|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | ||
Zadomowienie
|
Już też właśnie pytałam o nią i z ciekawości sprawdziłam, że zdjęcia w klubie dodawała 4 października. To jednak kawał czasu jest. Mam nadzieję, że wszystko w porządku u niej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Zakorzenienie
|
no wysokie, cholera i to coraz częściej takie ma
![]() ![]()
#4594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do wzrostu wagi w ostatnim trymestrze, to pytałam lekarza o to, stwierdził, że jak do tej pory nie przytyłam za dużo, to na pewno się to nie zmieni, chyba że napadnie mnie wilczy apetyt na słodkości i fast foody, ale jeśli nie, to nie mam się co obawiać. Wzrost wagi jest przeważnie regularny u większości kobiet. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale mnie plecy napie.....ją ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Zakorzenienie
|
Evel super ze wizyta udana, mala juz ladnie urosla
![]() co do rozstepow to mi sie chyba zaczynaja takie jasniutkie na pupie ![]() ![]() ![]() no wlasnie ja tyje reguralnie co 5 tyg ponad 2 kg i nawet teraz sie pilnowalam zeby bylo mniej ale sie nie zapowiada na to ![]() ![]() w sumie nogi mi tez nie przytyly, dalej patyczki mam, cycki urosly mega wiec pewnie same one maja 2 kg wiecej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- a wlasnie jeszcze co do odwiedzin w szpitalu po porodzie... to u mnie byli rodzice i tescie (tesc mi nawet roze przyniosl ![]() ![]() poza tym jedna kolezanka ktora w tym szpitalu pracowala przyszla na chwilke ale mi to nie przeszkadzalo, reszta rodzinki wiedziala ze nie jest to odpowiednia pora na odwiedziny ![]() Teraz tez nie jestem za przepychem na sali ale jak rodzice mnie odwiedza to zla nie bede, a jak ktos odwiedzal kobitki z sali to tez mi jakos nie przeszkadzalo za bardzo, bylam zajeta małą ![]()
Edytowane przez eff8 Czas edycji: 2012-10-25 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Przyczajenie
|
Witajcie. Wreszcie osiągnęłam III trymestr, jestem na zwolnieniu i mam więcej czasu. I wielką ochotę na aktywność netową.
Przeczytałam kilka ostatnich wpisów i zadumałam się nad rozstępami. Kiedyś czytałam, że to kwestia genetyczna, i jeśli mama po ciąży nie miała rozstępów, to jej córka tez raczej nie będzie miała. I odwrotnie, jeśli sa skłonności w rodzinie, to żadne kosmetyki nie pomogą. U mnie, niestety, sprawdził się drugi scenariusz. Ale rozstępy były widoczne dopiero po porodzie. załamałam się jak je zobaczyłam, fioletowe krechy. Jedyne pocieszenie, to że one potem maleją i blakną. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
muszę się trochę ogarnąć, bo jutro wizyta u lekarza, tylko jak ja tam dostanę
![]() ![]()
#4599 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
Tutaj sie liczy fart ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sprawdzał Tż, ale to wystarczy kanapę złożyć, a nawet ręką można sprawdzić. Cytat:
![]() Ja na górze nie moge bo zaraz mnie ręce bolą a Tż zamiast mnie trzymać za biorda to tak jakoś kombinuje że za brzuch łapie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=Hosenka*;37247903]Tak piszecie o tym twardnieniu brzucha a ja nie wiem jak to się czuje ![]() ![]() czasem też czuję takie napięcie brzucha, ale chyba to skóra. [/QUOTE] Ja mam własnie podobnie, twardy tylko tam gdzie dzidzia ma głowe a tak to miękki.
![]() |
#4603 |
Rozeznanie
|
Wpadłam na chwilę, zaraz spać idę, jakoś oczy mnie pieką strasznie. Byałam dzisiaj na dłuższych zakupach i teraz brzuszek napięty.
Pisałyście o odwiedzinach w szpitalu - ja wolałabym żeby był tylko mój mąż i ewentualnie mama. Jak przyjdzie ktoś inny to chyba cyckę wyciągnę na wierzch do karmienia to może szybko ucieknął ![]() Kupiłam rajstopy dla maluszka, nie mogłam się powstrzymać ale teraz się boję, że ich nawet nie założe na takie tycie nóżki. Ale mam wielkiego strupa na ustach ![]() Zauważyłam, że mi uda urosły ostatnio i dupka. Chyba trzeba zrezygnować z podjadania słodyczy ![]()
#4604 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja ostatnio po omacku, tylo ja kremu veet uzywam, i nawet nie sprawdziłam w lusterku jak mi poszło, rozstępów też nie sprawdzam czy mam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy chyba bardzo podobną sytuację : u mnie 27 tydzień trwa - tp. na 28.01 - na wadze +4kg. Z tym, że wszyscy mówią (np ostatnio jedni znajomi widzieli mnie po raz pierwszy w ciąży i mówią, że jedyna oznaka to brzuszek), że nigdzie nie widać, we wszystko wchodzę, gdyby nie brzuszek. Zmierzyłam też dzisiaj jego obwód dla aktualizacji i dobił 90cm. Nie wiem czy to dużo czy mało ![]() Narzekam na zgagę, bolące mięśnie (ciężko się obrócić na bok w nocy) - ale poza tym nic się nie dzieje i bardzoo to doceniam. Bałam się o szyjkę, że może coś się dziać zacznie, ale na wczorajszej wizycie nadal długa była i wszystko w porządku, więc uff. i ja też Black idę w poniedziałek na glukozę, bo właśnie mi została zlecona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj jestem umękolona, zrobiłam 6 wiąznek na groby i rączki mi odpadają. Jutro samochodem jade do mamy a tu ma sniegiem walić, zamiast godzinę pewnie będe jechać ze trzy... masakara
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Czuję się jak jeden wielki smark z nosa, głowa ściśnięta, gorąco... Ale nic, trzeba iść do szkoły i mocz oddać na badania. A i mam do Was głupie pytanie: wczoraj mała szalała mi przez 3h bez przerwy, teraz też ciągle-nie za dużo? Może chce mi coś powiedzieć? Wiem, że lepiej czuć ją cały czas niż wcale ale kurcze, które dziecko się wierzga przez 3h ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
meduzza- mi też się tak zdażyło,że mały szalał ze 3 h- byłam tym autentycznie zmęczona bo skakał po przeponie, napieprzał w żebra, pęcherz- wariat
ostatnio za to częściej się wyciąga- chce pokazać jaki jest duży ![]() kurde a u mnie do dupy noc cd. ja już nie mam sił wszystko mnie boli na poprawę humoru idę spodzie trzepnąć za☠☠☠iste śniadanko miłego dnia koleżanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja od 6 30 spac nie moge.....
![]() W ogole rano dostalam tez wyplate, do ktorej mialam dostac 1000 zl takiego dodatku za wziecie slubu, no i patrze na ta wyplate i tam 300 zl mniej ![]() ![]() Zaraz bede was nadrabiac bo mnie tu wczoraj nie bylo w ogole. No i zaczynam 28 tydzien ! Kiedy to tak zlecialo?
#4614 |
Zadomowienie
|
Kurka siwa, trochę mnie nie było i tyle do nadrobienia
![]() Sytuacja z TŻem u mnie dopiero się normuje po kłótniach weekendowych ![]() Ogónie zalatana jestem strasznie w tym tygodniu, na nogach od rana do wieczora plus jakieś prace do szkoły, masakra! dziś też niestety nie jest lepiej, TŻ wyszedł do pracy a ja wstałam razem z nim, muszę się ogaąrnąć, zrobić parę rzeczy i wyjść, wrócę o 22 ![]() Tak więc nie nadrobię Was za mocno, pochwalę się tylko,że wczoraj kupiłam te rajstopki w lidlu, TŻ mówił, że takie ładne i przykladał do brzucha, że niby przymierza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() ![]() Cytat:
witaj ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ale coz kazda z nas jest inna i jedna przytyje malutko a inna wiecej i chyba trzeba sie z tym pogodzic ![]()
![]() |
#4617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe ![]() Wlasnie sie zwlekłam z łóżka... na śniadanko płateczki ... mimo ładnej pogody nie mam humoru ;/
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, ale pogoda dzisiaj. Wstaję patrzę a tu śnieg! Ja nie chce
![]() Miałam ciężką noc, krótko spalam bo mój mały szalał pól nocy. Do tego wszystko mi drętwiało i nie mogłam pozycji wygodnej znaleźć.
#4619 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ja juz po śniadanku, niedługo drugie he he ![]() słoneczko pięknie świeci, szkoda tylko że taka piździawa na zewnątrz ![]() nic mi się nie chce, ehh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Rozeznanie
|
Odkryłam ostatnio smakowitą rzecz na śniadanie: banan+jabłko+jogurt naturalny, zblendowane na aksamitny mussss mmmmm pychota. Już trzeci dzień tak wygląda moje 1 śniadanie. Zobaczymy jak długo mi będzie jeszcze smakowało.
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Mi też nic się dzisiaj nie chce. Muszę sprzątnąć szafkę w łazience bo pełno przeterminowanych kosmetyków już mam. No i kocyk dla małego czeka, została mi 1/3 do zrobienia ale mam lenia na niego. ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Teraz pora na 2 śniadanie - idę wypróbować wedlinkę własnego wypieku, wczoraj całe 2 godziny się piekła ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.