Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-07, 19:18   #4561
snesha
Rozeznanie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Eliza wlasnie w ogole zero opini.. napisalam tylko do kolesia co kupil ten wozek to napisal ze ok tylko na zime do gondoli obowiazkowo spiworek bo gondola cienka a takto rewelacja i jeszcze taka kasa bo wszedzie kolo tysiaka ehh nie wiem co robic.. troche szybko z tym wozkiem.. ale fajny i tani;/ i gondola duza i lekki..
Ja bym Ci odradzała ten wózek. Kup lepiej któryś ze sprawdzonych np: X lander ale używany - jest cała masa aukcji na allegro i na pewno można wychaczyć coś w okazyjnej cenie.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Zazdroszczę kąpieli... ja mam prysznic ale jak pojadę do mężusia w przyszłym tygodniu to będę nadrabiać, bo on ma duuuuuuuuuuużą wannę!
Fajnie mieć dwa kotki- bawią się ze sobą? Mój Filipek sam i taki smutny, bo nie ma z kim się ganiać czasem sam ze sobą się goni i normalnie jak petarda po domu! Jak będę miała swoje mieszkanko to chciałabym właśnie 2 kotki mieć

To ja daję moje maleństwo i jego ulubione pozy
Cudny !!! Uwielbiam takie puchate przytulaki. Niestety, ja kociara mam męża psiarza. Więc nie mamy żadnego zwierza. Ale jak bym mogła to przygarnęłabym wszystkie okoliczne koty
Dziewczyny, uważacie że szkoła rodzenia się przydaje?? Ja jakoś nie jestem przekonana.

PS. Jak się dostać do klubu?
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 19:20   #4562
magda1804
Rozeznanie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Ja pracuje w agencji nieruchomosci. Glownie siedze przed komputerem i odbieram telefony. Czasem jezdze na spotkania ale zazwyczaj wysylam kolege bo sie tak rozleniwilam ze czasem nawet nie chce mi sie do drukarki albo akt wstac z fotela . No i bede pracowac do 8. miesiaca wiec na razie lajcik. Dopiero od listopada przychodzi dziewczyna za zastepstwo a ja w grudniu odchodze. No i gdzies w kwietniu wracam a moj "durny" szef chce zebym wrocila w marcu. Jednak to sie wszystko okarze, moze w ogole nie wroce
No to ładnie, do 8 miesiaca??? nawet jesli siedzisz tylko przed kompem to i tak nie zmienia to faktu,ze jestes poza domem i nie położysz sie kiedy masz ochote... Podziwiam w wytrwałości i tych ambitnych planach

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 19:25   #4563
Anabellita
Zadomowienie

Witam
Od jakiegoś czasu czytam Wasze forum i postanowiłam się przyłączyć
Przez rok staraliśmy się o zafasolkowanie, aż w końcu... udało się
Nasz szczęśliwy termin wypada na połowę lutego, może maleństwo zrobi niespodziankę i wykluje się w Walentynki
Od jakiegoś czasu czuję w dole brzuszka takie uczucie "przesuwania" i zastanawiam się czy to maleństwo daje mi znać o sobie czy to moje własne jelita
My już mamy wózek zaklepany. Koleżanka bardzo chciała się pozbyć bo jej pokój zagracał. Firma ROAN, granatowo - biały, taki bardzo klasyczny: http://allegro.pl/wozek-marita-roan-...798249622.html

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 19:33   #4564
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Zawsze byłam zameldowana w Wawie u rodziców,sle jak kupiliśmy mieszkanie w pruszkowie to sie przemeldowałamtu.Dowód ,prawko wszystko wyrobione mam na adres Pruszkowski,a pewnie przemeldowujac się do rodziców musiała bym dowód znowu zmieniać itd.Chyba ,ze nie
Kochana, mozesz miec dwa meldunki. Jeden staly w Pruszkowie (i na ten dokumenty) i jeden tymczasowy w Wawie i ten tymczasowy wystarczy,zebys miala szkole rodzenia za darmo

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Ale o tyle dobrze ze wracam i od razu sie klade na kanape, mam kocyk i podusie a tz podaje obiadek i czasem zmywa po nim
fiu fiu
dla tzta
Cytat:
Napisane przez AgaMili
Pearpearl moja jest w wieku przedszkolnym i strasznie wybrzydza z ubraniami, uwielbia rozowy kolor
tego sie boje...
wszystkie moje siostrzenice, jak byly w wieku przedszkolnym, to kazda chorowala na sukienki,kokardki i wszystko obowiazkowo w kolorze rozowym
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Mój Mąż uwielbia maszyny rolnicze Jak jego koledze urodził się synek, to kupiliśmy dla niego bluzkę z traktorem, bo jest rolnikiem Niestety nie byliśmy świadomi wtedy tego, że rozmiar 62 to na sam początek jest i dziecko wyrosło zanim dostało od nas prezent Dlatego teraz bluzeczka czeka na nasze dziecko i to jest ulubiona bluzeczka mojego Mężulka

musi byc boska !!!
tez lubie traktory i moj tz rowniez, bo mu sie z dziecinstwem u babci kojarza

ech...traktory, kopary, buldozery, betoniary - tego wlasnie mi sie chce!!!

Kropeczko, a w jakims innym szpitalu? W Wawie sa szkoly rodzenia darmowe i wcale nie musisz pozniej tam rodzic... Z tym ze slyszalam,ze te platne sa duzo fajniejsze. Slyszalam to od kumpla,ktory ma dwoch synkow i z jednym byl na bezplatnej, a za drugim razem placili i polecal wydac te kilka stowek.

I jedz na zdrowie!!! Zreszta takie z poczatku chlebka to pffff...co to jest. A zjadlas pietke chlebka, jak przystalo na mame chlopca?

Czubasku
, super, ze tzcik tak o Ciebie dba! Teraz odpoczywaj i ciesz sie spokojem

Uska, ło rety. Tak nie moze byc. Musze sie wziac za seriale, bo bez kitu nic nie wiem

Agatku, zakochalam sie w Filipku...

A ja czekam na przyjaciolke. Nocuje u mnie i bedziemy jak za dawnych czasow objadac sie niezdrowymi przekaskami, obejrzymy durne programy ( w tym tap tap tap madl), trajkotac do rana i pewnie ona biedaczka pojdzie do pracy mega niewyspana

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-09-07 o 19:35
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 19:34   #4565
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez [B
Anabellita[/B];29268968]Witam
Nasz szczęśliwy termin wypada na połowę lutego, może maleństwo zrobi niespodziankę i wykluje się w Walentynki
Od jakiegoś czasu czuję w dole brzuszka takie uczucie "przesuwania" i zastanawiam się czy to maleństwo daje mi znać o sobie czy to moje własne jelita
My już mamy wózek zaklepany. Koleżanka bardzo chciała się pozbyć bo jej pokój zagracał. Firma ROAN, granatowo - biały, taki bardzo klasyczny: http://allegro.pl/wozek-marita-roan-...798249622.html
Witaj Anabellita napisz cos wiecej o sobie

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 20:09   #4566
Anabellita
Zadomowienie

hym...coś więcej o sobie... no dobrze
Mam 29lat i mieszkam z TŻ w Legnicy. Jesteśmy już razem z 10 lat
To nasza pierwsza i długo wyczekiwana fasolka (jutro zaczynamy 18 tydz.)
Ojj... na początku ciąży to nic jeść nie mogłam, a każdy dzień witałam klęcząc przed muszlą klozetową Nawet schudłam kilka kilo. Na szczęście wszystko juz mija, chociaż jogurtu i niektórego mięsa to nadal nie wezmę do ust.
Jeszcze nie znamy płci ale mamy cichą nadzieję na dziewuszkę, chociaż chłopczyk też będzie super. Dla chlopczyka już nawet mamy imię - Tomaszek, jeśli chodzi o imię dziewczynki to nie możemy się zdecydować bo zdania są rozbieżne
Jak na razie to mamy całkiem dużą wyprawkę dla naszego maleństwa, wózek, łóżeczko, mnóstwo ciuszków, pieluszki tetrowe, sterylizator do butelek, podgrzewacz do jedzonka, laktator... wszystko odziedziczone po innych dzieciaczkach
Z pracy musiałam zrezygnować i właśnie jestem na chorobowym bo wysiedzieć nie mogłam - bóle kręgosłupa były koszmarne, a poza tym 8 godz. przed komputerem siedziałam, i akta nosiłam bo szef miał gdzieś ze kobiety ciężarne są pod ochroną.
Niedługo chce zapisać się na szkołę rodzenia i chyba zrobię to jeszcze w tym tygodniu.

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 20:33   #4567
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Ja bym Ci odradzała ten wózek. Kup lepiej któryś ze sprawdzonych np: X lander ale używany - jest cała masa aukcji na allegro i na pewno można wychaczyć coś w okazyjnej cenie.

Cudny !!! Uwielbiam takie puchate przytulaki. Niestety, ja kociara mam męża psiarza. Więc nie mamy żadnego zwierza. Ale jak bym mogła to przygarnęłabym wszystkie okoliczne koty
Dziewczyny, uważacie że szkoła rodzenia się przydaje?? Ja jakoś nie jestem przekonana.

PS. Jak się dostać do klubu?
X landera nie chce bo po pierwsze ma bardzo mala gondole.. po drugie u mnie w malym miasteczku codzennie mijam ich ze 20 i mi zbrzydly.. chcialam wlasnie jakis taki inny..

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Ojj... na początku ciąży to nic jeść nie mogłam, a każdy dzień witałam klęcząc przed muszlą klozetową Nawet schudłam kilka kilo. Na szczęście wszystko juz mija, chociaż jogurtu i niektórego mięsa to nadal nie wezmę do ust.
Jeszcze nie znamy płci ale mamy cichą nadzieję na dziewuszkę, chociaż chłopczyk też będzie super. Dla chlopczyka już nawet mamy imię - Tomaszek, jeśli chodzi o imię dziewczynki to nie możemy się zdecydować bo zdania są rozbieżne
Jak na razie to mamy całkiem dużą wyprawkę dla naszego maleństwa, wózek, łóżeczko, mnóstwo ciuszków, pieluszki tetrowe, sterylizator do butelek, podgrzewacz do jedzonka, laktator... wszystko odziedziczone po innych dzieciaczkach
Z pracy musiałam zrezygnować i właśnie jestem na chorobowym bo wysiedzieć nie mogłam - bóle kręgosłupa były koszmarne, a poza tym 8 godz. przed komputerem siedziałam, i akta nosiłam bo szef miał gdzieś ze kobiety ciężarne są pod ochroną.
Niedługo chce zapisać się na szkołę rodzenia i chyba zrobię to jeszcze w tym tygodniu.
Witam
jak na 18 tydzien to sporo nazbieralas
a i witam moje okolice

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 20:35   #4568
MissZuzia
Zadomowienie

Hej a za mną teskniłyście nie miałam w dzien jak pisać bo w pracy szaaaał mam już dość osób w moim dziale, wkur%%&^&& mnie niesamowicie szefowa wypina się na nas i wymyśla jakieś rzeczy na ostatnią chwile zmieniając zdanie jak jakaś fochowata panienka
a jutro mam porąbane niby szkolenie za niecały tydz ide do lekarza to może poproszę o tydzień odsapnięcia od tego bo zwariować można

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

A ja przed chwilą wróciłam do domu i zjadłam 6!!!!!!!! kanapek z sałatą, wędliną, pomidorem i majonezem Ale ten Dzidziuś ma apetyt Na swoje usprawiedliwienie dodam tylko tyle, że te 6 kanapeczek to małych było, bo z początku chleba
eeee tam co to jest 6 kanapeczek

Cytat:
Witam
hej witaj, fajnie że dołaczyłaś
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

A ja czekam na przyjaciolke. Nocuje u mnie i bedziemy jak za dawnych czasow objadac sie niezdrowymi przekaskami, obejrzymy durne programy ( w tym tap tap tap madl), trajkotac do rana i pewnie ona biedaczka pojdzie do pracy mega niewyspana
fajnie wam,ja wczoraj byłam na plotkach i w kinie byłyśmy na koniec wieczoru - polecam bardzo fajny film KOCHA, LUBI, SZANUJE

Cytat:
Najlepszy jest fakt, że szef męża idzie na urlop i przez 2 tyg nie dostaną wypłaty!!!!!!!!!!!!!!!! się wkur.....m!!! masakra jakaś!! Musi rozplanować piątkową wypłatę do 30 października wrrr i tym sposobem, cała kasa którą dostanę z urzędu pójdzie na bilet do nich, tabletki- witaminy, paliwo, jakieś raty i jedzenie dla zwierzaków nic znów nie odłożę na malucha jestem wściekła

współczuję

Masz ślicznego kotka

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość

Ale dziewczyny idziecie jak burza Już komody macia matko... ja tylko kilka body... Po połowkowym zabieram sie za liste i zakupy
a ja nic WIELKIE ZERO - chyba jako jedyna na tym forum

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość

Dzisiaj wyjeżdżam na dłuższy weekend do swojego gniazdka i tak się cieszęZawsze ładuje tam akumulatory na kolejny okres na "obczyźnie"
Lecę pakować siebie, tż, 2 koty które zawsze z nami podróżują, nie wiem jak to będzie jak dojdzie jeszcze Gabryśka Na pewno bardzo wesoło Dobrze, że w aucie mamy kratkę, przynajmiej futra będą odizolowane od dziecka
gdzie macie swoje gniazdko? fajnie, my w wknd 'tylko' odwiedzamy rodzinkę

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
hej mamusie

Nie nadrobie was chyba dziś ale w weekend już tak ...
ja juz po przeprowadzce do tz-ta czuje sie u niego jak królewna, normalnie dba o mnie jakbym byla ze szkła.
Maluszek urządza sobie własnie małe kopanko, czuje tylko takie bęc, bęc.

Gratuluje wszystkim mamom synków i córek
Ja poznam płeć dopiero w środę
o super, że juz razem

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Pearpearl ee to Ty jestes w czarnej pupie z serialami;p agnieszka to ta ruda co przyjechala ze szczecina;p
a maryska sie bzyknela z pawlem i pojechala do berlina a on ulowzyl sobie zycie z wlodarczykowa;p

Eliza wlasnie w ogole zero opini.. napisalam tylko do kolesia co kupil ten wozek to napisal ze ok tylko na zime do gondoli obowiazkowo spiworek bo gondola cienka a takto rewelacja i jeszcze taka kasa bo wszedzie kolo tysiaka ehh nie wiem co robic.. troche szybko z tym wozkiem.. ale fajny i tani;/ i gondola duza i lekki..
ja jestem na bieżąco tylko z m jak m i na wspólnej

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 21:16   #4569
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Mijus, ja tez rockowa jestem, teraz i tak troche spokojniejszy rock niz wczesniej, ale czytalam, ze male, ledwo co wyksztalcone uszka dzidziolkow moga bardzo zle reagowac na niektore dzwieki, w tym dzwieki muzyki rockowej
Fakt,ze muzyka bobasa jest straszna, ale skoro ma sie Niespodziankowi podobac (a na razie wszystko wskazuje,ze tak jest), to jakos to zniose od czasu do czasu
Tam tez jest np niby baby blues albo baby reagge...NIBY
a to calkiem przyjemne zajecie

u la la...
ale ekstra
koty sa cudowne
mnie sie marza dwa wielkie psy i kot, najbardziej silver tabby
a Ty na nude na pewno nie bedziesz narzekala, fajny taki wesoly kociokwik
Odnośnie muzyki postanowiłam, że przeżuce się na bardziej lajtową, typu Pat Metheny, Pink Floyd, Preisner...coś bardziej instrumentalnego może..ewentualnie zgodze się na "ogórek, ogórek";"fantazja";"Zuzia lalka ..."

Jeśli chodzi o koty, to jestem kociarą od urodzenia, nie wyobrażam sobie życia bez kotów! Mam Simona i Szachrajkę W domu nie raz jest dzikie szaleństwo i ubaw po pachy jak zaczną wariować
Życzę Ci abyś szybko miała swojego wymarzonego brytyjczyka

Cytat:
Zazdroszczę kąpieli... ja mam prysznic ale jak pojadę do mężusia w przyszłym tygodniu to będę nadrabiać, bo on ma duuuuuuuuuuużą wannę!
Fajnie mieć dwa kotki- bawią się ze sobą? Mój Filipek sam i taki smutny, bo nie ma z kim się ganiać czasem sam ze sobą się goni i normalnie jak petarda po domu! Jak będę miała swoje mieszkanko to chciałabym właśnie 2 kotki mieć

To ja daję moje maleństwo i jego ulubione pozy
Oj bawią się i to na całego, właśnie teraz też odprawiają wieczorne gonitwy, tylko im ogony skaczą
Filipek jest cudowny Nie mam ze sobą swojego kompa i piszę ze służbowego, ale jak znajdę jakieś foty moich łobuzów to też się pochwalę

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Ja postanowiłam, że się nie zapisuję. Rozmawiałam o tym z moją doktor, powiedziała że każdy poród jest inny i że tego się nieda nauczyć, że ona nie jest zwolenniczką szkół rodzenia. Jednak uważa, że przydają się jako nauka jak zająć się dzieckiem jak już się pojawi na świecie. Ja wychowałam młodszą siostrę i jakieś doświadczenie mam więc odpuszczam nauki

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

Gniazdko mamy w Bydgoszczy, nie stety praca wygnała nas do Łodzi

-------------------------
A oto moje łobuzy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Szachi.jpg (47,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Simon.jpg (54,4 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez Mijus
Czas edycji: 2011-09-07 o 21:23
Mijus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 21:23   #4570
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziękuję w imieniu mojego FILIPKA

ŻEBY DOSTAĆ SIĘ DO KLUBU PROSZĘ PISAĆ DO INUTIL PW O ZAPROSZENIE!!!!!

Cytat:
no pięknie!!!!!!! do roboty się brać ino już!!!

Anabellita witamy na kiedy termin porodu??

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 23:28   #4571
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Oj bawią się i to na całego, właśnie teraz też odprawiają wieczorne gonitwy, tylko im ogony skaczą
Filipek jest cudowny Nie mam ze sobą swojego kompa i piszę ze służbowego, ale jak znajdę jakieś foty moich łobuzów to też się pochwalę
Masz piękne koty!! Szczególnie dla mnie numerem jeden jest pierwszy jaka to rasa??? Ile mają lat?? Mój ma 3 od 5 dnia życia wychowany przeze mnie, ale tym się już chwaliłam A czarnulek śliczny, też mieliśmy kiedyś czarną kotkę, ale spadła z mebli w nocy i się połamała musieliśmy ją uśpić

Popcorn musiałam zrobić maluchowi, bo taką miał zachciankę na wieczór a teraz zadowolony kopie

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-09-07 o 23:29
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 06:44   #4572
ultraradiola
Wtajemniczenie

Hej mamusie

UWAGA UWAGA znam płeć swojego maluszka Będziemy mieli z TZ SYNKA - WIKTORKA (na dzień dzisiejszy takie imię wybraliśmy)
Szok na usg straszny jak pani powiedziała 100% chłopak nawet mam zdjęcie jego klejnocików Dziadek wniebowzięty zawsze marzył o chłopaku TZ jest jeszcze w małym szoku bo strasznie liczył na dziewczynkę w sumie ja tez, ale i tak strasznie sie ciesze Za 3 tygodnie mam przyjść na kontrole serduszka bo maluszek sie tak ułożył ze pani ciężko było wychwycić wszystko potrzebne do sprawdzenia. A tak jest wszystko w normie wazy juz 384 gr i termin porodu przesunął mi sie na 19.01.2011

A tak po za tymi cudownymi wieściami coś zaczyna mnie łamać w kościach i drapie mnie w gardle coś mi sie wydaje ze jakieś choróbsko sie do mnie przyplątało Wiecie co bezpiecznego można zażyć w ciąży ??

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 07:09   #4573
pozycja77
Zadomowienie

Cześć Mamunie!!
ale dzisiaj pogoda ...
Cytat:
Hej a za mną teskniłyście nie miałam w dzien jak pisać bo w pracy szaaaał mam już dość osób w moim dziale, wkur%%&^&& mnie niesamowicie szefowa wypina się na nas i wymyśla jakieś rzeczy na ostatnią chwile zmieniając zdanie jak jakaś fochowata panienka
a jutro mam porąbane niby szkolenie za niecały tydz ide do lekarza to może poproszę o tydzień odsapnięcia od tego bo zwariować można
eeee tam co to jest 6 kanapeczek
hej witaj, fajnie że dołaczyłaś
fajnie wam,ja wczoraj byłam na plotkach i w kinie byłyśmy na koniec wieczoru - polecam bardzo fajny film KOCHA, LUBI, SZANUJE
współczuję
Masz ślicznego kotka

o super, że juz razem

ja jestem na bieżąco tylko z m jak m i na wspólnej
ja też jeszcze nic kompletnie nie mam, ani jednej malutkiej rzeczy.
W przyszły weekend są w Łodzi targi dziecko i pewnie się wybierzemy, a tak ogólnie to zakupy planuje na pazdziernik, jak już poznam płeć

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 07:11   #4574
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Witam nowe mamusie

Kto chciał do klubu? Pisać do mnie wiadomość, bo ja nie łapię wszystkich postów

ultraradiola
noo uratowałaś ( a w zasadzie Wiktor uratował) honor chłopaków
Stary 2011-09-08, 07:13   #4575
MissZuzia
Zadomowienie

Helloł witam się i spadam, nie będzie mnie caaaaały dzień, nie wiem jak później nadrobię

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Hej mamusie

UWAGA UWAGA znam płeć swojego maluszka Będziemy mieli z TZ SYNKA - WIKTORKA (na dzień dzisiejszy takie imię wybraliśmy)
Szok na usg straszny jak pani powiedziała 100% chłopak nawet mam zdjęcie jego klejnocików Dziadek wniebowzięty zawsze marzył o chłopaku TZ jest jeszcze w małym szoku bo strasznie liczył na dziewczynkę w sumie ja tez, ale i tak strasznie sie ciesze Za 3 tygodnie mam przyjść na kontrole serduszka bo maluszek sie tak ułożył ze pani ciężko było wychwycić wszystko potrzebne do sprawdzenia. A tak jest wszystko w normie wazy juz 384 gr i termin porodu przesunął mi sie na 19.01.2011

A tak po za tymi cudownymi wieściami coś zaczyna mnie łamać w kościach i drapie mnie w gardle coś mi sie wydaje ze jakieś choróbsko sie do mnie przyplątało Wiecie co bezpiecznego można zażyć w ciąży ??
gratuluję poznania płci

Cytat:

no pięknie!!!!!!! do roboty się brać ino już!!!
tylko nie mam kiedy i gdzie bo nawet nie patrzyłam w dużym sklepie jakie ceny, co mogę na all zamówić a co trzeba wymacać ale zacznę pewnie w październiku....

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 07:18   #4576
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Hej mamusie

Gratuluje chłopca! Fajne imie Wiktor!
Słyszałam o syropie Prenalen, specjalny dla ciężąrnych i matek karmiących. A z takich domowych sposobów to "herbatka" imbirowa:
Wrzątkiem zalewasz starty korzeń imbiru, wyciskasz do tego pół cytryny, po przestygnieciu dodajesz miodu. Można pić letnie i zimne Ja też to piłąm najpierw na przeziębienie , a potem na uodpornienie. Pyyycha jest

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2011-09-08 o 07:24
Stary 2011-09-08, 07:27   #4577
AgaMili
BAN stały

Dzien dobry
Anabellita witaj
Mijus sliczne kociaki
Ultra gratuluje chlopca . My sie dowiemy w czwartek i juz sie doczekac nie moge czy bedzie Alanek . Co do przeziebienia to nie wiem co w PL mozna brac bezpiecznego w ciazy ale slyszalam ze nie mozna aspiryny tylko leki z paracetamolem.

Uciekam do pracy
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 07:32   #4578
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję!! właśnie oglądam!!!!!

chwilę oglądam, a co chwila łzy w oczach i się wzruszam... jak to jest pięknie pokazane, o ja...
no niesamowite

Cytat:
Witam
gratulacje kochana i wiaj
Cytat:

tego sie boje...
wszystkie moje siostrzenice, jak byly w wieku przedszkolnym, to kazda chorowala na sukienki,kokardki i wszystko obowiazkowo w kolorze rozowym
moje kuzynki nadal w wieku przedszkolnym mają manie na punkcie świecących brokatowych rzeczy oczywiście różowych i cierpią na kompletne bezguście
jak tam po nocce?

Cytat:

Ja postanowiłam, że się nie zapisuję. Rozmawiałam o tym z moją doktor, powiedziała że każdy poród jest inny i że tego się nieda nauczyć, że ona nie jest zwolenniczką szkół rodzenia. Jednak uważa, że przydają się jako nauka jak zająć się dzieckiem jak już się pojawi na świecie. Ja wychowałam młodszą siostrę i jakieś doświadczenie mam więc odpuszczam nauki
tez słyszałam od wszystkich praktycznie którzy przeszli przez szkołe rodzenia, że to kompletnie nie nauczy porodu (ewenualnie oddechu jeśli kobieta nie będzie w takim szoku żeby o tym pamiętać-mojej kuzynce mąż przypominał jak się to robi)za to wiele uczy o dzieciach o gimnastyce ciężarnych no i pomaga nawiązać znajomości dlatego się zapisuję(u nas koszt to 110zł więc zupełnie inaczej niż 300-400)
Cytat:
Hej mamusie

no to masz wielkoluda!!gratulacje!!: oklaski:bardzo mi się imię podobaa termin mamy taki sam z tym że ja dziewuszkę urodze to może w jednym dniu nam się uda
aha na przeziębienie można apap(działa też przeciwgorączkowo podobno lepszy zwykły paracetamol) można sole morskie na katar i tantum verde na gardełko oprócz naturalnych domowych sposobów

ja zaraz pędze do fryzjera na fryzurę próbną do ślubu a na 13 mam ta rozmowę o pracętrzymajcie kciuki żebym sie nie stresowała

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

Edytowane przez renata:)
Czas edycji: 2011-09-08 o 07:34
renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 07:47   #4579
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
szefowa wypina się na nas i wymyśla jakieś rzeczy na ostatnią chwile zmieniając zdanie jak jakaś fochowata panienka
pewnie, ze idz na zwolnienie
bedziesz sie biedna uzerac z jakims babskiem, ktorego tz widocznie juz dawno nie przytulal...
Cytat:
Napisane przez MissZuzia
Ja ostatnio z nudow, bo tz byl caly dzien na lotnisku, poszlam sama na "O polnocy w Paryzu". Zapomnialam jednak o fakcie, ze grali go w porze mojej drzemki... Tak wiec widzialam poczatek i koniec. Swietny film,polecam
Cytat:
Napisane przez MissZuzia
oj nie jedyna
chociaz nie...zapomnialam, ze mam dwie pary skarpetek

Cytat:
Hej mamusie

nie tak sie umawialysmy
a tak na powaznie to gratulacje zdrowego wielkoludka !!!
no, dziadki to lubia chlopcow...cos o tym wiem moj to sie mocno zdziwi, jak z Nietoperka zrobi sie...Nietoperka

a co do przeziebienia tez slyszalam o tym syropku
poza tym to duzo pic i lezec w lozku

Cytat:
Napisane przez Renata
moje kuzynki nadal w wieku przedszkolnym mają manie na punkcie świecących brokatowych rzeczy oczywiście różowych i cierpią na kompletne bezguście
jak tam po nocce?
o matko...zapomnialam o brokacie
masakra
beda niezle jaja, jak sie dziewczynka urodzi

a nocka przyjemnie meczaca... na szczescie ja nie pracuje

trzymam mocno za rozmowe i ...FRYZURE

Jestem po dwoch kanapkach z salata, serem, pomidorem i ogorkiem kiszonym. Szczesliwie zabraklo majonezu, wiec nawet nie moglam grzeszyc od rana. Do tego kakao...i mozna zyc

Znowu sie troche poprztykalam z tztem, ale za bardzo nie wiem, czy to tak do konca jego wina... Teraz spogladam na telefon jak jakas nastolatka, ale na razie cisza Widac bawimi sie w "kto pierwszy sie odezwe". No slowo daje, dzieci. I my mamy miec potomstwo

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-09-08 o 07:51
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 07:48   #4580
agacia_cz
Zadomowienie

ultradiola gratuluję Wiktorka
któraś dziewczyna mówiła że potrzebuje stolik pod laptopa?
w każdym razie są w biedronce całkiem fajne za 29 zł

ja chyba też rezygnuję z szkoły rodzenia wszystkie znane mi mamusie uznały że nic się tam nie nauczyły poza kąpielą a ja przecież będę miała mamę w domku to mi pomoże
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 07:52   #4581
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Czesc Dziewczyny!!
Dzis nie spie od 7 klopoty z budowlancem mnie wykanczaja, do tego doszly niepokojace bole jakby szyjki i zastanawiam sie czy nie zadzwonic do gina i jechac na wizyte... bo sie martwie

Cytat:

to jak sie lezy na boczku, to wtedy dzidzia jest wiecej je???
jeju, jeju...to dlatego ja mam takiego wielkoludka w brzuniu

jak sie centralnie nie wywala ze swoimi mosznami lub muszelkami na usg, to chyba tak
Hehe nie wiem czy wtedy wiecej je, moja koleznaka miala takie zalecenia jak dzidzia byla za mala - jesc zdrowo i nomalnie ale jak najwiecej lezec i odpoczywac
To trzymam kciuki zeby dzieciaczki nie byly zbyt smiale

Cytat:
Witaj
Ale nazbieralas ja na pierwsza polowe ciazy to jestem w szoku

Cytat:

Hej Zuzia, a kiedy planujesz isc na zwolnienie? Przeciez tak sie mozna wykonczyc podziwiam Cie ze jeszcze pracujesz w takim młynie
A z wyprawka to jestesmy chyba na szarym koncu... moje 3 body wiosny nie czynia

Cytat:
Hej mamusie

GRATULACJE !!
Wiktor piekne imię, i mały faktycznie spory
A na gardło polceam zaparzyc mocna szałwię i czesto płukac nie połykac polecam mi pomogła. Piłam tez duzo letniej wody z miodem i cytryna oraz syrop z malin i sie wykurowałam zdrówka życze

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 07:52   #4582
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie

Kto chciał do klubu? Pisać do mnie wiadomość, bo ja nie łapię wszystkich postów

ultraradiola
noo uratowałaś ( a w zasadzie Wiktor uratował) honor chłopaków
Inutil za zaproszenie

Jak podglądałam listę mamuś, to Lutowe Mamuśki jeszcze w większości bez "przydziałów"

Stary 2011-09-08, 07:56   #4583
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
350? a pisali, że od 2009 roku jest za darmo!!!!!! szybko zmieniają decyzję ja się nie zapisuję, szkoda mi kasy
no ja na 100% nie jestem pewna czy będę chodzić, jeszcze mam czas do namysłu zapisałam sie z uwagi na te zajęcia o pięlęgnacji noworodka itd. bo nie mam o tym zielonego pojecia, w najbliższej rodzinie nie bylo zadnego malca, żeby się poduczyć
Cytat:
ehh tak państwo chce, żeby kobiety rodziły... a szkoły płatne (w większości) na forum pisało, że od '09 za darmo, ale szybko zmienili zdanie, po 2 latach, wrrr, wkurza mnie takie coś!!!!!! zbijać interes trzeba przecież
Fajnie, że masz za darmo, jak ja bym miała, to pewnie bym chodziła, bo bym się nie 'nudziła' tak w domu a tak to sorry, ale żal mi 350 zł, jak ja oprócz komody i ciuchów nic nie mam a to jeszcze 4 miesiące zostały
mi też własnie szkoda kasy, najwiecej wydam na paliwo bo dojechać tam muszę 20km zwłaszczaże z kasą kiepsko bardzo, ja jeszcze nie mam nic zakupionego przez siebie. tylko uzbierałam "datków" 2 torby
Stary 2011-09-08, 07:58   #4584
uska000
Zadomowienie

czesc mamuski

Ultra gratuluje synka

dzien dzis do pupy deszczowy;/
ide sie myc i do kolezanki a potem zakupy;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 08:15   #4585
Mijus
Rozeznanie

Dzień Dobry Mamusie
Ja już po śniadanku i właśnie myślę o kawie...Taka straszna pogoda, że tylko kofeina jest w stanie obudzić moje zaspane oczka Najgorsze że musze iść ją kupić . bo w domu brak Nie chce mi sie jak cholera
Miłego dnia życzę wszystkim

Cytat:
Masz piękne koty!! Szczególnie dla mnie numerem jeden jest pierwszy jaka to rasa??? Ile mają lat?? Mój ma 3 od 5 dnia życia wychowany przeze mnie, ale tym się już chwaliłam A czarnulek śliczny, też mieliśmy kiedyś czarną kotkę, ale spadła z mebli w nocy i się połamała musieliśmy ją uśpić
Dziękuję Pierwsza to kotka syberyjska - Szachrajka, która ukoiła moje zranione serce, kiedy to w ostatnią Wigilię musiałam uspić moją najukochańszą kotkę JokoMa 11 miesięcy i w pon. ma zabieg sterylizacji, co mnie bardzo stresuje, no ale jest to konieczne.
Drugi to 2 letni Simon znaleziony jako kociak zimą na parkingu, oczywiście nie było mowy o tym, żeby go tam samego zostawić
Przykro mi bardzo z powodu kotki, znam ten ból i współczuje tego "doświadczenia".

Cytat:
Hej mamusie

Gratulacjeklas ki:

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Cześć Mamunie!!
ale dzisiaj pogoda ...
ja też jeszcze nic kompletnie nie mam, ani jednej malutkiej rzeczy.
W przyszły weekend są w Łodzi targi dziecko i pewnie się wybierzemy, a tak ogólnie to zakupy planuje na pazdziernik, jak już poznam płeć
Ja też nie mam nic, nie jesteś sama Postanawiam się zająć zakupami także w październiku Na razie robię listę.
A gdzie są te targi? Może też się wybiorę

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
a na 13 mam ta rozmowę o pracętrzymajcie kciuki żebym sie nie stresowała
Powodzenia!!!

Cytat:
Znowu sie troche poprztykalam z tztem, ale za bardzo nie wiem, czy to tak do konca jego wina... Teraz spogladam na telefon jak jakas nastolatka, ale na razie cisza Widac bawimi sie w "kto pierwszy sie odezwe". No slowo daje, dzieci. I my mamy miec potomstwo
Ha ha ha, napisał? napisał?
Mijus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 08:31   #4586
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Inutil za zaproszenie

Jak podglądałam listę mamuś, to Lutowe Mamuśki jeszcze w większości bez "przydziałów"

no bo lutowe maluchy dopiero zaczną się ujawniać

ultraradiola
spokojnie, mój miał w 20tc 375g ale te pomiary wagi nie są do końca miarodajne często są spore pomyłki no i też to było sporo jak na ten tydzień

mamy małe klopsiki w brzuchu

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Aa, jeszcze chciałam się zapytać, od kilku dni boli mnie jakby szyjka, ujście nie wiem, zaraz przy pochwie. Pobolewa jak chodzę, takie jakby kłucie też tak macie? normalne to jest?

A wczoraj mnie tak zakuło przy wstawaniu z kanapy (w okolicach jajnika) że zwinęłam się wpół i myślałam, że mi coś pęknie w środku. Potem leżałam i było lepiej, ale czułam cały czas w tym miejscu lekki ból.
W poniedziałek idę do lekarza, to zapytam, ale macie tak???
Stary 2011-09-08, 08:34   #4587
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

[QUOTE=Mijus;29271922]Odnośnie muzyki postanowiłam, że przeżuce się na bardziej lajtową, typu Pat Metheny, Pink Floyd, Preisner...coś bardziej instrumentalnego może..ewentualnie zgodze się na "ogórek, ogórek";"fantazja";"Zuzia lalka ..."

Jeśli chodzi o koty, to jestem kociarą od urodzenia, nie wyobrażam sobie życia bez kotów! Mam Simona i Szachrajkę W domu nie raz jest dzikie szaleństwo i ubaw po pachy jak zaczną wariować
Życzę Ci abyś szybko miała swojego wymarzonego brytyjczyka

Gniazdko mamy w Bydgoszczy, nie stety praca wygnała nas do Łodzi

Cześć Mamusie...
Ja tez mam Kotkę, Marysia się zwie... jak wróce od ginekologa wstawie zdjęcie mojej ślicznotki.
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 08:39   #4588
staraupa
Raczkowanie

hej ciężarówki
właśnie oglądnęłam filmik, fantastyczny
Ja siedzę na zwolnieniu i wypoczywam, faktycznie wtedy brzuch mniej boli
Maciuś ostatnio coś spokojny, muszę napić się Coli to się pobudzi hehe
Renata powodzenia
Inutil będę Twoje bułeczki piekła
Zabieram się za risotto z kurczakiem i pewnie w taką kocią/psią pogodę to nic innego nie zrobie
Powoli dojrzewam też do myśli o zakupach dla Maciusia, ale dalej się boje

MAM PYTANIE!!!! czy jak z usg jestem w 22 tygodniu ciąży to jest co?? 5,5 miesiąca????? ja tego nie kumam. I jak się liczy, z USG czy daty miesiączki, bo u mnie to prawie 2 tyg różnicy

Buziaki kochane!!
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 08:52   #4589
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
MAM PYTANIE!!!! czy jak z usg jestem w 22 tygodniu ciąży to jest co?? 5,5 miesiąca????? ja tego nie kumam. I jak się liczy, z USG czy daty miesiączki, bo u mnie to prawie 2 tyg różnicy
ja tak licze u mnie też jest 2 tyg. różnicy, ale po wymiarach dzidziusia lekarz stwierdzil , ze prawidlowa data u mnie to ta pozniejsza - liczona wg usg. ale ogólnie to nie łapie sie w tym
Stary 2011-09-08, 09:01   #4590
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Dzień Dobry Mamusie
Ja już po śniadanku i właśnie myślę o kawie...Taka straszna pogoda, że tylko kofeina jest w stanie obudzić moje zaspane oczka Najgorsze że musze iść ją kupić . bo w domu brak Nie chce mi sie jak cholera
Miłego dnia życzę wszystkim

Dziękuję Pierwsza to kotka syberyjska - Szachrajka, która ukoiła moje zranione serce, kiedy to w ostatnią Wigilię musiałam uspić moją najukochańszą kotkę JokoMa 11 miesięcy i w pon. ma zabieg sterylizacji, co mnie bardzo stresuje, no ale jest to konieczne.
Drugi to 2 letni Simon znaleziony jako kociak zimą na parkingu, oczywiście nie było mowy o tym, żeby go tam samego zostawić
Przykro mi bardzo z powodu kotki, znam ten ból i współczuje tego "doświadczenia".

Gratulacjeklas ki:

Ja też nie mam nic, nie jesteś sama Postanawiam się zająć zakupami także w październiku Na razie robię listę.
A gdzie są te targi? Może też się wybiorę

Powodzenia!!!

Ha ha ha, napisał? napisał?
Targi mają być w hali Expo przy Al.Politechniki

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

no bo lutowe maluchy dopiero zaczną się ujawniać

ultraradiola
spokojnie, mój miał w 20tc 375g ale te pomiary wagi nie są do końca miarodajne często są spore pomyłki no i też to było sporo jak na ten tydzień

mamy małe klopsiki w brzuchu

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Aa, jeszcze chciałam się zapytać, od kilku dni boli mnie jakby szyjka, ujście nie wiem, zaraz przy pochwie. Pobolewa jak chodzę, takie jakby kłucie też tak macie? normalne to jest?

A wczoraj mnie tak zakuło przy wstawaniu z kanapy (w okolicach jajnika) że zwinęłam się wpół i myślałam, że mi coś pęknie w środku. Potem leżałam i było lepiej, ale czułam cały czas w tym miejscu lekki ból.
W poniedziałek idę do lekarza, to zapytam, ale macie tak???
Mnie też pobolewało, dostałam od lekarza nospe forte, ale odkąd łykam duzo magnezu tych skurczy prawie nie mam, ale lepiej zapytaj swojego lekarza

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
hej ciężarówki
właśnie oglądnęłam filmik, fantastyczny
Ja siedzę na zwolnieniu i wypoczywam, faktycznie wtedy brzuch mniej boli
Maciuś ostatnio coś spokojny, muszę napić się Coli to się pobudzi hehe
Renata powodzenia
Inutil będę Twoje bułeczki piekła
Zabieram się za risotto z kurczakiem i pewnie w taką kocią/psią pogodę to nic innego nie zrobie
Powoli dojrzewam też do myśli o zakupach dla Maciusia, ale dalej się boje

Buziaki kochane!!
to chyba pytanie do bobasa na ile się czuje
a tak na poważnie, to ja tez w ogóle nie ogarniam jak to jest z tymi miesiącami ( zarówno USG jak i OM) oraz ogólnie liczeniem ich

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2011-09-08 o 09:03
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości