|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, uważacie że szkoła rodzenia się przydaje?? Ja jakoś nie jestem przekonana. ![]() PS. Jak się dostać do klubu? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4563 |
Zadomowienie
|
Witam
Od jakiegoś czasu czytam Wasze forum i postanowiłam się przyłączyć ![]() Przez rok staraliśmy się o zafasolkowanie, aż w końcu... udało się ![]() Nasz szczęśliwy termin wypada na połowę lutego, może maleństwo zrobi niespodziankę i wykluje się w Walentynki ![]() Od jakiegoś czasu czuję w dole brzuszka takie uczucie "przesuwania" i zastanawiam się czy to maleństwo daje mi znać o sobie czy to moje własne jelita ![]() My już mamy wózek zaklepany. Koleżanka bardzo chciała się pozbyć bo jej pokój zagracał. Firma ROAN, granatowo - biały, taki bardzo klasyczny: http://allegro.pl/wozek-marita-roan-...798249622.html
#4564 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wszystkie moje siostrzenice, jak byly w wieku przedszkolnym, to kazda chorowala na sukienki,kokardki i wszystko obowiazkowo w kolorze rozowym ![]() Cytat:
![]() musi byc boska !!! tez lubie traktory ![]() ![]() ech...traktory, kopary, buldozery, betoniary - tego wlasnie mi sie chce!!! ![]() Kropeczko, a w jakims innym szpitalu? W Wawie sa szkoly rodzenia darmowe i wcale nie musisz pozniej tam rodzic... Z tym ze slyszalam,ze te platne sa duzo fajniejsze. Slyszalam to od kumpla,ktory ma dwoch synkow i z jednym byl na bezplatnej, a za drugim razem placili i polecal wydac te kilka stowek. I jedz na zdrowie!!! Zreszta takie z poczatku chlebka to pffff...co to jest. A zjadlas pietke chlebka, jak przystalo na mame chlopca? ![]() Czubasku, super, ze tzcik tak o Ciebie dba! Teraz odpoczywaj i ciesz sie spokojem ![]() Uska, ło rety. Tak nie moze byc. Musze sie wziac za seriale, bo bez kitu nic nie wiem Agatku, zakochalam sie w Filipku... A ja czekam na przyjaciolke. Nocuje u mnie i bedziemy jak za dawnych czasow objadac sie niezdrowymi przekaskami, obejrzymy durne programy ( w tym tap tap tap madl), trajkotac do rana i pewnie ona biedaczka pojdzie do pracy mega niewyspana ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-07 o 19:35 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4566 |
Zadomowienie
|
hym...coś więcej o sobie... no dobrze
![]() Mam 29lat i mieszkam z TŻ w Legnicy. Jesteśmy już razem z 10 lat ![]() To nasza pierwsza i długo wyczekiwana fasolka ![]() Ojj... na początku ciąży to nic jeść nie mogłam, a każdy dzień witałam klęcząc przed muszlą klozetową ![]() Jeszcze nie znamy płci ale mamy cichą nadzieję na dziewuszkę, chociaż chłopczyk też będzie super. Dla chlopczyka już nawet mamy imię - Tomaszek, jeśli chodzi o imię dziewczynki to nie możemy się zdecydować bo zdania są rozbieżne ![]() Jak na razie to mamy całkiem dużą wyprawkę dla naszego maleństwa, wózek, łóżeczko, mnóstwo ciuszków, pieluszki tetrowe, sterylizator do butelek, podgrzewacz do jedzonka, laktator... wszystko odziedziczone po innych dzieciaczkach ![]() Z pracy musiałam zrezygnować i właśnie jestem na chorobowym bo wysiedzieć nie mogłam - bóle kręgosłupa były koszmarne, a poza tym 8 godz. przed komputerem siedziałam, i akta nosiłam bo szef miał gdzieś ze kobiety ciężarne są pod ochroną. Niedługo chce zapisać się na szkołę rodzenia i chyba zrobię to jeszcze w tym tygodniu.
