem mu minęło itp. Różnie to bywa, ale myślę zebyś dała sobie spokój skoro jesteś w ciaży, to stres i ciągłe zginanie się itp, a z atakim maluchem trzeba nagonić się z nocnikiem, ja sposobem swojego trzymała, czasem i 3 godziny, układaliśmy klocki, rysowaliśmy itp, i nic, jak wstał to zaraz sikał, a czasem od razu na nocnik. No gimnastykę miałam nie kada. Załapał jakieś 3 mce przed 2latkami.

Miłego dnia kochane moje
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 06:55   #4602
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
ZUS to długa historia, ja dopiero zobaczylam jak jestem na L4 co to znaczy..... nie wyobrazam sobie jakbym nie byla w ogole zdatna do pracy. KOniec - pakowac torby i zamykac interes ! To jest rzeczywiście wsparcie dla młodych kobiet chcących założyc biznes i stworzyc rodzinę.

Dziś porobiłam sobie fotki części moich zdjęć z USG. Wyszła już fajna historyjka! pierwsza fotka zrobiona w 6 tc ostatnia w 20 tc, na jednym zdjęciu jest rączka a na jednym stópka
suuuper historyjka a fota stópki booooska tez mam taką i w niej zakocana jestem na maxa

Działalnośc jest dla osob z przychodami netto ponad 3 tys. wtedy mozna i wysokie skladki ( jak cholera) opłacac i wszystko... ja przy niższychzarobkach, po odjeciu skladek wychodzilam baaardzo marnie....

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Cytat:
Co fakt to fakt, ale osoby mające na to wpływ mają to gdzieś.

A zapomniałam dodać, bo nie wiem czy później zajrzę (będę sie starać). Jutro idę na badania - takie dodatkowe - najbardziej cieszy mnie to iż będę miała usg i zobaczę co tam u synka słychać i czy wszystko jest w porządku, mam nadzieję że te moje skurcze nie wpłynęły na szyjkę.

Udanego poniedziałku.

nie no.. oni patrza na swoje portfele i dla nich licza sie "prawdwi" przedsiebiorcy i ludzie... a my maluczcy bez wzgledu kto bedzie u władzy bedziemy w d..... i jeszcze duuuuzo czasu minie nim cokolwiek sie zmieni, bo mimo wszystko mam cich nadzieje ze nasze dzieci, badz ich dzieci beda juz mogly zyc w miare normalnych czasach

30t 1d - ?
Stary 2011-08-15, 07:39   #4603
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Witam z ranka

Wpadłam się tylko przywitać i pochwalić że dziś zaczynamy 7 miesiąc oraz III trymestr

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 07:53   #4604
nikaa2
Wtajemniczenie

Seona
te chusteczki HUGGIS PURE nie udało mi sie dostaĆ, wszystkie wykupione, nawet zadzwoniłam do innych Reali ale to samo... podobnież w godzine zeszły (tja, chyba personel wykupił)

ale skoro piszesz, ze dośĆ często, to jakby były to daj cynka, chętnie kupię

te moje bóle to mam nadzieję, że nie skracanie szyjki... ja mam trochę krzywy kręgosłup- z dwojga złego wolałabym zeby to było od tych moich 8kg na +

TIncia
gratuluję 1. rocznicy ślubu
wczoraj przywiozłam od teściowej kilkanaście płyt muzyki poważnej, ciekawa jestem czy coś mi przypdanie do gustu- zamierzam słuchaĆ intensywnie, no ale nic na siłę

kuzynka słuchała radia przez całą ciążę i dziecko się uspokaja gdy do snu włączy mu cichuteńko radio koło łóżeczka- więc dla dziecka nei ma to najwyzej większego znaczenia- tzn. się rodzaj muzyki

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość

Ja też zdecydowałam sie na TAKO PRINCESS i też zwróciłam uwagę na to samo co Ty... czyli skórzana rączka, pompowane koła na polskie chodniki i wysokie krawężniki. Fajne jest to że rączkę można dostować do swojego wzrostu aha i duży plus... spacerówke można założyć na dwa spsooby - aby dziecko było przodem do kierunku jazdy jak i tyłem

Jeśli chodzi o fotelik... ja kupuję ten z TAKO... to i tak fotelik na kilka pierwszych miesięcy życia... kolejny kupię już lepszy bo będzie na kilka lat... a z takim małym bobasem to i tak daleko wyjeżdżać nie będę.
w internecie wyczyałam, ze gondolaą też można przodem i tyłem zamontowaĆ
no właśnie Princeska nam sie spodobała ale za cholerę nie mogę znaleźĆ w necie (na stronie rpoducenta to w ogóle tej serii nie widziałam, choĆ to dziwne.... ) kolorystyki tych wózków, na allegro ich nei widziałam...a Ty gdzie kupujesz i za ile? już masz obczajone ceny? no i ten kolor, w sklepie widziałam Princeskę ładną brążowo-bezową z jakimiś aplikacjami, a w necie to tylko z sercami i w groszki- bez sensu

a fotelik to albo używany maxi cosi albo od siostry jakiejś nieznanej mi firmy albo tako- chociaż my wybieramy się w następnym roku na wakacje nad morze, to dzidziuś by miał pół roku- to fotelik by się przydał taki w miarę bezpieczny(ten tako to chyba w porównaniu z maci cosi nie ma testó zderzeniowych , rpawda?)

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

W Realu nie widzialam tych wielopakow chusteczek huggies a chcialam kupic.

A co do wozkow to ten ktory my mamy (no prawie mamy ) to wazy 12kg z haczkiem. I jak porownywalam go sobie do Tako to byl wiele lzejszy. A oba mialy aluminiowe stelaze
Nie ma tych chusteczek już w realach, Seona napisała, ze często są tam promocje- to musimy ją następnym razem wychaczyĆ wcześniej po prostu
a przypomnij mi jaki wybrałaś wózek? koła pompowane?

Cytat:
Napisane przez goferek33 Pokaż wiadomość
witam
jestem tu nowa, czekam na mojego maluszka, to już niedługo a może długo 20 listopada.
pozdrawiam serdecznie
witam serdecznie

wczoraj spacerowałam 2h po lesie- byłam wykończona
już nie ta kondycja co kiedyś a jeszcze musiałam sobie zrobiĆ przerwę w kiosku po sok tymbarka multiwitaminę

nie mam pomysły co porobiĆ dzisiaj, jeżeli będzie ciepło to pewnie znowu do jakiegoś parku, lasu pojedziemy, moze do Sokolnik?

Miłego zrelaxowanego dnia życzę

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Paula__22
super ten bociek
widzę, że obczaja miejsce twojego zamieszkania, co by się nie pomylił gdy już wybije godzina"0"

Pisała tutaj dziewczyna o szpitalu na Wileńskiej, dopiero teraz skojarzyłam, ze to o Łódź chodzi na pewno, no mój lekarz jest właśnie na urlopie ten prywatny, wiec nie pomogę
a ta na nfz też w sumie i pewnie chodzi o nią... a do tej pani prof. wybieram sie w tym tygodniu po krzywej cukrowej- ciekawe co to za kobitka... czy będzie delikatnie badała? Witaminka C też u niej byłaś albo idziesz?
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 07:56   #4605
Aniolina
Rozeznanie

I ja witam, ale sobie dzis poleniuchowalam rano
a teraz mykam, bo glod mnie juz meczy mam ochote na chleb z miodem
Joamic gratulacje 3 trymestru

ja chodzilam 1.5 h po lesie wczoraj to potem pol dnia odpoczywalam
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-15, 08:00   #4606
dygotka8
Zakorzenienie

hej
wróciłam więc nadrabiam
tż pomasował wczoraj kręgosłup i nie bolała za to dzsiejszej nocy....znowu to samo....obudziałams ię bólem kręgosłupa i bólem głowy....
Cytat:
witam

mialam ciezka noc jak nigdy... budzilam sie, potem spac nie moglam godzine. Olek kopal chyba cala noc i wierci sie do teraz. kiedy on spi? zle mi bylo w kazdej pozycji dozwolonej. masakar jakas.

Na dodatek nie mam nic na sniadanie
to ja tak mam właściwei codziennie...
też nie mam zbytnio co dziś do jedzenia-tylko u mnie to nie ma co na obiad...
Cytat:
Truscafko popieram, ze dieta bialkowa redukuje cellulit. Po Dukanie pozbylam sie go w 100% a teraz wrocil na dupsko i uda
ja i tak jestem anty dukanowa-jak dla mnie to jedna wielka pomyłka a nie jakaś dieta...Wystarczy zdrowo się dożywiać,czyli białko też w odpowienich ilościach,pić duuzo wody,aktywnośc fizyczna i cellulit się zmniejszy.
ja tak miałam,a na żadnym dukanie nie byłam nigdy.
nie wiemc zmeu,ale jakoś ta dieta działa na mnie jak czerwona płachta na byka,chyba dlatego,że ktokolwiek na niej był,to po jej skonczweniu wrócił do wagi lub nawet przytył,albo uparcie trwa pryz niej i nic nie chudnie...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 08:08   #4607
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
Pisała tutaj dziewczyna o szpitalu na Wileńskiej, dopiero teraz skojarzyłam, ze to o Łódź chodzi na pewno, no mój lekarz jest właśnie na urlopie ten prywatny, wiec nie pomogę
a ta na nfz też w sumie i pewnie chodzi o nią... a do tej pani prof. wybieram sie w tym tygodniu po krzywej cukrowej- ciekawe co to za kobitka... czy będzie delikatnie badała? Witaminka C też u niej byłaś albo idziesz?
o kim mówisz kochana, bo tak "szyfrem" bez nazwisk to nie wem o kogo chodzi

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ja i tak jestem anty dukanowa-jak dla mnie to jedna wielka pomyłka a nie jakaś dieta...Wystarczy zdrowo się dożywiać,czyli białko też w odpowienich ilościach,pić duuzo wody,aktywnośc fizyczna i cellulit się zmniejszy.
ja tak miałam,a na żadnym dukanie nie byłam nigdy.
nie wiemc zmeu,ale jakoś ta dieta działa na mnie jak czerwona płachta na byka,chyba dlatego,że ktokolwiek na niej był,to po jej skonczeniu wrócił do wagi lub nawet przytył,albo uparcie trwa pryz niej i nic nie chudnie...

wiesz.... różnie organizm na diete reaguje.. znam zarówno osoby które sporo schudły i mimo powrotu,poniekąd, do starych nawyków waga stoi w miejscu (powiedzmy, bo waha sie tak +/- 2kg) a znam takie osoby co schudły i jak tylko włączył do jadłospisu cos spoza diety to waga od razu wróciła... albo i takie którym ta dieta nie pomogła....

wydaje mi się, że to tez sprawa genetyczna...w koncu tyle jest tych diet, bo na kazdego mze zadzialac cos innego... nie ma chyba diety dobrej dla wszystkich

30t 1d - ?
Stary 2011-08-15, 08:12   #4608
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Dygotka, Nikaa, uważajcie z tymi bólami kręgosłupa. Mnie też strasznie boli i w poprzedniej też bolał i były to niestety bóle krzyżowe i szyjka się skracała. Teraz też mam skróconą i ciągle kręgosłup boli. Być może to skracanie to właśnie tymi bólami kręgosłupa się objawia.

I właśnie zawsze odcinek tuż nad tyłkiem- lędźwiowo - krzyżowy Żadna pozycja nie pomaga

Wizyty mam co 2 tyg. na obserwacje tej szyjki: do tego duuużo magnezu, nospa, żelazo, witaminy, luteina itp.
ja oglnie mam problem z odcinkeim lędźwiowo-krzyżowym,przed ciążą chodizłam na rehabilitację-pomogło moze na miesiąc....a teraz cóż,po nocy czuję siakby mnie czołg przejechał po kręgosłupie
Cytat:
Dygotka tak jak dziewczyny napisały maksymalna dawka no-spy to 240mg w zwykłej 1 tabletka zawiera 40mg, a forte 80mgi
to ju ż wiem bo rano spojrzałam na ulotkę,ale dopuszczalnej dawki nie przekroczyłam.

wczoraj tak mi brzuch twardniał,że tylko leżenie pomagało,a byłam w gościach....w nocy twardniał,rano twardniał...porażka...mam nadzieję,ze jak ograniczę chodzenie to przejdzie...bo czasem wystacrzy że wstanę i hop brzuch twardy jak skała...

Aniolina-jaki krem od kosmetyczki uzywasz??

orientujecie się ile kosztuje leżaczek czy to bujaczek fischer price uzyway i mata edukacyjna???ale takie w ogóle nie zuzyte.
jesli któraś by chciała to mogę się zorientować po ile ubranka po chłopach koleżnka może odsprzedać

Stary 2011-08-15, 08:23   #4609
nikaa2
Wtajemniczenie

Witaminka C
"szyfrem" sorki zapomniałam wpisaĆ nazwisk... no to tak: Kuzmecka jest na urlopie a ja ide do prof.... poczekaj poszperam w notatkach i zaraz będe wiedziała....Kieszkiewicz (mam nadzieje, ze nie pomyliłam i ty też chodzisz do Madurowicza? ) i ta dziewczyna pisała chyba o tej profesorce. Byłaś u niej albo idziesz?
apropo jak masz ochote na lody w promocji w lodziarni przy manu to wejdź na groupona bo jest oferta za 7zł- mniami

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Dygotka
te maty to na allegro chodzą przy licytacjach od 70zł- 150zł z tego co zauwazyłam(i na zdjęciach mimo ze używane, b. ładnie się prezentują)... jeszcze nei kupowałam, myslę ze kupię znacznie później bo na razie nie mam gdzie się pomieściĆ w małym mieszkanku
a z ubrankami na razie sie wstrzymam, bo mam dostaĆ od kuzynki- ale pewnie dopiero we wrześniu, a szkoda bo nic do tego czasu nie mogę ani kupiĆ ani zaplanowaĆ

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-08-15 o 08:18
Stary 2011-08-15, 08:26   #4610
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:

w internecie wyczyałam, ze gondolaą też można przodem i tyłem zamontowaĆ
no właśnie Princeska nam sie spodobała ale za cholerę nie mogę znaleźĆ w necie (na stronie rpoducenta to w ogóle tej serii nie widziałam, choĆ to dziwne.... ) kolorystyki tych wózków, na allegro ich nei widziałam...a Ty gdzie kupujesz i za ile? już masz obczajone ceny? no i ten kolor, w sklepie widziałam Princeskę ładną brążowo-bezową z jakimiś aplikacjami, a w necie to tylko z sercami i w groszki- bez sensu
Nie ma na necie zbyt dużo informacji na ich temat bo są to nowe wózki i mało popularne bo są droższe od innych takowskich wózków - ludzie z reguły kupują wózki TAKO ze stalową ramą a nie aluminiową.
W salonie producenta do wyboru jest cała gama ich kolorów - cena to 1650zł.

Za 2 tyg będę kupowała ten wózek to poproszę o ulotki - łącznie z gamą kolorytsyczną. Zeskanuje Ci je jesli byłabyś zainteresowana.

Cytat:
a fotelik to albo używany maxi cosi albo od siostry jakiejś nieznanej mi firmy albo tako- chociaż my wybieramy się w następnym roku na wakacje nad morze, to dzidziuś by miał pół roku- to fotelik by się przydał taki w miarę bezpieczny(ten tako to chyba w porównaniu z maci cosi nie ma testó zderzeniowych , rpawda?)

Te foteliki TAKO mają wszystkie testy i są zgodne z wymogami Unii Europejskiej - w innym przypadku nie dopuścili by ich do sprzedaży. Wiem o tym bo:
1. czytałam na ten temat duuuużo na necie i wiem że nie zawsze warto płacić za markę (jak np. Maxi Cosi) bo fotelików o podobnych parametrach jest na rynku naprawdę dużo
2. rozmawiałam z producentem wózków TAKO - jestem z Częstochowy i producenta mam tutaj na miejscu
3. wiem o tym o dzieciatych znajomych - każdy mi mówi żeby pierwszy fotelik brać taki z wózków wielkofunkcyjnych a kolejny już taki typowy samochodwy który będzie służył kilka lat i o dziwo większość z nich poleca markę Chicco a nie Maxi Cosi...

Poza tym i tak trzeba jeździć tak aby wypadku nie spowodować... jak ktoś szaleje na drodze to nawet najbezpieczniejszy fotelik moim zdaniem nie pomoże...

My z mężem też w przyszłe wakacje wybieramy się nad morze w rejon Koszalina i fotelik wybieramy z głową... wiemy że ten z wózka będzie oki... w końcu gdybyśmy nie byli do tego przekonani to nie wybieralibyśmy się w ponad 600km podróż samochodem z dzieckiem
Poczytaj sobie więcej o fotelikach samochodowych i unikaj "sponsorowanych" artykułów. A najlepiej by bylo gdybyś popytała o nie dzieciatych podróżujących znajomych
Stary 2011-08-15, 08:39   #4611
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
a w tv nic nie ma... a ja tu ze snem walcze... bo woda wyciąga, choc siedzenie na lezaku bardziej :P młody zjadl pierogi i o 18tej zasnął... ciekawe o ktorej sie obudzi... ja zamierzam spac do 9 minimum :P
poszłabym na basen i ja ale jakoś się wybrać nie mogę.

u mnie to i zwykły prysznoc wyciąga a co dopiero basen...

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:

wiesz.... różnie organizm na diete reaguje.. znam zarówno osoby które sporo schudły i mimo powrotu,poniekąd, do starych nawyków waga stoi w miejscu (powiedzmy, bo waha sie tak +/- 2kg) a znam takie osoby co schudły i jak tylko włączył do jadłospisu cos spoza diety to waga od razu wróciła... albo i takie którym ta dieta nie pomogła....

wydaje mi się, że to tez sprawa genetyczna...w koncu tyle jest tych diet, bo na kazdego mze zadzialac cos innego... nie ma chyba diety dobrej dla wszystkich
oczywiście,że każdy ejst inny i nie ma unwerslanej diety dla wszystkich.
z tych osob które znam(a nie takie, któreych to znajomy znajmoego) któe tak jka napisałam-alebo wróćiły do wagi+parę kg dodoatkowo,albo myślą,że chudną,a taka nie jest i upracie od ponad roku przy niej trwają...

Stary 2011-08-15, 08:40   #4612
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie mamuśki

Z ciekawości sobie zmierzyłam ciśnienie i co? 138/85 cholera a ja za dwie godziny do dentysty to jeszcze bardziej mi podniesie ciśnienie jejuś już bym chciała małą mieć przy sobie i sie nie martwić
Stary 2011-08-15, 08:43   #4613
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie ma na necie zbyt dużo informacji na ich temat bo są to nowe wózki i mało popularne bo są droższe od innych takowskich wózków - ludzie z reguły kupują wózki TAKO ze stalową ramą a nie aluminiową.
W salonie producenta do wyboru jest cała gama ich kolorów - cena to 1650zł.

Za 2 tyg będę kupowała ten wózek to poproszę o ulotki - łącznie z gamą kolorytsyczną. Zeskanuje Ci je jesli byłabyś zainteresowana.

jestem jak najbardziej zainteresowana, wtedy nie będzie mnie na forum bo wyjezdzamy na wakacje, ale pamiętaj o mnie byłabym ci bardzo wdzięczna bo u mnie sklepie nie mają ulotek

w Łodzi pytałam i zaraz ci napiszę ile u nas by kosztował...2 w 1 -1379 a fotelik 200zł.. no to tak wyjdzie 1600zł- to moze potarguj się jeszcze skoro to producent, chociaż o stówkę niech zejdzie

mi tak raił w Słoniu faet od wózków, ze fotelik Tako nie ma jednego atestu(testu?) zderzenowego, który ma Maxi cosi- moze chciał droższy fotelik wcisnąĆ po prostu
poczytam na pewno o nich
Stary 2011-08-15, 09:05   #4614
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
[/B]

jestem jak najbardziej zainteresowana, wtedy nie będzie mnie na forum bo wyjezdzamy na wakacje, ale pamiętaj o mnie byłabym ci bardzo wdzięczna bo u mnie sklepie nie mają ulotek

w Łodzi pytałam i zaraz ci napiszę ile u nas by kosztował...2 w 1 -1379 a fotelik 200zł.. no to tak wyjdzie 1600zł- to moze potarguj się jeszcze skoro to producent, chociaż o stówkę niech zejdzie

mi tak raił w Słoniu faet od wózków, ze fotelik Tako nie ma jednego atestu(testu?) zderzenowego, który ma Maxi cosi- moze chciał droższy fotelik wcisnąĆ po prostu
poczytam na pewno o nich
Wszystkie foteliki do wózków są testowane - inaczej nie byłyby dopuszczane do sprzedaży.

Na necie znalazłam coś takiego:
opis: http://www.krolestwodziecka.com/prin...38.html?page=1

kolorki (wiem że są takie same jak wózka jumper x - tak mówiła w sklepie kobieta - to jest ten sam wózek tyle że nie ze stalową ramą a aluminiową) u jakiegoś sprzedawcy:
http://dino.sklep.pl/nowy/linki/wozk...1/jumper_x.htm
Tych kolorów jest duuuużo więcej bo część tych ze strony widziałam w sklepie a były też inne, których tu nie ma.

Ten wózek wyszedł w tym roku stąd tak mało informacji jest o nim.
2 m-ce temu byłam w TAKO i wiem że puszczają w podobnej cenie kolejny wózek aluminiowy jakoś we wrześniu i też będę go oglądała więc ulotki Ci zeskanuje.

Hmm na stronie sklepów internetowych te wózki są tańsze niż 2 m-ce temu w sklepie TAKO wysyłka kurierem gratis więc chyba przez net kupie a o szczegóły wypytam się w sklepie TAKO
Chyba że tam też cena już spadła bo lada moment ma wejść jakiś nowy model?!

Mnie osobiscie spodobał się ten kolorek http://www.krolestwodziecka.com/tako...04-p-1400.html tyle że w sklepie miał jasnozielone grochy

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-08-15 o 09:09
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 09:42   #4615
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Te cięższe wózi TAKO są wykonane ze stali... tylko ten wózek co widziałaś na spacerze TAKO PRINCESS jest z aluminium (jest droższy o około 600zł od tych stalowych dlatego jest rzadziej kupowany przez młodych rodziców) i waży z gondolą lub spacerówką po ok.14kg (czyli taki standard)
Dokładnie 14kg to standard z tych stabilniejszych wózków
Ja tylko aluminiowe oglądałam, metal poszedl w odstawkę, oglądałam i lżejsze- xlander i jakiś angielski, ale nie przekonały mnie, tzn waga wagą, ale xlander płytki (a dzidzie zimą będą) a tamten angielski- jakis taki niestabilny byl... chociaz mega ladnie sie skladal taki tyci
No, ale to ma byc funkcjonalne. A cena podobna była 1500 chyba. Jedo troszku drozszy, ale tez z wyposazeniem.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 09:56   #4616
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Witam Ja tylko na chwilę.

Dygotka nie wiem czy bierzesz, ale na twardnienia ostatnio gin zmienił mi magnez b6 na magnez z potasem, typu apargin czy podobne, biorę 3-4 razy dziennie po 1 tabl. w razie potrzeby i troszkę się zmniejszyła ilość twardnień. Lekarz w szpitalu powiedział mi że w razie mocniejszego bólu brzucha czy częstszych twardnień mogę zwiększyć ilość magnezu do 2 tabl. przez 1 czy 2 dni nie przedawkuję, a na ból może pomóc.
Może wyślij męża do apteki, na pewno nie zaszkodzi a może pomóc. Z tego co pamiętam bierzesz magnez, ale chyba bez potasu. Innych leków nie biorę, bo fenetrolu jeszcze nie potrzebuję, a nospa mi nie pomagała. I tak od siebie dodam, że nospę brałam prawie od początku na bóle brzucha, odstawiłam i nie dość że się nie pogorszyło to nie boli nic, a uwierz non stop coś mnie bolało.
Stary 2011-08-15, 09:58   #4617
dygotka8
Zakorzenienie

widzę,ze juz sporo wiecie na temat wózków-ja jeszcze pojęcia nie mam JAKI wózek powinien być...chciałabym 3w1,zeby fotelik na rok czasu z kawałkiem wystarczył
więc tak to co ważne to:
-głęboka gondola(bo dziecko zimowe)czyli jak głęboka??
-na nierówne,wiejskie drogi koła lepsze pompowane(choc poodbno powietrze z nich ucieka często) czy te drugie nie pamietam jakie
- fotelik ma być dosyc płaski???czy lepiej kupić 2w1 i fotelik (taki do 13kg,tak?) dokupic oddzielnie
-musi być stabilny

nie wiem co jeszcze jest ważne przy wyborze??

Stary 2011-08-15, 10:02   #4618
princessskaa
Wtajemniczenie

" princessskaa mam do Ciebie wielką prośbę, czy mogłabyś napisać w którym konkretnie sklepie kupiłaś wózek. "

Ja nie zakupiłam jeszcze wózka - jakaś pomyłka

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość

fajna historyjka fasolki
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 10:09   #4619
dygotka8
Zakorzenienie

gosiaczekkk85 -dzięki za inf.mi lekarz póki co kazał brać Mg+B6,u mnie dopiero se zaczęły te napinanie brzucha-może będzie pomagało.osttanio kupiłam niechcący sam Mg bez B6,ale w razie co to w tabletkach mam taki z B6.
mi brzuch twardnieje nawet w nocy w czasie przewracania się z boku na bok;/
zobacyzmy jak to będzie do wizyty-moze pomoże??

a męża trzeba mieć w domu by móc go gdzies wysłać-znowu siedze samazdzrza się,ze w ciągu tygodnia spędzamy max 1 dzień razem

a dziś na dodatek głowa mnie boli-teoretycznie od Mg powinna przestać,ale póki co od 4-5 godzin boli-czyli od kiedy nie śpię

po wczorajszym obiedzie waga wzrosła mi o 1kg-czemu tak jest???jak jem mało-czyli tak jak sama sobie robie jedznei to jest ok,ale wystarczy,że zjem jaki obiad -czyli obiad normalny,mięso,warzywa,it d to waga zaraz do góry skacze-wkurza mnie to bo odechciewa mi sie jeść przez to całkiem
nie piszcie,ze po ciązy schudnę itd.ja po prostu nie ejstem przyzwyczajona do tak rosnącej wagi,a każdy jest inny i nie każdy patrzy na przybywanie kilogramów w takim tempie i to po zwykłeym jedzeniu jakby to było coś zupełnie normalnego.musze wrócić do jedznia suszonych śliwek zalewanych na noc wodą.

Stary 2011-08-15, 10:17   #4620
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
gosiaczekkk85 -dzięki za inf.mi lekarz póki co kazał brać Mg+B6,u mnie dopiero se zaczęły te napinanie brzucha-może będzie pomagało.osttanio kupiłam niechcący sam Mg bez B6,ale w razie co to w tabletkach mam taki z B6.
mi brzuch twardnieje nawet w nocy w czasie przewracania się z boku na bok;/
zobacyzmy jak to będzie do wizyty-moze pomoże??
Ja też brałam z b6, ale z potasem jest lepiej. Widocznie brakowało mi potasu.
Słuchaj jak tak często Ci twardnieje, to lepiej idź lub zadzwoń do swojego gina. Mi twardnieje w zależności od dnia ale tak ok 8-15 razy, wiem bo liczę. I jak mi się zwiększy liczba to mam natychmiast do niego przyjść, bo na razie to trochę bagatelizuje moje twardnienia, jeśli nie ruszyły szyjki.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości