|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#4592 | ||
|
Zadomowienie
|
Już też właśnie pytałam o nią i z ciekawości sprawdziłam, że zdjęcia w klubie dodawała 4 października. To jednak kawał czasu jest. Mam nadzieję, że wszystko w porządku u niej
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
no wysokie, cholera i to coraz częściej takie ma
bierze tabletki, ale za każdym razem jak takie coś, to wszyscy na baczność
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wzrostu wagi w ostatnim trymestrze, to pytałam lekarza o to, stwierdził, że jak do tej pory nie przytyłam za dużo, to na pewno się to nie zmieni, chyba że napadnie mnie wilczy apetyt na słodkości i fast foody, ale jeśli nie, to nie mam się co obawiać. Wzrost wagi jest przeważnie regularny u większości kobiet. |
|
|
|
|
#4595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale mnie plecy napie.....ją chyba zaraz zwariuję! Mam już tego dość |
||
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
Evel super ze wizyta udana, mala juz ladnie urosla
![]() co do rozstepow to mi sie chyba zaczynaja takie jasniutkie na pupie w pierwszej ciazy mnie to ominelo wiec nadeszla pora ale tragedii nie ma zobaczymy co dalej ![]() no wlasnie ja tyje reguralnie co 5 tyg ponad 2 kg i nawet teraz sie pilnowalam zeby bylo mniej ale sie nie zapowiada na to wiec dalej mam nadzieje ze w 15 kg sie zmieszcze i bedzie ok ![]() w sumie nogi mi tez nie przytyly, dalej patyczki mam, cycki urosly mega wiec pewnie same one maja 2 kg wiecej ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- a wlasnie jeszcze co do odwiedzin w szpitalu po porodzie... to u mnie byli rodzice i tescie (tesc mi nawet roze przyniosl ) no i oczywiscie maz ![]() poza tym jedna kolezanka ktora w tym szpitalu pracowala przyszla na chwilke ale mi to nie przeszkadzalo, reszta rodzinki wiedziala ze nie jest to odpowiednia pora na odwiedziny ![]() Teraz tez nie jestem za przepychem na sali ale jak rodzice mnie odwiedza to zla nie bede, a jak ktos odwiedzal kobitki z sali to tez mi jakos nie przeszkadzalo za bardzo, bylam zajeta małą
Edytowane przez eff8 Czas edycji: 2012-10-25 o 21:26 |
|
|
|
#4597 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie. Wreszcie osiągnęłam III trymestr, jestem na zwolnieniu i mam więcej czasu. I wielką ochotę na aktywność netową.
Przeczytałam kilka ostatnich wpisów i zadumałam się nad rozstępami. Kiedyś czytałam, że to kwestia genetyczna, i jeśli mama po ciąży nie miała rozstępów, to jej córka tez raczej nie będzie miała. I odwrotnie, jeśli sa skłonności w rodzinie, to żadne kosmetyki nie pomogą. U mnie, niestety, sprawdził się drugi scenariusz. Ale rozstępy były widoczne dopiero po porodzie. załamałam się jak je zobaczyłam, fioletowe krechy. Jedyne pocieszenie, to że one potem maleją i blakną. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
muszę się trochę ogarnąć, bo jutro wizyta u lekarza, tylko jak ja tam dostanę
cholera, nie ma mnie kto ogolić chyba mi zejdzie do północy w łazience
|
#4599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
Tutaj sie liczy fart to prawie jak z egzaminem na prawko
|
|
|
#4600 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4602 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sprawdzał Tż, ale to wystarczy kanapę złożyć, a nawet ręką można sprawdzić. Cytat:
![]() Ja na górze nie moge bo zaraz mnie ręce bolą a Tż zamiast mnie trzymać za biorda to tak jakoś kombinuje że za brzuch łapie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=Hosenka*;37247903]Tak piszecie o tym twardnieniu brzucha a ja nie wiem jak to się czuje Bo ja czasem tez mam twardy, ale tylko z tej strony,gdzie jest dziecko (z prawej) - lewą mam miękką ![]() czasem też czuję takie napięcie brzucha, ale chyba to skóra. [/QUOTE] Ja mam własnie podobnie, twardy tylko tam gdzie dzidzia ma głowe a tak to miękki.
|
|
#4603 |
|
Rozeznanie
|
Wpadłam na chwilę, zaraz spać idę, jakoś oczy mnie pieką strasznie. Byałam dzisiaj na dłuższych zakupach i teraz brzuszek napięty.
Pisałyście o odwiedzinach w szpitalu - ja wolałabym żeby był tylko mój mąż i ewentualnie mama. Jak przyjdzie ktoś inny to chyba cyckę wyciągnę na wierzch do karmienia to może szybko ucieknął Kupiłam rajstopy dla maluszka, nie mogłam się powstrzymać ale teraz się boję, że ich nawet nie założe na takie tycie nóżki. Ale mam wielkiego strupa na ustach chyba nici z sesji zdjęciowej z brzuszkiem w przyszłym tyg, tylko kiedy później moja siostra znajdzie czas to ja nie wiem. Szkoda bo się cieszyłam na to strasznie. Zauważyłam, że mi uda urosły ostatnio i dupka. Chyba trzeba zrezygnować z podjadania słodyczy
|
#4604 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja ostatnio po omacku, tylo ja kremu veet uzywam, i nawet nie sprawdziłam w lusterku jak mi poszło, rozstępów też nie sprawdzam czy mam |
||
|
|
|
#4605 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a on się pyta czy muszą być pomalowane jak ich z butów nie widać
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy chyba bardzo podobną sytuację : u mnie 27 tydzień trwa - tp. na 28.01 - na wadze +4kg. Z tym, że wszyscy mówią (np ostatnio jedni znajomi widzieli mnie po raz pierwszy w ciąży i mówią, że jedyna oznaka to brzuszek), że nigdzie nie widać, we wszystko wchodzę, gdyby nie brzuszek. Zmierzyłam też dzisiaj jego obwód dla aktualizacji i dobił 90cm. Nie wiem czy to dużo czy mało ale chyba na razie wiedzie mi się całkiem nieźle.Narzekam na zgagę, bolące mięśnie (ciężko się obrócić na bok w nocy) - ale poza tym nic się nie dzieje i bardzoo to doceniam. Bałam się o szyjkę, że może coś się dziać zacznie, ale na wczorajszej wizycie nadal długa była i wszystko w porządku, więc uff. i ja też Black idę w poniedziałek na glukozę, bo właśnie mi została zlecona
|
|
|
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj jestem umękolona, zrobiłam 6 wiąznek na groby i rączki mi odpadają. Jutro samochodem jade do mamy a tu ma sniegiem walić, zamiast godzinę pewnie będe jechać ze trzy... masakara
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4609 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4611 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W takim razie mi moja też nie, niech się inni męczą widokiemCytat:
Śmiechy hihy ale to przecież prawda:O Ja się boję trochę bo nie mam za grosz cierpliwości i jak widzę jak dziecko wyciera łapkę po ciastku czekoladowym w kanapę to mnie skręca Albo nie mogę się uspokoić jak jest coś niepoukładane np na ławie. Ojjj ciężko będzie, powiedzcie, że swoje dziecko to inaczejCzuję się jak jeden wielki smark z nosa, głowa ściśnięta, gorąco... Ale nic, trzeba iść do szkoły i mocz oddać na badania. A i mam do Was głupie pytanie: wczoraj mała szalała mi przez 3h bez przerwy, teraz też ciągle-nie za dużo? Może chce mi coś powiedzieć? Wiem, że lepiej czuć ją cały czas niż wcale ale kurcze, które dziecko się wierzga przez 3h
|
||
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
meduzza- mi też się tak zdażyło,że mały szalał ze 3 h- byłam tym autentycznie zmęczona bo skakał po przeponie, napieprzał w żebra, pęcherz- wariat
ostatnio za to częściej się wyciąga- chce pokazać jaki jest duży ![]() kurde a u mnie do dupy noc cd. ja już nie mam sił wszystko mnie boli na poprawę humoru idę spodzie trzepnąć za☠☠☠iste śniadanko miłego dnia koleżanki |
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja od 6 30 spac nie moge.....
po wczorajszym dniu - ikea, castorama, remont tak mnie w nocy miesnie bolaly w pachwinach ud ze myslalam ze mi je odcinaja...! W ogole rano dostalam tez wyplate, do ktorej mialam dostac 1000 zl takiego dodatku za wziecie slubu, no i patrze na ta wyplate i tam 300 zl mniej niz zakladalam, to mnie tż uswiadomil ze to pewnie bylo 1000 zl brutto tylko nikt mnie nie poinformował ![]() Zaraz bede was nadrabiac bo mnie tu wczoraj nie bylo w ogole. No i zaczynam 28 tydzien ! Kiedy to tak zlecialo?
|
#4614 |
|
Zadomowienie
|
Kurka siwa, trochę mnie nie było i tyle do nadrobienia
![]() Sytuacja z TŻem u mnie dopiero się normuje po kłótniach weekendowych Ogónie zalatana jestem strasznie w tym tygodniu, na nogach od rana do wieczora plus jakieś prace do szkoły, masakra! dziś też niestety nie jest lepiej, TŻ wyszedł do pracy a ja wstałam razem z nim, muszę się ogaąrnąć, zrobić parę rzeczy i wyjść, wrócę o 22 Tak więc nie nadrobię Was za mocno, pochwalę się tylko,że wczoraj kupiłam te rajstopki w lidlu, TŻ mówił, że takie ładne i przykladał do brzucha, że niby przymierza
|
|
|
|
#4615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4616 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
zaraz jakies sniadanko trzeba zrobic ![]() Cytat:
witaj ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no ale coz kazda z nas jest inna i jedna przytyje malutko a inna wiecej i chyba trzeba sie z tym pogodzic
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe fajne;p Wlasnie sie zwlekłam z łóżka... na śniadanko płateczki ... mimo ładnej pogody nie mam humoru ;/
|
|
|
#4618 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, ale pogoda dzisiaj. Wstaję patrzę a tu śnieg! Ja nie chce
Miałam ciężką noc, krótko spalam bo mój mały szalał pól nocy. Do tego wszystko mi drętwiało i nie mogłam pozycji wygodnej znaleźć.
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja juz po śniadanku, niedługo drugie he he ![]() słoneczko pięknie świeci, szkoda tylko że taka piździawa na zewnątrz ![]() nic mi się nie chce, ehh
|
|
|
|
#4620 |
|
Rozeznanie
|
Odkryłam ostatnio smakowitą rzecz na śniadanie: banan+jabłko+jogurt naturalny, zblendowane na aksamitny mussss mmmmm pychota. Już trzeci dzień tak wygląda moje 1 śniadanie. Zobaczymy jak długo mi będzie jeszcze smakowało.
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Mi też nic się dzisiaj nie chce. Muszę sprzątnąć szafkę w łazience bo pełno przeterminowanych kosmetyków już mam. No i kocyk dla małego czeka, została mi 1/3 do zrobienia ale mam lenia na niego. ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Teraz pora na 2 śniadanie - idę wypróbować wedlinkę własnego wypieku, wczoraj całe 2 godziny się piekła
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

masakra

bierze tabletki, ale za każdym razem jak takie coś, to wszyscy na baczność
kocham z tymiankiem i cebula a do tego duuużo oliwy

ale tragedii nie ma zobaczymy co dalej 

cholera, nie ma mnie kto ogolić
chyba mi zejdzie do północy w łazience

22.05.2008
14.08.2011