2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-11, 15:20   #4591
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Ale słodziak! Ja też chcę pieska!

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

A na wózkach to kompletnie się nie znam, więc w tej kwestii wczytuję się we wszystkie Wasze uwagi
ja na wozkach tez sie nie znam i czytam wszystko i ogladam te linki ate wozki wszystkie dla mnie takie same musze chyba jakims pojezdzic gdzies w sklepie to moze mi sie rozjasni cosa dzis widzialam w tesco w dziale z ubrankami dla dzieciaczkow taka sliczna mala sukieneczke - kolor kawa z mlekiem i do tego byl bodziak...boska byla ..ale przeciez kupowac jej nie bede bo jeszcze nie wiem kim jest moj czlowiek w brzuchuoczywiscie nic sie nie zmienilo w tej kwestii i do ubranek chlopiecych nawet nie zagladam...obym sie nie zdziwilia za 3 tyg na USG

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-10-11 o 15:23
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:22   #4592
Furczak
Raczkowanie

cziqua jesli Ci sie tak bardzo podoba Mutsy to moze ten tez ci sie spodoba...

http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...862479852.html
Furczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:23   #4593
karolca
Zakorzenienie

jadę dziś odebrać od kuzyna za małe dla ich dziecka ciuszki (które ma od mojej siostry).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:24   #4594
agabi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mi się podoba ten wózek
Ale nie kupię z wielu powodów - niepraktyczny i drogi
Ale śliczny
faktycznie śliczny piękny ... ale ta cenaaa....masakra...i faktycznie niepraktyczny się wydaje, chociaż dla Maluszka pewnie wygodnie by w nim było, ma dużą gondolę .
agabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:26   #4595
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się podoba ten wózek
Ale nie kupię z wielu powodów - niepraktyczny i drogi
Ale śliczny
śliczny jest! ale faktycznie sporo kosztuje...

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:26   #4596
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Furczak Pokaż wiadomość
cziqua jesli Ci sie tak bardzo podoba Mutsy to moze ten tez ci sie spodoba...

http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...862479852.html

też je już oglądałam chociaż pytanie jakie materiały sa użyte czyztałam opinie i niby ok też biore go pod uwagę

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:27   #4597
agnes99
Zakorzenienie

ja stawiam na x-landera, ale jeszcze nie wiem, na którą serię się zdecyduję

dostaliśmy lekko uzywany fotelik tej firmy

co do ciuszków to moja siostra uraczyła nas juz wielgachną torbą tego z czego jej chrabąszcz już wyrósł, musimy tylko uzupełnić to o rzeczy na zimna pore roku

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2011-10-11 o 15:29
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 15:27   #4598
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
faktycznie śliczny piękny ... ale ta cenaaa....masakra...i faktycznie niepraktyczny się wydaje, chociaż dla Maluszka pewnie wygodnie by w nim było, ma dużą gondolę .
Jestem nim zauroczona, ale co, postawię go w domu i będzie tylko na spacery, bo ani do auta się nie zmieści a za chwilę będzie trzeba kupować bardziej uniwersalną głeboką sportówkę, bo dziecko wyrośnie z tego cuda.

Ale już widzę spojrzenie ludzi na ulicy uwielbiam zwracać na siebie uwagę niebanalnymi rzeczami (jak z męzem jedziemy syrenką, zawsze jesteśmy w centrum uwagi, boskie uczucie).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:29   #4599
aalegna
Wtajemniczenie

Ja też się zupełnie nie znam na wózkach i nie wiem czym się kierować przy jego wyborze na pewno musi być w miarę lekki bo na 3 piętrze bez windy mieszkam a na dole klatki nie ma miejsca na wózki, a nawet jakby było to okolica taka że strach zostawić
Stary 2011-10-11, 15:29   #4600
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
o rany jaka cena...u mojego dziadka w stodole stal taki stary wozek (chyba mojego Taty), jakby go odpicowac - czyli renowacje zrobic to bylby podobny
gdy pracowalam jako niania u takiej angielskiej rodziny - ktora miala dom z 1750 r i zyli wszyscy jakby w XIX wieku - to wozilam dziecko miesieczne w takim wozku 50-letnim, ale tylko po ogrodzie i po wiosce, klimatyczny byl

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-10-11 o 15:32
Stary 2011-10-11, 15:33   #4601
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
jadę dziś odebrać od kuzyna za małe dla ich dziecka ciuszki (które ma od mojej siostry).
ja prawdopodobnie w czwartek jadę do szwagierki wybrać sobie ciuszki po jej córach nie wiem ile uda mi się wybrać bo w końcu mam mieć chłopaka mam nadzieję że nie ubierała córek wyłącznie na różowo a i fotelik do samochodu nam też obiecali więc już coś

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Karolca u mnie w mieście widziałam jedną babkę z taki wózkiem i masz rację wszyscy się za nią oglądali a moja mama też stwierdziła że ja w podobnym jeździłam
Stary 2011-10-11, 15:34   #4602
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Cześć
jeju jeszcze przeżywam wczorajszą wizytę, jak fajnie, że mam płytkę z nagraniem usg i mogę pogapić się na moje maleństwo

A ja trochę niepocieszona, odpisał mi klub fitnessu, że nie mogę uczestniczyć w zajęciach zumby , no przecież te bardziej intensywniejsze ćwiczenia bym odpuszczała. No i teraz nie prowadzą żadnych zajęć dla kobiet w ciąży bee, nawet pilatesu, buuu. A na zwykłą gimnastykę dla ciężarówek to nie chcę, bo dla mnie to nudy (chyba, że w II połowie ciąży). Ja to lubię bardziej tak żwawo To tylko chyba basen mi pozostanie..
mi nie dali płytki cd żadnej zdjęć mnóstwo za to
jestem w takiej samej sytuacji, w klubie fitness, gdzie chodziłam były kiedyś fajne zajęcia Aktywne9miesięcy, nawet prowadziła je dziewczyna co ledwo dzidzię urodziła, ale teraz ich już nie ma- podobno nie ma dużo chętnych a na gimnastyke zwykłą też się boję, że za nudna, choć myślę, że prędzej czy później spróbuje, bo ruchu to mi bardzo brakuje, mimo basenu

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
A macie juz swoje wózkowe typy?
Ja chcę zacząć trochę od innej strony tzn. kupić jakiś bezpieczny fotelik dla dziecka do samochodu i do tego potem dopasować wózek, na necie najbardziej podobały mi się Mutsy Rider, X-lander i Maxi Cosi Mura 4 (tylko ta cena), ale postanowiłam, że z decyzją poczekam aż się z kimś mądrym i zorientowanym w temacie skonsultuję.
a jak uważacie lepszy 3 czy 4 kołowy wózek???

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
A wogole to jestem z siebie dumna bo w koncu sie zmotywowalam i wyszlam na marsze! Zrobilam dokladnie taka rundke jaka robilam codziennie zanim zaszlam w ciaze! Jakies 5 km
Stwierdzilam dzisiaj rano ze juz wytsarczy tego sofowania
A co do wozka to wstepnie taki : http://www.swiatwozkow.pl/advanced_s...eeac&x=15&y=11
Mialam cos podobnego jak adas byl maly tyle ze firmy emaljunga. Tylko musze najpierw pojechac do sklepu jak bede w PL i go sobie wyprobowac bo moim zdaniem wozek to zawsze trzeba wyprobowac! Ja mam zamiar bardzo duzo byc na dworze z dzieckiem i dlatego bardzo wazny jest dla mnie wozek! Musi byc lekki i wygodny do jezdzenia. ale powiem Wam ze nie kupilabym wozka bez kol pompowanych ! ktos pisal o jezdzeniu z pompka ja akurat przy adasiu ani razu nie musialam pompowac, tylko czasami dopompowac to wiadomo! A bylismy na spacerach kilka godzin dziennie, rowniez zima!
Gratulacje mobilizacji i spacerku
A jaka jest wyższość pompowanych kół nad piankowymi?

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, dzien dobry z pracy. Ale mam spika

Odnosnie wozkow - najpierw sobie uptrzylam Maxi Cosi Mure (3 kolowa) a ostatnio Quinny Speedy, bo wydaje sie troche lzejszy/zgrabniejszy. Chyba bede chciala upolowac uzywke w dobrym stanie, caly zestaw z fotelikiem.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Oj jestes moim bohaterem. Ja tez musze sie ruszyc, wczoraj nawet zrobilam sobie mala gimnastyke na dywanie z wyrzutow sumienia. Ale jak tlyko skoncze katar to uderzam na basen!
też mi się Maxi Cosi podoba, ale chyba Mura 4

Cytat:
Hello,

wróciłam z zakupów. Byłam w lidlu i kupiłam, nie miałam serca, żeby nie kupić body niemowlęcych - 3 sztuki w paczce - takie słodziachne wrzucam fotkę zrobiłam telefonem. Chyba któraś z Was już takie cudo kupiła, czy mi sie wydaje?

Kupiłam też winogronka i się nimi zajadam

A co do wózka to wiem, że mamy teoretycznie głęboki i spacerówkę firmy Maxi Cosi, ciekawe który model
Bodziaki słodkie!
Kiedy będziesz miała nie teoretycznie a praktycznie? może mogłabyś coś doradzić w temacie tego wózka?
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:37   #4603
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
ja na wozkach tez sie nie znam i czytam wszystko i ogladam te linki ate wozki wszystkie dla mnie takie same musze chyba jakims pojezdzic gdzies w sklepie to moze mi sie rozjasni cosa dzis widzialam w tesco w dziale z ubrankami dla dzieciaczkow taka sliczna mala sukieneczke - kolor kawa z mlekiem i do tego byl bodziak...boska byla ..ale przeciez kupowac jej nie bede bo jeszcze nie wiem kim jest moj czlowiek w brzuchuoczywiscie nic sie nie zmienilo w tej kwestii i do ubranek chlopiecych nawet nie zagladam...obym sie nie zdziwilia za 3 tyg na USG

Tez mam zamiar się wybrac - a na wspólne łażenie po sklepach dla dzieci namawia mnie koleżanka, która ma juz dwójkę dzieci i chyba jej się zatęskniło za dawnymi czasami - gdy były malutkie

A płci też nie znam ale tez czasem mnie rozczuli jakiś ciuszek to mocno musze sobie przetłumaczyc zeby nie kupowac
Stary 2011-10-11, 15:38   #4604
Furczak
Raczkowanie

Oprocz tamtego pierwszego wozeczk, podoba mi sie jeszcze ten, ma troszke mniejsza gondole ale i tak zima bedzie trzab przesiasc sie na spacerowke a spacerowka tez jest dosyc obrzerna i ma wygodny podnozek, jeszcze nie wiem tylko co z jakoscia materialow bo nie ogladalam go w sklepie ale tu cena zadowalajaca jest i mam nadzieje ze jakosc również
Stary 2011-10-11, 15:48   #4605
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Oprocz tamtego pierwszego wozeczk, podoba mi sie jeszcze ten, ma troszke mniejsza gondole ale i tak zima bedzie trzab przesiasc sie na spacerowke a spacerowka tez jest dosyc obrzerna i ma wygodny podnozek, jeszcze nie wiem tylko co z jakoscia materialow bo nie ogladalam go w sklepie ale tu cena zadowalajaca jest i mam nadzieje ze jakosc również
chyba Ci link wcięło

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 15:49   #4606
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Tez mam zamiar się wybrac - a na wspólne łażenie po sklepach dla dzieci namawia mnie koleżanka, która ma juz dwójkę dzieci i chyba jej się zatęskniło za dawnymi czasami - gdy były malutkie

A płci też nie znam ale tez czasem mnie rozczuli jakiś ciuszek to mocno musze sobie przetłumaczyc zeby nie kupowac
o to fajnie, z pewnoscia kolezanka doswiadczona to i doradzi cosik

Stary 2011-10-11, 15:55   #4607
Furczak
Raczkowanie

monika_krk ja tez sie faktycznie zastanawialam nad fotelikiem
ale okazalo sie ze do Implastu pasuje Maxi Cosi i do tego Implast u mnie sie cieszy lepsza opinia niz np X lander. Tymi innymi nie jezdzilam ale o Mutsy juz pisalam opinie kolezanki a jesli chodzi o Maxi Cosi to tez sa fajne (pomijajac cene ) nie podoba mi sie tylko ta barierka w spacerowce i widzialm kiedys na miescie jak dziecko sie przeciskało obok niej i praktycznie moglo narobic sobie krzywdy ale wizualnie i jakosciowo na pewno jest super. a odnośnie fotelikow to baaardzo mi sie podoba Maxi Cosi Pebble, mega wygodne są pasy które ciągle "sterczą" nad ramionami dziecka i po wsadzeniu dziecka nie trzeba ich szukać za pleckami tylko są na swoim miejscu. Niestety ten fotelik tez jest drogi ale myślę o używanym

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

to chyba link ktory mi " wcielo"
http://allegro.pl/3-w-1-dreamer-baby...848831981.html
Stary 2011-10-11, 16:14   #4608
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
ale okazalo sie ze do Implastu pasuje Maxi Cosi i do tego Implast u mnie sie cieszy lepsza opinia niz np X lander. Tymi innymi nie jezdzilam ale o Mutsy juz pisalam opinie kolezanki a jesli chodzi o Maxi Cosi to tez sa fajne (pomijajac cene ) nie podoba mi sie tylko ta barierka w spacerowce i widzialm kiedys na miescie jak dziecko sie przeciskało obok niej i praktycznie moglo narobic sobie krzywdy ale wizualnie i jakosciowo na pewno jest super. a odnośnie fotelikow to baaardzo mi sie podoba Maxi Cosi Pebble, mega wygodne są pasy które ciągle "sterczą" nad ramionami dziecka i po wsadzeniu dziecka nie trzeba ich szukać za pleckami tylko są na swoim miejscu. Niestety ten fotelik tez jest drogi ale myślę o używanym

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

o nie znam sie na wozkach, ale ten mi sie podoba

Stary 2011-10-11, 16:14   #4609
Furczak
Raczkowanie

z espiro jest tez fajny ten model http://allegro.pl/baby-design-vector...849337375.html ale cena juz skacze w gore i jakbym miala ten brac to juz wole dolozyc troche do Implastu bo tu przynajmniej jestem pewna jakości
Stary 2011-10-11, 16:21   #4610
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Na szczęście w hiszpańskiej i polskiej nie ma aż tak dużej różnicy
Ale ja już piszę częściej bez patrzenia się na klawiaturę

hiszpańska
Załącznik 4276839
polska
Załącznik 4276842

Wrzucam filmik z Uszatkiem
Pelusia jest superladne juz ma zabki..moze jeszcze troche brakuje ale sa sliczne. my kupujemy swojemu dentystyczne kostki do gryzienia, dzieki temu nie smierdzi mu z pyska (a lubi wszelkie kupy) i zawe ladnie pachnie czyms w rodzaju miety w pokoju wieczorem jak Ivor ''myje swoje zeby'', no i moze ma to wplyw na jego dziasla i zabki

ps. o rany nie wiem dlazego filmik sie zalaczyl znow

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-10-11 o 16:26
Stary 2011-10-11, 16:22   #4611
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:

Dzięki za rady Ładny ten dreamer też, w sumie podobny do tych co mi się podobają będę o nim myśleć, ale jako o wózku, bo fotelik to pewno chce Maxi Cosi Pebble albo CabrioFix, bo mój fotelik musi być wpinany do Isofixa, bo mam ten system w samochodzie
Stary 2011-10-11, 16:22   #4612
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a co do wózków to mnie się podobają
KLIK
KLIK ewentualnie KLIK

Podobają mi się klasyczne wózki ale i tak zakochana jestem w /mutsy urban rider/ tylko ta cena

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Furczak richtich fajny tyn wózyk podoba mi się
Pierwszy jest swietny! Idelany jak dla mnie! Ja mialam tylko jeden wybrany , ktory mi sie podobal ale teraz juz mam 2, dzieki

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 16:27   #4613
julliczka
Rozeznanie

Tikki przecudna Pelusia , normalnie aż się wzruszyłam, taka jest kochana, szczęśliwa, tak jej dobrze, szczerbatka śmiesznaaa

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Julliczka, chyba Ty pisalas o koniach? Ja z tego powodu strasznie cierpie, takk bym sobie pojezdzila. A najbardziej mi bylo przykro, bo dosc dlugo nie jezdzilam i mialam w pewna piekna piekna niedziele pojechac w teren, a w sobote dowiedzialam sie ze jestem w ciazy. No i nici z terenu byly
O to wiesz jak tez cierpię jeszcze miałam zacząć tu pomagać jako wolontariusz w Pegasusie a tu na razie muszę odpuścić, w zasadzie moge pojechać do koników pogłaskać je, ale kurczę męczy mnie to, bo boję się, że jak zobaczę to wsiądę mimo wszystko choć na stępa
ale miałam koleżankę, co w 5 miesiącu jeszcze jeździła i nawet w zawodach przez skoki brała udział nieodpowiedzialna totalnie...

Generalnie mi wszystko jedno czy będzie 3 czy 4 kołowy wózek. Jakbym na zimę urodziła, to wtedy bym się nastawiła na 3-kołowy. Pewna znajoma miała własnie taki wózek 3 kołowy obracany na przednim jednym kole, urodziła na wrzesień, więc chodziła z małym na spacery w zimę, to ten wózek bardzo się sprawdzał. Bo jak np przy pchaniu zakopywał się w śniegu, to łatwo było odwrócić ten wózek do tyłu na przednim kole i wtedy łatwo wyciągała go z tego śniegu. Ale my to na koniec zimy/wiosnę rodzimy, więc raczej wielkich śniegów już się nie spodziewamy.

karolcowy wózek cudny ale cena powalająca, ale co tam popatrzeć można i pomarzyć

monika_krk jak wszystko dobrze pójdzie, to może już za 3 tygodnie zobaczę i dotknę ten wózek. Mam nadzieje, że jest w dobrym stanie i nie będzie zdekompletowany, podobno tylko jedna guma w kole jest do wymiany. Jak będę mieć to sfocę i skomentuję jak ten Maxi Cosi się sprawdza.. no szkoda, że nie wiem jaki to model, to bym oblookała w necie.

A co do zajęć fizycznych dla nas, to napisałam jeszcze do innego klubu, może tam coś będzie fajnego, są jakieś zajęcia i pilates i "aktywna ciąża". Czekam na odpowiedź od nich.

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 16:34   #4614
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
A macie juz swoje wózkowe typy?
Dziewczyny mają super typy wszystkie mi się podobają no ale wiadomo, że w każdym są i + i - . My będziemy mieć wózek, gondolkę i łóżeczko od znajomych, sprzedadzą nam za grosze po swoim dwulatku Jeśli będzie dziewczynka to też się nadadzą, bo wózeczek jest szaro-biało-czarny, a gondolka czerwono-czarna nie wiem jeszcze jakich firm

Cytat:
Jezuuuuuu MICHALKI , kocham
Przestan emigra
uwieeeeelbiam białe michałki, sprzedają je w biedronce całkiem niedrogo. Marzę o nich

Cytat:
Hello,

wróciłam z zakupów. Byłam w lidlu i kupiłam, nie miałam serca, żeby nie kupić body niemowlęcych - 3 sztuki w paczce - takie słodziachne wrzucam fotkę zrobiłam telefonem. Chyba któraś z Was już takie cudo kupiła, czy mi sie wydaje?
Fajniusie Tylko nie wiem czy to prawda, że dużo mam nie lubi bodów takich co mają zakładki na ramionach (właśnie jak te co kupiłaś), bo często ramiona wypadają, odkrywają się. Ale to chyba u dzieci bardzo ruchliwych lub u już chodzących. Nie wiem ile w tym prawdy muszę sama chyba przetestować

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny ja za Wami nie wyrabiam, wczoraj odpadłam na 146 stronie....

lena_mi siostra była zadowolona z opieki poporodowej, w sumie spędziła tam po porodzie 10 dni (z młodym było coś nie za bardzo dobrze i podawali mu antybiotyk) więc miała okazje sie dobrze ze wszystkim zapoznać

evvcia_ Ty sie wczesniej zacznij koło tego tego szpitala kręcić niz po nowym roku, bo w Wawie są strasznie długie czasy oczekiwania na wizyte na NFZ w przychodniach przyszpitalnych
W takim razie chyba prędzej się rozejrzę dlatego właśnie wolałabym rodzić u siebie na prowincji... bo do swojego gina jak idę to każda ciężarna może bez kolejki wejść.

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Tikki, ależ sliczna ta sunia! urocze sa takie szczeniorki, szkoda ze tak szybko dorastaja A jezeli chodzi o gryzienie rak to ma to swoje dobre strony, wlasnie teraz mozesz nauczyc psa kontrolowanego lapania ludzkiej reki (jak gryzie delikatnie to sie bawicie, jak za mocno zabawa sie konczy). Dzieki temu jesli w przyszlosci zdarzy sie ze psu puszcza nerwy, psina taka potrafi kontrolnie zlapac i pokazac ze nie jest zadowolona, a nie ugryzc pelna para.

Ja tez przymierzam się do Szpitala Bielańskiego, mam tu najblizej, moja szwagierka miala tam cesarke i byla zadowolona (ale miala tam lekarza prowadzacego).

Julliczka, chyba Ty pisalas o koniach? Ja z tego powodu strasznie cierpie, takk bym sobie pojezdzila. A najbardziej mi bylo przykro, bo dosc dlugo nie jezdzilam i mialam w pewna piekna piekna niedziele pojechac w teren, a w sobote dowiedzialam sie ze jestem w ciazy. No i nici z terenu byly

Chorujące mamusie, czy w razie potrzeby chodzicie do internisty czy swojego gina? Mnie cos wczoraj zaczelo rozkladac i dzis zdycham. Mam goraczke, nie moge polknac sliny, kapie mi z nosa. Zastanawiam sie czy przeczekac to ze dwa dni w domu, czy lepiej od razu leciec do lekarza?
Ja byłam u swojego rodzinnego lekarza, niestety odesłała mnie od razu do gina, bo jak twierdziła ona w 12tc nic mi nie przepisze i nie poradzi, a gin wie lepiej, bo ma doświadczenie dużo większe. Także ciężko mi powiedzieć

Głodna jestem, a pomysłu na szybki obiad brak. Doradźcie coś

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 16:34   #4615
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:

Generalnie mi wszystko jedno czy będzie 3 czy 4 kołowy wózek. Jakbym na zimę urodziła, to wtedy bym się nastawiła na 3-kołowy. Pewna znajoma miała własnie taki wózek 3 kołowy obracany na przednim jednym kole, urodziła na wrzesień, więc chodziła z małym na spacery w zimę, to ten wózek bardzo się sprawdzał. Bo jak np przy pchaniu zakopywał się w śniegu, to łatwo było odwrócić ten wózek do tyłu na przednim kole i wtedy łatwo wyciągała go z tego śniegu. Ale my to na koniec zimy/wiosnę rodzimy, więc raczej wielkich śniegów już się nie spodziewamy.

monika_krk jak wszystko dobrze pójdzie, to może już za 3 tygodnie zobaczę i dotknę ten wózek. Mam nadzieje, że jest w dobrym stanie i nie będzie zdekompletowany, podobno tylko jedna guma w kole jest do wymiany. Jak będę mieć to sfocę i skomentuję jak ten Maxi Cosi się sprawdza.. no szkoda, że nie wiem jaki to model, to bym oblookała w necie.

A co do zajęć fizycznych dla nas, to napisałam jeszcze do innego klubu, może tam coś będzie fajnego, są jakieś zajęcia i pilates i "aktywna ciąża". Czekam na odpowiedź od nich.
To jak będziesz go miała to pamiętaj o fotkach i wrażeniach

Ja się z kolei zastanawiam nad tym czy 4 kołowiec nie jest wygodniejszy na różnego rodzaju schodach w blokach czy urzędach? Bo przecież w takich miejscach często jest taki dwuśladowy podjazd i na 4 kołowcu wygodniej... na 3 kołowcu to się pewnie to przednie koło po prostu do óry zadziera, bo nie wiem jak inaczej
Stary 2011-10-11, 16:44   #4616
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Fajniusie Tylko nie wiem czy to prawda, że dużo mam nie lubi bodów takich co mają zakładki na ramionach (właśnie jak te co kupiłaś), bo często ramiona wypadają, odkrywają się. Ale to chyba u dzieci bardzo ruchliwych lub u już chodzących. Nie wiem ile w tym prawdy muszę sama chyba przetestować
evvcia ja nie wiem jeszcze co lubię a co nie lubię to moja pierwsza dzidzia, jak na razie wszystko co dzidziatowate to kocham zobaczymy w praktyce jak te zakładki się sprawdzą. Może rzeczywiście lepsze będą te na guziki.

Ja dziś bardzo fajne pesto zrobiłam. Cebulka, pieczarki, mięsko mielone, sosik pomidorowy. Szybko się robi, bo mi się nie chciało dzisiaj rosołu robić. Jutro ugotuję.

Może rzeczywiście 4-kołowce są wygodniejsze do pokonania schodów. Najlepiej korzystać z wind, tyle, że niewiele ich jest w tych urzędach i innych publicznych miejscach

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 16:45   #4617
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
o to fajnie, z pewnoscia kolezanka doswiadczona to i doradzi cosik
też tak myślałam, tyle że ona w kupowanie wózka bawiła się 10 lat temu, trochę się od tamtego czasu pozmieniało..
Stary 2011-10-11, 16:48   #4618
anagat
Zadomowienie

U nas mąż będzie wybierał foteli i wózek.. To on jest w domu od wybierania pojazdów. Na pewno używany, bo szkoda mi kasy na coś, co posłuży mi niedłużej niż rok. Znajoma ma na zbyciu i wiem, że mąż był zainteresowany.

Tikki, świetna sunia.. Mi się marzy drugi piesek, tym razem większy. Ale to musi poczekać, aż wrócimy na dłuższy czas do Polski.

Może też uda mi sie znaleźć filmik
Znalazłam Mam nadzieję, że uda mi się załączyć
http://www.youtube.com/watch?v=9f1wgaKf-FI

Tikki, jak dodałaś plik, że filmi jest widoczny>>>???

Edytowane przez anagat
Czas edycji: 2011-10-11 o 18:37
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 16:53   #4619
desia888
Wtajemniczenie

Monika , kola pompowane zdecydowanie lepiej amortyzuja co jest korzystniejsze dla dzidusia, nie rzuca tak na dziurach itd.
Pozatym kolka pompowane z reguly sa wieksze co ulatwia podjazd na wyzsze krawezniki lub zjazd/wciagnie po schodach.
ja porownania wielkiego tam znowu nie mam bo mam jedno dziecko i dla niego wlanie mialam pompowane, ale kilka razy mialam okazje przejechac sie takimi wozkami z tymi piankowymi (bodajze) kolkami i roznica byla ogromna na niekorzysc!
Ale bylo to 5-6 lat temu , wiec moze od tego czasu jakosc wozkow sie zmienila , nie wiem!
Acha i co jeszcze jest wazne to zeby przy spacerowce miec dziecko przodem do siebie, bo inaczej ciagle sie czlowiek denerwuje co tez to male tam robi, wiadomo ciezko takie malenstwo z oka spuscic! Nawet jesli jest tzw okienko to nie wsyztsko przez nie widac!

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
U nas mąż będzie wybierał foteli i wózek.. To on jest w domu od wybierania pojazdów. Na pewno używany, bo szkoda mi kasy na coś, co posłuży mi niedłużej niż rok. Znajoma ma na zbyciu i wiem, że mąż był zainteresowany.

Tikki, świetna sunia.. Mi się marzy drugi piesek, tym razem większy. Ale to musi poczekać, aż wrócimy na dłuższy czas do Polski.

Może też uda mi sie znaleźć filmik
Znalazłam Mam nadzieję, że uda mi się załączyć

http://www.youtube.com/watch?v=9f1wgaKf-FI

Tikki, jak dodałaś plik, że filmi jest widoczny>>>???
To Twoj psiak? Genialne! Sam z wlasnej woli!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 16:57   #4620
anagat
Zadomowienie

http://www.youtube.com/watch?v=_UNI7ql_EoQ

Jeszcze jeden.. Ale nie umiem wstawić tak, żeby było widać

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

To Twoj psiak? Genialne! Sam z wlasnej woli!
Hehe oczywiście, że mój. A co , niepodobny;p?
Mój mąż go trenował na bieżni
Najlepsze jest to, że mąż trenował na bieżni również dwójkę 1,5 rocznych dzieciaczków naszych znajomych..
Moje dziecko pewnie będzie maratończykiem

A dla tych , co mają ochotę na więcej psich filmików. Jeszcze jeden załączam
Fidget ze swoim największym przyjacielem Astro(Leonbergerem teściów)

http://www.youtube.com/watch?v=L4nsJRQxvpg&NR=1

Edytowane przez anagat
Czas edycji: 2011-10-11 o 17:05
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości