Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-25, 19:14   #4591
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
moja mama wróciła z pracy blada jak ściana i okazało się, że ma ciśnienie 202/130 masakra
Strasznie wysokie, mam nadzieję, że nic złego z tego nie wyniknie

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 19:27   #4592
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ktoś widział ninaag? coś dawno jej nie widziałam
Już też właśnie pytałam o nią i z ciekawości sprawdziłam, że zdjęcia w klubie dodawała 4 października. To jednak kawał czasu jest. Mam nadzieję, że wszystko w porządku u niej

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
kurde meduza mi zrobila ochote na salatke z tunczyka wszystko zrobilam oprocz jajek tzn ... za krótko gotowałam... taka glodna jestem i tak mi spieszno bylo : hahaha:a zaraz lece do dentysty;/
To może dobrze z tymi jajkami bo najeść się tuńczyka przed dentystą to trochę niekomfortowe dla lekarza może być

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
A dziś znowu mam kryzys niemożności
Ja już nie mam siły być w ciąży, chciałabym zrobić pstryk i żeby był już 20 styczeń .
Miałam takie wielkie plany żeby dziś wysprzątać chałupę i pojechać na zakupy rossmanowe , ledwie poszłam na pocztę i zrobiłam zupe i od 16 leże prawie bez ruchu.
Plecy mnie bolą jakby mnie ktoś piłą rżnął po nich , nogi jak z waty, i we łbie się kręci. Dlaczego ja się tak byle gó..em męczę
Próbuje sobie te wszystkie bóle jakoś wybić z głowy, nie myśleć o tym zająć się czymś innym ale nie mam dosłownie siły na nic, tylko płakać mi się chce mam dosyć samej siebie naprawdę. To już ewidentnie depresja przedporodowa chyba...

Przepraszam że znowu marudzę , wybaczcie
Ja mam dokładnie to samo. Poszłam dzisiaj do sklepu i mój brat musiał mnie wyprowadzać bo miałam ciemno przed oczami, oblał mnie pot i mąciło mi się w głowie. Musimy zluzować dosyć mocno i mniej od siebie wymagać, nie ma innej rady niestety
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 19:32   #4593
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Strasznie wysokie, mam nadzieję, że nic złego z tego nie wyniknie
no wysokie, cholera i to coraz częściej takie ma bierze tabletki, ale za każdym razem jak takie coś, to wszyscy na baczność

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 19:46   #4594
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Na razie na szczęście żadnych rozstępów, ale myślę, że nie ma się co cieszyć jeszcze...okaże się po porodzie. W ogóle - mam poczucie, że nic się we mnie nie zmieniło póki co, poza brzuszkiem i piersiami. Ciekawe czy wzrost wagi przede mną jeszcze? Teraz leci mi 27 tydzień.
No ja mam takie samo poczucie, nie widzę zmian w obwodzie ud, nawet talię mam prawie taką samą... Cieszę się z tego, bo już się bałam, że będę musiała chodzić na siłownię przed ślubem, a tak, to pewnie nie będę ważyć dużo więcej, niż przed ciążą, a od tej wagi droga do 56kg będzie już prosta i szybka.
A co do wzrostu wagi w ostatnim trymestrze, to pytałam lekarza o to, stwierdził, że jak do tej pory nie przytyłam za dużo, to na pewno się to nie zmieni, chyba że napadnie mnie wilczy apetyt na słodkości i fast foody, ale jeśli nie, to nie mam się co obawiać. Wzrost wagi jest przeważnie regularny u większości kobiet.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 19:56   #4595
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Cukier to nie tylko ten w słodkim.
Ziemniaki maja bardzo dużo węglowodanów, więc to nic dziwnego.
Panierka z kotleta też może być winowajcą

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ooo matko kocham z tymiankiem i cebula a do tego duuużo oliwy
ale Ci do tyłka nakopie za te smaki
I kto tu mówi o robieniu innym smaka

Ale mnie plecy napie.....ją chyba zaraz zwariuję! Mam już tego dość
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 20:21   #4596
eff8
Zakorzenienie

Evel super ze wizyta udana, mala juz ladnie urosla

co do rozstepow to mi sie chyba zaczynaja takie jasniutkie na pupie w pierwszej ciazy mnie to ominelo wiec nadeszla pora ale tragedii nie ma zobaczymy co dalej

no wlasnie ja tyje reguralnie co 5 tyg ponad 2 kg i nawet teraz sie pilnowalam zeby bylo mniej ale sie nie zapowiada na to wiec dalej mam nadzieje ze w 15 kg sie zmieszcze i bedzie ok

w sumie nogi mi tez nie przytyly, dalej patyczki mam, cycki urosly mega wiec pewnie same one maja 2 kg wiecej no a pupa pewnie ciut urosla ale jakos nie rzuca sie to w oczy, przynajmniej mi, moze dlatego ze z tylu jest

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

a wlasnie jeszcze co do odwiedzin w szpitalu po porodzie... to u mnie byli rodzice i tescie (tesc mi nawet roze przyniosl ) no i oczywiscie maz
poza tym jedna kolezanka ktora w tym szpitalu pracowala przyszla na chwilke ale mi to nie przeszkadzalo, reszta rodzinki wiedziala ze nie jest to odpowiednia pora na odwiedziny

Teraz tez nie jestem za przepychem na sali ale jak rodzice mnie odwiedza to zla nie bede, a jak ktos odwiedzal kobitki z sali to tez mi jakos nie przeszkadzalo za bardzo, bylam zajeta małą

Edytowane przez eff8
Czas edycji: 2012-10-25 o 20:26
eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 20:46   #4597
pantarella
Przyczajenie

Witajcie. Wreszcie osiągnęłam III trymestr, jestem na zwolnieniu i mam więcej czasu. I wielką ochotę na aktywność netową.

Przeczytałam kilka ostatnich wpisów i zadumałam się nad rozstępami. Kiedyś czytałam, że to kwestia genetyczna, i jeśli mama po ciąży nie miała rozstępów, to jej córka tez raczej nie będzie miała. I odwrotnie, jeśli sa skłonności w rodzinie, to żadne kosmetyki nie pomogą. U mnie, niestety, sprawdził się drugi scenariusz. Ale rozstępy były widoczne dopiero po porodzie. załamałam się jak je zobaczyłam, fioletowe krechy. Jedyne pocieszenie, to że one potem maleją i blakną.
pantarella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 20:49   #4598
elllmi
Zakorzenienie

muszę się trochę ogarnąć, bo jutro wizyta u lekarza, tylko jak ja tam dostanę cholera, nie ma mnie kto ogolić chyba mi zejdzie do północy w łazience

Stary 2012-10-25, 20:56   #4599
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
muszę się trochę ogarnąć, bo jutro wizyta u lekarza, tylko jak ja tam dostanę cholera, nie ma mnie kto ogolić chyba mi zejdzie do północy w łazience
Lusterko i jazda!

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez pantarella Pokaż wiadomość
Witajcie. Wreszcie osiągnęłam III trymestr, jestem na zwolnieniu i mam więcej czasu. I wielką ochotę na aktywność netową.

Przeczytałam kilka ostatnich wpisów i zadumałam się nad rozstępami. Kiedyś czytałam, że to kwestia genetyczna, i jeśli mama po ciąży nie miała rozstępów, to jej córka tez raczej nie będzie miała. I odwrotnie, jeśli sa skłonności w rodzinie, to żadne kosmetyki nie pomogą. U mnie, niestety, sprawdził się drugi scenariusz. Ale rozstępy były widoczne dopiero po porodzie. załamałam się jak je zobaczyłam, fioletowe krechy. Jedyne pocieszenie, to że one potem maleją i blakną.
Moja mama miała, siostra po dwójce dzieci nie ma.
Tutaj sie liczy fart to prawie jak z egzaminem na prawko

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 21:05   #4600
pantarella
Przyczajenie

Cytat:
Moja mama miała, siostra po dwójce dzieci nie ma.
Tutaj sie liczy fart to prawie jak z egzaminem na prawko
To muszę namówić siostrę na dziecko, sprawdzimy jak u niej będzie. Może poświęci się dla nauki
pantarella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 21:22   #4601
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, witaj. Proponuję opowiedzieć coś o sobie, bo się chyba jeszcze u nas nie udzielałaś?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 21:35   #4602
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość

Zaraz jadę do koleżanki, która ma małego Jasia i obejrzę kołyskę, którą chce sprzedać i wiele innych rzeczy. Ciekawość już mnie zżera.
Mój wózek też już jest, mama mówiła że faktycznie jak nowy wyglada, jutro go zobaczę + torba ubranek od bratowej
Cytat:

a taką różową kokardkę zawiązałam mojemu psu na szyi na nasze wesele, to ją zjadł

ale jak sprawdzałaś? to jakoś oznaczone w samochodzie jest?
Sunia ma kokardę prawie cały czas,żeby było wiadomo że to dziewczynka
Sprawdzał Tż, ale to wystarczy kanapę złożyć, a nawet ręką można sprawdzić.
Cytat:
ale masz fajnie, wydatek z głowy; jak kiedyś zaczęłam mówić o foteliku jaki tzreba będzie kupić, to mój mąż zdziwiony, że przecież po co jak w samochodzie mamy wbudowany fotelik niby można z jednego siedzenia zrobić fotelik, ale to już dla starszego dziecka; ciekawe jakby on taką maliznę tam zapiął

albo na górze, albo na siedząco
My też mamy taki fotelik ale do 8 kg i Tż myślał że taki będzie, dopiero jak mu pokazałam jakie są dla niemowlaków to zmienił zdanie

Ja na górze nie moge bo zaraz mnie ręce bolą a Tż zamiast mnie trzymać za biorda to tak jakoś kombinuje że za brzuch łapie
Cytat:
można na siedzeniu i pasami przypinasz, ale można też bazę najpierw zamontować i potem sobie tylko fotelik wpinasz w tą bazę i wypinasz, nie trzeba się z pasami bawić za każdym razem; no i to bezpieczniejsze podobno i droższe
No dokładnie, łatwo montujesz i jest bezpieczniej.
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Można montować tak i tak Ja bazy nie mam i nie będę kupować. Zresztą fotelik i tak za jakieś 7 miesięcy wymienia się na większy i czy ta baza będzie wtedy pasować?
Chyba Pstryczek pisała że można tylko trzeba mieć tej samej firmy
[QUOTE=Hosenka*;37247903]Tak piszecie o tym twardnieniu brzucha a ja nie wiem jak to się czuje Bo ja czasem tez mam twardy, ale tylko z tej strony,gdzie jest dziecko (z prawej) - lewą mam miękką

czasem też czuję takie napięcie brzucha, ale chyba to skóra.
[
/QUOTE]
Ja mam własnie podobnie, twardy tylko tam gdzie dzidzia ma głowe a tak to miękki.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 21:50   #4603
mitabe
Rozeznanie

Wpadłam na chwilę, zaraz spać idę, jakoś oczy mnie pieką strasznie. Byałam dzisiaj na dłuższych zakupach i teraz brzuszek napięty.

Pisałyście o odwiedzinach w szpitalu - ja wolałabym żeby był tylko mój mąż i ewentualnie mama. Jak przyjdzie ktoś inny to chyba cyckę wyciągnę na wierzch do karmienia to może szybko ucieknął .

Kupiłam rajstopy dla maluszka, nie mogłam się powstrzymać ale teraz się boję, że ich nawet nie założe na takie tycie nóżki.

Ale mam wielkiego strupa na ustach chyba nici z sesji zdjęciowej z brzuszkiem w przyszłym tyg, tylko kiedy później moja siostra znajdzie czas to ja nie wiem. Szkoda bo się cieszyłam na to strasznie.
Zauważyłam, że mi uda urosły ostatnio i dupka. Chyba trzeba zrezygnować z podjadania słodyczy bo ostatnio przesadzać z tym.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 21:50   #4604
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Pisałyście o tych odwiedzinach i wiecie tak sobie myślę, że mąż, moja mama czy teściowa mogą wpadać, ale denerwować mnie będą odwiedziny u "współlokatorki". U mnie w szpitalu są chyba sale 2 osobowe, więc źle nie jest, ale i tak będzie to dla mnie bardzo krępujące

Deli znam ten ból. Ja od trzech dni łykam Rennie i przynajmniej mogę normalnie zasypiać
no dla mnie tez odwiedziny obcych krepujace, szczegolnie jak trzeba bedzie dziecko nakarmic, albo wstac i nie daj cos jakas plama z krwi, i w ogole wiecie w koszuli to ja sie nikomu nie pokazuje, a tu takie wymemłane będziemy

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
A dziś znowu mam kryzys niemożności
Ja już nie mam siły być w ciąży, chciałabym zrobić pstryk i żeby był już 20 styczeń .
Miałam takie wielkie plany żeby dziś wysprzątać chałupę i pojechać na zakupy rossmanowe , ledwie poszłam na pocztę i zrobiłam zupe i od 16 leże prawie bez ruchu.
Plecy mnie bolą jakby mnie ktoś piłą rżnął po nich , nogi jak z waty, i we łbie się kręci. Dlaczego ja się tak byle gó..em męczę
Próbuje sobie te wszystkie bóle jakoś wybić z głowy, nie myśleć o tym zająć się czymś innym ale nie mam dosłownie siły na nic, tylko płakać mi się chce mam dosyć samej siebie naprawdę. To już ewidentnie depresja przedporodowa chyba...

Przepraszam że znowu marudzę , wybaczcie
jeszcze trochę i minie, ja mam nawet zakaz na zakupy od ginekolog no ale musze raz w tygodniu do marketu podjechac, no i zero bzykana ale to juz od sierpnia na kazdej wizycie mi powtarza, ale i tak teraz meza nie ma

Cytat:
ja ostatnio po omacku, tylo ja kremu veet uzywam, i nawet nie sprawdziłam w lusterku jak mi poszło, rozstępów też nie sprawdzam czy mam
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 21:52   #4605
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość

Kurczę już pięknie nie wyglądam.
Koleżanka sporo mnie nie widziała i stwierdziła że jestem opuchnięta na twarzy.Wiem że coś się zmieniło bo nawet malować się już nie potrafię.
W sumie potrafię ale mało mi to pomaga
A zawsze zakładałam że nie dopuszczę by w ciąży chodzić jak słoń,mieć oskrobane paznokcie i tłuste włosy.
Ale czasami się nie dziwie tym dziewczynom
Ostatnio z wanny ciężko mi się było wytoczyć .
Czuje się jak mors
Ja na cere akurat nie moge narzekać ale za to paznokcie w II trymestrze mi straznie poleciały, nie ma co malować
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Akurat ziemniaki bardzo podnosza cukier, płatki kukurydziane też. No ale jakw idac nie u wszystkich
Kochana, a dostałaś takie wytyczne co i ile czego mozesz jeść?
Ja mam taka rozpiske co i ile dokladnie "mogę" zjesc np.
16 szt paluszków słonych ,
10 szt winogron
albo np ogórek swieży 3 szt o dł. 15cm, śr 4 cm

O matko a my wczoraj z Tż 1 kg mandarynek wpierdzieliliśmy i ze 4 banany
Cytat:
hehe ja zaczęłam leczyć zęby jeszcze przed ciążą, no ale niestety zapalenie niespodziewanej ósemki mnie spotkało dwa dni po zrobieniu testu, musiałam usunąć, byłam załamana, tym ze od znieczulenia moze cos sie stać, ale dostałam specjalne itd. a tak to nigdy nie potrzebowałam zadnych znieczuleń to był mój pierwszy raz i nie ostatni bo w marcu/kwietniu zakładam aparat = musze usunąć znowu ósemkę i czwórki ...
Ja przed ciążą wyrwałam wszystkie cztery 8 i mam spokój, a z tymi na dole to miałam horror, 1.5 h na każdą.
Cytat:
Jak ja mam dobrze że o to akurat dba Tż, ale gorzej z panokciami, już sobie chyba sama nie zrobię u nóg i będe musiałą prosić go o pomoc a on się pyta czy muszą być pomalowane jak ich z butów nie widać
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-10-25, 21:54   #4606
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No ja mam takie samo poczucie, nie widzę zmian w obwodzie ud, nawet talię mam prawie taką samą... Cieszę się z tego, bo już się bałam, że będę musiała chodzić na siłownię przed ślubem, a tak, to pewnie nie będę ważyć dużo więcej, niż przed ciążą, a od tej wagi droga do 56kg będzie już prosta i szybka.
A co do wzrostu wagi w ostatnim trymestrze, to pytałam lekarza o to, stwierdził, że jak do tej pory nie przytyłam za dużo, to na pewno się to nie zmieni, chyba że napadnie mnie wilczy apetyt na słodkości i fast foody, ale jeśli nie, to nie mam się co obawiać. Wzrost wagi jest przeważnie regularny u większości kobiet.
Hmmm, no to miejmy nadzieję, że faktycznie będzie jak mówisz. Ostatnio trochę słodyczy jadłam, ale już mi przeszło, 2 dni na pewno nie odbiją się zbytnio na wadze.

Mamy chyba bardzo podobną sytuację : u mnie 27 tydzień trwa - tp. na 28.01 - na wadze +4kg.
Z tym, że wszyscy mówią (np ostatnio jedni znajomi widzieli mnie po raz pierwszy w ciąży i mówią, że jedyna oznaka to brzuszek), że nigdzie nie widać, we wszystko wchodzę, gdyby nie brzuszek. Zmierzyłam też dzisiaj jego obwód dla aktualizacji i dobił 90cm. Nie wiem czy to dużo czy mało ale chyba na razie wiedzie mi się całkiem nieźle.
Narzekam na zgagę, bolące mięśnie (ciężko się obrócić na bok w nocy) - ale poza tym nic się nie dzieje i bardzoo to doceniam. Bałam się o szyjkę, że może coś się dziać zacznie, ale na wczorajszej wizycie nadal długa była i wszystko w porządku, więc uff.

i ja też Black idę w poniedziałek na glukozę, bo właśnie mi została zlecona
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 22:00   #4607
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Z tym, że wszyscy mówią (np ostatnio jedni znajomi widzieli mnie po raz pierwszy w ciąży i mówią, że jedyna oznaka to brzuszek), że nigdzie nie widać, we wszystko wchodzę, gdyby nie brzuszek. Zmierzyłam też dzisiaj jego obwód dla aktualizacji i dobił 90cm. Nie wiem czy to dużo czy mało ale chyba na razie wiedzie mi się całkiem nieźle.
Ja też mam 90 w brzuszku a znajoma kasjerka z biedronki mówi do Tż że jak w ciązy jestem jak tydzień temu mnie widziała i nie widać

Dzisiaj jestem umękolona, zrobiłam 6 wiąznek na groby i rączki mi odpadają. Jutro samochodem jade do mamy a tu ma sniegiem walić, zamiast godzinę pewnie będe jechać ze trzy... masakara
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-10-25, 22:14   #4608
Debrah
Zakorzenienie

Zabawne:
http://m.edziecko.pl/edziecko/1,1131...IT_SIECI_.html:d
Stary 2012-10-25, 22:53   #4609
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Jak ja mam dobrze że o to akurat dba Tż, ale gorzej z panokciami, już sobie chyba sama nie zrobię u nóg i będe musiałą prosić go o pomoc a on się pyta czy muszą być pomalowane jak ich z butów nie widać
faceci

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Jutro samochodem jade do mamy a tu ma sniegiem walić, zamiast godzinę pewnie będe jechać ze trzy... masakara
to uważaj na siebie

Cytat:
to jest genialne mama aż z dołu przybiegła, bo myślała, że coś się stało i płaczę, a ja przed monitorem ze smiechu taka zapłakana ; ośmiornica, koza i melon rządzą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-26, 00:01   #4610
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
faceci

to uważaj na siebie

to jest genialne mama aż z dołu przybiegła, bo myślała, że coś się stało i płaczę, a ja przed monitorem ze smiechu taka zapłakana ; ośmiornica, koza i melon rządzą
no nie? też prawie zeszłam ze śmiechu
Stary 2012-10-26, 05:22   #4611
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
no a pupa pewnie ciut urosla ale jakos nie rzuca sie to w oczy, przynajmniej mi, moze dlatego ze z tylu jest
W takim razie mi moja też nie, niech się inni męczą widokiem Ale nie, serio: Mi też się trochę przytyło ale wiecie, magazynuję energię na zimę
Cytat:
Śmiechy hihy ale to przecież prawda:O Ja się boję trochę bo nie mam za grosz cierpliwości i jak widzę jak dziecko wyciera łapkę po ciastku czekoladowym w kanapę to mnie skręca Albo nie mogę się uspokoić jak jest coś niepoukładane np na ławie. Ojjj ciężko będzie, powiedzcie, że swoje dziecko to inaczej

Czuję się jak jeden wielki smark z nosa, głowa ściśnięta, gorąco... Ale nic, trzeba iść do szkoły i mocz oddać na badania.
A i mam do Was głupie pytanie: wczoraj mała szalała mi przez 3h bez przerwy, teraz też ciągle-nie za dużo? Może chce mi coś powiedzieć? Wiem, że lepiej czuć ją cały czas niż wcale ale kurcze, które dziecko się wierzga przez 3h
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 06:25   #4612
marsi11
Zakorzenienie

meduzza- mi też się tak zdażyło,że mały szalał ze 3 h- byłam tym autentycznie zmęczona bo skakał po przeponie, napieprzał w żebra, pęcherz- wariat

ostatnio za to częściej się wyciąga- chce pokazać jaki jest duży

kurde a u mnie do dupy noc cd. ja już nie mam sił
wszystko mnie boli
na poprawę humoru idę spodzie trzepnąć za☠☠☠iste śniadanko

miłego dnia koleżanki
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 07:14   #4613
bokeh
Zakorzenienie

Hej, ja od 6 30 spac nie moge..... po wczorajszym dniu - ikea, castorama, remont tak mnie w nocy miesnie bolaly w pachwinach ud ze myslalam ze mi je odcinaja...!
W ogole rano dostalam tez wyplate, do ktorej mialam dostac 1000 zl takiego dodatku za wziecie slubu, no i patrze na ta wyplate i tam 300 zl mniej niz zakladalam, to mnie tż uswiadomil ze to pewnie bylo 1000 zl brutto tylko nikt mnie nie poinformował

Zaraz bede was nadrabiac bo mnie tu wczoraj nie bylo w ogole.

No i zaczynam 28 tydzien ! Kiedy to tak zlecialo?
Stary 2012-10-26, 07:26   #4614
charlizz
Zadomowienie

Kurka siwa, trochę mnie nie było i tyle do nadrobienia
Sytuacja z TŻem u mnie dopiero się normuje po kłótniach weekendowych
Ogónie zalatana jestem strasznie w tym tygodniu, na nogach od rana do wieczora plus jakieś prace do szkoły, masakra! dziś też niestety nie jest lepiej, TŻ wyszedł do pracy a ja wstałam razem z nim, muszę się ogaąrnąć, zrobić parę rzeczy i wyjść, wrócę o 22
Tak więc nie nadrobię Was za mocno, pochwalę się tylko,że wczoraj kupiłam te rajstopki w lidlu, TŻ mówił, że takie ładne i przykladał do brzucha, że niby przymierza
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 07:42   #4615
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj mnie niestety porobiły sie dziady na udach i pupie, bo wlasnie tam ulokowało sie 10 ciązowych kilogramów..... ale mnie pocieszyłaś, ze zblakną, chociaz tyle
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 07:54   #4616
eff8
Zakorzenienie

Dzien dobry my juz nie spimy od 7.30 ale to i tak niezle zaraz jakies sniadanko trzeba zrobic

Cytat:

witaj napisz cos wiecej o sobie

Cytat:
i ja też Black idę w poniedziałek na glukozę, bo właśnie mi została zlecona
i ja w poniedzialek rano i de na glukoze

Cytat:
buhaha dobre
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
W takim razie mi moja też nie, niech się inni męczą widokiem Ale nie, serio: Mi też się trochę przytyło ale wiecie, magazynuję energię na zimę
a, gorąco... Ale nic, trzeba iść do szkoły i mocz oddać na badania.
a ile masz na plusie juz ??? ja to nawet nie wiem kiedy te kg rosna
no ale coz kazda z nas jest inna i jedna przytyje malutko a inna wiecej i chyba trzeba sie z tym pogodzic

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 07:57   #4617
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

hehe fajne;p

Wlasnie sie zwlekłam z łóżka... na śniadanko płateczki ...
mimo ładnej pogody nie mam humoru ;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-26, 08:14   #4618
mitabe
Rozeznanie

Hej dziewczyny, ale pogoda dzisiaj. Wstaję patrzę a tu śnieg! Ja nie chce .
Miałam ciężką noc, krótko spalam bo mój mały szalał pól nocy. Do tego wszystko mi drętwiało i nie mogłam pozycji wygodnej znaleźć.

Stary 2012-10-26, 08:16   #4619
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej
ja juz po śniadanku, niedługo drugie he he
słoneczko pięknie świeci, szkoda tylko że taka piździawa na zewnątrz
nic mi się nie chce, ehh

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 08:21   #4620
mitabe
Rozeznanie

Odkryłam ostatnio smakowitą rzecz na śniadanie: banan+jabłko+jogurt naturalny, zblendowane na aksamitny mussss mmmmm pychota. Już trzeci dzień tak wygląda moje 1 śniadanie. Zobaczymy jak długo mi będzie jeszcze smakowało.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Mi też nic się dzisiaj nie chce. Muszę sprzątnąć szafkę w łazience bo pełno przeterminowanych kosmetyków już mam. No i kocyk dla małego czeka, została mi 1/3 do zrobienia ale mam lenia na niego.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Teraz pora na 2 śniadanie - idę wypróbować wedlinkę własnego wypieku, wczoraj całe 2 godziny się piekła

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości