Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-08, 09:04   #4591
kropeczka1984
Rozeznanie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Kropeczko, a w jakims innym szpitalu? W Wawie sa szkoly rodzenia darmowe i wcale nie musisz pozniej tam rodzic... Z tym ze slyszalam,ze te platne sa duzo fajniejsze. Slyszalam to od kumpla,ktory ma dwoch synkow i z jednym byl na bezplatnej, a za drugim razem placili i polecal wydac te kilka stowek.
Tylko, że ja mam wybrany taki szpital do rodzenia (pracuje w nim mój lekarz), który do porodu rodzinnego (a taki chcę) wymaga, aby ukończyć ich szkołę rodzenia. Są u nas szpitale, gdzie szkoła rodzenia jest bezpłatna, ale jak z niej skorzystam, to wtedy muszę zapłacić za poród rodzinny u siebie... Jeszcze muszę się dowiedzieć, ile dokładnie kosztuje ten poród rodzinny.

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Aa, jeszcze chciałam się zapytać, od kilku dni boli mnie jakby szyjka, ujście nie wiem, zaraz przy pochwie. Pobolewa jak chodzę, takie jakby kłucie też tak macie? normalne to jest?

A wczoraj mnie tak zakuło przy wstawaniu z kanapy (w okolicach jajnika) że zwinęłam się wpół i myślałam, że mi coś pęknie w środku. Potem leżałam i było lepiej, ale czułam cały czas w tym miejscu lekki ból.
W poniedziałek idę do lekarza, to zapytam, ale macie tak???
Czasami coś mnie zakuje jak wstaję zbyt gwałtownie, więc staram się to robi wolno i spokojnie. Najlepiej jak zadzwonisz do lekarza i jemu powiesz, co Ci dolega. Myślę, że to nic groźnego, ale sama bym już pewnie nieźle panikowała

Dzisiaj muszę sobie upolować spodnie dresowe na allegro. Mam jedne takie, w których jeszcze mogę chodzić, ale to troszkę za mało, tym bardziej, że robi się już chłodno...
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:11   #4592
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Dzięki, do lekarza idę w poniedziałek to powiem. Magnez biorę od samego początku 3x1, i nospę też biorę -> bo mi kazał. Mam nadzieję, że to normalne
Stary 2011-09-08, 09:17   #4593
anankee
Rozeznanie

ja też się na szkołę rodzenia nie zapisuję, bo mam na świeżo w pamięci doświadczenia z moim niemowlakiem
jak byłam w ciąży z Emi to chciałam się zapisać, ale pech chciał że akurat był remont i szkoła nie działała. Jakoś dałam sobie radę, aczkolwiek też mi dużo wyjasniła położna ktora była u mnie 3 razy po porodzie.

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:30   #4594
Haniula
Zakorzenienie

dzien dobry mamusie ale dzis smutny deszczowy dzien , nic tylko spac
a ja sie uczyc musze bo w sobote poprawka

Ja chcialam zapisac si na szkole rodzenia, ale moj tz ma taka prace ze pewnie nie mógłby ze mna jezdzic a sama nie chce
Za to coraz czesciej zastanawiam sie nad prywatna polozna
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:46   #4595
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:

Aa, jeszcze chciałam się zapytać, od kilku dni boli mnie jakby szyjka, ujście nie wiem, zaraz przy pochwie. Pobolewa jak chodzę, takie jakby kłucie też tak macie? normalne to jest?

A wczoraj mnie tak zakuło przy wstawaniu z kanapy (w okolicach jajnika) że zwinęłam się wpół i myślałam, że mi coś pęknie w środku. Potem leżałam i było lepiej, ale czułam cały czas w tym miejscu lekki ból.
Nie bagatelizuj takich objawów, ale też bez paniki, bo może to macica się rozciąga. Zadzwoń do gina i zapytaj co robić, najwyżej każe Ci przyjść na wizytę.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
ja też się na szkołę rodzenia nie zapisuję, bo mam na świeżo w pamięci doświadczenia z moim niemowlakiem
jak byłam w ciąży z Emi to chciałam się zapisać, ale pech chciał że akurat był remont i szkoła nie działała. Jakoś dałam sobie radę, aczkolwiek też mi dużo wyjasniła położna ktora była u mnie 3 razy po porodzie.
A ja rozmawiałam z mamuśkami które chodziły do szkoły rodzenia i wszystkie bardzo mi polecają zapisanie się na takie zajęcia. Może to zależy od szkoły, wiadomo w jednej szkole wykładowczyni się przyłoży do swojego zadania a inna oleje. Koleżanki opowiadały, że na początku są cwiczenia rozciągające i relaksacyjne przy delikatnej muzyce (można też się w domku porelaksować) , a później zaczynają się wykłady (od początku ciązy, przez poród aż do pielęgnacji maleństwa).
Ja będe sie zapisywać, co mi szkodzi, przynajmniej jakieś zajęcie będzie, a jak przy okazji nauczę się czegoś to będzie podwójna korzyść.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Anabellita witamy na kiedy termin porodu??
Termin mamy na 15.02.2012, ale może uda nam się wykluć w Walentynki Byłoby fajnie.

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2011-09-08 o 09:44
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:47   #4596
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dziewczyny moze to pytanie juz padło ale przez to ze nie wyskakuje mi pierwsza nieprzeczytana wiadomość często omijam niechcący wypowiedzi.
Jak sie nazywa ten syrop na przeziębienie który można stosować w ciąży ??

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:49   #4597
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Hej mamusie

UWAGA UWAGA znam płeć swojego maluszka Będziemy mieli z TZ SYNKA - WIKTORKA (na dzień dzisiejszy takie imię wybraliśmy)
...
A tak po za tymi cudownymi wieściami coś zaczyna mnie łamać w kościach i drapie mnie w gardle coś mi sie wydaje ze jakieś choróbsko sie do mnie przyplątało Wiecie co bezpiecznego można zażyć w ciąży ??
GRATULUJĘ SYNUSIA!

Jeśli chodzi o przeziębienie to polecam miodzik i malinki w cieplutkiej herbatce i leżenie w wyrku. Zresztą jak pójdziesz do apteki i powiesz ze jesteś w ciazy i bierze Cię przeziębienie to tam powinni Ci polecić jakieś leki

Na dzisiaj zaplanowałam sobie do wykonania bojowe zadanie - posegregowanie swoich ciuchów. Idzie jesień i trzeba się pomału żegnać z letnimi ubrankami w które już się nie mieszczę. Spakuję je w worki próżniowe i wrzucę na dno szafy - może w przyszłym roku się przydadzą (obym się w nie zmieściła)

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2011-09-08 o 10:02
Stary 2011-09-08, 09:50   #4598
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Nie bagatelizuj takich objawów, ale też bez paniki, bo może to macica się rozciąga. Zadzwoń do gina i zapytaj co robić, najwyżej każe Ci przyjść na wizytę.
jejj, nie strasz poczekam do poniedziałku. I tak mam wizytę to wszystko powiem. A na razie biorę nospę i odpoczywam sobie

Cytat:
Dziewczyny moze to pytanie juz padło ale przez to ze nie wyskakuje mi pierwsza nieprzeczytana wiadomość często omijam niechcący wypowiedzi.
na pierwszej stronie w linkach są leki bezpieczne w ciąży
Stary 2011-09-08, 09:50   #4599
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
dzien dobry mamusie ale dzis smutny deszczowy dzien , nic tylko spac
a ja sie uczyc musze bo w sobote poprawka

Ja chcialam zapisac si na szkole rodzenia, ale moj tz ma taka prace ze pewnie nie mógłby ze mna jezdzic a sama nie chce
Za to coraz czesciej zastanawiam sie nad prywatna polozna
ja też zmykam do nauki, statystyka sama się nie zda ja piszę w poniedziałek ( poprawa kolokwium) a egz mam nadzieje 17.09... prosze za siebie i Haniulę o

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:06   #4600
AgaMili
BAN stały

Ja juz w pracy. Musialam najesc sie czekolady bo tak mi slabo ze szok, nie mialam sily wstac z fotela i krecilo mi sie w glowie ale po czekoladzie zawsze mi lepiej Mam nadzieje ze to nie cukrzyca ciazowa

Milego dnia ciezarowki
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:13   #4601
kamciurka
Zakorzenienie

hej kochane
Cytat:

podoba mi sie Twoja cora! Nie poddaje sie i szuka alternatywnych rozwiazan dla swoich potrzeb Poradzi sobie w zyciu
jest kochana
Cytat:
Fajnie mieć dwa kotki- bawią się ze sobą? Mój Filipek sam i taki smutny, bo nie ma z kim się ganiać czasem sam ze sobą się goni i normalnie jak petarda po domu! Jak będę miała swoje mieszkanko to chciałabym właśnie 2 kotki mieć

To ja daję moje maleństwo i jego ulubione pozy
swietny kociamber
ja mam dwa jednego czarnego dachowca Klakiera, a druga to Fanta to jest syjamski neva masqerade czy jak to sie tam pisze
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o koty, to jestem kociarą od urodzenia, nie wyobrażam sobie życia bez kotów! Mam Simona i Szachrajkę W domu nie raz jest dzikie szaleństwo i ubaw po pachy jak zaczną wariować
Życzę Ci abyś szybko miała swojego wymarzonego brytyjczyka

Oj bawią się i to na całego, właśnie teraz też odprawiają wieczorne gonitwy, tylko im ogony skaczą
Filipek jest cudowny Nie mam ze sobą swojego kompa i piszę ze służbowego, ale jak znajdę jakieś foty moich łobuzów to też się pochwalę

-------------------------
A oto moje łobuzy
moj czarnuch Klakier identyczny jak Twoj musze im cyknac fote to wstawie , bo zepsul mi sie laptop na ktorym mam foty
Sluchajcie a ja jestem zalamana, od dzisiaj na zwolneiniu, bo wczoraj dostalam krwawienia, wieczorem to bylo, poszlam do toalety i cala wkladka jak bym okres dostala , pojechalam na IP zbadali dzidziusia wszerz i wzdluz, mnie rowniez i wszystko ok, ale lekarz powiedzial ze to dziwne, ze w tym tygodniiu juz nie powinno takie cos miec miejsca w prawidlowo przebiegajacej ciazy
zaproponowal, ze moge zostac w szpitalu i poobserwuja mnie, ale jako ze mam do szpitala z 300 metrow, to powiedzialam ze w razie czego jestem w 3 minuty, mam prikaz lezenia plackiem, dostalam tabletki. Wiec leze w lozku, umieram ze strachu i mam dola
Jutro ide na wizyte do gina po zwolnienie miedzy innymi, zobaczymy co on na to powie...
aaaa i dowiedzialam sie ze zamieszkal u mnie w brzuszku chlopiec, takze USKA z ciuszkow damskich nie skorzystam i beda rozowe skarpetki z hello kitty na noc , fajnie cale szczescie ze caly czas mnie pokopuje moje male szczescie...
trzymam za was wszystkie kciuki i coz dalej leze, nadrabiam seriale
buziaki

aa własnie a co z Monika, pojechala do rodzicow? bo cos pisala

Niki

Alex

Edytowane przez kamciurka
Czas edycji: 2011-09-08 o 10:17
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 10:43   #4602
eliza1984
Zadomowienie

Pearl nie wiedziałąm ,ze mozna mieć 2 meldunki, muszę sie z tym tematem zapoznać.
Ultradiola i Kamciurka gratuluję synusiów i współczuje leżenia.Całe szczęscie nic złego sie nie dzieje.A co do Moniki to nie wiem czy gdzies miałą jechać ,ale rzeczywiscie jej nie ma.Zauważyłyście mamuski ,ze coraz wiecej nas cierpiacych z powodu bóli macicy .Co sie dzieje
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:01   #4603
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
X landera nie chce bo po pierwsze ma bardzo mala gondole.. po drugie u mnie w malym miasteczku codzennie mijam ich ze 20 i mi zbrzydly.. chcialam wlasnie jakis taki inny..

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Witam
jak na 18 tydzien to sporo nazbieralas
a i witam moje okolice
nawet nie wiedziałam że tyle dziewczyn jest z okolic ja w ten wee będę w legnicy bo to rodzinne miasto mojego Tz wiec może następnym razem uda mam się na jakieś lody spotkać

Ultraradiola na gardło najlepszy jest korzeń imbiru kroisz go sobie na kawałeczki i ssasz jeden dzień się przemęczysz ale nastepnego dnia bol znika

Dziewczyny na stronie bebiko można zapisać się na darmowe próbki mleka co prawda każda z nas pewnie będzie chciała karmić piersią ale zawsze warto wcześniej sie dowiedzieć o innych możliwościach.

