|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
musze chyba jakims pojezdzic gdzies w sklepie to moze mi sie rozjasni cos oczywiscie nic sie nie zmienilo w tej kwestii i do ubranek chlopiecych nawet nie zagladam...obym sie nie zdziwilia za 3 tyg na USG
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-11 o 15:23 |
|
|
|
|
#4592 |
|
Raczkowanie
|
cziqua jesli Ci sie tak bardzo podoba Mutsy to moze ten tez ci sie spodoba...
http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...862479852.html |
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
jadę dziś odebrać od kuzyna za małe dla ich dziecka ciuszki (które ma od mojej siostry).
|
#4594 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też je już oglądałam chociaż pytanie jakie materiały sa użyte czyztałam opinie i niby ok też biore go pod uwagę
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
ja stawiam na x-landera, ale jeszcze nie wiem, na którą serię się zdecyduję
dostaliśmy lekko uzywany fotelik tej firmy co do ciuszków to moja siostra uraczyła nas juz wielgachną torbą tego z czego jej chrabąszcz już wyrósł, musimy tylko uzupełnić to o rzeczy na zimna pore roku
Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-10-11 o 15:29 |
|
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już widzę spojrzenie ludzi na ulicy uwielbiam zwracać na siebie uwagę niebanalnymi rzeczami (jak z męzem jedziemy syrenką, zawsze jesteśmy w centrum uwagi, boskie uczucie).
|
|
#4599 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też się zupełnie nie znam na wózkach i nie wiem czym się kierować przy jego wyborze
na pewno musi być w miarę lekki bo na 3 piętrze bez windy mieszkam a na dole klatki nie ma miejsca na wózki, a nawet jakby było to okolica taka że strach zostawić
|
#4600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gdy pracowalam jako niania u takiej angielskiej rodziny - ktora miala dom z 1750 r i zyli wszyscy jakby w XIX wieku - to wozilam dziecko miesieczne w takim wozku 50-letnim, ale tylko po ogrodzie i po wiosce, klimatyczny byl
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-11 o 15:32 |
|
|
|
|
#4601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem ile uda mi się wybrać bo w końcu mam mieć chłopaka mam nadzieję że nie ubierała córek wyłącznie na różowo ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Karolca u mnie w mieście widziałam jedną babkę z taki wózkiem i masz rację wszyscy się za nią oglądali a moja mama też stwierdziła że ja w podobnym jeździłam
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4602 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zdjęć mnóstwo za to![]() jestem w takiej samej sytuacji, w klubie fitness, gdzie chodziłam były kiedyś fajne zajęcia Aktywne9miesięcy, nawet prowadziła je dziewczyna co ledwo dzidzię urodziła, ale teraz ich już nie ma- podobno nie ma dużo chętnych a na gimnastyke zwykłą też się boję, że za nudna, choć myślę, że prędzej czy później spróbuje, bo ruchu to mi bardzo brakuje, mimo basenu![]() Ja chcę zacząć trochę od innej strony tzn. kupić jakiś bezpieczny fotelik dla dziecka do samochodu i do tego potem dopasować wózek, na necie najbardziej podobały mi się Mutsy Rider, X-lander i Maxi Cosi Mura 4 (tylko ta cena ), ale postanowiłam, że z decyzją poczekam aż się z kimś mądrym i zorientowanym w temacie skonsultuję.a jak uważacie lepszy 3 czy 4 kołowy wózek??? Cytat:
![]() A jaka jest wyższość pompowanych kół nad piankowymi? Cytat:
![]() Cytat:
Kiedy będziesz miała nie teoretycznie a praktycznie? może mogłabyś coś doradzić w temacie tego wózka?
|
||||
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mam zamiar się wybrac - a na wspólne łażenie po sklepach dla dzieci namawia mnie koleżanka, która ma juz dwójkę dzieci i chyba jej się zatęskniło za dawnymi czasami - gdy były malutkie A płci też nie znam ale tez czasem mnie rozczuli jakiś ciuszek to mocno musze sobie przetłumaczyc zeby nie kupowac ![]()
|
|
|
|
|
#4604 |
|
Raczkowanie
|
Oprocz tamtego pierwszego wozeczk, podoba mi sie jeszcze ten, ma troszke mniejsza gondole ale i tak zima bedzie trzab przesiasc sie na spacerowke a spacerowka tez jest dosyc obrzerna i ma wygodny podnozek, jeszcze nie wiem tylko co z jakoscia materialow bo nie ogladalam go w sklepie ale tu cena zadowalajaca jest i mam nadzieje ze jakosc również
|
|
|
|
#4605 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4607 |
|
Raczkowanie
|
monika_krk ja tez sie faktycznie zastanawialam nad fotelikiem
ale okazalo sie ze do Implastu pasuje Maxi Cosi i do tego Implast u mnie sie cieszy lepsza opinia niz np X lander. Tymi innymi nie jezdzilam ale o Mutsy juz pisalam opinie kolezanki a jesli chodzi o Maxi Cosi to tez sa fajne (pomijajac cene ) nie podoba mi sie tylko ta barierka w spacerowce i widzialm kiedys na miescie jak dziecko sie przeciskało obok niej i praktycznie moglo narobic sobie krzywdy ale wizualnie i jakosciowo na pewno jest super. a odnośnie fotelikow to baaardzo mi sie podoba Maxi Cosi Pebble, mega wygodne są pasy które ciągle "sterczą" nad ramionami dziecka i po wsadzeniu dziecka nie trzeba ich szukać za pleckami tylko są na swoim miejscu. Niestety ten fotelik tez jest drogi ale myślę o używanym ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- to chyba link ktory mi " wcielo" ![]() http://allegro.pl/3-w-1-dreamer-baby...848831981.html |
|
|
|
#4608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4609 |
|
Raczkowanie
|
z espiro jest tez fajny ten model http://allegro.pl/baby-design-vector...849337375.html ale cena juz skacze w gore i jakbym miala ten brac to juz wole dolozyc troche do Implastu
bo tu przynajmniej jestem pewna jakości
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ladne juz ma zabki..moze jeszcze troche brakuje ale sa sliczne. my kupujemy swojemu dentystyczne kostki do gryzienia, dzieki temu nie smierdzi mu z pyska (a lubi wszelkie kupy) i zawe ladnie pachnie czyms w rodzaju miety w pokoju wieczorem jak Ivor ''myje swoje zeby'' , no i moze ma to wplyw na jego dziasla i zabki![]() ps. o rany nie wiem dlazego filmik sie zalaczyl znow
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-11 o 16:26 |
|
|
|
|
#4611 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ładny ten dreamer też, w sumie podobny do tych co mi się podobają będę o nim myśleć, ale jako o wózku, bo fotelik to pewno chce Maxi Cosi Pebble albo CabrioFix, bo mój fotelik musi być wpinany do Isofixa, bo mam ten system w samochodzie
|
|
|
|
|
#4612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4613 | |
|
Rozeznanie
|
Tikki przecudna Pelusia
![]() Cytat:
![]() ale miałam koleżankę, co w 5 miesiącu jeszcze jeździła i nawet w zawodach przez skoki brała udział nieodpowiedzialna totalnie...Generalnie mi wszystko jedno czy będzie 3 czy 4 kołowy wózek. Jakbym na zimę urodziła, to wtedy bym się nastawiła na 3-kołowy. Pewna znajoma miała własnie taki wózek 3 kołowy obracany na przednim jednym kole, urodziła na wrzesień, więc chodziła z małym na spacery w zimę, to ten wózek bardzo się sprawdzał. Bo jak np przy pchaniu zakopywał się w śniegu, to łatwo było odwrócić ten wózek do tyłu na przednim kole i wtedy łatwo wyciągała go z tego śniegu. Ale my to na koniec zimy/wiosnę rodzimy, więc raczej wielkich śniegów już się nie spodziewamy. karolcowy wózek cudny ale cena powalająca, ale co tam popatrzeć można i pomarzyć ![]() monika_krk jak wszystko dobrze pójdzie, to może już za 3 tygodnie zobaczę i dotknę ten wózek. Mam nadzieje, że jest w dobrym stanie i nie będzie zdekompletowany, podobno tylko jedna guma w kole jest do wymiany. Jak będę mieć to sfocę i skomentuję jak ten Maxi Cosi się sprawdza.. no szkoda, że nie wiem jaki to model, to bym oblookała w necie. A co do zajęć fizycznych dla nas, to napisałam jeszcze do innego klubu, może tam coś będzie fajnego, są jakieś zajęcia i pilates i "aktywna ciąża". Czekam na odpowiedź od nich. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4614 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mają super typy
wszystkie mi się podobają Jeśli będzie dziewczynka to też się nadadzą, bo wózeczek jest szaro-biało-czarny, a gondolka czerwono-czarna nie wiem jeszcze jakich firm ![]() uwieeeeelbiam białe michałki, sprzedają je w biedronce całkiem niedrogo. Marzę o nich ![]() Cytat:
Tylko nie wiem czy to prawda, że dużo mam nie lubi bodów takich co mają zakładki na ramionach (właśnie jak te co kupiłaś), bo często ramiona wypadają, odkrywają się. Ale to chyba u dzieci bardzo ruchliwych lub u już chodzących. Nie wiem ile w tym prawdy muszę sama chyba przetestować ![]() Cytat:
dlatego właśnie wolałabym rodzić u siebie na prowincji... bo do swojego gina jak idę to każda ciężarna może bez kolejki wejść.Cytat:
![]() Głodna jestem, a pomysłu na szybki obiad brak. Doradźcie coś
|
|
#4615 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja się z kolei zastanawiam nad tym czy 4 kołowiec nie jest wygodniejszy na różnego rodzaju schodach w blokach czy urzędach? Bo przecież w takich miejscach często jest taki dwuśladowy podjazd i na 4 kołowcu wygodniej... na 3 kołowcu to się pewnie to przednie koło po prostu do óry zadziera, bo nie wiem jak inaczej
|
|
|
|
|
#4616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to moja pierwsza dzidzia, jak na razie wszystko co dzidziatowate to kocham Ja dziś bardzo fajne pesto zrobiłam. Cebulka, pieczarki, mięsko mielone, sosik pomidorowy. Szybko się robi, bo mi się nie chciało dzisiaj rosołu robić. Jutro ugotuję. Może rzeczywiście 4-kołowce są wygodniejsze do pokonania schodów. Najlepiej korzystać z wind, tyle, że niewiele ich jest w tych urzędach i innych publicznych miejscach
|
|
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
też tak myślałam, tyle że ona w kupowanie wózka bawiła się 10 lat temu, trochę się od tamtego czasu pozmieniało..
|
|
|
|
#4618 |
|
Zadomowienie
|
U nas mąż będzie wybierał foteli i wózek.. To on jest w domu od wybierania pojazdów. Na pewno używany, bo szkoda mi kasy na coś, co posłuży mi niedłużej niż rok. Znajoma ma na zbyciu i wiem, że mąż był zainteresowany.
Tikki, świetna sunia.. Mi się marzy drugi piesek, tym razem większy. Ale to musi poczekać, aż wrócimy na dłuższy czas do Polski. Może też uda mi sie znaleźć filmik ![]() Znalazłam Mam nadzieję, że uda mi się załączyć![]() http://www.youtube.com/watch?v=9f1wgaKf-FI Tikki, jak dodałaś plik, że filmi jest widoczny>>>??? Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-10-11 o 18:37 |
|
|
|
#4619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Monika , kola pompowane zdecydowanie lepiej amortyzuja co jest korzystniejsze dla dzidusia, nie rzuca tak na dziurach itd.
Pozatym kolka pompowane z reguly sa wieksze co ulatwia podjazd na wyzsze krawezniki lub zjazd/wciagnie po schodach. ja porownania wielkiego tam znowu nie mam bo mam jedno dziecko i dla niego wlanie mialam pompowane, ale kilka razy mialam okazje przejechac sie takimi wozkami z tymi piankowymi (bodajze) kolkami i roznica byla ogromna na niekorzysc! Ale bylo to 5-6 lat temu , wiec moze od tego czasu jakosc wozkow sie zmienila , nie wiem! Acha i co jeszcze jest wazne to zeby przy spacerowce miec dziecko przodem do siebie, bo inaczej ciagle sie czlowiek denerwuje co tez to male tam robi, wiadomo ciezko takie malenstwo z oka spuscic! Nawet jesli jest tzw okienko to nie wsyztsko przez nie widac! ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
|
|
#4620 | |
|
Zadomowienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=_UNI7ql_EoQ
Jeszcze jeden.. Ale nie umiem wstawić tak, żeby było widać ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
Mój mąż go trenował na bieżni Najlepsze jest to, że mąż trenował na bieżni również dwójkę 1,5 rocznych dzieciaczków naszych znajomych.. Moje dziecko pewnie będzie maratończykiem ![]() A dla tych , co mają ochotę na więcej psich filmików. Jeszcze jeden załączam ![]() Fidget ze swoim największym przyjacielem Astro(Leonbergerem teściów) http://www.youtube.com/watch?v=L4nsJRQxvpg&NR=1 Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-10-11 o 17:05 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

musze chyba jakims pojezdzic gdzies w sklepie to moze mi sie rozjasni cos

chociaż pytanie jakie materiały sa użyte czyztałam opinie i niby ok

mam nadzieję że nie ubierała córek wyłącznie na różowo
i masz rację wszyscy się za nią oglądali
, no przecież te bardziej intensywniejsze ćwiczenia bym odpuszczała. No i teraz nie prowadzą żadnych zajęć dla kobiet w ciąży bee, nawet pilatesu, buuu. A na zwykłą gimnastykę dla ciężarówek to nie chcę, bo dla mnie to nudy (chyba, że w II połowie ciąży). Ja to lubię bardziej tak żwawo
zdjęć mnóstwo za to

uwieeeeelbiam białe michałki, sprzedają je w biedronce całkiem niedrogo. Marzę o nich