|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj muszę sobie upolować spodnie dresowe na allegro. Mam jedne takie, w których jeszcze mogę chodzić, ale to troszkę za mało, tym bardziej, że robi się już chłodno... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Dzięki, do lekarza idę w poniedziałek to powiem. Magnez biorę od samego początku 3x1, i nospę też biorę -> bo mi kazał. Mam nadzieję, że to normalne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Rozeznanie
|
ja też się na szkołę rodzenia nie zapisuję, bo mam na świeżo w pamięci doświadczenia z moim niemowlakiem
![]() jak byłam w ciąży z Emi to chciałam się zapisać, ale pech chciał że akurat był remont i szkoła nie działała. Jakoś dałam sobie radę, aczkolwiek też mi dużo wyjasniła położna ktora była u mnie 3 razy po porodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry mamusie
![]() ![]() a ja sie uczyc musze bo w sobote poprawka ![]() Ja chcialam zapisac si na szkole rodzenia, ale moj tz ma taka prace ze pewnie nie mógłby ze mna jezdzic a sama nie chce ![]() Za to coraz czesciej zastanawiam sie nad prywatna polozna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
Ja będe sie zapisywać, co mi szkodzi, przynajmniej jakieś zajęcie będzie, a jak przy okazji nauczę się czegoś to będzie podwójna korzyść. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Termin mamy na 15.02.2012, ale może uda nam się wykluć w Walentynki ![]()
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2011-09-08 o 09:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny moze to pytanie juz padło ale przez to ze nie wyskakuje mi pierwsza nieprzeczytana wiadomość często omijam niechcący wypowiedzi.
Jak sie nazywa ten syrop na przeziębienie który można stosować w ciąży ??
#4597 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o przeziębienie to polecam miodzik i malinki w cieplutkiej herbatce i leżenie w wyrku. Zresztą jak pójdziesz do apteki i powiesz ze jesteś w ciazy i bierze Cię przeziębienie to tam powinni Ci polecić jakieś leki Na dzisiaj zaplanowałam sobie do wykonania bojowe zadanie - posegregowanie swoich ciuchów. Idzie jesień i trzeba się pomału żegnać z letnimi ubrankami w które już się nie mieszczę. Spakuję je w worki próżniowe i wrzucę na dno szafy - może w przyszłym roku się przydadzą (obym się w nie zmieściła)
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2011-09-08 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4598 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4600 |
BAN stały
|
Ja juz w pracy. Musialam najesc sie czekolady bo tak mi slabo ze szok, nie mialam sily wstac z fotela i krecilo mi sie w glowie ale po czekoladzie zawsze mi lepiej
![]() ![]() Milego dnia ciezarowki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |||
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam dwa jednego czarnego dachowca Klakiera, a druga to Fanta to jest syjamski neva masqerade czy jak to sie tam pisze ![]() Cytat:
![]() ![]() Sluchajcie a ja jestem zalamana, od dzisiaj na zwolneiniu, bo wczoraj dostalam krwawienia, wieczorem to bylo, poszlam do toalety i cala wkladka jak bym okres dostala ![]() ![]() zaproponowal, ze moge zostac w szpitalu i poobserwuja mnie, ale jako ze mam do szpitala z 300 metrow, to powiedzialam ze w razie czego jestem w 3 minuty, mam prikaz lezenia plackiem, dostalam tabletki. Wiec leze w lozku, umieram ze strachu i mam dola ![]() Jutro ide na wizyte do gina po zwolnienie miedzy innymi, zobaczymy co on na to powie... aaaa i dowiedzialam sie ze zamieszkal u mnie w brzuszku chlopiec, takze USKA z ciuszkow damskich nie skorzystam ![]() ![]() ![]() trzymam za was wszystkie kciuki i coz dalej leze, nadrabiam seriale buziaki ![]() aa własnie a co z Monika, pojechala do rodzicow? bo cos pisala
Być może Bóg chciał, abyś poznał wielu złych ludzi zanim poznasz tę dobrą, abyś mógł ją rozpoznać kiedy ona się w końcu pojawi Niki ![]() Alex ![]() Edytowane przez kamciurka Czas edycji: 2011-09-08 o 10:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Zadomowienie
|
Pearl nie wiedziałąm ,ze mozna mieć 2 meldunki, muszę sie z tym tematem zapoznać.
Ultradiola i Kamciurka gratuluję synusiów i współczuje leżenia.Całe szczęscie nic złego sie nie dzieje.A co do Moniki to nie wiem czy gdzies miałą jechać ,ale rzeczywiscie jej nie ma.Zauważyłyście mamuski ,ze coraz wiecej nas cierpiacych z powodu bóli macicy .Co sie dzieje ![]()
#4603 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ultraradiola na gardło najlepszy jest korzeń imbiru kroisz go sobie na kawałeczki i ssasz jeden dzień się przemęczysz ale nastepnego dnia bol znika ![]() Dziewczyny na stronie bebiko można zapisać się na darmowe próbki mleka co prawda każda z nas pewnie będzie chciała karmić piersią ale zawsze warto wcześniej sie dowiedzieć o innych możliwościach. A dla wszystkich Mam które siędzą w domku na L4 i czasami się nudzą wychaczyłam fajną stronkę z darmowymi serialami http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ można na niej obejrzeć ponad 100 seriali, a i stronka jest darmowa jak oglada sie 72 min póżniej się blokuje i wyskakuje komunikat że albo mozna zapłacić i ogladać dalej albo odczekać 30 min i dalej za darmo ogladać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Inutil , co do kłucia to mi lekarz powiedzial ze to macica sie rozciaga i unosi do gory wiec takie cos jest n0rmalne . A no i zaczynamy dzis z moja małą 22 tydzien ![]() ![]()
Edytowane przez sandra1892 Czas edycji: 2011-09-08 o 11:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a bym chetnie kupila,gdyby byl fajny, bo cena mi sie podoba ![]() Cytat:
![]() Ja wlasnie pije. To moja trzecia kawa w ciazy. Obiecalam sobie,ze nie bede pila, ale zobaczylam, ze wiekszosc dziewczyn od czasu do czasu sobie pozwala, poza tym mowia, ze nawet dwie dziennie to nie tragednia, wiec jedna chyba nie zaszkodzi. I zjadlam do tego pol tabliczki czekolady milki w latki ![]() Cytat:
![]() ale napisze... ja twarda sztuka jestem, on po jakims czasie mieknie ![]() Cytat:
![]() Ale chyba nie ma co panikowac. Macica sie rozciaga, bo dzieciaki rosna i moszcza sobie wieksze domki. Czasem na cos uciskaja i chyba stad te bole. Cytat:
![]() kciuki za owocna nauke, a pozniej beda kciuki za zdane egzaminy ![]() Cytat:
![]() w koncu maluch pobiera od Ciebie duzo energii i to normalne, ze moze sie czasem zrobic Tobie slabo... Sniadanko porzadne bylo ??? czasem dzidzia uciska na zyle tam z tylu (zapomnialam,jak ona sie nazywa) i wtedy mozesz byc troche mniej dotleniona i stad uczucie oslabienia Eliza, mozna ![]() Cytat:
i dziekujemy za kciuki ![]() Kamciurka, ladna niespodzianke nam sprawilas. ![]() ![]() Musialas przezyc chwile grozy ![]() Dobrze, ze teraz lezysz i wypoczywasz. Przyda sie i Tobie i Malemu.
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-08 o 11:23 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Zadomowienie
|
Pearl też tak kiedyś zrobiłam,że chciałam zabić komara za mocno sie wyciagnęłami aż z bólu zgięłam sie w pół,ale tak naprawdę trzeba uważać żeby sie nie naciagać.A niespodzianka po takiej dawce słodyczy nie zaczęła wariować?
![]()
#4607 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Tak czytałam jak jecie słodkości, że aż napoczęłam tabliczkę czekolady ![]() ![]() Byłam w mieście na chwilkę. w lumpku było chyba z 5 par spodni ciążowych, ale najmniejsze miały rozmiar 40 ![]() potem w sklepie firmowym producenta pościeli... kołdra + poduszka 44 zł, komplety pościeli od 30, a śpiworki na 80 cm tylko 12 zł ![]() ![]() Ja chyba jeszcze długo nie poznam płci bobisia, bo na dodatkowe USG szkoda nam kasy ![]() Aaaa... wyszedł nowy numer "M jak Mama" ![]()
#4608 | ||
Zadomowienie
|
A mam pytanko odnośnie hartowania sutków. Czytałam że należy przygotować cycuszki do karmienia, że trzeba masować je szorstką gąbką lub ręcznikiem no i masaże wodne raz ciepłą raz zimną wodą. Co wy o tym myślicie?
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4609 | ||
Rozeznanie
|
Hallo!!
U mnie pochmurny,deszczowy dzien.Popijam sobie kawke.Dzisiaj jeszcze mam wizyte u ortodonty.Jak tak leze i malo co robie to prawie wogole nie twardnieje mi brzuch. ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Co robicie na obiad??Bo nie mam pomyslu.
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
Coś a'ala spaghetti - mielone + cebula + papryka + puszka pomidorów + przyprawy. No i makaron spaghetti
![]()
#4611 |
Wtajemniczenie
|
Eliza, no wlasnie poczulam chyba ze dwa "pykniecia"( ja jeszcze nie czuje takich typowych kopniakow), wiec sie troszke uspokoilam, ale tylko troche, bo dwa razy po kawie i slodkim pykal tak,ze az musialam go/ja uspokajac muzyczka lub slowami... Z tym ze ja caly czas mam na uwadze, ze lozysko moze mi migrowac i byc moze zamigrowalo teraz na przednia sciane??? Wmawiam sobie wszystko,zeby sie tylko nie denerwowac
![]() Anabelita, z takich przyjemnosci jak mycie okien i zawieszanie firanek to dawno zrezygnowalam,zeby wlasnie nie kusic losu. Musze dopisac do tego ganianie komarow ![]() Kichnelam dzisiaj chyba ze 120 razy. Ciekawe, co na to Maly/Mala ![]() Tez tak macie? Ewula, ja chyba zrobie rodzicom "leniwy" pseudomeksykanski obiad. W Lidlu jest tydzien meksykanski i kupilam gotowe tortille(troche duzo E,ale raz na 9 miesiecy...), sos meksykanski i sos taco. Wystarczy podsmazyc mielone mieso, dodac czerwona fasolke, gotowy sos (skladniki wygladaja dosyc zdrowo-sprawdzalam,bo generalnie nie przepadam za gotowcami), na tortilli polozyc liscie salaty, sos miesny, mozna dodac kilka cwiartek pomidora i cebuli, starty ser, zawinac i voila ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-08 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Na dworze zimno i pada deszcze ![]() jutro przyjeżdża z delegacji mąż ![]() A mam pytanie jeszcze: czy dla dzidzi do prania ciuszków oprócz proszku specjalnego daje też się płyn do płukania ? miłego dnia ![]()
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
Kamciurka leżeć, leżeć i leżeć
![]() my mamy chyba 4 dzień z rzędu leczo, tak nasz naszło ![]() dziś chyba ugotuję do niego ryż ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4615 | ||
Zadomowienie
|
heloooooo babiniec
![]() a no o brzuchowcyh chlopakach zapomniałam ![]() czy moze mi ktos przypomniej jak sie nazywa ta masc na sutki bo mnie pieka jak cholera :/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kupiłam Maltan -> ale nie wiem jak go używać, bo jest tylko instrukcja dla karmiących -> z jakimiś nakładkami ![]() nie można po prostu smarować??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | ||||||
Zakorzenienie
|
ultra dlaczego chłopak?!!
![]() ![]() Gratulacje chłopaka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A syjamski to lubi sobie pogadać i popyskować, co??? ![]() ![]() bybella oj tam 20 km w tygodniu ![]() ![]() A ja opiekowałam się chrześniaczką, przebirałam ją może z 3-4 razy w życiu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4618 |
Rozeznanie
|
Witam
Dziewczyny idę jutro do lekarza ,jestem w 23 tygodniu,jakie w tych tygodniach miałyście robione badania?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
on jest starszy i powienien byc madrzejszy ja sobie zostane ta glupsza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dodaje Czarusia (chlip) i Klarksona
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-08 o 14:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak lekarz mierzy szyjkę? Bo mi znajoma ostatnio powiedziała, że jej mierzy tylko przez usg dowcipne. A ja miałam ostatnio w 12tc, w szpitalu mi robili też przez brzuch? Jakoś wydaje mi się to dziwne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.