Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-05, 06:32   #4591
Tasia34
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Hello
Nie zgadniecie,ile moje dziecię dziś spało jednym ciągiem,bez pobudek 8,5 h !!! Aż tak długo to pierwszy raz
Zjadł o 6 i teraz już znów podsypia
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 06:47   #4592
Moderna
Zakorzenienie

AW: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Hello
Nie zgadniecie,ile moje dziecię dziś spało jednym ciągiem,bez pobudek 8,5 h !!! Aż tak długo to pierwszy raz
No wiecie co, takie posty powinny byc zakazane

My nadal max . 3 godziny
Stary 2013-07-05, 06:57   #4593
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
sa tacy co nie beda ci kitowac ze wiedza co i jak. Taka byla okulistka w kr. dala skierowanie do katowic bo tam sa specjalisci. jednak oczy ma nietypowe i wciskanie kitu ze taka jej uroda jest troche niepowazne
pewnie że tak.
a ja dlatego lubię P., która zobaczyła jajcory młodego i mówi, że wg niej to wodniak powrózka, ale jeśli zasiano w nas niepokój (kilku chururgów) to proszę, tu jest skierowanie na USG i miejmy 100% pewność. dla mnie to jest poważne a nie wróżenie z fusów. albo - ona tu widzi asymetrię i od tego są specjaliści - proszę skierowanie.
albo że na wizytę musieliśmy mieć świeżutką morfologię - to jest poważne.

Cytat:
ludzie tracili niekiedy po 2 lata zanim ktos im dziecko zdiagnozowal.
boshe. jak sie ciesze, ze Wy juz dzialacie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
karaluchy pod poduchy niech was zjedzą wielkie muchy(ukochane pozegnanie moich starszaków)
hehe moja ukochana babcia mi mówiła: "dobranoc, pchły na noc, karaluchy pod poduchy jak Cie beda gryzc, prosze do mnie przyjsc"

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
oo no to zycze ci wolnej przestrzeni w reklamowce

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
nie ma sprawiedliwości, nie ma . I jeszcze burak się tym szczyci cały czas
mam podobnie. nie ma sprawiedliwosci

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 07:19   #4594
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki dziewczyny.
nie jest tak bardzo zle, ja sie juz powoli uodparniam bo co mi innego zostaje?
Powtorze po raz nty. wiem ze mielismy tyle szczescia ze to co teraz jest to jest pikus. Moglo nas tu po prostu nie byc.
nie wyobrażam sobie, żeby Was tu nie było

Cytat:

mnie tez zaproś, mnie tez!!! - czasami wpadam do tego Lasu
No oczywiście, że zapraszam! jak będziecie kiedyś dajcie znać

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ptaszysko ja wiem ze wszystko doceniasz, dostrzegasz pozytywy i cieszysz sie ze wszystkich postepow Natalki. To widac w twoich wypowiedziach. Kazda z nas jest matka i martwi sie o swoje malenstwo, przezywa kazde badanie wizyte skierowania i domysly lekarzy i kazda ma prawo do paniki strachu i niepokoju o dziecko. Wy przezywacie tego wyjatkowo duzo i nie ma co sie dziwic ze czasem ci smutno i zle i piszesz o tym. Masz do tego prawo. Po to jestesmy zeby sie wspierac. niezaleznie od rangi problemu. Wielu rzeczy nie jestesmy w stanie objac rozumem ale zawsze mozesz liczyc na wsparcie. Wszystkie tu pasujemy niezaleznie od tego jaka jest sytuacja zdrowotna naszych dzieci, czy sa pogodne czy marudne, bardziej lub mniej wymagajace, spiochy czy nocne marki. Wspieralysmy sie w poczekalni i tu tez bedziemy niezaleznie od tego jak nam sie zycie toczy i jakie trudnosci przyjdzie nam przezwyciezac. Ja caly czas bardzo mocno trzymam za was kciuki. I za kazde "nasze" dzieciatko.
Pięknie napisane!

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

Mnie ostatnio pokonują Marsy. I to wcale długo nie walczą

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
Dziołchy kochane na sentymenty mnie naszło i zaczęłam czytać Wasze, nasze początki
i poczułam się jakby to wczoraj było jak zrobiłam test i wyszły 2 kreseczki, a potem bijące serduszko na usg. Ojjj takie wspominki a teraz patrzę na synusia mojego i zastanawiam się jak mogłam żyć bez NIEGO. On jest największym szczęściem jakie mogło mnie w życiu spotkać.
Fajnie jest powspominać! oj czas leci leci...

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
aaaaa kupiłam w końcu tego obala w bierdonce za 6 złociszów no konkretnie 5,99

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

jeszcze jedno aaaaaaa
jutro jedziemy do ZAKOPANEGO
czyli od rana pakowanie a i tak na miejscu okaże się, że te rzeczy co spakowałam są zupełnie niepotrzebne a te potrzebne zastały w domu
Maksiu chyba największą torbę będzie miał bo ciuchów ma tyle, że nie mam gdzie je składować natomiast ilościowy stan mojej garderoby w którą się mieszczę jest taki, że go w reklamówce zmieszczę + druga reklamówka z kosmetykami.
To oballe jeszcze potaniały jak widać! Zazdroszczę wyjazdu!!!

Cytat:

P.S- dzieć spał do 17 a potem od 18 z przerwą na kąpiel i dalej śpi- albo odreagowuje szczepienie albo cisza przed burzą....

Mój chłop oznajmił mi ze jak schodził z małą na dół to się zaczęła do niego głośno smiać. Burak-szczęsciarz- czekałam na ten śmiech tyle czasu a Ona do Niego się śmiala- nie ma sprawiedliwości, nie ma . I jeszcze burak się tym szczyci cały czas
I jak spała w nocy bom ciekawa??

Co do chłopa to

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Hello
yyyyyyyyyy nic nie widzę nic nie widzę!!!!!!

u nas dziś przerwa 4 godziny hehe z tym, że godzinę się kręciła w łożeczku więc i tak nie spałam wstałam dopiero jak zaczęła kichać!!! bo wiedziałam, że już raczej spania nie będzie i musi być butla
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 07:33   #4595
bmma
Zadomowienie

Hejka

Cytat:
Hello

Moja dzisiaj też ładnie spała 6,5h. Wstała o 4:30 zjeść i godzinkę jeszcze pospała.
Teraz od 5:30 bawiła się podsypia i je

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 07:39   #4596
LiwkaO
Wtajemniczenie

Zapomniałam Wam napisać!!!
w ubiegłym tygodniu w końcu byłam na rozmowie z zastępcą dyrektora szpitala w związku z tą skargą moją! Pani dyrektor przyszła z prawnikiem zabezpieczyła się od razu. Rozmowa w dość miłej atmosferze. Pani dyrektor troszkę inaczej zrozumiała moją skargę i dlatego odpowiedziała tak a nie inaczej no tak wygodnie dla siebie Opowiedziałam jej dokładnie jak zachowywał się ordynator w stosunku do mnie na pierwszej i drugiej rozmowie - na drugiej pokazałam mu wynik histo, że w środku było łożysko to oddał mi kartkę i powiedział, żebym odebrała sobie odpowiedź na skargę u dyrekcji - do widzenia! i tyle!!!!!!! Pani dyrektor stwierdziła, że zachowanie karygodne ordynatora i zaproponowała publiczne przeprosiny na spotkaniu. Zgodziłam się! Chociaż tyle! ale uważam, że to PRZEPRASZAM mi się należy!!! zobaczymy czy się zgodzi w ogóle!

A wczoraj w gazecie był artykuł o tym ordynatorze. Toczy się sprawa w sądzie rejonowym. Jest oskarżony o narazenie pacjentki na utratę zdrowia i bład w sztuce lekarskiej. Usuwali babeczce ciążę pozamaciczną i czuła się źle po tym zabiegu. Przyjechała za dwa tygodnie z powrotem na oddział z wynikami badań + CRP z których wynikało, że jest jakiś stan zapalny a ordynator kazał jej wziąć tabletkę przeciwbólową i odesłał ją do domu!!! w domu tak zasłabła, że karetka ją zabrała do szpitala! Miała zapalenie otrzewnej. Kiedyś się dziwiłam, że babeczki którą mają rodzić wolą jechać 60km dalej do innego szpitala, ale teraz wiem, że następnym razem sama tak zrobię!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 07:45   #4597
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
2.pokonują Cie marsy - jako matka syna kochającego kosmos wiadomo o czym pomyslałam .... Mars jest jeden ....

a co do licytacji kto ma gorzej dziewczęta .... no to pomyslcie o mojej rodzince - spakowac 5 osób to jest dopiero wyczyn ...
nie no tak tak Mars jest jeden ahaha :P
co do pakowania 5 wiem jaki to wyczyn moja mamcia tyz 5 pakowac musiala ehhh - wiecej miejsca torbay zajmowaly niz my w aucie - taki zarcik z rana

Cytat:
A Krzyś wpada w bulimię - po jedzeniu piąstki do buzi i zdarza się mały pawik

Moje kochane dziecko nigdy tak nie robi rano, żeby sobie sam poleżał i pobawił się czy coś; zawsze mnie budzi wołaniem o jedzenie
(chyba, że to ja się budzę dopiero, jak on woła )
ahaha - na szczescie mojemu jeszcze sie nie zdarzylo - ale kilka razy porzadnie mu sie obdilo i o maly wlosy by pawik nie zostal wypuszczony na zewnatrz

oj tam oj tam ... zobaczysz podrosnie troche zacznie sie bardziej intersowac zabawkami to i polezy sam w lozeczku kwilusie

Cytat:
Mój chłop oznajmił mi ze jak schodził z małą na dół to się zaczęła do niego głośno smiać. Burak-szczęsciarz- czekałam na ten śmiech tyle czasu a Ona do Niego się śmiala- nie ma sprawiedliwości, nie ma . I jeszcze burak się tym szczyci cały czas
oj a to szczesciarz - ale nie przejmuj sie Licze ze Emi wpierw powie MaMa wtedy ty sie bedziesz mogla chwalic

Cytat:
Tak, zawsze mówię w liczbie mnogiej Dziś w przychodni weszłam i oznajmiłam "my przyszliśmy się zważyć" Lubię to I samo tak wychodzi

A do Wawy wpadniesz?
ad 1 - jakie by bylo twoje zdziwienie kiedy po zwarzeniu Krzysia lekarz do Ciebie '' to teraz pania zapraszam na wage ''

taki mam zamiar bede tydzien w Skierniewicach u dziadkow wiec to chwila moment do Wawy

Cytat:
:
Ja też pierwszy raz. I nie tylko ja, ludzie zszokowani Lisy były, owszem, ale nie sarny
A nie wiesz może, co się stało z łabędziami?
ludzie za karmili na smierac ahaha

Cytat:
Hello
ooooooooooooooooo nie
to teraz czytaj
czary mary hokus pokous i zobaczysz dzis w nocy co kwilunia wstawac bedzie - no ZAKAZ sie chwalenia !!! inni ciagle sie budza co 3 z zegarkiem na reku

a tak btw dzin Dybry we piateczek

ja jem snaidanko a Emilian zwiedza lozeczko - zdarzyl zaliczyc wszytskie katy a pozycje jakie przybiera doprowadzaja mnie o bol brzucha od smiania sie - no i przy okazji rozmowa z zabawkami tez musi byc - co rusz slysze - '' aaaa bull laaa bllleee '' i tym podobne

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 07:47   #4598
bmma
Zadomowienie

Cytat:

Ale się dziś nachodziłam i najezdzilam. Najpierw piechotą na rehabilitację. To takie wstępne spotkanie było. Tragedii nie ma. Lekkie napięcie, które może samo przejdzie. Ponoć 2 miesiące się czeka w kolejce na właściwą rehabilitację, mam czekać na telefon. Wtedy ponownie badają i już kierują na rehabilitację, jeżeli jest konieczność, a jeśli nie ma już napięcia to i tak ponowne jest badanie jeszcze po miesiącu, a z kolejki się nie wypada. Dziwne, że lekarka powiedziała, że 3-miesięczne dziecko jest za małe na rehab.

Potem poszłam do koleżanki na ploty, bo miałam po drodze. Ona ma 5-miesięczną córeczkę. I jak nasze dwa dzieciaki leżały naprzeciwko siebie na brzuszkach i się w siebie z ciekawością wgapiały, to powiem Wam - różnica w gabarytach tylko nieznaczna. Szok!

A później byliśmy na usg przezciemiączkowym. Wszystko jest w porządku. Mózg rozwija się prawidłowo. Rozmawiałam z teściową - okazało się, że TŻ też miał małe ciemiączko. Poza tym mózg i tak może się rozrastać, bo oprócz ciemiączka sa jeszcze szwy czaszki, które się rozchodzą.

Róża mało dziś spała, bo tyle wrażeń, a teraz gada i wcale spać nie zamierza iść, a zwykle śpi już o tej porze aż do 2-3.
brawo za udany dzień.

Moja teściowa pytała się mnie ile daję wit. D3...
bo ona swojemu drugiemu synkowi dawała za dużo i mu za szybko ciemiączko zrosło: "dlatego mózg nie miał, mu gdzie urosnąć". Kuź@@ jak tak można o dziecku powiedzieć Chłopak/facet ma już 22 lata i jest OK, tylko leń był do nauki w szkole.

Druga sprawa, opowiada, że mojemu TŻ dawała za mało wit. D3 i miał przez to krzywicę i ma krzywe nogi

teściowe

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-07-05, 07:52   #4599
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
za dzien ...i za dalsza rehabilitacje

a marudz kochana ile wlezie ...od tego jestesmy by cie - was wysluchac
a Natalka od razu wyczuwa kto jest Git
mam nadzieje ze jak uda nam sie spotkac to sie do mnie usmiechnie

hehe Las wymiata
a co do drugiego - najmocniej przepraszam
ale czasami mam tak ze wpierw cos robie a pozniej sie zastanawiam
o wybaczenie - to byl przed oststani raz
pewnie ze usmiechnie !

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
samo sie prosi o pozew ..... tylko nikomu to czasu nie wróci ......

zmęczona juz jestem .... mózg poszedł spac juz dawno .....
no bo :
1. widujecie zwierzaki w łazienkach ,w mojej tylko psy śpią ....
2.pokonują Cie marsy - jako matka syna kochającego kosmos wiadomo o czym pomyslałam .... Mars jest jeden ....

suuuper !

a co do licytacji kto ma gorzej dziewczęta .... no to pomyslcie o mojej rodzince - spakowac 5 osób to jest dopiero wyczyn ...

ide spac ,dobranoc ,karaluchy pod poduchy niech was zjedzą wielkie muchy(ukochane pozegnanie moich starszaków)
mysmy z siostra mialy i niech ci sie przysni cos fajnego
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 07:56   #4600
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

dzień dobry

Ja umieram tak mnie dziąsło od zęba boli że masakra w ciąży raz mnie bolało a teraz znowu ale nic nie mogę zrobić bo karmię wczoraj zdesperowana od roku wzięłam pierwszy raz tabletkę przeciwbólową ale ten apap za bardzo nie pomógł rano wstałam i czuję obolałą kość i chyba ropa się zbiera póki co spuchnięcie tylko w środku ehh nic mi się nie chce a to nie przechodzi a dentystka niewiele pomoże a nie chcę antybiotyku zobaczymy czy do jutra przejdzie
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 07:57   #4601
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
A to szczęściarz!

Cytat:
Hello
Zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
My nadal max . 3 godziny
Mój też, tylko kilka razy mu się zdarzyło 5-6h

Zobaczcie jak niespełna 2 latka pływa:
https://www.facebook.com/photo.php?v...type=3&theater
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 08:03   #4602
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
w ubiegłym tygodniu w końcu byłam na rozmowie z zastępcą dyrektora szpitala w związku z tą skargą moją! Pani dyrektor przyszła z prawnikiem zabezpieczyła się od razu. Rozmowa w dość miłej atmosferze. Pani dyrektor troszkę inaczej zrozumiała moją skargę i dlatego odpowiedziała tak a nie inaczej no tak wygodnie dla siebie Opowiedziałam jej dokładnie jak zachowywał się ordynator w stosunku do mnie na pierwszej i drugiej rozmowie - na drugiej pokazałam mu wynik histo, że w środku było łożysko to oddał mi kartkę i powiedział, żebym odebrała sobie odpowiedź na skargę u dyrekcji - do widzenia! i tyle!!!!!!! Pani dyrektor stwierdziła, że zachowanie karygodne ordynatora i zaproponowała publiczne przeprosiny na spotkaniu. Zgodziłam się! Chociaż tyle! ale uważam, że to PRZEPRASZAM mi się należy!!! zobaczymy czy się zgodzi w ogóle!

A wczoraj w gazecie był artykuł o tym ordynatorze. Toczy się sprawa w sądzie rejonowym. Jest oskarżony o narazenie pacjentki na utratę zdrowia i bład w sztuce lekarskiej. Usuwali babeczce ciążę pozamaciczną i czuła się źle po tym zabiegu. Przyjechała za dwa tygodnie z powrotem na oddział z wynikami badań + CRP z których wynikało, że jest jakiś stan zapalny a ordynator kazał jej wziąć tabletkę przeciwbólową i odesłał ją do domu!!! w domu tak zasłabła, że karetka ją zabrała do szpitala! Miała zapalenie otrzewnej. Kiedyś się dziwiłam, że babeczki którą mają rodzić wolą jechać 60km dalej do innego szpitala, ale teraz wiem, że następnym razem sama tak zrobię!
ale skoro juz ktoras wystapila na droge sadowa to ja bym zaczela drazyc, niestety pewnie bedzie was wiecej a wtedy jest juz sens goscia pozwac !
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 08:15   #4603
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry Kto mi dziecko podmienił? Przyznać się!:P Od 3 dni dziecko mi się bawi samo jak zawsze i nagle jak nie wpadnie w dziki wrzask, płacze aż się zachodzi, a jak go wezmę na ręce w pionie to jest momentalnie cisza. Do tej pory marudził jak mu coś nie pasowało, a teraz od razu wali z grubej rury.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 08:40   #4604
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
uff, jak dobrz że nie tylko mi się przeklnąć zdarza....bo już jak jakiś cudak się czułam.
no, nie tylko tobie. Ja niekiedy to takie wiązanki puszczam, że sama się sobie dziwię. Ale trzeba się oduczyć, żeby dziecko nie podłapało'
Cytat:

Kiedy uzywac?
hmm.. producenci pisza roznie, wiekszosc od 3,5 - 6 kg - ale wiele mam poleca je dopiero, jak dziecko zaczyna choc troche siedziec, od mniej wiecej 5 miesiaca.
Podobno dla maluszkow najlepsze sa chusty.
właśnie wczoraj się nad tym zastanawiałam, jak pisałaś, że kupiłaś nosidełko. I nie wiem, kiedy będę nosić małego. Chyba właśnie jak będzie troszkę bardziej sztywny.
Cytat:
wlasnie zauwazylam, ze pisze w liczbie mnogiej (i to chyba bardzo czesto) - taka symbioza z maluszkiem
wy tez tak piszecie ? - zrobilismy kupke, nie chcemy spac w nocy, tarmosimy sie z cyckiem
często
Cytat:

czasem sie łapie na tym ze tez ogłaszam nie wiadomo po co ze "ide siku"
mam tak samo. Jakby kogoś to obchodziło
oczywiście poza własnym stadem raczej się aż tak nie wywnętrzam
Cytat:
co do powiek.
Natalka ma tzw. ptoze (opadniecie powieki), waska szpare powiekowa (oko jest jakby nie do konca otworzone) i tzw. faldy nakatne, wszystko to razem powoduje ze powieki przyslaniaja jej czesc zrenicy i nie widzi calym okiem, wplywa to niekorzystnie na rozwoj wzroku.
w pl jes 3 specjalistow zaden w moim miescie ale rozmawialam z jednym (najlepsze opinie) kazal przyjechac jak skonczymy 7-8 miesiecy i bedziemy ustalac co dalej.
ojej. Trudno sobie wyobrazić operację oczka u takiej kruszynki.
Trzymam mocno kciuki.
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

ranyyy, ja sobie nie wyobrażam bez spacerów. ale też sobie nie wyobrażam z takimi jajami.
na szczęście mieszkamy w domu na wsi z podwórkiem i ogrodem, więc całymi dniami jest na powietrzu. Ale na spacerek też by się czasem poszło
Cytat:
mnie bardziej od sąsiadów ciekawi o co im chodzi
czy już są za duże na gondolę (bo ciekawe świata)? czy im za gorąco w takiej niecce gondolowej?
mi się wydaje, że są już bardzo ciekawskie a wiadomo, że w gondoli prawie nic nie widać.
Cytat:

no wiec wszem i wobec oglaszam iz zakupilam bilety do PLnu
czas trwania ''wakcji'' : od 11.08 do 11.09
chetne na spotkanie przy kawie - zglaszac sie
taaa oczywiscie mamie tez zakupilam bilety od 11.09 do 18.09 - gdzies kielbasy pochowac musze ahaha - aaa no i wracac bd w Gosia wiec sie nie podyga Babusia

wreszcie sobie trochę odpoczniesz i odetchniesz.
Cytat:
Muszę Wam napisać...pokonało mnie dziś Toffifee...Trzy dni się na mnie patrzało ze stołu i nic! a dziś nie dałam rady i musiałam otworzyć co chwile odsuwam dalej żeby już nie sięgnąć ale i tak jakoś sięgam
mnie wczoraj teściowa pokonała. Przyjechała na kawę i kruche ciasteczka przywiozła. Do wieczora się trzymałam, ale tak na mnie błągalnie z talerza patrzyły, że zjadłam 2
Cytat:
Mam owszem doly, tak jak pisalam czasem czuje ze tu nie pasuje.
wkurzam sie na lekarzy bo potrafia niezle namieszac i nastraszyc po prostu bezpodstawnie a jak cos jest na rzeczy to nie zauwazyli.
Z ptoza tez bylo jak bylo. Gdyby nie Panika i jej namiar na dr Steczkowska (dzieki moje masz do konca zycia) dalej bysmy wierzyli ze taka jej uroda ! pomijam ze ja widzialo wczesniej ze 30 lekarzy i nic..
dobija w tym wszystkim to ze potem jak juz wiedza ze ptoza to nagle madrosci zyciowe - ze dziecko do genetyka na badania bo ma wade, na moje pytanie a po co? co to za roznica czy ma wade powieki od tak czy wade genetyczna? i tak sie nie naprawi to samo tylko chirurgicznie
(moze to doswiadczenie po pamietnej amniopunkcji)
to cisza.

Zreszta a propo usmiechu Moja dziecko jest inteligentne do idiotek sie nie usmiecha :d

pomarudzilam, przepraszam.

naprawde bardzo to mile ze tak nam wszyscy kibicujecie wiele to dla mnie znaczy! czlowiek wie ze sa jednak zyczliwi mu ludzie i ja wierze ze bedzie dobrze Natalka to po prostu fighterka !
a ja mam wredny charakter i jak mi to powiedzieli jestem trudna matka wiec ja jej krzywdy nie dam zrobic

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

najważniejsze, że jesteś silna i się nie poddajesz. A co do lekarzy- to niestety prawda.
Podobna sytuacja była z moją mamą. Przez prawie rok lekarze różnych specjalizacji leczyli ją na ból kręgosłupa, a jak się w końcu okazało, że ma raka, to wtedy każdy mądry.

A Natalka mądra dziewczyna, po co się uśmiechać do tych .....nie napiszę już kogo. Lepiej do mamusi i cioć z wizażu
Cytat:
koło mnie tez czasami i sarny i lisy ...
a u mnie nieraz pod oknem, za ogrodzeniem, słychać jak dziki śliwki pałaszują
Cytat:
sarna je zjadła

Kawka wypita, idę teraz zająć się małym, bo tż idzie znów mięcho wędzić.

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 09:07   #4605
maria28
Kniaginia

Witam

Teściowa mnie obudziła telefonem Przez moje gadanie obudziła się Róża i tyle było słodkiego spania.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Byłaś w niewłaściwym miejscu o niewłaściwej porze

Cytat:
Ale to praktycznie centrum Warszawy

No właśnie, centrum. Tam z każdej strony premier, prezydent, ministerstwa, sejm, ambasady.

Łabędzi rzeczywiście nie ma. Nie mam pojęcia

Cytat:
Hello
Cudnie!!
Moja najczęściej śpi ostatnio ciągiem 6-7 h.

Cytat:
hehe moja ukochana babcia mi mówiła: "dobranoc, pchły na noc, karaluchy pod poduchy jak Cie beda gryzc, prosze do mnie przyjsc"
Dobra końcówka!

Cytat:
w ubiegłym tygodniu w końcu byłam na rozmowie z zastępcą dyrektora szpitala w związku z tą skargą moją!
Dobrze, że już się zabrali za niego! Czyli poprzestaniesz na przeprosinach??

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
bo ona swojemu drugiemu synkowi dawała za dużo i mu za szybko ciemiączko zrosło: "dlatego mózg nie miał, mu gdzie urosnąć". Kuź@@ jak tak można o dziecku powiedzieć Chłopak/facet ma już 22 lata i jest OK, tylko leń był do nauki w szkole.

Druga sprawa, opowiada, że mojemu TŻ dawała za mało wit. D3 i miał przez to krzywicę i ma krzywe nogi

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Ja umieram tak mnie dziąsło od zęba boli że masakra
Współczuję

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
sarna je zjadła

Kasia, nie mogę z Ciebie
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 09:19   #4606
monicca1989
Zakorzenienie

Dziewczyny na allegro jest super promocja na witaminy Centrum Materna 90szt za 9,99 termin do końca listopada, jeszcze gratis książka. Ja zamówiłam, właśnie mi kurier przywiózł.

http://allegro.pl/centrum-materna-od...342625334.html
Stary 2013-07-05, 09:21   #4607
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
8,5 h !!! Aż tak długo to pierwszy raz
raj!!!! jestes w rajuuuu!!!!

Cytat:
Kiedyś się dziwiłam, że babeczki którą mają rodzić wolą jechać 60km dalej do innego szpitala, ale teraz wiem, że następnym razem sama tak zrobię!
straszne to jest. koszmarne...

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Do tej pory marudził jak mu coś nie pasowało, a teraz od razu wali z grubej rury.
mówie wam, kosmici po Polandzie szaleja i dzieci podmieniaja

Cytat:
Ja umieram tak mnie dziąsło od zęba boli że masakra
może jednak dentysta?! może da coś innego niż antybiotyk?

Cytat:
niekiedy to takie wiązanki puszczam, że sama się sobie dziwię. Ale trzeba się oduczyć, żeby dziecko nie podłapało
polecam moj sposob. za kazde slowko 50 gr do worka. szybko przechodzi
a bylam mistrzynia w wiązankach piętrowych z piruetami słownymi

dwa ciastka się nie liczą. wlasnie zjadlam paczkę ... a miałam się odchudzać

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 09:36   #4608
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na allegro jest super promocja na witaminy Centrum Materna 90szt za 9,99 termin do końca listopada, jeszcze gratis książka. Ja zamówiłam, właśnie mi kurier przywiózł.

http://allegro.pl/centrum-materna-od...342625334.html
Dzięki kupuję

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-07-05, 09:48   #4609
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

Dziewczyny własnie przeczytałam ten artykuł i zobaczyłam zdjęcie straszne az się popłakałam

http://www.fronda.pl/a/niesamowita-h...ien,29273.html

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 09:56   #4610
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
w ubiegłym tygodniu w końcu byłam na rozmowie z zastępcą dyrektora szpitala w związku z tą skargą moją!
Pani dyrektor stwierdziła, że zachowanie karygodne ordynatora i zaproponowała publiczne przeprosiny na spotkaniu. Zgodziłam się! Chociaż tyle! ale uważam, że to PRZEPRASZAM mi się należy!!! zobaczymy czy się zgodzi w ogóle!

yhmm a to kosmos chyba odkryla ze karygodne
a te przeprosiny to co tylko ty i oni - ja bym obstawiala Publiczne w Gazecie !!! -a co sie bedziesz - on tam pewnie i nawet z tej nizej opisanej sprawy sie ''wykaraska'' - a wiesz ile kobiet mialo takie Publiczne przeprosiny - toz to wstyd i chanba!!!!! zeby sie tak zachowywal czlowiek baaaa nie czlowiek Lekarz

Cytat:

Ja umieram tak mnie dziąsło od zęba boli że masakra w ciąży raz mnie bolało a teraz znowu ale nic nie mogę zrobić bo karmię wczoraj zdesperowana od roku wzięłam pierwszy raz tabletkę przeciwbólową ale ten apap za bardzo nie pomógł rano wstałam i czuję obolałą kość i chyba ropa się zbiera póki co spuchnięcie tylko w środku ehh nic mi się nie chce a to nie przechodzi a dentystka niewiele pomoże a nie chcę antybiotyku zobaczymy czy do jutra przejdzie
ja bym naprawde proponowala Dentyste - jesli zbiera sie Ropa jak mowisz - zawsze moze sprobowac ja odciagnac strzykawa - to nic nie boli juz kilka razy tak mialam - wiec idz - bo jak nie to znajde Cie i

Cytat:
pewnie ze usmiechnie !
ufff -

Cytat:
Dzień dobry Kto mi dziecko podmienił? Przyznać się!:P Od 3 dni dziecko mi się bawi samo jak zawsze i nagle jak nie wpadnie w dziki wrzask, płacze aż się zachodzi, a jak go wezmę na ręce w pionie to jest momentalnie cisza. Do tej pory marudził jak mu coś nie pasowało, a teraz od razu wali z grubej rury.
KOSMICI

Cytat:
Witam

Teściowa mnie obudziła telefonem Przez moje gadanie obudziła się Róża i tyle było słodkiego spania.

Kasia, nie mogę z Ciebie
yhmmm no nie miala kiedy tesciowa zadzwonic - nie wiedziala ze jeszcze spicie

- i co ja, z czego sie smiejemy -

yhmmm ale pospal 30 minut - dobrze ze jest lozeczko ahaa a w nim zabawki dalej je zwiedza

musze w koncu mamie na NK odpisac yhmm

Stary 2013-07-05, 09:59   #4611
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
Dziewczyny własnie przeczytałam ten artykuł i zobaczyłam zdjęcie straszne az się popłakałam

Patrząc na to nieszczęście, to my jesteśmy szczęściarami

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2013-07-05 o 12:13
Stary 2013-07-05, 10:00   #4612
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie wczoraj się nad tym zastanawiałam, jak pisałaś, że kupiłaś nosidełko. I nie wiem, kiedy będę nosić małego. Chyba właśnie jak będzie troszkę bardziej sztywny.
ja kupilam nosidelko teraz, bo akurat mam pieniadze i musialam je jakos dobrze zainwestowac a nosic dopiero zaczniemy na pewno nie wczesniej niz jak bedzie trzymac stabilnie glowke, czyli pewnie ok. 4-5 miesiac. A do tego czasu pomecze sie jeszcze z chusta
No i na testy tez malego wsadze - mysle, ze 15 minut nie powinno fatalnie wplynac na rozwoj
A nosidelka, mimo zapewnien producenta, ze mozna od 3,5 czy od 6 kg, powinno sie zaczac uzywac, jak dziecko zaczyna siedziec. W chuscie jednak kregoslup uklada sie lepiej. Dla maluszkow, jezeli juz to zalecaja Bondolino i Marsupi - pozostale dla troche starszych.

Moze to forum troche pomoze?
i temat od keidy nosidelko?
http://chusty.info/forum/showthread....iczne-od-kiedy
Cytat:
Stary 2013-07-05, 10:01   #4613
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
polecam moj sposob. za kazde slowko 50 gr do worka. szybko przechodzi

dwa ciastka się nie liczą. wlasnie zjadlam paczkę ... a miałam się odchudzać
taaa - moze ty z tych ''bogatych'' ale mnie po 3dniach - kieszonkowego brakowalo za takie wrzucanie

CALA PACZKE - jak moglas SIE NIE PODZIELIC ZE MNA szczegolnie ze tez na ''diecie'' jestm

Cytat:

czytalam o tym wczoraj - strasznie smutna historia tez sie poryczalam

dobra ide na NK

Stary 2013-07-05, 10:01   #4614
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Hello

super, mój takiego rekordu nie miał jeszcze ale 6 godzin potrafi mi przespac choc nie zawsze.. wczoraj byl dzien NIE SPANIA kopletnie nie wiem dlaczego a dzis juz przysypia 2 raz po nocce.

Nadrabiam
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 10:24   #4615
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:

Liwka, przeprosiny przeprosinami... ale ja bym chyba domagała się jakiegoś odszkodowania
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
brawo za udany dzień.

teściowe
ło matko
Cytat:
mnie już chyba nic w zachowaniu Młodego nie zdziwi Ogólnie kochane, grzeczne i pogodne dziecko Ale też takie nagłe napady płaczu nie wiadomo skąd i po co się zdarzają Albo z pogodnego dziecka nagle robi się maruder i nic mu nie pasuje
Cytat:
mi się wydaje, że są już bardzo ciekawskie a wiadomo, że w gondoli prawie nic nie widać.
ja też tak myślę Mój uwielbiał spacerki gdy byl młodszy... bo chwilę się rozglądał a potem po prostu usypiał. Ale od miesiąca już mu spacerki nei bardzo pasują. No chyba, że jest bardzo zmęczony, to wtedy ok, bo prześpi spacer. Ale jak jest wyspany to po kwadransie zaczyna się wiercić, marudzić, nogi do góry podnosić i ogólnie kombinować Muszę więc pamiętać o zabieraniu jakichś wiszących zabawek, żeby miał zajęcie... no bo ile mozna oglądać konary drzew A lew z lamaze wymiata
A tak w ogóle to zastanawiamy się czy po prostu nie uruchowmic już spacerówki Tym bardziej, że jest na płasko rozkładana
Stary 2013-07-05, 10:27   #4616
monicca1989
Zakorzenienie

Wiecie, że już musiałam założyć ochraniacz do łóżeczka. Bo ostatnio jestem w kuchni Filip bawi się w łóżeczku a tu nagle taki przeraźliwy ryk, tak się przestraszyłam, że o mało się nie zabiłam lecąc do niego. A ten leżąc na plecach przekręcił się na bok i włożył obydwie nogi między szczebelki i nie mógł wyjąć.
Stary 2013-07-05, 10:32   #4617
OtTakaJa
Zakorzenienie

Mokka - my wozimy się spacerówką, też mamy rozkładaną na płasko. Tylko myśmy musieli, bo mały miał po prostu strasznie mało miejsca w gondoli.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 10:38   #4618
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:

jeju, niesamowite
spłakałam się
Cytat:
ja kupilam nosidelko teraz, bo akurat mam pieniadze i musialam je jakos dobrze zainwestowac a nosic dopiero zaczniemy na pewno nie wczesniej niz jak bedzie trzymac stabilnie glowke, czyli pewnie ok. 4-5 miesiac. A do tego czasu pomecze sie jeszcze z chusta
No i na testy tez malego wsadze - mysle, ze 15 minut nie powinno fatalnie wplynac na rozwoj
ja dostałam nosidełko w spadku, ale w bardzo dobrym stanie, mało używane- od takiej znajomej, która wypłatę w ciągu 2 dni potrafi przewalić na ciuchy, zabawki i gadżety dla dziecka itd.
Też myślę, że te kilkanaście minut nie zaszkodzi.
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to zastanawiamy się czy po prostu nie uruchowmic już spacerówki Tym bardziej, że jest na płasko rozkładana
dzisiaj właśnie przed chwilą tż odkręcił budkę i mały leży w spacerówce. Jak na razie zadowolony

Kasia jadę dzisiaj na zakupy, to popatrzę za tymi kaftanikami. A jak będą np. tylko body w tym rozmiarze, to wziąć?

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 10:56   #4619
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia jadę dzisiaj na zakupy, to popatrzę za tymi kaftanikami. A jak będą np. tylko body w tym rozmiarze, to wziąć?
tak poproszem z calego serducha

no i placzemy - Kosmici ahaha sa wsrod Nas
ide moze usniemy razem

Stary 2013-07-05, 11:04   #4620
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Bylismy dziś na szczepieniu, mały waży 7,800kg. Ręce mi odpadną niedługo z tego mojego klocka Płakał strasznie, dopiero w samochodzie padł i zasnął. Coś czuję ciężki dzień przed nami.
brawo za szczepienie i waga fajna prawie jak mojego smyka
Cytat:
no dokładnie na czuja miska woli raczej zimniejsze. dziś sprzedała mleko na rzecz soczku z hippa jabłko marchew i nie chce nic innego pic. Soczek rozrobilam z letnia woda i pycha dla niej taka że mleko wypycha jezorkiem i tylko soczku chce. Wypiła butle i padła śpi w wózku na ogródku.
ojej ciekawe jak moj bedzie reagowal na inne rzeczy niz mleczko, ale to jeszcze troszke
Cytat:
Jak TŻ wrócił z pracy to mu opowidałam o dzisiejszej wizycie u lekarza, m.in. o małym ciemiączku i że mózg nie ma miejsca, żeby się rozrastać. A TŻ, patrząc na Różę: "No rzeczywiście, już ma jakiś taki tępy wzrok".

Zaczynam się martwić: Róża waży tyle samo, długości nie wiem, ile ma, ale sądząc po ubrankach i przewijaku to coś ok 68-70, a miesiąc młodsza i dziewczyna. Będzie jakaś Agata Wróbel albo Pudzian
kciuki za wizyty i usg

a tam pudzian.. pojdzie na nogi to bedzie laska moj to do druzyny nba by sie zapisal, tak tatus proponuje.. tatus w lidze pilki recznej jakiejs byl no i mogl kariere robic ale poszedl na studia .. czasem zastanawiam sie jak urosnie kim bedzie jakie beda jego pierwsze slowa, co mi powie, jak sie bedzie zachowywal..no i jego charakterek czasem juz widoczny
Cytat:
nie nie cofnie sie. trzeba to operowac. szczegoly moze przemilcze bo na nic wam one. zalezy gdzie bedziemy robic wiec prawdopodobnie od 2-4 operacji.
ptoza moze byc spowodowana uszkodzeniem np. przy porodzie, wystepuje niezaleznie od tp ale tez wystepuje przy roznych chorobach genetycznych, moze byc tez wynikiem niedorozwoju w trakcie ciazy.
Kochana kciukasy za Natalię. Ucaluj od ciotki wizazowej:roz a:

Hello,

wczoraj bylismy u pediatry, zwazyla zmierzyla.. synek wazy 7760 g, wzost 67,5 cm wiec ubranka na 68 to sobie zaraz moge schowac..
pytala pediatra czy starcza mi mleka ja mowie, ze tak no i jest tylko cyc.. zdarza sie ze po 1 butli zje jak ja musze gdzies wyjechac, sporadycznie 1 - 3 razy..
Mowi zeby przystawiac, moj synek ostatnio nie je duzo, czasem chwilka i sen albo nie chce i juz.. bywa ze dluzej pociagnie cyca wieczorkiem, albo chce przy nim zasnac i go miętoli... nie umiem nauczyc go aby zasnal inaczej... w lozeczku nie spi wcale.. no i pytanie czy jest jakis sposob na to jak Wy robicie ze spankiem i zasypianiem, bo moj sie nauczyl.. tzn ja go tak nauczylam.. moze to zle, ale jakos nie potrafie byc daleko od maluszka, chociaz lozeczko jest w tym samym pokoju.

Pisałyście o pampersach, ja uzywam dady 3 ...
mialam biale pampki 2 byly ok, babydream mielismy 1 op. 1 ale jakies takie, pampki zielone mielismy... mam ochote sprawdzic te z lidla na T jak chusteczki ale boje sie troche, moze nie stanie sie nic, bo bardzo dlugo te dady mamy.. hmmm

co do mleczka jak czasem robie i zostawiam dla tesciowej albo mamy to czekam jak glupia az ostygnie woda.. ale jakbym miala caly czas rozrabiac mleczko to oczywiscie bym mieszala z zimna przegotowana woda.

mam pytanie nastepujace czy wode mineralna gotujecie i na niej przygotowujecie mleczko?? jezeli tak to jaka woda zywiec?? inna?

Moderna fajne te 'nosidła' ja mam po szwagierce ale moj synek ciezki na rekach i dlugi jak dla mnie wiec nie wiem czy bede korzystala z takiego czegos.

Kmagg zazdroszcze wycieczki i Zakopanego ale mam chec na wakacje, ale nie w tym roku ah

Kasia brawo za bilety i za wyjazd odpoczniesz super
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości