Zazdrośnice - część 43 ^^ - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-03, 10:32   #4591
Gleniusia
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice - część 43 ^^

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Glen, cześć! Nie nadrobiłam jeszcze...jak Wasz egzamin??
cześć kochana no niestety parę punktów nam zabrakło, podchodzimy w marcu jeszcze raz już wiemy mniej więcej, co zaniedbaliśmy podczas tamtych przygotowań i teraz mamy plan zdać z najlepszym wynikiem w ogóle straszne jest to, że jest taki przesiew tam - robią chamskie pytania, niektóre w ogóle są anulowane, bo źle sformułowane albo brak poprawnej odpowiedzi teraz zdało 39 osób na 350 podchodzących już nie wspomnę o tym, że poszliśmy na egzam po weselu (Tż na kacu, chociaż pił tylko winko) - nie polecam takiego połączenia

Cytat:
Napisane przez Zuzik06 Pokaż wiadomość
Glen jak się przepisywałam do lekarza do Krakowa, to wypełniałam na miejscu deklarację wyboru lekarza i oni się kontaktowali sami z moją starą przychodnią i wysyłali sobie moją dokumentację.

a i mój wczorajszy zakup toniku brzoskwiniowego w Biedronce okazał się w miarę okej Dobrze tonizuje i nie śmierdzi piczką tak jak myślałam
o dzięki za info, to muszę czym prędzej się wybrać do tej przychodni w Gdyni - do lekarza rodzinnego to rzadko chodzę, ale do gina muszę iść, bo nie chcę potem żałować, że coś zaniedbałam

Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 10:32   #4592
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Moja świadkowa to dziewczyna mojego brata. Kiedyś byłyśmy całkiem blisko (wspólne imprezy itp., ale nie przyjaźń), ale od momentu ich rozstania i powrotu jest trochę chłodniej. W każdym razie już kilka razy pytałam ją kiedy idziemy oglądać suknie, a ona za każdym razem nie miała czasu lub mówiła "no no, musimy iść" i na tym się kończyło. W końcu umówiłyśmy się na konkretny termin, 12 listopada. Wtedy miałyśmy jechać do rodzinnego miasta i stamtąd z naszymi mamami (które się przyjaźnią) do Lublina. Dzisiaj dzwonię do mamy i w luźnej rozmowie wspominam, że pogadam o czymś z bratem jak się spotkamy w weekend 11 listopada, na co mama, że brat i I. wtedy nie przyjeżdżają, bo tydzień później mają wesele i nie opłaca im się co tydzień jechać taki kawał drogi. No super, tylko ona mi o tym nie powiedziała. Teoretycznie jedziemy oglądać wtedy suknie. Co powinnam zrobić w tej sytuacji? Czekać aż sama powie o zmianie planów? Znowu ją prosić o kolejny termin? Pewnie o wieczorze panieńskim mogę pomarzyć
najpierw pogadałabym ze świadkową ale też z Mamą, żeby wiedziała co się święci - że nie możesz na nią liczyć itp itd - nie będzie wtedy afery że robisz z siebie nie wiadomo kogo tylko stawiasz sprawę jasno
będzie dobrze, zobaczysz
Cytat:
Wróciłam od lekarza i jestem już w pracy. Ostatnio chodzę do gin. na NFZ i wolę to niż prywatną opiekę którą "sponsoruje" mi moja firma. Nie muszę się umawiać z 2 tygodniowym wyprzedzeniem ani jechać kilka kilometrów do przychodni, bo publiczną mam pod nosem. Poza tym wydaje mi się, że tutaj lekarze mnei nie olewają tak jak tam. Dbają o regularność badań, cytologii, nie przepisują najdroższych lekarstw i patrzą bardziej "długofalowo". Dzisiaj byłam u takiego starszego pana, ok. 70tki Przepisał mi nowe tabletki, powiedział, że te wszystkie yasminy i yazy to tylko nabijają kasę koncernom farmaceutycznym a mają dużo skutków ubocznych jak choćby moje uczulenie i dostałam kontracept. Poza tym powiedziałam o moich megadługich cyklach i doktor powiedział, że trzeba to sprawdzić, bo kiedyś może będę planować dziecko, więc lepiej wiedzieć co jest nie tak już teraz, a nie potem się leczyć 3 lata.
brawa dla tego lekarza
ja kiedyś też miałam naprawdę wspaniałego gina...naprawdę starszy facet, ale niestety odszedł dla niego nawet do rodzinnego miasta byłam w stanie pojechać...
Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
Hej Ciekawe jak tam Frezi
ale mgła straszna.
ja chodzę do ginekologa NFZ. I jest bardzo dobra. Fakt trochę się do niej czeka,ale jest bardzo miła i świetny lekarz. Pilnuję cytologii co roku i usg jeśli trzeba.
Kasiu a podałabyś mi namiary na Twoją Panią?

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
carmi, ja tez na poczatku szukalam lekarza, ktory pracowałby w szpitalu, gdzie chce rodzic. duzo czytalam tez na ten temat i podjełam decyzje, ze wole zainwestować w położną, bo nie mam pewnosci, ze lekarz akurat bedzie miał dyzur jak zaczne rodzic, albo czy bedzie chciał/mogł przyjechac na moj porod. a o takich przypadkach wiele sie naczytałam..
zdecydowanie wolałabym mieć lekarza, któremu ufam na czas ciąży, a do porodu położna z danego szpitala
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 10:35   #4593
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
cześć kochana no niestety parę punktów nam zabrakło, podchodzimy w marcu jeszcze raz już wiemy mniej więcej, co zaniedbaliśmy podczas tamtych przygotowań i teraz mamy plan zdać z najlepszym wynikiem w ogóle straszne jest to, że jest taki przesiew tam - robią chamskie pytania, niektóre w ogóle są anulowane, bo źle sformułowane albo brak poprawnej odpowiedzi teraz zdało 39 osób na 350 podchodzących już nie wspomnę o tym, że poszliśmy na egzam po weselu (Tż na kacu, chociaż pił tylko winko) - nie polecam takiego połączenia
oj ten egzamin jest b. trudny, jak to państwowy nastepnym razem się uda.
Stary 2011-11-03, 10:43   #4594
Zwies
Zakorzenienie

Antii, a widzisz coś nieciekawego w takim składzie?

Active Ingredients: octinoxate 7.40%, avobenzone 3.00%, oxybenzone 2.00%.

Ingredients: water (aqua purificata) purified, dimethicone, butylene, glycol, isononyl isononanoate, silica, glycerin, polyglyceryl-2 triisostearate, polysilicone-11, laminaria saccharina extract, triticum vulgare (wheat bran) extract, olea europaea (olive) fruit extract, rosmarinus officinalis (rosemary) extract, sea whip extract, adenosine phosphate, trehalose, disodium nadh, creatine, sodium rna, caffeine, nordihydroguaiaretic acid, sodium dna, phytosphingosine, linoleic acid, cholesterol, ferulic acid, ascorbyl tocopheryl maleate, sodium hyaluronate, aminopropyl ascorbyl phosphate, tocopheryl acetate, sucrose,micrococcus lysate, astrocaryum murumuru butter, lauryldimonium hydroxypropyl hydrolyzed soy protein, lecithin, tridecyl trimellitate, hexylene glycol, ethylhexyl stearate, ethylhexyl pamitate, propylene glycol dicaprate, chamomilla recutita (matricaria), zerolite, maltodextrin, c1-8 alkyl tetrahydroxycyclohexanoat e, caprylyl glycol, polyethylene, hydroxyethylcellulose, xanthan gum, sodium chloride, pvp, laureth-4, laureth-23, polysorbate 20, ammunium acryloyldimethyltaurate/vp copolymer, tromethamine, disodium edta, chlorphenesin, phenoxyethanol, methylparaben.

Oprócz parabenu

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Glen kojarzę ten egzamin i trzymam kciuki
Masa materiału do nauczenia
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 10:45   #4595
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:

o dzięki za info, to muszę czym prędzej się wybrać do tej przychodni w Gdyni - do lekarza rodzinnego to rzadko chodzę, ale do gina muszę iść, bo nie chcę potem żałować, że coś zaniedbałam

łoooooot?!

No nic, w takim razie trzymam kciuki za kolejne podjeście
Stary 2011-11-03, 10:49   #4596
raingirl
Zakorzenienie

Idę (jadę) do pracy
Do jutra
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 10:55   #4597
Gleniusia
Zakorzenienie

dzięki dziewczynki, no niestety - to jest Polska, więc i chory system egzaminacyjny średnio się zdaje za drugim-trzecim razem, więc luzik dla mnie fajna jest świadomość, że miałam tyle samo pkt co mąż - czyli umieliśmy to samo wniosek - nawet bez studiów ekonomicznych można próbować zgłębić tę wiedzę

Capri no... i podobny procent zdawalności jest na każdym egzaminie
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 10:56   #4598
justyna_dt
Zakorzenienie

A ja nie wiem, co to za egzamin

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 10:56   #4599
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
Antii, a widzisz coś nieciekawego w takim składzie?

Active Ingredients: octinoxate 7.40%, avobenzone 3.00%, oxybenzone 2.00%.

Ingredients: water (aqua purificata) purified, dimethicone, butylene, glycol, isononyl isononanoate, silica, glycerin, polyglyceryl-2 triisostearate, polysilicone-11, laminaria saccharina extract, triticum vulgare (wheat bran) extract, olea europaea (olive) fruit extract, rosmarinus officinalis (rosemary) extract, sea whip extract, adenosine phosphate, trehalose, disodium nadh, creatine, sodium rna, caffeine, nordihydroguaiaretic acid, sodium dna, phytosphingosine, linoleic acid, cholesterol, ferulic acid, ascorbyl tocopheryl maleate, sodium hyaluronate, aminopropyl ascorbyl phosphate, tocopheryl acetate, sucrose,micrococcus lysate, astrocaryum murumuru butter, lauryldimonium hydroxypropyl hydrolyzed soy protein, lecithin, tridecyl trimellitate, hexylene glycol, ethylhexyl stearate, ethylhexyl pamitate, propylene glycol dicaprate, chamomilla recutita (matricaria), zerolite, maltodextrin, c1-8 alkyl tetrahydroxycyclohexanoat e, caprylyl glycol, polyethylene, hydroxyethylcellulose, xanthan gum, sodium chloride, pvp, laureth-4, laureth-23, polysorbate 20, ammunium acryloyldimethyltaurate/vp copolymer, tromethamine, disodium edta, chlorphenesin, phenoxyethanol, methylparaben.

Oprócz parabenu
oj analizowania składów to się nie podejmę. wrzuć to do analizy biochemiczek.
ja zawsze zanim coś kupię sprawdzam analizę składu, gł. kosmetyków do włosów.
Stary 2011-11-03, 10:59   #4600
Gleniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
A ja nie wiem, co to za egzamin
na maklera papierów wartościowych organizowany przez KNF
Karinka
Maleństwo

Stary 2011-11-03, 11:00   #4601
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
na maklera papierów wartościowych organizowany przez KNF
Łooooooooo! najs!

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 11:03   #4602
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
...a niby takie propagowanie badań okresowych i tak dalej
Przypomniałaś mi, że już mi się należy darmowa cytologia tylko jak to jest, muszę chyba iść najpierw do gina po skierowanie

Mam pytanko, czy to prawda, że do pracy przy komputerze należą mi się okulary ze zniżką? Jak to się załatwia? I ile jest tej zniżki, warto w ogóle się z tym szarpać, czy dają jakieś śmieszne 50 zł? To mnie akurat nie urządza, bo co z tego, że oprawka w tym momencie jest za darmo, skoro szkła mam grube i drogie... :/
Tiaaa... Rozne kampanie maja - wiele pozytywnych z ktorymi sie w PL nie spotkalam np. szczepienie dziewczynek 10 - 12 letnich przeciwko chorobie mocno powiazanej z rakiem macicy, ale cytologia w Anglii to masakra. W Szkocji, Walii i Irlandi ma sie za to od 21 lat. No i tylko co 3 lata jesli wyniki sa prawidlowe.

A co do okularow to tutaj jest tak, ze nalezy Ci sie darmowe badanie wzroku raz na dwa lata, ale znizka na okulary jest tylko wtedy jesli wada wzroku jest spowodowana praca przy komputrze lub tez sie przez nia pogorszyla To jest regulowane prawmi Unii Europejskiej wiec w Polsce powinno byc podobnie.

Cytat:
Napisane przez osz rety Pokaż wiadomość
super

Cytat:
Napisane przez Lady Marmalade Pokaż wiadomość
to dobrze
Cytat:
Napisane przez Zuzik06 Pokaż wiadomość
U
Simply fajnie, że się jednak udało z butkami Fuksiaro
Cale szczescie sie udalo

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Zainspirowana ostatnimi rozmowami na forum zakupiłam swój pierwszy krem przeciwzmarszczkowy i będę się smarować jak mi się przypomni
Trochę głupio, że tylko krem z AA nie miał w składzie składnika, który bez pudła za każdym razem mnie koszmarnie zapycha - kiedyś będę biedna przez to
Ja uzywam zestawu Multi Active z Clarins. Jest przeznaczony dla kobiet okolo 30 roku zycia, ale dla mojej 24-letniej skory jest idealny

Wczoraj zrobilam pierwszy peeling kwasem glikolowym 10% i dzis mam skore mieciutka jak pupa niemowlaka

Cytat:
Trzymam kciuki za poprawe!

Ciekawe jak tam Frezi
Stary 2011-11-03, 11:10   #4603
kasia0912
Zakorzenienie

Maya masz wiadomość z namiarami

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 11:11   #4604
P-o-n-y
Zakorzenienie

Frezi, chwal się
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 11:18   #4605
Gleniusia
Zakorzenienie

Frezi i jak?
Karinka
Maleństwo

Stary 2011-11-03, 11:18   #4606
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
oj analizowania składów to się nie podejmę. wrzuć to do analizy biochemiczek.
ja zawsze zanim coś kupię sprawdzam analizę składu, gł. kosmetyków do włosów.
Chodzi mi o to, czy nie rzuca Ci się coś w oczy

Ja ostatnio sprawdzałam składy tutaj:
http://www.ewg.org/skindeep/

Ale nie za bardzo wiem jak to interpretować.
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 11:18   #4607
_Remedios
Zadomowienie

Frezi i jak??????????????
Stary 2011-11-03, 11:20   #4608
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Moja świadkowa to dziewczyna mojego brata. Kiedyś byłyśmy całkiem blisko (wspólne imprezy itp., ale nie przyjaźń), ale od momentu ich rozstania i powrotu jest trochę chłodniej. W każdym razie już kilka razy pytałam ją kiedy idziemy oglądać suknie, a ona za każdym razem nie miała czasu lub mówiła "no no, musimy iść" i na tym się kończyło. W końcu umówiłyśmy się na konkretny termin, 12 listopada. Wtedy miałyśmy jechać do rodzinnego miasta i stamtąd z naszymi mamami (które się przyjaźnią) do Lublina. Dzisiaj dzwonię do mamy i w luźnej rozmowie wspominam, że pogadam o czymś z bratem jak się spotkamy w weekend 11 listopada, na co mama, że brat i I. wtedy nie przyjeżdżają, bo tydzień później mają wesele i nie opłaca im się co tydzień jechać taki kawał drogi. No super, tylko ona mi o tym nie powiedziała. Teoretycznie jedziemy oglądać wtedy suknie. Co powinnam zrobić w tej sytuacji? Czekać aż sama powie o zmianie planów? Znowu ją prosić o kolejny termin? Pewnie o wieczorze panieńskim mogę pomarzyć
ja bym zdecydowanie zadzwoniła do niej ustalić... skoro ona się nie odzywa, to szkoda, żebyś tkwiła w takiej niepewności

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość

nie chciałabym mieć takiej świadkowej; lepiej weź frezi
jesteś słodka

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
ja też...
Ale wiecie co zrobiłam?
Napisałam maila do Very bo bardzo ją lubię już od pierwszego odcinka i strasznie jej kibicowałam. Odpisała mi jest strasznie miła i fajna
wow! a skąd miałaś do niej kontakt??

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Wooohoooo! Kupujaca odpisala, ze buty kupuje dla siostry, ktora rowniez nosi 38,5 wiec prosi o wyslanie - beda ryzykowac

Cytat:
Napisane przez P-o-n-y Pokaż wiadomość
Frezi, chwal się
no to "chwalę się":

już po rozmowie... w życiu nie byłam na tak długiej rozmowie kwalifikacyjnej

najpierw 45 minut z Dyrektorką Personalną, z potem jeszcze 20-25 minut z kierowniczką marketingu

byłam pytana o wszystko co możliwe, łącznie z rzeczami o których nie wiedziałam/nie pamiętałam... np. procesy produkcyjne, produkty firmy, wybór najlepszego pod względem technologicznym itp.... ogólnie mam wrażenie, że stało się to czego się strasznie bałam (czyli w niektórych sytuacjach wyszłam na głupa ) no ale z drugiej strony nie da się wiedzieć wszystkiego....

ogólnie usłyszałam, ze pani jest zadowolona z rozmowy ze mną i dzwoniąc do działu marketingu powiedziała "mam tu ciekawą osobę i myślę, że powinnaś się z panią spotkać"

ale podsumowując, na razie nie mają wolnego miejsca dla mnie, jak się coś pojawi to wezmą moją aplikację pod uwagę

czyli niestety, ale póki co nadal szukam pracy

dziękuję za wszystkie kciuki!!!!! jesteście kochane
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 11:22   #4609
carmelova
Zakorzenienie

A my jednak nie będziemy miec kablówki. Dostawca nie chce się zgodzić na podpisanie umowy na rok, a branie na 2 lata na naszą odpowiedzialność to za duże ryzyko (jak się wyprowadzimy to i tak będziemy musieli płacić :/ ).
Za to w zamian poważnie rozważamy kupno PS3 move
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 11:26   #4610
Zuzik06
Wtajemniczenie

Ale sie wku**** mówiłam Wam, że mi Zus wisi z kasą. Zadzwoniła do mnie przemiła babeczka - i mówi, że nie może mi wypłacić renty, bo moi bracia nie doniesli jej zaświadczeń z uczelni a mamy rentę rodzinną dzieloną na trzy osoby i jeśli oni tych zaświadczeń nie doniosą (ja już dawno doniosłam) to całe pieniądze należą sie mnie. I ona do nich dzwoni ale oni podali stare numery na wnioskach i nie może się skontaktować. No to ja zadzwoniłam i co? Jeden mówi, że on nie wie kiedy to doniesie, bo sie przenosi na inny kierunek a póki się nie przeniesie, to nie dostanie karteczki (taaa juz pół roku sie przenosi i ściemnia na całego), a drugi siedzi u mamy na garnuszku, studiuje zaocznie i nie chce mu się pojechac do Krakowa po papierek, bo jest chory (od 1 października miał czas to załatwic) i ja jestem przez nich bez kasy, bo im sie dup ruszyc nie chce. Jeszcze mnie jeden postraszył sądem, że jak mi babka przeleje jego pieniądze to on pójdzie z tym do sądu. Jak tu sie nie wkurzac? Co ja mam z tym zrobic?

Frezi gratuluję dotrwania do konca tej rozmowy I szkoda, że nie mogli Cię zatrudnić od razu, ale mam nadzieję, że coś się w końcu fajnego znajdzie

Edytowane przez Zuzik06
Czas edycji: 2011-11-03 o 11:29
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 11:38   #4611
carmelova
Zakorzenienie

Zuzik a te pieniądze wg prawa będa należeć do Ciebie? Bo jeśli tak, to bracia nie mogą nic Zusowi zrobić.Pytanie ile będzie trwała cała procedura przelania pieniędzy tylko na Twoje konto.
Stary 2011-11-03, 11:39   #4612
_Remedios
Zadomowienie

Frezi no to szkoda, że nie mają na razie miejsca... Mam nadzieję jednak że szybko się ono znajdzie lub znajdziesz inną pracę

Zuzik a ta Pani z ZUsu czeka na te zaświadczenia?? U mnie było tak, że jak któreś nie doniosło to w danym miesiącu cała renta przychodziła siostrze lub bratu... A potem jak się doniosło to znów dzielili.... Nie mogłoby być tak, że na razie przyjdzie na Ciebie a Ty się podzielisz...? Chociaż nie rozumiem braci to powinien być priorytet w zaniesieniu tych dokumentów do ZUSu, więc w sumie nie dziwię się, że się wkurzyłaś...

Edytowane przez _Remedios
Czas edycji: 2011-11-03 o 11:41
_Remedios jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 11:41   #4613
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:
Zuzik a te pieniądze wg prawa będa należeć do Ciebie? Bo jeśli tak, to bracia nie mogą nic Zusowi zrobić.Pytanie ile będzie trwała cała procedura przelania pieniędzy tylko na Twoje konto.
Carmi z tego co Pani w Zusie mówiła, to jest kwestia mojego telefonu, bo mam do niej oddzwonić i powiedzieć czy ona ma czekać na te zaświadczenia od braci, czy nie. Jeśli nie to przelew idzie od razu. Te pieniądze byłyby prawnie moje, nie są mi potrzebne ja chcę tylko swoją część, która mi się należy, ale nie chcę na nich czekać w nieskończoność, bo oni nie rozumieją, że w dorosłym życiu coś czasem trzeba iść i załatwić, tylko chcieliby wszystko mieć pod nos;/

Rem Pani do mnie zadzwoniła z grzeczności, bo też powinna przelać te pieniądze do mnie. I tak by chyba było lepiej, bo mnie w sumie ta ich kasa nie obchodzi, ale coś by ich to nauczyło.

Edytowane przez Zuzik06
Czas edycji: 2011-11-03 o 11:42
Stary 2011-11-03, 11:42   #4614
carmelova
Zakorzenienie

To może ustal z braćmi, że będziesz im robić przelewy z Twojego konta?
Stary 2011-11-03, 11:46   #4615
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

zuzik, ja będąc wredną wzięłabym całą kasę i niech się nauczą, że jak się chce kasę, to trzeba się postarać i coś donieść Ale serio to myślę, że gdybyś wzięła kasę na siebie a im potem po prostu przelała daną część, to byłoby OK.

Co do kremów, to ja sobie kupiłam nawilżający żel z Lumene do twarzy i na razie jest OK

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 11:47   #4616
_Remedios
Zadomowienie

Cytat:
To może ustal z braćmi, że będziesz im robić przelewy z Twojego konta?
Carmi jest to rozwiązanie, ale sądzę, że to nic braci Zuzika nie nauczy a jej chodzi chyba o to aby nauczyli się dbać o te sprawy
Stary 2011-11-03, 11:48   #4617
frezyjka85
Zakorzenienie

dziękuję, dziękuję

nie poddaję się przecież

szukam i atakuję dalej
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 11:49   #4618
Zuzik06
Wtajemniczenie

Carmi ok też o tym pomyślałam, ale znowu wyjdzie na to, że po co oni się mają starać donieść jakiś papierek potem, czy w przyszłym semestrze skoro ja pójdę, wystoję się w swoim dziekanacie, potem pojadę do Zusu, a im pieniążki przyjdą ode mnie z konta. Wygodne i tak jest ze wszystkim. I najgorsze jest to, że ich w ogóle nie obchodzi, ze ja mam jakies rachunki. Jeden mieszka u mamy, drugi płaci za mieszkanie po znajomosci grosze a moje pieniądze leżą gdzieś na koncie, bo oni są egoistami.
Stary 2011-11-03, 11:51   #4619
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Ooo właśnie Frezi, w sumie to wygląda na to, że rozmowa poszła Ci dobrze i chętnie by Cię wzięli, gdyby akurat miejsce było. Jestem pewna, że o tobie nie zapomną Pierwsze koty za płoty, następny raz musi być już strzałem w 10!

Oko mi spuchło

Zuzik, to olej braci i weź kasę na swoje konto.

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2011-11-03 o 11:52
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 11:52   #4620
kasia0912
Zakorzenienie

Ja bym raz im tej kasy nie dała. Jak ją chcę to niech się postarają i dała im ją dopiero wtedy kiedy zaniosą zaświadczenie.

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości