mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-12, 15:28   #4591
rojku
Rozeznanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
pytałam w sobotę,ale nie zauważyłam odp...czym rózni się emolium od oillan??co lepiej wybrać dla niemowlaka do kąpieli??
Nie wiem, czym się różnią. Słyszałam, że Emolium jest lepsze, a jeszcze lepsze Balneum (jak się ma kogoś w Austrii to tam jest dużo taniej). Ale tak naprawdę na każdą dzidziową skórkę, to co innego może być dobre.

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Aaaa odpisal mi ten sprzedawca z allegro co wyslal mi rozowy pojemnik na smoczek zamiast zielonego. Wysle dzis zielony, a rozowy mam sobie zostawic
To dobrze, że trafiłaś na takiego uczciwego

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
widze, ze sa nowe ciazowe zdjecia, dodaje wiec swoje. Bylo robione pod koniec 32tc.
Na nasze "tajne" forum tez zaraz dodam jedno
Bieniooka dołączyłaś właśnie do pogrążających mnie zdjęciami mamusiek. Ja Wam mówię, teraz kształtem przypominam o takiego:
obelix.gif
Jak przesyłacie zdjęcia to potem nie mogę patrzeć na siebie w lustrze, bo porównanie to tych Waszych brzuszusiów i generalnie figur mnie przytłacza.

Darusia Ty pisalaś, że dostałaś dietę od jakiejś dietetyczki skuteczną. Dostosowywała ją jakoś szczególnie do Ciebie?

Edytowane przez rojku
Czas edycji: 2011-09-12 o 15:30
rojku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 15:30   #4592
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Ja tylko na chwilkę i zaraz uciekam.

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
widzisz...po takim czasie to moglas sie juz niczego dobrego nie spodziewac a tu taka niespodzianka
No tak teściowa potrafi zaskakiwać

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
CHawa nigdy nie wierz teściowej.
Moja była jak miód jak byłam w ciaży, tak mnie asystowała, ale po jakimś czasie miałam dosyć takiego wazeliniarstwa, a jak sie młody urodził to okazało się że chodziło jej jedynie o wnuka, miałam chwilami wrażenie że to ona jast matką, tak go niańczyła z teściem ze dostępu nie miałam i się frustrowałam ogromnie, ja miałam porządki, gotowanie pranie i sprzątanie a oni dziecko.
Więc radzę Ci uważać.
Ale może Twoja jest inna.
Moja już trochę wnucząt wybawiła, poza tym nie lubi dzieci i wiek już nie ten (ma 72lata). Poza tym ja jestem dobra w stawaniu granic - zrobiłam to już nie raz i jak będzie trzeba zrobię jeszcze. Uważać jednak będę, choć głowę mam spokojną.

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
ale Ty moja droga zaczynałaś z piórkowej więc możesz sobie pozwolić
I sobie pozwalam i to jak
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 15:33   #4593
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dziewczyny ale mi dzis brzuszek twardnieje już nawet lezenie nie pomaga wziełam nospe , jak nie przejdzie to biore tardyferon wrrr

Śliczne brzuszki

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 15:35   #4594
agulan82
Rozeznanie

glam Ty chyba pisałaś o olejku przeciw rozstepom z Roc możesz mi dać namiary w której drogerii go kupiłaś czy to allegro było. Moj TZ bedzie w PL to by mi przywiozl.
Stary 2011-09-12, 15:36   #4595
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
auto posprzątane teraz trzeba siebie ogarnąć ale może najpierw posprzatam troszke jeszcze................pr zyszły mi przed chwilką próbki mleka z HiPP 4 saszetki ale wszystkie po 6 miesiącu są....2 to jakieś ekologiczne mleko następne dla niemowląt po 6 miesiącu a te drugie 2 to mleko następne ze zhydrolizowanym białkiem.........torebki maja po 28 g................
mi przyszly w pt- 2 saszetki...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 15:49   #4596
marejta
Zadomowienie

Dziewczyny a czy któraś z Was orientuje się może czy w zwykłym sklepie z rajstopami i takimi tam idzie kupić ciążowe? Albo może zamawiałyście z allegro? Ja potrzebuję jakieś 3szt i nie wiem co mam zrobić a jakbym zamawiała na all to musiałabym sie już za to zabrać

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 15:51   #4597
Tottie1984
Rozeznanie

Dziewczyny czy któraś zna się na snach???
Miałam dzisiaj dziwny sen... a mianowicie śniła mi się śmierć bliskiej koleżanki, stałamw tłumie na jej pogrzebie i patrzyłam na jej męża który był smutny ale nie płakał. Było mi smutno... Nagle wszystko się obróciło i okazało się że stoję na pogrzebie znajomej a przyjaciółki tej mojej bliskiej koleżanki na której pogrzebie stałam w pierwszej części snu. We śnie płakałam i obudziłam się też płacząc... ciał nie widziałam, trumny też nie... po prostu klimat snu był czysto pogrzebowy :/

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-09-12 o 16:00
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 15:51   #4598
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy któraś z Was orientuje się może czy w zwykłym sklepie z rajstopami i takimi tam idzie kupić ciążowe? Albo może zamawiałyście z allegro? Ja potrzebuję jakieś 3szt i nie wiem co mam zrobić a jakbym zamawiała na all to musiałabym sie już za to zabrać
Rajstopy ciążowe kupuję w gatcie Są bardzo wygodne, teraz muszę się rozejrzeć za grubszymi i mam nadzieję, że już mają jesienne kolekcje. W gatcie mają też bardzo dobre jakościowo leginsy, też mam 2 pary od nich i wydają mi się lepsze od tych zamawianych na all.

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 15:55   #4599
ggoraa
Zadomowienie

Wkoncu udalo mi sie uspic mojego trola. Godzina lezenia przy nim i udawania, ze ja spie

Co do tego zelaza to ja sie musze dopytac tesciowej co dokladnie mowili w tv, aby pozniej wiedziec jak dzialac. Wystarczy mi, ze Filipcio sie meczy i jesli moge zapobiec aby druga sie nie meczyla - trzeba dzialac

Co do brzucha to ja was przeraze- teraz mam 95 cm na wysokosci pepka...ale jeszcze 3 tygodnie temu bylo 89! Wiec tempo mam niezle hehe.

Dzis brak apetytu u mnie jest A przeciez musze cos wcisnac, bo sie przewroce z glodu
Stary 2011-09-12, 15:58   #4600
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ROJKU tak!
specjalnie pod moja wage startową i pod to co lubie jesc a przypominam ze ja wybredny czlek nie jedzacy warzywa i owocow:P ani bialych serkow czy jogurtow
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 16:04   #4601
bienioka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Wkoncu udalo mi sie uspic mojego trola. Godzina lezenia przy nim i udawania, ze ja spie

Co do tego zelaza to ja sie musze dopytac tesciowej co dokladnie mowili w tv, aby pozniej wiedziec jak dzialac. Wystarczy mi, ze Filipcio sie meczy i jesli moge zapobiec aby druga sie nie meczyla - trzeba dzialac

Co do brzucha to ja was przeraze- teraz mam 95 cm na wysokosci pepka...ale jeszcze 3 tygodnie temu bylo 89! Wiec tempo mam niezle hehe.

Dzis brak apetytu u mnie jest A przeciez musze cos wcisnac, bo sie przewroce z glodu
Przeczytalam twoje info o problemach syna. Wiesz co?? to moze sie zgadzac. Moja szwagierka tez miala problemy z niedoborem zelaza (nie tylko w czasie ciazy). Z racji tego, ze mieszka w holandii, poziom hemoglobiny we krwi nie byl czesto mierzony (o ile w ogole byl), wiec pewnie w ciazy miala anemie. Malego karmila piersia bardzo dlugo, w sumie chyba do 2go roku zycia. Teraz maly ma ponad 3 latka i problemy z wyproznianiem. Nie chce po prostu robic kupy i mowi, ze pupa go boli...

Zastanawiam sie jednak, dlaczego akurat niedobor zelaza ma miec z tym cos wspolnego. Przeciez zelazo same w sobie powoduje zatwardzenia (przynajmniej w postaci tabletek). Jego niedobor powinien wiec miec odwrotne skutki.

Cytat:
Ja kupowalam rajstopy w H&M. Maja tam pakowane po 2 sztuki.
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 16:07   #4602
tuszka
Raczkowanie

wg. tego kalkulatora ciążowego wychodzi, że w 29 tyg.
'Waga płodu wynosi 3100 g.'

To chyba niemożliwe.
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 16:08   #4603
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

rojku jeszcze ci napisze ze chodizlam przejedzona i nie raz dzwonilam do babki zeby mi zmniejszyla dawki ale nie chciala...
polecam!
zawsze pod tel byla, moglam dzwonic o kazdej porze dnia i nocy i tak dalej...
teraz nie bede jedzila bo szkoda mi kasy niczego nowego nie jem wiec bede stosowala dalej tą diete ktora mam.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 16:10   #4604
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale mi dzis brzuszek twardnieje już nawet lezenie nie pomaga wziełam nospe , jak nie przejdzie to biore tardyferon wrrr
Myszeczko mi ostatnio lekarz kazał buscopan brać bo podobno lepszy od nospy. Ale jak masz leki to lepiej weź po co się męczyć

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
piszecie o tych kisielach.... ja mam tylko budyń, i pomimo mojej wagi (już niedlugo będą mnie dźwigiem z domu wynosić ) idę go sobie przyżądzić a potem może jakieś placuszki z jabłkiem :P a jak juz sie najem to się z powrotem będę wagą przejmować
Nie_wiem, wiesz taki wynajem dźwigu to sporo kosztuję, także może wózek widłowy wystarczy A i jakoś wierzyć mi się nie chcę, że będzie potrzebny

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Jagoda to chyba naprawde bardzo indywidualna sprawa ile komu przybywa w poszczegolnych mies
to ty malusio masz w pepku . ale powiem ci ze ja pod koniec ciazy z Sonia w 39tyg mialam chyba 99 dlatego teraz przezywam to 97bo to jeszcze z 2-3 miesiace przed nami a ostatni trymestr to faktycznie okres najszybszego wzrostu maluchow
co do wagi to sprawdzalas z tym kalkulatorkiem?
Glamm tylko teraz masz dwójkę lokatorów a nie jednego. Także normalne, że przytyjesz odrobinę więcej. Ale brzuszek miałaś super Po za tym wysoka jesteś, to też inaczej ciężar się rozkłada

Ggora a nie mówili kto to żelazo może zapisać, bo jakoś sam to się boję, żeby nie zaszkodzić. Ale na razie odpukać anemia mi nie grozi, chociaż moje wyniki krwi, według lekarza są b. dobre a porównując do normalnego stanu to są kiepskie

Jagoda spokojnie wszystkie dzieci rozwijają się według własnego tempa, jak lekarz nie widzi nic niepokojącego to się nie denerwuj na zapas. Jedne dzieci przybierają na wadze więcej inne mniej, spokojnie

Cytat:
No nie wiem, czy taki tyci. Moze to aparat splaszcza brzuch Jak z przodu nie widac, to zobaczcie z boku ten balon No i nie zapomnijcie, ze jeszcze 7 tygodni przede mna...
Bienioka, nie wiem gdzie Ty ten balon podobno schowałaś, ale patrzę i patrzę i żadnego nie widzę

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Ja kupiłam sobie z triumpha, taki "usztywniany" z mikrofibry, nie lubie takich materiałowych :/ i jak sutki widać przez bluzkę
Ale nie pomyślałam o nocach...
Tincia a możesz sprawdzić jaki model Triumpha?

Rojku nie przesadzaj do Obeliksa czy jeszcze daleko, a po ciąży szybko się kg zrzuca, po porodzie praktycznie do 8 kg się traci

Tuszka raczej na pewno nie możliwe, dzieci zaczynają tak konkretnie przybierać na wadze od 30 tc

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-09-12 o 16:12
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 16:19   #4605
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Rajstopy ciążowe kupuję w gatcie Są bardzo wygodne, teraz muszę się rozejrzeć za grubszymi i mam nadzieję, że już mają jesienne kolekcje. W gatcie mają też bardzo dobre jakościowo leginsy, też mam 2 pary od nich i wydają mi się lepsze od tych zamawianych na all.
a po ile +- sa legginsy w gatcie?

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

uff narobilam sie troche. Musialam zlozyc wybieg prosiakow... posprzatac im klate, posprzatac po wybiegu... pomyc ich miski, wytrzepac legowiska.

No i na spontanie obiad wstawilam kurczak z worka w piekarniku i puree
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 16:21   #4606
OlusiaS
Wtajemniczenie

To ja jestem slon,na wysokosci pepka 114 cm .To nie ma sie co dziwic,ze ludzie tak reaguja na moj brzuch .
Ostatnio mam parcie na slodycze,przez co pewnie problem z wyproznianiem :/.Ale taka straszna ochote mam na nie...
Tottie ja zawsze korzystam z internetowego sennika www.sennik.biz.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 16:22   #4607
marejta
Zadomowienie

Cytat:
O to dobrze że zapytałam, zawsze kupuję od nich rajstopy i je uwielbiam mam całą szufladę z różnymi wzorami a i tak jak przechodzę koło ich sklepu to zawsze sie na coś skuszę, dzisiaj planuję jak mi sie będzie chciało przejechać do jednego centrum gdzie właśnie mają swój sklep to wejdę zapytać kiedyś o nich myślałam ale później mi z głowy wyleciało

Cytat:
Przeczytalam twoje info o problemach syna. Wiesz co?? to moze sie zgadzac. Moja szwagierka tez miala problemy z niedoborem zelaza (nie tylko w czasie ciazy). Z racji tego, ze mieszka w holandii, poziom hemoglobiny we krwi nie byl czesto mierzony (o ile w ogole byl), wiec pewnie w ciazy miala anemie. Malego karmila piersia bardzo dlugo, w sumie chyba do 2go roku zycia. Teraz maly ma ponad 3 latka i problemy z wyproznianiem. Nie chce po prostu robic kupy i mowi, ze pupa go boli...