#4567 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]() jak na 18 tydzien to sporo nazbieralas ![]() a i witam moje okolice ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4568 | ||||||||
Zadomowienie
|
Hej a za mną teskniłyście
![]() ![]() ![]() ![]() a jutro mam porąbane niby szkolenie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Masz ślicznego kotka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4569 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o koty, to jestem kociarą od urodzenia, nie wyobrażam sobie życia bez kotów! Mam Simona i Szachrajkę ![]() ![]() Życzę Ci abyś szybko miała swojego wymarzonego brytyjczyka ![]() Cytat:
![]() Filipek jest cudowny ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ------------------------- A oto moje łobuzy Edytowane przez Mijus Czas edycji: 2011-09-07 o 21:23 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję w imieniu mojego FILIPKA
![]() ![]() ŻEBY DOSTAĆ SIĘ DO KLUBU PROSZĘ PISAĆ DO INUTIL PW O ZAPROSZENIE!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anabellita witamy ![]() ![]()
#4571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Popcorn musiałam zrobić maluchowi, bo taką miał zachciankę na wieczór ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-09-07 o 23:29 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4572 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
![]() UWAGA UWAGA ![]() ![]() ![]() Szok na usg straszny jak pani powiedziała 100% chłopak nawet mam zdjęcie jego klejnocików ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak po za tymi cudownymi wieściami ![]() ![]() ![]()
#4573 | |
Zadomowienie
|
Cześć Mamunie!!
ale dzisiaj pogoda ... ![]() Cytat:
W przyszły weekend są w Łodzi targi dziecko i pewnie się wybierzemy, a tak ogólnie to zakupy planuje na pazdziernik, jak już poznam płeć ![]()
![]() |
#4574 |
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie
![]() Kto chciał do klubu? Pisać do mnie wiadomość, bo ja nie łapię wszystkich postów ![]() ultraradiola noo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |
Zadomowienie
|
Helloł witam się i spadam, nie będzie mnie caaaaały dzień, nie wiem jak później nadrobię
![]() ![]() Cytat:
![]() tylko nie mam kiedy i gdzie bo nawet nie patrzyłam w dużym sklepie jakie ceny, co mogę na all zamówić a co trzeba wymacać ![]()
![]() |
#4576 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Słyszałam o syropie Prenalen, specjalny dla ciężąrnych i matek karmiących. A z takich domowych sposobów to "herbatka" imbirowa: Wrzątkiem zalewasz starty korzeń imbiru, wyciskasz do tego pół cytryny, po przestygnieciu dodajesz miodu. Można pić letnie i zimne ![]() ![]()
40 42 44 46 .... 64 ![]() ![]() zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2011-09-08 o 07:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
BAN stały
|
Dzien dobry
![]() Anabellita witaj ![]() Mijus sliczne kociaki Ultra gratuluje chlopca ![]() ![]() Uciekam do pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jak tam po nocce? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() aha na przeziębienie można apap(działa też przeciwgorączkowo podobno lepszy zwykły paracetamol) można sole morskie na katar i tantum verde na gardełko oprócz naturalnych domowych sposobów ja zaraz pędze do fryzjera na fryzurę próbną do ślubu a na 13 mam ta rozmowę o pracę ![]() ![]()
buźki Renata "nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi" ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png ![]() ![]() Edytowane przez renata:) Czas edycji: 2011-09-08 o 07:34 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bedziesz sie biedna uzerac z jakims babskiem, ktorego tz widocznie juz dawno nie przytulal... Cytat:
![]() Cytat:
chociaz nie...zapomnialam, ze mam dwie pary skarpetek ![]() Cytat:
![]() ![]() a tak na powaznie to gratulacje zdrowego wielkoludka !!! no, dziadki to lubia chlopcow...cos o tym wiem ![]() ![]() a co do przeziebienia tez slyszalam o tym syropku poza tym to duzo pic i lezec w lozku Cytat:
masakra ![]() beda niezle jaja, jak sie dziewczynka urodzi a nocka przyjemnie meczaca... na szczescie ja nie pracuje ![]() trzymam mocno za rozmowe i ...FRYZURE ![]() Jestem po dwoch kanapkach z salata, serem, pomidorem i ogorkiem kiszonym. Szczesliwie zabraklo majonezu, wiec nawet nie moglam grzeszyc od rana. Do tego kakao...i mozna zyc ![]() Znowu sie troche poprztykalam z tztem, ale za bardzo nie wiem, czy to tak do konca jego wina... ![]() ![]() ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-08 o 07:51 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Zadomowienie
|
ultradiola gratuluję Wiktorka
któraś dziewczyna mówiła że potrzebuje stolik pod laptopa? w każdym razie są w biedronce całkiem fajne za 29 zł ![]() ja chyba też rezygnuję z szkoły rodzenia wszystkie znane mi mamusie uznały że nic się tam nie nauczyły poza kąpielą a ja przecież będę miała mamę w domku to mi pomoże ![]()
#4581 | ||||
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny!!
![]() Dzis nie spie od 7 ![]() ![]() Cytat:
![]() To trzymam kciuki zeby dzieciaczki nie byly zbyt smiale ![]() Cytat:
![]() Ale nazbieralas ![]() ![]() Cytat:
![]() A z wyprawka to jestesmy chyba na szarym koncu... moje 3 body wiosny nie czynia ![]() Cytat:
![]() Wiktor piekne imię, i mały faktycznie spory ![]() A na gardło polceam zaparzyc mocna szałwię i czesto płukac nie połykac polecam mi pomogła. Piłam tez duzo letniej wody z miodem i cytryna oraz syrop z malin i sie wykurowałam zdrówka życze ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak podglądałam listę mamuś, to Lutowe Mamuśki jeszcze w większości bez "przydziałów" ![]()
![]() |
#4583 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Zadomowienie
|
czesc mamuski
![]() Ultra gratuluje synka ![]() dzien dzis do pupy deszczowy;/ ide sie myc i do kolezanki a potem zakupy;/
#4585 | |||||
Rozeznanie
|
Dzień Dobry Mamusie
![]() Ja już po śniadanku i właśnie myślę o kawie... ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia życzę wszystkim ![]() Cytat:
![]() ![]() Drugi to 2 letni Simon znaleziony jako kociak zimą na parkingu, oczywiście nie było mowy o tym, żeby go tam samego zostawić ![]() Przykro mi bardzo z powodu kotki, znam ten ból i współczuje tego "doświadczenia". Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A gdzie są te targi? Może też się wybiorę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no bo lutowe maluchy dopiero zaczną się ujawniać ![]() ultraradiola spokojnie, mój miał w 20tc 375g ![]() ![]() ![]() ![]() mamy małe klopsiki w brzuchu ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Aa, jeszcze chciałam się zapytać, od kilku dni boli mnie jakby szyjka, ujście ![]() ![]() A wczoraj mnie tak zakuło przy wstawaniu z kanapy (w okolicach jajnika) że zwinęłam się wpół i myślałam, że mi coś pęknie w środku. Potem leżałam i było lepiej, ale czułam cały czas w tym miejscu lekki ból. W poniedziałek idę do lekarza, to zapytam, ale macie tak??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Mijus;29271922]Odnośnie muzyki postanowiłam, że przeżuce się na bardziej lajtową, typu Pat Metheny, Pink Floyd, Preisner...coś bardziej instrumentalnego może..ewentualnie zgodze się na "ogórek, ogórek";"fantazja";"Zuzia lalka ..."
![]() Jeśli chodzi o koty, to jestem kociarą od urodzenia, nie wyobrażam sobie życia bez kotów! Mam Simona i Szachrajkę ![]() ![]() Życzę Ci abyś szybko miała swojego wymarzonego brytyjczyka ![]() Oj bawią się i to na całego, właśnie teraz też odprawiają wieczorne gonitwy, tylko im ogony skaczą ![]() Filipek jest cudowny ![]() ![]() Ja postanowiłam, że się nie zapisuję. Rozmawiałam o tym z moją doktor, powiedziała że każdy poród jest inny i że tego się nieda nauczyć, że ona nie jest zwolenniczką szkół rodzenia. Jednak uważa, że przydają się jako nauka jak zająć się dzieckiem jak już się pojawi na świecie. Ja wychowałam młodszą siostrę i jakieś doświadczenie mam więc odpuszczam nauki ![]() Gniazdko mamy w Bydgoszczy, nie stety praca wygnała nas do Łodzi ![]() Cześć Mamusie... Ja tez mam Kotkę, Marysia się zwie... jak wróce od ginekologa wstawie zdjęcie mojej ślicznotki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4588 |
Raczkowanie
|
hej ciężarówki
![]() właśnie oglądnęłam filmik, fantastyczny ![]() Ja siedzę na zwolnieniu i wypoczywam, faktycznie wtedy brzuch mniej boli ![]() Maciuś ostatnio coś spokojny, muszę napić się Coli to się pobudzi hehe ![]() Renata powodzenia ![]() Inutil będę Twoje bułeczki piekła ![]() Zabieram się za risotto z kurczakiem i pewnie w taką kocią/psią pogodę to nic innego nie zrobie ![]() Powoli dojrzewam też do myśli o zakupach dla Maciusia, ale dalej się boje ![]() MAM PYTANIE!!!! czy jak z usg jestem w 22 tygodniu ciąży to jest co?? 5,5 miesiąca????? ja tego nie kumam. I jak się liczy, z USG czy daty miesiączki, bo u mnie to prawie 2 tyg różnicy ![]() Buziaki kochane!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a tak na poważnie, to ja tez w ogóle nie ogarniam jak to jest z tymi miesiącami ( zarówno USG jak i OM) oraz ogólnie liczeniem ich ![]() ![]()
40 42 44 46 .... 64 ![]() ![]() zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2011-09-08 o 09:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.