|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część IV
Dzień dobry!
Kobietki wreszcie jest spadek na wadze! Rano pokazała 87,8 kg Idę robić śniadanko
|
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Maxi gratuluje jestes swietna
przegonilas mnie o 3kg...Ja juz mam tego wszystkiego dosc.... |
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Maxi brawo
Cieszę się, że tak ładnie lecisz z wagi, nie jesz słodyczy, masz fajne jadłospisy. Naprawdę podziwiam. A powiedz mi ćwiczysz coś?Medzia mam identyczne odczucia co do Greya ale też go przelecę. Chociaż pierwszą część żeby móc powiedzieć, że przeczytałam i nie polecam. Choć kto wie może zmienię zdanie ![]() Martuszka co Ty robisz na nogach w sobotę przed 5 rano? Ja to leń jestem, w soboty o 9 wstaję Ale powiem wam, że czuję się ociężała i z wielkim brzucholem a mimo wszystko weszłam na wagę żeby się przestraszyć i zmotywować do spięcia tyłka. A tam spadek Później się pomierzyłam i nareszcie są spadki tam gdzie chcę! Od świąt zgubiłam 2 cm w biodrach i 1 cm w udach
|
|
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
Medzia: salsa jak w podpisie - grupa jeszcze nie wystartowala. Miala, ale sa jakieś opoznienia.
Puchatku: będę czasami zagladac wczoraj akurat mialam pierwszy dzień wolnego, za to dzis ide do pracy. Co do herbaty czerwonej - ma silne właściwości drazniace jelita,w skutek czego regularne jej picie rozleniwia je (stąd liczne watkowe problemy kibelkowe dziewczyn np. Czarnej), prowadzac do poważnych problemów z wyproznianiem, a do tego na końcu - z przyjmowaniem pokarmu (jak bylo u mnie). Kochana, ja wcześniej nie mialam problemów z jelitami (tzn. ewentualnie przed dieta wtedy gdy nazarlam się mega tlustego jedzenia - znikły wraz z rozpoczęciem diety), tylko z zoladkiem a to zupelnie inny narząd. Nigdy nie wypilam choćby kubka kawy, a inna herbatę pilam głównie sage owocowa lub pokrzywe. Byłam glupia pijąc czerwona żeby szybciej mi zeszlo lub jak miałam zastoj i nigdy wiecej tego nie zrobię. Od tego jest ruch. Niestety sporo osób pije po parę kubkow dziennie, przez co na 100% będą mieli problemy z jelitami. Dla mnie w tej chwili czerwona jest takim samym złem jak piguly na odchudzanie. A na łatwizne nie zamierzam iść.
|
#4595 |
|
Zadomowienie
|
Anukciak co ty mówisz
Jak to o 3 kg? Przecież mówiłam ci żebyś teraz nie zwracała uwagi na wagę bo masz @ i dlatego waga pokazuje więcej. A tyle razy mówiłyśmy ci żebyś nie ważyła się codziennie bo ciebie to strasznie demotywuje. Z tego co zauważyłam to chyba masz ostatnio jakąś depresję bo wszystkie twoje wpisy są strasznie smutne. Moim zdaniem zamiast dalej użalać się nad sobą powinnaś spiąć tyłek i zrobić coś ze sobą i swoim życiem bo w takim stanie nigdy ci się nie uda schudnąć. Codziennie się ważysz, później masz doła a to wcześniej czy później kończy się pocieszaniem jedzeniem. I tak koło się zamyka. Zacznij patrzeć pozytywnie na swoje życie, otoczenie, ciesz się, zabaw się to poprawi ci nastrój. Masz synka (?) to może idźcie gdzieś razem się zabawić, może jakieś łyżwy i zacznij kobieto się śmiać i cieszyć życiem. Jesteś młoda i korzystaj z życia zamiast dalej użalać się nad sobą. Pamiętaj że to napisałam z troski o ciebie ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Antunka szczerze mówiąc nie ćwiczę |
|
|
|
#4596 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też, ale nie poddajemy się, walczymy dalej Cytat:
![]() Jakie plany na dziś? Ja się uczę, uczę, uczę! Zjadłam właśnie śniadanko popiłam wodą z cytryną i tak myślę, że mi smutno, bo skończyłam Greya hahaha. Jakie plany treningowe na dziś macie?
|
|
|
#4597 |
|
Zadomowienie
|
Turkusie
za zbicie nadwyżki! Zaglądaj do nas częściej bo brakuje nam ciebie. Wracaj bo nie ma mi kto sprawdzać jadłospisów. Ostatnio miałam nawet na obiad zupę zabielaną i nikt nawet tego nie zauważył |
|
|
|
#4598 |
|
Wtajemniczenie
|
Miss nie dostałam opaski od mikołaja
. Opaskę dostanę na imieniny lub dzień kobiet bo zimą i tak nie biegam na dworze. Biegam na bieżni, ale nie jakieś długie dystanse, bo jeszcze ćwiczę. Chodzę na siłkę 3 razy w tygodniu, nieważne co by się działo. Mogę być zrąbana na maxa po pracy, ale jeśli mam iść to idę.Także biegam jakieś pół h, do tego hantelki, brzuszki, jakiś stepper czy odbitrek. Musiałam podjechać rano do pracy na chwilkę, więc wcześniej wstałam. Anulciak jak zaczniesz mieć dobre jadłospisy i będziesz jeść to co trzeba i ile trzeba, to będziesz chudła. Zobacz na jadłospisy Maxi, nie dziwię się że ma efekty. Maxi super ![]() Puchatku czerwona też uszkadza słuch dziecka jeszcze jak się pije w ciąży, chyba dlatego piszą na opakowaniu że nie można. Antunka do pracy musiałam podjechać, ale już w domku jestem ![]() MAxi a co tu u Ciebie sprawdzać? jest git, a przy odrobince śmietanki czy łyżce mąki to Cię szlag nie trafi jak reszta jest super Z resztą po efektach widać
Waga obecnie : 65,0 kg Cel : 65 kg Zostalo: 0,0 kg Zdrowa dieta + spora dawka ruchu Edytowane przez Martuszka85 Czas edycji: 2013-01-19 o 10:03 |
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem Maxi dziekuje
![]() Sniadanie: jog. Naturalny activia, banan, 2 lyzki platkow owsianych, lyzka rodzynek. Na drugie mam jogobelle anansowa light. |
|
|
|
#4600 |
|
Zadomowienie
|
Anulciak zacznij trochę słuchać naszych rad
![]() Po pierwsze twoje śniadanie Jogurt ok, płatki owsiane ok, rodzynki też ujdą ale może zamiast banana zjedz na drugi raz jabłko ma dużo mniej kcal i ma niskie IG. Banany nie są polecane na diecie zwłaszcza u osób które mają dużo kg do zrzucenia. ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Martuszka wiem Chciałam tylko zmotywować Turkusa do częstszego zaglądania do nas. Chciałam żeby wiedziała że jest dla nas bardzo ważną osobą
|
|
|
|
#4601 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Suzi, Kochana juz sie tlumacze z nieobecnosci ![]() Mialam ostatnio duzo zajec: szkola, badania, wizyta u gina a aktualnie jeszcze doszla mi grypa. ale od poczatku. W szkole zaliczylam kolejny egzamin, dostalam roziske praktyk i troche mnie to martwi ze trwaja do polowy maja ale bede kombinowac;0 Badania wyszly mi juz troche lepiej, plytki krwi nadal sa duzo pod kreska ale wiecej nie spadly a nawet sie lekko podniosly. Genetyczne wyniki z krwi jeszcze nie przyszly, podobno beda we wtorek. Co do lekarza... opieprzyl mnie. mialam mu powiedziec o kilku dolegliwosciach ktore mi dokuczaja ale zanim otworzylam dziób to juz mnie o wszystko wypytal i byl obrazony ze nic mu nie mowie i wszystko musi ze mnie wyciagac. Pisalam Wam kiedys ze w nocy obudzil mnie bol ale sama sobie poradzilam, nie chcialam do niego dzwonic bo byla 2:00 w nocy, o to tez mnie ochrzanil, bo mam pozwolenie dzwonic zawsze. Poza tym mialam jakas wysypke na piersiach a on "pokaz!" a ja "juz zniknela "Dzieciaki zyja i maja sie dobrze, przynajmniej tak bylo do czwartku bo teraz jestem chora ale do tego dojde. maja po ok 10cm jeden mial tak jakby zalozona noge na noge i sobie nia machal, drugi ma bardzo dlugie nogi i caly sie ruszal ![]() U mnie w domu wszyscy chorzy, radzilam sobie z tym prawie tydzien ale jak juz zaraza wylazi z kazdego kąta to wzielo i mnie. Dzisiaj rano zadzwonilam do doktorka, tym razem mnie nie opieprzyl tylko byl zadowolony ze sie go radze, powiedzial mi co mam brac i to w zasadzie tyle, we wtorek mam mu sie odmeldowac czy wszystko ok.
Czas się wziąć za siebie! Odwielorybiam sie... Bylo: 86 kg /Jest: 66 kg /mniej o 20 kg ![]() Ciąża bliżniacza ![]() 8tydz : 67,5kg 20tydz : 70,3kg 30tydz : 77,5kg w dniu porodu : 79,7kg 2tyg po porodzie: 66,6kg |
|
|
|
#4602 |
|
Wtajemniczenie
|
Maxi a spoko
|
#4603 | ||
|
Zadomowienie
|
Heej!
![]() W końcu troszkę czasu wygrzebałam na nadrobienie Was W weekend mnóstwo nauki (jak niektóre z Was pewnie), zbliżający się tydzień będzie masakrą.Z wagą nie wiem co jest ciągle jestem w okolicach 63 ;/ Przyznam się, że dieta nie jest jakaś idelana, ale też nie obżeram się. Np. ostatnio jak biegam po te 9km to nic mi na wadzę się nie odbija ;/ Zawsze po bieganiu miałam -0,6, a teraz nawet przyrost jest. Wiem, wiem cierpliwość! Jadło: Dzisiaj postanowiłam bardziej białkowo pojeść. I. 2 jaja na twardo, szczypiorek, 1,5 kromki ciemnego chleba. Śniadanie trochę większe z racji tego, że 2 śn. nie będzie bo na siłkę idę. II. Na obiad nie wiem bo mam nie wiele w lodówce, myślałam nad ryżem z kukurydzą. III. Połowa puszki tuńczyka ze szczypiorkiem, 2 marchewki. IV. Wieśniak z czymś. Cytat:
miss - Faceci! Rzeczywiście ten Twój dziwnie się zachowuje, sam nie wie chyba czego tak naprawdę chcę. Myślę, że szkoda czasu dla niego. Jest już na tyle dorosły, że musi zachowywać się odpowiedzialnie. suzzi - Śliczne sukienki, eleganckie. Na komunię wybrałabym biało-czarną. Cytat:
Ja w soboty i niedziele normalnie o 11-12 wstaje :p Dzisiaj wyjątkowo wcześnie, bo trzeba się uczyć ;/Zaraz idę na siłkę, dzisiaj poćwiczę na rowerku i orbitreku z jakieś 1,5 h, z racji że wczoraj biegałam 9 km.
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Maxi zjadlam z bananem bo mam dyzur i niekoniecznie bede miala czas na kolejne posilki...
|
|
|
|
#4605 |
|
Zadomowienie
|
Anulciak no to ok
|
|
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz jak mam dyzur to bywa tak ze nie mam czasu zjesc wogole do godziny 15 a jak mam chwile to musze. Zjesc i skorzystac
![]() Dzis mysle ze bedzie juz ok z moim jedzeniem a popoludniu czeka nas zabawa w malpim gaju z mlodym to sie wypoce ![]() W mpracy tez jazda wiece spadam pracowac
|
|
|
|
#4607 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Wam wszystkim
Chciałabym bardzo przyłączyć się do Was, bo czytam i czytam i podoba mi się, że nie opieracie się na różnych dietach Dukana, Kapuścianych itp. tylko ogólnie staracie się jeść zdrowo i ćwiczyć ![]() Może najpierw opiszę swoją historie. Otóż jakoś we wrześniu 2011 schudłam z 65kg do 53kg czyli jakieś 13kg w niecałe dwa miesiące. Do stycznia moja waga się utrzymywała jednak musiałam drastycznie przestrzegać diety, ponieważ schudłam niezdrowo i za szybko. Każdy kawałek jedzenie, nawet jabłko czy coś innego zdrowego podnosiło mi od razu wagę. Wiem, że to było głupie z mojej strony, nie wiem jak mogłam dopuścić do czegoś takiego. Z biegiem czasu zaczęłam jednak podjadać, jeść więcej i moja waga z powrotem rosła. I tak było aż do grudnia 2012. W rok przybyło mi z 10kg. Przed sylwestrem nastąpił przełom - otóż we wszystkich sukienkach w sklepach wyglądałam okropnie, nie mogłam na siebie patrzeć i tym samym postanowiłam sobie koniec - od stycznia staram się jeść lepiej, jem świadomie i w miarę możliwości 3-4 razy w tyg. ćwiczę. Niestety dopadła mnie grypa, którą leczyłam do 11 stycznia :/ Więc dopiero od tego poniedziałku walczę z moją wagą spowodowaną jojo przez moją własną głupotę i stosowanie diet cud. Mój wzrost: 166cm Waga: nie ważyłam się od sylwestra, a wtedy jakieś 63kg Cel: czuć się dobrze w swoim ciele, nie wiem ile to będzie kg, 55? A może 53? Chciałabym odżywiać się zdrowo, mój przykładowy jadłospis: śniadanie - grahamka z serkiem, pomidor, sałata, ogórek itp. II śniadanie na uczelni - również grahamka III śniadanie na uczelni - jabłko obiad (ok 16-17, późno wracam ze szkoły) - piersi z kurczaka z warzywami, ew. ziemniaki, ryż brązowy kolacja - paprykarz/ marchewki/ pierś z kurczaka z obiadu/ ser smażony - staram się jeść kolacje bez chleba Na siłownie chcę chodzić 3/4x w tyg. W tym tyg byłam raz na power jodze, raz na zumbie i dwa razy na siłowni, gdzie robiłam 30min bieżnia tętno 130 - 140 i 20min orbitrek tętno 150 - 160. Chciałabym schudnąć zdrowo i trzymać zdrowe nawyki i chęć do ćwiczeń do końca życia ![]() Co myślicie o tym? Nie jestem specem w ćwiczeniach więc czy takie tętno pozwoli mi spalić tłuszcz? Czy jem w miarę dobrze, czy lepiej coś zmienić? Czekam na porady
|
|
|
|
#4608 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Przelecisz Greya"??????? :lol; ![]() Smile, ja również się podpisuję pod Medzią!!! ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
Drizzle witaj
czy regulamin przeczytany?? Powiedz mi smazysz ser?? To chyba na kolacje raczej nie za dobre.... |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4610 |
|
Raczkowanie
|
Przeczytany
nie smażę sera, tylko jem ten taki ser który się nazywa smażony Ogólnie chciałabym smażyć jak najmniej.. Tylko jeszcze mam problem z tym, że nie mam w ogóle wagi i nie kupię, bo jak mam to ważę się codziennie a to mi bardzo trudno opanować :/ |
|
|
|
#4611 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam sobie dobrze z okazji weekendu i zjadłam 2 małe oscypki z grilla z żurawiną
. To było II śniadanie.No i oczywiście dziś świnka z okazji weekendu i ładnego, dietkowego tygodnia Na obiadek szynka wieprzowa z grzybami , trochę kaszy gryczanej oraz buraczki.Anulciak a to jest taka różnica czasowa zjeść banana a jabłko? Wszystko kwestia co spakujesz do pracy. Wiesz, nie chcę się czepiać, ale szukasz przyczyn dlaczego nie chudniesz, a na złe jadłospisy zawsze masz wymówkę. Zważyłam 2 łyżki płatków owsianych i wyszło 14g. Bardzo mało treściwe te Twoje posiłki, stąd może i frustracja. A na II sama mała jogobella light (90kcal całość)? Przecież możesz jedzenie przygotować w domu. Kwestia chęci. Drizzle tętno 150 jest chyba ok. Ja i tak biegam przy 160, bo poniżej to bym musiała się wlec . Super że masz takie niskie tętno przy bieganiu, bo ja to chyba musiałabym marszować. A kilogramów nie masz tak dużo do zrzucenia. Na kolację jeść też możesz jajka, twarogi. Ogólnie białko. Ser żółty nie bardzo, bo jest tłusty. To nie kupuj wagi, tylko się mierz Albo porób sobie fotki w lustrze i porównuj co miesiąc. Jak masz obsesję, to nie warto ryzykować
Waga obecnie : 65,0 kg Cel : 65 kg Zostalo: 0,0 kg Zdrowa dieta + spora dawka ruchu Edytowane przez Martuszka85 Czas edycji: 2013-01-19 o 12:31 |
|
|
|
#4612 |
|
Zadomowienie
|
Wkurzyłam sie, bo zaraz po porannym poście poszłam się zważyc, a tu +0,4kg
Gdybym wczoraj zobaczyła nadwyzke (a waga okazała sie bez zmian), to spoko, bo w czwartek sporo zjadłam, ale dziś oczekiwałam spadku, a tu taki zawódCzwartek: 1.40g płatków Nestle Fruttina+100g mleka Ale 2% - 179 kcal 2.Kanapki (2 małe kromki chleba białego 3 ziarna SPC+104g chudego twarogu Mlekovita+54g jog nat. Activia+2 rzodkiewki+kawałek pora)+ 1/2 sałaty lodowej - 257 kcal 3.1/4 cytrynowego sernika na zimno - 331 kcal 4.2 miski rosołu+55g białego rosołu nitki-gniazda Lubella+1/4 sernika na zimno - 670 kcal 5.1 udko z kurczaka z rosołu - 175 kcal W sumie wyszło 1612 kcal, w tym niestety tylko 172g warzyw ![]() Wczorajsze menu: 1.40g płatków Nestle Fruttina+100g mleka Ale 2% - 179 kcal 2.Kanapki (3 Wasy 7zbóż+54g twarogu chudego Mlekowita+20g Łaciate 2%+2 rzodkiewki+kawałek pora)+1/2 sałaty lodowej - 147 kcal 3.1 jabłko+5g rodzynek sułtanek+3 biszkopty z kerfura+25g śmietanki 30% Zott+cynamon - 280 kcal 4.2 miski rosołu+52g makaronu białego nitki-gniazda Lubella - 328 kcal 5.1/2 świeżego ogórka+200g kefiru 0% Omlek Sokółka - 92 kcal 6.Sałatka (1 pomidor+34g papryki czerwonej+kawałek pora+78g sałaty lodowej+1 puszka tuńczyka z oliwy z tesco(56g)) - 151 kcal W sumie wyszło 1178 kcal, w tym 617 g warzyw. Jadę teraz do CH, polukam na maszynki do mięsa, może poszukam jakiegos balsamu na cellulit, uzupełnię zapasy warzywne, bo mi sie sałata lodowa i papryki skończyły, może nawet zerknę na jakieś ciuchy, ale narazie nie mam za bardzo weny
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg cel III - 68 kg cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
Martuszka ma rację. Nawet jak się ma mało czasu trzeba zjeść. Długie przerwy są niewskazane. Anulciak zwiększ ilość płatków owsianych przy śniadaniu, dorzuć łyżkę orzechów, nasion slonecznika czy dyni. Na drugie śniadanie zrób kanapkę z chleba pełnoziarnistego z wędliną, twarogiem czy jajkiem i owczywiściw warzywami. Zjedzenie jej nie zajmie dużo czasu a będziesz miała więcej siły i lepszy humor. Ja mam wrażenie, że Ty ciągle myślisz, że im mniej zjech tym szybciej schudniesz. A to przecież nie prawda. Spowalniasz sobie metabolizm i masz efekty. Patrz na Maxi, je 5 posiłków, wcale sobie nie żałuje jedzenia a chudnie. Bo o to chodzi żeby jeść. Oglądałaś "Bosacka cudnie chudnie"? Padło tam stwierdzenie "w życiu tyle nie jadłam co teraz" czyli na diecie. Obejrzyj sobie dla motywacji ale żeby też zobaczyć to i ile jadła na diecie.
Ja dzisiaj szaleję z wietrzeniem domu. Wykorzystuję mróz do wytępienia mikrobów. Wyrzuciłam kołdry, poduszki i koce na zewnątrz. Posiedzą tam ze 3 dni
|
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
Martuszka to nie chodzi o czas przygotowania a no stopien najedzenia.
Dzis wydrukuje sobie jadlospisy Maxi i bede stosowac. |
|
|
|
#4615 |
|
Raczkowanie
|
Martuszka85 na bieżni na razie nie biegam, raczej to jest szybki marsz 6,5km/h i nastawiam sobie jeszcze podwyższenie 6,5 więc w sumie marsz pod górkę
na bieganie to będę musiała poczekać aż trochę kondycji złapię ![]() ok, w takim razie ser na kolacje odpada będę sobie robić jajka faszerowane, tylko można na kolacje zjeść trochę majonezu? np. na 3 jajka łyżeczkę majonezu? i pójdę się zaraz pomierzyć dokładnie zamiast ważenia ![]() Aha i jeszcze głupio mi tak do Was wkraczać tak o nagle ale wszystkie nowe odchudzające wątki, do których się dołączyłam bardzo szybko zanikały
|
|
|
|
#4616 |
|
Zadomowienie
|
Antunka masz rację
|
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, melduje sie
dzis pisalam w watku SB, ale stwierdzialm ze to nie dla mnie, bo ja nie mam czsu na szukanie przepisow i myslenie, zwykle u mnie w kuchni jest standardowo- maz, wiec od teraz postaram sie sobie robic dietetyczniej ![]() poich podejsc do diet wszelakich nie zlicze. Najmniej przy swoim wzroscie wazylam 64 kg, to bylo 4 lata temu teraz 174 cm 98 kg zywej wagi cel 20 mniej lat -25 nie przekroczylam setki i nie zamierzam a wiec, mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie i zagoszcze tutaj na dluzej co do dzisiejszego jadlospisu Sniadanie 2 kromki pieczywa chrupkiego Pano 2 plasterki poledwicy gotowanej z indyka pomidor 2 lyzki serka wiejskiego II sn- reszta serka wiejskiego z konitura z rozy- 1,5 lyzeczki Edytowane przez sylwoha Czas edycji: 2013-01-19 o 13:10 |
|
|
|
#4618 |
|
Zadomowienie
|
Drizzle witaj
Nie stresuj się bo każda z nas kiedyś była nowa. Ja dołączyłam pod koniec listopada. Do jajek faszerowanych zamiast jogurtu daj serek 0% lub jogurt naturalny lub jogurt grecki. Efekt ten sam, smak podobny a dużo mniej kcal i tłuszczu. Ja kiedyś też dodawałam majonezu ale już się odzwyczaiłam. Zrobiłaś mi smaka na te jajka faszerowane ![]() Miało być zamiast majonezu
Edytowane przez MAXI 85 Czas edycji: 2013-01-19 o 13:26 |
|
|
|
#4619 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj zamieszczę mój jadłospis, od bardzo dawna i jestem gotowa na Wasze uwagi, proszę rzucać karniakami dopóki się nie nauczę dobrze jeść!
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
2 sniadanie: 2 kromki pelnoziarnistego z serkiem bialym i miska marchewki.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

Cieszę się, że tak ładnie lecisz z wagi, nie jesz słodyczy, masz fajne jadłospisy. Naprawdę podziwiam. A powiedz mi ćwiczysz coś?
wczoraj akurat mialam pierwszy dzień wolnego, za to dzis ide do pracy.
Jak to o 3 kg? Przecież mówiłam ci żebyś teraz nie zwracała uwagi na wagę bo masz @ i dlatego waga pokazuje więcej. A tyle razy mówiłyśmy ci żebyś nie ważyła się codziennie bo ciebie to strasznie demotywuje. Z tego co zauważyłam to chyba masz ostatnio jakąś depresję bo wszystkie twoje wpisy są strasznie smutne. Moim zdaniem zamiast dalej użalać się nad sobą powinnaś spiąć tyłek i zrobić coś ze sobą i swoim życiem bo w takim stanie nigdy ci się nie uda schudnąć. Codziennie się ważysz, później masz doła a to wcześniej czy później kończy się pocieszaniem jedzeniem. I tak koło się zamyka. Zacznij patrzeć pozytywnie na swoje życie, otoczenie, ciesz się, zabaw się to poprawi ci nastrój. Masz synka (?) to może idźcie gdzieś razem się zabawić, może jakieś łyżwy i zacznij kobieto się śmiać i cieszyć życiem. Jesteś młoda i korzystaj z życia zamiast dalej użalać się nad sobą. 

. Opaskę dostanę na imieniny lub dzień kobiet bo zimą i tak nie biegam na dworze. Biegam na bieżni, ale nie jakieś długie dystanse, bo jeszcze ćwiczę. Chodzę na siłkę 3 razy w tygodniu, nieważne co by się działo. Mogę być zrąbana na maxa po pracy, ale jeśli mam iść to idę.
/

. Dopiero co były postanowienia noworoczne, miało być odchudzanie pełną parą.
Na obiadek szynka wieprzowa z grzybami
, trochę kaszy gryczanej oraz buraczki.