Zastanawiam sie jednak, dlaczego akurat niedobor zelaza ma miec z tym cos wspolnego. Przeciez zelazo same w sobie powoduje zatwardzenia (przynajmniej w postaci tabletek). Jego niedobor powinien wiec miec odwrotne skutki.

Ja kupowalam rajstopy w H&M. Maja tam pakowane po 2 sztuki.
Dziękuję za informacje

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 16:22   #4608
Ona231
Zadomowienie

Goldika proszę tu masz link do ich sklepu internetowego, myślę, że w ich sklepach firmowych nie kosztują więcej KLIK

Leginsów nie kupowałam ale sprawdzałam po cenach bielizny
Stary 2011-09-12, 16:23   #4609
OlusiaS
Wtajemniczenie

Wlasnie leci trzecia pralka ciuszkow,a gdzie tu do konca :/.Tzn dzisiaj jeszcze jedna wypiore i wysusze,bo zaraz musze to wyprasowac
Stary 2011-09-12, 16:26   #4610
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Wlasnie leci trzecia pralka ciuszkow,a gdzie tu do konca :/.Tzn dzisiaj jeszcze jedna wypiore i wysusze,bo zaraz musze to wyprasowac
Dopiero kompletuję a do prania jeszcze daleko .............
Ale raczej od proszku wypadało by zacząć, a jeszcze się na żaden nie zdecydowała
Stary 2011-09-12, 16:27   #4611
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
a po ile +- sa legginsy w gatcie?

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

uff narobilam sie troche. Musialam zlozyc wybieg prosiakow... posprzatac im klate, posprzatac po wybiegu... pomyc ich miski, wytrzepac legowiska.

No i na spontanie obiad wstawilam kurczak z worka w piekarniku i puree

Ja za legginsy płaciłam coś ok. 20 zł. Ale na ich stronie znalazłam za 17 zł. Więc się chyba wybiorę jeszcze raz do sklepu. A ja mam grubość 100 DEN.

http://sklep.gatta.veax.eu/products/...a-100-den.html

Stary 2011-09-12, 16:28   #4612
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Goldika proszę tu masz link do ich sklepu internetowego, myślę, że w ich sklepach firmowych nie kosztują więcej KLIK

Leginsów nie kupowałam ale sprawdzałam po cenach bielizny
dzieki

Olusia 55dni Ci zostalo? ale ten czas zaiwania ostatnio.
Stary 2011-09-12, 16:30   #4613
muffinka90
Zakorzenienie

witam mamuski znowu nie moge nadgonic jetem dopiero na sobocie rano
przypomnialo mi sie jak przegladalam poczte: MISIULA przydaly sie nasze ankiety do czegos?

wczoraj przy sniadaniu mialam dwa tak cudne skurczyki, ze mnie na krzesle poskladalo

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 16:34   #4614
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja za legginsy płaciłam coś ok. 20 zł. Ale na ich stronie znalazłam za 17 zł. Więc się chyba wybiorę jeszcze raz do sklepu. A ja mam grubość 100 DEN.

http://sklep.gatta.veax.eu/products/...a-100-den.html
a nie przeswituja?? Bo ja tego najbardziej sie boje
Stary 2011-09-12, 16:35   #4615
dygotka8
Zakorzenienie

.)

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-14 o 08:03
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 16:36   #4616
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki

Olusia 55dni Ci zostalo? ale ten czas zaiwania ostatnio.
nooo ,strasznie ten czas pedzi.Pamietam,jak ustawialam ten podpis i nie moglam doczekac sie studniowki,a tu juz tyle po
Stary 2011-09-12, 16:38   #4617
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kupowałam na allegro ale jeszcze w nich nie chodziłam kupiłam 2 pary

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-12, 16:41   #4618
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
a nie przeswituja?? Bo ja tego najbardziej sie boje
Wiesz co, zawsze mam jakąś bluzeczkę do uda, ale chyba na takie do chodzenia z pupą na wierzchu to one się nie nadają. No ale trzeba brać pod uwagę fakt, że ja je kupowałam w lipcu, jak była kolekcja letnia. Kobieta mi mówiła, że kryjące mają na zimę więc muszę się wybrać do nich po leginsy i po rajstopy zimowe, bo z ciążowych to mam tylko takie 40 DEN

Stary 2011-09-12, 16:43   #4619
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
no Balneum zauważyłam,ze to chyba dosyć nowy produkt u nas na rynku?

cos chyba źle wpisałaś??mi wyszło 1800 a jestem w 30 tyg(podpis)

Mi w 29 tygodniu wyszło 1350 napewno cos poknocic musiała bo to niemożliwe

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-12, 16:50   #4620
dygotka8
Zakorzenienie

..

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-14 o 08:14
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości