AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-31, 17:50   #4591
channy
Raczkowanie

Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
zalezy od rodziny, ilu godzin pracy wymagaja itd.
niektorzy beda zadowoleni, ze maja au pair ktora jest aktywna, chce sie edukowac ...a niektorzy beda wymagali dyspozycujnosci...
Najlepiej po prostu spytaj rodzin, z ktorymi piszesz/ bedziesz pisac

super! Lubimy czytac au pairowe blogi
Poza tym, dzięki za pierwszy post Pytania do rodziny bardzo się przydały, bo sama bym nie wpadła, żeby o niektóre rzeczy zapytać.
channy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 17:53   #4592
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez channy Pokaż wiadomość
Poza tym, dzięki za pierwszy post Pytania do rodziny bardzo się przydały, bo sama bym nie wpadła, żeby o niektóre rzeczy zapytać.
ciesze sie, ze to komus pomaga)

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 18:31   #4593
laczupakabra
Rozeznanie

GG do laczupakabra

Cytat:
ciesze sie, ze to komus pomaga)
o tak bardzo pomaga
laczupakabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 20:27   #4594
heziola
Zadomowienie

Dziewczyny, jestem po swojej Iszej rozmowie. Denerwowałam się bardzo, ale już po kilku chwilach, cały stres zszedł ze mnie. Rodziną jestem zachwycona, bardzo mi pasują, mam wrażenie, że ja im także. Jestem pierwszą au pair, z którą rozmawiali, a mają kilka w zanadrzu. Mają dać znać do końca tygodnia przyszłego. Dogadaliśmy się od samego początku, mamy podobne zwyczaje, widziałam dzieci, tylko cały czas to jedno ale, że chcą kogoś od 28 października, a ja chciałam wyjechać 2 miesiące wcześniej.
Naładowałam się niezwykle pozytywnie tą rozmową.
I mnie podbudowali, powiedzieli, że mój inglisz is very good
heziola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 21:12   #4595
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez heziola Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem po swojej Iszej rozmowie. Denerwowałam się bardzo, ale już po kilku chwilach, cały stres zszedł ze mnie. Rodziną jestem zachwycona, bardzo mi pasują, mam wrażenie, że ja im także. Jestem pierwszą au pair, z którą rozmawiali, a mają kilka w zanadrzu. Mają dać znać do końca tygodnia przyszłego. Dogadaliśmy się od samego początku, mamy podobne zwyczaje, widziałam dzieci, tylko cały czas to jedno ale, że chcą kogoś od 28 października, a ja chciałam wyjechać 2 miesiące wcześniej.
Naładowałam się niezwykle pozytywnie tą rozmową.
I mnie podbudowali, powiedzieli, że mój inglisz is very good
brawo czyli pierwsze koty za ploty
zAwsze mozesz znalezc jakas inna rodzinke na te 2 miesiace, a jesli nie..to zwyczajnie bedziesz miec dluzsze wakacje w Polszy

no i powodzenia ! trzymamy kciuki za wyniki w przyszlym tygodniu!

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 21:27   #4596
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lovelyashley Pokaż wiadomość
no więc pierwsze spotkanie było dla mnie trochę szokujące, bo inaczej wygląda niż na skype, głos też inny i co najważniejsze jest niższy ode mnie... w sumie była 12 w nocy, więc nie wiadomo ile nie gadaliśmy.. dałam mu jedzenie, które ugotowałam i mu smakowało ^^ heee
później poszłam zaprowadzić go do nowego miejsca ( odprowadził mnie nawet, bo powiedział, że nie ma innej opcji... )

dzisiaj spędziłam z nim cały dzień, byliśmy na zakupach, później byliśmy w nowym pokoju, hmmm dostałam prezenty ^^ a na wieczór zabrał mnie na obiad

do wyglądu i głosu idzie przywyknąć, ale ten wzrost.. no ciężko dla mnie. gdy siedzimy itd wszystko jest ok, ale gdy muszę iść koło niego czuję się niekomfortowo
on jest naprawdę dla mnie dobry, troszczy się o mnie, chce mnie uszczęśliwiać, lubi mnie za to kim jestem, nie przeszkadza mu mój wygląd bez make upu ( baa, jeszcze pyrtoli, że woli bez o.O ) albo moja waga, to samo idzie w jego stronę, nie jest zły itd, lubię z nim przebywać i rozmawiać, wszystko good ALE... no to ale ten wzrost spędza mi sen z powiek.. póki co mi to przeszkadza , jestem rozczarowana ;( nie wiem co robić.. tyle planów mamy wspólnych, nie chce siebie ani jego stawiać w trudnej sytuacji, bo będzie nam mega ciężko.
Ech, jeśli to ten właściwy nawet wzrost nie będzie przeszkodą. U mnie sytuacja jest odwrotna, bo mam dużo wyższego Tż od siebie i na początku też się stresowałam, że śmiesznie razem wyglądamy itd., teraz mam to już gdzieś. A tak w ogóle wesołych świąt dziewczyny
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 21:36   #4597
laczupakabra
Rozeznanie

GG do laczupakabra

no właśnie wesołych świąt, dziewczyny

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-31, 21:56   #4598
gorzala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasieńka_666 Pokaż wiadomość
Będziesz podróżowała z lotniska?
Bo wtedy sam bilet z lotniska do centrum wyniesie Cię ok 20f pewnie.
tak sobie teraz oglądam ceny biletow bo myślałam, zeby sie wybrać z kumpelą na dwa dni do Londka i wlasnie myslę, z jakiego lotniska by to wyszło najtaniej i czym?? moze lepiej polegać na stopa? :P
20 funtow tylko na dojazd z London Stansted do centrum zmarnować.. troche żal
gorzala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 22:32   #4599
laczupakabra
Rozeznanie

GG do laczupakabra

http://www.aupair-world.net/index.ph...il/?&a=1721940 doradźcie, które zdjęcie z galerii będzie najlepsze na profilowe, nie mam nowszych zdjęć, tak to jest jak się nie ma aparatu

Edit: nowszych ani ładniejszych ;x

Edytowane przez laczupakabra
Czas edycji: 2013-03-31 o 22:39
Stary 2013-03-31, 22:56   #4600
gorzala
Zakorzenienie

stawiam na drugie ))
Stary 2013-03-31, 23:09   #4601
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
ashley
jak zaczniesz go bardziej lubic, za to jaki jest i kim jest i czy Ci w jego towarzystwie ok czy nie to wzorost przestanie Ci przeszkadzac

nawet nie bedziesz tego widziec....
Ale jesli bedzie Cie to nadal razilo w oczy- to oznacza ze " to " nie to

Ja takze mialam ten sam problem i na poczatku ubieralam jak najnizsze buty spotykajac sie z Tz, no i wcale mnie nie bawilo takie popularne zdjecie gdzie jest Tz i jego najwyzszy kumpel...razem...Ale...te raz juz tego nie widze, i ze wszystkich dookola chyba tylko ja taka drame robilam na temat tego...
w tym sęk, że jak jestem z nim to mi jest dobrze, mogę z nim o wszystkim pogadać bez wyjątków, troszczy się o moje uczucia, co bym nie chciała to zazwyczaj jest na tak, rozpieszcza mnie, że tak powiem heee
tak jak pisałam, gdy siedzimy czy leżymy jest ok, ale gdy przyjdzie do wstania.. on nie ma z tym problemu, mówi, że fajnie, że jestem wysoka bla bla

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Cytat:
Napisane przez smerrfetka Pokaż wiadomość
Fajnie się zapowiada Nie skreślaj go jeszcze, może nauczysz się do tego podchodzić z dystansem
nie skreślam go... staram się podchodzić z dystansem, chociaż ciężko bo hectic jestem ahhhh, oby mi się zmieniło, bo ja naprawdę spoko gostek

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
Napisane przez gorzala Pokaż wiadomość
roux ma rację.. jeśli z czasem nadal będzie ci to przeszkadzać, to po prostu nie 'to' niemniej jednak w rosji bodajże jest klinika gdzie łamią kości i przedłużają trochę nogi... XDDD już siedzę cicho ^^'

taaak, wiem o tym, czytałam o tym oczywiście haha wtedy się śmiałam,że szkoda, że nie skracają nóg :P
ymmm, ale wiecie jaki to ból, i rok się jest w drutach na nogach
lovelyashley jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-31, 23:11   #4602
gorzala
Zakorzenienie

ano ból jest w koncu łamią ci nogi xD ale jest pretekst do palenia marihuany albo przyjmowania morfiny jak ktoś preferuje xD
Stary 2013-03-31, 23:14   #4603
lovelyashley
Rozeznanie

dzisiaj się trochę zezłościłam, bo hostka nie pozwoliła mu przychodzić do mnie, jako, że już przyszedł powiedziała, że może zostać, ale że na przyszłość nie...
ehhh, w poprzedniej rodzince akurat z tym nie miałam problemu, no ale co mam za wyjście, pozostaje mi uszanować jej głupią zasadę ( jakbyśmy robili nie wiadomo co, siedząc cały czas u mnie w pokoju) dobrze, że mamy nasz pokój jeszcze ^.^ tyle, że to ja zawsze będę musiała tam łazić, no chyba, że znajdę pracę i się tam wprowadzę, kto wie
ale słuchajcie, łóżko tam jest królewskie !

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Cytat:
ano ból jest w koncu łamią ci nogi xD ale jest pretekst do palenia marihuany albo przyjmowania morfiny jak ktoś preferuje xD
ale to oczywiście azjaci wymyślili, jako, że chcą być wyżsi
ostatnio chińczycy wymyślili palenie na ciele.. kładzie się coś, później ręcznik czy coś i podpala by mieć lepszą skórę ( dopisek, że można zostać poparzonym ale i tak korzystają z tych usług )
Stary 2013-03-31, 23:26   #4604
gorzala
Zakorzenienie

haha ja tez w b&b mialam krolewskie loze co do uslug z jakich korzystaja azjaci coz... to troche inny swiat od naszego, mysle, ze to ma wiele do tematu hehe
Stary 2013-03-31, 23:29   #4605
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
haha ja tez w b&b mialam krolewskie loze co do uslug z jakich korzystaja azjaci coz... to troche inny swiat od naszego, mysle, ze to ma wiele do tematu hehe
jako, że jestem fanką to się trochę orientuję w niektórych sprawach, ale taka prawda, że nie będąc azjatą się tego nie zrozumie
Stary 2013-03-31, 23:34   #4606
gorzala
Zakorzenienie

no cóż to jak z większością zasad. kultura, religia, podejście do życia, tradycje.. dla nich tez to moze sie wydawać dziwne :P np. dla japończyka chodzenie w butach po domu (jak to na wyspach mają w zwyczaju :P)
Stary 2013-03-31, 23:37   #4607
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
no cóż to jak z większością zasad. kultura, religia, podejście do życia, tradycje.. dla nich tez to moze sie wydawać dziwne :P np. dla japończyka chodzenie w butach po domu (jak to na wyspach mają w zwyczaju :P)
nom, tam kapcie czekają na wejściu hee
są restauracje, w których należy zdjąć obuwie przed wejściem
Stary 2013-04-01, 01:31   #4608
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666
AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX

Gorzala, bus do centrum kosztuje 6£. Także nie musisz wydawać 20£. Trochę dłużej to trwa, ale można zaoszczędzić.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Moonwalker

Kasieńka_666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 08:15   #4609
gorzala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovelyashley Pokaż wiadomość
nom, tam kapcie czekają na wejściu hee
są restauracje, w których należy zdjąć obuwie przed wejściem
a żeby się wykąpać w wannie dobrze najpierw wziąć prysznic :P Ale to dobrze, że nie sa z nich takie fleje, dzieki temu nie musisz sie brzydzic korzystac z publicznej toalety czy łaźni, że złapiesz grzyba czy inne dziadostwo ohh :P

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasieńka_666 Pokaż wiadomość
Gorzala, bus do centrum kosztuje 6£. Także nie musisz wydawać 20£. Trochę dłużej to trwa, ale można zaoszczędzić.
dzieki! to prawie tak jak za bus z kato do pyrzowic, nie ma źle no i co ja marudze jak zawsze mozna sprobowac stopa zlapac :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-01, 08:35   #4610
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:

dzieki! to prawie tak jak za bus z kato do pyrzowic, nie ma źle no i co ja marudze jak zawsze mozna sprobowac stopa zlapac :P
Gorzała, ja polecałabym znaleźć tanie bilety do Luton, a z Luton masz b. tanie bilety easybusem do Earls Court (niemal centrum, masz tam District, Piccadilly line pod nosem). Jedzie się godzinę z lotniska. Bilety easybusa do Earls Court jeżeli rezerwowane wcześniej kosztują nawet 2 Ł czy 3Ł
Stary 2013-04-01, 09:09   #4611
gorzala
Zakorzenienie

sounds nice, cheers!
Jeszcze to ogarnę, szukam najtańszych dróg z możliwych
Na wakacje mam być w UK, ale tylko w ramach występu mojego chłopa, a to i tak nie jest jeszcze na 100% pewne, więc nie chce ryzykować haha
Stary 2013-04-01, 11:56   #4612
channy
Raczkowanie

Okej, mam ofertę dziewczyny, powiedzcie co myślicie Rodzinka z okolic Strasbourga (FR), czworo dzieci (15, 11, 7 i 4). Oferują 100 euro/tydzień + 7e za dodatkowe godziny. Bilet miejski zapewniony, ale kurs muszę opłacić sama - koszty ok. 160 e/rok.
Stary 2013-04-01, 12:07   #4613
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:
Okej, mam ofertę dziewczyny, powiedzcie co myślicie Rodzinka z okolic Strasbourga (FR), czworo dzieci (15, 11, 7 i 4). Oferują 100 euro/tydzień + 7e za dodatkowe godziny. Bilet miejski zapewniony, ale kurs muszę opłacić sama - koszty ok. 160 e/rok.
Wygląda spoko A ile godzin? Dzieci już są starsze, nie aż tak wymagające, więc jak bym poważnie rozważyła

Kurs też niedrogi
Stary 2013-04-01, 12:14   #4614
channy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
Wygląda spoko A ile godzin? Dzieci już są starsze, nie aż tak wymagające, więc jak bym poważnie rozważyła

Kurs też niedrogi
30 godzin w tygodniu + 2 babysittingi Weekendy zazwyczaj wolne, tylko w soboty do południa zajęte, ale to dodatkowo płatne.

Strasznie podoba mi się ta oferta, zwłaszcza, że gdy czytałam, że au-pairki zarabiają 260e miesięcznie i to jest średnio, bo Francja droga to ucieszyłam się na taki "zarobek" I oczywiście podoba mi się, że dzieciaki starsze, a tym jednym malutkim z chęcią bym się zaopiekowała.
Stary 2013-04-01, 13:12   #4615
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:
30 godzin w tygodniu + 2 babysittingi Weekendy zazwyczaj wolne, tylko w soboty do południa zajęte, ale to dodatkowo płatne.

Strasznie podoba mi się ta oferta, zwłaszcza, że gdy czytałam, że au-pairki zarabiają 260e miesięcznie i to jest średnio, bo Francja droga to ucieszyłam się na taki "zarobek" I oczywiście podoba mi się, że dzieciaki starsze, a tym jednym malutkim z chęcią bym się zaopiekowała.
łap ich
Stary 2013-04-01, 14:00   #4616
laczupakabra
Rozeznanie

GG do laczupakabra

Cytat:

to ta rodzinka z matką polskiego pochodzenia? chcesz wyjechać do nich na cały rok?
Stary 2013-04-01, 15:02   #4617
channy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laczupakabra Pokaż wiadomość
to ta rodzinka z matką polskiego pochodzenia? chcesz wyjechać do nich na cały rok?
Tak. O matko, coś nie tak z nimi?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-01, 15:24   #4618
laczupakabra
Rozeznanie

GG do laczupakabra

Cytat:
Tak. O matko, coś nie tak z nimi?
haha spokojnie, spokojnie, po prostu zobaczyłam ich profil
Stary 2013-04-01, 15:28   #4619
channy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laczupakabra Pokaż wiadomość
haha spokojnie, spokojnie, po prostu zobaczyłam ich profil
Jezu, straszysz ludzi W takim razie odpisuję na ich maila, bo tak powstrzymywałam się. A Ty też szukasz rodziny?
Stary 2013-04-01, 15:40   #4620
laczupakabra
Rozeznanie

GG do laczupakabra

Cytat:
Jezu, straszysz ludzi W takim razie odpisuję na ich maila, bo tak powstrzymywałam się. A Ty też szukasz rodziny?
tak do Anglii na lato i potem do Włoch albo Fancji na 6 miesięcy i na kolejne 6 miesięcy do Włoch albo Francji w zależności, gdzie będę wcześniej chyba, że znajdę jakąś super rodzinkę od razu na 6 miesięcy to w sumie nie będzie robiło mi różnicy

jeszcze napiszę do dwóch rodzinek i będzie dokładnie 100 wysłanych aplikacji, teraz muszę oszczędzać, żeby nie zablokowali mi konta

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

a na 60 wiadomości nie dostałam odpowiedzi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości