|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
My po rehab. Zoska oczywiscie caly czas wyla no bo obca baba ja dotykala
powracajac do ubioru to wychodzac z samochodu nawet malej czapki nie zalozylam, zarzucilam jej kaptur na glowe i poszla nawet bez kurtki. No ale bylo 13stopni i mega slonce w sandomierzu a jak sie nalej podobalo na dworku bez kurtki ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
|
#4592 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
chciałabym obciąć tak do łopatek i grzywkę może ![]() Cytat:
bo w maju jedziemy do pl a ten wozek co mam teraz to do bagażnika nie wejdzie ![]() Cytat:
też mamy taki kocyk
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Witajcie
nadrobiłam troszke,ale z Fabiankiem na rękach nie jest łatwo .Właśnie dzisiaj sie zastanawiałam czy mogę Fabianka już do spacerówki wsadzić? Jeszcze sie mieści w gondoli ale mógłby coś widzieć chociaż czy poczekać az siedzieć zacznie? Spacerówka ma rozkładane oparcie.Gracjanek usnął już,a Fabianka zaraz ide kąpać .A jutro od rana przygotowania do uroczystości urodzinowej Gracjanka ![]() zastanawiałam sie co postawić na stól,ale wszyscy doradzają,żeby zrobić jakieś sałatki tylko,owoce i tort. No i oczywiście soki czy kawka. Jeszcze jakiegoś placuszka moze zrobie ![]() tylko nie wiem czy to nie mało. Będą głowie dorośli bo małych dzieciaczków nie mamy w rodzinie. No to wpadłam i pomarudziłam
|
|
|
|
#4594 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry,nie moglam zajrzec 2 dni,ale widze,ze jeszcze jest stary watek,wiec nie jest zle i chyba dam rade nadrobic
.Cytat:
widzisz jaki zdolniacha,wystarczylo mu pokazac![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Nasza spacerówka dziur nie ma, budka jest zabudowana. No strasznie jestem z niego dumna, dziś ciągle się odwracał ![]() Anusia ja zawsze robię salatki, piekę kurczaki, jajka z majonezem, wędlinki różne, nieraz mielone, szynka zawijana z pastą. |
|
|
|
|
#4596 | |||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=gda;40217251
Ja sama mięso robię. Kupuję właśnie eko. Na razie jemy królika... Chlip Ja też mam niechęć do królika... Mąż musiał się nim zająć [/QUOTE]Ja na razie nie widzialam krolika,nie znam sprawdzonej hodowli,w ogole nie wiedzialabym jak sie zabrac za jego robienie i nie ukrywam,ze chyba bym sie troche brzydzila.Jak juz znajde,to tesciowa by wiedziala juz chyba co z nim zrobic.mam nadzieje ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
dl Jasia
|
|||
|
|
|
#4597 | ||
|
Wtajemniczenie
|
za ząbkaCytat:
![]() Cytat:
Iga też nie siedzi , oparcie mamy rozkładane i będziemy już jeździć w spacerówce bo mi jęczy już w gondoli , pewnie dlatego że nic nie widzi
|
||
|
|
|
#4598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia śpi a ja piję zieloną herbatkę i wizażuje ale nie ma zmiłuj za 15 minut idę pokręcić hula hopem.
![]() Angel nasza spacerówka ma zabudowaną budkę.
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4601 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
. Ostani raz przy takiej temp spacerowalismy jesienia jak byl noworodkiem i mielsimy wtedy polarowy jesienny kombinezonik bez rekawiczek---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() Teraz doczytalam com napisala,kaszke kukurydziana pomylilam z ryzowa.Ryzowa bezpieczna,poprawie sie
Edytowane przez salud Czas edycji: 2013-04-10 o 20:28 |
|||
|
|
|
#4602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
w lidlu babcia kupiła ![]() Cytat:
Szukam także samej parasolki. Najbardziej mu sie podoba ta bertoni,bo na porzadna wygląda i jedną rączka jest, a nie chce tych "rogów"bo muszę oprócz wózka psa prowadzić ![]() Trza iść na dupie zarobic ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- A i Anusia udanej imprezy urodzinowe. Wydaje mi sie ze sałatka, wedlina, ciasto, kawa, herbata, napoje bedzie akurat na zapad wszystkiego baj dla Gracjanka,bo nie wiem czy jutro będę
|
|
#4603 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#4604 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
Tęsknię za Wami, żal pupę ściska ale nie dam rady czytać wracam do domu koło 16, jem cokolwiek żeby szybko zwolnić mamę, a reszta wieczoru należy do Zosi. To dopiero 3 dni, więc mam nadzieję że z czasem będzie lepiej
|
|
|
|
#4605 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo że chcesz jak najwięcej czasu spędzić z córcią,z czasem na pewno będzie lepiej
|
|
#4607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
na razie mezul ma urlop ale co jak wróci do rpacy. Znów będę od matki uzalezniona,by na spacer iść twraz i tak obrażona,bo zięć ma wolneCytat:
|
|
#4608 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4610 |
|
Zadomowienie
|
wrzucilam,ale za filmik mi jeszcze milosci nie wyznawal
![]() Marcel tez dopiero zaskoczyl jak mu pokazalam o co chodzi z tym obrotem Sojka jeszcze miala wrzucic cwiczenia (o ile nie przegapilam) ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- nadrobilam na szybcika,Malego w miedzyczasie nakarmilam i uspilam,wiec mozna legalnie sie wmontowac z ksiazka do wanny.Zycze wszystkim dobrej nocki! |
|
|
|
#4611 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
super!
co to za fotelik? pewnie pisałaś, ale nie nadrobiłam. Cytat:
Wyszłyśmy na spacer wieczorem, już 18 prawie była. założyłam jej na to, co miała w domu (body z długim rękawem i cienka bluzeczka, rajstopki) jeszcze cienką bluzę, skarpetkim czapka, rękawiczki i cienki kombinezon. No i mi się zgrzała. bo jeszcze przykryta była. W sklepie ściągałam koc. no i dalej było jej za gorąco, gdy wracałyśmy. Chyba moje dziecko nie jest zmarzluchem po mnie, bo miałam podobną ilość warstw na sobie i mi było chłodno. ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
ba-ba to jeszcze tak nie do końca świadome jest, ale ma-ma jak najbardziej. Zu zawsze woła "ma-ma am" albo rozpaczliwe ma-ma, gdy coś się jej dzieje. albo jak wracam z pracy jest radocha i ma-ma ma-ma. więc wnioskuję, że świadomie Cytat:
18 kg + dziecko i jeszcze pies do ogarnięcia... u nas podobnie wagowo. jak mąż tak protestuje, to jak jakoś skombinujesz kasę (o której nie będzie wiedział) to powiedz, że dostałas od kogoś? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
przypomnicie co to za filmik? bo wybaczcie, ale się nie mogę dokopać do posta
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Maggie fotelik taki zwykły, mąż odkupił od kolegi zapomnialam nazwy
![]() Ja tez zmarzluch jestem a Jagoda znowusz goraca dziewczyna i dlatego mam problem by jej nie przerzuca. Ona w domu body+spodnie i ciepła jak piecyk. A ja sweter lub bluze jeszcze mam ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- A co do filmiku to mi tez umknał chyba,bo nie wiem o co kaman
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-04-10 o 21:24 |
|
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A filmik o nauce obracania na brzuszek salud wrzucała i mój Matinek leń śmierdzący opanował po dwóch pokazach. O taki filmik: http://www.zmienpieluche.pl/filmy/Cw...wlakow,18.html |
|
|
|
|
#4614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet jak wychodzę o 13-14 to i tak jestm pod telefonem, dzwonię, ustalam, pomagam... ech, musze się nauczyć zdystansować od tego Maggie my chyba w ogóle takie mentalne bliźniaczki jesteśmy |
|
|
|
|
#4615 | |||
|
Zadomowienie
|
kupiłam dziś Mai w pepco body z dł. rękawkiem za 3,90, spodnie dresowe i trampki ze sztruksu
i były śliczne sukieneczki za 9,90, ale się powstrzymałam, bo mamy już wystarczająco dużo ![]() Marta powiedz mi, że brzuszki Ci pomogły i że mam robić 100 dziennie! A jak nie to ![]() Cytat:
![]() i pokaż fryzurkę Cytat:
![]() Maja mówi najczęściej"ale ale ale ale" i "ejo ejo" ![]() Cytat:
www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgnijgtpka.png Edytowane przez m_moni Czas edycji: 2013-04-10 o 22:17 |
|||
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Wreszcie mi się udało ululać naszą Gadzinke
![]() Katiaska gratulacje za ząbek I znaleźliśmy w końcu winowajce Jasia wysypki - perfumy TŻ To jednak nie dziadkowa broda
|
#4617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze gdyby nam godnie płacili, to rozumiałabym nasze "poświęcenie" i przejmowanie się. A tak znajduję tylko jedno słowo - głupota z naszej strony ![]() Cytat:
Tamlin, dziękuję za wyjaśnienie
|
|
|
#4618 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj tak Cytat:
nam ostatnio babcia paczke ubranek z pepco przysłala kurteczke w groszki z hello kity,sukieneczkę i spódniczkę dżinsową,getry z falbankami,bluzeczkę i skarpetki ![]() ja dzisiaj Wiktora obkupilam w bluze,spodnie i 2 pary butów.kupowanie butów dla niego to jest koszmar bo ma wysokie podbicie i wszystkie go cisną ![]() a h&m widziałam fajny komplecik dla Poli ale nie kupilam bo byl tylko jeden na 74 czyli taki na teraz a potrzebuję wiekszych ubranek ![]() jutro jeszcze raz sie tam przejde bo widziałam fajne body z długim po 3 €.
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas dzisiaj Jasiu tak się rozsmakował w kurczaku, że jak isę obiadek skonczył to zlizywał resztki ze śliniaka
Dziewczyny mam pytanie do mam siedzących dzieci - jak układa się kręgosłup? Czy ma kształt lekkiego łuku, czy w dolnej części czuć wgłebienie jak u dorosłego? Bo Jasiu dzisiaj sie podciągnął za kołderke i usiedział z 3 sekundy po czym pacnął na bok i potem na chwilke Go posadziłam i ma kręgosłup w lekki łuk wygięty. Wiem, że lordoza lędzwiowa się kształtuje przy chodzeniu ale nigdy właściwie nie zastanawialam się jak dziecko ma ułożony kręgosłup przy siedzeniu, bo nikt nigdy nie zwrócił nam na to uwagi
|
#4620 |
|
Wtajemniczenie
|
Haaaj!
U mnie juz 19 stopni w słonku no zapowiada sie cudna pogoda a my... chorzy... boszeee.... ja juz lepiej ale malutki w nocy sie umęczył strasznie teraz spi bidulek... kaszle i ma katar straszliwie wielki nie pozwala psikac do noska i odsysac no.. histeria taka .. od urodzenia to ma i ja musze go tak katowac i mi plakac sie chce jak mu mam odciagnąć kipy z nocha.. ale wiem ze to dla jego dobra ..a on tak placze wtedy cała noc nie spalismy znaczy ja bo Nat przysypiał sobie ale budzil sie z placzem co chwilke... biedny jest no a tak pieknie nie wiem czy moge wyjsc z nim jak kaszle .. no takie słonko sliczne... kurcze... chyba musimy w domu byc co nie? Jak myslicie... w zyciu nie miałam chorego dziecka znaczy raz Nat byl chory ale to zima byla i mu przeszlo po 2 dniach.. taki chorutki jeszcze nie byl nigdy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

powracajac do ubioru to wychodzac z samochodu nawet malej czapki nie zalozylam, zarzucilam jej kaptur na glowe i poszla nawet bez kurtki. No ale bylo 13stopni i mega slonce w sandomierzu a jak sie nalej podobalo na dworku bez kurtki 

foto z debiutu poniżej, niezbyt zadowolona byla

.
widzisz jaki zdolniacha,wystarczylo mu pokazac
[/QUOTE]

no nie wiem jak ja ubrac do tej spacerowki