A dla wszystkich Mam które siędzą w domku na L4 i czasami się nudzą wychaczyłam fajną stronkę z darmowymi serialami http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ można na niej obejrzeć ponad 100 seriali, a i stronka jest darmowa jak oglada sie 72 min póżniej się blokuje i wyskakuje komunikat że albo mozna zapłacić i ogladać dalej albo odczekać 30 min i dalej za darmo ogladać
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:01   #4604
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Tylko, że ja mam wybrany taki szpital do rodzenia (pracuje w nim mój lekarz), który do porodu rodzinnego (a taki chcę) wymaga, aby ukończyć ich szkołę rodzenia. Są u nas szpitale, gdzie szkoła rodzenia jest bezpłatna, ale jak z niej skorzystam,bie to wtedy muszę zapłacić za poród rodzinny u sie... Jeszcze muszę się dowiedzieć, ile dokładnie kosztuje ten poród rodzinny.
http://ciazaporod.pl/ciaza_ciaza_pra...ul,4713,2.html poczytaj sobie, podobno nie szpital nie powinien pobierac oplat za porod rodzinny

Inutil , co do kłucia to mi lekarz powiedzial ze to macica sie rozciaga i unosi do gory wiec takie cos jest n0rmalne .

A no i zaczynamy dzis z moja małą 22 tydzien

Edytowane przez sandra1892
Czas edycji: 2011-09-08 o 11:04
sandra1892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:18   #4605
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
któraś dziewczyna mówiła że potrzebuje stolik pod laptopa?
w każdym razie są w biedronce całkiem fajne za 29 zł
az weszlam na ich strone i przejrzalam katalog na ten tydzien,ale tam stolika brak
a bym chetnie kupila,gdyby byl fajny, bo cena mi sie podoba

Cytat:
Dzień Dobry Mamusie
Ja już po śniadanku i właśnie myślę o kawie...Taka straszna pogoda, że tylko kofeina jest w stanie obudzić moje zaspane oczka Najgorsze że musze iść ją kupić . bo w domu brak Nie chce mi sie jak cholera
Miłego dnia życzę wszystkim
I co, smaczna byla ?
Ja wlasnie pije. To moja trzecia kawa w ciazy. Obiecalam sobie,ze nie bede pila, ale zobaczylam, ze wiekszosc dziewczyn od czasu do czasu sobie pozwala, poza tym mowia, ze nawet dwie dziennie to nie tragednia, wiec jedna chyba nie zaszkodzi.
I zjadlam do tego pol tabliczki czekolady milki w latki
Cytat:
Ha ha ha, napisał? napisał?
nie...

ale napisze... ja twarda sztuka jestem, on po jakims czasie mieknie

Cytat:
Napisane przez inutil

szyjka mnie nie kluje, ale wczoraj zabijalam komary u siebie w pokoju i raz sie tak jakos niefortunnie zamachnelam, ze myslalam, ze cos mi sie odkleilo/urwalo po lewej stronie,tez chyba w okolicy jajnika. Potem mialam takie uczucie jakby naciagniecia, ale polozylam sie i przeszlo. Z tym ze od tego czasu jakos nie czuje mojego Niespodzianka, a do tej pory byl bardzo aktywny...
Ale chyba nie ma co panikowac. Macica sie rozciaga, bo dzieciaki rosna i moszcza sobie wieksze domki. Czasem na cos uciskaja i chyba stad te bole.
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Tylko, że ja mam wybrany taki szpital do rodzenia (pracuje w nim mój lekarz), który do porodu rodzinnego (a taki chcę) wymaga, aby ukończyć ich szkołę rodzenia. Są u nas szpitale, gdzie szkoła rodzenia jest bezpłatna, ale jak z niej skorzystam, to wtedy muszę zapłacić za poród rodzinny u siebie... Jeszcze muszę się dowiedzieć, ile dokładnie kosztuje ten poród rodzinny.
zobacz, bo moze porod rodzinny bedzie kosztowal okolo 100 zl, a jak znajdziesz gdziesz indziej bezplatna szkole rodzenia, to masz 350 zl na przehulanie

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
prosze za siebie i Haniulę o
kciuki za owocna nauke, a pozniej beda kciuki za zdane egzaminy

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Ja juz w pracy. Musialam najesc sie czekolady bo tak mi slabo ze szok, nie mialam sily wstac z fotela i krecilo mi sie w glowie ale po czekoladzie zawsze mi lepiej Mam nadzieje ze to nie cukrzyca ciazowa
kochana, nie przewiduj najgorszego
w koncu maluch pobiera od Ciebie duzo energii i to normalne, ze moze sie czasem zrobic Tobie slabo... Sniadanko porzadne bylo ???
czasem dzidzia uciska na zyle tam z tylu (zapomnialam,jak ona sie nazywa) i wtedy mozesz byc troche mniej dotleniona i stad uczucie oslabienia

Eliza, mozna Ja mam staly w grajdolku, ale tymczasowo planuje zameldowac sie w Wawie, zeby skorzystac wlasnie z darmowej szkoly rodzenia. Moje wszystkie znajome, ktore maja ciaze za soba mialy rozne opinie o porodach, szpitalach, wozkach itd, ale wszystkie zgodnie twierdzily, zebysmy poszli z tztem do szkoly rodzenia, bo podobno bardzo duzo daje dla kompletnych laikow.

Cytat:
Napisane przez natisska
Hehe nie wiem czy wtedy wiecej je, moja koleznaka miala takie zalecenia jak dzidzia byla za mala - jesc zdrowo i nomalnie ale jak najwiecej lezec i odpoczywac
To trzymam kciuki zeby dzieciaczki nie byly zbyt smiale
no to urodze wielkoludka, bo prawie caly czas leze...

i dziekujemy za kciuki

Kamciurka, ladna niespodzianke nam sprawilas. Zaraz cekiny, brokaty i roze zaczna mi sie snic po nocach
Musialas przezyc chwile grozyale dobrze, ze Twoj synek jest zdrowy. Ja mialam podobna sytuacje, z tym ze to bylo kilka kropelek i moj lekarz na usg powiedzial, ze przesunelo mi sie lozysko i stad mogla pojawic sie krew. Podobno ono moze migrowac do ok 30 tygodnia, wiec moze to to?
Dobrze, ze teraz lezysz i wypoczywasz. Przyda sie i Tobie i Malemu.

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-09-08 o 11:23
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 11:25   #4606
eliza1984
Zadomowienie

Pearl też tak kiedyś zrobiłam,że chciałam zabić komara za mocno sie wyciagnęłami aż z bólu zgięłam sie w pół,ale tak naprawdę trzeba uważać żeby sie nie naciagać.A niespodzianka po takiej dawce słodyczy nie zaczęła wariować?
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:47   #4607
bambusiek
Zakorzenienie

Hejo

Tak czytałam jak jecie słodkości, że aż napoczęłam tabliczkę czekolady ostatnia od oddawania krwi

Byłam w mieście na chwilkę. w lumpku było chyba z 5 par spodni ciążowych, ale najmniejsze miały rozmiar 40
potem w sklepie firmowym producenta pościeli... kołdra + poduszka 44 zł, komplety pościeli od 30, a śpiworki na 80 cm tylko 12 zł ja co prawda mam fajny z frotki, ale niebieski

Ja chyba jeszcze długo nie poznam płci bobisia, bo na dodatkowe USG szkoda nam kasy

Aaaa... wyszedł nowy numer "M jak Mama"
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:52   #4608
Anabellita
Zadomowienie

A mam pytanko odnośnie hartowania sutków. Czytałam że należy przygotować cycuszki do karmienia, że trzeba masować je szorstką gąbką lub ręcznikiem no i masaże wodne raz ciepłą raz zimną wodą. Co wy o tym myślicie?
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Pearl też tak kiedyś zrobiłam,że chciałam zabić komara za mocno sie wyciagnęłami aż z bólu zgięłam sie w pół,ale tak naprawdę trzeba uważać żeby sie nie naciagać....
Dziewczyny uważajcie na siebie nie tylko przy ganianiu za komarami, ale też podczas mycia okien czy wieszania firanek. Przy końcu ciąży takie wygibasy są zabronione, ale już teraz podczas długiego trzymania rąk w górze można zemdleć i spaść ze stołka - tragedia gotowa!

Cytat:
nawet nie wiedziałam że tyle dziewczyn jest z okolic ja w ten wee będę w legnicy bo to rodzinne miasto mojego Tz wiec może następnym razem uda mam się na jakieś lody spotkać
Na lody??? Jasne, bardzo chętnie, w razie czego daj znać A skąd dokładnie jestes?

CÓRCIA

Stary 2011-09-08, 11:57   #4609
ewula83
Rozeznanie

Hallo!!

U mnie pochmurny,deszczowy dzien.Popijam sobie kawke.Dzisiaj jeszcze mam wizyte u ortodonty.Jak tak leze i malo co robie to prawie wogole nie twardnieje mi brzuch.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hej kochane

jest kochana

swietny kociamber
ja mam dwa jednego czarnego dachowca Klakiera, a druga to Fanta to jest syjamski neva masqerade czy jak to sie tam pisze

moj czarnuch Klakier identyczny jak Twoj musze im cyknac fote to wstawie , bo zepsul mi sie laptop na ktorym mam foty
Sluchajcie a ja jestem zalamana, od dzisiaj na zwolneiniu, bo wczoraj dostalam krwawienia, wieczorem to bylo, poszlam do toalety i cala wkladka jak bym okres dostala , pojechalam na IP zbadali dzidziusia wszerz i wzdluz, mnie rowniez i wszystko ok, ale lekarz powiedzial ze to dziwne, ze w tym tygodniiu juz nie powinno takie cos miec miejsca w prawidlowo przebiegajacej ciazy
zaproponowal, ze moge zostac w szpitalu i poobserwuja mnie, ale jako ze mam do szpitala z 300 metrow, to powiedzialam ze w razie czego jestem w 3 minuty, mam prikaz lezenia plackiem, dostalam tabletki. Wiec leze w lozku, umieram ze strachu i mam dola
Jutro ide na wizyte do gina po zwolnienie miedzy innymi, zobaczymy co on na to powie...
aaaa i dowiedzialam sie ze zamieszkal u mnie w brzuszku chlopiec, takze USKA z ciuszkow damskich nie skorzystam i beda rozowe skarpetki z hello kitty na noc , fajnie cale szczescie ze caly czas mnie pokopuje moje male szczescie...
trzymam za was wszystkie kciuki i coz dalej leze, nadrabiam seriale
buziaki

aa własnie a co z Monika, pojechala do rodzicow? bo cos pisala
Najwazniejsze ze z dzidzia wszystko dobrze.a Ty lez i odpoczywaj!!

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Witam
Od jakiegoś czasu czytam Wasze forum i postanowiłam się przyłączyć
Przez rok staraliśmy się o zafasolkowanie, aż w końcu... udało się
Nasz szczęśliwy termin wypada na połowę lutego, może maleństwo zrobi niespodziankę i wykluje się w Walentynki
Od jakiegoś czasu czuję w dole brzuszka takie uczucie "przesuwania" i zastanawiam się czy to maleństwo daje mi znać o sobie czy to moje własne jelita
My już mamy wózek zaklepany. Koleżanka bardzo chciała się pozbyć bo jej pokój zagracał. Firma ROAN, granatowo - biały, taki bardzo klasyczny: http://allegro.pl/wozek-marita-roan-...798249622.html
Witam nowa mamusie!

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Co robicie na obiad??Bo nie mam pomyslu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 12:06   #4610
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Coś a'ala spaghetti - mielone + cebula + papryka + puszka pomidorów + przyprawy. No i makaron spaghetti
G. 9.1O.18
Stary 2011-09-08, 12:09   #4611
pearpearl
Wtajemniczenie

Eliza, no wlasnie poczulam chyba ze dwa "pykniecia"( ja jeszcze nie czuje takich typowych kopniakow), wiec sie troszke uspokoilam, ale tylko troche, bo dwa razy po kawie i slodkim pykal tak,ze az musialam go/ja uspokajac muzyczka lub slowami... Z tym ze ja caly czas mam na uwadze, ze lozysko moze mi migrowac i byc moze zamigrowalo teraz na przednia sciane??? Wmawiam sobie wszystko,zeby sie tylko nie denerwowac
Anabelita, z takich przyjemnosci jak mycie okien i zawieszanie firanek to dawno zrezygnowalam,zeby wlasnie nie kusic losu. Musze dopisac do tego ganianie komarow

Kichnelam dzisiaj chyba ze 120 razy. Ciekawe, co na to Maly/Mala
Tez tak macie?

Ewula, ja chyba zrobie rodzicom "leniwy" pseudomeksykanski obiad. W Lidlu jest tydzien meksykanski i kupilam gotowe tortille(troche duzo E,ale raz na 9 miesiecy...), sos meksykanski i sos taco. Wystarczy podsmazyc mielone mieso, dodac czerwona fasolke, gotowy sos (skladniki wygladaja dosyc zdrowo-sprawdzalam,bo generalnie nie przepadam za gotowcami), na tortilli polozyc liscie salaty, sos miesny, mozna dodac kilka cwiartek pomidora i cebuli, starty ser, zawinac i voila

Czas edycji: 2011-09-08 o 12:14
Stary 2011-09-08, 12:23   #4612
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Ja polecam na noc na ciepłko: mleko z miodem i czosnkiem Mnie żadna tabletka tak nie wygrzewa i nie leczy jak to

Cytat:

Na dzisiaj zaplanowałam sobie do wykonania bojowe zadanie - posegregowanie swoich ciuchów. Idzie jesień i trzeba się pomału żegnać z letnimi ubrankami w które już się nie mieszczę. Spakuję je w worki próżniowe i wrzucę na dno szafy - może w przyszłym roku się przydadzą (obym się w nie zmieściła)
Ja niedawno tak zrobiłam, ale zamieniłam ciuchy z "za małych" na ciążowe, bo miałam dużo od siostry i szwagierki spakowałam w worki i do szafy, ale wyciągnę je chyba dopiero jak przeprowadzę się do swojego domu

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Coś a'ala spaghetti - mielone + cebula + papryka + puszka pomidorów + przyprawy. No i makaron spaghetti
mniam! mniam! mniam! ja dzisiaj miałam w parowarze jak co dzień ostatnio obiad : ziemniaczek,marchewka, brokuł, kalafiorek i pierś z kurczaka

Na dworze zimno i pada deszcze
jutro przyjeżdża z delegacji mąż

A mam pytanie jeszcze: czy dla dzidzi do prania ciuszków oprócz proszku specjalnego daje też się płyn do płukania ?

miłego dnia

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 12:25   #4613
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Kamciurka leżeć, leżeć i leżeć jakoś wcześniej nie doczytałam

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość

my mamy chyba 4 dzień z rzędu leczo, tak nasz naszło
dziś chyba ugotuję do niego ryż było już z plackiem ziemniaczanym i chlebem

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 12:31   #4614
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
A mam pytanie jeszcze: czy dla dzidzi do prania ciuszków oprócz proszku specjalnego daje też się płyn do płukania ?
Ja wlewam ten co zawsze
G. 9.1O.18
Stary 2011-09-08, 12:54   #4615
kasiahexe
Zadomowienie

heloooooo babiniec
a no o brzuchowcyh chlopakach zapomniałam

czy moze mi ktos przypomniej jak sie nazywa ta masc na sutki bo mnie pieka jak cholera :/

Cytat:

-

kotek mialam dokładnie tak samo prze kilka dni i mi przeszło chyba macica sie rozciga

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
ja tak licze u mnie też jest 2 tyg. różnicy, ale po wymiarach dzidziusia lekarz stwierdzil , ze prawidlowa data u mnie to ta pozniejsza - liczona wg usg. ale ogólnie to nie łapie sie w tym
ja licze według usg

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość

A no i zaczynamy dzis z moja małą 22 tydzien
Gratulacje

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 13:05   #4616
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
heloooooo babiniec
a no o brzuchowcyh chlopakach zapomniałam

czy moze mi ktos przypomniej jak sie nazywa ta masc na sutki bo mnie pieka jak cholera :/

kotek mialam dokładnie tak samo prze kilka dni i mi przeszło chyba macica sie rozciga
też mi się tak wydaje, dlatego spokojnie powiem o tym lekarzowi

ja kupiłam Maltan -> ale nie wiem jak go używać, bo jest tylko instrukcja dla karmiących -> z jakimiś nakładkami

nie można po prostu smarować???
Stary 2011-09-08, 13:25   #4617
*Agatek*
Zakorzenienie

ultra dlaczego chłopak?!! miała być dziewucha!
Gratulacje chłopaka

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
tylko nie mam kiedy i gdzie bo nawet nie patrzyłam w dużym sklepie jakie ceny, co mogę na all zamówić a co trzeba wymacać ale zacznę pewnie w październiku....
ehh no to musisz jakoś spiąć pułdupki i wziąć się powolutku do działania
Cytat:
Znowu sie troche poprztykalam z tztem, ale za bardzo nie wiem, czy to tak do konca jego wina... Teraz spogladam na telefon jak jakas nastolatka, ale na razie cisza Widac bawimi sie w "kto pierwszy sie odezwe". No slowo daje, dzieci. I my mamy miec potomstwo
uuuu.... to nie dobrze bądź TA MĄDRZEJSZA i napisz pierwsza!
Cytat:
Dziękuję Pierwsza to kotka syberyjska - Szachrajka, która ukoiła moje zranione serce, kiedy to w ostatnią Wigilię musiałam uspić moją najukochańszą kotkę JokoMa 11 miesięcy i w pon. ma zabieg sterylizacji, co mnie bardzo stresuje, no ale jest to konieczne.
Drugi to 2 letni Simon znaleziony jako kociak zimą na parkingu, oczywiście nie było mowy o tym, żeby go tam samego zostawić
Przykro mi bardzo z powodu kotki, znam ten ból i współczuje tego "doświadczenia".
no a kota też wykastrujesz?? Ja wykastrowałam w styczniu tego roku jak miał 2,5 roku, bo zaczął sikać już po chamskiemu a teraz... ulala nic nie śmierdziucha i zrobił się milusi, do głaskanka pierwszy, przytył ponad kilo i waży łobuz 4200
Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
MAM PYTANIE!!!! czy jak z usg jestem w 22 tygodniu ciąży to jest co?? 5,5 miesiąca????? ja tego nie kumam. I jak się liczy, z USG czy daty miesiączki, bo u mnie to prawie 2 tyg różnicy
ja tam patrzę i trzymam się wersji z pierwszej strony forum! Od 23 tygodnia- 6 miesiąc
Cytat:
Termin mamy na 15.02.2012, ale może uda nam się wykluć w Walentynki Byłoby fajnie.
i co i co? Nazwiesz chłopaka- Walenty? ojj niee, krzywdę byś dziecku zrobiła hihi Fajnie .. hmm... ja bym nie chciała, bo każde 'święto' obchodzę, no i co, tu podwójny prezent tak z miłości trzeba by było dać

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
swietny kociamber

A syjamski to lubi sobie pogadać i popyskować, co??? moi rodzice mają syjama fajnie mieć 2 kotki, ale najlepiej od małego razem, nie??

bybella oj tam 20 km w tygodniu dasz radę! Ja jak wyjeżdżam do Torunia załatwić sprawy to 30 km w 2 strony na raz murowane
A ja opiekowałam się chrześniaczką, przebirałam ją może z 3-4 razy w życiu myślę, że to przychodzi instynkt do tego, sama wiesz co trzeba zrobić: zdjąć pieluchę, wytrzeć chusteczką - lub umyć dupkę pod kranem w razie większej miny , zrobić kremem na odparzenia lub nie i od razu pielucha dasz se radę

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 13:33   #4618
NataliaM1103
Rozeznanie

Witam
Dziewczyny idę jutro do lekarza ,jestem w 23 tygodniu,jakie w tych tygodniach miałyście robione badania??
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:02   #4619
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
ultra dlaczego chłopak?!! miała być dziewucha!

Cytat:
Napisane przez Agatek
uuuu.... to nie dobrze bądź TA MĄDRZEJSZA i napisz pierwsza!
co to to nie
on jest starszy i powienien byc madrzejszy
ja sobie zostane ta glupsza

Cytat:
Napisane przez Agatek
no a kota też wykastrujesz?? Ja wykastrowałam w styczniu tego roku jak miał 2,5 roku, bo zaczął sikać już po chamskiemu a teraz... ulala nic nie śmierdziucha i zrobił się milusi, do głaskanka pierwszy, przytył ponad kilo i waży łobuz 4200
do nas kiedys sie przywalesal taki sliczny,czarno-bialy kotek i chociaz juz mielismy jedna znajde Klare (no bo tak mialczala na zimnie, nie moglam jej zostawic) i rodzice zarzekali sie,ze "nigdy wiecej zadnego kota", to po kilku tygodniach mama zabrala go na odrobaczanie i kastracje, to pozniej sie obrazil i sobie od nas poszedl

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Witam
Dziewczyny idę jutro do lekarza ,jestem w 23 tygodniu,jakie w tych tygodniach miałyście robione badania??
u mnie wpisany jest test obciazenia i glukoza

dodaje Czarusia (chlip) i Klarksona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_0751.jpg (261,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_0752.jpg (248,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 223_2362.jpg (90,0 KB, 6 załadowań)

Czas edycji: 2011-09-08 o 14:33
Stary 2011-09-08, 14:09   #4620
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dziewczyny, jak lekarz mierzy szyjkę? Bo mi znajoma ostatnio powiedziała, że jej mierzy tylko przez usg dowcipne. A ja miałam ostatnio w 12tc, w szpitalu mi robili też przez brzuch? Jakoś wydaje mi się to dziwne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości