Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-23, 09:38   #4591
Poni
Raczkowanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Czyli wychodzi na to, że badanie na toxo nie jest obowiązkowe..
Na prawdę nieobowiązkowe?
Toxoplazmoza to przecież bardzo groźna choroba. Ja chyba mimo wszystko bym zrobiła. Dla własnego spokoju.

Cytat:
a współlokatorowi jego nowy szczeniaczek z radości, że się coś dzieje wesolutkiego na łóżku - podszedł i polizał jajeczka
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 09:39   #4592
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Jestem

Wszystko jest w porządku.Dzidzia rośnie

Wg Usg to 10tydzień,a wg OM 9tydz. Lekarz,kazał się tą różnicą nie przejmować.
Jestem bardzo szczęśliwa
Czyż ta moja dzidzia nie jest śliczna?
śliczna

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Jest zdjęcie mojego baby 12t2d - mierzy 5,3cm - pulsu nie mierzyli niestety.
Niestety nie udało się (pomimo 3 podejść) 'złapać' dziecko w pozycji leżącej, by zbadać pod kątem zespołu downa. Dziecko sobie wygodnie siedziało
kolejne śliczności

Ja mam już 3 zdjęcia, ale same fasolki widać, teraz w czw idę do lekarza, więc mam nadzieje, że też już coś więcej dojrzę

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Dziewczynki leżące i te z mdlosciami,
A jak z wasza wagą?
Bo ja dzisiaj wróciłam do wagi sprzed ciąży, czyli mi spadło przez 3 dni leżenia 2 kg
Fakt, ze apetytu nie mam odkąd leżę no i mdłości mam, ale wydawało mi sie ze jak sie leży to sie tyje...

Apropos mdłości..od wczoraj mdli mnie od zapachu herbaty, niezły hardcore, co?
Ja póki co mam 0,5kg na plusie. Ale tak jak kochałam herbatę, zwlaszcza zieloną i białą, tak teraz nie moge patrzeć i nie piję herbaty wcale. Tak samo woda-kiedys litrami, teraz się zmuszam

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
To mój największy problem. Zawsze było Ok, a odkąd jestem w ciąży mogę nie odwiedzać toalety tydzień.. Łączę się w bólu, bo mi żadne naturalne sposoby typu suszone śliwki, morele, woda z cytryną etc nie pomagają.. Mam nadzieje, że tak jak mdłości po prostu kiedyś odejdą..
Też to przeżywam. A probowałaś śliwek? Ja kupuję świeże, nie suszone i wydaje mi sie, że działają jak trzeba, choć oczywiście do doskonałości daleko...echh

Cytat:
Czyli wychodzi na to, że badanie na toxo nie jest obowiązkowe..

Halwaya- kiedyś cytowałam tutaj opis z sennika, bo ja i kilka innych Dziewczyn również miałyśmy sny, że plamiłyśmy bądź krwawiłyśmy. Było tam napisane, że to na szczęście i to dobry znak.
Mnie się zawsze wydawało, że obowiązkowe. W sobotę robiłam wszystkie badania, Pani pielęgniarka napełniła mi 4 fiolki krwią, aż mi się słabo zrobiło... dziś wyniki. w Lux medzie dodatkowo od razu robią na HIV, kiłę i rzeżączkę.

Dziewczyny a jak to jest z prenatalnymi, czytalam, że któraś z Was robiła (nie pamiętam która, bo produkujecie za dużo postów). W którym tygodniu się je robi, albo inaczej- do którego max?
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Mojitooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 09:41   #4593
kaaamila1
Zakorzenienie

Dziewczyny a też dostałyście takie śmieczne kolorowe skierowanie na badania ? Mam tam wyszczególnione mnóstwo badań i przy każdym jest kwadracik do zaznaczenia przez lekarza. Mam na nim wszystkie kolory tęczy

Nie wiem czy to NFZ wprowadził taki śmieszny druk, czy to kwestia przychodni ?

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 09:43   #4594
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Dziewczyny a też dostałyście takie śmieczne kolorowe skierowanie na badania ? Mam tam wyszczególnione mnóstwo badań i przy każdym jest kwadracik do zaznaczenia przez lekarza. Mam na nim wszystkie kolory tęczy

A chodzisz na NFZ? I to bedą refundowane badania?
Stary 2012-04-23, 09:46   #4595
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:

Ja też miałam kwadraciki, ale wszystkie czarne, więc to może kwestia przychodni? może oni sobie różnie to rozliczają w NFZ i dlatego stosują różne kolory.
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Stary 2012-04-23, 09:51   #4596
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojitooo Pokaż wiadomość
Mnie się zawsze wydawało, że obowiązkowe. W sobotę robiłam wszystkie badania, Pani pielęgniarka napełniła mi 4 fiolki krwią, aż mi się słabo zrobiło... dziś wyniki. w Lux medzie dodatkowo od razu robią na HIV, kiłę i rzeżączkę.

Dziewczyny a jak to jest z prenatalnymi, czytalam, że któraś z Was robiła (nie pamiętam która, bo produkujecie za dużo postów). W którym tygodniu się je robi, albo inaczej- do którego max?
Chodzi Ci o badania ryzyka wad genetycznych? Nie wiem jak w Polsce, ale tutaj (w Anglii) ok 12 tyg badanie USG i ok 15-16 tyg badanie krwi (ale można nawet do 20 tyg)

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-04-23 o 09:52
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 09:52   #4597
Poni
Raczkowanie

Cytat:
Pierwsze genetyczne robi się między 11 - 14 tygodniem, ale najlepiej iść zaraz po skończeniu 12.

Cytat:
a współlokatorowi jego nowy szczeniaczek z radości, że się coś dzieje wesolutkiego na łóżku - podszedł i polizał jajeczka
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-23, 09:54   #4598
DeKajka
Zakorzenienie

Hej ..
Wpadałam się przywitać i lecę na zakupy ..
Mam ochotę na krówki i śliwki ..

Miłego dnia mamuśki

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 09:57   #4599
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie odnoście badania na taxoplazmę! Mój gin dał mi skierowanie na morfologię, mocz i glukozę z krwi. Nic nie mówił o tym badaniu a chyba powinnam je również zrobic ? Jak u Was to wygląda Dziewczyny ?
Ja dostałam skierowanie na toxo

Cytat:
A mnie dziś w nocy dopadł straszny sen.. śniło mi się, że krwawiłam i sen wydawał się tak realistyczny, że aż odetchnęłam z ulgą jak się obudziłam.. brrr
Dobrze, że to tylko sen
Ale tak jak Kamila napisała w senniku to znaczy na szczęście

Cytat:

Ja nic takiego nie dostałam.
Skierowanie było normalne biało- czarne z pozaznaczanymi badaniami, które mam zrobić
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 09:57   #4600
weronika23
Zakorzenienie

ja na zaparcia z gabrysia jadlam jogurty otreby ze sliwkami i pilam kompt ze sliwe i jablek a teraz o dziwo 2 razy dziennie i to rano jak tylko wstae biegne
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 09:57   #4601
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
Na prawdę nieobowiązkowe?
Toxoplazmoza to przecież bardzo groźna choroba. Ja chyba mimo wszystko bym zrobiła. Dla własnego spokoju.
Właśnie dlatego się dziwie.. no nic jak pójdę na te co dostałam skierowanie to zrobię ją sobie dodatkowo

Cytat:

Mi lekarz mówił, że chyba wykonuje się je do określonej wielkości dzidziusia. Nie pamiętam dokładnie wymiarów, ale skoro byłam u niego w 10 tygodniu to kazał umówi mi się na nie tak za 3 tyg. Wtedy maluch będzie odpowiedniej wielkości. I idę 14 maja.

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
A chodzisz na NFZ? I to bedą refundowane badania?
Tak na NFZ Dlatego niektóre badania, które nie są refundowane będę musiała mimo wszystko wykonac na własną rękę.

Madzius- Ty chodzisz na NFZ do lekarza ?

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-04-23 o 10:00

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-23, 09:58   #4602
martaj9
Rozeznanie

Jestem po długim pięknym weekendzie.

Madlin88
witamy Cie w naszym gronie
Mistique za dzisiejsza wizytę.
Kaamila1 piękny dzidziuś

Co do badań ja dostałam rozpiskę od gina jakie badania w danym tygodniu ciąży powinnam zrobić. I tak- byłam dziś na pobraniu krwi na badanie toksoplazmozy cytomegalowirus i na różyczkę przeciwciała. Zapłaciłam 150 zł. Mam nadzieję, że wszystkie wyniki będą dobre i nie będę się już aż tak się zamartwiać. Mnie lekarz kazał brac kw. foliowy do 12 tyg. a potem przestawić się na Pharmaton Maturelle. Cały czas myślę o badaniu przezierności karkowej. Oni mogą wykonac to badanie podczas zwykłego usg? Każdy lekarz ma taką zdolność? DeKajka będziesz o to pytać naszego lekarza?

19.11.2012 Moje szczęście- Mikołajek
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 10:00   #4603
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie odnoście badania na taxoplazmę! Mój gin dał mi skierowanie na morfologię, mocz i glukozę z krwi. Nic nie mówił o tym badaniu a chyba powinnam je również zrobic ? Jak u Was to wygląda Dziewczyny ?
na nfz nie chcą dawać, bo to drogie i mają limity

ja dostałam pierwsze badania takie:
Alloprzeciwciała
Morfologia+ PLT
Glukoza na czczo
HBsAg
anty HCV
VDRL
TSH
Toxo IgM
Rub IgG
Mocz badanie ogólne
i jeszcze robi się grupę krwi, ale ja mam świstek jak robiłam w pierwszej ciąży, to nie muszę
Stary 2012-04-23, 10:03   #4604
happy_eve
Wtajemniczenie

Hej!

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość

może lepiej teraz puki brzuszek jeszcze nie przeszkadza, nie ma takich upałów, nie puchną przez to nogi, wypoczniesz po tym wszystkim
Dzięki za opinię Postanowiliśmy pojechać jednak w lipcu Będę się bezpieczniej czuła, a brzuszka może jeszcze nie będę miała takiego dużego Chociaż nie wiem, bo już sporo widać

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

Mamy już prawie wszystkie zaproszenia rozdane
Wczoraj załatwiliśmy fotografa.
Dziś byliśmy u spowiedzi i na pierwszych nauczkach
I w ogóle to przez cały weekend mam mdłości, a miałam nadzieję, że już odpuszczają
I dziś mam dzień trolla, tylko leżałabym w łóżku i ryczała
Ale szybko załatwiacie Jak tam na naukach?
A nastrój z jakiegoś konkretnego powodu? Czy po prostu hormony?

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość

Kochana co do 1 ciezko doradzic jakbys nie zrobila bedzie jakis minus-musisz sobie odpowiedziec na pytanie co jest dla Ciebie korzystniejsze-odpoczynek niestety w stresie, czy spokoj ducha. z drugiej str napewno chcialabys sie troche w koncu odprezyc bo okresie lezenia...to pomoglam...

Co do drugiego to wydaje mi sie ze nie powinnas nic mowic-nie sadze aby cos wyszlo.masz prawo do konsultacji w koncu tak samo jak masz prawo korzystac z wizyt na NFZ

Jutro mam wizyte.pytalam milene o badania dodatkowe.miala przeziernosc.robi sie ja miedzy 11-14tyg ja bee w 10 i 3d a wiec chyba za wczesnie co??powem mu o agnieszce i zapytam czy bede miala robione takie badanie jak bratowa.najwyzej zapytam czy mam przyjechac na astepna wizyte tydzien wczesniej??szkoda by bylo nie skorzystac prawda??
Dziękuję za opinie Co do wyjazdu, to tak jak pisałam wyżej - jedziemy w lipcu. A co do lekarza, to chyba właśnie tak zrobię - nie będę nic mówić
Kciuki za wizytę
Ja badania prenatalne będę miała pod koniec 13 tygodnia. Gin mi tak kazał zrobić, szczególnie, że mój dzidziol jest młodszy niż wynika to z ostatniej miesiączki.

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość

Miłego dnia życzę wszystkim i muszę się pochwalić, że dziś zaczynam 13 tydzień , czyli II trymestr
Gratuluję Czas strasznie szybko leci. Ja dzisiaj kończę 10 tydzień wg OM

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Ja dziś ide do gina
Oficjalnie stane sie ciężarówka, założą mi karte ciąży
Kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Pogoda dziś smętna.
I coraz gorzej z moim samopoczuciem
Dzis rano o mało nie zaliczyłam
Zamiast coraz lepiej to jest coraz gorzej
Ojj, współczuję mdłości U mnie już chyba powoli przechodzą... Chociaż nie zapeszam, bo jeszcze mi wrócą ze zdwojoną siłą

Cytat:
Jestem już po śniadanku i siedzą z kubkiem herbatki Dzisiaj zabieram się za moją magisterkę, ale jeszcze trochę tutaj posiedzę
Ja dzisiaj nie tykam mgr Nie mam weny Poza tym mąż niedługo wróci z pracy i jedziemy na zakupy.

Cytat:
Napisane przez MoOoNiA Pokaż wiadomość

W piątek byłam na USG. Widziałam serduszko w końcu. Wszytko jest ok. Maleństwo się rozwija. Dostałam listę badań do zrobienia, bez skeirowania (chodzę prywatnie) i jesztem w skzou ile mnie to wykosztuje muszę iść albo do ogólnego lekarza po skierowania na część badań, albo do ginekolog na fundusz, też tylko po skierowanie.

kiedyś pisałyście tu o adapterze na pasy dla kobiet w ciąży. W pierwszej czegoś takiego nie miałam, ale teraz dużo jeździmy. Przymierzałam się wczoraj do takiego u znajomych i powiem, że super sprawa. Pas jes nisko obniżony i napewno zwiększa bepieczeństwo. Znajoma płaciła 150 zł w zwykłym sklepie i jest cos takiego, że podpisujesz jaklby umowę wypożyczenia. Za każdy miesiąc płacisz 10 zł. Na koniec oddajesz(jeżeli nie jest jakoś mocno zużyuty) i jak np używałaś 3 miesiące to oddadzą ci 120 zł (pobiorą tylko za czas wypożyczenia. Także ja na pewno się zopatrzę
Super, że po wizycie wszystko ok
Ja też chcę się zaopatrzyć w ten adapter, muszę się gdzieś za tym porozglądać.

Cytat:

Ja miałam zalecone badanie na toxoplazmozę Tak jak masę innych badań
Jedyne czego nie miałam badane to cytomegalia. Ktoś się orientuje co to jest? I czy powinnam sobie to jednak zrobić?
Stary 2012-04-23, 10:03   #4605
marti86
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki

Kasiu gratuluje wejscia w II trymestr

Mystiquee trzymam kciuki za wizyte-mamy dzis obie

Piszecie o braku uczuc w stosunku do nienarodzonego dziecka. Kazda z nas przezywa to inaczej. i to nieprawda ze w momencie kiedy dowiadujemy sie o ciazy przechodzi bezgraniczna milosc etc. Pisza o tym nawet w poradnikach, ksiazkach tematycznych.Czasami jest tak ze milosc taka pelna dojrzewa latami. Napewno troche sie zmieni jak zacznie nam rosnac brzuszek, jak zaczniemy odczuwac ruchy, jak malenstwo przyjdzie na swiat i zobaczymy ze jestesmy w stanie je ukoic kiedy tego potrzebuje-to i wiele innych rzeczy sprawi ze ta milosc sie narodzi tak wiec glowka do gory
W kwestii dziecka jako osoby trzeciej to nie tak do konca.Tak jak pisala juz ktoras z nas zawsze mozna zostawic dziadkom no i jak malenstwo spi mamy czas tylko dla siebie.ciezkie sa pierwsze dwa lata pozniej juz z gorki Laura ma juz 5 lat i od jakies 2 lat potrafi godzinami zajmowac sie sama soba i wtedy z tz mamy czas tylko dla sibie-tak jak kiedys.takze kobietki wszytsko idzie przeskoczycbedzie dobrze

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 10:04   #4606
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość

Co do badań ja dostałam rozpiskę od gina jakie badania w danym tygodniu ciąży powinnam zrobić. I tak- byłam dziś na pobraniu krwi na badanie toksoplazmozy cytomegalowirus i na różyczkę przeciwciała. Zapłaciłam 150 zł. Mam nadzieję, że wszystkie wyniki będą dobre i nie będę się już aż tak się zamartwiać. Mnie lekarz kazał brac kw. foliowy do 12 tyg. a potem przestawić się na Pharmaton Maturelle. Cały czas myślę o badaniu przezierności karkowej. Oni mogą wykonac to badanie podczas zwykłego usg? Każdy lekarz ma taką zdolność?
Oooo mi również lekarz kazał przestawic się na Pharmaton Maturelle !

Marti- trzymam kciuki za Twoją wizytę !

Z tego co wiem to badanie genetyczne powinno robic się na dobrym sprzęcie i lekarz powinien miec odpowiednie uprawnienia aby wydac zaświadczenie po badaniu. Wiem, ze jest spore grono lekarzy, którzy robią pomiar, nie mając uprawnień, ale nie wydają zaświadczenia.

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-04-23 o 10:06
Stary 2012-04-23, 10:05   #4607
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:
Chodzi Ci o badania ryzyka wad genetycznych? Nie wiem jak w Polsce, ale tutaj (w Anglii) ok 12 tyg badanie USG i ok 15-16 tyg badanie krwi (ale można nawet do 20 tyg)
Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
Pierwsze genetyczne robi się między 11 - 14 tygodniem, ale najlepiej iść zaraz po skończeniu 12.
Cytat:
Właśnie dlatego się dziwie.. no nic jak pójdę na te co dostałam skierowanie to zrobię ją sobie dodatkowo

Mi lekarz mówił, że chyba wykonuje się je do określonej wielkości dzidziusia. Nie pamiętam dokładnie wymiarów, ale skoro byłam u niego w 10 tygodniu to kazał umówi mi się na nie tak za 3 tyg. Wtedy maluch będzie odpowiedniej wielkości. I idę 14 maja.

Tak na NFZ Dlatego niektóre badania, które nie są refundowane będę musiała mimo wszystko wykonac na własną rękę.

Dzięki Dziewczyny W czwartek zapytam lekarza o to.
Stary 2012-04-23, 10:06   #4608
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzę i prywatnie i na nfz.
Z gin na nfz chcę zrezygnować i ciąże będzie prowadziła gin, która w moim mieście przyjmuje tylko prywatnie, ale ma mnie przepisać przy nast. wizycie, tj. w środę jako pacjentkę na nfz.
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 10:07   #4609
marti86
Zakorzenienie

Badania
Robilam sama przed ciaza na toxo cytomegalie i rozyczke.niestety toxo nie przechodzilam:/ takze musze sie pilnowac.zero probowania surowego miesa, i jedzenia ciasta na kopytka czy pierogi buuuuuu
Gin zalecil mi tsh, morfologie, mocz, i cukier a jak mu pokazalam na cytomegalie to mowi ojejejej :P hehe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-23, 10:08   #4610
weronika23
Zakorzenienie

dziewczynki wkleilam wam w klubie link do zdjec z porodowki siostry tylko dajcie znac czy poszlo
Stary 2012-04-23, 10:08   #4611
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczynki

W kwestii dziecka jako osoby trzeciej to nie tak do konca.Tak jak pisala juz ktoras z nas zawsze mozna zostawic dziadkom no i jak malenstwo spi mamy czas tylko dla siebie.ciezkie sa pierwsze dwa lata pozniej juz z gorki Laura ma juz 5 lat i od jakies 2 lat potrafi godzinami zajmowac sie sama soba i wtedy z tz mamy czas tylko dla sibie-tak jak kiedys.takze kobietki wszytsko idzie przeskoczycbedzie dobrze
No ja się trochę boję jak to będzie, bo na dziadków nie mam za bardzo co liczyć. W Anglii jesteśmy tylko we dwoje, więc musimy dać sobie radę sami.

Stary 2012-04-23, 10:10   #4612
marti86
Zakorzenienie

dziekuje za ksiuki

Kamila mysle ze powinnas zrobic na toxo bedziesz spokojniejsza i zrob pelne czyli igg i igm nie pamietam ktore jest ktore ale jedno swiadczy czy masz przeciwciala a drugie czy nie przechodzisz choroby aktualnie.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Halawaya no to nie ukrywac ze bedziecie mieli troszke utrudnione zadanie:/ nie macie kogos bliskiego ze znajomych np na kogo moglibyscie liczyc chcac pobyc chwile sami??

Stary 2012-04-23, 10:11   #4613
aniamotylek
Rozeznanie

Hej dziewczynki, ja dzisiaj nie za fajnie sie czuje mega mdlosci nadal trwaja, odnosnie pasow , tutaj mozecie posluchac eksperta.
http://dziendobry.tvn.pl/video/zapin...est,10812.html

Pieski cudne, super ze byly udane wizyty, i trzymam kciuki za te dzisiejsze,

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-23, 10:11   #4614
weronika23
Zakorzenienie

http://allegro.pl/sukienka-tunika-dw...295195982.html dziewczynki powiedzcie mi czy nadaje sie na bierzmowanie na wiech marynarke przyrzuce bo nie mam rzadnej koncepcji a zbliza sie i jeszcze prezent musze kupic
Stary 2012-04-23, 10:11   #4615
martaj9
Rozeznanie

Co do cytomegalowirusa to nie każdy lekarz zaleca zrobienie tego badania. Moim dwóm koleżankom zalecił a mnie nie. Zrobiłam dla świętego spokoju. Do poczytania http://www.cytomegalia.com/cytomegalia_w_ciazy.php

Stary 2012-04-23, 10:12   #4616
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Badania
Robilam sama przed ciaza na toxo cytomegalie i rozyczke.niestety toxo nie przechodzilam:/ takze musze sie pilnowac.zero probowania surowego miesa, i jedzenia ciasta na kopytka czy pierogi buuuuuu
Gin zalecil mi tsh, morfologie, mocz, i cukier a jak mu pokazalam na cytomegalie to mowi ojejejej :P hehe
A co to jest ta cytomegalia? Ja to ciemna w tych sprawach jestem jeszcze

Cytat:
No ja się trochę boję jak to będzie, bo na dziadków nie mam za bardzo co liczyć. W Anglii jesteśmy tylko we dwoje, więc musimy dać sobie radę sami.
My też mieszkamy spory kawałek od rodziców, więc z zostawianiem dziecka u dziadków będzie problem. Jedynie na weekendy jak będziemy jeździć do nich, to będziemy mogli odsapnąć Stęsknieni dziadkowie będą się zajmować wnukiem
Stary 2012-04-23, 10:13   #4617
martaj9
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/sukienka-tunika-dw...295195982.html dziewczynki powiedzcie mi czy nadaje sie na bierzmowanie na wiech marynarke przyrzuce bo nie mam rzadnej koncepcji a zbliza sie i jeszcze prezent musze kupic
Sukienka fajna. Nadaje się na tę okazję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-23, 10:13   #4618
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Co do cytomegalowirusa to nie każdy lekarz zaleca zrobienie tego badania. Moim dwóm koleżankom zalecił a mnie nie. Zrobiłam dla świętego spokoju. Do poczytania http://www.cytomegalia.com/cytomegalia_w_ciazy.php
O, dziękuję, zaraz poczytam
Stary 2012-04-23, 10:14   #4619
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

Halawaya no to nie ukrywac ze bedziecie mieli troszke utrudnione zadanie:/ nie macie kogos bliskiego ze znajomych np na kogo moglibyscie liczyc chcac pobyc chwile sami??
Jedynie koleżanka z pracy, ale ponieważ pracuje na noc, więc okienko do zajęcia się dzieckiem jest bardzo wąskie. No nic.. damy radę - może podczas urlopu w Polsce dziadkowie będą tak spragnieni wnkuka/wnuczki, że będziemy mieli tylko czas dla siebie

Stary 2012-04-23, 10:16   #4620
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dzień Dobry powwekendowo

Dzisiaj czeka mnie wizyta u endokrynologa, a potem kontrola bioderek córci.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości