|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
Ale one są białe i mam je na tyłku, więc ich praktycznie nie widać... Ale nic świeżego, ciążowego nie mam.
|
|
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mialaś spotkanie z dietetyczka czy tylko lekarzem? ja mialam i z ta i z ta. dietetyczka dala mi diete dopasowana do mojej wagi i wzrostu. i tam jest rozpisane dokładnie ile czego powinnam jeść... Dziwne ze Cię tak samą z tym zostawili bo niby skąd masz to wiedzieć... np. ziemniaki - u mnie wychodzi 4 sztuki (6x6x6 cm wychodzi na to ze musisz sama sobie dopasowac diete, metoda prób i błędów, zwracając szczególną uwagę na produkty podnoszące poziom cukru |
|
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Musisz je smarować balsamami na rozstępy (czyli głównie nawilżającymi) o delikatnym składzie, ale generalnie chodzi o to, że one się muszą poprawnie zagoić i wtedy bledną.
Niektóre bledną same z siebie z czasem, a nad niektórymi trzeba popracować. Musisz poszukać jakiegoś dobrego preparatu na to (wiem, że AA, Pharmaceris, Oriflame, a nawet Rossman mają takie w swojej ofercie), albo próbować zwykłymi balsamami do ciała. Chodzi po prostu o to, żeby odbudować i odżywić skórę, niestety całkiem zredukować ich nie można, bo to są blizny, które powstają przez pęknięcia włókien skóry - można je co najwyżej spłycić albo rozjaśnić.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-10-25 o 16:14 |
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
W Realu proszek Dzidziuś 1,9kg w cenie 14,99
Chusteczki Pampers 4x64 szt, 19,99
|
#4566 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Drugi mam 50km, i odwiedziny tylko pani powiedziala bez przesady godzina, dwie. A dziecko jest na sali z Tobą. Ja chcę żeby mnie odwiedzał mąż i mama, żeby pomóc. Poza tym cc jest zawsze wyznaczony termin i mogę pojechać sobie wcześniej Cytat:
Cytat:
Nie wiem zobaczę jak to będzie, tym bardziej, że tam po powrocie do domku mam mamę, babcię, ciotkę, tylko tego powrotu z dzieckiem się boję, 180km ale fakt droga lepsza niz ta co do szpitala 50km, możemy być u mamy jak długo chcemy ale wiecie jak to jest chce się być z dzieckiem w swoim domku. Co innego jakbym miała szpital na miejscu, bezpieczniej bym się czuła nawet teraz. Mam nadzieję, że śniegu nie będzie, bo stad się wydostać to koszmar, wójt ma w nosie i odsniezania nigdy nie ma na czas, parę razy jak jechałam do pracy to samochody stały w zaspach łącznie ze mną. Aj muszę porozmawiać z moją gin jeszcze. |
||||
|
|
|
#4567 | ||
|
Zadomowienie
|
Czasem też mi się śnią takie głupoty. Np. dostawca pizzy chce mnie zabić to ja go gwałcę, żeby odwrócić jego uwagę
![]() Cytat:
to tylko sen...Cytat:
Oglądam Porodówkę a tam kobieta ze zdiagnozowaną bezpłodnością i jej facet po wazektomii-urodzili trojaczki Ktoś mi wirusa sprzedał i mnie przeziębienie rozłożyło Zjadłam 2 kubki rosołu, zawijam się w kokon i spać...A dziś mam humor z cyklu: TŻ mnie nie kocha i ma mnie w dupie.... |
||
|
|
|
#4568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I zdrowiej |
|
|
|
|
#4569 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A rodzicom czy innym bliskim mąż nagra filmik i pokaże, u nas się sprawdziło filmik nie z porodu :d z dzieciuchem.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam tak wczoraj przed snem i poplakałam sobie....
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37252113] Noooo 30 dni mają. [/QUOTE] to sobie poczekam na kase smutno mi z tego powodu, chyba nie zdążę z wyprawką![]() ja mam wizje, ze stoje przed grupą, mówie referat a tu chlup. byłam u dentysty i babka mi plomby nie chce wymienic... a taka juz nie ładna że az wstyd;/ ... ale uprosilam ja po wszystkich swietych;/ .. a jak nie to pojde gdzie indziej wrrrr ..
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37252113]Noooo
niezapomniane święta
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Przez ta cholerna pogodę mam takiego lenia że coś okropnego,cały dzień praktycznie przesiedziałam w fotelu
poszedł by człowiek spać ale jak to tak w dzień,trzeba nacieszyć się mężem trochę. Tyle mam roboty w pokoju a nie mam sił tego posprzątać e_vel : super że wszystko ok. Waga maluszka piękna. Deli: daj znać po wizycie u dentysty. I czy dało się przeżyć ![]() Black: jak było na głodzie? Nie zauważyłaś że jeździ ci w żołądku? SZAJKA: tak myślisz że ten cellulit sam zniknie z czasem ? Przerabialaś to? Marsi- fajnie kochana że deprecha choć na chwilę cię opuścila. Widocznie potrzebujesz bliskości męża i chwili oddechu od codzienności. Zaraz trzeba brac się za kolacje, dziś u mnie pizza- tylko nie bardzo mam ochotę iść ją odgrzać przyrosłam do fotela.
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to jestem taka śpiąca... taki mam ☠☠☠☠☠☠☠nik w pokoju, wszedzie ciuchy leza i jakies papiery... a jutro musze jechac do skarbowego zarejestrowac samochod... a tak mi sie d. py nie chce ruszyc..
|
|
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam się zgłosić do dentysty we wrześniu ale tak mi krew napierdziela z dziąseł że boję się jakiegoś krwotoku. Mycie zębów sprawia mi ból a co dopiero jakieś oczyszczanie i robienie. Co prawda tylko jeden mam do zrobienia ale podejrzewam że bez znieczulenia nie da rady. Nie wiem kiedy pójdę w takim układzie. Po ciąży? Ale to może być za późno.
|
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, ale moze idz na kontrole chociaż, bo ja np nie wiedziałam o tym jednym zębie w którym mam teraz lekarstwo;/ zęby strasznie lecą w ciąży.
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kocham taka pogode
bylam z siostra w sklepie i cieszylam sie jak debil ze mi kapie cos na glowie ale teraz odchorowuje bo brzuch mnie tak nap.ieprza, chyba nospe musze wziac bo jeszcze twardnieje Siostra robi zapiekanki z pieczarkami i salami ![]() Aaaaaa bylysmy w biedrze i kupilysmy sobie lampki ledowe samoprzylepne, kiedys pisalam ze w szafie nic nie widze bo tak ciemno, i powiem wam ze zarabiscie, takie daja swiatlo, super, a tanioszka, 14zl za 3 lampki w komplecie z bateriami ![]() Jajjjjj jak pachnie
|
#4577 | |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co, jak chodzi o te rozstępy to ja przez 9 miesięcy nie miałam przy pierwszej ciąży ani cienia rozstpu, a zaraz po porodzie mi się zrobiły
a tak się cieszyłam, ze mnie to ominęło... Więc teraz mimo, że nie mam nic nowego nie cieszę się na zapas ![]() pytanie z innej beczki. Chcę sobie kupić ZŁOTY cień do powiek, możecie coś polecić? ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tu dziś w miarę pusto
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Mi rozstepy sie straszliwe zrobily na posladkach i udach - jakby maz mnie batem smagal 3x dziennie. A przytylam na razie tylko 4kg, chyba hormony u mnie tak paskudnie dzialaja
poki co na brzuchu nic, wiec mam nadzieje, ze sie nie pojawia. Smaruje balsamem BD 3x dziennie i jak czuje ze mnie swedzi skora to jeszcze dokladam. Czasem ziaja maslem kakaowym tez, mega tluste to to, ale jak pachnie.... ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Dziewczyny, co na krew z nosa, ja juz sobie z tym nie radze, codziennie mi farba puszcza
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to był mój pierwszy raz i nie ostatni bo w marcu/kwietniu zakładam aparat = musze usunąć znowu ósemkę i czwórki ... ![]() w ogóle w nocy miałam taką zgagę, mysłałam ze mnie spali od środki, dzisiaj kupiłam to rennie i wezme na noc bo juz powoli znowu mnie łapie...
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-10-25 o 18:12 |
|
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałyście o tych odwiedzinach i wiecie tak sobie myślę, że mąż, moja mama czy teściowa mogą wpadać, ale denerwować mnie będą odwiedziny u "współlokatorki". U mnie w szpitalu są chyba sale 2 osobowe, więc źle nie jest, ale i tak będzie to dla mnie bardzo krępujące
![]() Deli znam ten ból. Ja od trzech dni łykam Rennie i przynajmniej mogę normalnie zasypiać |
|
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe, jednak nie poszłam - pisałam rano. Musiałabym latać jak głupek po całym mieście, z jednego miejsca w drugie, a tak, to sobie na spokojnie we wtorek pójdę. Także jeszcze nie wiem, czy przeżyję głodówkę, no ale jak mus, to mus.
|
|
|
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze robiłam na kasę chorych ale w tamtym wypadku poszłam prywatnie. Tyle kasy wyrzuciłam w błoto że szkoda gadać,a i tak się troszkę wyszczerbił. Najpierw miałam zrobiona dziurę w zębie,potem został mi tam wsadzony wacik z jakimś środkiem i zalepiony na miesiąc. Potem kolejna wizyta i tu zaczęły się schody. Gościu znieczulał mnie 4 razy,w dziąsła i w podniebienie a i tak wszystko czułam. Był źle zatruty. Ehh dziś z perspektywy czasu widzę że gościu chciał tylko zgarnąć kasę i nie ważne czy czułam,czy wyleczył,czy dobrze go zrobił. Tak jak mowie wywaliłam kupę kasy a ząb i tak jest nie do końca zrobiony. I nawet prywatnie potrafia z...bać sprawę.Co do tej zgagi,nigdy ale to nigdy nie wiedziałam co to jest. Od jakiegoś czasu dzięki ciąży wiem wszystko na jej temat przechodze to codziennie. Kładę się spać,czuje ogień w żołądku i gardle. Musze często wstawać bo inaczej mam wrażenie że uleje mi się. W środku dnia też męczy.Na dodatek nie cierpię środków na zgage i biorę jak już naprawdę mi doskwiera,a tak to się męczę z dziadostwem .
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ładnie Ci zrąbał sprawe;/;/;/ ja na nfz to chodzę tylko do pediatry. Jak mój tzt był u dentysty na nfz to baba kazała mu placic 80zł!??! no ale prywaciarze też zdzierają kase, najlepszym przypadkiem była moja babcia (80l) jedziemy do kadriologa prywatnie a on co zrobił? zmierzył jej cisnienie, posluchał bicia serca i przepisał jakiś antybiotyk bo bardzo kaszlała, dopiero jej internista dał skierowanie do szpitala(miała prawie zapalenie płuc) a ten pajac szkoda gadać, 150zł poszło do portfela tego gamonia. a na ta zgage tak mnie wczoraj męczyła, dobrze ze bardzo chcialo mi sie spac, ale zjadłam jabłko i pomogło ale teraz jak na prawde bedzie mnie tak meczyc to wezme to rennie.
|
|
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam lenia
i ciągle mi się chce jeśćwiecie,że nigdy tak nie miałam, ale teraz zdarza się tak,że ok 2-3 w nocy budzi mnie głód? coś niesamowitegomyślę,że mały teraz bardzo intensywnie rośnie stąd u mnie te wszystkie zachcianki i wieczny głód mimo iż jem regularnie niewielkie posiłki w równych odstępach czasowych a z grzechów- kupiłam dziś dwa opakowania puddingu lidlowego ![]() zaraz zobaczymy kto będzie pierwszy przy lodówce, ja czy Samuel
|
|
|
|
#4586 |
|
Wtajemniczenie
|
A dziś znowu mam kryzys niemożności
![]() Ja już nie mam siły być w ciąży, chciałabym zrobić pstryk i żeby był już 20 styczeń . Miałam takie wielkie plany żeby dziś wysprzątać chałupę i pojechać na zakupy rossmanowe , ledwie poszłam na pocztę i zrobiłam zupe i od 16 leże prawie bez ruchu. Plecy mnie bolą jakby mnie ktoś piłą rżnął po nich , nogi jak z waty, i we łbie się kręci. Dlaczego ja się tak byle gó..em męczę Próbuje sobie te wszystkie bóle jakoś wybić z głowy, nie myśleć o tym zająć się czymś innym ale nie mam dosłownie siły na nic, tylko płakać mi się chce mam dosyć samej siebie naprawdę. To już ewidentnie depresja przedporodowa chyba...Przepraszam że znowu marudzę , wybaczcie
|
|
|
|
#4587 | |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, tak ciągle piszecie o jedzeniu, a mnie skręca, bo na tej ,,dietce" ciągle głodna jestem. Najgorsze jutro przede mną - serek, rybka i jogurty Jedyny czas - ciąża, kiedy to bezkarnie można sobie podjeść, bez wyrzutów sumienia.Kilka z Was już pisało, że przytyłyście po 10 kg. U mnie +12 kg, więc nie aż tak tragicznie, a ta położna (choć bardzo fajna )mnie teraz prześladuje
|
|
|
|
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama wróciła z pracy blada jak ściana i okazało się, że ma ciśnienie 202/130
masakra
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aj cza zaraz isc spac, jutro sie chałupe ogarnie ;] tzt ma dzis urodziny, w delegacji jest i mi smutno ..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.

Ale one są białe i mam je na tyłku, więc ich praktycznie nie widać... Ale nic świeżego, ciążowego nie mam.

To nic, to tylko rozstępy, da się je rozjaśnić.
Paskuda, jak tylko się położę, to zaczyna szaleć.
że co? nie może być grubszy lub za cienki

reszta to moje płatne, jestem wściekła bo co? Jak nie pójdę prywatnie to nawet nie będę wiedziała jak duża jest moja córcia i jak jest ułożona;/
Zobaczcie jakie głupie jest przekonanie, że młody to nie musi się badać bo takie rzeczy tylko starszym się przytrafiają.... 22 lata, masakra

)