Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-10, 18:59   #4591
Sojka1990
Zadomowienie

Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

My po rehab. Zoska oczywiscie caly czas wyla no bo obca baba ja dotykala powracajac do ubioru to wychodzac z samochodu nawet malej czapki nie zalozylam, zarzucilam jej kaptur na glowe i poszla nawet bez kurtki. No ale bylo 13stopni i mega slonce w sandomierzu a jak sie nalej podobalo na dworku bez kurtki

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-04-10, 19:11   #4592
sandra23s
Zadomowienie

Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
a co będziesz robić z włoskami?

chciałabym obciąć tak do łopatek i grzywkę może

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
a ja musze spacerówke kupio bo ta juz ledwi ziopie i mi sie tysz nie podoba wlasnie,
ja tez się za spacerówką lekką,taką do 250 zł
bo w maju jedziemy do pl a ten wozek co mam teraz to do bagażnika nie wejdzie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
A i byliśmy dziś na spacerku w spacerowce foto z debiutu poniżej, niezbyt zadowolona byla ale obyło sir bez histerii jak to zazwyczaj w gondoli ubralam mała tak: body na krótki rękaw, bluzeczka, rajty cienkie i spodenki na to płaszczyk i te papokapcie,bo po większe buty jutro idziemy no i kocy ale cienki. Dziś mi sie daszek zerwal od wózkawiec spacer krótki był,bo bardzo wiało mimo +10stopni. Śruba odpadła ale juz m naprawil. W ogóle wasze daszki w spacerowkach z gondolu tez takie dziury po bokach mają?

też mamy taki kocyk

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 19:31   #4593
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Witajcie
nadrobiłam troszke,ale z Fabiankiem na rękach nie jest łatwo .
Właśnie dzisiaj sie zastanawiałam czy mogę Fabianka już do spacerówki wsadzić? Jeszcze sie mieści w gondoli ale mógłby coś widzieć chociaż czy poczekać az siedzieć zacznie? Spacerówka ma rozkładane oparcie.

Gracjanek usnął już,a Fabianka zaraz ide kąpać .
A jutro od rana przygotowania do uroczystości urodzinowej Gracjanka
zastanawiałam sie co postawić na stól,ale wszyscy doradzają,żeby zrobić jakieś sałatki tylko,owoce i tort. No i oczywiście soki czy kawka. Jeszcze jakiegoś placuszka moze zrobie
tylko nie wiem czy to nie mało.
Będą głowie dorośli bo małych dzieciaczków nie mamy w rodzinie.

No to wpadłam i pomarudziłam

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 19:34   #4594
salud
Zadomowienie

Dzien dobry,nie moglam zajrzec 2 dni,ale widze,ze jeszcze jest stary watek,wiec nie jest zle i chyba dam rade nadrobic.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Moje wspaniałe, najcudowniejsze, bystre dziecko się zaczęło obracać
Poćwiczyliśmy, wyszłam na chwilę pomieszać obiad, wracam a moje słoneczko na brzuszku leży.
widzisz jaki zdolniacha,wystarczylo mu pokazac

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
nigdy nie wkładała zabawek do buzi. jedynie rece pakuje no i mnie probuje jesc zabawkami sie bawi, ale do buzi ich nie wkłada.
wie co dobre po prostu i za sztuczne sie nie zabiera
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 19:37   #4595
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Antkowi wyszedł ząbek!!!

Cytat:
A i byliśmy dziś na spacerku w spacerowce foto z debiutu poniżej, niezbyt zadowolona byla ale obyło sir bez histerii jak to zazwyczaj w gondoli ubralam mała tak: body na krótki rękaw, bluzeczka, rajty cienkie i spodenki na to płaszczyk i te papokapcie,bo po większe buty jutro idziemy no i kocy ale cienki. Dziś mi sie daszek zerwal od wózkawiec spacer krótki był,bo bardzo wiało mimo +10stopni. Śruba odpadła ale juz m naprawil. W ogóle wasze daszki w spacerowkach z gondolu tez takie dziury po bokach mają?
A tam, wygląda na zadowoloną
Nasza spacerówka dziur nie ma, budka jest zabudowana.

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość

widzisz jaki zdolniacha,wystarczylo mu pokazac
No strasznie jestem z niego dumna, dziś ciągle się odwracał

Anusia ja zawsze robię salatki, piekę kurczaki, jajka z majonezem, wędlinki różne, nieraz mielone, szynka zawijana z pastą.
Stary 2013-04-10, 19:44   #4596
salud
Zadomowienie

[QUOTE=gda;40217251
Ja sama mięso robię. Kupuję właśnie eko. Na razie jemy królika... Chlip

Ja też mam niechęć do królika... Mąż musiał się nim zająć [/QUOTE]

Ja na razie nie widzialam krolika,nie znam sprawdzonej hodowli,w ogole nie wiedzialabym jak sie zabrac za jego robienie i nie ukrywam,ze chyba bym sie troche brzydzila.Jak juz znajde,to tesciowa by wiedziala juz chyba co z nim zrobic.mam nadzieje

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Jejku dziewczyny jaka jestem dumna z Boczusia. Całe popołudnie się przekręcał, ale wrócić nie umie na plecy.
Wystarczyło dwa razy pokazać mu te ćwiczenia co wczoraj któraś tu wrzuciła. Nie pamiętam która to, ale kocham ją strasznie

Teraz będę czekała na taki widok.

Uciekam na zumbę
ciesze sie,ze pomogl filmik

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wybaczcie, ale nie mam jak Was nadrabiać na wątku.
Myślałam, że już kolejny będzie, a tu miła niespodzianka!
Brakuje mi Was
Praca mocno angażująca.
Oczy od komputera bolą

żeby jednak nie było, że jest źle i beznadziejnie, to przynajmniej Zuzanka z chęcią zostaje z moją mamą. A na mój powrót czeka z utęsknieniem i śmieje się od progu. Psiak mój tak samo. Tylko usłyszy, że wchodzę, od razu warta przy drzwiach i wyskakuje z siebie. Miłe to, że są CI, którzy czekają
nie mam psiaka,ale Marcel tez mnie wita glosnym śmiechem,fajne uczucie,prawda?

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
no widzisz

A ja oświadczam wszem i wobec że żegnamy się z gronem bezżebnych dzisiaj jak Jasiu wył ni z niz owego to mu zajrzałam no i jest już jeden wybity a drugi lada moment
dl Jasia
Stary 2013-04-10, 19:46   #4597
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Antkowi wyszedł ząbek!!!
za ząbka
Cytat:
nasza nie ma dziur, jest zabudowana

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Witajcie
Właśnie dzisiaj sie zastanawiałam czy mogę Fabianka już do spacerówki wsadzić? Jeszcze sie mieści w gondoli ale mógłby coś widzieć chociaż czy poczekać az siedzieć zacznie? Spacerówka ma rozkładane oparcie.
sto lat dla Gracjanka
Iga też nie siedzi , oparcie mamy rozkładane i będziemy już jeździć w spacerówce bo mi jęczy już w gondoli , pewnie dlatego że nic nie widzi

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 19:47   #4598
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
super wieści

chyba Wam nie mówiłam, że tyję z dnia na dzień. w czasie ciąży tak mi szybko waga nie szła w górę jak teraz.
Lena tak mi daje do pieca swoim zachowaniem, że wszystkie stresy zagryzam czym popadnie cały dzień coś przeżuwam...

jak tak dalej pójdzie to niedługo będą mnie pokazywali w national geographic
Napewno nie jest tak zle. Jesli to Cie pocieszy,to ja teraz(od kilku m-cy) tez mam wieksza ochote na jedzenie i mi ciagle przybywa kg,ale juz postanowilam -skonczy sie mrs ciotex i zabieram sie za tego reklamowanego na watku skalpela i diete
Stary 2013-04-10, 19:49   #4599
marta1986222
Zakorzenienie

Zuzia śpi a ja piję zieloną herbatkę i wizażuje ale nie ma zmiłuj za 15 minut idę pokręcić hula hopem.

Angel nasza spacerówka ma zabudowaną budkę.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 19:51   #4600
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

ciesze sie,ze pomogl filmik
A to Ciebie kocham
Stary 2013-04-10, 20:00   #4601
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dziewczyny zanim nadrobię, to proszę Was o opinię!

Antka paskudnie wysypało na całej klatce piersiowej. Wczoraj miał pojedyncze krostki, ale myślałam, że to od śliny, bo coś podobnego miał na szyjce. Mam kilka potencjanych winowajców.

Po pierwsze królik, który dzisiaj debiutował (wczoraj były pojedyncze krostki, a dzisiaj wielki, czerwony plac pokryty drobnymi krostami). Drugi podejrzany to któryś ze składników słoiczka Bobovity - indyk z cukinią, który jedliśmy wczoraj i przedwczoraj. Tutaj wprowadzałam cukinię tym daniem, ale teraz patrzę na skład, że tam króluje kukurydza, którą wcześniej jadł, ale raczej gdzieś tam zawsze była na ostatnich pozycjach w składzie, a wyczytałam w "Pierwszym roku życia dziecka", że kukurydza i pochodne uczulają równie często jak pszenica. A czwarty podejrzany... gluten, który wprowadzamy już 1,5 tygodnia. Może wyjść po takim czasie?

Co byście obstawiały? [COLOR="Silver"]
:
Kurcze na dobrą sprawę to każdy z tych produków mógl uczulic, o kukurydzy to bym nawet nie pomyslala,skoro kaszki kukurydziane sa od 4 m-ca.Ja bym odstawila mieso i te nowe skladniki na jakis czas i sprobowala potem pojedynczo wprowadzac

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Q i pytanie mam jak ubieracie maluszki przy temp +10st?

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Zakładacie im rękawiczki?
hahaha,ja o takich sprawach jeszcze nawet nie myslalam,bo u nas caly czas 2-4 st. Ostani raz przy takiej temp spacerowalismy jesienia jak byl noworodkiem i mielsimy wtedy polarowy jesienny kombinezonik bez rekawiczek

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Dobry.
Mój Matinek przywitał dziś babcię głośnym "ba-ba" Babcia no po prostu pod sufit z radości skakała

Na dobrą sprawę mogło wszystko uczulić. Odstaw wszystko z tego i za kilka dni pojedynczo wprowadzaj.

Nie. My mamy to co po domu, body i spodnie, na to cienki kombinezon, albo kurtka, leży na śpiworze, żeby mu miękko było, a na wierzch tylko ta oslonka z wózka.
szacun,wczoraj Mati nauczyl sie obracac,dzis mowic,jutro bedzie biegac

Teraz doczytalam com napisala,kaszke kukurydziana pomylilam z ryzowa.Ryzowa bezpieczna,poprawie sie

Edytowane przez salud
Czas edycji: 2013-04-10 o 20:28
Stary 2013-04-10, 20:02   #4602
angel166
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
chciałabym obciąć tak do łopatek i grzywkę może

ja tez się za spacerówką lekką,taką do 250 zł
bo w maju jedziemy do pl a ten wozek co mam teraz to do bagażnika nie wejdzie

też mamy taki kocyk

w lidlu babcia kupiła
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Witajcie

Gracjanek usnął już,a Fabianka zaraz ide kąpać .
A jutro od rana przygotowania do uroczystości urodzinowej Gracjanka
zastanawiałam sie co postawić na stól,ale wszyscy doradzają,żeby zrobić jakieś sałatki tylko,owoce i tort. No i oczywiście soki czy kawka. Jeszcze jakiegoś placuszka moze zrobie
tylko nie wiem czy to nie mało.
Będą głowie dorośli bo małych dzieciaczków nie mamy w rodzinie.

No to wpadłam i pomarudziłam
Jagoda tez sama nie siedzi. Jeździ na pol lezaco w spacerowce. Bo co sie okazało, ze zepsute ma i na płasko nie da sie rozłożyć.
Szukam także samej parasolki. Najbardziej mu sie podoba ta bertoni,bo na porzadna wygląda i jedną rączka jest, a nie chce tych "rogów"bo muszę oprócz wózka psa prowadzić
Trza iść na dupie zarobic

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

A i Anusia udanej imprezy urodzinowe. Wydaje mi sie ze sałatka, wedlina, ciasto, kawa, herbata, napoje bedzie akurat na zapad wszystkiego baj dla Gracjanka,bo nie wiem czy jutro będę

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 20:10   #4603
salud
Zadomowienie

Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Bo mam dylemat jak ubrac Jagode,bo w kombinezonir za ciepło chcialam płaszczyk ale nie wiem co dalej, bo w komvonezonir rączki ma zakryte, a tak nie czy nie zamarznie w rączki i czy spodenki same i kocyk czy rajstopki pod spod i tylko oslonka. no nie wiem jak ja ubrac do tej spacerowki

A zla na nią jestem,bo wazy 18kg:ryczy: i mąż mi bie chce kupic typowej spacerowki używanej. O to pojlocilisny sie wczoraj,bo powiedział, ze ta od gobdoli jest dobra i mam sobie radzić. Znieść ja, a później pójść po mała.(mieszkamy na 3piętrze). Powrot tak samo
o kurde,nie dziwie Ci sie,ja bym nie dała rady znosic.Moja spacerowka od wozka 2 w 1 chyba prawie 14 kg wazy,ale na spacery z reguly chodzimy z mezem,albo tesciowka z mezem jak jestem w pracy,wiec raczej nie znosze sama.Jak sie tak trafilo( w sobote szlam z malym do biedry po ksiazeczki),to jakos sama znioslam najpierw wozek,potem malego,ale to tylko 1 pietro i i tak bylam zziajana...
Stary 2013-04-10, 20:14   #4604
lourose
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny!
Tęsknię za Wami, żal pupę ściska ale nie dam rady czytać wracam do domu koło 16, jem cokolwiek żeby szybko zwolnić mamę, a reszta wieczoru należy do Zosi. To dopiero 3 dni, więc mam nadzieję że z czasem będzie lepiej
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 20:20   #4605
salud
Zadomowienie

Cytat:
No to babcia szczęśliwa
u nas raz było "gruba baba"
a cieszyla sie "baba"?

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Antkowi wyszedł ząbek!!!
I czytam, że właśnie to może być powód wysypki
Stary 2013-04-10, 20:26   #4606
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Tęsknię za Wami, żal pupę ściska ale nie dam rady czytać wracam do domu koło 16, jem cokolwiek żeby szybko zwolnić mamę, a reszta wieczoru należy do Zosi. To dopiero 3 dni, więc mam nadzieję że z czasem będzie lepiej

wiadomo że chcesz jak najwięcej czasu spędzić z córcią,z czasem na pewno będzie lepiej

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 20:35   #4607
angel166
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
o kurde,nie dziwie Ci sie,ja bym nie dała rady znosic.Moja spacerowka od wozka 2 w 1 chyba prawie 14 kg wazy,ale na spacery z reguly chodzimy z mezem,albo tesciowka z mezem jak jestem w pracy,wiec raczej nie znosze sama.Jak sie tak trafilo( w sobote szlam z malym do biedry po ksiazeczki),to jakos sama znioslam najpierw wozek,potem malego,ale to tylko 1 pietro i i tak bylam zziajana...
mi tam to znoszenie by nie przeszkadzało az tak ale boję sie mała zostawiać sama,go to trochę czasu zajmuje. W dol to pol biedy ale co po spacerze gdy płacze. Taka placzaca ja nie zostawię w domu i nie pójdę na dol po wózek na razie mezul ma urlop ale co jak wróci do rpacy. Znów będę od matki uzalezniona,by na spacer iść chciałabym chodzic sama tez z mała, a nie ciągle z matula moją twraz i tak obrażona,bo zięć ma wolne
Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Napewno z czasem bedzie lepiej kochana

Jagódka
Stary 2013-04-10, 20:45   #4608
salud
Zadomowienie

Cytat:
A to Ciebie kocham
Stary 2013-04-10, 20:47   #4609
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku dziewczyny jaka jestem dumna z Boczusia. Całe popołudnie się przekręcał, ale wrócić nie umie na plecy.
Wystarczyło dwa razy pokazać mu te ćwiczenia co wczoraj któraś tu wrzuciła. Nie pamiętam która to, ale kocham ją strasznie
Cytat:
Ty je wrzuciłaś, no nie?
Stary 2013-04-10, 20:54   #4610
salud
Zadomowienie

Cytat:
Ty je wrzuciłaś, no nie?
wrzucilam,ale za filmik mi jeszcze milosci nie wyznawal
Marcel tez dopiero zaskoczyl jak mu pokazalam o co chodzi z tym obrotem
Sojka jeszcze miala wrzucic cwiczenia (o ile nie przegapilam)

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

nadrobilam na szybcika,Malego w miedzyczasie nakarmilam i uspilam,wiec mozna legalnie sie wmontowac z ksiazka do wanny.Zycze wszystkim dobrej nocki!
Stary 2013-04-10, 21:07   #4611
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
No i debiut fotelika tez za nami
super!
co to za fotelik?
pewnie pisałaś, ale nie nadrobiłam.

Cytat:
Q i pytanie mam jak ubieracie maluszki przy temp +10st?

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Zakładacie im rękawiczki?
dziś przegrzałam Zuzię.
Wyszłyśmy na spacer wieczorem, już 18 prawie była.
założyłam jej na to, co miała w domu (body z długim rękawem i cienka bluzeczka, rajstopki) jeszcze cienką bluzę, skarpetkim czapka, rękawiczki i cienki kombinezon. No i mi się zgrzała. bo jeszcze przykryta była. W sklepie ściągałam koc. no i dalej było jej za gorąco, gdy wracałyśmy. Chyba moje dziecko nie jest zmarzluchem po mnie, bo miałam podobną ilość warstw na sobie i mi było chłodno.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Dobry.
Mój Matinek przywitał dziś babcię głośnym "ba-ba" Babcia no po prostu pod sufit z radości skakała
.
dopiero nasze maluszki z brzuchów wychodziły a teraz nie dość, że coraz bardziej mobilne (Zu zasuwa jak błyskawica), to i gadać zaczynają.
ba-ba to jeszcze tak nie do końca świadome jest, ale ma-ma jak najbardziej. Zu zawsze woła "ma-ma am" albo rozpaczliwe ma-ma, gdy coś się jej dzieje. albo jak wracam z pracy jest radocha i ma-ma ma-ma. więc wnioskuję, że świadomie
Cytat:
Bo mam dylemat jak ubrac Jagode,bo w kombinezonir za ciepło chcialam płaszczyk ale nie wiem co dalej, bo w komvonezonir rączki ma zakryte, a tak nie czy nie zamarznie w rączki i czy spodenki same i kocyk czy rajstopki pod spod i tylko oslonka. no nie wiem jak ja ubrac do tej spacerowki

A zla na nią jestem,bo wazy 18kg:ryczy: i mąż mi bie chce kupic typowej spacerowki używanej. O to pojlocilisny sie wczoraj,bo powiedział, ze ta od gobdoli jest dobra i mam sobie radzić. Znieść ja, a później pójść po mała.(mieszkamy na 3piętrze). Powrot tak samo
ANgel zupełnie Ci się nie dziwię.
18 kg + dziecko i jeszcze pies do ogarnięcia...
u nas podobnie wagowo.

jak mąż tak protestuje, to jak jakoś skombinujesz kasę (o której nie będzie wiedział) to powiedz, że dostałas od kogoś?
Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ja ubieram Poli body z któtkim,bluzeczka,bluza,r ajstopki,spodenki,cienka kurteczka na polarku,czapeczka,skerpet ki albo buciki i przykrywam kocykiem.jak nie wieje to nie zakładam osłonki.
widzę, że obie ciepłolubne jesteśmy
Cytat:

Mama też się zdarza, a ostatnio w poczekalni do lekarza, trzymam go na kolanach, a on co chwila ała, ała, a wszyscy wtedy patrzyli co mu robię
skubaniec mały
Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Maggie oj dziewczyno jak ja cię rozumiem, też notorycznie na wizaż brak czasu, do klubu to już nawet nie zaglądam.
niby pracuję 6 godzin, ale to tylko teoria. w sumie cały czas jestem w pracy. myślę o pracy. denerwuje się i przejmuję...
Cytat:
wrzucilam,ale za filmik mi jeszcze milosci nie wyznawal
przypomnicie co to za filmik?
bo wybaczcie, ale się nie mogę dokopać do posta

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 21:24   #4612
angel166
Zakorzenienie

Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Maggie fotelik taki zwykły, mąż odkupił od kolegi zapomnialam nazwy
Ja tez zmarzluch jestem a Jagoda znowusz goraca dziewczyna i dlatego mam problem by jej nie przerzuca. Ona w domu body+spodnie i ciepła jak piecyk. A ja sweter lub bluze jeszcze mam

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

A co do filmiku to mi tez umknał chyba,bo nie wiem o co kaman

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2013-04-10 o 21:24
Stary 2013-04-10, 21:27   #4613
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

dopiero nasze maluszki z brzuchów wychodziły a teraz nie dość, że coraz bardziej mobilne (Zu zasuwa jak błyskawica), to i gadać zaczynają.
ba-ba to jeszcze tak nie do końca świadome jest, ale ma-ma jak najbardziej. Zu zawsze woła "ma-ma am" albo rozpaczliwe ma-ma, gdy coś się jej dzieje. albo jak wracam z pracy jest radocha i ma-ma ma-ma. więc wnioskuję, że świadomie

Pamiętam jak Paula tak zaczynała gadać Teraz przy drugim dziecku to już tak spokojniej człowiek do tego podchodzi, ale każde mama, czy baba w wydaniu Matiego mnie rozwala
A filmik o nauce obracania na brzuszek salud wrzucała i mój Matinek leń śmierdzący opanował po dwóch pokazach.
O taki filmik:
http://www.zmienpieluche.pl/filmy/Cw...wlakow,18.html

Stary 2013-04-10, 21:31   #4614
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:

niby pracuję 6 godzin, ale to tylko teoria. w sumie cały czas jestem w pracy. myślę o pracy. denerwuje się i przejmuję...
Mam identycznie nawet jak wychodzę o 13-14 to i tak jestm pod telefonem, dzwonię, ustalam, pomagam... ech, musze się nauczyć zdystansować od tego Maggie my chyba w ogóle takie mentalne bliźniaczki jesteśmy
Stary 2013-04-10, 22:16   #4615
m_moni
Zadomowienie

kupiłam dziś Mai w pepco body z dł. rękawkiem za 3,90, spodnie dresowe i trampki ze sztruksu i były śliczne sukieneczki za 9,90, ale się powstrzymałam, bo mamy już wystarczająco dużo

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Skalpel zaliczony dzisiaj
Marta powiedz mi, że brzuszki Ci pomogły i że mam robić 100 dziennie!
A jak nie to

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Kiedyś alergolog mi tłumaczył, że czasem alergia wychodzi dopiero po którymś tam z kolei kontktem z alergenem - coś na zasadzie, że musi się tego nazbierać zanim uczuli. Ja np. po 15 latach dostałam uczulenie na złoto, a nigdy wcześniej nie miałam.

A ja po pracy idę do fryzjera, może mnie zrobi jako tako
to oznacza, że zaczynam zabawę od początku, bo Mai właśnie wyskoczyło coś różowego na szyjce po szpinaku, który lubiła najbardziej

i pokaż fryzurkę

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość

Moja tez mówi mam i jeszcze "kech". I ja jej wtedy powtarzam :też Cię kocham

Alicja dziś pierwszy raz była na huśtawce na placu zabaw Ale jej się podobało
ale fajnie
Maja mówi najczęściej"ale ale ale ale" i "ejo ejo"

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Zapomniałabym, polecam rewelację na odparzenia: http://www.fabrykazdrowia.pl/2119,bi...ieci-75ml.html. Borykaliśmy się ostatnio zmega odparzeniem i nic nie pomagało. Przyjaciółka poleciła mi ten krem i poprawa jest widoczna po pierwszym użyciu
dzięki za info. na pewno się przyda

Edytowane przez m_moni
Czas edycji: 2013-04-10 o 22:17
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 22:24   #4616
kraven
Zakorzenienie

Cześć. Wreszcie mi się udało ululać naszą Gadzinke

Katiaska gratulacje za ząbek

I znaleźliśmy w końcu winowajce Jasia wysypki - perfumy TŻ To jednak nie dziadkowa broda

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 22:34   #4617
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Mam identycznie nawet jak wychodzę o 13-14 to i tak jestm pod telefonem, dzwonię, ustalam, pomagam... ech, musze się nauczyć zdystansować od tego Maggie my chyba w ogóle takie mentalne bliźniaczki jesteśmy
Iwa, bliźniacza siostro
jeszcze gdyby nam godnie płacili, to rozumiałabym nasze "poświęcenie" i przejmowanie się. A tak znajduję tylko jedno słowo - głupota z naszej strony

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

I znaleźliśmy w końcu winowajce Jasia wysypki - perfumy TŻ To jednak nie dziadkowa broda
bardzo fajnie, że winowajca zdemaskowany

Tamlin, dziękuję za wyjaśnienie Kochana jesteś, wiesz o tym?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 22:43   #4618
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
super!
co to za fotelik?
pewnie pisałaś, ale nie nadrobiłam.

dziś przegrzałam Zuzię.
Wyszłyśmy na spacer wieczorem, już 18 prawie była.
założyłam jej na to, co miała w domu (body z długim rękawem i cienka bluzeczka, rajstopki) jeszcze cienką bluzę, skarpetkim czapka, rękawiczki i cienki kombinezon. No i mi się zgrzała. bo jeszcze przykryta była. W sklepie ściągałam koc. no i dalej było jej za gorąco, gdy wracałyśmy. Chyba moje dziecko nie jest zmarzluchem po mnie, bo miałam podobną ilość warstw na sobie i mi było chłodno.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

ANgel zupełnie Ci się nie dziwię.
18 kg + dziecko i jeszcze pies do ogarnięcia...
u nas podobnie wagowo.

jak mąż tak protestuje, to jak jakoś skombinujesz kasę (o której nie będzie wiedział) to powiedz, że dostałas od kogoś?

widzę, że obie ciepłolubne jesteśmy:rolleyes:

skubaniec mały

oj tak

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
kupiłam dziś Mai w pepco body z dł. rękawkiem za 3,90, spodnie dresowe i trampki ze sztruksu i były śliczne sukieneczki za 9,90, ale się powstrzymałam, bo mamy już wystarczająco dużo
:

nam ostatnio babcia paczke ubranek z pepco przysłala
kurteczke w groszki z hello kity,sukieneczkę i spódniczkę dżinsową,getry z falbankami,bluzeczkę i skarpetki

ja dzisiaj Wiktora obkupilam w bluze,spodnie i 2 pary butów.kupowanie butów dla niego to jest koszmar bo ma wysokie podbicie i wszystkie go cisną

a h&m widziałam fajny komplecik dla Poli ale nie kupilam bo byl tylko jeden na 74 czyli taki na teraz a potrzebuję wiekszych ubranek
jutro jeszcze raz sie tam przejde bo widziałam fajne body z długim po 3 €.

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 22:52   #4619
kraven
Zakorzenienie

A u nas dzisiaj Jasiu tak się rozsmakował w kurczaku, że jak isę obiadek skonczył to zlizywał resztki ze śliniaka

Dziewczyny mam pytanie do mam siedzących dzieci - jak układa się kręgosłup? Czy ma kształt lekkiego łuku, czy w dolnej części czuć wgłebienie jak u dorosłego? Bo Jasiu dzisiaj sie podciągnął za kołderke i usiedział z 3 sekundy po czym pacnął na bok i potem na chwilke Go posadziłam i ma kręgosłup w lekki łuk wygięty. Wiem, że lordoza lędzwiowa się kształtuje przy chodzeniu ale nigdy właściwie nie zastanawialam się jak dziecko ma ułożony kręgosłup przy siedzeniu, bo nikt nigdy nie zwrócił nam na to uwagi

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 08:03   #4620
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Haaaj!
U mnie juz 19 stopni w słonku no zapowiada sie cudna pogoda a my... chorzy... boszeee.... ja juz lepiej ale malutki w nocy sie umęczył strasznie teraz spi bidulek... kaszle i ma katar straszliwie wielki nie pozwala psikac do noska i odsysac no.. histeria taka .. od urodzenia to ma i ja musze go tak katowac i mi plakac sie chce jak mu mam odciagnąć kipy z nocha.. ale wiem ze to dla jego dobra ..a on tak placze wtedy cała noc nie spalismy znaczy ja bo Nat przysypiał sobie ale budzil sie z placzem co chwilke... biedny jest no a tak pieknie nie wiem czy moge wyjsc z nim jak kaszle .. no takie słonko sliczne... kurcze... chyba musimy w domu byc co nie? Jak myslicie... w zyciu nie miałam chorego dziecka znaczy raz Nat byl chory ale to zima byla i mu przeszlo po 2 dniach.. taki chorutki jeszcze nie byl nigdy

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości