Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-26, 19:27   #4591
depoison
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
logowałaś się tutaj??
http://www.dm.de/cms/servlet/segment...anmeldung.html
ja się zalogowałam, byłam odebrać ten pakiet-gratis ten balsam, co mi pokazywałaś Babylove oraz dużo kuponów zniżkowychjeszcze zalogowałam się na Małża, to sobie w inny dzień odbiorę
nie, nie logowałam się, od znajomej słyszałam tylko, że coś takiego jest (Begrüßungspaket jest też w Rossmannie i chyba w Spiele Maxie). To do domu nie przychodzi? trzeba się osobiście pofatygować?

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ja się właśnie umówiłam na usg III trymestru. Ostatnie tzw usg genetyczne. Mam 9 maja. To będzie przełom 29/30 tc
też już się na coś takiego umówiłam. Na 24 kwietnia - u mnie to będzie 31 tydzień
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, której z Was wyszła inna płeć przy kolejnym badaniu? A może tylko opowiadałyście o tym, że ktoś z waszych znajomych tak miał...
mojemu lekarzowi córcia już w 12 tygodniu wyglądała "bardziej na dziewczynkę". Ale mojej serdecznej przyjaciółce do szóstego miesiąca mówiono, że będzie chłopak - aż tu nagle, bodaj w 26 tygodniu, okazało się, że jednak nie - jednak Marysia
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Do tego byłam w lumpku i kupiłam bodziaki (4 szt) za 3,56
Poka!!!

A ja byłam dziś w H&Mie i kupiłam dziecku skarpety. Albowiem dziecko ma już szmat szafę całą, ale skarpet - ani jednych. No to teraz ma. Takie zwykłe, białe, za to bezuciskowe (ponoć) http://www.hm.com/de/product/97301?a...c=GOES_WITH_PD
Przy okazji stwierdziłam, że chrzanię swoje ambitne założenie niekupowania ubrań ciążowych - niby fakt, ile ja w tym pochodzę - dwa miesiące? trzy?
Ale z drugiej strony ile razy będę w życiu w ciąży? raz? najwyżej dwa? dlaczego miałabym się nie dopieszczać w tym - i tak przecież niełatwym - okresie?
Dlatego uznałam, że nie będę aż tak oszczędzać (wszak tyle już razy kupowałam sobie coś, co nosiłam jeden sezon, i jakoś nie było mi szkoda) i kupiłam sobie kolejne ciążowe spodnie. Takie w typie chinos. I bluzkę

I - coby mi za wesoło nie było - wagę

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:27   #4592
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
A Wzielam prysznic i teraz mi babka słuchała serduszka i właśnie ogladam na wspólnej potem m jak milosc. łóżko takie nie wygodne że leżąc na lewym boku ciągle czuje ta moja nerkę. masakra jakąś nie wiem jak usne
oj przypomina mi sie jak bylam 3 tyg temu, tez to przezywalam, tylko mi tam nic nie sluchaly a ni ktg moze 20tc to za wczesnie bylo
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:28   #4593
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Myślę, że po zmniejszeniu wymiaru czasu pracy macierzyński dostałabyś też liczony z połowy! Powtarzaj sobie, że to dla maleństwa, to będzie Ci łatwiej.
Dokładnie, także od razu odrzuciłam tę opcję, bo ona nie ma sensu w moim przypadku.

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Tak
Byłam w ciężkim szoku, że mają takie procedury
Może miałaś leżące L4? Bo tylko na takim mają prawo wejść do domu i sprawdzić. W każdym innym przypadku możesz chodzić, wychodzić itp.

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
pocieszam sie też że nigdy wcześniej nie brałam tego leku, więc pewnie mocniej zadziała (słyszałam że z czasem potrafi stracić na skuteczności

martwie sie tylko jednym że nie robiłam posiewu póki co, i na dobrą sprawę nie wiadomo co to infekcja
mam się przeleczyć i dopiero wtedy badania
Wg mnie leczenie bez posiewu jest totalnie bez sensu. Wiem ze głupio to zabrzmi, ale jak leczyłam psa z bakterii, to duzo czasu minelo zanim wpadłam na mozliwosc posiewu i po odebraniu wynikow, tydzien i było po temacie. A wczesniej meczylismy się z tym dziadostwem kilka miesiecy.

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
wrocilam od gina

z dobrych wiesci:
- mlody nadgonil wzrost
- łozysko wyksztalcilo sie dokladnie po drugiej stronie niz krwiak

ze zlych
- ledwo zyję
- doktor jak zobaczyl moje wyniki to stwierdzil ze juz jedna noga bylam w grobie...i krecil glowa jak oni mogli nic mi na to nie pomoc i wywalic w tym stanie do domu...
- krwiak jest - ma ok 100ml pojemnosci (to i tak polowa tego co byla)
- mam 3 cm szyjke
- i prawie zero plynu owodniowego...

i nieprawda ze juz nie bede krwawic, bo moge.

Oczywiscie lezenie, potas i magnez przeciwskurczowo, zelazo ile dam rade
i tyle

A mi jest tak niedobrze, w glowie mi sie tak krecilo ze ledwo sie tam dowloklam, mdli mnie caly czas, brak krazenia w rekach - nawet teraz ledwo dusze na klawisze... masakra

I kto to powiedzial ze ciaza to nie choroba......
Ando, wspolczuje Ci strasznie, odwołuje wszystkie moje narzekania na los. A ciąża to jednak choroba trochę, nie ma co gadac. Trzymaj się, leż i odpoczywaj!

Cytat:
Wróciłam z zakupów i mam śliczną czarno fioletową myszkę
Poza tym w Biedronce kupiłam truskawki - są w promocji za 2,49
Do tego byłam w lumpku i kupiłam bodziaki (4 szt) za 3,56

Zmiana etatu w ogóle Ci się nie opłaca. Później chorobowe czy zasiłek macierzyński będzie liczony od wynagrodzenia od zmiany etatu. Czyli nawet nie średnia z 12 miesięcy a średnia od przejścia na 1/2
Tak było w zeszłym roku i myślę, że nic się nie zmieniło.
Racja. Także zmiana nie wchodzi w grę.

Też mam truskawy w lodówce, a 2.49 to chyba standardowa cena

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

no to ładnie a potem niecałe 3 tygodnie i konczysz prace, ale to przeleci

Jakie 3 tygodnie??????? To są plany mojego szefa, nie moje Moje plany to takie połowa maja...może ciut dłużej...no nie wiem

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
A podobno w ciąży można bez problemu latać samolotami..a to też przecież zmiana ciśnienia
Można latać, ale od 28 tygodnia mogą nie wpuścić na pokład samolotu, jeśli nie ma się zaświadczenia od lekarza wystawionego najpóźniej 2 tygodnie przed odlotem o braku przeciwskazań. Zresztą co linia to inne wymogi - też ważna jest trasa, bo jeśli jest to lot krótki, to nie robią większych problemów. Sama się wybieram na jakieś małe zagraniczne wakacje, ale jeszcze nie wiem gdzie i kiedy.... To ostatni dzwonek jak dla mnie

Cytat:
Soleika i dziewczyny pomagające w edytowaniu i układaniu listy jesteście kochane Absolutnie nie mam pojęcie co mi jest potrzebne, a taka lista rzuca światło na to co kupić i ile. Wiadomo potem wszystko wyjdzie w praniu, każda mama i dziecko ma inne potrzeby, ale zestaw startowy na początek jest. Kawał dobrej roboty

Na poprzednim badaniu też wyszły mi w moczu liczne bakterie i też nie miałam żadnego swędzenia, pieczeniu czy upławów. Badanie powtórzyłam, ale:
- wzięłam pojemnik wyjałowiony, czyli taki w dodatkowym foliowym opakowaniu. Wcześniej miałam pudełeczko luzem i nawet nie zwróciłam na to uwagi.
- przed pobraniem próbki umyłam się (to było trudne, bo rano jak się obudziłam, to strasznie chciało mi się sikać )
- próbka pobrana ze środkowego strumienia.
Efekt? Zero bakterii "Wyleczyłam się" , a poprzednie badanie było zafałszowane, przez to że źle pobrałam próbkę.
To fakt, ja też tak miałam, w wielu przypadkach to wina złego pobrania moczu.

Cytat:
ale ja sobie swiezy skroiłam wlasnie

no czyli dokładnie to samo co ja pisałam

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

czasemi zastanawiam się czy to nie jest photoshop jesli nie, to ja też chcę taką stópkę
Niestety photoshop, lekarze wykluczają takie widoki, za dużo nas dzieli od dziecka
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:29   #4594
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Przy okazji stwierdziłam, że chrzanię swoje ambitne założenie niekupowania ubrań ciążowych - niby fakt, ile ja w tym pochodzę - dwa miesiące? trzy?
Ale z drugiej strony ile razy będę w życiu w ciąży? raz? najwyżej dwa? dlaczego miałabym się nie dopieszczać w tym - i tak przecież niełatwym - okresie?
Dlatego uznałam, że nie będę aż tak oszczędzać (wszak tyle już razy kupowałam sobie coś, co nosiłam jeden sezon, i jakoś nie było mi szkoda) i kupiłam sobie kolejne ciążowe spodnie. Takie w typie chinos. I bluzkę

I - coby mi za wesoło nie było - wagę
super ja etz kupilam takie chinosy w hm w sobote, moze nawet te same i kupilam koszule w kratke i tshirt
Stary 2012-03-26, 19:30   #4595
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

Na poprzednim badaniu też wyszły mi w moczu liczne bakterie i też nie miałam żadnego swędzenia, pieczeniu czy upławów. Badanie powtórzyłam, ale:
- wzięłam pojemnik wyjałowiony, czyli taki w dodatkowym foliowym opakowaniu. Wcześniej miałam pudełeczko luzem i nawet nie zwróciłam na to uwagi.
- przed pobraniem próbki umyłam się (to było trudne, bo rano jak się obudziłam, to strasznie chciało mi się sikać )
- próbka pobrana ze środkowego strumienia.
Efekt? Zero bakterii "Wyleczyłam się" , a poprzednie badanie było zafałszowane, przez to że źle pobrałam próbkę.
Moje mogło być delikatnie zafałszowane, ale myślę, ze tylko delikatnie. Natomiast wyniki mocno złe bo nie tylko bakterie, ale i leukocyty i azotany

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Mandragorrka jak u Ciebie z ruchami??
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:32   #4596
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Zjadlam se właśnie truskawki tz poszedł na korytarzu się z nim żegnalam to pocałował Mnie i brzuch pielęgniarka widziala i się uśmiechnęła
Jak słodko

Przypomniałaś mi o truskawkach Kupiliśmy dziś-na razie ładnie wyglądają, ale zobaczymy jakie będą w smaku Tż pojechał do kościoła, bo są rekolekcje-ja jadę jutro żeby tak na wieczór Dorotki nie ciągnąć. Jak wróci to zjemy sobie te truskawy ze śmietanką i cukrem

A na jutro wymyśliłam gołąbki Chodzą za mną już jakiś czas, a to uczucie się spotęgowało jak oglądałam w sobotę Kuchenne rewolucje Gesslerowa je jadła: wyglądały koszmarnie i ponoć tak smakowały, ale smaka mi i tak zrobiła

Któraś dziewczyna pytała ostatnio czy na ktg widać skurcze. Otóż widać Jak przed porodem leżałam pod ktg to tż mnie wkurzał bo co chwilę mówił: szykuj się bo zaraz poczujesz skurcz

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2012-03-26 o 19:33
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:33   #4597
pumas
Zakorzenienie

w HM jest -30 z kuponem rabatowym na ciuszki dzieciece

http://www.hm.com/pl/coupon-kids-pl
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-26, 19:36   #4598
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
oj przypomina mi sie jak bylam 3 tyg temu, tez to przezywalam, tylko mi tam nic nie sluchaly a ni ktg moze 20tc to za wczesnie bylo
Ja lezalam w 19 i mi już słuchali .
dola mam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:40   #4599
cocobella
Raczkowanie

Cytat:

A na mnie takie:
I teraz pytanie do dziewczyn, które paliły (bo chyba jest tu kilka?). Ale paliły nie jakoś tam dla smaku, od przypadku do przypadku, weekendowo - tylko namiętnie, nałogowo, latami - czy was wciąż ciągnie, czy już nie? Bo ja ze wszystkim myślałam, że będzie trudniej (ze zmianą diety, rezygnacją z alkoholu itd) - okazało się, że bez problemu. Ale do papierosów wciąż mnie ciągnie, bardzo...
mnie niestety również najgożej jak jestem u tesciowej która pali, a ja tylko patrzę
cocobella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:41   #4600
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Ja lezalam w 19 i mi już słuchali .
dola mam
łoo a mi nie, a tak sie balam wtedy co z małym

czemu masz dola?
Stary 2012-03-26, 19:42   #4601
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Może miałaś leżące L4? Bo tylko na takim mają prawo wejść do domu i sprawdzić. W każdym innym przypadku możesz chodzić, wychodzić itp.
Nie mam pojęcia, nie czytałam tego co było na zwolnieniu, ale chyba nie, bo miałam sie tylko oszczędzać i nie pracować (jak zresztą do teraz). Nakaz leżenia dostałam dopiero przy podejrzeniu krwiaka nieco później
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-26, 19:45   #4602
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
łoo a mi nie, a tak sie balam wtedy co z małym

czemu masz dola?
A jakoś tak
z nudów za dużo myślę ...

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-26, 19:48   #4603
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
A Wzielam prysznic i teraz mi babka słuchała serduszka i właśnie ogladam na wspólnej potem m jak milosc. łóżko takie nie wygodne że leżąc na lewym boku ciągle czuje ta moja nerkę. masakra jakąś nie wiem jak usne
Haha, to z serialami będziesz na bieżąco Ja kiedyś w szpitalu dostałam za małe łóżko i musiałam nogi trzymać skulone cały czas
Cytat:

Można latać, ale od 28 tygodnia mogą nie wpuścić na pokład samolotu, jeśli nie ma się zaświadczenia od lekarza wystawionego najpóźniej 2 tygodnie przed odlotem o braku przeciwskazań. Zresztą co linia to inne wymogi - też ważna jest trasa, bo jeśli jest to lot krótki, to nie robią większych problemów. Sama się wybieram na jakieś małe zagraniczne wakacje, ale jeszcze nie wiem gdzie i kiedy.... To ostatni dzwonek jak dla mnie
Obyś tylko nie utknęła na jakimś lotnisku w Egipcie, czy Turcji bo tam bym rodzic chyba nie chciała
Cytat:
super ja etz kupilam takie chinosy w hm w sobote, moze nawet te same i kupilam koszule w kratke i tshirt
A co to są chinosy?
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:49   #4604
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
hej
byłam dzis na glukozie i było ok
ten roztwor jak dla mnie wcale nie jest taki okropny
no i wynik mam dobry
ale mi sie spac chce !
No to super

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Trochę posmutniałam dzisiaj jak się dowiedziałam w pracy, że nici z mojego planu, czyli pracowania 4h dziennie będąc na L4. Za duża firma, nie przejdzie, a jedyne co wchodzi w grę to zmniejszenie etatu, czyli mniej kasy, czyli w ogóle mi się to nie opłaca. Szkoda, bo myślałam, że się tak uda i będę mogła sobie spokojnie pracować "do końca". A tak? Pewnie pociągnę do maja... No trudno.
No to szkoda, że tak sie nie da, jak chciałaś...
Fajnie, że będziesz miała tyle wolnego. Odpoczniesz sobie

Cytat:
Wróciłam od gina. W badaniu wszystko ok, szyjka ładna, bez zmian. Dostałam receptę na Furagin, po przeleczeniu sie mam powtórzyć badanie moczu i zrobić pozostałe czyli morfo, glukozę, toxoplazmozę - toxo już 3 raz
No to dobre wieści
Nie martw się bakteriami, wytępisz je
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:51   #4605
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, to z serialami będziesz na bieżąco Ja kiedyś w szpitalu dostałam za małe łóżko i musiałam nogi trzymać skulone cały czas
i:
No te też za wielkie nie jest. masakra.

w nosie mi zaschlo tak tu goraco

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-26, 19:52   #4606
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
No te też za wielkie nie jest. masakra.

w nosie mi zaschlo tak tu goraco
A pijesz dużo?
Stary 2012-03-26, 19:53   #4607
depoison
Zadomowienie

Cytat:
w HM jest -30 z kuponem rabatowym na ciuszki dzieciece
http://www.hm.com/pl/coupon-kids-pl
a propos - czyż nie jest to słodkie? http://www.hm.com/pl/summer-hues#pat...0&duration=500

Cytat:
:
A co to są chinosy?
spodnie tego typu http://2.bp.blogspot.com/_7xXp01Xb0r...alon-chino.jpg

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:54   #4608
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Mam nawet takie w szafie, ale nie wiedziałam, że to się tak nazywa

Urocze

Edytowane przez ajka89
Czas edycji: 2012-03-26 o 19:56
Stary 2012-03-26, 19:57   #4609
Mandragorrka
Zakorzenienie

luby957 super, że dzieciątko rośnie Dobrze, że z tym płynem wszystko w porządku A kilogramy... Po porodzie będziemy się odchudzać. Wiem, że lekarzom łatwo powiedzieć: proszę jeść mniej. Ale czasami się po prostu nie da. Czasami mam takie dni, że cały czas bym jadła

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
hej,
właśnie wróciłam z pracy, zwolniłam się bo mam dziś wizytę. Ciekawe czy poznamy płeć. OBY! gdzieś słyszałam że przed USG dobrze się jest napić dużo wody bo obraz jest bardziej czytelny, czy to prawda?
Trzymam kciuki Chociaż teraz to pewnie będziesz już po Ja na żadnym usg nie byłam z pełnym pęcherzem, na żadnym nie wymagali tego.

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Dziś zamówię chyba tę sukienkę na ślub http://www.pieknybrzuszek.com/pl/p/S...Margerita/1087 i bolerko do tego i zobaczymy co nam z tego zamawiania wyjdzie
Póki co mykam bo coś mnie głód dopada.
Buziaki!
Sukienka bardzo mi się podoba Idealna, odcinana od biustem i do tego można wyeksponować cyc

Cytat:
Wróciłam od gina. W badaniu wszystko ok, szyjka ładna, bez zmian. Dostałam receptę na Furagin, po przeleczeniu sie mam powtórzyć badanie moczu i zrobić pozostałe czyli morfo, glukozę, toxoplazmozę - toxo już 3 raz
Potwierdził że infekcje dróg moczowych zwiększają ryzyko porodu przedwczesnego, natomiast pomijając to zagrozenie, innych nie ma.
Muszę szybko się przeleczyć, zrobić badania ponownie i jeśli nie pomoże - to wtedy antybiotyk...
Szyjka ładna to cieszy. Słuchałam bicia serduszka, Mała uciekała, pływała a ja nawet tego nie czułam W końcu złapał ją przytrzymując ręką część brzucha i ograniczajac jej miejsce
Gin stwierdził że ciąża jest ładnie wysoko, a Mała ma jeszcze dużo miejsca.
Co do infekcji to stwierdził, że "zdarza sie w najlepszych rodzinach" najważniejsze żeby skutecznie wyleczyć.
Super, że jest ok A infekcję wyleczysz raz dwa

Cytat:
Chyba tak sie nie da, bo mogłabys mieć kłopoty i Ty i firma. U mnie już w pierwszym miesiącu zwolnienia zjawiła sie pani z ZUSu na kontroli, czy na pewno nie pracuję i nie naciągam ich na zasiłek
No niestety jak ktoś ma działalność to jest potencjalnym naciągaczem. Pracowników na etatach, szczególnie kobiet w ciąży baaardzo rzadko kontrolują. Natomiast u przedsiębiorców zdarza się częściej. Ale ponieważ grzecznie siedzisz w domu i nie pracujesz to niech se kontorlują

Cytat:
wrocilam od gina

z dobrych wiesci:
- mlody nadgonil wzrost

ze zlych
- ledwo zyję
- doktor jak zobaczyl moje wyniki to stwierdzil ze juz jedna noga bylam w grobie...i krecil glowa jak oni mogli nic mi na to nie pomoc i wywalic w tym stanie do domu...
- mam 3 cm szyjke

i tyle

A mi jest tak niedobrze, w glowie mi sie tak krecilo ze ledwo sie tam dowloklam, mdli mnie caly czas, brak krazenia w rekach - nawet teraz ledwo dusze na klawisze... masakra

dla dzieciaczka, że rośnie i że jest łożysko
A dla Ciebie Kochana dużo siły do leżenia.

Cytat:
widzialam te truskawy, ale jedne mialy kraj pochodzenia maroko i stwierdzialm ze sie boja, a drugie hiszpanskie byly splesniałe ciekawe kiedy wyrosna polskie
Ani nie patrzyłam skąd są te truskawy. Patrzyłam tylko, żeby nie były spleśniałe czy poobijane
Teraz sprawdziłam: Hiszpania

Cytat:
no czyli dokładnie to samo co ja pisałam
Ah no zanim ja wszystko nadrobię, to już dużo na dany temat jest napisane

Cytat:

Mandragorrka jak u Ciebie z ruchami??
Chyba wczoraj wieczorem maleństwo się tłukło Ale na razie bardzo delikatne kopniaczki więc czekam na coś mocniejszego i wtedy będę się chwalić Dziękuję za pamięć

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-26, 19:57   #4610
Paula SHIN
Zakorzenienie

Wiec i ja dolaczam sie do mamus, ktore pokazaly brzuszek. Tutaj akurat super dobrze nie widac, przez domowe ciuchy.
W tle troche widac synka jak kombinuje przy szufladach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2312.jpg (106,4 KB, 64 załadowań)

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:57   #4611
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
A pijesz dużo?
Tak Wypilam dziś dużo ponad 2 litry!

chce mi się seksu !

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-26, 19:58   #4612
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
wrocilam od gina

z dobrych wiesci:
- mlody nadgonil wzrost

ze zlych
- ledwo zyję
- mam 3 cm szyjke

i tyle

Bardzo mi Ciebie szkoda Kochana
Ale trzeba wierzyć, ż wsystko się dobrze skończy. Tylko leż ile się da

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
ja juz po szkole rodzenia.
Przyznam, ze pierwsze zajecia beznadziejne- dali jakas psycholog co mowila od rzeczy ehh, na nastepnych maja byc zajecia praktyczne zpolozna wiec mam nadzieje, ze bedzie lepiej
Oj to szkoda, że nudno było A jak często masz mieć zajęcia i ile trwa kurs?
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:59   #4613
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam pojęcia, nie czytałam tego co było na zwolnieniu, ale chyba nie, bo miałam sie tylko oszczędzać i nie pracować (jak zresztą do teraz). Nakaz leżenia dostałam dopiero przy podejrzeniu krwiaka nieco później
na l4 jest napisane 1-powinna lezec, albo 2-moze chodzic
Cytat:
A jakoś tak
z nudów za dużo myślę ...

Cytat:

A co to są chinosy?
no takie spodnie, nie wiem jak ci powiedziec
Stary 2012-03-26, 19:59   #4614
Linka25
Zakorzenienie

na pudelku jest info o January Jones która zjadła własne łożysko - w formie tabletek
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:59   #4615
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Wiec i ja dolaczam sie do mamus, ktore pokazaly brzuszek. Tutaj akurat super dobrze nie widac, przez domowe ciuchy.
Boski okrąglaczek

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-26, 20:01   #4616
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Wow, mamy podobny tp, a mój brzuch wydaje się o wiele mniejszy
Cytat:
Tak Wypilam dziś dużo ponad 2 litry!

chce mi się seksu !
No w tym Kochana to Ci nie pomogę
Stary 2012-03-26, 20:01   #4617
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
na pudelku jest info o January Jones która zjadła własne łożysko - w formie tabletek
Ze co?

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:01   #4618
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-26, 20:01   #4619
anna99302
Zadomowienie

Łoo matko ile od rana nastukałyście
Cytat:
ja niby też staram się unikać, ale ponieważ pali ponad połowa moich znajomych, to nie jest to takie proste

o właśnie. Albo jak siedzę gdzieś na kawie na zewnątrz i ktoś obok pali... Ach, jakże mu zazdroszczę...
A po jedzeniu nawet nie muszę nikogo oglądać (nikogo, kto pali) - i tak włącza mi się głód nikotynowy
Dziś na spacerze mąż strzelił mi zdjęcie z zaskoczenia.
Zaskoczenie jeszcze większe było, jak obejrzałam efekt - mam już taką piłkę z przodu, że OMG!
W lustrze jakoś tego nie widziałam
(27 tydzień, jakby kto pytał )
Fajowy brzuszek. Piłeczka do siatki rzekłabym

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Oj wiem przecież
Tylko czasem mam wrażenie że nikt nie widzi tego co piszę... no i ostatnio mniej się udzielałam ale absolutnie nie mam zamiaru Was opuszczać

Tymczasem zmykamy nad morze
Zazdraszczam morza. A klliknij fotę jak to tam teraz wygląda

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Mój już czuje a nawet widzi jak brzucholek się rusza, kiedy Mały kopie Ale z Twojego suwaczka wynika, że jestem 3 tyg do przodu, więc czekajcie cierpliwie

.
Cierpliwośc to NIE JEST moje drugie imię...wręcz przeciwnie

Cytat:
Jeszcze herbatke na laktacje bym wywalila.
Mozna ja kupic po powrocie do domu.
W 3 dobie jest taki nawal, ze naprawde lepiej nie pic tego na poczatku. I bez tego sa super problemy z nawalem...
Za to po 3 dobie jesli ktos ma ochote - jak najbardziej
Boziu a ja nic z tej wyprawki nie mam... dobrze że aktualizujecie listę bo ja będę się nią kierowac...i nie mam pojęcia jak się za to zabrac...
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:01   #4620
Mandragorrka
Zakorzenienie

Zrobiłam sobie siemię lniane Czytałam, i to chyba na wąteczku, że to dobre jest na trawienie. Wypiłam, ale takie gluty, że było bardzo ciężko... Muszę poczytać jak inaczej można to robić

A moich kilku zdobyczy lumpeksowych na razie nie pokazuję, bo wrzuciłam do prania. Ale jak zbiorę wszystko do kupy to się pochwalę

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości